Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Locked
ortega

#276 Re: Statut Mostara!!

Post by ortega »

ne znam zasto se ti na svaku ojecas nekako kao da se ugrozavaju principi mostaraca..dragi moj sugradjanine nadam se da si nesto iz rata naucio, ja gledajuci najmilije kako lete sa prozora 92 jesam, bola mostarci su najgori ljjudi na svijetu, svima im ga puna usta iz skandinavije, da ne govorim o ovima sto mrze sve sto ima veze sa mostarom, a do 90- ih su se kleli i u mostar i u stari i u ljepote mostara, ja nikad zaboravit necu muk kada pada stari most na jednoj strani, i opstu euforiju na drugoj, sirene slavlje partye, jebo takve mostarce, sta je sa tvojim velezom, rodjeni nadise mu nadimak, jer je bio dio svake kuce, uzmi dres danas pa na onaj stadion za koji smo svi izdvajali nekad dio plate otidji sa njegovim salom, pa da vidis koliko rodjenih tamo ima, uzmi kosacu i za nju birvaktile izdvajasmo, a sad od nasih para postade hrvatski dom kosaca, uzmi sve zivo gdje imaju vlast pa vidi koliko tu ima mostara, meni samo nije jasno sto mu ime ne promjenise, kad su sve ideale mostara i simbole pogazili, gdje samo ja ne bih vlast poslije rata, pa da svim gacanima, nevesinjcima, stocanima, dubravcima, capljincima, napravim kuce, dam im zemlju, pa da onda palamude o hrvatskom mostaru na pravdi boga, kao sto su oni radili, ne smetaju njima ni skutori, ni kakanjci ni konjicani..nama smeta svako ko nema deset unazad koljena iz mostara, nece ici, treba se prilagodjavat uslovima zarad opstanka..
155_mm

#277 Re: Statut Mostara!!

Post by 155_mm »

ortega wrote:ne mozes odvajat rat od ovoga, jer je rat nastavljen, postoji uzrok i posljedica, rat je uzrocio sve probleme danas, kako nije na zadovoljavajuci nacin zavrsen posljedica je da danas bosnjaci istocnog mostara nose svu nadu u opstojnost hercegovackih bosnjaka, bez mostara svi ljudi iz hercegovine bosnjacke nacionalnosti lagano ce da se iseljavaju..par primjera:vratili se ljudi u cp stolac, nemaju posla, ipak poslali djecu da studiraju, ta djeca zavrsila fax, mislis da ce im neko u capljini dati posao, nikad, dodje djete, kaze, ali mora u sudu biti odredjen broj bosnjaka, znate sta su oni uradili doveli nekog pravnika iz mostara, bosnjaka, zaposlili ga, jer znaju da ce ovaj nazad za mostar poslije radnog vremena, time je onemogucio ovo djete da dugorocno ostane u capljini, jer nece imat od cega da zivi..drugi slucaj, urbanizacija sjevernog logora, i kocenje dozvole za izgradnju, na vijecu nema sanse da dozvole izgradnju tamo, jer se zna gdje je sjeverni logor, i sta bi znacila njegova izgradnja, bar deset hiljada stanova, sa svim pratecim objektimai bar hiljadu dvije radnih mjesta..dalje imas hotel ruzu, i obustavu njene gradnje koja traje vec 5 godin, iz razloga sto se kao ne uklapa u stari dio grada svojom velicinom, uz nju naravno ide zaposlenje nekih 100 ili 200 ljudi, dok u istom starom gradu imas novonapravljenu crkvu, koja je daleko najveci objekat u mostaru i koja se eto uklapa, bitno je reci da je general sopta na otvaranju crkve rekao, da je ona tu da cuva katolicanstvo od islama, i da bdije nad hrvatskim narodom..tako da kad se prica o mostaru (prvom braniku bih, da se prica sa razumjevanjem problematike, a ne pausalno)da nam se ne bi desilo, kao sa banja lukom i ostalim bosanskim seherima, da ih se sjecamo sa tugom i sjetom uz vecernje sjelo i govorimo kakav je to begovski grad nekad bio, nama ne treba to nekad, trebamo se osvjestit dok nije kasno, jer ti ljudi dole toliko vole mostar da je to nevjerovatno, treba im samo omugucit osnovna prava na zivot i rad, oni ce napravit sve ostalo..
sto se tice federalnih ministarstava, mjesto im nije u sarajevu, jer je mostar glavni grad federacije, pa je tim i logicno da su federalna ministarstva smjestena u mostar..
ko je znacajniji mostar ili tuzla, ko je bogatiji, dalo bi se diskutovat, ali u ovom slucaju svakako mostar je znacajniji, majka voli oba djeteta, ali uvijek vise paznje posveti onome, koje je u datom trenutku u vecem problemu ili vecoj krizi..mostar na ledjima nosi golgotu hercegovine, koja je i od bosnjackih politicara sve vise etiketirana kao hrvatska..bosnjacki narod hercegovine ceka ista sudbina kao bosnjake rs-a ako izgube mostar, zato sto ce postat beznacajna manjina, usljed iseljavanja prouzrokovanog nemogucnoscu vodjenja zivota dostojnog covjeka..hocemo li se opametit?

