ah dalo bi se diskutovati na tu tvoju izjavufatamorgana wrote:Prevare dolaze kad neko zapravo ne voli, niko ko zaista voli neće prevarit ....cls wrote:bilo u braku bilo u vezi prevare dolaze onda kada god mislis da je tvoja veza ili brak dobra i da nema nikakvih problema...
Samo za ozenjene muskarce
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- cls
#276 Re: Samo za ozenjene muskarce
- fatamorgana
#278 Re: Samo za ozenjene muskarce
reko' za sebe,cls wrote:ah dalo bi se diskutovati na tu tvoju izjavufatamorgana wrote:Prevare dolaze kad neko zapravo ne voli, niko ko zaista voli neće prevarit ....cls wrote:bilo u braku bilo u vezi prevare dolaze onda kada god mislis da je tvoja veza ili brak dobra i da nema nikakvih problema...
- cls
#279 Re: Samo za ozenjene muskarce
hahah to da se pohvalis da volisfatamorgana wrote: reko' za sebe,
- fatamorgana
#280 Re: Samo za ozenjene muskarce
njaaaaaaaaaaa,cls wrote:hahah to da se pohvalis da volisfatamorgana wrote: reko' za sebe,
- piupiu
#281 Re: Samo za ozenjene muskarce
pustopoljina wrote:
"Vanbraco seksualno suskanje u dzbunu ..."
Oh, umrijecu od smijeha.
-
lijep dan
#282 Re: Samo za ozenjene muskarce
Na ovu temu se nema sta diskutovati. Ko zaista voli nece prevariti. Sad, sebicnjaci koji misle da vole a vole samo sebe i svoje interese nece nikad shvatiti.cls wrote:ah dalo bi se diskutovati na tu tvoju izjavufatamorgana wrote:Prevare dolaze kad neko zapravo ne voli, niko ko zaista voli neće prevarit ....cls wrote:bilo u braku bilo u vezi prevare dolaze onda kada god mislis da je tvoja veza ili brak dobra i da nema nikakvih problema...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#283 Re: Samo za ozenjene muskarce
ma prilikom vjencanja treba se potpisati na celo, a ne u onu knjigu

- fatamorgana
#284 Re: Samo za ozenjene muskarce
u koju, jel' u onu crnu,plain vanilla wrote:ma prilikom vjencanja treba se potpisati na celo, a ne u onu knjigu![]()
- plain vanilla
#285 Re: Samo za ozenjene muskarce
onu vel'ku, ne znam koje je boje..
treba tetovazu na celo udarit, pa nek se onda svalera

treba tetovazu na celo udarit, pa nek se onda svalera
- fatamorgana
#286 Re: Samo za ozenjene muskarce
ma meni se zacrni kad je vidim,plain vanilla wrote:onu vel'ku, ne znam koje je boje..
- piupiu
#287 Re: Samo za ozenjene muskarce
A, sta je sisaaaaaaaaaaaa ...vratnik wrote: 100 ljudi, 100 cudi. 100 zena, dvjesto sisa.
![]()
U pravu si, tema je previse kompleksna, ali ja sam siguran u nekoliko stvari: zene koje vjeruju standardnoj lazi muskarca da je pred razvodom (zvuci poznato?) su naivne.
Muskarci pak koji vode dvije veze su glupi. Ne govorim o situaciji u kojoj selma hayek prilazi nekom od nas, srecnika, i nakon sto mu obeca da je nikad vise nece vidjeti, i da samo zeli da mu pruzi oralno zadovoljstvo on i poklekne. Govorim o dvije veze. Mislim, glup. Jednostavno.
A sad, ima tu sad naravno milion nekih modela, kako i zasto, i ko koga s cim, i cima vara, ali ovo gore su neke moje dvije istine.
A sad u odbranu onih koji stvarno vjeruju u instituciju braka. Nase supruge su (vecini, makar se nadam) zene koje smo ozenili zato sto smo ih voljeli, njih, razmisljanje, misljenje, miris, tijelo, seks. U braku (koji je isto tako veza, makar ako govorimo o muskarcu i zeni, ne samo supruznicima) dijelimo puno stvari, i puno jedno u drugo ulazemo. Nadam se da ovo ne zvuci kao proracun, ali veze zive i od ulaganja u iste.. Znaci, imamo nekog koga volimo, razmisljanje, misljenje, miris, tijelo, seks + ulaganja da bude jos bolje. Pa stvarno bih morao biti krele da to sve rizikujem.
