Forumasi zaposljavaju

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
casanova123

#276 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by casanova123 »

hjoj, sad bih se prijavio ali nemam 25god i nisam zensko :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#277 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Truba »

toliko nezaposlenih u španiji a oni vani traže :-)
radenska

#278 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by radenska »

Molim vas ako znate a mi preporucite koji i gdje kurs informatike da upisem. Poznajem osnovo, MS office potpuno, slijepo kucanje itd itd. Zanima me od ovih zaposlenih koji su programi sada trazeni, sta je bonus pri zaposljavanju i gdje takav kurs mogu da upisem. Naravno, u Sarajevu i da nije preskup
azurna_obala

#279 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by azurna_obala »

Black swan wrote:toliko nezaposlenih u španiji a oni vani traže :-)

Eeh i ja se to pitam i čudim :shock: ...možda je ovo slično onom američkom tipu zapošljavanja, gdje se ide na godinu dana, preko agencije...al' opet pomalo scary.

Možda hoće da ih nauči neko Bosanskom jeziku :D
talić

#280 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by talić »

Dr.Cuddy wrote:Ko zeli nauciti jezik, upoznati spansku kulturu i steci zivotnog iskustva:

Image

Ako se oglas ne vidi dobro, evo tekst:
Au Pair Vacancy - Valencia, Spain

A multicultural family in Valencia, Spain is looking for a fun, loving Au Pair for their two little children, klix (3) and (6).

BASIC REQUIREMENTS:

- experience with children and general housekeeping
- non-smoker
- female, 25-35 years
- English language competency (French or Arabic would be an asset)
- culturally sensitive
- open minded
- highly responsible
- clean police record certificate
- Skype account
- valid biometric passport

WHAT WE OFFER:

- room and board
- Spanish language school
- weekly allowance
- bus/metro tickets
- airfare to/from Valencia

Position is in the city of Valencia, Spain and is available for 3 months, starting as soon as possible.

An interview would be held in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina by a family friend who would be able to answer all questions and concerns that candidates might have. A follow-up interview would be conducted via Skype for the qualified candidate(s).

If you are interested in this position, please submit your resume in English with a short cover letter explaining your interest and motivation via email: [email protected]
Nikad kćerkama ne bih dozvolio ( a ni drugima poželio) taj posao. Kakvih tu sve ima robovlasnika i stoke.
žulijan asanž

#281 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by žulijan asanž »

Black swan wrote:toliko nezaposlenih u španiji a oni vani traže :-)
pa da mogu handrit bolan ne bio, kako ne kontaš
mumy

#282 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by mumy »

radenska wrote:Molim vas ako znate a mi preporucite koji i gdje kurs informatike da upisem. Poznajem osnovo, MS office potpuno, slijepo kucanje itd itd. Zanima me od ovih zaposlenih koji su programi sada trazeni, sta je bonus pri zaposljavanju i gdje takav kurs mogu da upisem. Naravno, u Sarajevu i da nije preskup
ako si nezaposlena imas u ciso centru informatiku(jako dobri kursevi za dz),al predhodno moras proci obuku od 2 dana,uslov je minimalno sss i da nemas preko 30
https://www.facebook.com/pages/PROGRAM- ... 6286841390
janje_

#283 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by janje_ »

talić wrote:
Dr.Cuddy wrote:
Au Pair Vacancy - Valencia, Spain

A multicultural family in Valencia, Spain is looking for a fun, loving Au Pair for their two little children, klix (3) and (6).

