Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
citroen xm

#276 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by citroen xm »

emko1234 wrote:@citroen
ti kad napises da jedno auto ima nesto bolje od drugog,moras znati da iza takvog suda mora bit jak argument.
ja licno,se mogu pohvalit tim da sam vozio veliki broj auta u zivotu.
da li sti vozio ijedan novi vw benzinac? da li si vozio 1.2tsi il 1.4tsi il 2.0tsi il neki 3.2 benzin il nesto jace?
pitam za ove motore jer je par nabrojanih dobio nagrade za najbolje motore..
onda,koji po tebi fiatov motor je bolji od jednog od ovih motora..
vw dizeli imaju mana ko i svaki motor na svijetu..da li si vozio 2.0pd motor i da li si imao prilike da vozis 1.9jtd koji je u klasi s tim 2.0
da li si vozio 2.4jtdm pa onda probao neko auto 3.0tdi motorom
tvoje izjave su pretenciozne,pogotovo nekom kosto sam ja koji to stvari prati dugo vremena i znam da je jtd motor po nekim stvarima u statistici pouzdaniji al da je brzi,ekonomicniji,startini stedljivi il bilo sta drugo od jednog tdi motor,odmah znaj da nije..
dakle na osnovu cega ti temeljis svoje stavove i ako nije problem navedi auta koja si vozio il posjedovao pa da vidimo objektivno jesi li uporediva..
recimo na mene je bolji utisak ostavio tipo 2.0 16v nego jedan grande punto star 2 godine..a tipo je bio star preko 20 godina..
1.2 TFSI i 1.4 TFSI nisam, ali 2.0 jesam u Pasatu u više navrata i imam dodira sa njim kada hoću. Taj motor ekstra ide a takođe ima konstrukcijsku manu sličnu THP motorima koji su maloprije spominjani. A što se tiče malolitražnih motora tu Fiat redovno dobija nagrade kao i prošle godine za twinair motor.
2.0 PD iz VW-a vozio i imam bliska iskustva sa njim. naravno da ide dobro kao i većina motora te zapremine i snage. Ali ga ne bi poželio ni najgorem neprijatelju. Mislim da je to najnepouzdaniji motor na tržištu. A znaš li da se JTD motori prilagođavaju načinu vožnje tako da mogu biti zvijer, a mogu biti i penzosi. Sve zavisi od navike vlasnika i njegovog korišćenja jer imaju tako kompjuterski podešen gas.
Preko 1.9 JTD nisam ni vozio niti se vozio, ali 2.7 i 3.0 HDi jesam. VRH. Kao i 2.2 HDI BiTURBO koji je bar duplo bolji od 2.5 TDI (sa kojim i sada imam iskustva u A6 2004. god.) i po pouzdanosti i po kulturi rada.
1.9 PD TDI je bio poslednji pouzdan motor iz VW-a iako je radio kao traktor imao je nisku potrošnju i pouzdanost. Sve posle počev od 2.0 TDI motora je možda najnepouzdanije u klasi, a činjenica da sa razvojem dizela kasne bar 10 godina za konkurencijom puno govori.

Vjerujem ti za Tipa i punto, ali to je neka druga priča. Nit su ista klasa, nit su pravljeni u istim epohama. Ja sam ti govorio za konkurentnost u istoj klasi istog godišta pa sam rekao da je Fabia gora od Punta Eva pa taman se prodavala 10 puta više.

U svijetu auta sam već nekih 15-ak godina aktivno. Tačno je to da su predmet interesovanja više oldtajmeri i jangtajmeri. Za mene su auta-auta do 90-ih ovo sada je konfekcij i čist rezultat potrošačkog društva. Ali itekako u svakodnevnom životu imam dodira sa savremenim autima, vozim ih, probavam....... Tako da nisam neznalac za koga me smatraš.
goran16v

#277 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by goran16v »

