BMW, AUDI ILI MERCEDES

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
Snekoki

#276 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by Snekoki »

Audi pravi definitivno najmodernija i najljepsa auta, i naravno sa najmanje kvarova.
Mercedes je polako spao poslije popularnih linija ispod 124-ke.E to je kvalitetan auto bio, ali bio.Ne kazem da nije ni C .- klasa kvalitetna, kvalitetna je koja dere redovno po dzepu za servisiranje. I to je kvalitet koji dere :lol: .
BMW 5. popularna ajkula, lijep spljasnji dizajn, unutrasnjost bezveze, Audi A6 je za njega space shuttle, mercedes E klasu , tu necu ni uvrstavati, jer otpada. Također, BMW -u 5. diesel, na modelima 2006.g. masine riknu jako brzo, te je potrebna generalka, koja odra po dzepu.NE samo da znam jedan primjer, vec mnogi se zale.Zalosno je da Mercedes dere svoje vozace sa 130.00km, ili BMW 5, ili 7.
Svako auto se kvari,za to su i napravljena.Svako ce kupiti ono sto mu lezi na srcu .
Ne vozim ni jedan od ova navedena tri auta, ali sam vozio mnogo modela od spomenutih.
Svaki Audi je za model ispred po estetici u odnosu na Mercedes i BMW..Po statistici kvarova se najmanje kvari.
Toliko o kvalitetu.
drndalo

#277 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by drndalo »

Emko, jesil' se to klonirao?

Na cemu si ti, daj i nama malo te robe... :-)
Qler

#278 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by Qler »

Snekoki wrote:Audi pravi definitivno najmodernija i najljepsa auta, i naravno sa najmanje kvarova.
Mercedes je polako spao poslije popularnih linija ispod 124-ke.E to je kvalitetan auto bio, ali bio.Ne kazem da nije ni C .- klasa kvalitetna, kvalitetna je koja dere redovno po dzepu za servisiranje. I to je kvalitet koji dere :lol: .
BMW 5. popularna ajkula, lijep spljasnji dizajn, unutrasnjost bezveze, Audi A6 je za njega space shuttle, mercedes E klasu , tu necu ni uvrstavati, jer otpada. Također, BMW -u 5. diesel, na modelima 2006.g. masine riknu jako brzo, te je potrebna generalka, koja odra po dzepu.NE samo da znam jedan primjer, vec mnogi se zale.Zalosno je da Mercedes dere svoje vozace sa 130.00km, ili BMW 5, ili 7.
Svako auto se kvari,za to su i napravljena.Svako ce kupiti ono sto mu lezi na srcu .
Ne vozim ni jedan od ova navedena tri auta, ali sam vozio mnogo modela od spomenutih.
Svaki Audi je za model ispred po estetici u odnosu na Mercedes i BMW..Po statistici kvarova se najmanje kvari.
Toliko o kvalitetu.

ovo su neke gljive 100% :D :run:
emko1234

#279 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by emko1234 »

respo wrote:naravno da nisu na mom intelektualnom nivou kad je neko pravo zadojen jednom markom od koje ne vidi dalje
a za sve njene kvalitete je cuo od nekog a kvalitete ostalih auta ne vidi niti zeli da vidi jer je ogranicen neznanjem za koje i ne zna da posjeduje jer misli da je pokupuio svu pamet svijeta o automobilima a sigurno nema nikakve veze sa njima osim voznje od tacke a do tacke b

toliko o nivou razgovora o autima
http://sh.wikipedia.org/wiki/Interpunkcija
Interpunkcija (lat. interpunctio = razlučiti, rastavljati) su znakovi u pisanome jeziku koji služe rastavljanju teksta na rečenice i rečenične dijelove.pa bih te zamolio da primjenis ovo i pocnes normalno komunicirati jer te sad zamisljam ko neandartalca koji cekicem udara po tastaturi i skace okolo nje dok ceka odogovor.do tad cu ignorisat tvoje postove upucene meni.
jeff* ako ti i respo niste u krvno srodstvu onda ste sigurno u nekoj vrsti ljubavnog odnosa.nije ovo prvi put da ga podrzavas. :D drago mi je zbog vas dvojice :D
jefferson

#280 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by jefferson »

Snekoki wrote:Audi pravi definitivno najmodernija i najljepsa auta, i naravno sa najmanje kvarova.
Toliko o kvalitetu.
Vrlo argumentovano :lol:
AmADin_gospo

