Drvopromet - Mercator

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked
chuchumbamayumbe

#276 Re: Drvopromet - Mercator

Post by chuchumbamayumbe »

Većina zaposlenika zna njihova prava, i zna do koje se mjere ona krše - ali ne mogu ništa da učine osim da daju otkaz ili da trpe.
Inspekcije su korumpirane, od njih nema koristi.
hamuss

#277 Re: Drvopromet - Mercator

Post by hamuss »

Arc_Angel wrote:
--usnee-- wrote:Promašili ste temu filozofi, promijenite državu kako funkcioniše, tražite podizanje minimalne plate, satnica da je zakonom određena i da su učestale kontrole a ne pljujte gdje ste ili još hljeb zarađ(ivali)ujete jer se sve radi po pravilima inače bi bile ogromne kazne jer se pravno lice npr u saobraćaju kažnjava do 10 puta više od fizičkog. To da moraš raditi recimo u DP to samo djeci možeš pričat o toj tiraniji, prijavljen si, imas platu da je minimalna po zakonu je. To nije državna firma koja bi zakonski morala davat slobodne dane ali da je državna onda bi se ti dizao protiv političara ni onda ti stanje nije odgovarajuće. Hajde ti kad si mozak napravi firmu kao DP da imas 50+ radnji i dijeli pare baš da vidimo kako bi to išlo. Iskreno volio bi raditi u DP u jer to drži čovjek koji cijeni svakog radnika i to dobro znam iz par primjera. A što se tiče hce kvalitete što kažeš opet te neko vuče da moraš taj proizvod kupiti kao što moraš raditi u DP u. Ti proizvodi su kvalitete k+ proizvoda iz konzuma, mercator proizvoda ili čak i veće ali ti kad pljuješ hvataš se za stvari koje nikome na svijetu nisu obavezne da ih troši ili da radi u toj firmi i btw u drugoj temi bi pisao kao nema tih proizvoda bosanskih (iako su hce kvalitete kako reče), nije ni bosanska firma, šta ona radi prodaje samo slovenske proizvode i sl. Svako ima pravo na svoje mišljenje ali ti garantujem da pljuješ u prazno jer šta će biti sad sa ovim radnicima što su prešli u Mercator kako je krenulo ili će dobiti ili dati otkaz plate su odma smanjene nekim. E sad dolazim do tvog postavljanja šefica i štele. Zar te iste šefice ne bi onda ostale u DP u a ne prelazile u nepoznato da su sa štelom tu i da im je sigurno da će ostati šefice. Odgovor na to je da bi ostale ali oni razmišljaju poput tebe pa prelaze u drugu tiraniju jer zaboga slovenci su manji tirani i imaju Mercator proizvode koji su najbolji na svijetu a ne ove hce kvalitete što tebi želudac neće da provari.

Kolega dragistvarno sam se razocarala u tvje rijeci,prvo ti nemas pojma tko cijeni radnike ,i nemas pojma sta je dp nemoj bezveze da pises jer si stvarno glupi rdzak jakubov ili njegov hamal.HVALA I NA....M I TEBE I DP I OPET HVALA.Malo jes vulgarn ali seres s tim dp-omi previse branis kad ja sve znam ,i osjetila sam na svojoj kozi 100 i jos nest odkaza dp u zenici izvrsio,a merkator mislim i vjerujem nijedan.opet HVALA :dance:
Not My Idea

#278 Re: Drvopromet - Mercator

Post by Not My Idea »

pa dobro, hoces ti prestat vrijedjat ljude?!
hamuss

#279 Re: Drvopromet - Mercator

Post by hamuss »

chuchumbamayumbe wrote:Većina zaposlenika zna njihova prava, i zna do koje se mjere ona krše - ali ne mogu ništa da učine osim da daju otkaz ili da trpe.
Inspekcije su korumpirane, od njih nema koristi.

Nezna vecina zaposlenika prava,znaju ih svi samo st trpe kao st ste naveli,iz kojih razloga trpa pa sad cu vam navesti: placaju kiriju,hrane jedno dvoje ili trje djece,imaju kradit,i moraju komunalije platiti a "ON" im daje pare ali samo na papiru koliko moze ptrositi tj.250 KM u robi pa ti plati gore navedeno ,uljem, kecapom,salamom,ili nekim harmony papirom itd.a n ce da pravi zgrade vile i na bjelasnici apartmane,zato molim pojedine kji pisu kao ussne da NESERU BEZVEZE jer smo ih provalili,iskoristavaju jer znaju da mogu.
hamuss

#280 Re: Drvopromet - Mercator

Post by hamuss »

Not My Idea wrote:pa dobro, hoces ti prestat vrijedjat ljude?!