Bakir1 wrote:tuv ima odlicnu bazu podataka ali koja nije mjerodavna kao ni adac-ova.
jedni biljeze nedostatke na tehnickom pregledu koji je u njemackoj dug period veoma,a drugi biljeze evidencije "kvarova" kroz svoje intervencije.
A koja je mjerodavna baza podataka? Svi kritikujete ne valja ova, ne valja ona baza, ADAC zovu za zakljucanje kljuceve, TUV samo teh. preglede, Dekra savjetodavna. Ok, prihvatam, ali kad i ako ove ne valjaju koju bazu podataka vi koristite kad opalite nesto tipa da je X manje pouzdan i da se vise kvari od Y? O tome da sve tri baze potvrdjudju moju predpostavku da ne govorim.
Bakir1

#278 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by Bakir1 »

opozivi gorane, zadovoljstvo vlasnika, odanost brendu automobila?
ikad cuo za nesto od ovo troje?
goran16v

#279 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by goran16v »

Bakir1 wrote:opozivi gorane, zadovoljstvo vlasnika, odanost brendu automobila?
2010,
Toyota opoziva vise od 5 milijuna vozila, toliko, naime, već sada iznosi službeno potvrđena brojka, s obzirom da se opoziv čak 1.8 milijuna Toyotinih automobila
Zbog problema sa upravljacem Toyota opoziva 412.000 vozila
Toyota potvrdila, 270.000 vozila prodato sa kvarom na motoru
2011
Toyota zbog problematicnih tepiha opoziva 2,17 milijuna vozila
Toyota povlaci 1,7 milijuna vozila zbog mogucnosti curenja goriva
2012
Japanski proizvođač automobila “Tojota” je u SAD-u objavio opoziv za 681.500 vozila
Da li je Toyota najlosiji auto na svijetu?
Zadovoljstvo vlasnika i odanost brendu, uz veliku vjerovatnocu da nisu uporedili sa ekvivalentima ostalih brendova, bi trebali biti kao relevantni pokazatelji a podaci onih kojima je to posao nisu?
Bakir1

#280 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by Bakir1 »

goran16v wrote:
Bakir1 wrote:opozivi gorane, zadovoljstvo vlasnika, odanost brendu automobila?
2010,
Toyota opoziva vise od 5 milijuna vozila, toliko, naime, već sada iznosi službeno potvrđena brojka, s obzirom da se opoziv čak 1.8 milijuna Toyotinih automobila
Zbog problema sa upravljacem Toyota opoziva 412.000 vozila
Toyota potvrdila, 270.000 vozila prodato sa kvarom na motoru
2011
Toyota zbog problematicnih tepiha opoziva 2,17 milijuna vozila
Toyota povlaci 1,7 milijuna vozila zbog mogucnosti curenja goriva
2012
Japanski proizvođač automobila “Tojota” je u SAD-u objavio opoziv za 681.500 vozila
Da li je Toyota najlosiji auto na svijetu?
Zadovoljstvo vlasnika i odanost brendu, uz veliku vjerovatnocu da nisu uporedili sa ekvivalentima ostalih brendova, bi trebali biti kao relevantni pokazatelji a podaci onih kojima je to posao nisu?
a koji je ukupan broj prodanih vozila iz perioda u kojem se odnosi opoziv?
ma ciji je posao da analizira kvalitet automobila?
tuv?
dekra?
adac?
mora da se salis?
povratnici automobilskom brendu.
bakir kupio alfu 96, 02, 06 i 10 godine.
bakir ili je odan alfi ili je sado mazo koji uziva da ga auto kara u zdrav mozak?
ma daj gorane, mozda bi se i uvjerio da mozes bolje, ali poslije price "sa svoji deset prsta" a znam zasigurno da si ti tu imao samo ulogu platioca, ne smatram te adekvatnim sugovornikom ni u jednoj temi, valjas muda pod bubrege druze i citas tudje recenzije ;-)
emko1234

