Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
-
Haj_Halve
#276 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Neka G. Spahic ode na stratista Bosnjaka i ostalih neSrba sirom BiH i neka izvoli laprdati. Neka prica majkama Srebrenice ili nekom logorasu ovu pricu, ili nekoj silovanoj zeni. Ovaj covjek oclignedno nema postovanja sam prema sebi.
Mir-mir-mir niko nije kriv. Britanska obavjestajna sluzba sve pripremila? A komsije skrstenih ruku gledale i nisu htjeli da se mjesaju. Pa ko pokla onoliki narod, ili nije poklan i prognan? Sta, igraju se svi zmire i nisu pobaceni po jamama?
Sto vise mislim o ovom covjeku vise sam ljut a stvarno mi treba puno da se naljutim.
Covjek zna zasr**i kao i onaj drugi Spahic kada igra za repku BiH.Ne znam da li je namjerno, ali vrlo vociferno promovira tezu o gradjanskom ratu, a samim time relativizira sve sto se desilo kao i krivicu za genocid.
Mir-mir-mir niko nije kriv. Britanska obavjestajna sluzba sve pripremila? A komsije skrstenih ruku gledale i nisu htjeli da se mjesaju. Pa ko pokla onoliki narod, ili nije poklan i prognan? Sta, igraju se svi zmire i nisu pobaceni po jamama?
Sto vise mislim o ovom covjeku vise sam ljut a stvarno mi treba puno da se naljutim.
Covjek zna zasr**i kao i onaj drugi Spahic kada igra za repku BiH.Ne znam da li je namjerno, ali vrlo vociferno promovira tezu o gradjanskom ratu, a samim time relativizira sve sto se desilo kao i krivicu za genocid.
-
FrankSlade
#277 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Sta ce nam dokumenti i sudske presude kad imamo "vratnika" i Besima Spahica (koji nije ni bio ovdje tokom rata) da nam kazemo sta se zapravo zbivalo 1992-95O genezi proteklih ratova postoji toliko knjiga, dokumentaraca, naučnih radova i najvažnije: sudskih presuda. Ako pored svega toga neko hoće da vjeruje da su ratove započeli masoni i Ickeovi gušteri kao Besim, onda ništa.
- Banksy
#278 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Malo ti se pobrkalo ...Platformas wrote:
Koja je razlika izmedju Vas sto ga proglasavate velikosrbinom, najveceg od najvecih i onih koji Cedomira Jovanovica proglasaju izdajnikom srpskog naroda ?
Pravo pitanje je koja je razlika između Jovanovića i Spahića? Jednostavno, ovaj prvi govori istinu, ovaj drugi laže, relativizira i insinuira.
I nije Spahić ''velikosrbin'', i nije najveći od najvećih, on je samo promotor, mali, ali vrijedan.
- Platformas
#279 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Banksy wrote:
Malo ti se pobrkalo ...
Pravo pitanje je koja je razlika između Jovanovića i Spahića? Jednostavno, ovaj prvi govori istinu, ovaj drugi laže, relativizira i insinuira.
I nije Spahić ''velikosrbin'', i nije najveći od najvećih, on je samo promotor, mali, ali vrijedan.
Ovaj prvi govori ono sto ti godi, ili sto ti smatras tacnim dok drugi to ne cini. Odma je promotor srpske politike.
Isto ce tako za Cedu srbi reci da ne govori istinu, reci ce da je srebrenicki genocid laz, reci ce da su srbi ovde bili zrtve i td.
Godi nam Cedina politika, jer je sigurno najotvorenija i najpostenija a ne gode nam Cede u vlastitim redovima ?
- ultima_palabra
#280 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Istina je jedna. Tvojom logikom su isti Nijemac koji se borio protiv nacizma i neki nacistički kolaborant u Engleskoj recimoPlatformas wrote:Banksy wrote:
Malo ti se pobrkalo ...
Ovaj prvi govori ono sto ti godi, ili sto ti smatras tacnim dok drugi to ne cini. Odma je promotor srpske politike.
