HS Internet - ALL ABOUT

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Kemal Malovčić

#276 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by Kemal Malovčić »

znam to, ali ipak ruter ništa ne čita, trebao bi bar wan ip. ne razumijem se mnogo u rutere. uvijek mi prave probleme. a restartovao sam više puta modem, pa i ruter, i ništa se nije promijenilo
wall3

#277 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by wall3 »

Al poče da sjecka zadnjih pola sata, ping bio ogroman. Prvi put da sam imao ovakve probleme na HS-u. :shock:
newphoenix

#278 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by newphoenix »

Imate opciju Mac clone umjesto mac adrese routera koristiti mac adresu racunara koji se vec bio spojen ma netu.
LP
Fake_

#279 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by Fake_ »

e ljudi hocu da uzmem hs net, da pitam dali jos uvijek torrente ogranicvaju (Traffic Shaping) u odredjeno vrijeme ?
vuk_samotnjak

#280 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by vuk_samotnjak »

Kemal Malovčić wrote:znam to, ali ipak ruter ništa ne čita, trebao bi bar wan ip. ne razumijem se mnogo u rutere. uvijek mi prave probleme. a restartovao sam više puta modem, pa i ruter, i ništa se nije promijenilo
Moras zvati centralu da ti ressetuju ip
vuk_samotnjak

#281 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by vuk_samotnjak »

Lud i ponosan wrote:Ne znam da li je neko vec napisao, ali HS je promjenio dosadasnju idiotsku praksu, tako da vise nema potrebe njih zvati za reset IP adrese (u slucaju da se prikupca novi komp/router, sta vec), vec je samo potrebno ugasiti modem iz struje i opet isti ukljuciti.
Druze ovo im ne radi :wink:
vuk_samotnjak

#282 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by vuk_samotnjak »

Lud i ponosan wrote:Ja sam prije 2 dana spajao novi router, nije bilo potrebe da resetuju bilo sta.
Kod mene ne radi, doduse ja sam na MH serveru. Moze bit da to radi na HS serveru. :-)
dobar,ti?

#283 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by dobar,ti? »

Zeza li jos koga net?
vuk_samotnjak

#284 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by vuk_samotnjak »

dobar,ti? wrote:Zeza li jos koga net?
redovno u zadnjih mjesec nestaje iza ponoci na nekoliko minuta, a i preko dana sjecka cesto, primjetim kad gledam filmove na netu :shock:
Nermin_BH

#285 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by Nermin_BH »

vuk_samotnjak wrote:
Lud i ponosan wrote:Ja sam prije 2 dana spajao novi router, nije bilo potrebe da resetuju bilo sta.
Kod mene ne radi, doduse ja sam na MH serveru. Moze bit da to radi na HS serveru. :-)
Bezveze zakomplikovali bili sad su stavili redirekt kad uđeš na mh-company.ba prebaci na hs.
wall3

#286 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by wall3 »

vuk_samotnjak wrote:
redovno u zadnjih mjesec nestaje iza ponoci na nekoliko minuta, a i preko dana sjecka cesto, primjetim kad gledam filmove na netu :shock:
Meni po cijeli dan sve ok, odjednom sinoć poče sjeckati, prvi put u 5 godina korištenja HS-a.
dottore

#287 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by dottore »

vuk_samotnjak wrote:
+1
I meni se pocelo dogadjati, i tokom dana... Mozda ce biti opet povecanje brzina :mrgreen:
vuk_samotnjak

#288 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by vuk_samotnjak »

dottore wrote:
vuk_samotnjak wrote:
+1
I meni se pocelo dogadjati, i tokom dana... Mozda ce biti opet povecanje brzina :mrgreen:
hoce u martu il aprilu ko i obicno :lol:
The Realist

#289 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

Fake_ wrote:e ljudi hocu da uzmem hs net, da pitam dali jos uvijek torrente ogranicvaju (Traffic Shaping) u odredjeno vrijeme ?
Koliko znam, ne rade to već jako dugo, to se samo jedan kraći period dešavalo. Doduše, dugo ništa nisam skidao, kako je demonoid u problemima, pa nisam siguran.
Nermin_BH

#290 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by Nermin_BH »

Bit će povećanja brzine kada opet poveća konkurencija brzine. Meni je ovo za sad dovoljno samo je vazno da je stabilna konekcija a ne da imam konekciju 20 mbit a nemam ni 5 mbit.
vuk_samotnjak

#291 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by vuk_samotnjak »

Nermin_BH wrote:Bit će povećanja brzine kada opet poveća konkurencija brzine. Meni je ovo za sad dovoljno samo je vazno da je stabilna konekcija a ne da imam konekciju 20 mbit a nemam ni 5 mbit.
To znamo, u martu :D :skoljka:
The Realist

#292 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

Lud i ponosan wrote:
The Realist wrote:
Fake_ wrote:e ljudi hocu da uzmem hs net, da pitam dali jos uvijek torrente ogranicvaju (Traffic Shaping) u odredjeno vrijeme ?
Koliko znam, ne rade to već jako dugo, to se samo jedan kraći period dešavalo. Doduše, dugo ništa nisam skidao, kako je demonoid u problemima, pa nisam siguran.
Demonoid je zavrsio karijeru. Trazi neku alternativu u vidu privatnih trackera. ;-)
TPB i dalje radi, ali sam demonoid volio, jer odaberem šta hoću i on mi izbaci stvari i ja onda pogledam šta ima, dok ovako moram znati odmah šta hoću, pa mi se ne da, ali eto, skidam sada dva filma.

