ARBiH

Post Reply
michio

#276 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by michio »

Mudzahedini su posljedica ratnog haosa.
michio

#277 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by michio »

Cetnici se pojavljuju nekih 2-3 godine pred rat, barem u BL.
michio

#278 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by michio »

To je godinu pred rat. Taj moj prvi dodir sa cetnicima je iz proljeca 90 kada nam je zgrada isarana orlovima i 4C :D
jutarnji

#279 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by jutarnji »

willson wrote:Sto se tice tih lavova pa to je propaganda , pa na istom ovom forumu prije par mjeseci meni covjek tvrdi samouvjereno za izvjesnog rahmetliju kako su ga cetnici zivog zapalili i ja poslije svih objasnjenja mogu samo reci da pita rahmetlinu djecu kako im je babo i zasto ubijen jednim metkom ili su ga zapalili sad ja znam odgovor
Pa jbt, ti si ziva enciklopedija...sve znas, ko je 53com pobio 13 Srba u Ze, ko je ubio nekog sumara u planinama
oko Petrovca, tukao po muzickoj, evo sad i na koji je nacin neki jadnik likvidiran... Kontraobavjestajna sluzba
Radakovo-Lokvine-Nemila :roll:
willson wrote:ako ti mislis da smo mi mazili zarobljenike varas se neki su bili sretni pa su zivi ali u vecini slucajeva radio je noz itekako po zarobljavanju.
Takvog bombasa majka vise ne radja.
kv99

#280 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by kv99 »

willson wrote:
kv99 wrote:
willson wrote:

1) Znaci dokaz za odgovornost Sarajeva za zlocin nije u tome sto nisu isplanirali ,naredili i poslali jedinciu HV iz Hrvatske vec u tome jer niko do sada niej odgovarao :?Ne nego sto 2. 27-28 1992 nije poslalo Vikica da vidi sta se desava ono helikopterima i da poce da hapsi . Ja znam za slucajeve gdje su cetnici pobili na stotine civila i da niko do sada nije ni optuzen pogotovo nije osudzena iako Tuzilastvo iz Sarajeva ima podatke pa da li to znaci da Sarajevo odobrava taj zlocin i po tvome rezonovanju da je odgovorno za zlocin koji su cetnici izvrsili?
E to da su cetnici pobili negdje stotine i da nisu podignute optuznice jos nisam cuo
2) Svi Bosnjaci nisu clanovi SDA i Islam nije sinonim za SDA i na kraju ti "cuo da je Alija pisao o etnicki cistoj BiH " ? Pa jel ta Islamska deklaracija tako tajna da je ne mozes citirati ako si je sam citao vec si o tome "cuo ". Zar si tako slab u citanju da ti treba neko drugi da cita i da od drugih cujes sta pise ? Knjigu u ruke pa citat a ne " cuo "sta pise u knjizi :lol: Ali su svi Bosnjaci na odgovornim funkcijama u ARBIH bili clanovi SDA , iskreno necitami se nacionalisticka propaganda ja dovoljno cuo da je pisao o etnicki cistoj Bosni nebih da trosim pare na nekvalitetan tariguz.
3) Cuo je neko ali nisi ti :? Prvo si tvrdio da si ti cuo a sada tvrdis da nisi ti vec "neko " ?
Ja nikada nisam rekao da sam ja cuo njega jedin Srbin koji nije bio na nisanu u Petrovcu u tom trenutku je bio Slavko Lipic a ja nisam taj nego ja sam cuo da je rekao a sada vjerujem ja tom izvoru malo vise od nekog multietnicnog internet jurisnika.

