Federalna televizija

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
VjecitiStudent

#276 Re: Federalna televizija

Post by VjecitiStudent »

neupitan wrote:Nacuo sam da FTV sprema novu marketinsku akciju - Dani otvorenih vrata FTV-a.
Svako ko pozeli da vodi dnevnik ili napravi neki prilog imat ce sansu. Naravno, nisu potrebne nikakve novinarske kvalifikacije posto iste ne posjeduju ni oni koji vec rade na FTV-u.
:lol: :lol: :lol:
chuchumbamayumbe

#277 Re: Federalna televizija

Post by chuchumbamayumbe »

Sva sreća, uvijek postoje Discovery, History, FOX...
Ja ove domaće veoma rijetko gledam, dnevnik FTV sam nekada pratio, ali pretjeraše sa kriminalcima, Dodikom, masovnim grobnicama, genocidom...iz dana u dan, stalno isto...
Da se razumijemo, nemam ja ništa protiv spominjanja tih stvari, ali pretjeruju.
Neka vrate 60 minuta, možda bi se opet dnevnik mogao pogledati...
:)
VjecitiStudent

#278 Re: Federalna televizija

Post by VjecitiStudent »

Na isti nacin na koji je Fahrudin Radoncic nepovratno unistio standarde pisanog novinarstva, Bakir H. to sada radi sa televizijom.
Samo sto Avaz nikada nisam morao kupovati.
chuchumbamayumbe

#279 Re: Federalna televizija

Post by chuchumbamayumbe »

VjecitiStudent wrote:Na isti nacin na koji je Fahrudin Radoncic nepovratno unistio standarde pisanog novinarstva, Bakir H. to sada radi sa televizijom.
Ja sam ukinuo fiksni, ne plaćam im pretplatu, neka me tuže.
8-)
VjecitiStudent

#280 Re: Federalna televizija

Post by VjecitiStudent »

chuchumbamayumbe wrote:
VjecitiStudent wrote:Na isti nacin na koji je Fahrudin Radoncic nepovratno unistio standarde pisanog novinarstva, Bakir H. to sada radi sa televizijom.
8-)
To cu raditi samo ako se jednog dana ispisem iz drzavljanstva.
karanana

#281 Re: Federalna televizija

Post by karanana »

chuchumbamayumbe wrote:
8-)
stoje bolje nego ikad. tako kazu. ocigledno nije bitna ta marka koja im ide od javnog servisa/pretplate.
StupskaBitanga

#282 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

neupitan wrote:Nacuo sam da FTV sprema novu marketinsku akciju - Dani otvorenih vrata FTV-a.
Svako ko pozeli da vodi dnevnik ili napravi neki prilog imat ce sansu. Naravno, nisu potrebne nikakve novinarske kvalifikacije posto iste ne posjeduju ni oni koji vec rade na FTV-u.
ko pa da dovedeš nekog s ulice bi bolje vodio nego npr ona Jelena :-)
Obdaren

#283 Re: Federalna televizija

Post by Obdaren »

karanana wrote:
Obdaren wrote:Dnevnik je strašan. :D Red Dodika, red HDZ-ova, red Turkovića, red Mirse Švicarca, red Đorđa Ždrale i na kraju opet red Dodika. O dešavanjima u Federaciji pod bošnjačkom kontrolom mane štani, osim povremenog priloga o nekakvom selu gdje žene navijaju mi smo hodžini, hodža je naš. 8) Napaljena bubuljičava voditeljica bez ikakvog osjećaja za čitanje, u jednoličnoj intonaciji i maniru komunističkih spikerica iz 50-ih godina prošlog vijeka (tako je i obučena i frizirana :D )derući se koliko je grlo nosi sikće ko zmija. Ko da se svaka vijest lično nje tiče. I naravno nakon dnevnika partizanski film. Bar jedan dnevno. :D
Ovakvu antipropagandu novinarstva i izvještavanja svijet još nije vidio.
hehe, meni su bas bile simpaticne one nane i protest mi smo hodzini hodza je nas.

e, a koja je to napaljena? jeli i to tacno iz navoda ovog hdz-ovca?
o kojoj pricas? mujanova? znaci vec ne dobija dovoljno.
ili secerovicka?