A znači sigurno ga neće vratiti? Ko ga je oborio?

Btw. i Crnu Berzu sam volio, ali su me izbacili zbog neaktivnosti, što nikako ne razumijem, jer em sam imao puno veći upload od downloada, em some stalno dopušta download, nisam gasio kompjuter, pa to nikako ne razumijem.
Last edited by The Realist on 09/08/2012 21:00, edited 1 time in total.
The Realist

#293 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

Nermin_BH wrote:Bit će povećanja brzine kada opet poveća konkurencija brzine. Meni je ovo za sad dovoljno samo je vazno da je stabilna konekcija a ne da imam konekciju 20 mbit a nemam ni 5 mbit.
A šta će nam brže, kad sve torrent siteove poobaraše :(.

Doduše, ponekad onaj IPlayer volim pogledati, ali mi to neke druge probleme napravi, pa mi mrsko bude pokretati.
The Realist

#294 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

Može pozivnica, hvala, a uvijek sam aktivan, tj. ispoštujem ratio i uvijek idem preko.

E neka sada znam šta tačno magnet znači.

IPT nikada nisam koristio, niti sam znao za njega, ali vidio sam maloprije da treba i tu pozivnica, no, sa Yuwom ću biti prezadovoljan (vjerovatno).

Hvala još jednom.
rizibizi

#295 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by rizibizi »

Svaka cast svima ali podzemlje.com je bio prvi pravi veliki ex-yu torrent site, samo se raspao zbog gluposti. Crna berza se postavila prema userima isto da im para treba dati da budes clan, bezobrazni pravo, yuwa je zmaj iako je imao par prekida, ovo ostalo je ili novo pa mu treba ili nije vrijedno spomena. Sto se tice ex-yu scene trenutno sam najaktivniji na vas-najbolji.net, ne maltretira niko nikoga za ratio ali ja svakako ne gasim komp tako da mi je svejedno, a ima finih torrenta. Za sve ostalo TPB, isohunt i ne treba mi nista vise. Steta demonoida bio je mozda i bolji od TPB po sadrzaju ali ode ko da ga nije ni bilo. Ko se sjeca prvo su ukinuli katz, pa onda file sharing sajtove, pa sad kao udaraju na torrente ako im je cilj da sve ukinu sto je nemoguce internet ce postati ko sms na mobitelu imas i povremeno koristis, globalno s**nje. Nego da ne ode tema u off, sta je ovo iza 9 - 10 svako vece meni na KID 10 max download 300 Kb. Ne znam gdje je zapelo ali nije ko sto treba, nije ni blizu, mrsko mi zvati opet ce mi "strucnjak" za trazenje ruda reci da je do mog rutera i da je kod njih sve OK, pa cu ga nazvati od buraza kod kojeg je ista situacija pa ce mi opet reci da je do rutera a onda cu dzaba morati da mu se sjetim pola familije.
jastuk1

#296 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by jastuk1 »

Evo da se i ja malo požalim.

Internet je beton i sve, ali danas stigao prvi račun od telefona. Uglavnom prilično pričam sa dva, tri broja i sve je to ok, al mislim da bi to moglo i jeftinije.

Uopšte nisam znao, tek maločas vidjeh da se na Ultri mogu staviti 2 naj broja s kojima se priča besplatno, uspostavu poziva 0.06 KM. Jesam i ja ne informisan. Izgleda da ću HS-u brzo vratiti telefon. Pa nećemo se tako igrat. Fakat.
demetra22

#297 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by demetra22 »

jastuk1 wrote:Evo da se i ja malo požalim.

Internet je beton i sve, ali danas stigao prvi račun od telefona. Uglavnom prilično pričam sa dva, tri broja i sve je to ok, al mislim da bi to moglo i jeftinije.

Uopšte nisam znao, tek maločas vidjeh da se na Ultri mogu staviti 2 naj broja s kojima se priča besplatno, uspostavu poziva 0.06 KM. Jesam i ja ne informisan. Izgleda da ću HS-u brzo vratiti telefon. Pa nećemo se tako igrat. Fakat.

Sta je konkretno problem? Da li bi ti te pozive npr. be ha telekom naplatio isto toliko?
jastuk1

#298 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by jastuk1 »

BHT fiksna bi naplatila samo malo manje, ali nije u tom fazon. Pričam puno sa dva, tri broja, a u tarifi ultra fun ima mogućnost besplatnog razgovora sa dva broja, uz 0.06 KM za naplatu poziva.

Da sam znao za ovo ne bih sa BHT fiksnog ni prelazio na HS fiksni, već bih ostao samo na mobilnom.
demetra22

#299 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by demetra22 »

Aha, pa, ja bih BHTfix napustila samo zbog bezobrazne pretplate. A i ostalog brezobrazluka.
Bluesman

#300 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by Bluesman »

Jel neko zna sta je problem ako mi laptop ne moze da se prikljuci na net preko wirelessa ? Prikljucio sam i ruter i sve , međutim kada krenem da se konektujem , izbaci mi unable to connect. Kada se prikljucim kablom iz wireless rutera sve je normalno. Wireless ruter je marke ASUS :D
Post Reply