Novogradnja u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
milojicabrzi

#276 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by milojicabrzi »

...mislim da naselja kad se naprave, vuku za sobom otvaranje nekih obrta tipa pekara, prodavnica i sl. Napravit ce se tamo vrlo brzo sve sto treba....granapi i ostalo, prepoznat ce privatnici svoju sansu...

Ako ne drzavni, neko ce napraviti privatni vrtic, skola ce biti, gradio je Tibra ili neko drugi...Parking jeste realan problem, koji se treba nastojati rijesiti....
Morales

#277 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Morales »

milojicabrzi wrote:...mislim da naselja kad se naprave, vuku za sobom otvaranje nekih obrta tipa pekara, prodavnica i sl. Napravit ce se tamo vrlo brzo sve sto treba....granapi i ostalo, prepoznat ce privatnici svoju sansu...

Ako ne drzavni, neko ce napraviti privatni vrtic, skola ce biti, gradio je Tibra ili neko drugi...Parking jeste realan problem, koji se treba nastojati rijesiti....
Pa naravno da privatnici idu gdje ima naseljenih ljudi, logicno...al ne naravno kod nas je sve obratno prvo apoteke i soping pa sve ostalo :oops:
terremoto

#278 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by terremoto »

Imam pitanje za zgradu u Dobrinji novogradnja,zgrada ima 4 sprata ulica Brace Mulic 2,blizu zgrade Zvecevo.Nisam iz Sarajeva pa bi dobrodosao koji savjet u vezi kupovine stana u novogradnji.Gledala sam tamo jedan stan ali jos nisu etazirani,ali ima puno stanova useljenih :? .Ako neko zna kakva je situacija sa tom zgradom?
Ambrozija

#279 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Ambrozija »

terremoto wrote:Imam pitanje za zgradu u Dobrinji novogradnja,zgrada ima 4 sprata ulica Brace Mulic 2,blizu zgrade Zvecevo.Nisam iz Sarajeva pa bi dobrodosao koji savjet u vezi kupovine stana u novogradnji.Gledala sam tamo jedan stan ali jos nisu etazirani,ali ima puno stanova useljenih :? .Ako neko zna kakva je situacija sa tom zgradom?
meni je to iskreno pomalo sumnjivo...
milojicabrzi

#280 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by milojicabrzi »

Ako stanovi nisu etazirani, moguce je i da zgrada jos nije prosla tehnicki prijem, a da ljudi stanuju u njoj...

To je boljka jako puno novogradnji u Sarajevu...Zavrse zgradu, a u zemljisnim knjigama, plac se jos uvijek vodi kao livada...

Opasnost od kupovine stana u takvoj zgradi je da ne mozes uknjiziti stan na sebe, prodati ili raspolagati...Da se razumijemo, imas ti pravo na stan, stanujes i to je tvoje, niko ti to ne osporava, samo sto ces se nacekati da i u knjigama postanes vlasnik :D

Te stanove najcesce uzimaju ljudi koji su u ljutom podstanarstvu, pa im svaki mjesec manje kirije znaci, usele se, u svom su, pa kad proknjize, proknjize :) a stanovi su i malo jeftiniji od onih kod kojih su papiri u redu..

Uglavnom, kome god ne gori pod nogama, ne bih savjetovao takvu kupovinu...
Miki123

#281 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Miki123 »

terremoto wrote:Imam pitanje za zgradu u Dobrinji novogradnja,zgrada ima 4 sprata ulica Brace Mulic 2,blizu zgrade Zvecevo.Nisam iz Sarajeva pa bi dobrodosao koji savjet u vezi kupovine stana u novogradnji.Gledala sam tamo jedan stan ali jos nisu etazirani,ali ima puno stanova useljenih :? .Ako neko zna kakva je situacija sa tom zgradom?

Je li zemljište na kojem se nalazi zgrada pod hipotekom? ne daji nikakve pare ako jeste.
int21

#282 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by int21 »

Uh, nisam se vise gluposti nacitao, ne pamtim.