Pa mogu ti i ja reci da sam i ja cuo da se sunce vrti oko zemlje pa sta ? Ili da sam cuo da su po sarajevu bacali srpske bebe lavovima . Ozbiljno ti kazem , cuo kako na SRNA objavljuju kako su srpski branioci sa prvih linija odbrane gledali kako se srpske bebe bacaju lavovim. Znaci tvrde da imaju svjedoke koji su to gledali..... i sta to znaci ? Znaci ja istinu govorim kada tvrdim da sam cuo od nekoga ...kao sto se i ti vadis na formalnosti poslije tvdnje da si cuo kako jedan od najvisih oficira ABIH naredzuje ratni zlocin? Prvo tvrdis da si cuo , pa onda da si cuo od nekoga , pa na kraju sta ce biti ;-) Opet ad hominem napad citiraj mi recenicu u kojoj ja kazem da sam ja ga licno cuo a taj je vec dao svoju izjavu a pale su i ponude da dobije amneziju
4) Znaci Barea je svjedocio kako je komadant citave VRS planirao sa svojim najblizim saradnicima iz GSVRS genocid nad zarobljenicima i onda lancem komandovanja od vrha Korpusa preko brigada naredio skroz do obicnih vojnika da se to uradi...i to po tebi nije sistematski i planski . I to samo za to vrijeme i to podrucje , sta je sa svim onim od Bijeljine marta 1992 pa do Sanskog Mosta zadnjeg dana rata ? Ni to nije masovno , sistematski i planirano ? I ABIH je ostala isto krvava kao i cetnici ? Znaci da mozemo cuti kako Fikret Muslimovic svjedoci kako je R. Delic potegao pistolj na A.Izetbegovica i skupa sa oficirima iz GSABIH isplanirao ubistva i onda lancem komandovanja od Talijana pa preko komandira brige uz asistenciju odreda "Bosna " i njenih specijalaca izvrsili zarobljavanje, ubistva , sakrivanje, pa poslije i prebacivanje i sakrivanje posmrtnih ostatka . Svi su bili isti , svi su isto ubijali , nema razlike izmedju cetnika i ABIH , bas onako kao sto tvrdis :thumbup:
Nebih ja bas vjerovao bivsem KOSovcu Muslimovicu glavnom kontaktu za islamske borce u Bih ni kad bi mi rekao da je nebo plavo ni onom sto je cekao regres za odmor od JNA pa presao u TO
Sta se ti upires da dokazes nije bilo zlocina ili to su bili neodgovorni pojedinci :lol: Pa vidi se sve Muzicka Skola i tuzilac Ze-DO kantona nesmije beknuti a kamo spomenuti jedno ime da ti iskreno kazem vidjelo se u Krizancevom Selu sve zato nikad Vitez i Busovac nisu mogli biti uzeti jer bi prosle ko Krizancevo selo pa se Alija nikada nebi oprao pred kriscanskom evropom , Vozuca ti je dokaz sistematskog unistenja svega Srpskog , razlika je sto su Srbi zaposjeli ogroman teritorij i drzali ga pod svojom kontrolom dok je Armija nalazila evakuisane gradove jedine koje su nasli su bili oni najtvrdoglavi koji su ostali kod kuca ko Petrovcani i vidi vraga jos uvijek ih traze a proslo 15 godina to je ono bili ti karo Kim Kardashian lako je reci nebih kada nemas tu sansu .

Evo da malo promjenimo sta je bilo sa Bugojanskim Hrvatima iz Vojne Policije HVO ?
Iskra, stadion u Bugojnu dokle je to stiglo ? Zna se ko je stajo iza toga seze do vrha Bugojanske vlasti .
Malo je cudno vazda tjela fale nemozes ih naci .
Sto se tice tih lavova pa to je propaganda , pa na istom ovom forumu prije par mjeseci meni covjek tvrdi samouvjereno za izvjesnog rahmetliju kako su ga cetnici zivog zapalili i ja poslije svih objasnjenja mogu samo reci da pita rahmetlinu djecu kako im je babo i zasto ubijen jednim metkom ili su ga zapalili sad ja znam odgovor . Propaganda ima jednu svrhu da demonizira neprijatelja tada ga je lakse ubiti ako ti mislis da smo mi mazili zarobljenike varas se neki su bili sretni pa su zivi ali u vecini slucajeva radio je noz itekako po zarobljavanju.