Isto ce tako za Cedu srbi reci da ne govori istinu, reci ce da je srebrenicki genocid laz, reci ce da su srbi ovde bili zrtve i td.
Godi nam Cedina politika, jer je sigurno najotvorenija i najpostenija a ne gode nam Cede u vlastitim redovima ?
-
Sit svega
#281 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Cedo i Spahic ne govore o istim stvarima da bi istina bila jedna. Svi ste vi manje vise isti, bitni su vam uskonacionlani interesi, a BiH, puši li ga puši...ultima_palabra wrote:Istina je jedna. Tvojom logikom su isti Nijemac koji se borio protiv nacizma i neki nacistički kolaborant u Engleskoj recimoPlatformas wrote:Banksy wrote:
Malo ti se pobrkalo ...
-
mimoza33
#282 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Odlicno receno i uopste nije daleko od istine.. Zato i jeste cijeli bit da se ne palamudi iz dana u dan i zarad licnih interesa... Nek ti veliki intelektualcu najzad nesto koristno urade za drzavu, da najzad ovaj Balkan ugleda svjetlost dana. Ovako se samo vise rađa mrznja medju nacijama, sramotno!Platformas wrote:Banksy wrote:
Malo ti se pobrkalo ...
-
Sit svega
#283 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Pa ne mogu intelektualci ništa uraditi kada su zaštitnici nacionalnih interesa u prvim redovima, i čim se malo približe stavovi, narodu se gurne nova kost za režanje...mimoza33 wrote:Odlicno receno i uopste nije daleko od istine.. Zato i jeste cijeli bit da se ne palamudi iz dana u dan i zarad licnih interesa... Nek ti veliki intelektualcu najzad nesto koristno urade za drzavu, da najzad ovaj Balkan ugleda svjetlost dana. Ovako se samo vise rađa mrznja medju nacijama, sramotno!Platformas wrote:Banksy wrote:
Malo ti se pobrkalo ...
-
timkov
#284 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Pa ne mogu intelektualci ništa uraditi kada su zaštitnici nacionalnih interesa u prvim redovima, i čim se malo približe stavovi, narodu se gurne nova kost za režanje...[/quote]
A sta upravo radi ovaj "ugledni" profesor? ..... vec gura narodu kosti i stiti izvrnute cinjenice..
A sta upravo radi ovaj "ugledni" profesor? ..... vec gura narodu kosti i stiti izvrnute cinjenice..
-
mimoza33
#285 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
timkov wrote:Pa ne mogu intelektualci ništa uraditi kada su zaštitnici nacionalnih interesa u prvim redovima, i čim se malo približe stavovi, narodu se gurne nova kost za režanje...
A sta upravo radi ovaj "ugledni" profesor? ..... vec gura narodu kosti i stiti izvrnute cinjenice..[/quote]
Ista sranja, velika pakovanja
-
Sit svega
#286 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Ista sranja, velika pakovanjamimoza33 wrote:timkov wrote:Pa ne mogu intelektualci ništa uraditi kada su zaštitnici nacionalnih interesa u prvim redovima, i čim se malo približe stavovi, narodu se gurne nova kost za režanje...
Naprotiv, otvara oči narodu i govori mu da su razlike među narodima koji žive u BiH puno manje nego što im žele predstaviti dežurni zaštitnici nacionalnih interesa.
- Banksy
#287 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Onaj prvi govori istinu, ovaj drugi baljezga.Platformas wrote:Banksy wrote:
Malo ti se pobrkalo ...
Ti koji za Čedu govore da laže i da je srebrenički genocid laž, to su oni koji rehabilituju Dražu Mihailovića, glasaju za Tomu grobara i Koštunicu i tvrde da su Srbi u BiH ugroženi. Znam te, to je otprilike, prema anketama i glasačkim procentima, oko 85% Srbije. Ali, šta ja da radim s tim brojevima, tim pomahnitalim ljudima, zašto bi mi ta nacionalistička gomila po bilo čemu bila relevantna i važna?
