Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
cyprus

#276 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by cyprus »

A što mi se fino vijori ona zastava... :D
HM 2011

#277 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by HM 2011 »

Kakvih gadova ima među nama - Jedan od prvjenaca BH Techno moderne - Damir NIkšić biva okarakteriziran kao:

Luzer, uhljup, smeće, psihopata.....

U svijetu u kojem se božiji poslanici prave od čokolade i slično,

Damir Nikšić koji nosi lolipop u stilu Križni put, , pored gradske vijećnice u pseudomaorskom stilu (Mauri, Kauri) uzvodno pored tekije osnivača grada prema Palama, sa turbanom na glavi, što simbolizira težinu života čovjeka u Islamu na područiju Europe, u ovim, mirnodopskim uvjetima - ali između ostaloga i težinu širenja Islama kao religije, barem meni - nekome izgleda predstavlja uvredu vjere

a u suštini može predstavljati samo uvredu stila oblačenja..... (stil oblačenja muslimana iz srednjeg vijeka)....

Npr. Kultno djelo, Filozofi bradonje sa turbanom Marx (nisam identifikovao jel ono Lenjin) - ovaj čovjek je umjereni predstavnik te škole, jedan od najumjerenijih - baš ono naš....

stvarno smo GADOVI.
stochar

#278 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by stochar »

postavio bih pitanje ovim megatronima, univerzalnm znalcima i pljuvacima po svemu und svachemu:

OK, ako ovo danas nije valjalo, i ako su svi ti ljudi koji su dosli pred BBI shupci, besposlicari, levati, i sta ja znam sta, zasto vas 10.000 pametnih nije doslo i rijesilo stvar? evo, bas danas je bio fin povod: svjetski protest protiv svega, eno, li dos'o i donio trabs UEFA-Mafia i uspio vise nego da je 1000 ljudi doslo dan poslije s tim transovima... fakat ne kontam - lakse je pljuvati, nego uraditi nesto konkretno? jeste, znam, ali cemu? cemu ako nemate neko bolje rjesenje?!?! a, nije bas da nam je sjajno u ovoj drzavi, da nismo u duznickim ropstvima, da nemammo najvece kamate u regiji, i da nemamo 500.000 nezaposlenih. eno, u Zagrebu vise od 3000 ljudi doslo, dosli sindikati, dosle brojne organizacije, a kod nas se nisu pojavili (kad je rijec o bankama) najpogodjeniji: udruzenje stedisa i udruzenje ziranata... o cemu mi onda ovdje pricamo?
HM 2011

#279 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by HM 2011 »

stochar wrote:postavio bih pitanje ovim megatronima, univerzalnm znalcima i pljuvacima po svemu und svachemu:

OK, ako ovo danas nije valjalo, i ako su svi ti ljudi koji su dosli pred BBI shupci, besposlicari, levati, i sta ja znam sta, zasto vas 10.000 pametnih nije doslo i rijesilo stvar? evo, bas danas je bio fin povod: svjetski protest protiv svega, eno, li dos'o i donio trabs UEFA-Mafia i uspio vise nego da je 1000 ljudi doslo dan poslije s tim transovima... fakat ne kontam - lakse je pljuvati, nego uraditi nesto konkretno? jeste, znam, ali cemu? cemu ako nemate neko bolje rjesenje?!?! a, nije bas da nam je sjajno u ovoj drzavi, da nismo u duznickim ropstvima, da nemammo najvece kamate u regiji, i da nemamo 500.000 nezaposlenih. eno, u Zagrebu vise od 3000 ljudi doslo, dosli sindikati, dosle brojne organizacije, a kod nas se nisu pojavili (kad je rijec o bankama) najpogodjeniji: udruzenje stedisa i udruzenje ziranata... o cemu mi onda ovdje pricamo?
GAdovi smo kume,

ali vala nismo usaglasili ni ciljeve za zajednički nastup....

BOSANCI I HERCEGOVCI OKUPIRAJTE BOSNU I HERCEGOVINU

i eto ti milion ljudi na ulicama gradova....
avenged_sevenfil

#280 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by avenged_sevenfil »

Nije se koje janje djabaluka okrenulo, nije bilo besplatne pive,i kakve polugole pjevaljke, To je pravi razlog relativno malog odziva
stochar

#281 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by stochar »

avenged_sevenfil wrote:Nije se koje janje djabaluka okrenulo, nije bilo besplatne pive,i kakve polugole pjevaljke, To je pravi razlog relativno malog odziva
:faraon1:
simpozijum delirijum