BASIC REQUIREMENTS:

- experience with children and general housekeeping
- non-smoker
- female, 25-35 years
...
Nikad kćerkama ne bih dozvolio ( a ni drugima poželio) taj posao. Kakvih tu sve ima robovlasnika i stoke.
a to je zaposliti se u bingu/interexu/robotu ili u nekom drugom privatnom lancu nesto manje naporan poso? najbolje bi bilo da smo svi kakvi savjetnici pri ministarstvu, sudu ili tako nesto.. budzetski novci, a ne mora se plaho ni potegnut.. ;)
talić

#284 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by talić »

janje_ wrote:
talić wrote:
Dr.Cuddy wrote:
a to je zaposliti se u bingu/interexu/robotu ili u nekom drugom privatnom lancu nesto manje naporan poso? najbolje bi bilo da smo svi kakvi savjetnici pri ministarstvu, sudu ili tako nesto.. budzetski novci, a ne mora se plaho ni potegnut.. ;)
ne radi se samo o crnačenju nego o psihičkom teroru do seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja. Mnoge djevojke je sramota da se vrate kući poslije mjesec dana jer bi ispalo da su lijene i neodgovorne pa trpe raznorazne torture.
alica.k

#285 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by alica.k »

talić wrote:ne radi se samo o crnačenju nego o psihičkom teroru do seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja. Mnoge djevojke je sramota da se vrate kući poslije mjesec dana jer bi ispalo da su lijene i neodgovorne pa trpe raznorazne torture.
to je do roditelja.
il ces odgojiti dijete da ima svoje ja i da su pobuni protiv torture, ili ces ga odgojiti da ga bude sramota da se vrati kuci poslije mjesec dana jer bi ispalo da je lijen i neodgovoran, pa trpi razne torture.

moja prijateljica iz srednje je otisla kao au pair u englesku i kaze da joj je to bilo jedno bas lijepo iskustvo.
talić

#286 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by talić »

alica.k wrote:
talić wrote:ne radi se samo o crnačenju nego o psihičkom teroru do seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja. Mnoge djevojke je sramota da se vrate kući poslije mjesec dana jer bi ispalo da su lijene i neodgovorne pa trpe raznorazne torture.
to je do roditelja.
il ces odgojiti dijete da ima svoje ja i da su pobuni protiv torture, ili ces ga odgojiti da ga bude sramota da se vrati kuci poslije mjesec dana jer bi ispalo da je lijen i neodgovoran, pa trpi razne torture.

moja prijateljica iz srednje je otisla kao au pair u englesku i kaze da joj je to bilo jedno bas lijepo iskustvo.
u pravu si ali,.....
uglavnom se radi u bar dobrih 70 - 80% slučajeva o djevojkama iz siromašnijih zemalja i siromašnijih porodica a njihovo samopouzdanje je skoro nikakvo.
putujucidzindas

#287 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by putujucidzindas »

evo, mi bismo zaposlili nekog :)

mi smo mlada firma , otvorena prije godinu dana i bavimo se prvenstveno arhitektonskim projektovanjem. Potreban nam je arhitektonski/gradjevinski tehnicar BEZ ISKUSTVA, dakle pripravnik, kojeg bismo primili da obavi pripravnicki staz, aplicirali preko biroa za zaposljavanje za program podsticaja zaposljavanja pripravnika.

Obzirom da je rijec o srednjoj tehnickoj skoli, voljeli bismo naci neko normalno bice koje je zavrsilo ovu skolu i koje zeli da radi taj posao i spremno je da uci i radi. Nemojte me napadati zbog predrasuda, bojim se da iz ove skole izadje malo takvih, a ne bismo da lutamo - zbog tog ovdje trazimo nekog, a ne direktno na birou :)

Svaka preporuka nam je dobrodosla
Korisničkoime

#288 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Korisničkoime »

Ja vam mogu ponuditi dip.arhitektu i građ.ižinjera sa odrađenim pripravničkim i po 2-3 godine iskustva u poslu. Trenutno imaju posao ali izvan Sa a rado bi se vratile u Sa.
leks0504

#289 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by leks0504 »

pozdrav svima,

Da li je nekom potrebna žena za čuvanje djece? Moja mama bi voljela raditi kao dadilja pa ako ima neko zainteresovan neka mi se javi na pp za dodatne informacije..

Odgovorna je, organizovana, vrijedna a prije svega veoma brižna...(nije što je moja mama :D )
voli da radi sa djecom i željela bi naći porodicu kojoj bi na obostrano zadovoljstvo posvetila pažnju i vrijeme pri brizi djeteta ili djece.

