price neudanih zena

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
kokuz_sa

#276 Re: price neudanih zena

Post by kokuz_sa »

plain vanilla wrote:
otherside wrote:
plain vanilla wrote:ako je brak zagarantovana sreca, zasto se ljudi razvode? :?

jel to mudrost ili zavist govore iz mene :mrgreen:
zavisi je l' pitas s ovog ili onog svijeta? :D
s onog naravno, 36 mi godina, a udala se nisam..znaci, forumaski mrtva, a neukopana :cry: :? :( :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:
znaci mimo foruma garazirana starka sirokih shvatanja za kojom se okrecu ovi mladi momci :D
neupitan

#277 Re: price neudanih zena

Post by neupitan »

sjetih se jednog starog i na ovom mjestu prigodnog vica.

- ugledala lija grozd u vinogradu, ali je bio malo povisoko. Skakala, skakala, skakala i nije ga mogla dohvatiti. A onda veli u sebi - ko ga jebe ionako je kiselo!

Daklem, tesko o braku mogu govoriti oni koje je on mimoisao.
Ali, da izbjegnemo ovu banalnu podjelu, ja mislim da vecina neudanih nije sretna zbog toga, ali covjek uvijek trazi licnu ravnotezu u nemetnutim okolnostima i to je zaista moguce, jer zivot pruza neogranicene varijacije i ispunjenje zivota ne mora biti nuzno kroz brak.
Prema tome, korektno bi bilo da stvari ovako posmatramo a ne da se uzajamno vrijedjamo - da se ozenjeni/udane sazaljevaju nad "usidjelicama" a neudane/neozenjene osobe da ismijavaju brak.

Razlika je samo u tome sto bi brak trebao biti tretiran kao "obavezna", ili makar pozeljna kategorija.

Ipak moram kazati i ovo, poznavajuci situaciju kod nas, koja nije ni blizu "naprednih drustava" mogu odgovorno tvrditi da su za veliki broj neudanih cura krivi neozenjeni muskarci, koje cu ja ponovo nazvati shupcima!
Mis mekinjas

#278 Re: price neudanih zena

Post by Mis mekinjas »

burek_in_space wrote:
leet wrote:
Jel' tebi smetaju godine i kakav je tvoj odgovor na pitanje od Mekinjasa ? :mrgreen:
Na ono pitanje se mozhe samo jedan odgovor dati, a tu si ti kiksnuo jer si bio nesiguran u sebe.
Dakle, jebem za medalju, i to olimpijsku. 8-) :mrgreen:
Nisi ni ti siguran. Izvedba se ne računa. :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#279 Re: price neudanih zena

Post by plain vanilla »

wewa wrote:
plain vanilla wrote:ako je brak zagarantovana sreca, zasto se ljudi razvode? :?

jel to mudrost ili zavist govore iz mene :mrgreen:
iz mog iskustva, brak je, mimo roditeljstva, valjda najtezi zadatak koji osoba moze preuzeti na sebe. ozbiljan posao koji zahtijeva mnogo truda, a uspjeh nicim nije zagarantovan. ima svojih dobrih i losih strana, u dobrom braku dobre prevagnu. prevagnule bi mozda i u prosjecnom braku koji dovoljno dugo potraje - brojni parovi odustaju vec na prvim preprekama.
ali brak je prije svega zajednica dva jedinstvena bica, ne postoje dva ista pa ni slicna braka. a njegov uspjeh zavisi od oboje. da ne velim da to nije modus postojanja/zivljenja predvidjen za sve, iako se siri takva propaganda. neki su ljudi mnogo sretniji 'slobodni'. a bome nije nikakav garant srece biti u braku. zapravo, sve se svodi na osobnu srecu (pir 'izboru' partnera prije svega), spremnost za kompromis i ljubav. ako nema jednog od ta tri, dzaba vam trud sviraci.
naravno, sa svim se slazem i o tome i govorim sve vrijeme

previse cijenim brak da bih se olako upustala ili se udala samo da bih bila udata..nemam nista protiv braka, ali protiv braka koji je sam sebi cilj, itekako imam

ali vecina ovdje ne cita sta pisemo, nego dodju sa gotovim zakljuccima i trune svoje..

ne kazem da se nikad necu udati, ali trenutno sam svjetlosnu godinu daleko od toga..
ipak, ovako jos uvijek imam sansu da nekad budem sretna..zakopana u losem braku (koji se odrzava zbog straha od promjene, zbog djece i sl) ne bih imala priliku ni za srecu u buducnosti...
*mima*

#280 Re: price neudanih zena

Post by *mima* »

hocel ko sta popit?
vox-populi

#281 Re: price neudanih zena

Post by vox-populi »

neupitan wrote: Razlika je samo u tome sto bi brak trebao biti tretiran kao "obavezna", ili makar pozeljna kategorija.
Zasto?

