neupitan wrote:Nacuo sam da FTV sprema novu marketinsku akciju - Dani otvorenih vrata FTV-a.
Svako ko pozeli da vodi dnevnik ili napravi neki prilog imat ce sansu. Naravno, nisu potrebne nikakve novinarske kvalifikacije posto iste ne posjeduju ni oni koji vec rade na FTV-u.
Federalna televizija
Moderator: anex
-
VjecitiStudent
#276 Re: Federalna televizija
- chuchumbamayumbe
#277 Re: Federalna televizija
Sva sreća, uvijek postoje Discovery, History, FOX...
Ja ove domaće veoma rijetko gledam, dnevnik FTV sam nekada pratio, ali pretjeraše sa kriminalcima, Dodikom, masovnim grobnicama, genocidom...iz dana u dan, stalno isto...
Da se razumijemo, nemam ja ništa protiv spominjanja tih stvari, ali pretjeruju.
Neka vrate 60 minuta, možda bi se opet dnevnik mogao pogledati...

Ja ove domaće veoma rijetko gledam, dnevnik FTV sam nekada pratio, ali pretjeraše sa kriminalcima, Dodikom, masovnim grobnicama, genocidom...iz dana u dan, stalno isto...
Da se razumijemo, nemam ja ništa protiv spominjanja tih stvari, ali pretjeruju.
Neka vrate 60 minuta, možda bi se opet dnevnik mogao pogledati...
-
VjecitiStudent
#278 Re: Federalna televizija
Na isti nacin na koji je Fahrudin Radoncic nepovratno unistio standarde pisanog novinarstva, Bakir H. to sada radi sa televizijom.
Samo sto Avaz nikada nisam morao kupovati.
- chuchumbamayumbe
#279 Re: Federalna televizija
Ja sam ukinuo fiksni, ne plaćam im pretplatu, neka me tuže.VjecitiStudent wrote:Na isti nacin na koji je Fahrudin Radoncic nepovratno unistio standarde pisanog novinarstva, Bakir H. to sada radi sa televizijom.
-
VjecitiStudent
#280 Re: Federalna televizija
To cu raditi samo ako se jednog dana ispisem iz drzavljanstva.chuchumbamayumbe wrote:Ja sam ukinuo fiksni, ne plaćam im pretplatu, neka me tuže.VjecitiStudent wrote:Na isti nacin na koji je Fahrudin Radoncic nepovratno unistio standarde pisanog novinarstva, Bakir H. to sada radi sa televizijom.
- karanana
#281 Re: Federalna televizija
stoje bolje nego ikad. tako kazu. ocigledno nije bitna ta marka koja im ide od javnog servisa/pretplate.chuchumbamayumbe wrote:Ja sam ukinuo fiksni, ne plaćam im pretplatu, neka me tuže.VjecitiStudent wrote:Na isti nacin na koji je Fahrudin Radoncic nepovratno unistio standarde pisanog novinarstva, Bakir H. to sada radi sa televizijom.
-
StupskaBitanga
#282 Re: Federalna televizija
ko pa da dovedeš nekog s ulice bi bolje vodio nego npr ona Jelenaneupitan wrote:Nacuo sam da FTV sprema novu marketinsku akciju - Dani otvorenih vrata FTV-a.
Svako ko pozeli da vodi dnevnik ili napravi neki prilog imat ce sansu. Naravno, nisu potrebne nikakve novinarske kvalifikacije posto iste ne posjeduju ni oni koji vec rade na FTV-u.
-
Obdaren
#283 Re: Federalna televizija
Ona Aida koja je sinoć vodila i koja najčešće vodi takozvani Dnevnik 2.karanana wrote:hehe, meni su bas bile simpaticne one nane i protest mi smo hodzini hodza je nas.Obdaren wrote:Dnevnik je strašan.Red Dodika, red HDZ-ova, red Turkovića, red Mirse Švicarca, red Đorđa Ždrale i na kraju opet red Dodika. O dešavanjima u Federaciji pod bošnjačkom kontrolom mane štani, osim povremenog priloga o nekakvom selu gdje žene navijaju mi smo hodžini, hodža je naš.
Napaljena bubuljičava voditeljica bez ikakvog osjećaja za čitanje, u jednoličnoj intonaciji i maniru komunističkih spikerica iz 50-ih godina prošlog vijeka (tako je i obučena i frizirana
)derući se koliko je grlo nosi sikće ko zmija. Ko da se svaka vijest lično nje tiče. I naravno nakon dnevnika partizanski film. Bar jedan dnevno.