Ne godi mi niko, al' mi godi istina. Čeda i Besim nisu uporedivi, nema tu ovaj i onaj ''u vlastitim redovima''. Prvi govori istinu o genocidu u Srebrenici na osnovu činjenica, presuda, egzaktnih brojeva, a drugi lupeta glupsoti.
-
palermo
#288 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Da okrenemo samo pitanje? Da li je istina ili laž da je Srebrenicu projektovala zapravo međunarodna zajednica ? (teza prof. Spahića).vratnik wrote:
Da mladic nije projektovao Srebrenicu? (Laz, ili istina?) (sasvim je jasno da su cetnici odradili posao na terenu, sa :
I da dodam, nažalost uvjeren sam da je u pitanju dnevnica iz Kaknja i ništa više. A i šteta je ostati samo na dnevnici iz Kaknja.
- Banksy
#289 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Nažalost, Besim je nova kost.Sit svega wrote:
Pa ne mogu intelektualci ništa uraditi kada su zaštitnici nacionalnih interesa u prvim redovima, i čim se malo približe stavovi, narodu se gurne nova kost za režanje...
Samo se nadam da je nesvjesno i budalasto, a ne smišljeno i plaćeno. Nadam se ...
- Banksy
#290 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Kad dođeš u situaciju da moraš pojašnjavati srbrenički genocid, pa se još i izvinjavati što insistiraš na faktima, onda je vrag odnio šalu.palermo wrote:Da okrenemo samo pitanje? Da li je istina ili laž da je Srebrenicu projektovala zapravo međunarodna zajednica ? (teza prof. Spahića).vratnik wrote:
Da mladic nije projektovao Srebrenicu? (Laz, ili istina?) (sasvim je jasno da su cetnici odradili posao na terenu, sa :
I da dodam, nažalost uvjeren sam da je u pitanju dnevnica iz Kaknja i ništa više. A i šteta je ostati samo na dnevnici iz Kaknja.
- Platformas
#291 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Ovaj prvi ti je najjaci argument, evo dva puta ponavljas.Banksy wrote:
Onaj prvi govori istinu, ovaj drugi baljezga.
Ti koji za Čedu govore da laže i da je srebrenički genocid laž, to su oni koji rehabilituju Dražu Mihailovića, glasaju za Tomu grobara i Koštunicu i tvrde da su Srbi u BiH ugroženi. Znam te, to je otprilike, prema anketama i glasačkim procentima, oko 85% Srbije. Ali, šta ja da radim s tim brojevima, tim pomahnitalim ljudima, zašto bi mi ta nacionalistička gomila po bilo čemu bila relevantna i važna?
Ne godi mi niko, al' mi godi istina. Čeda i Besim nisu uporedivi, nema tu ovaj i onaj ''u vlastitim redovima''. Prvi govori istinu o genocidu u Srebrenici na osnovu činjenica, presuda, egzaktnih brojeva, a drugi lupeta glupsoti.
Godi ti ono sto zelis da cujes i sto je po tebi istina, ne kazem ja da Cedo ne govori istinu, naprotiv. Ali zasto onda ne odati priznanje i prof. Spahicu sto je stvari nazvao pravim imenom.
Uhvatio si se tog dijela o Srebrenici k'o pijan plota, de komentarisi i ostale dijelove izlaganja koje inace traje 45 minuta, sta dalje ne valja u izlaganju. Sta je slagao ?
Covjek je iznio toliko istorijiskih il ti ga historijiskih cinjenica da je to nevjerovatno, ali to kod nas spada u baljezganje.
- Challenger__
#292 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Vratnik je rekao: 
Procitao sam, i preslusao ono sto je izjavio u Kaknju. (vise volim izjave uzivo, pisane su podlozne manipulaciji). I sta je covjek slagao?
Da se samo potenciraju podjele, umjesto da se traze slicnosti? (Laz, ili istina?)