1) Znaci nije vise ni dokaz sto naredba za zlocin nije dosla iz Beograda ili Banja Luke ili od tebe, nije dokaz sto nisu zlocinic dosli na red da se optuze vec je dokaz da je Sarajevo krivo za zlocin jer nisu poslali Vikica u to vrijeme ? Mozes li naci jos neki izgovor da opravdas ono sto ne mozes da opravdas ? Vikic nije otisao u Sijekovac iz istog razloga sto nije otisao u Bosanski Brod kada je to SDS trazio. Da bas je SDS trazio da se Specijalna razmjesti jer su znali da bi tako jedina profesionalna jedinica bila onemogucena da brani Sarajevo od napada koji su bili planirani. I
da vidim , koji je sljedeci "dokaz" da je Sarajevo bilo krivo za zlocin koji je izvrsila jedinica iz HV ?
A ako te zanima za zlocine cetnika koji jos nisu stigli na red za optuzbu jedno od njih je ubistvo preko 200 zarobljenika iz Vecica koji su pobijeni u srpskom selu Grabovica i do danas im tijela nisu nadzena a pogotovo da su ubice otkrivene iako citavo selo o tome zna istinu. Zanima li te jos nesto ?
2) Znaci bilo je vaznije da si clan SDA nego da si Bosnjak da bi imao funkciju u ABIH pa kako onda da je to bila Islamska vojska ? Koliko znam biti musliman ne znaci automatski biti i clan SDA ali vidim da ti to boljer znas .
3) Hoces citat? Evo sta si napisao prvi put :
Ja sam cuo da kada su dovedeni Petrovacki srbi u hotel Grmec da je Dudakovic rekao :" radite sta hocete sa njima mene ne pitajte."
Po ovome ispada da si ti cuo ali si se poslije ispravio pa si rekao da je "neko " cuo. I ja sam cuo da su bacali srpske bebe lavovima u Sarajevu a cuo sam i da je pobijeno oko 3000 Srpskih civila samo oko Srebrenice i jos oko 5000 u Sarajevu iako je zvanicno oko 2000 u citavoj BIH ( i to prema podacima ministarstva genocidne stvorevine ). Znaci moze se svasta "cuti " , pitanje je koliko je to ocigledno laz i izmisljanje .
4) Ja sam te nekoliko puta pitao po cemu tvrdis da su zlocini koje su izvrsili pripadnici ABiH isti oni koji su izvrsili cetnici ? Po cemu to zakljucujes : po broju /planiranju/ masovnosti / organizovanju na najvisem zvanisnom politickom i vojnom nivou ?
Vidim da se stvarno trudis da dokazes da je ABIH bila po zlocinima ista kao i cetnici ali koliko vidim za dokazivanje ne koristis dokaze vec tvrdnje koje su se davno pokazale neistinitim . Npr kada je Naser bio optuzen za planirane i sistematske zlocine nad " neduznim srpskim civilim " pokazalo se da novinski izvodi iz "Politike " i TV izvjestaji sa SRNA nisu bas neki valjani dokazi vec da je to cista propaganda. I na forumu se moze isto tako svasta da tvrdi ali neka svako za sebe skonta koliko su validne tvoje tvrdnje i da li su to ustvari dokazi ili propaganda zasnovana na pustim zeljama .
jutarnji

#281 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by jutarnji »

willson wrote:, ja i moja jedinca dosli na lice mjesta dok mu se 53 jos nij ni ohladila
Ti da si tako nesto vidio vec bi i prijavio, znaci, LAZES!
willson wrote:njega jos uvijek traze .
aha...
willson wrote:normalno da znam jer sam i ja prvo cuo da su ga zapalili
Jos ga traze, a znas da su ga zaplili...
willson wrote:pa sam pitao te "Cetnike"( moj striceve) sta se desilo i dobio pravu istinu koja je mnogo drugacija od one servirane.
ma jasno :zzzz:

edit:citat
felipe kajetano

#282 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by felipe kajetano »

Samo za sjevernoamericku dijasporu :-D, mozda riblja kost u Klivlendu ne fata signal iz domovine :) ...emisija vrvi od izolovanih slucajeva i neodgovornih pojedinaca :-?

