Tapatalk na klix.ba forumu

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Chuckie

#276 Re: Tapatalk na Sarajevo-x.com forumu

Post by Chuckie »

Uglavnom da nisam instalirao nikakvu aplikaciju vec sam te slike uploadovao kroz browser. Sta te jos zanima u svom ovom iphone hejt offtopicu?

Sent from my iPhone using Tapatalk
nermin.padez

#277 Re: Tapatalk na Sarajevo-x.com forumu

Post by nermin.padez »

Chuckie wrote:Sta te jos zanima u svom ovom iphone hejt offtopicu?

Mogu li se instalirati narodne verzije aplikacija bez JB-a-Nemoj mi reci samo da ne mogu :oops: :?
Chuckie

#278 Re: Tapatalk na Sarajevo-x.com forumu

Post by Chuckie »

Ne mogu. JB je jedan klik u alatu za to i 5 minuta vremena kome trebaju dzabera aplikacije.

nermin.padez

#279 Re: Tapatalk na Sarajevo-x.com forumu

Post by nermin.padez »

Chuckie wrote:Ne mogu. JB je jedan klik u alatu za to i 5 minuta vremena kome trebaju dzabera aplikacije.

Jedan klik, ako postoji za taj SW koji koristis. Pametnom dosta. LP :D :run:
Chuckie

#280 Re: Tapatalk na Sarajevo-x.com forumu

Post by Chuckie »

Za svaki softver osim 6.0.1 ima untethered JB, a i za 6.0.1 ima tethered jb, a untethered jb ce biti kroz koji dan. Previse oftopica za ovu temu pitajte na iPhone temi.

Kolt12

#281 Re: Tapatalk na Sarajevo-x.com forumu

Post by Kolt12 »

Chuckie wrote:Uglavnom da nisam instalirao nikakvu aplikaciju vec sam te slike uploadovao kroz browser. Sta te jos zanima u svom ovom iphone hejt offtopicu?

Mozes li to uraditi ako web stranica nema HTML 5 verziju umjesto Flasha, sto Imageshack ima sigurno i sto naravno nema nijedan veci ex YU web portal i inace ogromna vecina web stranica na Balkanu? Naravno da ne mozes. Kazem ti, nadji budalu, uvali mu taj iPhone i kupi si telefon.
Last edited by Kolt12 on 04/12/2012 20:27, edited 1 time in total.
Chuckie

#282 Re: Tapatalk na Sarajevo-x.com forumu

Post by Chuckie »

Naravno da ne moze niko ni na JellyBeanu citati flash, out of the box. Na iPhoneu postoji besplatni browser Puffin, koji cita flash normalno. Jos nesto?

Kolt12

#283 Re: Tapatalk na Sarajevo-x.com forumu

Post by Kolt12 »

Chuckie wrote:Naravno da ne moze niko ni na JellyBeanu citati flash, out of the box. Na iPhoneu postoji besplatni browser Puffin, koji cita flash normalno. Jos nesto?

Cuj na JB niko ne moze citati Flash? Ne mozes samo ti, sto sam ti vec dokazao.

Da Puffin cita Flash, medjutim u Puffinu ostatak je prikazan kao na Nokiji iz 2004 godine. Ja hocu i Flash i moderan browser koji ce mi prikazati sadrzaj kao na laptopu, a ne kao na Nintendu i ako novi Nintendo ima sad dobar browser.
Last edited by Kolt12 on 04/12/2012 20:37, edited 2 times in total.
Chuckie

#284 Re: Tapatalk na Sarajevo-x.com forumu

Post by Chuckie »

Kolt12 wrote: Cuj na JB niko ne moze citati Flash? Ne mozes samo ti, sto sam ti vec dokazao.
JellyBean 4.2 nema flash. Kad imadnes Nexus4 uvjerit ces se. Do tada adio i uzivaj u custom budzenjima jellybeana. :)

Ispalio si se jednom za Tapatalk, drugi put da iPhone ne moze ucitati full forum, treci da ne mogu uploadivati sliku kroz browser na imageshack, hoce li ovo i cetvrta ispala biti?

Kolt12

#285 Re: Tapatalk na Sarajevo-x.com forumu

Post by Kolt12 »

Chuckie wrote:JellyBean 4.2 nema flash. Kad imadnes Nexus4 uvjerit ces se. Do tada adio i uzivaj u custom budzenjima jellybeana. :)

Ispalio si se jednom za Tapatalk, drugi put da iPhone ne moze ucitati full forum, treci da ne mogu uploadivati sliku kroz browser na imageshack, hoce li ovo i cetvrta ispala biti?

