Problemi sa komšijama

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
kockica_kockica

#276 Re: Problemi sa komšijama

Post by kockica_kockica »

cove41 wrote:Registrovao sam se na portal samo radi ove teme :D

Pazite situacije iz drugog ugla, odnosno moje situacije.
U stanu živim sam. Student sam i mnogo putujem, kako zbog prirode posla tako i rekreativno. Na faksu sam svaki radni dan od 09:00 pa do najranije 13:00. Poslije toga obavljam ostale obaveze tipa posla i ličnih stvari i u stanu sam uglavnom oko 20:00. Svaki treći vikend provedem u Sarajevu, što znači da sam rijetko vikenom u stanu. Naravno, izuzeci od ovoga su kada su rokovi, pa naravno da više vremena provedem unutra, učeći. Od kućnih aparata imam samo frižider, šporet, kuhalo i TV, dakle bez ikakve veš mašine, usisivača i sličnih stvari. Skoro svo slobodno vrijeme koje imam provedem napolju, pre vrijedno mi je da bi sjedio u kući.

I nedavno, nakon što 10 dana nisam bio u Sarajevu, vratim se ja, ne znam tačno vrijeme, uglavnom dan je bio, i dok sam pravio sebi da jedem ispadne mi staklena zdjela i naravno razbije uz što je priznajem, priličan prasak. 20 minuta kasnije kuca meni policija, zbog ometanja javnog reda i mira. Eh sad, mogu razumjeti da sam možda probudio nekog, ali sam smatrao da je valjda red da me upozori neko prvo, ljudi smo. Međutim, nije meni smetalo toliko ni što je policija došla, koliko sljedeća situacija. Kaže meni policijac, da se već par dana zaredom žali komšija, i da su oni dolazili ali da ja nisam otvarao. Tuga je tu što nikog nije bilo 10 u stanu, ali to policajce nije zanimalo i ja upozoren. Nekoliko dana kasnije, subota ujutro u pola 8 budi mene bušilica nekog komšije i odmah za tim zvono na vratima, opet policija. Opet ista stvar, i meni došli zbog bušenja. Ja NEMAM bušilice u kući, zovem ih da pregledaju sve, nije problem, nemam bušilicu, ali to njih ne zanima. Ja opet upozoren.

I zadnji put, kada je Džeko dao go Francuzima, ako i svaki normalan čovjek, obradovao se ja i čitava zgrada ori, a 15 min kasnije, meni policija pred vratima i dobio sam posljednje upozorenje.

Ne kažem da sam ja neka cvjećka, ali činjenica je da stan koristim uglavnom za sapvanje, da niakd nisu bile više od tri osobe istovremeno u stanu. I šta sad ja radim ? Meditiram, bukvalno. Više ne hodam, počeo sam lebditi, na prstima do kupatila i nazad i slično. Čekam kada će doći da pišu nešto sljedeći put, nema šanse da im potpišem šta, sve na sud nek šalju. Ali šta da ja radim, jednostavno nije ugodno kada vam svako malo policija kuca.
Ja bih se rado mijenjao za nekog ko lupa, ciči, vrišti, skače, samo da ne umišlja stvari.
:shock: ti stvarno imas majmune od komsija... koji su te uzeli na zub jer smatraju da su studenti ti koji mogu stvarati buku.... :shock:
ja ti preporucujem da slijedeci put ti zoves policiju kad cujes buku i prijavis tu buku, nema ti druge, samo tako ces im dokazati da nisi ti...

na zalost problem sa zgradama jeste u tome sto kad neko recimo kod nas busi na 4 spratu se cuje kod mene kao da je ispod mene.. takodjer u zgradi do nas kad neko busi busilicom sve se trese kao da je busilica ukljucena negdje u stanu ispod ili iznad mene...
luna09

#277 Re: Problemi sa komšijama

Post by luna09 »

[quote="cove41"]Registrovao sam se na portal samo radi ove teme :D

Nekoliko dana kasnije, subota ujutro u pola 8 budi mene bušilica nekog komšije i odmah za tim zvono na vratima, opet policija. Opet ista stvar, i meni došli zbog bušenja. Ja NEMAM bušilice u kući, zovem ih da pregledaju sve, nije problem, nemam bušilicu, ali to njih ne zanima. Ja opet upozoren.

I zadnji put, kada je Džeko dao go Francuzima, ako i svaki normalan čovjek, obradovao se ja i čitava zgrada ori, a 15 min kasnije, meni policija pred vratima i dobio sam posljednje upozorenje.