kako ide hrvatsko hercegovaska himna..ponosna moja je zemlja hercegovina, hrvatska gruda sveta vec tisucljetna..
kako ide himna navijaca zrinjskog..tiho tiho tece neretva, nema vise duso mostova, ostali smo samo ti i ja zrinjski mostar, herceg bosna moja drzava..
i sve ovo u seher mostaru, osmanskom gradu biseru, koji je izgradjen za vrijeme turaka, i ciji svaki sokak i sad mirise na lisku i behar, a cija dusa isad odise bosanskim ponosom i prkosom, a sve dok je liske i behara, bice i bosanskog mostara..

pa ako ovo rade sa "statutom" pa sta ce biti kad ga ukinu?
pa zar nije bilo moguce istim ponasanjem u Srednjebosanskom kantonu dati adekvatan odgovor na ovo podvuceno?
krajnje je vrijeme da se prestane sa politikom "ma neka, samo da se vlasi ne naljute".
star(i)mo

#278 Re: Statut Mostara!!

Post by star(i)mo »

:-)
star(i)mo

#279 Re: Statut Mostara!!

Post by star(i)mo »

ortega wrote:ne znam zasto se ti na svaku ojecas nekako kao da se ugrozavaju principi mostaraca..dragi moj sugradjanine nadam se da si nesto iz rata naucio, ja gledajuci najmilije kako lete sa prozora 92 jesam, bola mostarci su najgori ljjudi na svijetu, svima im ga puna usta iz skandinavije, da ne govorim o ovima sto mrze sve sto ima veze sa mostarom, a do 90- ih su se kleli i u mostar i u stari i u ljepote mostara, ja nikad zaboravit necu muk kada pada stari most na jednoj strani, i opstu euforiju na drugoj, sirene slavlje partye, jebo takve mostarce, sta je sa tvojim velezom, rodjeni nadise mu nadimak, jer je bio dio svake kuce, uzmi dres danas pa na onaj stadion za koji smo svi izdvajali nekad dio plate otidji sa njegovim salom, pa da vidis koliko rodjenih tamo ima, uzmi kosacu i za nju birvaktile izdvajasmo, a sad od nasih para postade hrvatski dom kosaca, uzmi sve zivo gdje imaju vlast pa vidi koliko tu ima mostara, meni samo nije jasno sto mu ime ne promjenise, kad su sve ideale mostara i simbole pogazili, gdje samo ja ne bih vlast poslije rata, pa da svim gacanima, nevesinjcima, stocanima, dubravcima, capljincima, napravim kuce, dam im zemlju, pa da onda palamude o hrvatskom mostaru na pravdi boga, kao sto su oni radili, ne smetaju njima ni skutori, ni kakanjci ni konjicani..nama smeta svako ko nema deset unazad koljena iz mostara, nece ici, treba se prilagodjavat uslovima zarad opstanka..
Niko meni ne smeta brato. Operisan sam od toga ko je odakle(N), kako i s cim je dosao u Mostar. Pokusao sam samo da opisem trenutno stanje u Mostaru gdje nije sve crno i bijelo. Posto vidim da kritike nisu dobrodosle nastavit cemo gdje smo i stali... palamudjenje oko toga kako povratiti bosnjacku ili stvoriti ubjedljivu hrvatsku vecinu u gradu na Neretvi. To ce zasigurno biti rjesenje svih nasih problema.
155_mm

#280 Re: Statut Mostara!!

