green1234 wrote:Ja sam rekao onako kako sam mislio.
Jer citav zivot sam okruzen tim zivotinjama.
3, 4 generacije pasa i nije mi bilo svejedno kada je svaki od njih uginuo.
Ne stavljam ih u isto kao i ljude, glupost, ali zao mi je sto niste imali priliku
imati par njih (npr da ste imali roditelja koji je psihicki poremecen, pa vas ganja nozem po kuci da vas ubije, a ta zivotinjica s kojom ste provodili sate setajuci vam pomogne.. i kada pas osjeti da zena nosi dijete kako se ponasa prema njoj, kada se beba rodi,
kada ste bolesni i sl. ) Osjecaju vasu radost, tugu i strah.
Cak su mi i djeca ogromni ljubitelji (nazalost, zena je na vasoj strani ).
Nisam rekao da gladni i istraumirani psi nisu prijetnja, ali ih svakako ne treba ubijati na nacine
koje ste naveli. Postoje drugacije i humanije metode.
Ali posto postoje ljudi poput par vas cija sam misljenja imao "cast" procitati, ova drzava ce ocigledno uvijek ostati
ovakva kakva i jeste.
Naravno da ce djeca biti ovakva kao sto citam i gurati bespomocnim psima petarde u usta,
imaju na koga i da se ugledaju. Kasnije ce sa pasa preci na nesto drugo.
Opet cu reci da sam odrastao u drugacijoj kulturi, a ovdje dolazim povremeno kod sestre i majke.
To su moji utisci i nemam vam se razloga pravdati kada niste dozivljavala stvari koje sam ja dozivio.
Pozdrav.
green1234@-------vidjel ti ovokokuz_sa wrote:lagati ne valjagreen1234 wrote:"Halooo, pa prije 15-18 godina u BiH su se ljudi ubijali k'o glineni golubovi."
Wow. govoris kao da je to dobra stvar. -.-'
I ako te bas interesuje, imam 36 godina i nisam jeo meso mozda 10ak godina, ali to nije tema.
Rekao sam svoje misljenje, mozes se slagati s time, a i ne moras.
Ja zivim u drugacijoj sredini nego svi vi, na drugaciji nacin sam odgojen, o odredjenim stvarima ne bih govorio da nemam predhodno iskustvo, a svojim postom nisam trazio neke provokacije i sarkasticne odgovore.
Problem divljih pasa u ovoj drzavi je izazvala sama drzava i sami ljudi. I to se sve moze rijesiti na neki normalan nacin, a ne stavljanjem otrova u hranu koju jedu i pustiti ih tako da truhnu na ulici. Ili covjeka kojeg sam vidio u poslednjoj posjeti kako je bez razloga na semaforu dok je cekao da predje ulicu, udarao psa nogom i tjerao ga na ulicu prepunu auta.
Hvala.
sta si musko ili zensko..godina 17 u zenskim i 36 u muskim imas?
tvoj post s druge temegreen1234 wrote:Za pocetak, nisam znala gdje da posaljem poruku..
Zeljela bih se ukljuciti u neku organizaciju da volontiram.
Posto ne mogu da nadjem tacno koje sve organizacije nude volontiranje, nadam
se da mi neko moze dati barem neke informacije. Ako je bitno, imam sedamnaest godina.
Hvala.