#282 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by simpozijum delirijum »

stochar wrote:
avenged_sevenfil wrote:Nije se koje janje djabaluka okrenulo, nije bilo besplatne pive,i kakve polugole pjevaljke, To je pravi razlog relativno malog odziva
:faraon1:
fakat ! sramota ! sada vise cijenim i Banja Lucane i Zenicane , ljudi izadjose dostaojanstveno na ulicu negoli Sarajlije , i ja sam rodjeni Sarajlija i jasta ! "mi smo najpametniji Bosancerosi i najzahebaniji " jes ali u Ku..cu :x
nego ? kada ce Ceca ili Severina u Sarajevo da se skupi 10o ooo ?
kada je sljedeca velika utakmica da se navijaci malo "zabave" bodeci se nozevima i razbijajuci grad ?
glavni grad BiH pih !
Stojadin

#283 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by Stojadin »

stochar wrote:postavio bih pitanje ovim megatronima, univerzalnm znalcima i pljuvacima po svemu und svachemu:

Ja sam primjetio da stalno svi govore stvari tipa "nikad se ovdje nista nece promjeniti!!! niko nece nista da uradi!!! digni se narode!!!" itd, a cim neko nesto proba, onda ovi isti koji su to prije govorili (znam to iz primjera irl), sad govore "manite se gluposti, i fatajte se posla!!!" (na stranu to sto posla uopste nema) "levati furate se na amerikance!!!!!"

ej narode
The 51st State

#284 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by The 51st State »

pouceni iskustvom 68', jos jebeniji protesti nego ovaj cirkus po svijetu, krajnji rezultat pruzena kasika od mrskih korporacija i vlada, te sta mislis ko je prvi bio na kazanu?
naja22

#285 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by naja22 »

Nisam izasao i necu izaci dok vi na ovaj nacin protestvujete, kako mislite nesto ovime postici ?? Mislim realno razmisli..
stochar

#286 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by stochar »

naja22 wrote:

Nisam izasao i necu izaci dok vi na ovaj nacin protestvujete, kako mislite nesto ovime postici ?? Mislim realno razmisli..
ko MI? niti sam organizovao ovaj protest, niti sam u njemu aktivno sudjelovao, ali, mogu ti reci da se realno i ovakvim protestom moze vise postici nego necineci nista i naprdjujuci po forumima. ako je ucinak protesta 0,001, onda je ucinak neizlaska na proteste ili bilo koju aktivnost s ciljem promjene trenutnog stanja 0,0000000000000001.

nama nedostaje SOLIDARNOST i to je ono najgore. pricao mi je prijatelj da je bio kod rodice u Italiji u vrijeme nekog strajka radnika neke podruznice Fiata, i svi iz kuce se spremili i otisli. on ih pit'o:

- sto vi idete, ne radite u Fiatu? ljudi mu fino rekli:

- ako vladi prodje ovo s Fiatom, mi smo sljedeci na redu!

kod nas, propada Sarabon, ovi iz Unioninvesta kazu 'dobro je, nece to nas', propada Unioninvest, ovi iz Krivaje kazu 'dobro je, nece nas'... tako je bilo i na pocetku rata, zbunjeno smo gledali Poharu kako sa nekim cudnim grbovima i natpisima PL BiH ratuje po B. Brodu, gledali kako Arkanovci sutaju mrtve ljude po Bijeljini i Zvorniku, i govorili 'nece nas'.
poznanik

#287 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by poznanik »

stochar wrote:...kod nas, propada Sarabon, ovi iz Unioninvesta kazu 'dobro je, nece to nas', propada Unioninvest, ovi iz Krivaje kazu 'dobro je, nece nas'... tako je bilo i na pocetku rata, zbunjeno smo gledali Poharu kako sa nekim cudnim grbovima i natpisima PL BiH ratuje po B. Brodu, gledali kako Arkanovci sutaju mrtve ljude po Bijeljini i Zvorniku, i govorili 'nece nas'.

Ovaj post treba zapamtiti... "ma neće to nas"...
Ridjobrki

#288 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by Ridjobrki »

poznanik wrote:
stochar wrote:...kod nas, propada Sarabon, ovi iz Unioninvesta kazu 'dobro je, nece to nas', propada Unioninvest, ovi iz Krivaje kazu 'dobro je, nece nas'... tako je bilo i na pocetku rata, zbunjeno smo gledali Poharu kako sa nekim cudnim grbovima i natpisima PL BiH ratuje po B. Brodu, gledali kako Arkanovci sutaju mrtve ljude po Bijeljini i Zvorniku, i govorili 'nece nas'.