#281 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by emko1234 »

citroen xm wrote:
emko1234 wrote:@citroen
ti kad napises da jedno auto ima nesto bolje od drugog,moras znati da iza takvog suda mora bit jak argument.
ja licno,se mogu pohvalit tim da sam vozio veliki broj auta u zivotu.
da li sti vozio ijedan novi vw benzinac? da li si vozio 1.2tsi il 1.4tsi il 2.0tsi il neki 3.2 benzin il nesto jace?
pitam za ove motore jer je par nabrojanih dobio nagrade za najbolje motore..
onda,koji po tebi fiatov motor je bolji od jednog od ovih motora..
vw dizeli imaju mana ko i svaki motor na svijetu..da li si vozio 2.0pd motor i da li si imao prilike da vozis 1.9jtd koji je u klasi s tim 2.0
da li si vozio 2.4jtdm pa onda probao neko auto 3.0tdi motorom
tvoje izjave su pretenciozne,pogotovo nekom kosto sam ja koji to stvari prati dugo vremena i znam da je jtd motor po nekim stvarima u statistici pouzdaniji al da je brzi,ekonomicniji,startini stedljivi il bilo sta drugo od jednog tdi motor,odmah znaj da nije..
dakle na osnovu cega ti temeljis svoje stavove i ako nije problem navedi auta koja si vozio il posjedovao pa da vidimo objektivno jesi li uporediva..
recimo na mene je bolji utisak ostavio tipo 2.0 16v nego jedan grande punto star 2 godine..a tipo je bio star preko 20 godina..
1.2 TFSI i 1.4 TFSI nisam, ali 2.0 jesam u Pasatu u više navrata i imam dodira sa njim kada hoću. Taj motor ekstra ide a takođe ima konstrukcijsku manu sličnu THP motorima koji su maloprije spominjani. A što se tiče malolitražnih motora tu Fiat redovno dobija nagrade kao i prošle godine za twinair motor.
2.0 PD iz VW-a vozio i imam bliska iskustva sa njim. naravno da ide dobro kao i većina motora te zapremine i snage. Ali ga ne bi poželio ni najgorem neprijatelju. Mislim da je to najnepouzdaniji motor na tržištu. A znaš li da se JTD motori prilagođavaju načinu vožnje tako da mogu biti zvijer, a mogu biti i penzosi. Sve zavisi od navike vlasnika i njegovog korišćenja jer imaju tako kompjuterski podešen gas.
Preko 1.9 JTD nisam ni vozio niti se vozio, ali 2.7 i 3.0 HDi jesam. VRH. Kao i 2.2 HDI BiTURBO koji je bar duplo bolji od 2.5 TDI (sa kojim i sada imam iskustva u A6 2004. god.) i po pouzdanosti i po kulturi rada.
1.9 PD TDI je bio poslednji pouzdan motor iz VW-a iako je radio kao traktor imao je nisku potrošnju i pouzdanost. Sve posle počev od 2.0 TDI motora je možda najnepouzdanije u klasi, a činjenica da sa razvojem dizela kasne bar 10 godina za konkurencijom puno govori.

Vjerujem ti za Tipa i punto, ali to je neka druga priča. Nit su ista klasa, nit su pravljeni u istim epohama. Ja sam ti govorio za konkurentnost u istoj klasi istog godišta pa sam rekao da je Fabia gora od Punta Eva pa taman se prodavala 10 puta više.