Da svi imaju heroje, koji su u stvari zlocinci? (Laz, ili istina?)
Da imamo puno vise zajednickog, nego razlika? (Laz, ili istina?)
Da dopustamo SVI, da nas jebu, ali samo nasi? (Laz, ili istina?)
Da mladic nije projektovao Srebrenicu? (Laz, ili istina?) (sasvim je jasno da su cetnici odradili posao na terenu, sa poglavicom mladicem na celu, ali citav projekat je trazio puno vise od par pijanih idiota)
Da nema nikakvog ekonomskog plana, sem onog koji ima veze s natalitetom mozda? (Laz ili istina?)
Da su cak i studenti (hej, studenti, skoro pa najvazniji element u svakoj drzavi) zrtve indokrinacije i jednoumlja?
![]()
![]()
Nazalost, svi vide odnosno cuju samo ono sto hoce. Spahic nije kriv za situaciju u nazovi drzavi. Sigurno nije ni ovisan o dnevnici koju zaradi u Kaknju. Ja sam siguran u njegove dobre namjere, samo bih volio, kao sto sam rekao u drugom postu, da to ne ostane na vau vau, vec da konkretno nesto pocne. Ali ocito je poceo, kad sam prvi put kliknuo bilo je 2000 gledanja, a sad nekoliko desetina hiljada. Ekrem, pa Besim. Zalosno, znam.
Besime, nema nazad
- Skijaš
#293 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Koji jebeni bolesnikRat je već pripremljen samo je pitanje kada će doći vreme. Mi smo bure baruta i samo se čeka kada će se fitilj zapaliti. Sve se forsira na priči "Koliko su oni vas u Srebrenici pobili?! Osam hiljada! Evo sad vi njih 28.000 pobijte i zato se ovi neki već pripremaju. Rata će biti samo je pitanje vremena, smatra Besim Spahić
- ultima_palabra
#294 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Jebo demokratiju i ko je izmisli.Skijaš wrote:Koji jebeni bolesnikRat je već pripremljen samo je pitanje kada će doći vreme. Mi smo bure baruta i samo se čeka kada će se fitilj zapaliti. Sve se forsira na priči "Koliko su oni vas u Srebrenici pobili?! Osam hiljada! Evo sad vi njih 28.000 pobijte i zato se ovi neki već pripremaju. Rata će biti samo je pitanje vremena, smatra Besim Spahić
- Challenger__
#295 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Vratnik, da ti kažem nešto, drug moj. 1945, aprila petoga, svjetlost se u Sarajevo spustila niz tvoj Vratnik i sutradan obasjala sav Grad. Ti, oko moje, prkosiš ludilu, pa tebi i našem profesoru, ostavljam pjesmu...
-
FrankSlade
#296 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Psihopataultima_palabra wrote:Jebo demokratiju i ko je izmisli.Skijaš wrote:Koji jebeni bolesnikRat je već pripremljen samo je pitanje kada će doći vreme. Mi smo bure baruta i samo se čeka kada će se fitilj zapaliti. Sve se forsira na priči "Koliko su oni vas u Srebrenici pobili?! Osam hiljada! Evo sad vi njih 28.000 pobijte i zato se ovi neki već pripremaju. Rata će biti samo je pitanje vremena, smatra Besim Spahić
-
silm
#297 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Vala profesore, meni se cini da ti ne znas il`si poso ili si doso...!