Isuse na biciklu, šta to? :roll:

Šta je to još preostalo da se nama dogodi kad su otišle i pita i tepsija i kad ne da nam je utekao zadnji vagon zadnjeg voza nego mi ni šine bolan ne možemo naći!

Eto, ja želim pitati šta se to nama još može dogoditi.
bosanski

#289 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by bosanski »

Ridjobrki wrote:
poznanik wrote:

Isuse na biciklu, šta to? :roll:

Šta je to još preostalo da se nama dogodi kad su otišle i pita i tepsija i kad ne da nam je utekao zadnji vagon zadnjeg voza nego mi ni šine bolan ne možemo naći!

Eto, ja želim pitati šta se to nama još može dogoditi.
mogli bi ovi sto su protestovali doci na vlast :run:
poznanik

#290 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by poznanik »

Ridjobrki wrote:...Šta je to još preostalo da se nama dogodi kad su otišle i pita i tepsija i kad ne da nam je utekao zadnji vagon zadnjeg voza nego mi ni šine bolan ne možemo naći!...

Ništa onda Brko, 90% nas na kolektivni suicid, nema nam druge... Ili ti imaš pametnije rješenje?
HM 2011

#291 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by HM 2011 »

Bez podrške deglobalizaciji
Evropska centralna banka uvažava poruku "ogorčenih"
Predsjednik Evropske centralne banke Jean-Claude Trichet, jedna od "meta" globalnih protesta zbog dominacije finansijskog sektora, rekao je da se lekcije krize moraju naučiti, ali se usprotivio radikalnim rješenjima.
Jean-Claude TrichetTrichet je istakao da ne podržava "deglobalizaciju", ali je istakao da je čuo i uvažio na antiglobalizacijskim protestima poruku da se mora pojačati svjetsko ekonomsko upravljanje.

"Naš je zadatak da načinimo svjetski finansijski sistem solidnijim i tako ja tumačim dio poruke koja se može čuti od pokreta", rekao je Trichet u intervjuu za francuski radio Evropa 1 i televiziju "iTele", osvrćući se na proteste pokreta "Ogorčeni".

Dan nakon masovnih protesta širom svijeta protiv pohlepe korporacija i ekonomske nejednakosti Trichet je dodao da ga je kriza naučila da finansijski sistem ne može ostati u takvom osjetljivom stanju, založivši se za jače regulative.

"Od samog početka, od prvih sastanaka G20 isticano je da je neophodno pojačati propise i kontrolu finansijskog sektora", dodao je on. Međutim, vlasti ne treba da "demoliraju" banke jer one finansiraju tri četvrtine ekonomije, kaže Trichet.

"Mi smo sada na pola puta. Već smo pojačali regulative komercijalnih banaka. Još uvijek ima mnogo toga da se uradi, posebno u vezi sa finansijskim institucijama koje nisu banke", rekao je Trichet, kome za dvije nedjelje ističe osmogodišnji mandat na čelu Evropske centralne banke, sa sjedištem u Frankfurtu.
elSaik

#292 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by elSaik »

Evo, između ostalog, šta zli komunjare zagovaraju... bu!

Živimo li u demokraciji i što je rješenje ako izbori to nisu?
http://www.slobodnifilozofski.com/2011/ ... to-je.html
sanaman

#293 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by sanaman »

elSaik wrote:Evo, između ostalog, šta zli komunjare zagovaraju... bu!

Živimo li u demokraciji i što je rješenje ako izbori to nisu?
http://www.slobodnifilozofski.com/2011/ ... to-je.html
a ko ce raditi dok svi budemo na plenumu do besvijesti raspravljali :D
Urban B.

#294 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by Urban B. »

Evo vama aktivistima cestitam,svaka vam cast,bili ste na ulici,malo zvizdali,prohodali,mahnuli zastavom i sta ste na kraju postigli?Nista, osim sto ste dospjeli na naslovnu sax-ai nista vise jer protest i nije imao neku posebnu svrhu osim da se ne zaostaje za amerikancima!Pricate neke price a nista konkretno niste naveli,opsirno do bola a nista nije receno!

Al fazon je bio jucer izaci na proteste pa makar i bez nekog pravog cilja!
avenged_sevenfil

#295 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by avenged_sevenfil »

Urban B. wrote:Evo vama aktivistima cestitam,svaka vam cast,bili ste na ulici,malo zvizdali,prohodali,mahnuli zastavom i sta ste na kraju postigli?Nista, osim sto ste dospjeli na naslovnu sax-ai nista vise jer protest i nije imao neku posebnu svrhu osim da se ne zaostaje za amerikancima!Pricate neke price a nista konkretno niste naveli,opsirno do bola a nista nije receno!

