Pitali su me da li je LHD(left hand drive) ili RHD prije slanja pošiljke.....Drugi kit je za RHDbasicm wrote:Mene zanima ovaj snop, jel ovo odgovarajuci za Evropu, nije ona desna strana kao u standardnih svjetala.
Hajd jedva cekam da vidim kako stoji.
Alfa Romeo
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Dr. Octagon
#276 Re: Alfa Romeo
- basicm
#277 Re: Alfa Romeo
Nisam mislio na LHD i RHD, nego mislim da snop za USA i Evropu nije isti.
Ja sam uvjeren da si napravio pravu stvar, javi kako sve prolazi
Ja sam uvjeren da si napravio pravu stvar, javi kako sve prolazi
- opal
#278 Re: Alfa Romeo
Da ne otvaram novu temu: namjeravam kupiti alfu romeo 147, 1.9 jtd, 2001-2003...do 150 000 km....da li preporucujete...sta su joj mane, sta prednosti...koliku cijenu da trazim...ako neko prodaje, nek se javi....

- plucna mahramica
#279 Re: Alfa Romeo
Posto ne znas nista o alfi, preporucujem da je zaobidjes... ili nadji nekoga ko ce ici sa tobom i gledati auta, te dati preporuku.
-
jefferson
#280 Re: Alfa Romeo
Ako ces ici sa tim godistem radije idi sa Lanciom Lybrom nego alfom. Alfa je auto za entuzijaste i poznavaoce tog auta, a Lancia oprasta dosta stvari i ugodnija je za normalnu voznju. Dobijas isti motor ispod haube i isti mjenjac sa malo duzim prenosima sto bi trebalo malo smanjiti potrosnju ali na ustrb performansi (nista posebno).opal wrote:Da ne otvaram novu temu: namjeravam kupiti alfu romeo 147, 1.9 jtd, 2001-2003...do 150 000 km....da li preporucujete...sta su joj mane, sta prednosti...koliku cijenu da trazim...ako neko prodaje, nek se javi....
![]()
- ElRe
#281 Re: Alfa Romeo
Jedino problematicno na toj Alfi bi moglo biti prednje vjesanje i letva volana. Cijene popravki, ako ne znas cake (a malo ko ih u BiH zna) su povisoke.
Motor JTD je jedan od najizdrzljivijih motora uopste, ali ni on ne moze sve da podnese. Mana je crijevo koje ide na turbinu i ono se cesto iz nekog razloga podere, ali to nije skupa intervencija. Kod Alfe najbitnije da gledas od koga je kupujes.
Ne znam da li ide plivajuci ili obicni zamajac, i to bi trebalo prekontrolisati.
Lybru limuzinu je skoro pa nemoguce naci u BiH, a karavani su pretezno u jako losem stanju. Ja bih ipak gledao 147
Motor JTD je jedan od najizdrzljivijih motora uopste, ali ni on ne moze sve da podnese. Mana je crijevo koje ide na turbinu i ono se cesto iz nekog razloga podere, ali to nije skupa intervencija. Kod Alfe najbitnije da gledas od koga je kupujes.
Ne znam da li ide plivajuci ili obicni zamajac, i to bi trebalo prekontrolisati.
Lybru limuzinu je skoro pa nemoguce naci u BiH, a karavani su pretezno u jako losem stanju. Ja bih ipak gledao 147
- opal
#282 Re: Alfa Romeo
Auto mi se jednostavno svidja (naravno 159 mi je vrh ali nemam para toliko), ima taj neki x faktor...jaran prije pola godina je kupio 147 samo je 1.6 TS...super ko lampa, odrzvana kod Hote...a i imo sam prilike prije voziti 147 (doduse selespeed)...volim vise zvuk dizelasa..
zapravo mislim se izmedju renault megane-a (onog sa "zajecenom guzicom"), peugeot-a 307 i alfe 147...gledo jednog megana i nije mi se nesti svidio (nekako je plastican)....ne znam kakav je ovaj pezo...svidja mi se izgled...jel ima neki dobar ralzog da iz ove price izbacim alfu....?
zapravo mislim se izmedju renault megane-a (onog sa "zajecenom guzicom"), peugeot-a 307 i alfe 147...gledo jednog megana i nije mi se nesti svidio (nekako je plastican)....ne znam kakav je ovaj pezo...svidja mi se izgled...jel ima neki dobar ralzog da iz ove price izbacim alfu....?
-
530i
#283 Re: Alfa Romeo
Nije sad alfa svemirski brod...jest za golfa 2 i 3
Auto kao i svako, traži dobru i valjaće ti...kao i bilo koje drugo auto...
Auto kao i svako, traži dobru i valjaće ti...kao i bilo koje drugo auto...
-
IcedFlame
#284 Re: Alfa Romeo
Meni ovo tako para oci, ne mogu da svarim nikakoopal wrote:..volim vise zvuk dizelasa..
- opal
#285 Re: Alfa Romeo
IcedFlame wrote:Meni ovo tako para oci, ne mogu da svarim nikakoopal wrote:..volim vise zvuk dizelasa..Nisam valjda jedini
Hebiga stari, svario ne svario tako je...
-
lavic
#286 Re: Alfa Romeo
jesi li dobio te lampe, da ih vidimo?Dr. Octagon wrote:technoGeek wrote:A zašto ne bi bio, nismo u Engleskoj pa da dođe za njihovo tržište. Morimoto je jedna od boljih investicija što se tiče sigurnosti u noćnoj vožnji![]()
Btw jako su ekspeditivni,rok isporuke je 5 dana!!!!!Očekujem ih u ponedjeljak...Isti dan montaža i stavljamo slike.....
- kiky
#287 Re: Alfa Romeo
pozdrav alfisti ...
imam problem sa regulatorom jačine ventilatora ...
da li je neko imao sličnih problema i ako jest, kako ih je riješio ...
postoji problem sa nabavkom rezervnih dijelova za alfu, čak i polovnih ...
inače posjedujem 156, 1999 godište, 77kw, jtd ...
do sada nije bilo večih problema ...