AAAAAAAAAA organi reda su po tom pitanju "moja raja" dolazili su jedno 10 puta ko zna sve zbog čega .Recimo zbog pomaknute one plastike ispod koje su žice od kablovske a to je kao neko moj pokušao da joj obije stan :lol: :lol: :lol: U neko doba odem ja u stanicu ispričam sve kako je ,podnesem prijavu zbog maltretiranja i kažem da ako mi još jednom bez razloga i dokaza pokucaju na vrata da ću prvo njih prijaviti a onda tužiti zbog nanošenja duševne boli i klevete(obrazloženje "policija na vrata dolazi samo lopovima") i eto skoro će pola godine ne obilaze me.
biscanka2

#278 Re: Problemi sa komšijama

Post by biscanka2 »

kurty wrote:[quote="Hemel"
U susjednim stanovima buka ne smije prelaziti više od 40 dB danju, odnosno 35 dB noću;

Fino im reci da izmjere i zdra'o. Eventualno saznaj ko ti stalno salje muriju i sacekaj ga sa bejzbolkom ispred haustora po noci. :D
sjecam se da smo ovako nesta kao govorili, kad smo pricali o zastiti od buke...

0-40dB... mir... saptanje ili sustanje lisca
40 - 55dB... pocetak nemira ... kao kad je otvorena slavina za vodu
55 - 80dB... pocetak umora... glasno pojacan radio aparat
80 - 110dB... nepodnosljivo... recimo kad cikular radi
vise od 110dB... nepodnosljivo do bola... mlazni avion..

Zato me interesovalo, koja je zakonska dozvoljena jacina zvuke...

@leet...hvala na odgovoru[/quote]

ne mogu da nadjem sta sada zakon kaze ali znam da je nekada bilo 35 DB danju i 30 DB nocu[/quote]

forumas iznad, je vec napisao...40 i 35 je u pitanju[/quote]

:roll: Po ovom, u mene je sada da kazem, sustanje lisca.Izmedju nekad malo jace ali ulazi u
toleranciju ( moze se akceptirati ) :D ali dosas je ba cikular radio. :oops:
biscanka2

#279 Re: Problemi sa komšijama

Post by biscanka2 »

:sleep: . :faraon1: , :bih: , :run:,
Bosanac sa dna kace

#280 Re: Problemi sa komšijama

Post by Bosanac sa dna kace »

žena sprat niže, tačno ispod stana u kojem stanujem ima nekih 30tak mački i 2-3 kera, nikud ih ne pušta da iziđu, jedino se sa njima druži :shock: po danu se ne čuju ali je posle ponoći pravo veselo....ko ima tanak san ima priliku da čuje pozorište u više činova: "šehsuvar budalo ulazi unutra!" "elizabeeeet ljepotice moja, vidi ti te ljepote..." sve je to ok samo da to ne vonja sve....dlačice u nosu opadaju....jedino što joj mi uzvraćamo je veš-mašina poslije 10 naveče jer tad nam je jeftina struja
mala_mu

#281 Re: Problemi sa komšijama

Post by mala_mu »

Ovih dana sam se uvjerila kako je definitivno bolje zivjeti u kuci, a ne u zgradi. Naime, posljednjih dana u zgradi nam se pojavila nepodnosljiva buka. U pocetku smo mislila da je do vode i cijevi, ali su dolazi iz Vodovoda i oni kazu da nije do njih. Pretpostavljamo da je problem u stanu na posljednjem spratu, tj. da je do radijatora u tom stanu, da nisu ozraceni i da oni proizvode ovu nepodnosljivu buku. Ali problem je u tome sto je komsinica iz tog stana trenutno odsutna, u inostranstvu je pa nema sanse da se udje u stan da se provjeri da li su radijatori u pitanju. Ova buka je zaista nepodnosljiva, pet minuta bruji, pa par minuta pauza..i tako sve ispocetka. Evo tri noci nikako ne mozemo zaspati :sad: :x

Ako neko ima neki prijedlog sta nam je ciniti, neka kaze molim vas. Ovo je zaista nepodnosljivo vise :sad:
Kapri

#282 Re: Problemi sa komšijama

Post by Kapri »

Pratim :)
DJUltra
Location: Ni na nebu ni na zemlji, u prokletoj zemlji koju ipak volim :)

#283 Re: Problemi sa komšijama

Post by DJUltra »

Nakon jednog "lijepog" razgovora sa komsijom, moram se pohvaliti ( ne ureklo se ) da su malo smirili :) Jos uvijek s vremena na vrijeme se "jave", ali definitivno u manjim kolicinama nego ranije :) Valjda nova godina, nova nafaka :) Doduse, vjerovatno ima uticaja sto sam svaki put kada pocnu skakati, doslovno urlao, *ebavao sve po spisku ( stagod mi je palo na pamet ), lupao po cijevima od grijanja, mozda im je dosadilo. BTW, kuglana je izgleda zatvorena do daljnjeg, garant nije platio PDV :):):):)

Najnovija, neprovjerena informacija: sele u drugi stan :) Ako to bude tacno, pravim dernek a ljudima iznad kojih dosele - nek' je Bog na pomoci :(
r_faruk