U svijetu auta sam već nekih 15-ak godina aktivno. Tačno je to da su predmet interesovanja više oldtajmeri i jangtajmeri. Za mene su auta-auta do 90-ih ovo sada je konfekcij i čist rezultat potrošačkog društva. Ali itekako u svakodnevnom životu imam dodira sa savremenim autima, vozim ih, probavam....... Tako da nisam neznalac za koga me smatraš.
ja nikad kvara imao nisam a imao sam auto tri godine..sto se tice potrosnje ulja ni tu problema imao nisam,a cipovan auto bio.sipo sam ono sto su mi rekli,kad sam stavio cip promjenio ulje tj stavio jos bolje i opet nema problema..auto startan brz i s obzorm da je imao preko 170ks jako stedljiv.
to o prilagodjanvanju nacina voznje si ti malo preuvelico..motor ne moze naucit nacin voznje,mjenjac moze.a to o cemu ti pricas ima svaki moderni dizel s turbinom varijabilne geometrije..uvijek pruza optimalan ucinak u odnosu na stil voznje i pazi na potrosnju..
ja cu ti navest par tvornickih podataka. 1.9jtd m 150 ks i 305nm,dok je 2.0tdi imao 320nm..u golfu petici i u stilu ova dva motora i pored evidentne razlike su imali isto ubrzanje..a ako poredimo stilo s golfom mk4 sa tdi motorm i 150ks..golf je bio brzi pola sekunde..a potrosnja identicna il cak manja kod golfa uz veci obrtni momenat.
fiat osvaja nagrade jer jedini pravi tu vrstu motora..najmanjji benzinac koji pravi vw je 1.0 i to odnednvano vw up-u..
sto se tice ovih velikih dizela u citroenu i pezou..vozen sam u 407 kupeu s 2.7hdi biturbom i automatikom..i kad ga direktno poredim s audijem a5 2.7tdi s automatik mjenjacem,razlika je nebo i zemlja a audi je 17 konja slabiji i haman 100kila tezi..i razlika je i u ubrzanju i u brzini a i pored toga sto je pug biturbo imaju isti okretni momenat 440nm..
pezo ne zna napravit automatik mjenjac..tako da je ista stvar i s 3.0hdi motorom..ima istu nominalnu snagu ko moje auto al slabije ide barem 15% u svim rezimima..prenos snage im je jako lose rijesen i jedan citroen nema mjenjac koji se moze mjerit s audijem..
to su sve stvari koje ih odvajaju..
mozes to prihvatati a i ne moras.
sorcerer

#282 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by sorcerer »

emko1234 wrote:..motor ne moze naucit nacin voznje,mjenjac moze.
kako to zupcanici uce? imaju mozak? jel svaki zupcanik posebno ima mozak ili je jedan mozak u mjenjacu?
goran16v

#283 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by goran16v »

Bakir1 wrote:
ma ciji je posao da analizira kvalitet automobila?
tuv?
dekra?
adac?
mora da se salis?
povratnici automobilskom brendu.
bakir kupio alfu 96, 02, 06 i 10 godine.
bakir ili je odan alfi ili je sado mazo koji uziva da ga auto kara u zdrav mozak?
ma daj gorane, mozda bi se i uvjerio da mozes bolje, ali poslije price "sa svoji deset prsta" a znam zasigurno da si ti tu imao samo ulogu platioca, ne smatram te adekvatnim sugovornikom ni u jednoj temi, valjas muda pod bubrege druze i citas tudje recenzije ;-)
Vidim da smo malo povrijedjenog ponisa zbog "opoziva" pa upravo kao i 530i kao argument potezes neke neistine i glupsti, pa ti je i rijecnik postao malo nako papanski, tako da ja ovdje zavrsavam a tebi zelim lijepu zabavu sa brezonima.
emko1234

#284 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by emko1234 »

sorcerer wrote:
emko1234 wrote:..motor ne moze naucit nacin voznje,mjenjac moze.
kako to zupcanici uce? imaju mozak? jel svaki zupcanik posebno ima mozak ili je jedan mozak u mjenjacu?
hahahahahha,bravo naucnice..cekao sam da se neki glupko upeca..
ne uce zupcanici nego uci procesor koji kontrolise zupcanike..il mislis da je dole ispod haube siptar neki koji diriguje a brzine se mjenjaju..
i kad kazem mjenjac mislim na automatik..ne onaj iz tamica s 3 brzine plus rikverc :lol: :lol:
sorcerer

#285 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by sorcerer »

emko1234 wrote: hahahahahha,bravo naucnice..cekao sam da se neki glupko upeca..
ne uce zupcanici nego uci procesor koji kontrolise zupcanike..il mislis da je dole ispod haube siptar neki koji diriguje a brzine se mjenjaju..
i kad kazem mjenjac mislim na automatik..ne onaj iz tamica s 3 brzine plus rikverc :lol: :lol:
ma djesi pametni nas,jesi to na forumu procitao?
ajde nama glupima pojasni kako to procesor kontrolise komad gvozdja?
tamic ima 5 brzina plus rikverc,eto koliko znas.....
preludezalude