#281 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by AmADin_gospo »

nema gore droge od dizela... vala ko da ga u venu guraju iglama na kojima piše "Made by VAG"

al nema šta, treba priznati da što se tiče reklame, VAG je ubjedljivo pokorio sviju.

dokle je to došlo da čoban koji nikad nije vidio auta sanja o Golfu, a nema pojma šta je to pa kad proda stado, odma traži "tog golfa" a po evolucijskom redosljedu, tu je Audi, kao stepenica više božanstvu... po raširenom mišljenju VAGovaca, poslije posjedovanja audija, slijedeče je proglašavanjem svetim od strane Vatikana i mjesto među bogovima.
madner

#282 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by madner »

Insignija kaze, jeko Audi? :D
emko1234

#283 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by emko1234 »

joj sto serete.pa ne moze covjek bit objektivan kad vidi kakve vi gluposti pisete.a imate dokaze crno na bijelo.auto strucnjaci iz cijelog svijeta smatraju audi premiumom,sveto njemacko troistvo,imate dokaze da je prestigao mercdesa i da planira i bmw-a da stigne.ostalo je sve stvar ukusa i debljine slajpeka.
madner

#284 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by madner »

Mojne se ofirat, postoje samo dva svjetska premiuma brenda. Prodaja A3 i A4 i slabija prodaja B klase ti nisu argumenti.
emko1234

#285 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by emko1234 »

madner wrote:Mojne se ofirat, postoje samo dva svjetska premiuma brenda. Prodaja A3 i A4 i slabija prodaja B klase ti nisu argumenti.
to i nisu bili moju argumenti.sta ono ti vozis?
madner

#286 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by madner »

Ne to su tvoji argumenti. A8 ima minoran udio trzista, ali taj dio naravno ne spominjes.

Razumijem ja da bi ti rado da tvoj audi i drugima predstavlja nesto, ali to je bilo i ostalo auto srednje radnicke klase.
goran16v

#287 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by goran16v »

emko1234 wrote:auto strucnjaci iz cijelog svijeta smatraju audi premiumom,sveto njemacko troistvo,imate dokaze da je prestigao mercdesa i da planira i bmw-a da stigne.ostalo je sve stvar ukusa i debljine slajpeka.
Upravo tako i to niko ne spori, s tim sto su na autima 2 od 3 ta premium brenda 100% dijeova sa logom tog (premium) brenda, a na jednom XY% dijelova sa logom drugug (nepremium) brenda automobila i odatle dolazi razlika i to nema veze s brojem prodatih.
vratnik

#288 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by vratnik »

Pa nije bas 100%, ako nista brisaci su SWF, amortizeri isto tako. Mjenjac ZF, ili velikim dijelom ZF..
Znaci, svi oni koji kazu da je audi premium (sta god mu ga to znacilo) su u krivu?
:D
Ja mislim da bi se ovo trebalo posebno izucavati, tamni vilajet i njegovo misljenje o SVEMU. Audiju je mercedes otvorio vrata u premium klasu tako sto je poceo proizvoditi 190. A bmw nije nikad, ali nikad bio mercedes. Pa makar i na gumi od brisaca imali utisnuto bmw. Ponavljam, to su sve super autici i samo ukus odlucuje koji kupiti.
@ johntra, ma nista, valjda sam halucinirao citajuci tvoj clanak. Nije problem, rekao sam da je to sasvim licno u uvodu. I ne slazem se s tvojim misljenjem o njemackim automobilima. Ali vjerovatno nisam sam.

@ madner: to za a i b klasu sam ja napisao. Kao i za mercedesa 190 npr. d (model klasicni supcina). Znaci, treba mit mercedes da nestane radi ovih izroda? Ma ne, s klasa je i dalje to (ponovo, s ovom novom generacijom!), isto kao sto je panamera vrhunska limuzina bez obzira na broj prodatih modela.
Audi je super autic, jucer sam sjedio u onom novom a4 allroadu. Vrhunski autic!
emko1234

#289 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by emko1234 »

http://www.sarajevo-x.com/auto/noviteti ... /120126026
za sve bmw faonove koji su na ovoj temi srali sto je porche ugradio dizela..evo bmw-ea.ljudi vidjeli sta radi q7 tdi sa 500ks pa hoce i oni da imaju brzog dizel dzipa..samo ovdje je tuzno sto je audi predstavio svoju sesticu koja sa 70ks manje ima samo 0.4 sekunde sporije ubrzanje..toliko o dinamicnosti a bmw im je nekad bas bjezao..za on koji ne znaju radi se o biturbo 3.0tdi-ju sa 313ks i 650nm.. sta bi bilo da su isti motori :D
goran16v