Pored ovolikih strucnjaka za urbanizam, gradjevinu, arhitekturu, kulturu i sta ti ja znam sta vec ne, kako nam se desi ovako sjebana drzava?
drndalo

#283 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by drndalo »

Tako sto su jos "veci strucnjaci" bili izabrani u Opstine, Kantone, Entitete...
esad_plavi

#284 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by esad_plavi »

drndalo wrote:Tako sto su jos "veci strucnjaci" bili izabrani u Opstine, Kantone, Entitete...
A ko je birao te "vece strucnjake"?
terremoto

#285 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by terremoto »

Miki123 wrote:

Je li zemljište na kojem se nalazi zgrada pod hipotekom? ne daji nikakve pare ako jeste.

Ma kakve pare,to je prvi stan koji sam pogledala.
Fauja Singh

#286 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Fauja Singh »

.
Last edited by Fauja Singh on 13/01/2013 16:17, edited 1 time in total.
milojicabrzi

#287 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by milojicabrzi »

stroga normala wrote:Btw imaju dvije apoteke u onoj novoj zgradi kod Wize, eto ih preko ceste, ne treba vise od 4 minute laganog hoda do njih, a vrtic ima u zgradi, ljudi autima iz drugih naselja dovode djecu u vrtic a mi liftom
Ja gostima uvijek ponudim svoje garazno mjesto kad mi dolaze ali jos niko nije imao potrebe da se spusta u garazu, dok ja pojedinim prijateljima kad idem u goste moram placati parking u BBI-u, jbt odem u goste i moram petaka za parking dati I onda ovaj kaze prestat ce mi prijatelji dolaziti dobro mi je ideju dao, ocam' slijedeci put kad krenem u goste trazit cu da mi se parking obezbjedi ili im necu vise dolaziti
Upravo to i ja govorim...Na nekom mjestu gdje se u 1500 stanova naseli cca 5000 ljudi, to ti dodje skoro kao pola Ilidze...odmah ce privatnici osjetiti svoju sansu...

Otvorit ce se tu, nema sta nece, i vrtici i prodavnice i sva cuda...

Opet kazem, kad svi usele, parking ce realno biti problem, ali nista manje nego sto je parking problem u skoro svakom dijelu grada od Marijin Dvora do Bascarsije...

Cak ni na Grbavici vise nema rahat parkiralista, kao sto je bilo nekad npr. '99. U SA se navuklo puno auta i to je realno problem...
holowey

#288 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by holowey »

milojicabrzi wrote:
stroga normala wrote:Btw imaju dvije apoteke u onoj novoj zgradi kod Wize, eto ih preko ceste, ne treba vise od 4 minute laganog hoda do njih, a vrtic ima u zgradi, ljudi autima iz drugih naselja dovode djecu u vrtic a mi liftom
Ja gostima uvijek ponudim svoje garazno mjesto kad mi dolaze ali jos niko nije imao potrebe da se spusta u garazu, dok ja pojedinim prijateljima kad idem u goste moram placati parking u BBI-u, jbt odem u goste i moram petaka za parking dati I onda ovaj kaze prestat ce mi prijatelji dolaziti dobro mi je ideju dao, ocam' slijedeci put kad krenem u goste trazit cu da mi se parking obezbjedi ili im necu vise dolaziti
Upravo to i ja govorim...Na nekom mjestu gdje se u 1500 stanova naseli cca 5000 ljudi, to ti dodje skoro kao pola Ilidze...odmah ce privatnici osjetiti svoju sansu...

Otvorit ce se tu, nema sta nece, i vrtici i prodavnice i sva cuda...

Opet kazem, kad svi usele, parking ce realno biti problem, ali nista manje nego sto je parking problem u skoro svakom dijelu grada od Marijin Dvora do Bascarsije...

Cak ni na Grbavici vise nema rahat parkiralista, kao sto je bilo nekad npr. '99. U SA se navuklo puno auta i to je realno problem...
nije posteno porediti naselja izgradjena prije 50 i vise godina sa novim naseljima i uzimati danasnje mane tih naselja kao opravdanje...
nekada su stanovi imali plafone 3.5m, zasto se to ne prekopira od stare gradnje?
dyanan

#289 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by dyanan »

Kupio sam i stanujem u Tibrinim stanovima od januara 2012 pa do danas. Dosta je realnih odgovora bilo na temu tibrinih stanova, odgovori koji priznaju nedostatke ove gradnje te govore i o prednostima, tako da necu o tome, mada smatram da su pretjerivanja u nedostatcima ocigledna. Nedostatci koji se navode za tibru vaze za pola sarajeva. s druge strane niko ne pominje veliku prednost, blizinu tamvaja (a kazu brzo i tamvajske stanice) od oko 100-200 metara.
Jos se uvijek moze naci praking dole uz srednji napor. Sta ce biti poslije ne znam. Vjerovatno cemo ga naci uz nesto veci napor, kao i u pola (ako ne i vise) sarajeva.