#286 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by preludezalude »

emko1234 wrote: 2.4 jtd je bio u klasi s 2.5tdi motorom..s tim stoje vw zato sto ima para za razvoj razvio nesto sto se zove 3.0tdi koji ide bolje i trosi manje..dok je alfa svoj motor samo tjunirala vremenom jer nisu imali dovoljno para za ravoj i ispunjenje obecanja koja izlaze po tim auto casopisima za koje se vi hvatate :D r5 motor je samo isao u tuarega
2.5tdi motor je propao motor i zato su "razvili" 3.0 motor. 2.4 jtd je savrsen motor i nije bilo potrebe mijenjati ga drasticno. :D
preludezalude

#287 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by preludezalude »

emko1234 wrote:
zeha wrote:Za pokretaca teme: brate probaj sva ova auta o kojima je rijec ovdje pa onda donesi neki sud. Probaj prvo a6, nije bitno koji motor mada vjerovatno ciljas na dizela, probaj zatim ar166, probaj thesisa, probaj bmw serije 5.
Iz tvojih postova sam zakljucio da ciljas na cijenu oko 12-14 hiljada. Evo ja se nudim da ti pomognem oko pregleda talijanskih vozila ar i lancia posto mislim da sam dosta relevantan oko toga a ono sto ne znam imam dosta kvalitetne majstore koji ti mogu dati strucnu pomoc.
Zatim ovim putem pozivam druga emku kao strucnjaka oko audia da nam pomogne oko pregleda neke a6-tice, vjerovatno ima netko tko se razumije i oko bmw-a pa da vidis kakva kola za koliko para mozes uzeti. Ja ti u tom cjenovnom rangu mogu naci talijansku limuzinu da otkida od opreme da nema vise od 150000km na satu i da je godista oko 2003-4. Pa nek ti ponude i ostali od svojih ljubimaca nesto za te pare. Eto brate da nebude samo suplja prica na netu hajde neke akcije pa da vidimo sta ko palamudi ovdje.
ja podrzavam prijedlog,al cinjenica je jedna.audi a6 koji valja i koji je godiste do 2004 godine se ne moze naci u tom cjenovnom rangu..mogao bi se naci neki iz 2001 s preko 200 hiljada na satu..jbg
johntra* ne seri,jel se proizvodio?jes..jel se prodavao?jes..
jel ga vozaju raja negdje po svici i okolnim zemljama?vozaju..
mogli su nastancat milion komada al eto i oni fol neku ekskluzivu ganjaju..
Emko, konacno si progovorio ono sto ja govorim svo vrijeme. I sad uporedi alfu iz 2004. godine i audija iz 2001. godine.
Spominjes u ranijim postovima kako imas opremu ni jedna alfa je nema. Kako si dosadan sa svojim neshvacanjem citave ove price. CITAJ POLAKO. Covjek trazi auto za oko 13000KM. To bi mogla biti alfa 166 iz 2004. godine ili recimo audi a6 iz 2001. godine. Audi a6 iz 2001. godine nema vise opreme od alfe iz 2004. godine. Da li ti je sad jasno!!! I nema bolji motor.
johntra

#288 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by johntra »

goran16v wrote:
Vidim da smo malo povrijedjenog ponisa zbog "opoziva" pa upravo kao i 530i kao argument potezes neke neistine i glupsti, pa ti je i rijecnik postao malo nako papanski, tako da ja ovdje zavrsavam a tebi zelim lijepu zabavu sa brezonima.
nisi mu povrijedio ponos, nego ti je lijepo očitao bukvicu oko toga šta znače Dekra, TUV i ADAC...na kraju krajeva, bez obzira što Dekra ima poslovnice širom svijeta, oni su primarno njemačka firma...dalje, TUV isto tako ne mora ništa dokazivati, jer se auti vraćaju sa tehničkog zbog masu drugih stvari...recimo, vraćaju se zbog pregorjele sijalice, nedotegnute ručne kočnice...ako ćemo po toj logici, onda je BMW E46 stariji od sedam godina rinaka, jer ima abnormalno visok povrat sa tehničkog zbog loših kočnica...koliko je TUV ozbiljan dokazuje da Alfu 156/159 vodi kao jedan model i sve im mane zbira u jednu kolonu...
evo ti jedan link, pa malo analiziraj, radi se o britanskoj kompaniji kojoj vlasnici plaćaju godišnji paušal da im se održava auto....tu se najbolje vidi kako koje auto kotira, jer ljudi nemaju šta lažirati, nego računaju održavanje i pouzdanost na osnovu dijelova koje kupe i zamjene...