http://www.youtube.com/watch?v=jtZVn6RQ ... re=related

Al' me posebno doima Serifov govor, nadahnut..multietnicki :D
BHCluster

#283 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by BHCluster »

willson wrote:Pa prvo se je zakuhalo u Hrvatskoj pa su nekakvi balvani se skotraljali pa je bilo neko stanje ni rata ni mira pa je poceo rat.
Zar nije u Sloveniji prvo puklo? Ili grijesim?
BHCluster

#284 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by BHCluster »

felipe kajetano wrote:Samo za sjevernoamericku dijasporu :-D, mozda riblja kost u Klivlendu ne fata signal iz domovine :) ...emisija vrvi od izolovanih slucajeva i neodgovornih pojedinaca :-?

http://www.youtube.com/watch?v=jtZVn6RQ ... re=related

Al' me posebno doima Serifov govor, nadahnut..multietnicki :D
Hebote kada pogledas ove hajvane iz 7. koda gleds cetnike isto apsolutno isto i jedni i drugi se iza vjere kriju, iza naroda a sve da bi svoje zlocine opravdali i sakrili ali to je nemoguce.
jutarnji

#285 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by jutarnji »

E willson sad mi tek nista nije jasno...
felipe kajetano wrote:..emisija vrvi od izolovanih slucajeva i neodgovornih pojedinaca
Normalno da su izolovani incidenti, da se radilo o nekom planiranom egzodusu mislis da broj nastradalih
ne bi bio veci?
felipe kajetano wrote:Al' me posebno doima Serifov govor, nadahnut..multietnicki
Nije multietnicki, ratnicki jbg ti. Fakat im je trebao pricati o tome kako ima neki felipe u Doboju i pravo je
fin momak. :mrgreen:
felipe kajetano

#286 Re: Nacionalni sastav ARBiH

jutarnji wrote:E willson sad mi tek nista nije jasno...
felipe kajetano wrote:..emisija vrvi od izolovanih slucajeva i neodgovornih pojedinaca
Normalno da su izolovani incidenti, da se radilo o nekom planiranom egzodusu mislis da broj nastradalih
ne bi bio veci?
felipe kajetano wrote:Al' me posebno doima Serifov govor, nadahnut..multietnicki
Nije multietnicki, ratnicki jbg ti. Fakat im je trebao pricati o tome kako ima neki felipe u Doboju i pravo je
fin momak. :mrgreen:
Pa ako pogledas kompletnu emisiju vidjeces da nista nije izolovano i nesistemski, i dan danas sistem krije nesavjesne i neodgovorne pojednice :-?...Za mene to nije nista novo jer su busevi iz ZE dolazili cijeli rat, ja to vise 'nako zbog drugih :wink:

Pa kazem da me govor posebno doimao, pogotovo onaj dio o Bosni, Čečeniji i Palestini i kjafirima sa trulog zapada :D ...naravno da je ratnicki..licno nemam nista protiv njegovog govora odnosno sadrzaja istog, nisam ni ocekivao nista drugo...neko dize adrenalin pricama o svetosavlju i dahijama a neko o braci Čečenima i borbi na Alahovom putu :)

To sam vise akcentirao zbog naslova topica i uopste polemike oko toga :)
jutarnji

#287 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by jutarnji »

felipe kajetano wrote:Pa ako pogledas kompletnu emisiju vidjeces da nista nije izolovano i nesistemski
Pogledao citavu emisiju i nigdje niti jednog konkretnog dokaza da se radilo o planiranom etnickom ciscenju.
felipe kajetano wrote:Za mene to nije nista novo jer su busevi iz ZE dolazili cijeli rat
Pa tebi su bar dolazili, nisu ih bacali sa koricanskih stijena i sl., a i ovi sto su ti dolazili su dobrovoljno napustali
svoje domove, da budu sa "svojima".
felipe kajetano wrote:Pa kazem da me govor posebno doimao, pogotovo onaj dio o Bosni, Čečeniji i Palestini i kjafirima sa trulog zapada ...naravno da je ratnicki..licno nemam nista protiv njegovog govora odnosno sadrzaja istog, nisam ni ocekivao nista drugo...neko dize adrenalin pricama o svetosavlju i dahijama a neko o braci Čečenima i borbi na Alahovom putu
Ono sto je bitno, nema poziva na osvetu i zlocin.
felipe kajetano