Eh sad, ako pak dodje do toga da me neciji drugi miris toliko pomete, da zaboravim i nju, i djecu, i godine, pa nadam se da cu makar imati muda da s njom nista ne pocnem dok se makar ne razvedem. A iskreno, ne znam kako to da mi se "desi".
Pa, ne varaju samo ozenjeni muskarci, varaju i udate zene.
Princip lojalnosti i ljubavi do groba zapravo on u evolucionom poretku ima puno smisla. Jer familija kao osnovna jedinica drustva (mama, tata i 2.3 djece), je jedina funkcionalna preostala socijalna jedinica. I ekonomska zajednica. I dokaz o produzetku sebe u vrsti. I zastita. I garancija protiv svih nedaca svijeta. I garancija o povratku na ulaganje.
Ali ja mislim da se oko toga brkaju babe i zabe i grade pogresne predodzbe o ekskluzivnom pravu na partnerova osjecanja i partnera samog do kraja zivota. To je pravni i ekonomski koncept. E, tu nastaje kur(c)slus
Kazes ne znas kako ti se ljubav moze 'desiti'. Pa, kako ti se desila prvi put? Naravno da se moze desiti. Pitanje je sta s njom ako/kad se desi?
I onda vise ne zalazimo u pitanja o ljubavi kao vjecnoj i nepromjenjivoj kategoriji, nego o ljubavi kao ekskluzivnom vlasnistvu. Ljubavi koja se smije dogoditi i postojati samo u odredjenom obliku i kontekstu. Ljubavi koja ukljucuje saosjecanje i pitanje prema kome je to saosjecanje vece (obicno prema onome ko je vise ulozio, da se posluzim tvojim rijecima,
Sto onaj Herceg Stjepan 'pusti' onolike zene, da ide za drugima? Moglo mu se? Nije imao romanticnu viziju o ljubavi kao vjecnoj? Nije bio lojalan? Nije imao koncept ljubavi do groba? Sto onoliki muskarci i dan danas hareme imaju? Sto Islam dozvoljava muskarcu cetiri zene? A sto ne dozvoljava zenama cetiri muskarca (ko ce ih tolike naprati, navoljeti i opsluziti, mozda zato
Dakle, tu ti ja, VratniKe moj, smatram da je sve to jos uvijek jako kompleksno ... i da mi mozda ne pricamo u svemu tome o ljubavi, koliko o 'ugovoru o ulaganju, lojalnosti i nenapustanju'. Sto rece jedna moja 'kona', kad je posumnjala da joj se muz zaljubio, a stalno su ratovali, pa je ja upitah - 'pa, sto to sebi radis, sto ga ne pustis da ide?', a ona meni na to, 'e, jest, pa da se on za pet minuta snadje, a meni k....'. Ili druga, koja rece, 'ko ce me sada?' ... I tu se zavrsi prica o 'ljubavi'. A, znas ko je za to kriv? Muskarci. Koji su napravili takvu definiciju svijeta da zena nije zena osim u odnosu s njima (jer dok zu zene kuhale, prale, kopala i radjale, oni su 'izmisljali' svijet, zakone i bajke u koje su zene naucili vjerovati, imali su vremena,
Tako da, cijenim tvoj stav o 'ulaganju', o mirisu, tijelu i svemu ostalome. Smatram to napretkom, napretkom za zene. Ali, ako cemo na stvari gledati iz ciste pozicije ljubavi, ljubav ne moze biti odricanje slobode nekome drugome da voli i bude sretan. Ljubav ne moze biti zatvor. Ne mozes svojom ljubavlju tuci nekoga po glavi, i tvrditi da je to ljubav. Dakle, svi mi ovdje pricamo o 'ugovoru o ljubavi', a ne o ljubavi kao takvoj.
- plain vanilla
#288 Re: Samo za ozenjene muskarce
ja je jos nisam vidjela, zamisljam da je ruzicasta
da ne chatamo, treba sve koji se svaleraju zhik
da ne chatamo, treba sve koji se svaleraju zhik
- fatamorgana
#289 Re: Samo za ozenjene muskarce
Za piJu piJu Freud je mala maca, 
- friskyoreo
#290 Re: Samo za ozenjene muskarce
piupiu wrote:A, sta je sisaaaaaaaaaaaa ...vratnik wrote: 100 ljudi, 100 cudi. 100 zena, dvjesto sisa.
![]()
U pravu si, tema je previse kompleksna, ali ja sam siguran u nekoliko stvari: zene koje vjeruju standardnoj lazi muskarca da je pred razvodom (zvuci poznato?) su naivne.