Posebno, zasto ovo boldirano?
vox-populi

#282 Re: price neudanih zena

Post by vox-populi »

*mima* wrote:hocel ko sta popit?
Cuba libre, al' primam pice samo od neudatih :D
plain vanilla

#283 Re: price neudanih zena

Post by plain vanilla »

wewa wrote:
plain vanilla wrote:
s onog naravno, 36 mi godina, a udala se nisam..znaci, forumaski mrtva, a neukopana :cry: :? :( :lol:
deder otvori jos windowsa, nesto se usculo :cry: :lol: :lol: :lol:
da ste kakvi drugari ili bi mi nasli kakvog mladozenju ili kupili macku :oops: :lol: :lol: :lol:
otherside

#284 Re: price neudanih zena

Post by otherside »

fala na pitanju, more li kaHva, nesto mi trni glOva :D
turi i nesto slatko a da nije kocka :D
Sitijevac2011

#285 Re: price neudanih zena

Post by Sitijevac2011 »

Malom daj gusti od breskve, meni klipu i jednu lozovacu, pitaj i kafanu sta pije, i de reci muzici malo tise da upratimo ovu raspravu.
ljubav_aha

#286 Re: price neudanih zena

Post by ljubav_aha »

Ghost_Rider_XXX wrote:
kockica_kockica wrote:Niko ne brani nikome da ima dijete ako nije u braku... Imati dijete nije iskljucivo pravo bracnih drugova... Danas svako moze imati dijete... ne zivimo u srednjem vijeku da je vanbracno dijete sramota...
A je tebi mozda svejedno, al` stavi se u poziciju malog Hame kad ga pitaju ciji je. A pitaju, jbg, tako to kod nas
vazda fercera...
Nije problem ni to pitanje čiji je, problem je odrastanja tog evlada. Nije isto kad te podižu dva roditelja i kad to isto radi jedan.[/quote]

Ghost,da li si ti odrastao kao Hamo u prici :?: Koliko ih odraste u porodicama sa dva roditleja,i postanu veci problem od osoba koje odrastaju sa jednim roditeljem,jako Ghost,kako pises gluposti na lijepi sabah :x
Cossack

#287 Re: price neudanih zena

Post by Cossack »

plain vanilla wrote:
Cossack wrote:Samo cu reci da neudate zene sa 50+ godina "mrze" cijeli svijet... al' bukvalno :) Vjerujem da su i one nekada bile sretne sto su same, samostalne... bla bla bla ali u odredjenom momentu je to... ISPARILO!
Vjerovatno ima i drugacijih varijanti ali ja ih jos nisam upoznao :skoljka:
ma bravo za tebe kad znas sve zene koje imaju preko 50..jel to vrijedi i za razvedene?

vidis ja znam nekoliko ozenjenih muskaraca u tim godinama, i oni ne mrze..oni vole..i svoju zenu, ali i druge (tudje) zene.. :mrgreen:

ali opet ne zakljucujem da su svi muskarci 50+ takvi :wink:
Nisi pazljivo procitala moj post :) Ja vjerujem da ima neudatih zena sa 50+ godina koje su skroz ok. Samo ja ih jos nisam upoznao :-D :run:
Last edited by Cossack on 12/01/2012 14:42, edited 1 time in total.
Mis mekinjas

#288 Re: price neudanih zena

Post by Mis mekinjas »

Izgleda da je sad sve rečeno. :)
sana_t
Location: The seminar on time travel will be held three days ago - Sarajevo

#289 Re: price neudanih zena

Post by sana_t »

MedenoSrce wrote:
sana_t wrote:
wewa wrote:ja sam uvijek za rano sklapanje braka - ima se kad razvesti (i opet udati ako se bas mora) :lol:
:) podržavam - 2/3 već primjenila

Ko god se ima živaca udavati više od jednom tada mu nije dovoljno loše bilo :mrgreen:
svakom svačije, ali toliko znam da u "nikad ne reci nikad" ima istine... mogu se zaljubiti do neba i nazad :) (doduše ne bih baš da se udajem :) ) ali ništa nije u kamenu :)
otherside

#290 Re: price neudanih zena

Post by otherside »

plain vanilla wrote: s onog naravno, 36 mi godina, a udala se nisam..znaci, forumaski mrtva, a neukopana :cry: :? :( :lol:
dobra si ti jos, naci ce se neko da te reanimira :D
wewa