#290 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by goran16v »

vratnik wrote:Pa nije bas 100%, ako nista brisaci su SWF, amortizeri isto tako. Mjenjac ZF, ili velikim dijelom ZF..
Znaci, svi oni koji kazu da je audi premium (sta god mu ga to znacilo) su u krivu?
Naravno da ne znaci, audi jeste premium, ali
1. niko, pa cak ni savremene platforme, motori, dizajn, ne mogu ponistiti da uprkos svemu tome audi, za razliku od ostala dva, jos uvijek dijeli neke elemente sa jeftinijom bracom i sestrama iz grupe i da je u bliskoj proslosti tih elemenata bilo puno vise, te da postoji ne premium automobili koji sa audiem dijele iste komponente, a koji pri tome imaju bolje perfomanse i znatno manje kostaju
2. da audi jos uvijek kaska i u godinama tradicije u ovom segmentu i u reputaciji. a to sto mozda neko te cinjenice, u nedostatku kontra argumenta nece priznati kao agrument je aspsolutno smijesno

E kad odlucuju sitnice, kao sto odlucuju, onda su ove 2 stvari itekako bitne.
vratnik

#291 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by vratnik »

Termini kao glupani, seronje, seljacine i to nemaju mjesta na temi o automobilima na sarajevo-x forumu. Ta nismo u marketingu. A nije nam ni auto industrija glavna grana industrije u kojoj je svaki 7 zaposlen pa da se plasimo da ce nam neko unistiti renome.
A ovo za dizela, te kako jedan model to vise nece biti ako... Svijet se mijenja, odjednom jahaci kobila postaju milioneri, dojucerasnji zatvorenici iz sibira postali tajkuni, i imaju lude zelje. A auto industrija brzo reaguje. Hoces slona na speedu, moze, hoces 500 ks na 500 kg, moze. Tako da me ne bi cudilo da i ferarri uskoro izbaci neki porodicni automobil, karavan, dizel sa 98 konja. Mi na ovom forumu se drzimo nekih, kao auto principa (npr: ne moze jaguar biti karavan :D !, a rus dodje u fabriku, izvadi aldi kesu punu dolara, i kaze: hocu karavan. Dizel, i kofer pun vodke, I jebem ti mater. Na to se svabo nasmije, zahvali na komplimentu te obeca da ce prenijeti mami prijedlog, i napravi mu dizela, karavana, i napuni gepek njemackom vodkom, a ti se Muzafere kupaj.
vratnik

#292 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by vratnik »

goran16v wrote:
vratnik wrote:Pa nije bas 100%, ako nista brisaci su SWF, amortizeri isto tako. Mjenjac ZF, ili velikim dijelom ZF..
Naravno da ne znaci, audi jeste premium, ali
1. niko, pa cak ni savremene platforme, motori, dizajn, ne mogu ponistiti da uprkos svemu tome audi, za razliku od ostala dva, jos uvijek dijeli neke elemente sa jeftinijom bracom i sestrama iz grupe i da je u bliskoj proslosti tih elemenata bilo puno vise, te da postoji ne premium automobili koji sa audiem dijele iste komponente, a koji pri tome imaju bolje perfomanse i znatno manje kostaju
2. da audi jos uvijek kaska i u godinama tradicije u ovom segmentu i u reputaciji. a to sto mozda neko te cinjenice, u nedostatku kontra argumenta nece priznati kao agrument je aspsolutno smijesno