Post by 155_mm »

ortega wrote:ne znam zasto se ti na svaku ojecas nekako kao da se ugrozavaju principi mostaraca..dragi moj sugradjanine nadam se da si nesto iz rata naucio, ja gledajuci najmilije kako lete sa prozora 92 jesam, bola mostarci su najgori ljjudi na svijetu, svima im ga puna usta iz skandinavije, da ne govorim o ovima sto mrze sve sto ima veze sa mostarom, a do 90- ih su se kleli i u mostar i u stari i u ljepote mostara, ja nikad zaboravit necu muk kada pada stari most na jednoj strani, i opstu euforiju na drugoj, sirene slavlje partye, jebo takve mostarce, sta je sa tvojim velezom, rodjeni nadise mu nadimak, jer je bio dio svake kuce, uzmi dres danas pa na onaj stadion za koji smo svi izdvajali nekad dio plate otidji sa njegovim salom, pa da vidis koliko rodjenih tamo ima, uzmi kosacu i za nju birvaktile izdvajasmo, a sad od nasih para postade hrvatski dom kosaca, uzmi sve zivo gdje imaju vlast pa vidi koliko tu ima mostara, meni samo nije jasno sto mu ime ne promjenise, kad su sve ideale mostara i simbole pogazili, gdje samo ja ne bih vlast poslije rata, pa da svim gacanima, nevesinjcima, stocanima, dubravcima, capljincima, napravim kuce, dam im zemlju, pa da onda palamude o hrvatskom mostaru na pravdi boga, kao sto su oni radili, ne smetaju njima ni skutori, ni kakanjci ni konjicani..nama smeta svako ko nema deset unazad koljena iz mostara, nece ici, treba se prilagodjavat uslovima zarad opstanka..
ocigledno si upoznat sa prilikama u mostaru.
sta ti kazes da se grad podjeli:
a.) na dvije gradske opcine (zajednicko vijece opcine a da niko nikom ne smeta u "njegovom" dijelu)
b.) na dvije zasebne opcine (mostar a ovaj zapadni nek se zove "hastal" "stol" ili cak nek ga nazovu "tisch" ako bas hoce)
ortega

#281 Re: Statut Mostara!!

Post by ortega »

a.) na dvije gradske opcine (zajednicko vijece opcine a da niko nikom ne smeta u "njegovom" dijelu)
b.) na dvije zasebne opcine (mostar a ovaj zapadni nek se zove "hastal" "stol" ili cak nek ga nazovu "tisch" ako bas hoce)

problem je u tome sto vecina apsolutna bosnjaka medju kojim smo evo i ja i star-mo, nikako ne mozemo da prihvatimo da se grad djeli, na bilo sta, jer nama je sasvim svejedno ko je gdje vecina na kojoj strani, dok sa druge strane, evo ima istrazivanje vrseno nad djecom osnovnih skola zapadne strane, pitanje je bilo da li su ikad bili na starom mostu, cak preko 75 posto djece nikad nije vidjelo stari most, niti ima ikakvu zelju da ga vidi, ogroman je postotak onih koji nikad poslije rata nisu bili na istocnoj strani, dok bosnjaci idu redovno u objekte na desnu stranu, trose novac tamo, jednom ja u merkatoru, i zena trazi neke tepihe sa djetetom, i kaze joj prodavacica ima tu i tu na lijevoj strani, kad ovo djete kaze, ali mama tamo zive muslimani, eto mozes mislit..prijatelji moji da samo vi vidite kako oni nas mrze i koliko je tih primjera zgrozili bi se nad zivotom, pa evo imam inforacije da zadnjih dana grupa momaka, dok traju namazi kradu cipele i bacaju po cesti, eto i do toga je doslo..tamo se pjeva prijatelji, herceg bosna do hita za ostalo zaboli nas kita, i o kojem suzivotu, sa kim, da mi ovde pricamo! evo ja sam za, apsolutno, ali oni ne zele i tacka...
palermo

#282 Re: Statut Mostara!!