#291 Re: price neudanih zena

Post by wewa »

plain vanilla wrote:
wewa wrote:
plain vanilla wrote:
deder otvori jos windowsa, nesto se usculo :cry: :lol: :lol: :lol:
da ste kakvi drugari ili bi mi nasli kakvog mladozenju ili kupili macku :oops: :lol: :lol: :lol:
haj' ufatim ti jednu macku, svakako mi smeta po haustoru :D
ljubav_aha

#292 Re: price neudanih zena

Post by ljubav_aha »

hadzinicasa wrote:mišljenja sam da je svako u suštini sam. svako zapravo sam proživljava ono što mu se događa, a dobro važe šta će i kome reći i dozirano dijeli doživljeno - pa i onima najbližima do čijeg nam je mišljenja i slike o nama zapravo najviše stalo. naravno ako je na dovoljnom nivou razvoja svijesti o sebi.

naijnteligentniji i najgenijalniji ljudi kroz historiju bili su sami (većinom zbog neshvaćenosti i neprihvaćenosti od strane okoline zbog svoje različitosti). mišljenja sam da ako odaberemo različitost (ili ona odabere nas), odabrali smo usamljenost.

naravno da je lijepo imati životnog druga, nekoga ko hoda pored tebe, ali to opet ne znači da ipak ne hodaš sam.

no na kraju, ovo je ipak samo lamentiranje neudate žene. :lol:
:-D :thumbup:
hocunecu

#293 Re: price neudanih zena

Post by hocunecu »

daj kakve travarice, da svarim pricu :D
hadzinicasa

#294 Re: price neudanih zena

Post by hadzinicasa »

zoom66 wrote:uskoro kraj radnog vremena pa i teme :zzzz: :D
katil. :)
plain vanilla

#295 Re: price neudanih zena

Post by plain vanilla »

a ja se mislila udat na ovoj temi :cry:

hajd makar sam macku naiskala :lol:
*mima*

#296 Re: price neudanih zena

Post by *mima* »

neeeeeeeeeeee............................bas smo se fino sprijateljili....vidis da je ostalo samo odabrano drustvo
neupitan

#297 Re: price neudanih zena

Post by neupitan »

vox-populi wrote:
neupitan wrote: Razlika je samo u tome sto bi brak trebao biti tretiran kao "obavezna", ili makar pozeljna kategorija.
Zasto?

Posebno, zasto ovo boldirano?
Zato sto nebi bilo vecine ucesnika u ovoj raspravi da nam roditelji nisu tako tumacili brak.
detroit-mercy

#298 Re: price neudanih zena

Post by detroit-mercy »

kockica_kockica wrote:Ne robujem nasem menatlitetu :) niti nasim podrazumjevanjima :roll:
Nisam se udala jer ne zelim 8-)
Ne zelim se udati jer vidim da 90% brakova ne funkcionira ( ne zelim muza koji ce me varati, koji ce biti pijanac, ne zelim muza koji ce sjediti kuci i cekati da dodjem ja s posla i biti njegova sluzavka, ne zelim osobu pored sebe koja ce mi kao golman i svako malo naci nesto novo za zabraniti, ne zelim smutljivca, leziljebovica, nasilnika, papka ili ne daj boze osobu sklonu ljubomori, koja ce me smarati pitanjima gdje sam, dokle sam, gdje cu, zasto, kako..) Ne bih se udala ni kada bi nasla "onog pravog" koji na prvu mozda jeste takav dok se ne dokaze suprotno - mozda bi pristala na zajednicki zivot bez papira, ali samo mozda :mrgreen:

Jako sam sretna sto sam sama, jer moj nacin zivota je moja odluka a ne odluka neke druge osobe koja misli da brakom ima pravo raspolagati sa mnom, mojim zivotom, mojim vremenom, mojom imovinom na kraju krajeva... Imam prilike jako cesto vidjeti sve one gore nabrojane stvari koje zene trpe iz dana u dan i prave se da ne vide ono sto im je svakodnevno ispred ociju. Ja to ne zelim... Bolje mi je biti Sama i sretna nego u braku i do kraja zivota nesretna...
Jaranice draga, veze ti nemas ni sta je brak ni veza ni zivot a sve iz gore prilozenog.
hocunecu

#299 Re: price neudanih zena

Post by hocunecu »

neka jos koji dan, mozda se koja uda :D
burek_in_space

#300 Re: price neudanih zena

Post by burek_in_space »

Mis mekinjas wrote:
Nisi ni ti siguran. Izvedba se ne računa. :D
Mislish da se medalja na olimpijadi daje nekome ko nije odradio posao skoro pa savrsheno?! :D
Locked