Izgleda li ruzno ona blizina zgrada, izgleda, je li ruzno da vam komsija gleda sta radite u stanu, jest, tacka. Napominjem da nisu svi stanovi na takvoj poziciji. Da mi niej mrsko postavio bih vam sliku svog pogleda, bez pretjerivanaj tvrdim da je jedan od boljih u sarajevu. Takvih stanova je po mojoj procjeni oko 40%.

Dalje, kvadrat stana dole ide po hiljadu i kusur, to znaju svi. Razlog zasto idu po toj cijeni je upravo zbog toga sto se na tako malom prostoru gradi toliko zgrada te visine. Ko smatra da to nema uticaja na cijenu debelo se vara. Uzmite samo nekoliko faktora, zemljiste, priprema gradilista, temelji i sl., je li logicno da je jeftinije kad jednom platite zemljiste po m2, pripremite gradiliste, dovedete instalacije, uradite temelje zgrade i onda izgradite 12 spratova tu, ili kad to radite dva puta po 6 spratova. OK, mozda trebate staviti nesto jace temelje, ali to je to. Da je građeno drugacije, bilo bi ljepse, cijena bi bila veca (uz napomenu da bi sami stan i dalje bio istog kvalieta). evo ja prvi onda ne bi uzeo tu stan, jer ga ne bi mogao priustiti. Prema tome mislim da se kod odnosa cijena - kvalitet zivljenja ovdje samo mozemo vrtit u krug.

Sto se tice samog kvaliteta izrade, nisam nikakav strucnjak za građevinarstvo, ne znam sta je ispod onoga sto ne vidim. Oni koji tvrde da vide, mislim da nagađaju. Ono sto vidim je skroz zadovoljavajuceg kvaliteta, ponesto cak i preko mog ocekivanja, dosad nemam vecih primjedbi, mozda na ulazna vrata, nista strasno, sta ce biti poslije ne znam.

dalje, procitao sam jedan post kako dole ako zelite izdavati stan ne mozete uzeti vise od 150KM za manji. 200-250KM za veci super uređen i sl. Najlosiji zakljucak na citavoj temi. PIK.BA pa se uvjerite sami.

Zakljucak: Ako sve faktore kvalitete stanovanja podijelimo na interne tj kvalitet izrade same zgrade, stana, zavrsna obarada i sl. te eksterne, npr. prateca infrastuktura, pogled, parking i sl. ja bi internim od 1-10 dao solidnih 7, eksternim 4, znaci realno ispod prosjeka. Ako hocete 10-10 zaboravite na cijenu po m2 koja pocinje sa 1 a mozda i 2. Za ostale, drzite se omjera 7-4, i platite hiljadu i kusur po m2. Naravno uvijek imate opciju rentanja stanova (koju ja licno nakon 5 godina rentanja ne smatram opcijom). Kupvina starogradnje nije tema, nego iskljucivo novogradnja, ko ne vjeruje nek pogleda naslov teme. Eto mozda nekom i pomognem. Mislim da je jasno iz mojih recenica da ne radim u tibri, niti sam iz bilo kojeg razloga pristrasan. Realno mi i ne odgovara da dole kupujete stanove jer mi pravite guzvu :). Sala. pozdrav svima
esad_plavi

#290 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by esad_plavi »

dyanan wrote:Kupio sam i stanujem u Tibrinim stanovima od januara 2012 pa do danas. Dosta je realnih odgovora bilo na temu tibrinih stanova, odgovori koji priznaju nedostatke ove gradnje te govore i o prednostima, tako da necu o tome, mada smatram da su pretjerivanja u nedostatcima ocigledna. Nedostatci koji se navode za tibru vaze za pola sarajeva. s druge strane niko ne pominje veliku prednost, blizinu tamvaja (a kazu brzo i tamvajske stanice) od oko 100-200 metara.
Jos se uvijek moze naci praking dole uz srednji napor. Sta ce biti poslije ne znam. Vjerovatno cemo ga naci uz nesto veci napor, kao i u pola (ako ne i vise) sarajeva.