Post by palermo »

ortega wrote: problem je u tome sto vecina apsolutna bosnjaka medju kojim smo evo i ja i star-mo, nikako ne mozemo da prihvatimo da se grad djeli, na bilo sta, jer nama je sasvim svejedno ko je gdje vecina na kojoj strani, dok sa druge strane, evo ima istrazivanje vrseno nad djecom osnovnih skola zapadne strane, pitanje je bilo da li su ikad bili na starom mostu, cak preko 75 posto djece nikad nije vidjelo stari most, niti ima ikakvu zelju da ga vidi, ogroman je postotak onih koji nikad poslije rata nisu bili na istocnoj strani, dok bosnjaci idu redovno u objekte na desnu stranu, trose novac tamo, jednom ja u merkatoru, i zena trazi neke tepihe sa djetetom, i kaze joj prodavacica ima tu i tu na lijevoj strani, kad ovo djete kaze, ali mama tamo zive muslimani, eto mozes mislit..prijatelji moji da samo vi vidite kako oni nas mrze i koliko je tih primjera zgrozili bi se nad zivotom, pa evo imam inforacije da zadnjih dana grupa momaka, dok traju namazi kradu cipele i bacaju po cesti, eto i do toga je doslo..tamo se pjeva prijatelji, herceg bosna do hita za ostalo zaboli nas kita, i o kojem suzivotu, sa kim, da mi ovde pricamo! evo ja sam za, apsolutno, ali oni ne zele i tacka...
ovo što ti ovdje pišeš aposlutno se ne razlikuje od priče najcrnjih hrvatskih nacionalista. Možeš slobodno ukorak sa njima.
palermo

#283 Re: Statut Mostara!!

Post by palermo »

155_mm wrote:
A šta ti misliš da se podijeli Bosna i Hercegovina. ? Svako za sebe, samo kobajagi postoji BiH ? Kao što drug Dodik predlaže.?

O čemu vi pričate ? Jesam li ja pogriješio portal ?
hercegovac_pravi

#284 Re: Statut Mostara!!

Post by hercegovac_pravi »

Mostarske činjenice..

1) Bešlić je postao gradonačelnik isključivo zbog SDP-a. Veliki minus SDP-u.

2) Hrvati nisu etnička većina u Mostaru tako da je pominjanje nekakvog "stolnog grada" u najmanju ruku smiješno.Realan omjer je negdje 48% - 46%. Od toga procenta se mora oduzeti broj studenata koji su tu kratokoročno i omjer postaje u potpunosti drugačiji ali nije ni bitno. I ovaj omjer je sasvim dobar.

3) Skoro 65% opštine Mostar je naseljeno skoro isključivo Bošnjacima.

4) Statut treba ukinuti, preformulisati izborne jedinice i problem rješen.

Prema odluci Ustavnog Suda, Statut grada Mostara se ne ukida već se mijenjaju pojedini dijelovi.

Zar nismo ovu temu već jedanput imali i detaljno je sve u njoj objašnjeno. I Statut, i demografija i potencijalne promjene i odluka Ustavnog Suda i promjene izbornih jedinica ??? :?
155_mm

#285 Re: Statut Mostara!!

Post by 155_mm »