Unaprijed hvala
Curly.LOVE

#290 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Curly.LOVE »

leks0504 wrote:pozdrav svima,

Da li je nekom potrebna žena za čuvanje djece? Moja mama bi voljela raditi kao dadilja pa ako ima neko zainteresovan neka mi se javi na pp za dodatne informacije..

Odgovorna je, organizovana, vrijedna a prije svega veoma brižna...(nije što je moja mama :D )
voli da radi sa djecom i željela bi naći porodicu kojoj bi na obostrano zadovoljstvo posvetila pažnju i vrijeme pri brizi djeteta ili djece.

Unaprijed hvala

Vidjeh u Oglasima neki dan, mislim da je cak i plata do 1000 KM. A i pogledaj po internetu na posao.ba ili zaposlime.ba. Bude i tamo
terra_incognita

#291 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by terra_incognita »

mali_ninja i ostali koji su mi slali CV, bili pozvani na razgovor, pristali a nisu se pojavili - drugu sansu nece imati
South Blue Mama

#292 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by South Blue Mama »

kakav posao je u pitanju? ako jos vrijedi ponuda naravno
tita mi necu izraditi
mali Ninja

#293 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by mali Ninja »

ja se izvinjavam u svoje ime, kako rekoh i preko telefona radim za jednu firmu s tim da nisam imao u vidu da cu biti na putu danas, prije 15 minuta stigoh iz Zagreba, zao mi je sto nisam uspio stici na razgovor, neka onda neko drugi zauzme moje mjesto, ne mogu se razguliti.
skvo

#294 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by skvo »

Evo za vas koji ste u Sarajevu, oglas za posao - transfer agent. Ja ne nadjoh temu sa oglasima, a valjda ne smeta da ovdje ostavim?!

http://www.zaposlime.ba/Posao/105
amko76

#295 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by amko76 »

mali Ninja wrote:ja se izvinjavam u svoje ime, kako rekoh i preko telefona radim za jednu firmu s tim da nisam imao u vidu da cu biti na putu danas, prije 15 minuta stigoh iz Zagreba, zao mi je sto nisam uspio stici na razgovor, neka onda neko drugi zauzme moje mjesto, ne mogu se razguliti.
Pa pored ovoliko nezaposlenih ovdje, ti koji radiš se prijavljuješ, i to još ne možeš ni stići od posla.

Ccc :roll: E moji nezaposleni...
mali Ninja

#296 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by mali Ninja »

amko76 wrote:
mali Ninja wrote:ja se izvinjavam u svoje ime, kako rekoh i preko telefona radim za jednu firmu s tim da nisam imao u vidu da cu biti na putu danas, prije 15 minuta stigoh iz Zagreba, zao mi je sto nisam uspio stici na razgovor, neka onda neko drugi zauzme moje mjesto, ne mogu se razguliti.
Pa pored ovoliko nezaposlenih ovdje, ti koji radiš se prijavljuješ, i to još ne možeš ni stići od posla.

Ccc :roll: E moji nezaposleni...

ti si šefe baš pao sa marsa... :roll:
amko76

#297 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by amko76 »

A ti si bezobrazan, zajebavaš ljude, dogovoriš se i ne odeš na razgovor za posao, jer ne možeš stići od posla.

Zauzimaš mjesto nekom ko bi bio sretan da ima priliku za razgovor za posao.
Dupli_skalp

#298 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Dupli_skalp »

amko76 wrote:A ti si bezobrazan, zajebavaš ljude, dogovoriš se i ne odeš na razgovor za posao, jer ne možeš stići od posla.

Zauzimaš mjesto nekom ko bi bio sretan da ima priliku za razgovor za posao.
fakat :twisted:
Ticker

#299 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Ticker »

.
Last edited by Ticker on 18/02/2012 23:51, edited 1 time in total.
kokuz_sa

#300 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by kokuz_sa »

jel ko isao u Biro da vidi za pripravnike ovo..
ja danas bio za moj faks nema potraznje..
kaze za sada samo ekonomisti i pravnici trebaju
Post Reply