BHRT - javni servis, državna radio-televizija

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
kanocale

#276 Re: BHT

Post by kanocale »

Ned071 wrote:tako je, ljudi se trude da isprate sto bolje mogu. posebno kad skontas koliko ljudi ovdje voli zimske sportove i kakve nam rezultate imaju olimpijci. jbg, ovdje je kod nas najlakse kritikovat. i gledat kako je vani. kako neko drugi radi. a najgore mi od svega kad pocnu pricat o tome sta ima hrt ili nova tv. ok hrt, al nova je za mene smijesna televizija.
tv novu? kad si je zadnji put gledao? i gdje? :shock:

sreca i bog da ima daljinski, izbor je veliki.ja meni hrt ima najbolji program,doduse i on se urusio pod neimastinom.
afannedim

#277 Re: BHT

Post by afannedim »

Ko gleda konačno petak troje nekakvih valjda glumaca sjede na jednom malom dvosjedu skupili se ko petobanke jedno uz drugo.hahahah, joj bruke i državne tv.
pianist

#278 Re: BHT

Post by pianist »

Meni je taj Konacno petak jedna od njihovih najboljih emisija! :-D
Mucni mozgom

#279 Re: BHT

Post by Mucni mozgom »

StupskaBitanga wrote:
Banksy wrote:
StupskaBitanga wrote:Tačno. Ko bi normalan tamo radio i svi koji vide koliko je sati bježe
Pa što se onda toliko slamaju da se ponovo vrate?
misliš na Hadžiomerovića. Ja govorim o ljudima koji se javno obraćaju sa tačnim stanjem u ovoj javnoj kući
Tacno stanje u BHRT-u i FTV-u je "FUJ" :shock:
navedeni

#280 Re: BHT

Post by navedeni »

It_is_a_Leclerc wrote:BHRT radi duplo više prijenosa i snimaka sa ZOI, nego HRT i četverostruko više nego Eurosport.
Nemali broj gledatelja iz Srbije i Hrvatske traži po internetu linkove za online praćenje BHRT-a, jer sve najatraktivnije discipline idu uživo.

Meni samo malo smeta što nema curlinga, freestylea i shrot tracka. Ali, jebi ga. Ne može radi mene jednog ići, jer to ionako gleda ne više od 40 ljudi u BiH.

Što se tehnologije tiče, ona je takva kakva jest. Ne može menadžment BHRT-a postavljati digitalne predajnike, već to radi ministarstvo. :)

Sta ima na BHT-u? Jeste li i dalje 5x manje gledani od FTVa :) ? Je li imas ti Hrt 1-4?
Edin H.

#281 Re: BHT

Post by Edin H. »

It_is_a_Leclerc

#282 Re: BHT

Post by It_is_a_Leclerc »

navedeni wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:BHRT radi duplo više prijenosa i snimaka sa ZOI, nego HRT i četverostruko više nego Eurosport.
Nemali broj gledatelja iz Srbije i Hrvatske traži po internetu linkove za online praćenje BHRT-a, jer sve najatraktivnije discipline idu uživo.

Meni samo malo smeta što nema curlinga, freestylea i shrot tracka. Ali, jebi ga. Ne može radi mene jednog ići, jer to ionako gleda ne više od 40 ljudi u BiH.

Što se tehnologije tiče, ona je takva kakva jest. Ne može menadžment BHRT-a postavljati digitalne predajnike, već to radi ministarstvo. :)

Sta ima na BHT-u? Jeste li i dalje 5x manje gledani od FTVa :) ? Je li imas ti Hrt 1-4?
Wooow... Koji ubojiti humor ! Evo spontani aplauz od mene...

Ne znam "jesmo li" gledaniji od FTV. Ali objektivniji "jesmo". Barem nije procurio video u kome glavni urednik "našeg" informativnog programa ugovora sadržaj dnevnika, čiji urednici zavode maloljetne muškiće po Facebooku, koji istjeruju svoje radnike itd..