Izgleda li ruzno ona blizina zgrada, izgleda, je li ruzno da vam komsija gleda sta radite u stanu, jest, tacka. Napominjem da nisu svi stanovi na takvoj poziciji. Da mi niej mrsko postavio bih vam sliku svog pogleda, bez pretjerivanaj tvrdim da je jedan od boljih u sarajevu. Takvih stanova je po mojoj procjeni oko 40%.

Dalje, kvadrat stana dole ide po hiljadu i kusur, to znaju svi. Razlog zasto idu po toj cijeni je upravo zbog toga sto se na tako malom prostoru gradi toliko zgrada te visine. Ko smatra da to nema uticaja na cijenu debelo se vara. Uzmite samo nekoliko faktora, zemljiste, priprema gradilista, temelji i sl., je li logicno da je jeftinije kad jednom platite zemljiste po m2, pripremite gradiliste, dovedete instalacije, uradite temelje zgrade i onda izgradite 12 spratova tu, ili kad to radite dva puta po 6 spratova. OK, mozda trebate staviti nesto jace temelje, ali to je to. Da je građeno drugacije, bilo bi ljepse, cijena bi bila veca (uz napomenu da bi sami stan i dalje bio istog kvalieta). evo ja prvi onda ne bi uzeo tu stan, jer ga ne bi mogao priustiti. Prema tome mislim da se kod odnosa cijena - kvalitet zivljenja ovdje samo mozemo vrtit u krug.

Sto se tice samog kvaliteta izrade, nisam nikakav strucnjak za građevinarstvo, ne znam sta je ispod onoga sto ne vidim. Oni koji tvrde da vide, mislim da nagađaju. Ono sto vidim je skroz zadovoljavajuceg kvaliteta, ponesto cak i preko mog ocekivanja, dosad nemam vecih primjedbi, mozda na ulazna vrata, nista strasno, sta ce biti poslije ne znam.

dalje, procitao sam jedan post kako dole ako zelite izdavati stan ne mozete uzeti vise od 150KM za manji. 200-250KM za veci super uređen i sl. Najlosiji zakljucak na citavoj temi. pik .ba pa se uvjerite sami.

Zakljucak: Ako sve faktore kvalitete stanovanja podijelimo na interne tj kvalitet izrade same zgrade, stana, zavrsna obarada i sl. te eksterne, npr. prateca infrastuktura, pogled, parking i sl. ja bi internim od 1-10 dao solidnih 7, eksternim 4, znaci realno ispod prosjeka. Ako hocete 10-10 zaboravite na cijenu po m2 koja pocinje sa 1 a mozda i 2. Za ostale, drzite se omjera 7-4, i platite hiljadu i kusur po m2. Naravno uvijek imate opciju rentanja stanova (koju ja licno nakon 5 godina rentanja ne smatram opcijom). Kupvina starogradnje nije tema, nego iskljucivo novogradnja, ko ne vjeruje nek pogleda naslov teme. Eto mozda nekom i pomognem. Mislim da je jasno iz mojih recenica da ne radim u tibri, niti sam iz bilo kojeg razloga pristrasan. Realno mi i ne odgovara da dole kupujete stanove jer mi pravite guzvu :). Sala. pozdrav svima
Sad samo cekam da ti neko kaze kako ti ne znas kakva je situacija, jer prijatelj rodjaka njegovog komsije ima stan u novogradnji i kaze da mu stan nekoj stvari ne valja. A mozda neko vise voli teorije zavjere (ili si pridodaje previse vaznosti) pa ce reci da si ti ustvari lazni profil Tibrinih tajnih agenata :D
Innovation

#291 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Innovation »

Jesi li uknjizio stan i koliko je to hiljadu i kusur m2?
dyanan

#292 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by dyanan »

Innovation wrote:Jesi li uknjizio stan i koliko je to hiljadu i kusur m2?
naravno, stan je uknjizen, 1/1. Nevezano za cijenu koju sam ja platio, zvanicna cijena dole je 1.650KM sa PDV-om, međutim mislim da niko ziv jos nije platio toliko. Ko god dođe haman da na lijepe oci spustaju bar stoju, a ostalo u zavisnosti od toga gdje je pozicija stana, kvadratura, i na kraju zavisi od toga kakav ste pregovarac. Mozda kusur nije najbolji termin, to sam vise mislio kao kusur u poređenju sa ostalim cijenama tipa 2000-2500 po m2 itd.
milojicabrzi

#293 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by milojicabrzi »

...uzeo sam stan u Tibri 2, nisam jos uselio, bice i to uskoro.

