Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post Reply
jedan_dobar_dan

#276 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by jedan_dobar_dan »

HAVANA wrote:
amko76 wrote:
Nećemo ništa, nije penzija naša nego Draganova. Ako je pametan uradiće ono isto što, otprilike svaki četvrti novi penzioner u FBiH uradi- otići u penziono sa uvjerenjem nadležne vojne/policijske jedinice o stažu u periodu 1992-1995, da mu se isti upiše, te tako ostvariti svoja penziona prava.
Većina mojih ratnih drugova je to već regulisala, ja, na primjer, još nisam. Kad mi dođe vrijeme za penziju, ne vjerujem da bi me ozbiljno shvatili ako bih im zakukao da ne dobijam penziju zbog svoje ljenosti. Ipak je skoro 8 godina staža u pitanju, a taj staž ne pada sa neba. Moraš sam, ili preko opunomoćenika podnijeti zahtijev da ti ga upišu. Na žalost, to je jedini put.
Ti nisi pratio pa nisi ni shvatio.

Dragan neće u penziju, ne možeš ga puškom natjerati, draga mu fotelja i plaća i povlastice. A ima restoran i kafanu i primanja od odlikovanja. A mladima ostaje ulica. Heroj nema šta.

Ostalo bi ti mudo od ovce da nije njega i takvih bilo.
Dabogda imo jos troduplo.A i nece mlad na tu poziciju ,garant.

nije mogao sam, evo i moj otac je bio u ratu 92-95, pa nije mogao izbiti taj period jer mu je
preduzece uplacivalo pio za to vrijeme, to su i onako bili tada vrlo sitni novci,
a uplacivali su jer nisu kontali na ove kasnije malverzacije, i mislili su nema smisla na
ostetima pripadnike armije.
po toj logici bi i njemu trebali brisati taj staz i trebao je ostati raditi jos 3 godine.

nije vikic sam odbranio sarajevo, i nije to niko uradio sam. i ne treba imati ni dva ni tri puta vise,
ni on ni bilo ko drugi...

nije lukac samo njega poslao u penziju, samo su drugi uzeli poseban staz ...
madner

#277 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by madner »

Pazi, kljucno je da je Vikic u pravu. Da je Lukac bio u pravu PIO bi mu automatski zaracunao taj staz. Posto nije, nebitno da li svojom odlukom ili ne, jasno je da je nezakonski odstranjen sa posla.
jedan_dobar_dan

#278 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

madner wrote:Pazi, kljucno je da je Vikic u pravu. Da je Lukac bio u pravu PIO bi mu automatski zaracunao taj staz. Posto nije, nebitno da li svojom odlukom ili ne, jasno je da je nezakonski odstranjen sa posla.
nisu mu mogli uzeti automatski taj staz,
poseban staz se uzima samo na zahtjev stranke,
a on nije trazio taj staz.

ali je radio 92-95, po tom osnovu ima penzijski staz jednostruko, e sad sto je mup bio
traljav pa nije uplatio pio je problem s kojim bi se trebalo pozabaviti i tuziteljstvo,
morali su ima uplatiti i sada bi to bilo cisto k'o sunce, i vikic ne bi imao pravo glasa.

a i ovako mislim da bi trebali dozvoliti retroaktivnu uplatu i poslati ga doma.
madner

#279 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by madner »

Dakle slazes se da u trenutku penzionisanja nisu bili steknuti uslovi za isto?
jedan_dobar_dan

#280 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

madner wrote:Dakle slazes se da u trenutku penzionisanja nisu bili steknuti uslovi za isto?
slazem se da su trebali okoncati zapoceti postupak retroaktivne uplate doprinosa,
i donijeti mu pozitivno rješenje.

ali slazem se i da sada ima samo uslove za prijevremenu starosnu
ali ne i za starosnu.
:)
heckler

#281 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by heckler »

:lol: :lol: :lol: Da su, da je, kad bi bilo.... SBBKBB varijacije u svim kombinacijama. Helem, covjek otjeran sa posla nezakonito.