Pa isto ko i ti srati na forumu, da ste vi koji serete, a ima vas mnogo izasli mozda bi se moglo nesto promjeniti
quasar

#296 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by quasar »

Iluzija da se svjetski poredak mijenja protestima i demokratskim putem, izborima i pritiskom.
Svi oni koji se nude na izborima su takodjer dio tog sistema ili to postaju samim izborom.
Imali smo sistem sa pravednijom podjelom vrijednosti i trebalo ga je samo dotjerati, a mi smo ga potpuno unistili.
Ako zaista zelite bolji svijet, za njega ce trebati krv proliti.
IMHO
Toda

#297 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by Toda »

HM 2011 wrote:Bez podrške deglobalizaciji
Evropska centralna banka uvažava poruku "ogorčenih"
Predsjednik Evropske centralne banke Jean-Claude Trichet, jedna od "meta" globalnih protesta zbog dominacije finansijskog sektora, rekao je da se lekcije krize moraju naučiti, ali se usprotivio radikalnim rješenjima.
Jean-Claude TrichetTrichet je istakao da ne podržava "deglobalizaciju", ali je istakao da je čuo i uvažio na antiglobalizacijskim protestima poruku da se mora pojačati svjetsko ekonomsko upravljanje.

"Naš je zadatak da načinimo svjetski finansijski sistem solidnijim i tako ja tumačim dio poruke koja se može čuti od pokreta", rekao je Trichet u intervjuu za francuski radio Evropa 1 i televiziju "iTele", osvrćući se na proteste pokreta "Ogorčeni".

Dan nakon masovnih protesta širom svijeta protiv pohlepe korporacija i ekonomske nejednakosti Trichet je dodao da ga je kriza naučila da finansijski sistem ne može ostati u takvom osjetljivom stanju, založivši se za jače regulative.

"Od samog početka, od prvih sastanaka G20 isticano je da je neophodno pojačati propise i kontrolu finansijskog sektora", dodao je on. Međutim, vlasti ne treba da "demoliraju" banke jer one finansiraju tri četvrtine ekonomije, kaže Trichet.

"Mi smo sada na pola puta. Već smo pojačali regulative komercijalnih banaka. Još uvijek ima mnogo toga da se uradi, posebno u vezi sa finansijskim institucijama koje nisu banke", rekao je Trichet, kome za dvije nedjelje ističe osmogodišnji mandat na čelu Evropske centralne banke, sa sjedištem u Frankfurtu.
Odlično se uklapa u seriju članaka Krešimira Miška a treći dio je vezan za sadašnja dešavanja...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#298 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by -LIBERO- »

stochar wrote:
kod nas, propada Sarabon, ovi iz Unioninvesta kazu 'dobro je, nece to nas', propada Unioninvest, ovi iz Krivaje kazu 'dobro je, nece nas'... tako je bilo i na pocetku rata, zbunjeno smo gledali Poharu kako sa nekim cudnim grbovima i natpisima PL BiH ratuje po B. Brodu, gledali kako Arkanovci sutaju mrtve ljude po Bijeljini i Zvorniku, i govorili 'nece nas'.

Procitajte ovo vise puta,nemojte odmah odreagovati na prvu tipa:"..'ta ovaj Stocar se*re opet...". Vise puta procitati i pokusati primjeniti u vise razlicitih situacija u nasem drustvu,politici i uopste :thumbup:
simpozijum delirijum

#299 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by simpozijum delirijum »

-LIBERO- wrote:
stochar wrote:

Procitajte ovo vise puta,nemojte odmah odreagovati na prvu tipa:"..'ta ovaj Stocar se*re opet...". Vise puta procitati i pokusati primjeniti u vise razlicitih situacija u nasem drustvu,politici i uopste :thumbup:
:thumbup: :bih:
Urban B.

#300 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by Urban B. »

avenged_sevenfil wrote:
Urban B. wrote:Evo vama aktivistima cestitam,svaka vam cast,bili ste na ulici,malo zvizdali,prohodali,mahnuli zastavom i sta ste na kraju postigli?Nista, osim sto ste dospjeli na naslovnu sax-ai nista vise jer protest i nije imao neku posebnu svrhu osim da se ne zaostaje za amerikancima!Pricate neke price a nista konkretno niste naveli,opsirno do bola a nista nije receno!

Pa isto ko i ti srati na forumu, da ste vi koji serete, a ima vas mnogo izasli mozda bi se moglo nesto promjeniti
a posto si ovako pravo rijecit,haj ti meni napisi sta bi se to promjenilo?koji je bio primarni cilj protesta? sta ste htjeli postici a sta ste postigli?
Post Reply