#288 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Slabo si ti gled'o :wink: ...probaj opet, pa mi javi :wink: :)
jutarnji

#289 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by jutarnji »

felipe kajetano wrote:Slabo si ti gled'o ...probaj opet, pa mi javi
Pa eto ti si to prostudirao, reci mi gdje si vidio dokument kojim se naredjuje etnicko ciscenje nebosnjaka iz Ze?
felipe kajetano

#290 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Pa zasto tuzilastvo ne pokrene istragu oko tih slucajeva :-? ?Jel postoji opstrukcija ili ne?Ako postoji zasto postoji?Cemu strah i nedostatak politicke volje ako je sve cisto i regularno?Ajde da se vise skine necasna ljaga sa dijelova ABiH i da se rjese ti "izolovani" slucajevi :wink: ...mozda ljudi zaista nisu ubijeni ili je to sve varka KOS-a :-?.....a i ovi bezobraznici sto odoshe :twisted: , pa imal logike da se napusti onak' fino Patkovicevo drustvo...pu sram ih bilo :evil:
BHCluster

#291 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by BHCluster »

felipe kajetano wrote:Pa zasto tuzilastvo ne pokrene istragu oko tih slucajeva :-? ?Jel postoji opstrukcija ili ne?Ako postoji zasto postoji?Cemu strah i nedostatak politicke volje ako je sve cisto i regularno?Ajde da se vise skine necasna ljaga sa dijelova ABiH i da se rjese ti "izolovani" slucajevi :wink: ...mozda ljudi zaista nisu ubijeni ili je to sve varka KOS-a :-?.....a i ovi bezobraznici sto odoshe :twisted: , pa imal logike da se napusti onak' fino Patkovicevo drustvo...pu sram ih bilo :evil:
Boje se za svoje guzice da su tudje odma bih se rijesili ali za svoje neja sanse.
jutarnji

#292 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by jutarnji »

Sta sad spinujes?
Pricao si o nekakvim dokazima, ja te opet pitam,
jutarnji wrote:
felipe kajetano wrote:Slabo si ti gled'o ...probaj opet, pa mi javi
Pa eto ti si to prostudirao, reci mi gdje si vidio dokument kojim se naredjuje etnicko ciscenje nebosnjaka iz Ze?
de ziv bio, ako ima pokazi i meni, a onda cu ja da se tebi izvinim.
al` u qrcu :D
felipe kajetano wrote:Pa zasto tuzilastvo ne pokrene istragu oko tih slucajeva ?
Koliko sam ja vidio, istraga je pokrenuta, neki su i osudjeni.
felipe kajetano wrote:a i ovi bezobraznici sto odoshe , pa imal logike da se napusti onak' fino Patkovicevo drustvo
Nema, pogotovo kad odlaze da prave drustvo Ratku&Radovanu.
felipe kajetano

#293 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Pa da postoji volja da se ovo rjesava isplivali bi i neki dokumenti, ja nisam ni tuzilac ni radnik SIPE da tragam za tim, prosta logika kaze da tragovi postoje s obzirom da broj ubijenih i protjeranih lica prevazilazi kapacitet nedjela nesavjesnih i neodgovornih pojedinaca, ili su nesavjesni i neodgovorni pojednici defakto vrsili paralelnu vlast u tom regionu :wink: Kako potrebna politicka volja jos ne postoji za sada su jedini dostupni dokazi zrna raznoraznih kalibara, onog iz glave Dr.Sladojevica i njegovih sunarodnjaka iz Vozuce...
oridjidji

#294 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by oridjidji »

Samo se pravdajte po osnovi rekla kazala dojučerašnjim Slobinim i Tuđmanovim simpatizerima, te simpatizerima velike Srbije i Hrvatske. Grijeh će biti što smo se pred svima njima branili, zato što su nas ubijali samo zato što smo Bosanci i zato što nismo ni upola fašisti ko oni. Čiji su zločini bili sistematizovani i namjenjeni ubijanju što više nevinih ljudi.
Nije nikome Alija 91 godine prijetio nestankom u kojekakvim skupštinama i pričao o ratu u Hrvatskoj i Sloveniji.