Slazem se sve sto je rekao kolega forumas dyanan. Kvalitet enterijera, solidan, cak i bolji od ocekivanog (obilazio sam svoj stan proteklih mjeseci i pratio razvoj situacije sa izgradnjom). Problem eksterijera, asfalta i parkinga, evidentan, ali nista strasno u poredjenju sa dosta drugih kvartova...

Ljudi su profesionalci, to ide, radi se, gradi.

Imam takodjer srecu da mi je pogled super, spratnost stana i raspored prostorija takodjer.

U proteklih par godina, dok sam trazio stan, susretao sam se sa svakakvim novogradnjama, investitorima i sl. i stvarno su po tom pitanju Brajkovici stvarno GOSPODA i to velikim slovima :)

Korektno se odnose prema kupcu, ne trebaju im tvoj pare i kapare da zavrse krov i sl. imaju svoje kamione, gradjevinsku mehanizaciju i sl. manji broj kooperanata... Kakvih sam se ja konja nagledao, trazeci stan, kakvih oznojenih majmuna u potkosuljama, koji traze pare od kupaca, po sistemu, koliko brzo mi platite, toliko brzo zgrada gotova...

Nisam nacionalista, i da me ne shvatite pogresno, ali brate, ljudi su pravi Hrvati, u smislu cestitosti, postivanja rokova i sl. sto svakome ko je imao posla sa sandzackim a-da-no investitorima i kooperantima a'la Mihrije Pelak (opet, neka se ne uvrijede postene sandzaklije), puno znaci...

Zemlja je ok, bilo je nekih petaljanja oko nadogradnje spratova, to je minus, ali je to prema onome sto se u svijetu gradjevine u SA i okolici desava, nevino kao pravljenje snjeska bijelica...

Da rezimiram... Stanovi u budzetskoj low-cost opciji, dakle ne za bogatu klijentelu, solidna izgradnja, postivanje rokova, nikakav pogled i parking, kao i infrastruktura i cinjenica, da jos nikog nisu za*ebali, niko nije ostao bez para niti krivih ledja od njih...

Cinjenica da su Kiseljacka firma koja radi u Sarajevu, u opcinama u kojima vladaju zna se koje stranke, vjerovatno govori nesto o njima i njihovom kvalitetu (zamislite firmu iz Zvornika da zida npr. u Kalesiji ili firmu iz Konjica, da radi u Grudama, tesko zar ne?

Da se razumijemo, nisam zaposlenik Tibre, nemam nista sa njima, osim sto ih znam preko nekih ljudi.. samo naprijed, Brestovsko rules :)
Last edited by milojicabrzi on 28/09/2012 08:22, edited 1 time in total.
Innovation

#294 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Innovation »

Sta bi sa onom pricom o kanalizaciji? Mogu ti reci da su brzi, sto se tice etaziranja i upotrebnih dozvola, obzirom da je jos gradiliste. :)
dyanan

#295 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by dyanan »

Innovation wrote:Sta bi sa onom pricom o kanalizaciji? Mogu ti reci da su brzi, sto se tice etaziranja i upotrebnih dozvola, obzirom da je jos gradiliste. :)
ne znam zaista sta je sa kanalizacijom. cuo sam da ima neka hayat prica da tu nesto ne valja. koliko je istine u tome, ne bih znao. sto se tice brzine etaziranja i uknjizvanja, fakat jesu brzi, al ne mislim da je tu ista drugo osim cinjenice da im je ovo vec trece nasljelje u sarajevu, mozda je nesto i islo sporije na prvom, logicno je da su do sada usavrsili taj sistem. ovo je moja pretpostavka. stanove rade po fazama, moja zgrada je zavrsena jos u martu tako da je davno prestala biti gradiliste i zvanicno, a to je nakon upotrebne dozvole. tek onda uknjizavate stan. inace nijedan korak u citavom procesu se meni nije ucinio nelogicnim, tipa zasto ovo prije nego ovo pa da sam nesto sumnjao i sl. e sad ako je covjek skeptik po prirodi sve mu je sumnjivo...
hoćeli_ko_rasol

#296 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by hoćeli_ko_rasol »

:bih:

