Samsung galaxy S3

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
nermin.padez

#276 Re: Samsung galaxy S3

Post by nermin.padez »

basicm wrote:Pirelli reklama:
"power is nothing without control"

Isto je i sa SGS-ima; dzaba snaga kad anrdoid ne valja.
Ima toga... ali nije android bas toliko los! Polako, ispeglace ga, tek je zaziveo jbg...a uprkos svemu tome, meni i vecini korisnika je i dalje extra system! Ne znam o kakvim lagovima pricate, meni radi ko podmazan skoro godinu dana bez ikakvih problema! :-D Ne mogu da vjerujem da laguje na SGS3, pa na SGS2 osjetim da je sve dosta brze nego na SGS! :-)

Ne znam sta vi ocekujete od telefona.. :roll: :D
plejka2

#277 Re: Samsung galaxy S3

Post by plejka2 »

Igro sam se nekih 2-3 sata sa s2 nikakvo laganje i slicno primjetio nisam.Meni se licno taj telefon ne svidja jer ne volim velike telefone bez obzira sta sve moze ili ne moze.Isto tako znam dosta slucajeva nevezano za s2 ili android opcenito sa nekim simbijan telefonima gdje su jedni pricali za sw na tom i tom telefonu da je spor pravi probleme i slicno a drugi da takvih problema nemaju.Ko ce mu ga znat na kraju do cega je al vjerovatno da na androidu ima kao na drugim platformama telefona da se ne ponasaju isto bez obzira sto su isti.
nermin.padez

#278 Re: Samsung galaxy S3

Post by nermin.padez »

plejka2 wrote:Igro sam se nekih 2-3 sata sa s2 nikakvo laganje i slicno primjetio nisam.Meni se licno taj telefon ne svidja jer ne volim velike telefone bez obzira sta sve moze ili ne moze.Isto tako znam dosta slucajeva nevezano za s2 ili android opcenito sa nekim simbijan telefonima gdje su jedni pricali za sw na tom i tom telefonu da je spor pravi probleme i slicno a drugi da takvih problema nemaju.Ko ce mu ga znat na kraju do cega je al vjerovatno da na androidu ima kao na drugim platformama telefona da se ne ponasaju isto bez obzira sto su isti.
Pa da mozda zavisi i od telefona. Mozda nije isti telefon sklopljen u Japanu ili Vijetnamu! Nikad ne mozes sklopiti identicno dvije iste masine! Znam kod el. motora, uvijek postoje razlike u karakteristikama motora iz iste serije!

Ali to je prvenstveno do korisnika! Onaj ko razumije stvar, i zna da rukuje nece biti problema nikakvih! Oni mu rade sve i svasta napamet i posle se cudi baguje mi, ne radi ovo, ne radi ono!

I zato ne treba generalizovati i pljuvati Android, zarad one manjine koji imaju losih iskustava zbog svoje nemarnosti!
Kako ce raditi stabilno, rootujes ga i sve mu zivo modifikujes...ubacuju modeme od odrugih telefona, portuju neke aplikacije i svasta! Velika je vjerovatnoca da dodje do problema!

Koristi Android telefon kao i iPhone, instaliraj/ brisi programe/igrice pa ces vidjeti kako radi! :)

Android je open source, otvoren system, samim tim je podlozniji modifikaciji tj. potencijalnom problemu ukoliko ne znas sta radis, a takvih je mnogo! 8-)
plejka2

#279 Re: Samsung galaxy S3

Post by plejka2 »

Upravo to.
Mnogi telefoni gube garanciju ako ih sjebes rutanjem i slicnim glupostima (sto je sasvim logicno).Imas opciju da koristis orginal sw na kojem je napravljeno da ti sve leti e sad raji se to ne dopada oni bi brzi procesor npr. i ako ovaj sto imaju ne mogu maximalno iskoristit.Al ne daj da je brze bez obzira kako ce ispast na kraju.Daj mu rutovan sw ko nesto ce moci sa njim sto nije mogo sa originalnim? :roll:
Mislim fakat nidje veze telefon se kao i mnoge druge stvari uzimaju po potrebi a ne za igranje,rutovanja i zajebancije kojekakve.Mislim ok mogu se raja igrat(svako za svoje pare moze sta hoce)al poslje kad sjebu kuku i pomagaj.Onda sljede pljuvanja kako ne valja ovo,ono.....
Ljudi da koriste stvari kao sto je receno sigurno bi manje problema imali...
Ne postoje upustva za upotrebu dzaba.
Quaresma

#280 Re: Samsung galaxy S3

Post by Quaresma »

glupost, zasto je onda android opensource? i glupost mi je to kad rootanjem gubis garanciju posebno s ovim telefonima s androidom
Chuckie

#281 Re: Samsung galaxy S3

Post by Chuckie »

Ma ove priče o tome kako androidi samo štekanju na custom romovima su za malu djecu.