Nadam se skorasnjem procesiranju i kaznjavanju Lukaca. :wink:
amko76

#282 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by amko76 »

HAVANA wrote:
amko76 wrote:
Nećemo ništa, nije penzija naša nego Draganova. Ako je pametan uradiće ono isto što, otprilike svaki četvrti novi penzioner u FBiH uradi- otići u penziono sa uvjerenjem nadležne vojne/policijske jedinice o stažu u periodu 1992-1995, da mu se isti upiše, te tako ostvariti svoja penziona prava.
Većina mojih ratnih drugova je to već regulisala, ja, na primjer, još nisam. Kad mi dođe vrijeme za penziju, ne vjerujem da bi me ozbiljno shvatili ako bih im zakukao da ne dobijam penziju zbog svoje ljenosti. Ipak je skoro 8 godina staža u pitanju, a taj staž ne pada sa neba. Moraš sam, ili preko opunomoćenika podnijeti zahtijev da ti ga upišu. Na žalost, to je jedini put.
Ti nisi pratio pa nisi ni shvatio.

Dragan neće u penziju, ne možeš ga puškom natjerati, draga mu fotelja i plaća i povlastice. A ima restoran i kafanu i primanja od odlikovanja. A mladima ostaje ulica. Heroj nema šta.

Ostalo bi ti mudo od ovce da nije njega i takvih bilo.
Dabogda imo jos troduplo.A i nece mlad na tu poziciju ,garant.
To možeš prosipati dijaspori. Ne znaš gdje sam ja bio i šta sam radio.

Zato ostavi te priče za ratnike iz Minhenske brigade, ako nisi i sam takav.
Better Man

#283 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by Better Man »

Da li vi zaista vjerujete da je PIO svoju odluku donio samostalno i nezavisno ili je politika tu umješala svoje prste i rekla da odluka mora biti u korist Vikića i nikako drugačije? Vikić je legenda i ima duboki naklon i poštovanje od mene, ali u ovom slučaju ga ne podržavam, jer su ga iskoristili za obračun sa Draganom Lukačem, istim onim Draganom Lukačem kojeg su do juće dizali u heroje, a danas ga pljuju i blate, jer kao što jednom rekoh iz razloga što se nekom od visokih glava iz SDP-a sprema hapsana! Nadam se da će Dragan Lukač izdržati ove jadne i primitivne napade polupismenih novinara sa FTV, odnosno bolje je reči da ovi sa FTV nisu nikakvi novinari, jer niko od njih nije završio žurnalistiku, možda rijetki, ostalo su sve srednja stručna sprema ili neki drugi faks koji nema veze sa novinarstvom.
jedan_dobar_dan

#284 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

heckler wrote::lol: :lol: :lol: Da su, da je, kad bi bilo.... SBBKBB varijacije u svim kombinacijama. Helem, covjek otjeran sa posla nezakonito.

da ga procesuiraju zbog toga, ne vjerujem, mada sa nasom politickom kuhinjom,
sve je moguce.
to sto je uradio on, rade svi poslodavci,
nema niti jedna sudska presuda koja je do kraja raspravila tu pravnu prazninu,
ili preciznije nedorecenost.
pogotovo kada se zna da je po zakonu o policijskim sluzbnicima osnov prestanka radnog odnosa i
automatsko gubljenje statusa p. navršenje 40 godina PENZIJSKOG staža.

ali posto je prosao zakon o policiji, sad ce se oni zabaviti rasporedjivanjem,
ovo ce pasti u zaborav ubrzo.
CuraGrbavica

#285 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by CuraGrbavica »

heckler wrote::lol: :lol: :lol: Da su, da je, kad bi bilo.... SBBKBB varijacije u svim kombinacijama. Helem, covjek otjeran sa posla nezakonito.