http://www.reliabilityindex.com/manufacturer

eto, ima dosta materijala, zabavi se malo...sad da sam ja zadrt ko i ti, preslikao bi podatke sa britanskog tržišta i rekao da je ovo ovako svuda u svijetu, kao što ti pokušavaš da nama kažeš da su podaci TUV, Dekra i ADAC mjerodavni za sva tržišta na svijetu....
Bakir1

#289 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by Bakir1 »

goran16v wrote:
nema meni sta biti povrjedjen ponos radi cega?sta si ti to meni rekao da bih se ja naljutio?
530i govori istinu nema tu ni gluposti ni lazi, mislim da si ti jedini koji iskrivljuje istinu u svoju korist i obracas se sa visoka ostalim.
rijecnik mi je papanski zato sto sam papak, nisi mi nista novo rekao o meni :lol:
tebi bih pozelio da jednom u ruku uzmes neki kljuc pa odvrnes i zavrnes pa da punih usta kazes da si to ti uradio ;-)
goran16v

#290 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by goran16v »

johntra wrote:
goran16v wrote:
nisi mu povrijedio ponos,
evo ti jedan link, pa malo analiziraj, radi se o britanskoj kompaniji kojoj vlasnici plaćaju godišnji paušal da im se održava auto....tu se najbolje vidi kako koje auto kotira, jer ljudi nemaju šta lažirati, nego računaju održavanje i pouzdanost na osnovu dijelova koje kupe i zamjene...
Drago mi je sto osjecaje Bakir1 poznajes toliko dobro da znas i odgovaras umjesto njega jesam l mu povrijedio ponos.
Ma naravno... ADAC, TUV i Dekra su bezveze ali privatna britanska firma sa kojom ljudi saradjuju na dobrovoljnoj osnovi je kao relevantna? I opet, Skoda ispred Fiata, AR 32. od 36. Interesantno, Mercedes 31. mjesto - kakvo kvarljivo smece! Bravo!
goran16v

#291 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by goran16v »

Bakir1 wrote: nema meni sta biti povrjedjen ponos radi cega?sta si ti to meni rekao da bih se ja naljutio?
530i govori istinu nema tu ni gluposti ni lazi, mislim da si ti jedini koji iskrivljuje istinu u svoju korist i obracas se sa visoka ostalim.
rijecnik mi je papanski zato sto sam papak, nisi mi nista novo rekao o meni :lol:
tebi bih pozelio da jednom u ruku uzmes neki kljuc pa odvrnes i zavrnes pa da punih usta kazes da si to ti uradio ;-)
Osim sto je mozda virio kroz prozor na parkingu i pratio na drugim forumima vjerujem da 530i nije nikad prisao tom autu da bi ista znao, bas kao sto isto i za tebe predpostavljam, a kamo li sta vise od toga. Toliko o vasim argumentima u temi da li AR ili Lancia valjaju.To sto ja ne nalazim nikakvo zadovoljstvo u mijenjanju tockova ti je ipak povrijedilo ponos, pa smatras da se obracam s visoka... Super!
Bakir1

#292 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by Bakir1 »

:lol:
gorane idolu ti zaspamavas temu totalno nebitnim stvarima, i koristis argumente kako tebi odgovara.
ti i tvoj auto ste u mome zivotu bitni kao lanjski snijeg kao i ono sta si ti radio imao kupovao i slicno.
prozivas vedu u konverzaciji za koristenje neadekvatnih argumenata kad cudna li cuda ti za mjerodavne statistike i informacije uzimas adac, tuv ili dekru :lol:
obracas se sa visoka tonom "ja znam sve" a znas nista, pucas se te rezultatima prodaje, te prisutnosti broja prodanih vozila na bh trzistu i dajes zakljucak da AR i L nisu cemu.
sudeci po mjerodavnim izvorima, SAAB je bio po mnogo cemu korak ispred AR i L, ali njega vise nema a ovi prodaju li prodaju i pri tome imaju citavu vojsku vjernih sljedbenika.
goran16v