Image

Image

Image

Image

Image

:thumbup:
mahalas505

#297 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by mahalas505 »

holowey wrote:nije posteno porediti naselja izgradjena prije 50 i vise godina sa novim naseljima i uzimati danasnje mane tih naselja kao opravdanje...
nekada su stanovi imali plafone 3.5m, zasto se to ne prekopira od stare gradnje?
Objektivan komentar, i onda se covjek zapita kako se onda prave npr. parkinzi koji su manji nego neki prije 30-40 godina, a vise auta u gradu. Da li to arhitektura kod nas ide nabolje?
opa22

#298 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by opa22 »

hmmm 1650KM/m2 za stan u tibri :roll: no thx lokacija je Bogu iza nogu
dyanan

#299 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by dyanan »

opa22 wrote:hmmm 1650KM/m2 za stan u tibri :roll: no thx lokacija je Bogu iza nogu
"zvanicna cijena dole je 1.650KM sa PDV-om, međutim [b]mislim da niko ziv jos nije platio toliko. Ko god dođe haman da na lijepe oci spustaju bar stoju[/b], a ostalo u zavisnosti od toga gdje je pozicija stana, kvadratura, i na kraju zavisi od toga kakav ste pregovarac"

citiram sam sebe. ne vidim nista zbunjujuce. drugo, ovaj "iza nogu" dio je samo 1001 razlicito viđenje iste stvari (ko npr. radi u avazu, wisi itd njemu je bascarsija "iza nogu"), trece slobodno navedi opcije novogradnje u ovoj cjenovnoj kategoriji pa da procijenimo...
Tahta

#300 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Tahta »

milojicabrzi wrote:...uzeo sam stan u Tibri 2, nisam jos uselio, bice i to uskoro.

Slazem se sve sto je rekao kolega forumas dyanan. Kvalitet enterijera, solidan, cak i bolji od ocekivanog (obilazio sam svoj stan proteklih mjeseci i pratio razvoj situacije sa izgradnjom). Problem eksterijera, asfalta i parkinga, evidentan, ali nista strasno u poredjenju sa dosta drugih kvartova...

Ljudi su profesionalci, to ide, radi se, gradi.

Imam takodjer srecu da mi je pogled super, spratnost stana i raspored prostorija takodjer.

U proteklih par godina, dok sam trazio stan, susretao sam se sa svakakvim novogradnjama, investitorima i sl. i stvarno su po tom pitanju Brajkovici stvarno GOSPODA i to velikim slovima :)

Korektno se odnose prema kupcu, ne trebaju im tvoj pare i kapare da zavrse krov i sl. imaju svoje kamione, gradjevinsku mehanizaciju i sl. manji broj kooperanata... Kakvih sam se ja konja nagledao, trazeci stan, kakvih oznojenih majmuna u potkosuljama, koji traze pare od kupaca, po sistemu, koliko brzo mi platite, toliko brzo zgrada gotova...

Nisam nacionalista, i da me ne shvatite pogresno, ali brate, ljudi su pravi Hrvati, u smislu cestitosti, postivanja rokova i sl. sto svakome ko je imao posla sa sandzackim a-da-no investitorima i kooperantima a'la Mihrije Pelak (opet, neka se ne uvrijede postene sandzaklije), puno znaci...

Zemlja je ok, bilo je nekih petaljanja oko nadogradnje spratova, to je minus, ali je to prema onome sto se u svijetu gradjevine u SA i okolici desava, nevino kao pravljenje snjeska bijelica...

Da rezimiram... Stanovi u budzetskoj low-cost opciji, dakle ne za bogatu klijentelu, solidna izgradnja, postivanje rokova, nikakav pogled i parking, kao i infrastruktura i cinjenica, da jos nikog nisu za*ebali, niko nije ostao bez para niti krivih ledja od njih...

Cinjenica da su Kiseljacka firma koja radi u Sarajevu, u opcinama u kojima vladaju zna se koje stranke, vjerovatno govori nesto o njima i njihovom kvalitetu (zamislite firmu iz Zvornika da zida npr. u Kalesiji ili firmu iz Konjica, da radi u Grudama, tesko zar ne?

Da se razumijemo, nisam zaposlenik Tibre, nemam nista sa njima, osim sto ih znam preko nekih ljudi.. samo naprijed, Brestovsko rules :)
Vidi se da nemaš nikakve veze sa tibrom samo si navodno kupio stan tamo :D:D

Post Reply