Necu da "imadnem" Nexus sigurno, dok radikalno ne promijene design, na bolje naravno. Ako iPhone moze ucitati forum, sta se patis sa Tapatalk? Sto se tice Imageshack, nisam nikad rekao takvo nesto, jer sam pretpostavio da imaju HTML5 umjesto Flasha. Medjutim 99% web stranica nema HTML 5 umjesto Flasha sto znaci jedina ti je mogucnost losi Puffin browser ili bez Flasha. I jos Puffin nije besplatan.
Chuckie

#286 Re: Tapatalk na Sarajevo-x.com forumu

Post by Chuckie »

Koristenje Tapatalka nije patnja, da si probao vidio bi zasto milioni ljudi prvenstveno onih na Androidu koriste isti, ali posto nisi nema svrhe raspravljati. Zasto bi milioni ljudi kupovali tu aplikaciju kad mogu pregledati forume kroz browser? Izgleda ti pametniji od svih njih? Android 4.2 nema flash.

Kolt12

#287 Re: Tapatalk na Sarajevo-x.com forumu

Post by Kolt12 »

Chuckie wrote:Koristenje Tapatalka nije patnja, da si probao vidio bi zasto milioni ljudi prvenstveno onih na Androidu koriste isti, ali posto nisi nema svrhe raspravljati. Zasto bi milioni ljudi kupovali tu aplikaciju kad mogu pregledati forume kroz browser? Izgleda ti pametniji od svih njih? Android 4.2 nema flash.

Nema ga ni Windows, ali ga imaju browseri za Windows, kao u ostalom i browseri za Androide. To sto ti ne znas, i sto se jos uvijek JB u vecinih novih telefona i tableta ne isporucuje, to je druga prica.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#288 Re: Tapatalk na Sarajevo-x.com forumu

Post by un1ted »

Patit se sa tapatalk :lol: :lol: :lol: :lol: Eh svasta :)
Ja ga korsitim na i9000 :) A ti se komotno odjavi s foruma, jer pricas gluposti!
Chuckie

#289 Re: Tapatalk na Sarajevo-x.com forumu

Post by Chuckie »

Lik nije vidio Tapatalk u životu i serucka ovdje cijeli dan. :D
Kolt12

#290 Re: Tapatalk na Sarajevo-x.com forumu

Post by Kolt12 »

nimajneb wrote:Patit se sa tapatalk :lol: :lol: :lol: :lol: Eh svasta :)
Ja ga korsitim na i9000 :) A ti se komotno odjavi s foruma, jer pricas gluposti!
Ma evo trcim, samo ti reci. Pa naravno da ce se patiti, koja korist od velikog ekrana u danas najboljih telefona, koji kostaju kao laptop, ako ces pregledavati web sadrzaje u stilu telefona prije dvije tri godine, u verzijama za mobilne telefone?

Samsung Gallaxy i9000 je telefon koji je izasao prije vise od dvije godine. Ja sam sa jos starijom Nokia N97 mini, 2009 godine surfao netom i nisam imao u opste potrebe za aplikacijama tipa Tapatalk. Sasvim lijepo i pravilno ocitavala desktop verziju, ne samo foruma, nego i puno tezih web stranica Youtuba i Dailymotiona. Medjutim razlika u kvaliteti telefona postoji i uvijek je postojala. Ako izaberes slab telefon, onda ces morati dosta toga dodatno platiti ili kupiti novi telefon. Ima tu i do sposobnosti vlasnika. Nekima su telefoni danas jednostavno prekomplikovani pa nemaju pojma o njihovim mogucnostima.

Da postoji bilo kakav bolji prikaz nego ga prikazuju najbolji web browseri na laptopu i desktopu, on bi bio default na sve i jednom laptopu i desktopu. Postoje telefoni koji efektno i pravilno prikazuju desktop verzije na najboljim browserima, besplatno, a postoje telefoni koji su i danas skupi, a opet trebaju Tapatalk da bi samo mogli prikazati sadrzaj. Stvar je izbora. Znaci ako tvoj telefon ima mogucnost prikazati pravilno web sadrzaj vecine stranica sa desktop verzijom jednog od najpopularniji web browsera, onda je to plafon i ne postoji nikakav Tapatalk koji je bolji od toga. U krajnjem slucaju, da to nesto vrijedi, onda bi se web forumi tako pravili pa da ih svi ocitavaju kao preko Tapatalk, a ne u verziji kako su prikazani na desktop nacin.
Chuckie wrote:Lik nije vidio Tapatalk u životu i serucka ovdje cijeli dan. :D
Nisam do danas, jer mi nije trebala/ne treba/nece trebati. Ja ipak kupujem aparate koji imaju default mogucnost pravilnog citanja svih sadrzaja, svih web stranica, bez Tapatalka i ostalih nepotrebnih stvari koje usput ne samo da zauzimaju prostor i kao aplikacije opterecuju aparat, nego i nisu besplatne. Ti se tjesi koliko te volja. Ne lazes mene, nego sebe. Dovoljno je bilo da vidim par screenshotova Tapatalk za iPhone/iPad i da shvatim da je ta stvar potpuno nepotrebna. "Revolucionarno" kao i iPhone.

Zasto bi Apple ulagao pare i razvijao default stvari koje drugi nude potpuno besplatno, kad to telci hoce i moraju platiti, inace su bacili vise od 500 eura za kupovinu te stvari?