U krivu si Hecleru....zakonito ne može više obavljati policijske dužnosti, zakonito.....
Živi u nadi do odluke suda :run:
ultima_palabra

#286 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by ultima_palabra »

Mogao bi Lukač u penziju... prijevremenu.
HAVANA

#287 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by HAVANA »

Maksuz selam iz minhena. :lol:
SprecoM

#288 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by SprecoM »

ultima_palabra wrote:Mogao bi Lukač u penziju... prijevremenu.
D. Lukač (uz S. Kukića, P. Jeleča,...)je ličnost u BiH koju bih branio i životom! Za ljude koji su uz D. Lukača žrtvovao bih:
cijeli SDP (na čelu sa Z. Lagumdžijom i N. Nikšićem), FTV (na čelu sa B. Hadžiomerovićem), i još ponešto prida!
madner

#289 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by madner »

Kada budes mogao zrtvovat javi se pa da vidimo jos za taj kurs :D
CuraGrbavica

#290 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by CuraGrbavica »

uuuuuu....brrrrrr....jesi ti neki opasan frajer madneru :evil:
Akibh

#291 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by Akibh »

ja se nadam da ce u MUP-u biti sto vise Lukaca a sto manje stranacki podobnih, nesposobnih bijednika
CuraGrbavica

#292 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by CuraGrbavica »

Totally agree! :dance:
SprecoM

#293 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by SprecoM »

Čovjek nije "otjeran sa posla nezakonito"!
Trebao si nasloviti temu: Šta i za koga radi Dragan Vikić! Mislim da je poslije rata više radio za sebe, a manje za tebe i mene. Navedi mi šta je korisno radio i šta je uspješno ostvario nakon rata.
Radije bih doživio da se procesuira N. Nikšić, S. Bogunić i D. Vikić nego D. Lukač! D. Vikiću i N. Nikšiću imam konkretnih zamjerki na javno istupanje i konkretne njihove poteze)u protekloj godini.
I pored presinga D. Lukač nije napravio ni jednu grešku. To samo pokazuje njegovu snažnu ličnost i snalaženje i u vanredno teškim situacijama i okolnostima. Takve ljude trebamo podržavati i pomagati! Takve ljude trebamo progurati na čelo države BiH!
CuraGrbavica

#294 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by CuraGrbavica »

SprecoM wrote:

Čovjek nije "otjeran sa posla nezakonito"!
Trebao si nasloviti temu: Šta i za koga radi Dragan Vikić! Mislim da je poslije rata više radio za sebe, a manje za tebe i mene. Navedi mi šta je korisno radio i šta je uspješno ostvario nakon rata.
Radije bih doživio da se procesuira N. Nikšić, S. Bogunić i D. Vikić nego D. Lukač! D. Vikiću i N. Nikšiću imam konkretnih zamjerki na javno istupanje i konkretne njihove poteze)u protekloj godini.
I pored presinga D. Lukač nije napravio ni jednu grešku. To samo pokazuje njegovu snažnu ličnost i snalaženje i u vanredno teškim situacijama i okolnostima. Takve ljude trebamo podržavati i pomagati! Takve ljude trebamo progurati na čelo države BiH!
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
wolf07

#295 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by wolf07 »

Interesantno je da su toliki generali otjerani u penziju i niko nije prstom mak'o a sad problem sto treba Vikic da ide, a sve mi se cini da stvar nije u njegovoj penziji nego u tome sto je upravo Lukac (do juce tako hvaljen u 60 min.) pokrenuo optuznicu protiv Dodika i da je to sad nekakav deal Dodik - Lagumdzija, a ovaj kupleraj oko Vikica je samo kolateralna steta i najlakse je preko Vikica (kog narod zna) okrenuti plocu kad je Lukac u pitanju, inace neko ce se upitati o cemu se stvarno radi.
ultima_palabra