-
wolf07
#298 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Vala ti ga sa jos par pojedinaca branis k'o da ti je rod rodjeni, al' neka! Legendo, ako vec hoces da znas kad je neko zlonamjeran u politici onda se i ne sluzi samo lazima vec ih pakuje u oblandu od istine. To sto profesor ispali 5-6 stvari koje su tacne pa onda lupi glupost bas o Srebrenici, e to ga diskredituje 100% kao profesora. Sto se mene tice stvar je jasna, covjek je zlonamjeran i tacka. Bas me briga koji su njegovi razlozi ali treba imati u vidu da je sve sto je pomenuo kad je govorio o Srebrenici bilo u pravcu Alija kriv - Mladic nevin k'o francuska sobarica, jel' ti treba neki bolji razlog da informacije od ovog covjeka primis s rezervom???? A sto se tice price slicni smo ovoliko, razliciti onoliko to me cisto zaboli dupe. Pa naravno da smo slicni kad zivimo jedni pored drugih i isti nam je korijen ali nije razlika ni izmedju nas i crnaca iz srca Afrike tolika koliko mislis, geni su cudna stvar medjutim ima vas kojima je bezveze pricati price o tome da se narodi ne razlikuju samo po genima i u ozbiljnoj nauci je ta prica davno prevazidjena.Platformas wrote:Ovaj prvi ti je najjaci argument, evo dva puta ponavljas.Banksy wrote:
Onaj prvi govori istinu, ovaj drugi baljezga.
Godi ti ono sto zelis da cujes i sto je po tebi istina, ne kazem ja da Cedo ne govori istinu, naprotiv. Ali zasto onda ne odati priznanje i prof. Spahicu sto je stvari nazvao pravim imenom.
Uhvatio si se tog dijela o Srebrenici k'o pijan plota, de komentarisi i ostale dijelove izlaganja koje inace traje 45 minuta, sta dalje ne valja u izlaganju. Sta je slagao ?
Covjek je iznio toliko istorijiskih il ti ga historijiskih cinjenica da je to nevjerovatno, ali to kod nas spada u baljezganje.
P.S
Kad smo vec kod genetike, ni majmuni nisu toliko daleko koliko bi neko pomislio, a izgledaju i ponasaju se tako razlicito od nas!
- pirmin
#299 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
Jedan je govorio "Mirno spavajte, rata nece biti"...pa znamo kako se zavrsilo.Skijaš wrote:Koji jebeni bolesnikRat je već pripremljen samo je pitanje kada će doći vreme. Mi smo bure baruta i samo se čeka kada će se fitilj zapaliti. Sve se forsira na priči "Koliko su oni vas u Srebrenici pobili?! Osam hiljada! Evo sad vi njih 28.000 pobijte i zato se ovi neki već pripremaju. Rata će biti samo je pitanje vremena, smatra Besim Spahić
- Platformas
#300 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!
wolf07 wrote:
Vala ti ga sa jos par pojedinaca branis k'o da ti je rod rodjeni, al' neka! Legendo, ako vec hoces da znas kad je neko zlonamjeran u politici onda se i ne sluzi samo lazima vec ih pakuje u oblandu od istine. To sto profesor ispali 5-6 stvari koje su tacne pa onda lupi glupost bas o Srebrenici, e to ga diskredituje 100% kao profesora. Sto se mene tice stvar je jasna, covjek je zlonamjeran i tacka. Bas me briga koji su njegovi razlozi ali treba imati u vidu da je sve sto je pomenuo kad je govorio o Srebrenici bilo u pravcu Alija kriv - Mladic nevin k'o francuska sobarica, jel' ti treba neki bolji razlog da informacije od ovog covjeka primis s rezervom???? A sto se tice price slicni smo ovoliko, razliciti onoliko to me cisto zaboli dupe. Pa naravno da smo slicni kad zivimo jedni pored drugih i isti nam je korijen ali nije razlika ni izmedju nas i crnaca iz srca Afrike tolika koliko mislis, geni su cudna stvar medjutim ima vas kojima je bezveze pricati price o tome da se narodi ne razlikuju samo po genima i u ozbiljnoj nauci je ta prica davno prevazidjena.
P.S
Kad smo vec kod genetike, ni majmuni nisu toliko daleko koliko bi neko pomislio, a izgledaju i ponasaju se tako razlicito od nas!
Nema smisla vise da pisem, ti bi isti takav stav imao o Cedi da si sa one strane.
Eto, kao dobar je Ceda al zbog price da smo u Srebrenici pobili desetak hiljada ljudi - treba ga uzeti sa rezervom.