Tapatalk koriste samo oni koji ne mogu prikazivati desktop verziju pravilno. Ako ces ti platiti vise od 500 eura da bi gledao web sadrzaj preko Tapatalka, onda si ti bacio pare druskane i bilo bi ti bolje da si to sam priznas. Ako danas kupis telefon i platis ga vise od 500 eura, a on ne moze pregledavati web sadrzaj kao i laptop, nego ga prikazuje kao kante prije tri godine u mobilnoj verziji, onda ga odmah baci, jer si bacio pare.
Last edited by Kolt12 on 05/12/2012 00:39, edited 1 time in total.
insomnia78

#291 Re: Tapatalk na Sarajevo-x.com forumu

Post by insomnia78 »

Nemas pojma o cemu pricas

s' moje sokocalo
Kolt12

#292 Re: Tapatalk na Sarajevo-x.com forumu

Post by Kolt12 »

insomnia78 wrote:Nemas pojma o cemu pricas

s' moje sokocalo
Ma pregledao sam hrpu Tapatalk iPad screenshot-ova, nista posebno, malo bolja mobilna verzija, osim toga, onaj koji danas ode u prodavnicu i kupi jedan od najskupljih telefona, morati ce istresti najmanje 500 eura, za te pare se moze uzeti i laptop, i nakon svega toga moras jos placati Tapatalk da bi pravilno mogao ocitati i koristiti web stranice? Taj vas je Apple zaludio. Jos malo pa ce te placati smajlije i slova.
insomnia78

#293 Re: Tapatalk na Sarajevo-x.com forumu

Post by insomnia78 »

Uopste nemam iphone nego sgII, normalno otvara preko browsera sve
Na pocetku sam bio skeptican oko tpt ali skino free verziju i toliko mi se vremenom svidio i uvidio sam koliko je koristan da sam kupio aplikaciju

s' moje sokocalo
Chuckie

#294 Re: Tapatalk na Sarajevo-x.com forumu

Post by Chuckie »

@Kolt

Nemas ti pojma o zivotu. Kolega kome repliciras pise sa androida. Nemas ti pojma kakvo je iskustvo koristenja Tapatalk aplikacije. Ti su to vidio samo na screenshotovima.

Kolt12

#295 Re: Tapatalk na Sarajevo-x.com forumu

Post by Kolt12 »

insomnia78 wrote:Uopste nemam iphone nego sgII, normalno otvara preko browsera sve
Na pocetku sam bio skeptican oko tpt ali skino free verziju i toliko mi se vremenom svidio i uvidio sam koliko je koristan da sam kupio aplikaciju

s' moje sokocalo
Dobro u SGII koristis koji browser?
Chuckie

#296 Re: Tapatalk na Sarajevo-x.com forumu

Post by Chuckie »

Sta ti je cilj svog ovog blebetanja, svi smo ti pokazali da mozemo ucitati full verzije foruma kroz browser, ali je tapatalk iskustvo jedno 100 puta bolje od toga, ali naravno ti to ne znas jer nikada nisi probao, vec sudis na osnovu screenshota koje si maloprije prvi put vidio.

insomnia78

#297 Re: Tapatalk na Sarajevo-x.com forumu

Post by insomnia78 »

Kolt12 wrote:
insomnia78 wrote:Uopste nemam iphone nego sgII, normalno otvara preko browsera sve

s' moje sokocalo
Dobro u SGII koristis koji browser?
Koja je razlika?
Svaki ga isto ucita

s' moje sokocalo
bullx

#298 Re: Tapatalk na Sarajevo-x.com forumu

Post by bullx »

Kolt, mene je bilo sramota zbog tvojih postova. Da skratimo. Reci sta zelis dokazati i reci? Do sad si dokazao da volis ispadAti budala, sta je sljedece?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Kolt12

#299 Re: Tapatalk na Sarajevo-x.com forumu

Post by Kolt12 »

bullx wrote:Kolt, mene je bilo sramota zbog tvojih postova. Da skratimo. Reci sta zelis dokazati i reci? Do sad si dokazao da volis ispadAti budala, sta je sljedece?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Vec sam sve rekao i dokazao, to sto beton ne moze shvatiti, nije do mene, nego do betona. Inace ti si suvise bezobrazan, ides na ignore ovog momenta, sto znaci nema daljnje diskusije s tobom. Kad se popravis, posalji PP, mozda te skinem sa ignore liste, ali najvjerovatnije ne.
Fauja Singh

#300 Re: Tapatalk na Sarajevo-x.com forumu

Post by Fauja Singh »

Meni je Tapatalk ekstra, na nekoliko sam foruma i prva stvar sto mi je pregledniji nego da idem preko web browsera

Image
Image

a druga korisna stvar u odnosu na web browser sto svakih 15 minuta cekira sve forume na kojima sam clan i odmah dobijem notifikaciju ako imam privatnu poruku, ako je neko pisao na temama koje sam ja oznacio da su mi vazne...

A sto se tice Flasha, na 4.2 ga nema, pa cak ni na Firefoxu!
Evo kako izgleda otvaranje http://www.jpautoceste.ba preko Firefoxa na 4.2.1
Image
Last edited by Fauja Singh on 06/12/2012 20:34, edited 1 time in total.
Locked