ortega wrote:problem je u tome sto vecina apsolutna bosnjaka medju kojim smo evo i ja i star-mo, nikako ne mozemo da prihvatimo da se grad djeli, na bilo sta, jer nama je sasvim svejedno ko je gdje vecina na kojoj strani, dok sa druge strane, evo ima istrazivanje vrseno nad djecom osnovnih skola zapadne strane, pitanje je bilo da li su ikad bili na starom mostu, cak preko 75 posto djece nikad nije vidjelo stari most, niti ima ikakvu zelju da ga vidi, ogroman je postotak onih koji nikad poslije rata nisu bili na istocnoj strani, dok bosnjaci idu redovno u objekte na desnu stranu, trose novac tamo, jednom ja u merkatoru, i zena trazi neke tepihe sa djetetom, i kaze joj prodavacica ima tu i tu na lijevoj strani, kad ovo djete kaze, ali mama tamo zive muslimani, eto mozes mislit..prijatelji moji da samo vi vidite kako oni nas mrze i koliko je tih primjera zgrozili bi se nad zivotom, pa evo imam inforacije da zadnjih dana grupa momaka, dok traju namazi kradu cipele i bacaju po cesti, eto i do toga je doslo..tamo se pjeva prijatelji, herceg bosna do hita za ostalo zaboli nas kita, i o kojem suzivotu, sa kim, da mi ovde pricamo! evo ja sam za, apsolutno, ali oni ne zele i tacka...
pa da probate da naselite krajisnike iz cazinske krajine u mostar (ono jest da nisu "starosjedioci") ali bi se za nekoliko dana znalo sta je "vlasko" a sta je "tursko" i ostalo bi "takona na vik vikova" :D
sala na stranu ali bosnjaci mostara, stoca i capljine su sluzili kupovanju mira u federaciji i zato su u ovakvoj situaciji prepusteni sami sebi. ja mislim da je podjela grada neminovna ili kao dio reformisanja "pederacije" ili mozda cak zbog nastanka "treceg" (ne treceg rajha gluho bilo pfuj, pfuj)
vaučer

#286 Re: Statut Mostara!!

Post by vaučer »

Mogu samo dobaciti da Hotel Ružu ne blokiraju Hrvati već Unesco i da franjevačka crkva nije dio Starog grada nikako i ničim. Samo radi faktualne točnosti. O crkvi kao provokatorskom preseravanju bi se dalo itekako pričati.

E da, bosanski Mostar?
155_mm

#287 Re: Statut Mostara!!

Post by 155_mm »

palermo wrote: A šta ti misliš da se podijeli Bosna i Hercegovina. ? Svako za sebe, samo kobajagi postoji BiH ? Kao što drug Dodik predlaže.?

ma gluho bilo da si pogrijesio. nego sam samo upitao nekog ko je iz mostara i poznaje prilike sta on misli sta bi bilo najbolje za gradjane mostara i "ove" i "one". naravno kad zabijes glavu u pijesak (a mozes i u neretvu ako ti je lakse) sve je onda odlicno i mostar je kao sto je bio na zimu 1984.
palermo

#288 Re: Statut Mostara!!

Post by palermo »

vaučer wrote:Mogu samo dobaciti da Hotel Ružu ne blokiraju Hrvati već Unesco i da franjevačka crkva nije dio Starog grada nikako i ničim. Samo radi faktualne točnosti. O crkvi kao provokatorskom preseravanju bi se dalo itekako pričati.

E da, bosanski Mostar?
Samo da ti potvrdim faktografiju.

Valjda se sa bosanskohercegovačkim Mostarom slažeš, nije zar da si lokal patriota kojem je svejedno gdje Mostar pripada?
Ponosan

#289 Re: Statut Mostara!!

Post by Ponosan »

Mostar nikad nece biti Hrvatski grad" Hrvati to nisu uspjeli postici u ratu,a kamoli u miru,nema sanse! najrealnije je da budu dvije opstine u Mostaru,istocna i zapadna i Grad Mostar u koji ce ulaziti vjecnici izabrani ravnomjerno u obje opcine i Bosnaci i Hrvati,pa neka se svaka opstina razvija u skladu sa svojom sposobnoscu i znanjem!..kako god,Hrvati nikako ne mogu dominirati gradom kojeg prirodno ne zasluzuju!
Duncan Ferguson

#290 Re: Statut Mostara!!

Post by Duncan Ferguson »

A jadni Srbi, nigdje ih. Niko ih ništa ne pita.
palermo

#291 Re: Statut Mostara!!