kad je taj dan otvorenih vrata da malo svratim do njihovih ureda da rjesimo jedan dio onoga sto ih muci po navodima ovog hdz-ovca. :dance:
Ona Aida koja je sinoć vodila i koja najčešće vodi takozvani Dnevnik 2.
miop

#284 Re: Federalna televizija

Post by miop »

Vansudskom nagodbom do izvrsenja sudske presude
Duska Jurisic i FTV se dogovorili

Generalni direktor Džemal Šabić, u ime RTV-a Federacije BiH, i urednica i novinarka Duška Jurišić zaključili su sporazum o vansudskom poravnanju, kojim Radio-televizija Federacije BiH Duški Jurišić uspostavlja sva prava u skladu s presudom Općinskog suda u Sarajevu, što znači povratak na radno mjesto urednice Informativnog programa i sva ostala prava u skladu sa sudskom odlukom. Duška Jurišić je bez odgađanja podnijela zahtjev za sporazumni raskid radnog odnosa na mjesto na koje je vraćena presudom. U skladu sa sporazumom o vansudskom poravnanju, Duška Jurišić će povući tužbu zbog nezakonitog otkaza, tužbu za mobing, te krivičnu prijavu protiv Džemala Šabića, generalnog direktora RTVFBiH, podnesenu zbog neizvršenja pravosnažne sudske odluke.
Na ovaj način biće okončan skoro dvogodišnji sudski spor, koji je Duška Jurišić vodila zbog, kako je presudom utvrđeno, nezakonitog razrješenja s dužnosti urednice Informativnog programa Federalne televizije.
karanana

#285 Re: Federalna televizija

Post by karanana »

Obdaren wrote:
karanana wrote:
Obdaren wrote:Dnevnik je strašan. :D Red Dodika, red HDZ-ova, red Turkovića, red Mirse Švicarca, red Đorđa Ždrale i na kraju opet red Dodika. O dešavanjima u Federaciji pod bošnjačkom kontrolom mane štani, osim povremenog priloga o nekakvom selu gdje žene navijaju mi smo hodžini, hodža je naš. 8) Napaljena bubuljičava voditeljica bez ikakvog osjećaja za čitanje, u jednoličnoj intonaciji i maniru komunističkih spikerica iz 50-ih godina prošlog vijeka (tako je i obučena i frizirana :D )derući se koliko je grlo nosi sikće ko zmija. Ko da se svaka vijest lično nje tiče. I naravno nakon dnevnika partizanski film. Bar jedan dnevno. :D
Ovakvu antipropagandu novinarstva i izvještavanja svijet još nije vidio.
hehe, meni su bas bile simpaticne one nane i protest mi smo hodzini hodza je nas.

e, a koja je to napaljena? jeli i to tacno iz navoda ovog hdz-ovca?
o kojoj pricas? mujanova? znaci vec ne dobija dovoljno.
ili secerovicka?

kad je taj dan otvorenih vrata da malo svratim do njihovih ureda da rjesimo jedan dio onoga sto ih muci po navodima ovog hdz-ovca. :dance:
Ona Aida koja je sinoć vodila i koja najčešće vodi takozvani Dnevnik 2.
eh eh, za nju bih imo lijek sto se napaljenosti tice. daj boze da si u pravu.
dragonz

#286 Re: Federalna televizija

Post by dragonz »

Na teletextu ove nazovi televizije na stranici 115 nastavak tzv."izvještavanja o dešavanjima u MZ Piljužići - Tešanj i tako kažu da je policija dijelila pozive za informativne razgovore te da je kreator POLITIČKO - POLICIJSKOG pritiska IZ BiH-e te da su zbog toga stanovnici te mjesne zajednice njih 200-tinjak protestvovali.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

i neka se sada neko javi da kaže da je bakir h. normalan i da je novinar
veleno

#287 Re: Federalna televizija

Post by veleno »

dragonz wrote:
i neka se sada neko javi da kaže da je bakir h. normalan i da je novinar
Patološki slučaj.