- johntra
#288 Re: Alfa Romeo
vjerovatno je potenciometar pri kraju, tako da moraš mijenjati komande...moguće je da se to može srediti kod električara, ali pitanje je koliko će trajati...imaš dosta 156 po otpadima, mislim da ti neće biti problem nabaviti polovne komande i sumnjam da će ti neko uzeti više od 50 KM za to...
- kiky
#289 Re: Alfa Romeo
pa, koliko sam shvatio, i otišao je taj neki potenciometar ...johntra wrote:vjerovatno je potenciometar pri kraju, tako da moraš mijenjati komande...moguće je da se to može srediti kod električara, ali pitanje je koliko će trajati...imaš dosta 156 po otpadima, mislim da ti neće biti problem nabaviti polovne komande i sumnjam da će ti neko uzeti više od 50 KM za to...
gubi masu ...
majstor če napravit nekako da radi u samo jednoj brzini ( jačini ) ...
ali problem je što nemogu dio da nađem ni na jednom otpadu ...
svi kažu da to ide ko halva i niko ga nema ...
za ne povjerovat ...
- johntra
#290 Re: Alfa Romeo
Pogledaj na piku, imaš ih dosta...
- adnandus
#291 Re: Alfa Romeo
kiky wrote:pozdrav alfisti ...
imas PP za polovne dijelove da ne ispadne reklama
Samo ja bih potražio i drugo mišljenje prije nego kupis nije mi se jednom desilo da me zavale i to vrlo hvaljeni majstori
- kiky
#292 Re: Alfa Romeo
ma upravo ti nazovi majstori i jesu problem ...
sve nešto uvijeno, te ima, te nema, te problem je naći dio ...
a ja se slabo razumijem u sve to ...
( nevidim ništa na pp) ...

sve nešto uvijeno, te ima, te nema, te problem je naći dio ...
a ja se slabo razumijem u sve to ...
( nevidim ništa na pp) ...
- adnandus
#293 Re: Alfa Romeo
062 736 720 "LAKI" momak ima hejbet Alfi za dijelova i vrlo je susretljiv 
-
Dr. Octagon
#295 Re: Alfa Romeo
Evo update za Morimoto,stigli su nakon 5 dana u ponedjeljak,i danas je bila ugradnja:

Za one koji budu htjeli ovakvo nešto nek se jave na pp

Nije bilo potrebe za skidanjem maske jer smo lagano prišli skrivenom šarafu kroz otvor maglenke

Kod Talijana je ova guma za dihtovanje prilično čvrsta pa je trebalo dosta s fenom raditi...

Morimoto projektor je unutar fara koji je usput još opran i osušen......

Far je zapakovan i vraćen nazad na auto........

Konačan izgled na automobilu......
Vožnja naveče je kao sa drugim autom
Što se tiče nabavke i ugradnje mogu vam pomoći svakako..........

Za one koji budu htjeli ovakvo nešto nek se jave na pp

Nije bilo potrebe za skidanjem maske jer smo lagano prišli skrivenom šarafu kroz otvor maglenke

Kod Talijana je ova guma za dihtovanje prilično čvrsta pa je trebalo dosta s fenom raditi...

Morimoto projektor je unutar fara koji je usput još opran i osušen......

Far je zapakovan i vraćen nazad na auto........

Konačan izgled na automobilu......
Što se tiče nabavke i ugradnje mogu vam pomoći svakako..........
- johntra
#296 Re: Alfa Romeo
svaka čast, fino ovo izgleda...čim ste zalijepili far nazad, jer ja kontam moje nekad na ljeto rastavljati da ih dobro očistim i sredim?
- vukojebina
#297 Re: Alfa Romeo
uuuuu bas mocno izgleda...haj napravi sliku po noci, ili predvece, kad se malo smrkne...i sta rece, ovo moze na svako (vecinu) auto?
-
Dr. Octagon
#298 Re: Alfa Romeo
U svakom slučaju stavi diht masu,ili ljepilo za šajbe......Ništa drugo.......johntra wrote:svaka čast, fino ovo izgleda...čim ste zalijepili far nazad, jer ja kontam moje nekad na ljeto rastavljati da ih dobro očistim i sredim?
-
Dr. Octagon
#299 Re: Alfa Romeo
Hoću svakako neku noćnu uraditi,nije mi ni palo na pamet....Po njihovoj specifikaciji može na većinu automobila,i na motore.......Ovo je mini Morimoto kit....prilagođen After market ugradnji.....vukojebina wrote:uuuuu bas mocno izgleda...haj napravi sliku po noci, ili predvece, kad se malo smrkne...i sta rece, ovo moze na svako (vecinu) auto?
-
Dr. Octagon
#300 Re: Alfa Romeo
Naručene su i h6w smd LED pozicije i H1 smd LED za duga svjetla...Ovo je dakle bixenon i ima klapnu za dugo svjetlo ali sam zadržao i svoje dugo svjetlo koje će isto biti bijele boje pa će vidljivost biti van grada duplo veća.....