1.2 TFSI i 1.4 TFSI nisam, ali 2.0 jesam u Pasatu u više navrata i imam dodira sa njim kada hoću. Taj motor ekstra ide a takođe ima konstrukcijsku manu sličnu THP motorima koji su maloprije spominjani. A što se tiče malolitražnih motora tu Fiat redovno dobija nagrade kao i prošle godine za twinair motor.emko1234 wrote:@citroen
ti kad napises da jedno auto ima nesto bolje od drugog,moras znati da iza takvog suda mora bit jak argument.
ja licno,se mogu pohvalit tim da sam vozio veliki broj auta u zivotu.
da li sti vozio ijedan novi vw benzinac? da li si vozio 1.2tsi il 1.4tsi il 2.0tsi il neki 3.2 benzin il nesto jace?
pitam za ove motore jer je par nabrojanih dobio nagrade za najbolje motore..
onda,koji po tebi fiatov motor je bolji od jednog od ovih motora..
vw dizeli imaju mana ko i svaki motor na svijetu..da li si vozio 2.0pd motor i da li si imao prilike da vozis 1.9jtd koji je u klasi s tim 2.0
da li si vozio 2.4jtdm pa onda probao neko auto 3.0tdi motorom
tvoje izjave su pretenciozne,pogotovo nekom kosto sam ja koji to stvari prati dugo vremena i znam da je jtd motor po nekim stvarima u statistici pouzdaniji al da je brzi,ekonomicniji,startini stedljivi il bilo sta drugo od jednog tdi motor,odmah znaj da nije..
dakle na osnovu cega ti temeljis svoje stavove i ako nije problem navedi auta koja si vozio il posjedovao pa da vidimo objektivno jesi li uporediva..
recimo na mene je bolji utisak ostavio tipo 2.0 16v nego jedan grande punto star 2 godine..a tipo je bio star preko 20 godina..
2.0 PD iz VW-a vozio i imam bliska iskustva sa njim. naravno da ide dobro kao i većina motora te zapremine i snage. Ali ga ne bi poželio ni najgorem neprijatelju. Mislim da je to najnepouzdaniji motor na tržištu. A znaš li da se JTD motori prilagođavaju načinu vožnje tako da mogu biti zvijer, a mogu biti i penzosi. Sve zavisi od navike vlasnika i njegovog korišćenja jer imaju tako kompjuterski podešen gas.
Preko 1.9 JTD nisam ni vozio niti se vozio, ali 2.7 i 3.0 HDi jesam. VRH. Kao i 2.2 HDI BiTURBO koji je bar duplo bolji od 2.5 TDI (sa kojim i sada imam iskustva u A6 2004. god.) i po pouzdanosti i po kulturi rada.
1.9 PD TDI je bio poslednji pouzdan motor iz VW-a iako je radio kao traktor imao je nisku potrošnju i pouzdanost. Sve posle počev od 2.0 TDI motora je možda najnepouzdanije u klasi, a činjenica da sa razvojem dizela kasne bar 10 godina za konkurencijom puno govori.
Vjerujem ti za Tipa i punto, ali to je neka druga priča. Nit su ista klasa, nit su pravljeni u istim epohama. Ja sam ti govorio za konkurentnost u istoj klasi istog godišta pa sam rekao da je Fabia gora od Punta Eva pa taman se prodavala 10 puta više.
U svijetu auta sam već nekih 15-ak godina aktivno. Tačno je to da su predmet interesovanja više oldtajmeri i jangtajmeri. Za mene su auta-auta do 90-ih ovo sada je konfekcij i čist rezultat potrošačkog društva. Ali itekako u svakodnevnom životu imam dodira sa savremenim autima, vozim ih, probavam....... Tako da nisam neznalac za koga me smatraš.