Ovo šta rade na FTV-u je strašno.
veleno

#288 Re: Federalna televizija

Post by veleno »

dupli.
Last edited by veleno on 14/12/2011 13:27, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#289 Re: Federalna televizija

Post by VjecitiStudent »

miop wrote:
Vansudskom nagodbom do izvrsenja sudske presude
Duska Jurisic i FTV se dogovorili

Generalni direktor Džemal Šabić, u ime RTV-a Federacije BiH, i urednica i novinarka Duška Jurišić zaključili su sporazum o vansudskom poravnanju, kojim Radio-televizija Federacije BiH Duški Jurišić uspostavlja sva prava u skladu s presudom Općinskog suda u Sarajevu, što znači povratak na radno mjesto urednice Informativnog programa i sva ostala prava u skladu sa sudskom odlukom. Duška Jurišić je bez odgađanja podnijela zahtjev za sporazumni raskid radnog odnosa na mjesto na koje je vraćena presudom. U skladu sa sporazumom o vansudskom poravnanju, Duška Jurišić će povući tužbu zbog nezakonitog otkaza, tužbu za mobing, te krivičnu prijavu protiv Džemala Šabića, generalnog direktora RTVFBiH, podnesenu zbog neizvršenja pravosnažne sudske odluke.
Na ovaj način biće okončan skoro dvogodišnji sudski spor, koji je Duška Jurišić vodila zbog, kako je presudom utvrđeno, nezakonitog razrješenja s dužnosti urednice Informativnog programa Federalne televizije.
Znaci, Duska je konacno napustila Federalni Avaz.
StupskaBitanga

#290 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

Nadao sam se da će Duška spasiti ovaj titanic ali ništa od ovog scenarija
FTV zvanično je propao
VjecitiStudent

#291 Re: Federalna televizija

Post by VjecitiStudent »

StupskaBitanga wrote:Nadao sam se da će Duška spasiti ovaj titanic ali ništa od ovog scenarija
FTV zvanično je propao
Propala je nasa FTV, ali rodio se Federalni Avaz.
StupskaBitanga

#292 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

VjecitiStudent wrote:
StupskaBitanga wrote:Nadao sam se da će Duška spasiti ovaj titanic ali ništa od ovog scenarija
FTV zvanično je propao
Parafraziram
Gdje će xxxx biti urednica IPP JRTS? :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
Tako nekako je govorio Ščepo a evo danas zvanično su je otjerali
O njenom profesionalizmu koji je miljama iznad ovih skandalozno, ekskluzivno, model manekenskih novinara neću ni govoriti
Očekujem je na AJB
Banksy

#293 Re: Federalna televizija

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
FTV zvanično je propao
Rodio se ima godina i po, najmanje.
Obdaren

#294 Re: Federalna televizija

Post by Obdaren »

Kako ovu spikericu nije stid čitat ovakve vijesti? Razumijem da se nema para, da je svaki posao dobar ali učestvovat u ovakvoj propagandi je odvratno. Čuj atak na nezavisnost i profesionalnost FTV-a? :lol: :D Najgledanija televizija!? Matrix jbte. :-?
Obdaren

#295 Re: Federalna televizija

Post by Obdaren »

Joj ove papanke sa glasom i usnama sad-ću-ti-ga-po.ušit što vodi neku kvazi dijalošku emisjiju na FTV... Ko nju postavi na TV?
neupitan

#296 Re: Federalna televizija

Post by neupitan »

Ova Kazazicka je veceras (odgovorite ljudima) VIDNO drugacija, da ne kazem sje6ana.
Nije valjda da se tamo nesta desava u smislu prevaspitanja?!
StupskaBitanga

#297 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

prebacih na Dnevnik FTV i imam šta vidjeti
Skype sa Sašom M.
Koje partijsko glasilo majko moja mila :-) :-)
Ostatak nisam ni gledao
StupskaBitanga

#298 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

i da zaboravih prije toga nešto najzabavnije u večerašnjem Dnevniku
Selma Kapetanović hoda po Trgu BiH a kamerman u ritmu s njom :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Gospodo sa FTV
Ak ćete već tako da radite kamera se fiksira a voditelj šetka u pravcu kamere
Ne može nikako oboje ajedno u ritmu da hodaju
sandra01

#299 Re: Federalna televizija

Post by sandra01 »

neupitan wrote:Ova Kazazicka je veceras (odgovorite ljudima) VIDNO drugacija, da ne kazem sje6ana.
Nije valjda da se tamo nesta desava u smislu prevaspitanja?!

Desava,desava :) ,samo polako :bih:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#300 Re: Federalna televizija

Post by KatarinaKosaca »

Šta je bilo u Nagovorite se ljudima? :D
Evo gledam reprizu Suzane Stambol, kao i uvijek samo što ne tuče goste :lol: :run:
Post Reply