#296 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by ultima_palabra »

wolf07 wrote:Interesantno je da su toliki generali otjerani u penziju i niko nije prstom mak'o a sad problem sto treba Vikic da ide, a sve mi se cini da stvar nije u njegovoj penziji nego u tome sto je upravo Lukac (do juce tako hvaljen u 60 min.) pokrenuo optuznicu protiv Dodika i da je to sad nekakav deal Dodik - Lagumdzija, a ovaj kupleraj oko Vikica je samo kolateralna steta i najlakse je preko Vikica (kog narod zna) okrenuti plocu kad je Lukac u pitanju, inace neko ce se upitati o cemu se stvarno radi.
A kako to Lukač može nauditi Dodiku sa pozicije direktora federalne policije?
wolf07

#297 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by wolf07 »

ultima_palabra wrote:
wolf07 wrote:Interesantno je da su toliki generali otjerani u penziju i niko nije prstom mak'o a sad problem sto treba Vikic da ide, a sve mi se cini da stvar nije u njegovoj penziji nego u tome sto je upravo Lukac (do juce tako hvaljen u 60 min.) pokrenuo optuznicu protiv Dodika i da je to sad nekakav deal Dodik - Lagumdzija, a ovaj kupleraj oko Vikica je samo kolateralna steta i najlakse je preko Vikica (kog narod zna) okrenuti plocu kad je Lukac u pitanju, inace neko ce se upitati o cemu se stvarno radi.
A kako to Lukač može nauditi Dodiku sa pozicije direktora federalne policije?
Mozda i ne moze sa ove pozicije ali dok je bio na prethodnoj duznosti prica je bila skroz drukcija i nije falilo hvalospjeva na racun Lukaca na FTV koji je preko noci postao Public Enemy #1! Ovo mu sad dodje vise kao odstrel nekog ko je pokusao da se zajebava s necim s cime nije smio nego sto predstavlja realnu opasnost. A opet, ko zna, mozda je sad taj Lukac, koji nije prezao od Dodika,veca opasnost po SDP koji je uhvacen s prstima u tegli dzema (BH Telekom) i vagon drugih afera pa ovo sve skupa i nema veze s Dodikom.
SprecoM

#298 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by SprecoM »

Ipak ima nade u pravdu i poštenje u sudstvo BiH! Dijana Milić - zaslužuje da je ne zaboravimo!
------------
Općinski sud u Sarajevu odbacio je prijavu protiv direktora Federalne uprave policije Dragana Lukača koju je bio podnio Sanin Bogunić, kantonalni tužitelj. Da je prijava od početka samo još jedan pritisak, osmišljen od strane lobija koji želi smjenu prvog čovjeka FUP-a za Dane potvrđuje Lukač povezujući to sa istragama koje rade, a koje žele zaustaviti pojedinci “iz određenih političkih stranaka, pojedinci iz Ministarstava unutarnjih poslova uključujući i federalno, pojedinci iz određenih tužiteljstava, određeni ljudi iz određenog medija (više...)
CuraGrbavica

#299 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by CuraGrbavica »

[quote="SprecoM"]Ipak ima nade u pravdu i poštenje u sudstvo BiH! Dijana Milić - zaslužuje da je ne zaboravimo!
------------
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
rade pendrek

#300 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by rade pendrek »

Kako ste naivni. Nije Lukač Vikića orjerao u pneziju nego zakon koji je donijela ova vlada, šta je sa ostalima koji su otišli u penziju iz policije po istim uvjetima kao i Vikić a njih ima jako puno i svake godine idu. Aktuelna vlast se boji nekih stvari i po svaku cijenu zžele smijeniti Lukača to je evidentno te su zbog tog instrumentalizirali ovog nesretnika Vikića koji je u svemu ispao kolateralna žrtva, FTV je politikanska tv naginje se kako vjetar puše. Da li je itko osporio zasluge Vikića ( mada osobno smatram da ih nema )nije naravno a svi samo to spominju pa ne čine ga te kvazi zasluge potencionalnim kandidatom za doživotnu funkciju, i na kraju vrijeme će pokazati tko je ovdje bio u pravu samo što FTV neće tada pojesti svoja govna koja su izasrali nego će ostati vikić sam napušten od svih a život će iči dalje....
Post Reply