E kad odlucuju sitnice, kao sto odlucuju, onda su ove 2 stvari itekako bitne.
Pa ti ne mozes bez ali, da nisi mozda vaga u horoskopu?
Ciejnim tvoje misljenje i pisanje, ocito je da znas o cemu govoris. Nema potrebe da spominjemo sitnice koje ti navodis, kad automobile (pogotovo te vrste) pored sitnica koje igraju neku ulogu, puno vecu ulogu igraju npr. emocije. Emocije koje onda formiraju misljenje i ubacuju ali, ili nesto drugo. Ono sto se ovjde kroz citavu pricu provlaci je: audi nije premium. Nakon konstatacije da citav svijet audi vidi kao premium, i da li sad mi to mimo svijeta, dodje do argumentacije kako se dijelovi sa tih automobila mogu naci na nepremium modelima. Ne izjava: losa benzinska pumpa kao iz skode, vec cisto: retrovizor isti na fabiji i a6. Ako se radi o dobrom retrovizoru, zasto da ne. (nemoj molim te ponovo o modelima, diferencijaciji, modnom detalju). Ono sto ti kazes je da audi ne moze imati imidz, posto taj mali dio nije premijum. Pa vidis, nije premijum ni imati A klasu u programu. Ali to je subjektivno, i nikakav argument. E klasa je i dalje odlican automobil, kao i C klasa. (S da ne spominjem). Izuzetnih performanci, pouzdani, i lako se prodaju. V klasa npr. u svijetu vanova nikad, ali nikad nece biti konkurent jednom "pisljivom vw", ili mislis da je i tu mercedes bolji? Pa da se citiram s pocetka: audi, bmw, mercedes, i ko onda?
dottore

#293 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by dottore »

pozz... :mrgreen:
vratnik

#294 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by vratnik »

Odlicna reklama, svidja mi se lak na automobilima. I kao ljubitelju bmw-a mi nije nikakav problem sto ugradjuju turbo motore, pogon na sva cetiri tocka, te sto ukinuse redni sestak. Vrijeme se mijenja. Tako i bmw.
Ne razumijem samo ovo pozz? Nesto u stilu, tousché? Postaviti reklamu bmw-a, i napisati touschè? :-)
jefferson

#295 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by jefferson »

vratnik wrote:Odlicna reklama, svidja mi se lak na automobilima. I kao ljubitelju bmw-a mi nije nikakav problem sto ugradjuju turbo motore, pogon na sva cetiri tocka, te sto ukinuse redni sestak. Vrijeme se mijenja. Tako i bmw.
Ne razumijem samo ovo pozz? Nesto u stilu, tousché? Postaviti reklamu bmw-a, i napisati touschè? :-)
Pogresno si razumio, ovi automobili imaju tri turbine ali REDNI sestak!
Inace, kada mi neko kaze da V6 (Audi+MB) je istog ili boljeg kvaliteta, dinamike i profinjenosti kao redni sestak, onda skontas da fakat pojma nemaju!
goran16v

#296 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by goran16v »

vratnik wrote:
goran16v wrote:
Pa ti ne mozes bez ali, da nisi mozda vaga u horoskopu?
Ciejnim tvoje misljenje i pisanje, ocito je da znas o cemu govoris. Nema potrebe da spominjemo sitnice koje ti navodis, kad automobile (pogotovo te vrste) pored sitnica koje igraju neku ulogu, puno vecu ulogu igraju npr. emocije. Emocije koje onda formiraju misljenje i ubacuju ali, ili nesto drugo. Ono sto se ovjde kroz citavu pricu provlaci je: audi nije premium. Nakon konstatacije da citav svijet audi vidi kao premium, i da li sad mi to mimo svijeta, dodje do argumentacije kako se dijelovi sa tih automobila mogu naci na nepremium modelima. Ne izjava: losa benzinska pumpa kao iz skode, vec cisto: retrovizor isti na fabiji i a6. Ako se radi o dobrom retrovizoru, zasto da ne. (nemoj molim te ponovo o modelima, diferencijaciji, modnom detalju). Ono sto ti kazes je da audi ne moze imati imidz, posto taj mali dio nije premijum. Pa vidis, nije premijum ni imati A klasu u programu. Ali to je subjektivno, i nikakav argument. E klasa je i dalje odlican automobil, kao i C klasa. (S da ne spominjem). Izuzetnih performanci, pouzdani, i lako se prodaju. V klasa npr. u svijetu vanova nikad, ali nikad nece biti konkurent jednom "pisljivom vw", ili mislis da je i tu mercedes bolji? Pa da se citiram s pocetka: audi, bmw, mercedes, i ko onda?
Hehe, nisam vaga....
Mozda i jesam jedan od rijetkih na temo koji smatra da je audi premium ali da mu jos uvijek ipak fal imalo pedigrea u odnosu na druga 2. Upravo sitnice i to nesto pedeigrea bude emociju. Ne treba mjestai kruske i jabuke, premium brend je jedno, kvalitet je drugo. Premium je nesto sto ne mozes dobiti na drugim mjestima. Gledajuci iskljucivo kvalitet, pa cak i broj prodanih, onda su japanci (proberi bilo koji) ne premium nego planeta za sebe. Premium mora biti kvalitetan ali kavalitetno ne mora biti premium, e tu se vracamo na fabiju, retrovizor i A6, gdje na premium audiu A6 je kvalitetan nepremium retrovizor, i gledajuci na opciju da si na premium autu mogao imati kvalitetan premium retrovizor - to je onda ipak minus. Po toj logici si mogao prikucat i retrovizor sa Golfa 2 koji je isto, ako ne kvalitetniji.
Ne bih se slozio da premium brend ne moze imati kompakt klasu u svom programu. Ako se taj auto dizajnom, ugradjenim komponentama, kvalitetom, prestizom i znackom koju mora da opravda, izdvaja od prosjeka onda je premium. Gledajuci tako, premium brend vise ne postoji, sve prave sve klase - to je posljedica globalizacije, samo je pitanje ko se iz kog segmenta siri. Bas kao sto je prije 30 god tj poslije 70 god pravljenja automobila vise i viskoke klase Mercedes odlucio pare zaradjivati i na srednoj klasi pa izbacio 190-ku, pa poslije 100 god poceo i sa kompaktom i nizom srednjom klasom A i B, tako je i audi prije 25 god poceo sa visokom klasom, prije 8 sa terencima, a prije 5 sa ultimativnim sportskim automobilima.
bordo_boy