#293 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by goran16v »

Bakir1 wrote::lol:
gorane idolu ti zaspamavas temu totalno nebitnim stvarima, i koristis argumente kako tebi odgovara.
ti i tvoj auto ste u mome zivotu bitni kao lanjski snijeg kao i ono sta si ti radio imao kupovao i slicno.
prozivas vedu u konverzaciji za koristenje neadekvatnih argumenata kad cudna li cuda ti za mjerodavne statistike i informacije uzimas adac, tuv ili dekru :lol:
obracas se sa visoka tonom "ja znam sve" a znas nista, pucas se te rezultatima prodaje, te prisutnosti broja prodanih vozila na bh trzistu i dajes zakljucak da AR i L nisu cemu.
sudeci po mjerodavnim izvorima, SAAB je bio po mnogo cemu korak ispred AR i L, ali njega vise nema a ovi prodaju li prodaju i pri tome imaju citavu vojsku vjernih sljedbenika.
Suprotno, moj auto, ima li maglenke, nagadjanja ko ga je sastavljao i ostale detalje nisam spomenuo ja nego upravo 530 i ti (ti redosljedom) tako da izgleda da taj auto nije bas lanjski snijeg. Sto se mene tice, ja kad nikad nisam, nit bih ga pomenuo.
Kakvi god da su moji su argumenti podaci o prodaji , te podaci TUV, ADAC i Dekra a njemu (predpostavljam da je vedo johntra) spekulacije oko Imamovica, krize u Italiji i strucna ekonomska analiza za 2015, odnosno nema argumenata, te na kraju tabela pouzdanosti za UK koja zapravo samo potvrdjuje moje argumente.
Svako ima pravo koristiti argumente kako mu odgovara. Mozda moji podaci jesu spamanje teme alie ako prica o Imamovicu, 21 mil KM poreza, menadzment Autocommerca i ostalo nisu hiper spapanje teme, onda ja ne znam sta jeste. I u cijeloj prici, bas kao i kod tebe, nedostaje odgovor, ako su i istom cjenovnom rangu, te ako su bolji i kvalitetniji automobili zasto se slabije prodaju.
SAAB je nekad davno bio respektabilan i inovativan brend, po mnogo cemu bio ispred AR i L, i ali i Opela itd, koji se nije prolagodio savremenim uslvima na trzistu, pa je pred smrt bio nista drugo nego prepakovana Vectra, sto znaci da kad kupis taj auto vozis derivat Opela i da od sve slave iz nekadasnjim imena, osim imena, nije ostalo nista.
ElRe

#294 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by ElRe »

SAAB nije nikada bio ispred AR i Lancie.
johntra

#295 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by johntra »