Muskarci pak koji vode dvije veze su glupi. Ne govorim o situaciji u kojoj selma hayek prilazi nekom od nas, srecnika, i nakon sto mu obeca da je nikad vise nece vidjeti, i da samo zeli da mu pruzi oralno zadovoljstvo on i poklekne. Govorim o dvije veze. Mislim, glup. Jednostavno.
A sad, ima tu sad naravno milion nekih modela, kako i zasto, i ko koga s cim, i cima vara, ali ovo gore su neke moje dvije istine.
A sad u odbranu onih koji stvarno vjeruju u instituciju braka. Nase supruge su (vecini, makar se nadam) zene koje smo ozenili zato sto smo ih voljeli, njih, razmisljanje, misljenje, miris, tijelo, seks. U braku (koji je isto tako veza, makar ako govorimo o muskarcu i zeni, ne samo supruznicima) dijelimo puno stvari, i puno jedno u drugo ulazemo. Nadam se da ovo ne zvuci kao proracun, ali veze zive i od ulaganja u iste.. Znaci, imamo nekog koga volimo, razmisljanje, misljenje, miris, tijelo, seks + ulaganja da bude jos bolje. Pa stvarno bih morao biti krele da to sve rizikujem.
Eh sad, ako pak dodje do toga da me neciji drugi miris toliko pomete, da zaboravim i nju, i djecu, i godine, pa nadam se da cu makar imati muda da s njom nista ne pocnem dok se makar ne razvedem. A iskreno, ne znam kako to da mi se "desi".![]()
Pa, ne varaju samo ozenjeni muskarci, varaju i udate zene.![]()
Princip lojalnosti i ljubavi do groba zapravo on u evolucionom poretku ima puno smisla. Jer familija kao osnovna jedinica drustva (mama, tata i 2.3 djece), je jedina funkcionalna preostala socijalna jedinica. I ekonomska zajednica. I dokaz o produzetku sebe u vrsti. I zastita. I garancija protiv svih nedaca svijeta. I garancija o povratku na ulaganje.![]()
Ali ja mislim da se oko toga brkaju babe i zabe i grade pogresne predodzbe o ekskluzivnom pravu na partnerova osjecanja i partnera samog do kraja zivota. To je pravni i ekonomski koncept. E, tu nastaje kur(c)slusiz kojeg proizilaze nase crno-bijele predodzbe.
Kazes ne znas kako ti se ljubav moze 'desiti'. Pa, kako ti se desila prvi put? Naravno da se moze desiti. Pitanje je sta s njom ako/kad se desi?
I onda vise ne zalazimo u pitanja o ljubavi kao vjecnoj i nepromjenjivoj kategoriji, nego o ljubavi kao ekskluzivnom vlasnistvu. Ljubavi koja se smije dogoditi i postojati samo u odredjenom obliku i kontekstu. Ljubavi koja ukljucuje saosjecanje i pitanje prema kome je to saosjecanje vece (obicno prema onome ko je vise ulozio, da se posluzim tvojim rijecima,). Ljubav koja ukljucuje lojalnost, ali ne i slobodu. Da li smo kodirani da volimo samo jednog covjeka/jednu zenu od kolijevke pa do groba? Itd. Mislim, ovo je sad filozofsko naprdjivanje, ali su pitanja univerzalna i vjecna.
Sto onaj Herceg Stjepan 'pusti' onolike zene, da ide za drugima? Moglo mu se? Nije imao romanticnu viziju o ljubavi kao vjecnoj? Nije bio lojalan? Nije imao koncept ljubavi do groba? Sto onoliki muskarci i dan danas hareme imaju? Sto Islam dozvoljava muskarcu cetiri zene? A sto ne dozvoljava zenama cetiri muskarca (ko ce ih tolike naprati, navoljeti i opsluziti, mozda zato)? Ko ce mu ga znati.
Dakle, tu ti ja, VratniKe moj, smatram da je sve to jos uvijek jako kompleksno ... i da mi mozda ne pricamo u svemu tome o ljubavi, koliko o 'ugovoru o ulaganju, lojalnosti i nenapustanju'. Sto rece jedna moja 'kona', kad je posumnjala da joj se muz zaljubio, a stalno su ratovali, pa je ja upitah - 'pa, sto to sebi radis, sto ga ne pustis da ide?', a ona meni na to, 'e, jest, pa da se on za pet minuta snadje, a meni k....'. Ili druga, koja rece, 'ko ce me sada?' ... I tu se zavrsi prica o 'ljubavi'. A, znas ko je za to kriv? Muskarci. Koji su napravili takvu definiciju svijeta da zena nije zena osim u odnosu s njima (jer dok zu zene kuhale, prale, kopala i radjale, oni su 'izmisljali' svijet, zakone i bajke u koje su zene naucili vjerovati, imali su vremena,).