#297 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by bordo_boy »

emko1234 wrote:joj sto serete.pa ne moze covjek bit objektivan kad vidi kakve vi gluposti pisete.a imate dokaze crno na bijelo.auto strucnjaci iz cijelog svijeta smatraju audi premiumom,sveto njemacko troistvo,imate dokaze da je prestigao mercdesa i da planira i bmw-a da stigne.ostalo je sve stvar ukusa i debljine slajpeka.
Dakle, ti si zagovarač da je BMW najbolji. Hvala lijepo. I mi smo... :D s tim što ga nikad neće stići...
vratnik

#298 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by vratnik »

jefferson wrote:
vratnik wrote:Odlicna reklama, svidja mi se lak na automobilima. I kao ljubitelju bmw-a mi nije nikakav problem sto ugradjuju turbo motore, pogon na sva cetiri tocka, te sto ukinuse redni sestak. Vrijeme se mijenja. Tako i bmw.
Inace, kada mi neko kaze da V6 (Audi+MB) je istog ili boljeg kvaliteta, dinamike i profinjenosti kao redni sestak, onda skontas da fakat pojma nemaju!
Nisam ni pregledao da budem iskren, vec pisem o cinjenici da sad 328 ima cetiri cilindra i motor od 2000 ccm. Downsizing na tvom jeziku. :D

Hajde nek mi neko nabroji tri premium branda ves masina. Ono, po vasem misljenju, top tri.
vratnik

#299 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by vratnik »

bordo_boy wrote:
emko1234 wrote:joj sto serete.pa ne moze covjek bit objektivan kad vidi kakve vi gluposti pisete.a imate dokaze crno na bijelo.auto strucnjaci iz cijelog svijeta smatraju audi premiumom,sveto njemacko troistvo,imate dokaze da je prestigao mercdesa i da planira i bmw-a da stigne.ostalo je sve stvar ukusa i debljine slajpeka.
Dakle, ti si zagovarač da je BMW najbolji. Hvala lijepo. I mi smo... :D s tim što ga nikad neće stići...
Ovo sto emko spominje su brojevi prodanih primjeraka, nista bitno. S tim da se s jedne strane pise o mercedesu bez smarta i nisana, i sta ti ja znam ko je sve jos tamo, audiju bez vw, porschea, skode, seata, bugattija, dok bmw koristi brojeve citave grupacije. Dobro, dok nije krenula prodaja ovog novog minija to i nije bilo nesto bitno, par RR-ova godisnje, ali ovaj mini u svim svojim varijantama je pravi volkswagen.. Epidemija prava, a ne znam koji je odvratniji od drugog. Ne mogu da se odlucim jos.
jefferson

#300 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by jefferson »

vratnik wrote:
jefferson wrote:
Nisam ni pregledao da budem iskren, vec pisem o cinjenici da sad 328 ima cetiri cilindra i motor od 2000 ccm. Downsizing na tvom jeziku. :D

Hajde nek mi neko nabroji tri premium branda ves masina. Ono, po vasem misljenju, top tri.
Ostao ej R6 u ponudi, samo je 335!
Locked