goran16v wrote: Kakvi god da su moji su argumenti podaci o prodaji , te podaci TUV, ADAC i Dekra a njemu (predpostavljam da je vedo johntra) spekulacije oko Imamovica, krize u Italiji i strucna ekonomska analiza za 2015, odnosno nema argumenata, te na kraju tabela pouzdanosti za UK koja zapravo samo potvrdjuje moje argumente.
Svako ima pravo koristiti argumente kako mu odgovara. Mozda moji podaci jesu spamanje teme alie ako prica o Imamovicu, 21 mil KM poreza, menadzment Autocommerca i ostalo nisu hiper spapanje teme, onda ja ne znam sta jeste. I u cijeloj prici, bas kao i kod tebe, nedostaje odgovor, ako su i istom cjenovnom rangu, te ako su bolji i kvalitetniji automobili zasto se slabije prodaju.
SAAB je nekad davno bio respektabilan i inovativan brend, po mnogo cemu bio ispred AR i L, i ali i Opela itd, koji se nije prolagodio savremenim uslvima na trzistu, pa je pred smrt bio nista drugo nego prepakovana Vectra, sto znaci da kad kupis taj auto vozis derivat Opela i da od sve slave iz nekadasnjim imena, osim imena, nije ostalo nista.
Kad se Evropa ili svijet budu zvali Ujedinjene njemačke države, onda možemo reći da je TUV ili ADAC mjerodavan...pričaš kako su ovi britanci kompanija na dobrovoljnoj osnovi, a to kao lafo DEKRA nije?
ok, onda ćemo reći da je BMW serije 3 E46 smeće od auta, jer ti modeli redovno padaju na tehničkim u Njemačkoj zbog slabih kočnica...baš me interesuje koliko će se vas složiti sa tim...
da si imalo shvatio tabelu koju sam postavio, onda bi došao do odgovora sam, jer to što je Mercedes na posljednjem mjestu je zato što je održavanje istog skuplje od prosječnog FIAT-a ili Škode, te jedna intervencija u Mečki košta kao pet intervencija u Škodi...a to je nešto čime si nas ti davio posljednjih hiljadu postova...kao ono, cijena, kvalitet, troškovi održavanja bla, bla...UK tabela nije ništa tvoje potvrdila, jer je prema njoj ostatak VW grupacije iza FIAT-a...što se tiče Imamovića i ostalih, tu sam sve rekao, vidim da nemaš nekih kontraargumenata...nego inače pokušavaš nešto na silu dokazati i guraš nos gdje ti nije mjesto...možda sam zadrti papak koji brani FIAT-a, ali ni ti, ni Emko, ni peti, ni deseti po pitanju poznavanja stanja u FIAT grupaciji mi niste ni do koljena...zato, bolje da se baviš drugim stvarima, tu samo gubiš vrijeme...
HAVANA

#296 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by HAVANA »

Bas nako primjerna diskusija,i poucna.Serem ti se u diskusiju. :-)
A ovaj sto je u potrazi,mislim da ce se tramvajem vozat...
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#297 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by Bobi »

De ba dobro vas je :D
goran16v

#298 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by goran16v »

johntra wrote:
goran16v wrote: Kakvi god da su moji su argumenti podaci o prodaji , te podaci TUV, ADAC i Dekra a njemu (predpostavljam da je vedo johntra) spekulacije oko Imamovica, krize u Italiji i strucna ekonomska analiza za 2015, odnosno nema argumenata, te na kraju tabela pouzdanosti za UK koja zapravo samo potvrdjuje moje argumente.
Kad se Evropa ili svijet budu zvali Ujedinjene njemačke države,
U EU u 2011. godini, ne u Njemackoj, prodato 900 i hiljada Fiata, svi direktni konkurenti preko milion, VW 3 x vise. Ako je jednako dobar ili bolji od konkirencije zasto? Nema odgovora danima. Dovidljenja i prijatno.
HAVANA

#299 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by HAVANA »

I kurtona se milijardama proda.Ja ga jos ne kupih.
Jes dobar,praktican,siguran...al nije to to.Bar meni,po mom ukusu...a o ukusima se ne raspravlja :oops:
emko1234

#300 Re: Lancia Thesis i Alfa Romeo 166 facelift - koji odabrati?

Post by emko1234 »

HAVANA wrote:I kurtona se milijardama proda.Ja ga jos ne kupih.
Jes dobar,praktican,siguran...al nije to to.Bar meni,po mom ukusu...a o ukusima se ne raspravlja :oops:
strasna usporedba havana.mozda ti djevojka pije tablete il ima dijafragmu il ti imas vec sidu pa te nije niceg strah.usporedba bi ti bila ok da si napisao da svi koriste durex a ti one travian.
ovdje je rijec o kupovini auta marke fiat,koje se nalazi na slobodnom trzistu ko i ostali,konkurise koliko toliko u dosta klasa i sto je najcudinije od svega i pored svih ovih rijeci hvale koje pojedinici imaju za njega..pravo se slabo prodaje..nesto ne stima..
Post Reply