HRT-ove imam, ali ih ne gledam. To su televizijski programi susjedne države, i ja ih kao takve ne želim pratiti. Pogledam, da budem iskren, kviz nedjeljom i bježim koliko me daljinski nosi.
StupskaBitanga

#283 Re: BHT

Post by StupskaBitanga »

Ponavljam po 145678 puta. Umjesto što kukaju nad marketinškim prostorom trebali bi da uspostave efikasniju naplatu poreza o posjedovanju RTV prijemnika ili popularno nazvane RTV takse. Brojka koja se u onom članku navodi je i još gora kada se pogleda mjesečni broj prelazaka na alternativne operatere kao i na usluge poput MojeTV gdje nema stavke o tom porezu
Mucni mozgom

#284 Re: BHT

Post by Mucni mozgom »

Edin H. wrote:Hoce li biti strajka?

http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... enja-plata
NECE! :lol:
phillie

#285 Re: BHT

Post by phillie »

Dugogodišnja patnja svih ljubitelja fudbala uzrokovana lošom slikom na malim tv. ekranima tokom gledanja utakmica na državnoj BHT 1 televiziji uskoro će biti završena.Kako saznaje Reprezentacija.ba portal državna televizija planira puštanje digitalnog signala za sve kabl opretarere koji će svim gledateljima omogućiti gledanje ovog programa uz znatno kvalitetniju sliku.

Iako se spominjalo kako će BHT 1 plasirati digitalni signal još do početka 2014. godine, realni cilj uposlenika državne televizije je da se prijenos u digitalnom signalu po prvi put isproba u jednoj od utakmica završnice Lige Šampiona, možda već u četvrtfinalu.Poboljšanje kvaliteta slike osjetit će dakle samo korisnici kablovskih televizija u BiH, dok će oni koji utakmice naše reprezentacije gledaju putem analognih antena imati kvalitet prijenosa isti kao i do sada.
It_is_a_Leclerc

#286 Re: BHT

Unatoč opstrukcijama sa svih nivoa, BHT radi sve da svojim gledateljima pruži što bolju usluga.
Definitivno najbolji dio JRTVS BiH.
Kemo BA

#287 Re: BHT

Post by Kemo BA »

It_is_a_Leclerc wrote:Unatoč opstrukcijama sa svih nivoa, BHT radi sve da svojim gledateljima pruži što bolju usluga.
Sta si jutros doruckovao tako ti boga? Nabaci te naocale sa "havtara" mozda progledas.
luckylaka

#288 Re: BHT

Post by luckylaka »

Kemo BA wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Unatoč opstrukcijama sa svih nivoa, BHT radi sve da svojim gledateljima pruži što bolju usluga.
Sta si jutros doruckovao tako ti boga? Nabaci te naocale sa "havtara" mozda progledas.
ovi su dotakli dno
Jazzy.ba

#289 Re: BHT

Post by Jazzy.ba »

Ali pazi, samo korsnici kablovskih operatera će dobiti digitalni signal. :lol:
Ništa DVB-T. Daj ba halometi izbacite digitalu na satelit ako nemate love za DVB-T i ostavite FTA kanal ili podijelite kartice svim redovnim pretplatnicima.
Banksy

#290 Re: BHT

Post by Banksy »

Sigurno.

Od svih domaćih kanala, gledam skoro isključivo njih.
N.N.

#291 Re: BHT

Post by N.N. »

Pa hoce li sta biti od ove najave, jel` ovo sigurno ?
Ned071

#292 Re: BHT

Post by Ned071 »

H5N1 hara bht-om ;)
It_is_a_Leclerc

#293 Re: BHT

Banksy wrote:
Sigurno.

Od svih domaćih kanala, gledam skoro isključivo njih.
JRTVS BIH je sastavljen od FTV-a, RTRS-a i BHRT-a.
Da ne ignorišeš domaće kanale i da, tu i tamo pogledaš nešto, vidio bi da se BHRT jedini trudi da popravi neke stvari. Od novih emisija do scenografije. Da ne pričam o tome da nema idiotskih hrvatskih i srpskih "humorističnih" serija, Izeta i Barba Šukrije, i ostalih FTV-ovština.

Slažem se da je vrijeme za BHRT pređe na digitalnu tehnologiju davno isteklo. Međutim, po 2000. put, jedino državno ministarstvo vodi postupak digitalizacije koji je davno počeo, i kojeg razno-razni uhljupi svako malo blokiraju nekim žalbama i tužbama.

Prema tome, žalite se Hadžiću i ostatku ministarstva.