Tako da, cijenim tvoj stav o 'ulaganju', o mirisu, tijelu i svemu ostalome. Smatram to napretkom, napretkom za zene. Ali, ako cemo na stvari gledati iz ciste pozicije ljubavi, ljubav ne moze biti odricanje slobode nekome drugome da voli i bude sretan. Ljubav ne moze biti zatvor. Ne mozes svojom ljubavlju tuci nekoga po glavi, i tvrditi da je to ljubav. Dakle, svi mi ovdje pricamo o 'ugovoru o ljubavi', a ne o ljubavi kao takvoj.
- cls
#291 Re: Samo za ozenjene muskarce
morali su svuda oko naslijep dan wrote:Na ovu temu se nema sta diskutovati. Ko zaista voli nece prevariti. Sad, sebicnjaci koji misle da vole a vole samo sebe i svoje interese nece nikad shvatiti.
-
Hendrix
#292 Re: Samo za ozenjene muskarce
Ovoga ima puno više ngo što se misli.
Odem se šišat a tamo 5-6 likova, svi tu negdje 40ak godina imaju, brico je poznati švaler hajd za njega znam ali kad pođoše ovi ostali pričat šta rade ,kako gdje, gdje je najbolja cijena za ostati...ono baš su me iznenadili. Ovaj jedan je napola invalid kreten, a žena mu je tako fina osoba, sjećam se priča kako su je osuđivali što invalida hoće, a kontam vidi sad njega jebač posto, ima ženu i djecu pa hajd sad šaraj ovo je kod kuće sve sigurno.
Ljudi imaju u svakom gradu po jednu kuravu kojoj broj znaju, uvijek kaže mogu je nazvati ona dođe, jebote je gledam sve su to ko fol ozbiljni porodični ljudi, koji licemjeri u pm.
Sad kad ih vidim na ulici šetaju sa ženom i djecom, osmijeh od uha do uha, fini muž i tatica a po noći ili kad je na terenu zavodnik kurava i poznavalac njihovih tarifa.
Odem se šišat a tamo 5-6 likova, svi tu negdje 40ak godina imaju, brico je poznati švaler hajd za njega znam ali kad pođoše ovi ostali pričat šta rade ,kako gdje, gdje je najbolja cijena za ostati...ono baš su me iznenadili. Ovaj jedan je napola invalid kreten, a žena mu je tako fina osoba, sjećam se priča kako su je osuđivali što invalida hoće, a kontam vidi sad njega jebač posto, ima ženu i djecu pa hajd sad šaraj ovo je kod kuće sve sigurno.
Ljudi imaju u svakom gradu po jednu kuravu kojoj broj znaju, uvijek kaže mogu je nazvati ona dođe, jebote je gledam sve su to ko fol ozbiljni porodični ljudi, koji licemjeri u pm.
Sad kad ih vidim na ulici šetaju sa ženom i djecom, osmijeh od uha do uha, fini muž i tatica a po noći ili kad je na terenu zavodnik kurava i poznavalac njihovih tarifa.
- friskyoreo
#293 Re: Samo za ozenjene muskarce
Pa dobro, uvijek ima gore. Mogli su trazit, da prostite, usluge muske kurve.Hendrix wrote:Ovoga ima puno više ngo što se misli.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
-
PalaSa Marsa
#295 Re: Samo za ozenjene muskarce
Odlican tekst piupiu.piupiu wrote:A, sta je sisaaaaaaaaaaaa ...vratnik wrote: 100 ljudi, 100 cudi. 100 zena, dvjesto sisa.
![]()
Eh sad, ako pak dodje do toga da me neciji drugi miris toliko pomete, da zaboravim i nju, i djecu, i godine, pa nadam se da cu makar imati muda da s njom nista ne pocnem dok se makar ne razvedem. A iskreno, ne znam kako to da mi se "desi".![]()
Pa, ne varaju samo ozenjeni muskarci, varaju i udate zene.![]()
Princip lojalnosti i ljubavi do groba zapravo on u evolucionom poretku ima puno smisla. Jer familija kao osnovna jedinica drustva (mama, tata i 2.3 djece), je jedina funkcionalna preostala socijalna jedinica. I ekonomska zajednica. I dokaz o produzetku sebe u vrsti. I zastita. I garancija protiv svih nedaca svijeta. I garancija o povratku na ulaganje.![]()
Ali ja mislim da se oko toga brkaju babe i zabe i grade pogresne predodzbe o ekskluzivnom pravu na partnerova osjecanja i partnera samog do kraja zivota. To je pravni i ekonomski koncept. E, tu nastaje kur(c)slusiz kojeg proizilaze nase crno-bijele predodzbe.