Ja sam imao svakodnevna štekaranja, lagove i force close-ove na stock androidima na moja 2 telefona.
itekako

#282 Re: Samsung galaxy S3

Post by itekako »

Chuckie wrote:Ma ove priče o tome kako androidi samo štekanju na custom romovima su za malu djecu.

Ja sam imao svakodnevna štekaranja, lagove i force close-ove na stock androidima na moja 2 telefona.
GSII imam skoro sedam mjeseci i kako to pa meni niti jednom, ali niti jednom, nista nije zastekalo, lagovalo, force closeiralo i sl. a tebi eto na obadva telefona koja si imao, jeste?!?

Ja mislim da je najcesce do usera, rijetko do telefona, i gotovo nikada do ispravnog OSa!
nermin.padez

#283 Re: Samsung galaxy S3

Post by nermin.padez »

Boga pitaj šta mu je Čaki radio, možda ga je i OC-ovao za 500 MHz vise :D. Android i meni radi dobro za sada oko godinu dana, iako modifikovan ali od strane mene :)
Sve ima svoje razloge, nista ne moze samo od sebe. Za takve koji ne znaju rukovati androidom i jeste iOS... za takve je i pravljen da ne mogu s*ebati nista.

I ne upadaj sa izletima pusti nas da uzivamo u carima androida i svih galaxy-a, jer to ti telefoni zaista zasluzuju... za svaku ulozenu marku8-)

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
Quaresma

#284 Re: Samsung galaxy S3

Post by Quaresma »

ja odem na net preko onog defaultnog browsera, samo crasha i ja kriv, sta pricate, mozda se nije vama desilo, ali desava se da aplikacije crashaju
Chuckie

#285 Samsung galaxy S3

Post by Chuckie »

nermin.padez wrote:Boga pitaj šta mu je Čaki radio, možda ga je i OC-ovao za 500 MHz vise :D.
A Boga ti kako cu ih OC-ati kad nisam uradio ni root pristup?

Sent from my iPhone using Tapatalk
vukojebina

#286 Re: Samsung galaxy S3

Post by vukojebina »

Vidim vec pocela prodaja sgs III, 650 e za otkljucan tel, ili 150-200 uz dvogod ugovor...to su prve boom cijene, ice to dole brzo...
newphoenix

#287 Re: Samsung galaxy S3

Post by newphoenix »

Kanadska verzija SGS3 (2GB RAM)

Snapdragon S4 Dual Core 1.5 GHz Qualcomm MSM8960 Chipset

OS (Shipping): ICS 4.0.4

Data: LTE (SGH-i747 variation) and HSPA+ 42 (SGH-iT999 variation)

Memory: 2 GB RAM

Dimensions: 136.6 x 70.6 x 8.6 mm

Weight: 133g

Memory: 16/32GB internal memory (SGH-i747)/ 16GB internal memory (SGH-iT999)

Expandable microSD up to 32GB

Display: 4.8 HD Super AMOLED 1280×720 (306ppi)

Connectivity: NFC, Bluetooth 4.0, DLNA, WiFi 802.11 a/b/g/n, MHL Video Out

Camera: 8MP Rear-facing, 1.9MP Front-facing

Battery: 2100 mAh

Other:

TouchWiz with Motion UX

S Beam

AllShare Play enhance functionality

MP3/ACC+/WAV audio player

DivX/Xvid/MP4/WMV/H.263/ H.264 Video Player

http://www.bgr.com/2012/05/31/samsung-g ... +Report%29
Chuckie

#288 Re: Samsung galaxy S3

Post by Chuckie »

vukojebina wrote:Vidim vec pocela prodaja sgs III, 650 e za otkljucan tel, ili 150-200 uz dvogod ugovor...to su prve boom cijene, ice to dole brzo...
Kod nas će biti minimum 700 ojra.
chojk

#289 Re: Samsung galaxy S3

Post by chojk »

Za 2 mjeseca ocekujem 300km down SGS-3
Chuckie

#290 Re: Samsung galaxy S3

Post by Chuckie »

Normalno. Ko kvalitet. Kupiš ga danas sutra vrijedi pola cijene. :D
brazzo19

#291 Re: Samsung galaxy S3

Post by brazzo19 »

znaci oko milju i 3 glave bi trebo bit kod nas .... punooo u pm ... nista sacekat koji mjesec da mu spadne cjena za koju stoju a onda ce s2.i spasti na nekih sigurno 500-600 glava , onda fino utalit ovaj svoj s1 i dodat jos 100-200 km i uzet s2.u a ova s.3 nek priceka jos malo na mene ionako nema neke drasticne razlike izmedju s2 i s3 :D
Cracked

#292 Re: Samsung galaxy S3

Post by Cracked »

585 eura pocetna cijena u evropi.