naravno da hocu ali kad prestanu kao i ti da brane ne koji ne pstuju drugu bjedu.Sram da bude onog tk cini zlo drugm i dok oni uzivaju a drugi pate,ili slave maj a radnici rbuju,pa tako i novu god ima toga jos HVALA :thumbup:
neki

#281 Re: Drvopromet - Mercator

Post by neki »

jbt jesi ti nepismen :shock: il nepismena.. ne moze se ni skontati
Not My Idea

#282 Re: Drvopromet - Mercator

Post by Not My Idea »

:-)

da fino razgovaram s tobom, vidim da ne ide. a da se svadjam, necu.
hamuss

#283 Re: Drvopromet - Mercator

Post by hamuss »

neki wrote:jbt jesi ti nepismen :shock: il nepismena.. ne moze se ni skontati

pa jbg mrsko mi pisati ali moram kad drugi pricaju glupe price.Iovdje meni nije bitna gramatika,niti gutanje slova bitno je kako se odnse prema radnicima dabi im na kraju dali papir da obrisu g..... a ne pare da plte kom. :-D
hamuss

#284 Re: Drvopromet - Mercator

Post by hamuss »

Not My Idea wrote::-)

da fino razgovaram s tobom, vidim da ne ide. a da se svadjam, necu.

Ni ja se ne zelim svadzati ali nemogu ovako nesto da podnesem,ja sam na strani pravde a ne nepravde kakvu cine.Dok je nih koji vladaju mi omladina truhnem i ponizavamo se DDDDDDDDDDDOOOOOOOOOOOOSSSSSSSSSSSSTTTTTTTTTTTTTTTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA je njhovi sranja,nek svi znaju kako je kod privatnika raditi.Neka znaju ljudi kji nas vode ka evropi,inspekcije podmiceneili podplacene,prodate duse za sitne pare,PRAVDA JE SPORA ALI STIGNE. :D
burek_in_space

#285 Re: Drvopromet - Mercator

Post by burek_in_space »

17 jan 2012, 10:49 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “vrijedjanje sagovornika”
» hamuss

14 dana
drndalo

#286 Re: Drvopromet - Mercator

Post by drndalo »

Ja samo da pohvalim zaposlene u DP Marketu, A.polje, B-faza... Drug mi zaboravio novcanik sa svim dokumentima, karticama i nesto para na prostoru iza kase, gdje pakujes stvari u kese... Ni skontao nije da ga nema, dok ga sefica iz radnje nije nazvala telefonom 2 sata kasnije, da ga je zaboravio kod njih...

Uglavnom, iz novcanika nije falilo nista, zena cak nije htjela uzeti ni omanju nagradu da se bar ta smjena pocasti, popije, pojede... Ni govora...

Uglavnom, jos jednom :thumbup:
bavi

#287 Re: Drvopromet - Mercator

Post by bavi »

evo prolazi polako i 3 mjesec kako merkator preuze dp. volila bih cuti jel vam ista bolje, uslovi rada, plata, topli obrok, med i mlijeko, azirine zlatne kasike?? :D :mrgreen: :D :mrgreen: :D :mrgreen: :D
jedan od mnogih

#288 Re: Drvopromet - Mercator

Post by jedan od mnogih »

drndalo wrote:Ja samo da pohvalim zaposlene u DP Marketu, A.polje, B-faza... Drug mi zaboravio novcanik sa svim dokumentima, karticama i nesto para na prostoru iza kase, gdje pakujes stvari u kese... Ni skontao nije da ga nema, dok ga sefica iz radnje nije nazvala telefonom 2 sata kasnije, da ga je zaboravio kod njih...

Uglavnom, iz novcanika nije falilo nista, zena cak nije htjela uzeti ni omanju nagradu da se bar ta smjena pocasti, popije, pojede... Ni govora...

Uglavnom, jos jednom :thumbup:
Hvala :kravata:
nomVe

#289 Re: Drvopromet - Mercator

Post by nomVe »

Nema vise DP-a. Mijenjaju ime u Top market koliko sam ja vidio. Pa kad su vec mijenjali, zasto nisu stavili Mercator :?:
chuchumbamayumbe

#290 Re: Drvopromet - Mercator

Post by chuchumbamayumbe »

bavi wrote:evo prolazi polako i 3 mjesec kako merkator preuze dp. volila bih cuti jel vam ista bolje, uslovi rada, plata, topli obrok, med i mlijeko, azirine zlatne kasike?? :D :mrgreen: :D :mrgreen: :D :mrgreen: :D
Po meni, čini mi se da imaju manji izbor artikala.
Možda griješim.
mrtva kokoš