![]()
Ovakvu antipropagandu novinarstva i izvještavanja svijet još nije vidio.
e, a koja je to napaljena? jeli i to tacno iz navoda ovog hdz-ovca?
o kojoj pricas? mujanova? znaci vec ne dobija dovoljno.
ili secerovicka?
kad je taj dan otvorenih vrata da malo svratim do njihovih ureda da rjesimo jedan dio onoga sto ih muci po navodima ovog hdz-ovca.
-
miop
#284 Re: Federalna televizija
Vansudskom nagodbom do izvrsenja sudske presude
Duska Jurisic i FTV se dogovorili
Generalni direktor Džemal Šabić, u ime RTV-a Federacije BiH, i urednica i novinarka Duška Jurišić zaključili su sporazum o vansudskom poravnanju, kojim Radio-televizija Federacije BiH Duški Jurišić uspostavlja sva prava u skladu s presudom Općinskog suda u Sarajevu, što znači povratak na radno mjesto urednice Informativnog programa i sva ostala prava u skladu sa sudskom odlukom. Duška Jurišić je bez odgađanja podnijela zahtjev za sporazumni raskid radnog odnosa na mjesto na koje je vraćena presudom. U skladu sa sporazumom o vansudskom poravnanju, Duška Jurišić će povući tužbu zbog nezakonitog otkaza, tužbu za mobing, te krivičnu prijavu protiv Džemala Šabića, generalnog direktora RTVFBiH, podnesenu zbog neizvršenja pravosnažne sudske odluke.
Na ovaj način biće okončan skoro dvogodišnji sudski spor, koji je Duška Jurišić vodila zbog, kako je presudom utvrđeno, nezakonitog razrješenja s dužnosti urednice Informativnog programa Federalne televizije.
- karanana
#285 Re: Federalna televizija
eh eh, za nju bih imo lijek sto se napaljenosti tice. daj boze da si u pravu.Obdaren wrote:Ona Aida koja je sinoć vodila i koja najčešće vodi takozvani Dnevnik 2.karanana wrote:hehe, meni su bas bile simpaticne one nane i protest mi smo hodzini hodza je nas.Obdaren wrote:Dnevnik je strašan.Red Dodika, red HDZ-ova, red Turkovića, red Mirse Švicarca, red Đorđa Ždrale i na kraju opet red Dodika. O dešavanjima u Federaciji pod bošnjačkom kontrolom mane štani, osim povremenog priloga o nekakvom selu gdje žene navijaju mi smo hodžini, hodža je naš.
Napaljena bubuljičava voditeljica bez ikakvog osjećaja za čitanje, u jednoličnoj intonaciji i maniru komunističkih spikerica iz 50-ih godina prošlog vijeka (tako je i obučena i frizirana
)derući se koliko je grlo nosi sikće ko zmija. Ko da se svaka vijest lično nje tiče. I naravno nakon dnevnika partizanski film. Bar jedan dnevno.
![]()
Ovakvu antipropagandu novinarstva i izvještavanja svijet još nije vidio.
e, a koja je to napaljena? jeli i to tacno iz navoda ovog hdz-ovca?
o kojoj pricas? mujanova? znaci vec ne dobija dovoljno.
ili secerovicka?
kad je taj dan otvorenih vrata da malo svratim do njihovih ureda da rjesimo jedan dio onoga sto ih muci po navodima ovog hdz-ovca.
-
dragonz
#286 Re: Federalna televizija
Na teletextu ove nazovi televizije na stranici 115 nastavak tzv."izvještavanja o dešavanjima u MZ Piljužići - Tešanj i tako kažu da je policija dijelila pozive za informativne razgovore te da je kreator POLITIČKO - POLICIJSKOG pritiska IZ BiH-e te da su zbog toga stanovnici te mjesne zajednice njih 200-tinjak protestvovali.
i neka se sada neko javi da kaže da je bakir h. normalan i da je novinar
-
veleno
#287 Re: Federalna televizija
Patološki slučaj.dragonz wrote:
Ovo šta rade na FTV-u je strašno.
-
veleno
#288 Re: Federalna televizija
dupli.
Last edited by veleno on 14/12/2011 13:27, edited 1 time in total.