#284 Re: Problemi sa komšijama

Post by r_faruk »

hehe, ispod mene ima teretana, pa kad pojacaju muziku.........AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, ne mozes izdrzati, jos je to nekakav ofirni tehno, rave ne znam ni ja sta, u glavnom tupctupctupctupctupctupctupctupctupctupc i tako po sat vremena, hajd da je to neka pjesma...... pa majku mu ima i elektronske muzike dobre, al ovo je nesto tipa COLONIA i te zajebancije. upozoravali smo vise puta, ali nikakve fajde........ na kraju se pomirim sa tim, upalim accuradio i slusam onda to, ili sviram gitaru, veoma glasno :) al ne mozes ni to vazda,..... sa policijom jos nisam probao, ne slazu se ukucani, kazu da se ne kacimo bezveze...........
AdNaN88

#285 Re: Problemi sa komšijama

Post by AdNaN88 »

Gdje je ta teretana? Ja gdje idem isto imaju iznad stanovi pa reko mozda ti se ne svida moj izbor muzike jer su uglavnom sve moji cd-ovi pa da se posvadamo :mrgreen: :lol:
r_faruk

#286 Re: Problemi sa komšijama

Post by r_faruk »

hehehe, ma necemo se svadjati, nema od toga fajde, samo nek se malo smanji :wink: ako je to ta teretana..............
Ana_Karenjina2011

#287 Re: Problemi sa komšijama

Post by Ana_Karenjina2011 »

Sta uraditi kada kona sa prizemlja uzme motiku i uzore travnjak, uzore betonsku pjesacku stazu uz zgradu i jos zagradi nekavom armaturom i signalnom trakom da ne bi neko prolazio, vec mora da napravi zaobilaznicu 20 koraka?!
Meni kad klima malo pocne kapati, odmah se "kucepazitelj" buni, upozorava.. a za ovu privatizaciju javne povrsine kaze da je uredu. Naravno, sin oračice je neki direktor, sto je kljucno u kucepaziteljevoj gradnji stavova sta je uredu.
Kome prijaviti?
vješalica

#288 Re: Problemi sa komšijama

Post by vješalica »

za klimu si svakako kriva jer kondenz ne smije kapati vani
što se tiče oračice prijavi inspekciji općinskoj pa nek izađu na teren da utvrde o čemu se radi
focko

#289 Re: Problemi sa komšijama

Post by focko »

Kome prijaviti drzanje vucjaka u haustoru? Cuko boravi i hoda po spratovima danju i nocu laje .... napada i laje na ljude?
moonca

#290 Re: Problemi sa komšijama

Post by moonca »

..kucnom savjetu-- jel' se tako nazivaju jos uvijek .. :lol:
stakasa

#291 Re: Problemi sa komšijama

Post by stakasa »

focko wrote:Kome prijaviti drzanje vucjaka u haustoru? Cuko boravi i hoda po spratovima danju i nocu laje .... napada i laje na ljude?
:D
vjeshalica

#292 Re: Problemi sa komšijama

Post by vjeshalica »

focko wrote:Kome prijaviti drzanje vucjaka u haustoru? Cuko boravi i hoda po spratovima danju i nocu laje .... napada i laje na ljude?
Moras prvo znati ko ga drzi da prijavis tu osobu policiji
moonca

#293 Re: Problemi sa komšijama

Post by moonca »

Da je ovj slucaj u Americi --i ja pozvala policiju- prvo sto bi me pitali je -- jeste li pricali s vlasnikom psa... :-)

:lol:
amar1994

#294 Re: Problemi sa komšijama

Post by amar1994 »

Kome prijaviti postavljanje klime iznad prozora,isto tako ce kapat meni iznad glave :-) :run:

da li građevinska inspekcija ili neka druga?
amko761

#295 Re: Problemi sa komšijama

Post by amko761 »

amar1994 wrote:Kome prijaviti postavljanje klime iznad prozora,isto tako ce kapat meni iznad glave :-) :run:

Lol kako to? Daj sliku da vidimo :-D
amar1994

#296 Re: Problemi sa komšijama

Post by amar1994 »

amko761 wrote:
amar1994 wrote:Kome prijaviti postavljanje klime iznad prozora,isto tako ce kapat meni iznad glave :-) :run:

Lol kako to? Daj sliku da vidimo :-D
Bice sutra :thumbup:
amar1994

#297 Re: Problemi sa komšijama

Post by amar1994 »

evo slika iz sobe,znaci direkt iznad prozora :-)

Image

nadam se da su ovi za ta pitanja https://kuip.ks.gov.ba/sektori/urbanizam
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#298 Re: Problemi sa komšijama

Post by Velkoski »

:lol:
amar1994

#299 Re: Problemi sa komšijama

Post by amar1994 »

Velkoski wrote::lol:
Stasetismijes :D
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#300 Re: Problemi sa komšijama

Post by konektovan »

Nista ti tu ne mozes. Ne kaplje ti u sobu....
Post Reply