#291 Re: Drvopromet - Mercator

Post by mrtva kokoš »

kod mene u ulici nakon sto je snijeg koji je padao provalio krov drvopromenta donio neke promjene :-)

jos uvijek saniraju stetu, no medjutim vise se ne zove drvopromet vec "TOP MARKET" a negdje procitah "u grupaciji sa drvoprometom" , koji je to sad fazon, ne kontam ?!
StupskaBitanga

#292 Re: Drvopromet - Mercator

Post by StupskaBitanga »

Znači sada će se dp prodavnice zvati Top market?
jedan od mnogih

#293 Re: Drvopromet - Mercator

Post by jedan od mnogih »

chuchumbamayumbe wrote:
bavi wrote:evo prolazi polako i 3 mjesec kako merkator preuze dp. volila bih cuti jel vam ista bolje, uslovi rada, plata, topli obrok, med i mlijeko, azirine zlatne kasike?? :D :mrgreen: :D :mrgreen: :D :mrgreen: :D
Možda griješim.
Griješiš, npr. kod mene u marketu je prije ovoga svega bilo nekih 4000 artikala, a sad negdje oko 5000.
Vezano za Top markete, po mojim saznanjima ime mijenjaju DP marketi koji su ostali u vlasnistvu g-dina Mesevica, a ne DP-M.
StupskaBitanga

#294 Re: Drvopromet - Mercator

Post by StupskaBitanga »

Znači nije prodan komplet DP nego dio i sada jovo nanovo se pokreće lanac prodavnica Top market
Ludilo
poznanik

#295 Re: Drvopromet - Mercator

Post by poznanik »

jedan od mnogih wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
Možda griješim.
Griješiš, npr. kod mene u marketu je prije ovoga svega bilo nekih 4000 artikala, a sad negdje oko 5000.
Vezano za Top markete, po mojim saznanjima ime mijenjaju DP marketi koji su ostali u vlasnistvu g-dina Mesevica, a ne DP-M.
Reci Upravi Mercatora da su građani zadovoljniji DP asortimanom roba, da je @chuchu u pravu konstatacijom da su police osiromašile različitošću proizvoda. Ili si bez njihovog znanja započeo hvalospjev :-) :lol:
Mezopotamija

#296 Re: Drvopromet - Mercator

Post by Mezopotamija »

Kolika je sad plata trgovaca u merkatoru? Ja nacuh oko 750 KM? Pa jel ili nije tacna informacija, ako ima neko da prosvijeli :D
gerberica

#297 Re: Drvopromet - Mercator

Post by gerberica »

Udjem ja juce u Drvopromet kod katedrale da nesto kupim,jedna me uposlenica svo vrijeme prati kao da sam terorista.Ja pozurim,natrpam manje nego sto bih inace,dodjem na kasu kad tamo smrknuta kasirka me docekuje.Meni doslo da sve ostavim i odem.Ipak pozdravljam,ona ne dize glavu,kuca li kuca.Na kraju platim,ona me onako odvratno gleda i ja se pozdravim i preko vrata.Mislim da ja vise tamo uci necu.Pa mogla je bar se pozdraviti ako nista drugo majka mu stara.
Napominjem da smo sin i ja u to vrijeme bili jedini u marketu,a sada mi je jasno zasto je to tako. :run:
StupskaBitanga

#298 Re: Drvopromet - Mercator

Post by StupskaBitanga »

jučer sam vidio onaj DP na tramvajskoj Marijin Dvor je Top market :-)
neki

#299 Re: Drvopromet - Mercator

Post by neki »

gerberica wrote:Udjem ja juce u Drvopromet kod katedrale da nesto kupim,jedna me uposlenica svo vrijeme prati kao da sam terorista.Ja pozurim,natrpam manje nego sto bih inace,dodjem na kasu kad tamo smrknuta kasirka me docekuje.Meni doslo da sve ostavim i odem.Ipak pozdravljam,ona ne dize glavu,kuca li kuca.Na kraju platim,ona me onako odvratno gleda i ja se pozdravim i preko vrata.Mislim da ja vise tamo uci necu.Pa mogla je bar se pozdraviti ako nista drugo majka mu stara.
Napominjem da smo sin i ja u to vrijeme bili jedini u marketu,a sada mi je jasno zasto je to tako. :run:
Strasno, kasirka se nije pozdravila :shock: pa dokle ovo ide...predlazem javni bojkot DP-a jer kasirke sute
sheilak

#300 Re: Drvopromet - Mercator

Post by sheilak »

Ja sam danas bila nakon duuuuuzeg vremena u DP-u na Alipasinom. Kao da imaju veci izbor artikala, nisam doduse najsigurnija, ali kao da je tako. Inace, zaista im treba veci prostor.
Locked