-
VjecitiStudent
#289 Re: Federalna televizija
Znaci, Duska je konacno napustila Federalni Avaz.miop wrote:Vansudskom nagodbom do izvrsenja sudske presude
Duska Jurisic i FTV se dogovorili
Generalni direktor Džemal Šabić, u ime RTV-a Federacije BiH, i urednica i novinarka Duška Jurišić zaključili su sporazum o vansudskom poravnanju, kojim Radio-televizija Federacije BiH Duški Jurišić uspostavlja sva prava u skladu s presudom Općinskog suda u Sarajevu, što znači povratak na radno mjesto urednice Informativnog programa i sva ostala prava u skladu sa sudskom odlukom. Duška Jurišić je bez odgađanja podnijela zahtjev za sporazumni raskid radnog odnosa na mjesto na koje je vraćena presudom. U skladu sa sporazumom o vansudskom poravnanju, Duška Jurišić će povući tužbu zbog nezakonitog otkaza, tužbu za mobing, te krivičnu prijavu protiv Džemala Šabića, generalnog direktora RTVFBiH, podnesenu zbog neizvršenja pravosnažne sudske odluke.
Na ovaj način biće okončan skoro dvogodišnji sudski spor, koji je Duška Jurišić vodila zbog, kako je presudom utvrđeno, nezakonitog razrješenja s dužnosti urednice Informativnog programa Federalne televizije.
-
StupskaBitanga
#290 Re: Federalna televizija
Nadao sam se da će Duška spasiti ovaj titanic ali ništa od ovog scenarija
FTV zvanično je propao
FTV zvanično je propao
-
VjecitiStudent
#291 Re: Federalna televizija
Propala je nasa FTV, ali rodio se Federalni Avaz.StupskaBitanga wrote:Nadao sam se da će Duška spasiti ovaj titanic ali ništa od ovog scenarija
FTV zvanično je propao
-
StupskaBitanga
#292 Re: Federalna televizija
ParafraziramVjecitiStudent wrote:Propala je nasa FTV, ali rodio se Federalni Avaz.StupskaBitanga wrote:Nadao sam se da će Duška spasiti ovaj titanic ali ništa od ovog scenarija
FTV zvanično je propao
Gdje će xxxx biti urednica IPP JRTS?
Tako nekako je govorio Ščepo a evo danas zvanično su je otjerali
O njenom profesionalizmu koji je miljama iznad ovih skandalozno, ekskluzivno, model manekenskih novinara neću ni govoriti
Očekujem je na AJB
- Banksy
#293 Re: Federalna televizija
Rodio se ima godina i po, najmanje.VjecitiStudent wrote:Propala je nasa FTV, ali rodio se Federalni Avaz.StupskaBitanga wrote:Nadao sam se da će Duška spasiti ovaj titanic ali ništa od ovog scenarija
FTV zvanično je propao
-
Obdaren
#294 Re: Federalna televizija
Kako ovu spikericu nije stid čitat ovakve vijesti? Razumijem da se nema para, da je svaki posao dobar ali učestvovat u ovakvoj propagandi je odvratno. Čuj atak na nezavisnost i profesionalnost FTV-a?
Najgledanija televizija!? Matrix jbte. 
-
Obdaren
#295 Re: Federalna televizija
Joj ove papanke sa glasom i usnama sad-ću-ti-ga-po.ušit što vodi neku kvazi dijalošku emisjiju na FTV... Ko nju postavi na TV?
- neupitan
#296 Re: Federalna televizija
Ova Kazazicka je veceras (odgovorite ljudima) VIDNO drugacija, da ne kazem sje6ana.
Nije valjda da se tamo nesta desava u smislu prevaspitanja?!
-
StupskaBitanga
#297 Re: Federalna televizija
prebacih na Dnevnik FTV i imam šta vidjeti
Skype sa Sašom M.
Koje partijsko glasilo majko moja mila
Ostatak nisam ni gledao
Skype sa Sašom M.
Koje partijsko glasilo majko moja mila
Ostatak nisam ni gledao
-
StupskaBitanga
#298 Re: Federalna televizija
i da zaboravih prije toga nešto najzabavnije u večerašnjem Dnevniku
Selma Kapetanović hoda po Trgu BiH a kamerman u ritmu s njom
Gospodo sa FTV
Ak ćete već tako da radite kamera se fiksira a voditelj šetka u pravcu kamere
Ne može nikako oboje ajedno u ritmu da hodaju
Selma Kapetanović hoda po Trgu BiH a kamerman u ritmu s njom
Gospodo sa FTV
Ak ćete već tako da radite kamera se fiksira a voditelj šetka u pravcu kamere
Ne može nikako oboje ajedno u ritmu da hodaju
-
sandra01
#299 Re: Federalna televizija
neupitan wrote:Ova Kazazicka je veceras (odgovorite ljudima) VIDNO drugacija, da ne kazem sje6ana.
Desava,desava
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#300 Re: Federalna televizija
Šta je bilo u Nagovorite se ljudima?
Evo gledam reprizu Suzane Stambol, kao i uvijek samo što ne tuče goste

Evo gledam reprizu Suzane Stambol, kao i uvijek samo što ne tuče goste