Daj te ljudi nepodilazite lokalnim fašistima svojom pričom i nepravdajte im se... Zločina je bilo na svim stranama, samo zna se koga je činio po direktivi vrha, koga je kako idealizirao i sistematski sprovodio. Mani te priče o pojedinačnim zločinima pojedinaca iz Armije BIH-a, ni u koju paralelu nijedan zločin koji su napravili nemože sa zločinima koji su se činili širom teritorije ratne republike Srpske jer su svi ti zločini u RS dobijali prešutno odobravanje tadašnjeg vrha RS-a, a u Armiji BIH nije bilo idealiziranja i sistematiziranja zlocina. S tim ciljem su u RS-u stvarani i koncentracioni logori, ljudi ubijani sistematski ili protjerivani, pravljene su masovne grobnice, pa su potom i zrtve sa lokacija masovnih grobnica raznosene na druge lokacije, pa su tako nastajale sekundarne i tercijalne masovne grobnice, te manje zajednicke ili pojedinacne grobnice... Ovih dana smo bili svijedoci koliko je skeleta pronadjeno na jezeru Perušac kada je pustena voda iz brane, pa je nivo vode opao pa su istrazitelji mogli pristupiti lokacijama sa zrtvama i pitanje je koliko ce jos ova zemlja izbaciti skeleta nevino nastradalih ljudi nastanjenih uz Drinu. To sto je bilo treba da nam svima bude opomena da nam se nikada neponovi bez obzira koje i na koji nacin stradao. Jedino sto je uporedivo zlocinac ostaje zlocinac na bilo kojoj strani i oni moraju biti procesuirani po onome sta su i kako uradili, dali je to bilo svojevoljno, pod pritiskom, po tudjem naredjenju ili ne, dali je to bilo sistematski ili pojedinacni cin osvetoljublja ili zlocin iz kriminalnih pobuda i td.

Čitaj te malo o tome... Samo na prostoru RS-a pronađeno je 400 masovnih grobnica i 4000 pojedinačnih grobnica i ukupan broj pronađenih žrtava je oko 25.000 posmrtnih ostataka. Trebali spominjati brojeve žrtava po opkoljenim gradovima koje su ubijali Srpski agresori sa svojih položaja gađajući sve što se mrda. Ne znam ko jos moze raspravljati o ovome...Ali eto svakako ima onih koji mogu...
jutarnji

#295 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by jutarnji »

Ne postoje nikavi dokumenti u kojima se nekome naredjuje da ubija i protjeruje zenicke nebosnjake. Zlocin
koji se desio, ubistvo pomenutih ljudi u emisiji 60 minuta, niko normalan ne opravdava i ne osporava. To je
djelo pojedinaca i nema govora o organizovanoj kampanji zlocina.
jutarnji

#296 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by jutarnji »

kakavdanakneiskustvu wrote:kako ti znaš da ne postoji nikakav takav dokument,šta ako se nekad otkrije nešto takvo?
Da postoji vec bi ga iskopali.
felipe kajetano

#297 Re: Nacionalni sastav ARBiH

jutarnji wrote:Ne postoje nikavi dokumenti u kojima se nekome naredjuje da ubija i protjeruje zenicke nebosnjake. Zlocin
koji se desio, ubistvo pomenutih ljudi u emisiji 60 minuta, niko normalan ne opravdava i ne osporava. To je
djelo pojedinaca i nema govora o organizovanoj kampanji zlocina.
http://www.youtube.com/watch?v=pe0Xh5Sq ... re=related 1:27-3:02