Njemci ga vec proglasili najboljim.

Ne znam sto se svi bune oko plastike, iskreno radije cu plastiku nego bilo sta drugo. Imao sam par dana Sensation XL a i prijatelj mi ima Sensation (obicni). Pretesko, jes nekako skuplji feeling ali ne hvala, pogotovo XL je tezak ko cigla.

Primjetio sam da oba imaju extremno slabe baterije, predpostavljam upravo radi tezine. Oba su telefona svojevremeno bila Top HTC uredjaji i nijedan ne prelazi 1500mah. Kad jos covjek na to doda da display vise trosi od Samsungovog, prava kriza

Iskreno bolje da svi porade na potrosnji i samim baterijama. SGS+ se smatra jednim od najizdrzljivijih sto se trajanja baterije tice i opet slabo ako redovno koristis(cemu je i svrha smartphonea) ne moze dan preci
nermin.padez

#293 Re: Samsung galaxy S3

Post by nermin.padez »

Chuckie wrote:Normalno. Ko kvalitet. Kupiš ga danas sutra vrijedi pola cijene. :D
Dobro eto ti placaj po istoj cijeni godinama! Vrlo pametno, ko da tebi u dzep ide... :D
agent_zero

#294 Re: Samsung galaxy S3

Post by agent_zero »

Sad bi najviše mogli profitirati oni koji žude za sgs2.
agent_zero

#295 Re: Samsung galaxy S3

Post by agent_zero »

Cracked wrote:585 eura pocetna cijena u evropi.

Njemci ga vec proglasili najboljim.

Ne znam sto se svi bune oko plastike, iskreno radije cu plastiku nego bilo sta drugo. Imao sam par dana Sensation XL a i prijatelj mi ima Sensation (obicni). Pretesko, jes nekako skuplji feeling ali ne hvala, pogotovo XL je tezak ko cigla.

Primjetio sam da oba imaju extremno slabe baterije, predpostavljam upravo radi tezine. Oba su telefona svojevremeno bila Top HTC uredjaji i nijedan ne prelazi 1500mah. Kad jos covjek na to doda da display vise trosi od Samsungovog, prava kriza

Iskreno bolje da svi porade na potrosnji i samim baterijama. SGS+ se smatra jednim od najizdrzljivijih sto se trajanja baterije tice i opet slabo ako redovno koristis(cemu je i svrha smartphonea) ne moze dan preci
A ti si očigledno jedan od onih besposličara kojima je svrha dana musti mobitel k'o kravu. I onda kukati po forumima za bateriju.

A da ne govorimo o nebulozama za ta dva HTC-a naspram SGS-a.
Cracked

#296 Re: Samsung galaxy S3

Post by Cracked »

pa eto vidi se da pojma nemas

sta kupujes 500+ smartphone ako ce ti sluziti da se samo javljas na njega. Jedno prosjecno koristenje smartphone-a sa njegovim funkcijama i telefon ne izdrzi dan.
Baja_Zvjerka

#297 Re: Samsung galaxy S3

Post by Baja_Zvjerka »

Meni moj Sensation ko iz pi*ke izdrzi 24h koristenja.. Ja volim da handrim i net, i igrice, i slikam, i pricam, i uvijek moze izdrzati 24 h.. Ako ga manje koristim, 2 dana normala...
chojk

#298 Re: Samsung galaxy S3

Post by chojk »

Baja_Zvjerka wrote:Meni moj Sensation ko iz pi*ke izdrzi 24h koristenja.. Ja volim da handrim i net, i igrice, i slikam, i pricam, i uvijek moze izdrzati 24 h.. Ako ga manje koristim, 2 dana normala...
takodjer :D samo je Desire HD u pitanju... nego sta spamas po ss.ba :D
Edinho2011

#299 Re: Samsung galaxy S3

Post by Edinho2011 »

Chuckie wrote:Normalno. Ko kvalitet. Kupiš ga danas sutra vrijedi pola cijene. :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: idi ba kilni se !
Quaresma

#300 Re: Samsung galaxy S3

Post by Quaresma »

mislim da je vrijeme za epicfacepalm za momka iznad mene
Image
Post Reply