Ono što ja vidim je da se BHRT trudi, sa skromnim prihodom od pretplate, zadržati nivo kulturnog, informativnog, obrazovnog, vjerskog i sportskog programa u granicama koje priliče državnoj televiziji. Za zabavne sadržaje ipak imamo privatne emitere.
Banksy

#294 Re: BHT

Post by Banksy »

Slažem se s tobom, posebno s ovim ispod.
It_is_a_Leclerc wrote:

Ono što ja vidim je da se BHRT trudi, sa skromnim prihodom od pretplate, zadržati nivo kulturnog, informativnog, obrazovnog, vjerskog i sportskog programa u granicama koje priliče državnoj televiziji. Za zabavne sadržaje ipak imamo privatne emitere.
BHTV je zaista jedina domaća televizija koju gledam. Pomalo staromodna u šemi i izričaju, što je danas pohvalno, jedina koja je zadržala onaj predratni koncept ozbiljne televizije koja i zabavlja i obrazuje i informiše. Imaju zaista dobar i raznovrstan program, u granicama koje im nameće skromna pretplata, jedino još da obave tu nesretnu digitalizaciju i malo dotjeraju grafičko oblikovanje. Da se ja pitam, ukinula bih i FTV i RTRS, ostavila BHRTV kao krovni, državni kanal, a sve ostalo prepustila kantonima ili privatnoj inicijativi.
Hayat, Pink, FTV, OBN, TVSA i sl. su zaista negledljivi, sramotno plitki i jeftini, i ne gledam ih već godinama.

Ali ako ćemo pošteno, ipak, najviše se gledaju hrvatski i donekle srbijanski kanali.
madner

#295 Re: BHT

Post by madner »

BHT ima duplo vece prihode od FTV-a.

Realno, FTV je za njih institucija.
Banksy

#296 Re: BHT

Post by Banksy »

Realno, FTV je u svakom smislu odron.
Tehnički nedopustiva i neispravna, programski najsličnija nekoj provincijskoj srbijanskoj televiziji s kraja sedamdesetih prošlog stoljeća, kadrovski puna nepismenih, mucavih, neurednih, čudnih ljudi, finansijski u milionskoj dubiozi koju je načinio još Durakovićev menadžment, bez nade da se stanje popravi ili bar sanira.
FTV je sramota, ruglo, ali i savršeno ogledalo ovog jada od države.
madner

#297 Re: BHT

Post by madner »

Zar tehnika nije u domenu BHT, koji je preuzeo sva materijalno tehnicka sredstva?

Gledanost sve kaze, ljudi sa duplo manjim budzetom 4x jaci.
Jazzy.ba

#298 Re: BHT

Post by Jazzy.ba »

Sta mislite hoce li bar BHT u totalu na satelitu ici u digitali, ako bude i u kablu digitalni format?
Banksy

#299 Re: BHT

Post by Banksy »

madner wrote:Zar tehnika nije u domenu BHT, koji je preuzeo sva materijalno tehnicka sredstva?

Gledanost sve kaze, ljudi sa duplo manjim budzetom 4x jaci.
Ne postoji relevantno mjerenje gledanosti u BiH. Mareco i N. Kulenović su kriminalci, perači srbijanskih para, uvezani s domaćom medijsko-marketinškom mafijom, nemoj da širimo o tome.
Kad mjerenja gledanosti - pravog, ozbiljnog, prema svjetskim standardima i normama - jednom i bude, onda ćemo ih moći usporediti.
A i u tom slučaju, zadatak javnih emitera nije da nabija gledanost zabavljajući narod - Stojama, rijaliti programima i Grand paradama - već da ga i zabavi i informira i obrazuje. I kakav god bio, s takvim zadatkom i programom, on će opet logično imati slabiju gledanost od komercijalnih, privatnih PINKisl televizija.
BHT je sasvim solidna televizija, s proporcionalno zastupljenim zadatim i traženim sadržajima javnog tv servisa, a da ima više novca i dokumentarci bi im bili novije proizvodnje, studijska oprema skuplja i kvalitetnija, kadar jači, itd.
FTV osim dnevnika, koji se gleda po inerciji i navici, nema baš ništa.
dabarizmabra

#300 Re: BHT

Post by dabarizmabra »

Banksy wrote:Zar tehnika nije u domenu BHT, koji je preuzeo sva materijalno tehnicka sredstva? Gledanost sve kaze, ljudi sa duplo manjim budzetom 4x jaci.
Malo je tu situacija nejasna...

Naime, sva je tehnika pod BHRT-om, pa FTV prakticno placa samo novinarski kadar, a koristi dobar dio resursa tehnike...
S druge strane tu je RTRS koji je apsolutno odvojen sistem, iako je u okviru JRT Servisa...

Ipak, sto se tice objektivnosti i nepotpadanja pod politicki utjecaj (niko ne moze osporiti da je FTV odavno postao megafon politickih stranaka, a RTRS ne Mickijev, vec Dodikov Zabavnik), BHT1 je najobjektivnija i najmanje politicki obojena redakcija.

Provuce se tu i tamo neki stranacki polu-utjecaj, ali je situacija daleko bolja nego na druga dva emitera.

Bas mozda zbog toga, sto su na sredini, niko ih ne voli :):)
Post Reply