I onda vise ne zalazimo u pitanja o ljubavi kao vjecnoj i nepromjenjivoj kategoriji, nego o ljubavi kao ekskluzivnom vlasnistvu. Ljubavi koja se smije dogoditi i postojati samo u odredjenom obliku i kontekstu. Ljubavi koja ukljucuje saosjecanje i pitanje prema kome je to saosjecanje vece (obicno prema onome ko je vise ulozio, da se posluzim tvojim rijecima,). Ljubav koja ukljucuje lojalnost, ali ne i slobodu. Da li smo kodirani da volimo samo jednog covjeka/jednu zenu od kolijevke pa do groba? Itd. Mislim, ovo je sad filozofsko naprdjivanje, ali su pitanja univerzalna i vjecna.
Sto onaj Herceg Stjepan 'pusti' onolike zene, da ide za drugima? Moglo mu se? Nije imao romanticnu viziju o ljubavi kao vjecnoj? Nije bio lojalan? Nije imao koncept ljubavi do groba? Sto onoliki muskarci i dan danas hareme imaju? Sto Islam dozvoljava muskarcu cetiri zene? A sto ne dozvoljava zenama cetiri muskarca (ko ce ih tolike naprati, navoljeti i opsluziti, mozda zato)? Ko ce mu ga znati.
Dakle, tu ti ja, VratniKe moj, smatram da je sve to jos uvijek jako kompleksno ... i da mi mozda ne pricamo u svemu tome o ljubavi, koliko o 'ugovoru o ulaganju, lojalnosti i nenapustanju'. Sto rece jedna moja 'kona', kad je posumnjala da joj se muz zaljubio, a stalno su ratovali, pa je ja upitah - 'pa, sto to sebi radis, sto ga ne pustis da ide?', a ona meni na to, 'e, jest, pa da se on za pet minuta snadje, a meni k....'. Ili druga, koja rece, 'ko ce me sada?' ... I tu se zavrsi prica o 'ljubavi'. A, znas ko je za to kriv? Muskarci. Koji su napravili takvu definiciju svijeta da zena nije zena osim u odnosu s njima (jer dok zu zene kuhale, prale, kopala i radjale, oni su 'izmisljali' svijet, zakone i bajke u koje su zene naucili vjerovati, imali su vremena,).
-
PalaSa Marsa
#296 Re: Samo za ozenjene muskarce
Ama pa ja. Nemam komentar na ovaj tekst.. samo se reklo.Hendrix wrote:Ovoga ima puno više ngo što se misli.
Nego ovim muskima sto su se izjasnili da ne varaju zelim cestitat' i rec- svaka cast.
- niko_niko_kao_ja
#297 Re: Samo za ozenjene muskarce
plain vanilla wrote:ma prilikom vjencanja treba se potpisati na celo, a ne u onu knjigu![]()
kraljice
- sarajlija_ba
#298 Re: Samo za ozenjene muskarce
Hoćel' iko čestitat' nama koji varamo i šakom i kapom ?PalaSa Marsa wrote: Ama pa ja. Nemam komentar na ovaj tekst.. samo se reklo.
Nego ovim muskima sto su se izjasnili da ne varaju zelim cestitat' i rec- svaka cast.![]()
Puno srece u buducnosti, odnosno sve vise i vise.
![]()
I mi imamo dušu...
- Mis mekinjas
#299 Re: Samo za ozenjene muskarce
Aj duša, a NOVČANIK...?sarajlija_ba wrote:Hoćel' iko čestitat' nama koji varamo i šakom i kapom ?PalaSa Marsa wrote: Ama pa ja. Nemam komentar na ovaj tekst.. samo se reklo.
Nego ovim muskima sto su se izjasnili da ne varaju zelim cestitat' i rec- svaka cast.![]()
![]()
I mi imamo dušu...
- fatamorgana
#300 Re: Samo za ozenjene muskarce
Fino od tebe što me se sjeti,sarajlija_ba wrote:Hoćel' iko čestitat' nama koji varamo i šakom i kapom ?PalaSa Marsa wrote: Ama pa ja. Nemam komentar na ovaj tekst.. samo se reklo.
![]()
I mi imamo dušu...