Sta je vrijedilo xy Srbinu iz Zenice to sto ga komsija potapse po ramenu i ohrabrenja "bice to sve ok", "nemoj ici" i sl. kad mu valja cekati noc a mozda biti kurban nekom Serifovom gaziji :wink: ..nista..jer ga sistem nije stitio ni sekunde, ne znam zasto tvrdis suprotno kad zivi ljudi ovo govore, sem ako ne tvrdis da oni lazu :-? ?....alternativa je bila sledeca...ili cekat nekog Serifovog psihopatu na vratima ili kako ti kazes bijeg kod Ratka&Radovana :roll: ...iskreno sta bi ti izabrao?
jutarnji

#298 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by jutarnji »

felipe kajetano wrote:Sta je vrijedilo xy Srbinu iz Zenice to sto ga komsija potapse po ramenu i ohrabrenja "bice to sve ok", "nemoj ici" i sl. kad mu valja cekati noc a mozda biti kurban nekom Serifovom gaziji
E jbg, kako si ti to opisao k`o da je varsavski geto u pitanju. Pitaj willsona kako je on prezivio.
felipe kajetano wrote:alternativa je bila sledeca...ili cekat nekog Serifovog psihopatu na vratima ili kako ti kazes bijeg kod Ratka&Radovana ...iskreno sta bi ti izabrao?
Ovo je sve samo ne jedine dvije alternative. Ja bih izabrao radnu obavezu u zeljezari :D
new

#299 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by new »

Ne znam da li je već neko napisao, ako jeste izvinjavam se. ARBiH je prestala biti multinacionalnom onog momenta kada je ( po mom mišljenju najveći neprijatelj BiH, a po pričama upućenijih KOS-ovac ) Fikret Muslimović postao zamjenik načelnika komandanta ARBiH za moral i vjerska pitanja i uveo zvaničan pozdrav Armije - Selam Alejkum. Od tada multinacionalni sastav Armije prestaje da postoji, što je apsolutno logično sa aspekta svih nebošnjaka i ateista.
LBVIEW

#300 Re: Nacionalni sastav ARBiH

Post by LBVIEW »

Wilson,
koliko se god pretvarali i skrivali na kraju ipak pokazete svoje pravo lice.
Preko sistematicnih zlocina ogromnih razmjera,procesuiranih i presudenih u Hagu(izmedu ostalih za genocid, udruzeni zlocinacki poduhvat s ciljem uklanjanja nesrpskog stanovnistva sa zaposjednutih teritorija, zlocin protiv covjecnosti, krsenje zakona i obicaja ratovanja, a ne kako ti tvrdis isljucivo po komandnoj odgovornosti )spremni ste proci skoro i ne komentirajuci, ali zato se na nos nabacuje svaki "stradali" Srbin na bazi "prico meni jedan coe'k da je Dudakovic naredio...".Nastavljate po starom, na bazi rekla-kazala, pisati svoju historiju(sto samo po sebi nije nista lose jer vam vec odavno niko nista ne vjeruje :mrgreen: ), ali sto ocekujete da vam to neko prizna kao argumente u diskusiji,je vrhunac bezobrazluka i hipokrizije.Jos kad uzmemo u obzir da za svaki zlocin ucinjen nad nesrbima imate opravdanje u vidu konstatacije da se vjerovatno radi o osveti zbog zlocina nad Srbima iz nekog ranijeg perioda(vidi pod tvojim objasnjenjem razloga ubistva onog starca u Bosanskom Petrovcu) gubite i zrnce kredibiliteta za bilo kakvu raspravu na zadanu temu.Ispade da se onoliki zlocini u npr. Bosankoj Krajini, pocev od Petrovca preko Kulen Vakufa i Ljutocke doline, Ripca, Krupe, Novog, Prijedora, Sanskog Mosta , Kljuca nazad do Petrovca mogu opravdati historijskim "grijehom" prijasnjih generacija Bosnjaka prema Srbima, dok se isto pravilo ni u snu ne bi moglo primjeniti u slucaju eventalnih bosnjackih zlocina prem Srbima kako odgovor na one od prije samo par godina.

Pateticno i jadno. :dance:
I da ne zaboravim, nikad vise necete Bosnjacima moci prodat tu pricu, prohujalo s zadnjim ratom i pokusajem bioloskog unistenja Bosnjaka.
Post Reply