Post by palermo »

155_mm wrote:
palermo wrote: A šta ti misliš da se podijeli Bosna i Hercegovina. ? Svako za sebe, samo kobajagi postoji BiH ? Kao što drug Dodik predlaže.?

ma gluho bilo da si pogrijesio. nego sam samo upitao nekog ko je iz mostara i poznaje prilike sta on misli sta bi bilo najbolje za gradjane mostara i "ove" i "one". naravno kad zabijes glavu u pijesak (a mozes i u neretvu ako ti je lakse) sve je onda odlicno i mostar je kao sto je bio na zimu 1984.
I šta kažeš, neminovnost je podjela Mostara. Samo je potrebno da prestanemo zabadati glavu u pijesak, tj Neretvu

Ne odgovori ti meni, zašto ne bi dijelili i BiH. Čim prestanemo zabadati glavu u pijesak, tj u more kod Neuma.
madner

#292 Re: Statut Mostara!!

Post by madner »

Ponosan wrote:Mostar nikad nece biti Hrvatski grad" Hrvati to nisu uspjeli postici u ratu,a kamoli u miru,nema sanse! najrealnije je da budu dvije opstine u Mostaru,istocna i zapadna i Grad Mostar u koji ce ulaziti vjecnici izabrani ravnomjerno u obje opcine i Bosnaci i Hrvati,pa neka se svaka opstina razvija u skladu sa svojom sposobnoscu i znanjem!..kako god,Hrvati nikako ne mogu dominirati gradom kojeg prirodno ne zasluzuju!
Cuj dvije opstine, koji Cova je to smislio.
star(i)mo

#293 Re: Statut Mostara!!

Post by star(i)mo »

A karte podjele? Dajte malo nesto i za oka. :-)
madner

#294 Re: Statut Mostara!!

Post by madner »

star(i)mo wrote:A karte podjele? Dajte malo nesto i za oka. :-)
Prvo ukidamo Hercegovinu pa onda crtamo dalje :D
star(i)mo

#295 Re: Statut Mostara!!

Post by star(i)mo »

Jasta bola', Nema Vise Zajebancije :D
webby-x

#296 Re: Statut Mostara!!

Post by webby-x »

Mostar treba imati statut kao i svaka druga lokalna samouprava.
Bošnjaci moraju prihvatiti odluku Ustavnog Suda BiH.
ako ne prihvate, samo daju Dodiku i sličnima municiju i za pravo
da rade isto, dok u isto vrijeme još više odbijaju međunarodnu
zajednicu od sebe.
vaučer

#297 Re: Statut Mostara!!

Post by vaučer »

palermo wrote:
vaučer wrote:Mogu samo dobaciti da Hotel Ružu ne blokiraju Hrvati već Unesco i da franjevačka crkva nije dio Starog grada nikako i ničim. Samo radi faktualne točnosti. O crkvi kao provokatorskom preseravanju bi se dalo itekako pričati.

E da, bosanski Mostar?
Samo da ti potvrdim faktografiju.

Valjda se sa bosanskohercegovačkim Mostarom slažeš, nije zar da si lokal patriota kojem je svejedno gdje Mostar pripada?
Naravno da se slažem, ali bosanski mi je nekako više zemljopisni pridjev pa iako bosanske kulture u Mostaru ne nedostaje, sam grad je ipak prostorno u srcu Hercegovine. Nisam navikao slušati bosansko, kao pridjev za nacionalno, uvijek me poškaklje to izostavljanje lijepe Hercegovine iz imena i izvedenica imena države, ako je ovo bilo to tj.
Bosnolog

#298 Re: Statut Mostara!!

Post by Bosnolog »

MuaDib wrote:Najbolje rješenje je da se Mostar uredi kao grad koji se sastoji od dvije općine Mostar 1 i Mostar 2, sa relativnom bošnjačkom i hrvatskom većinom i da se iz obje bira jednak broj vjećnika gradskog vijeća, te da se uspostavi rotacija gradonečalnika iz obje općine. Ne treba se zavaravati da će Mostar ikad više biti suštinski ujedinjen grad. Pa bolje dati svakom da osjeća da ima svoju vlast i da je dijeli, a ne da dijeli državu. Iako se ne slažem sa ovim konceptom, on je jedini moguć. Jer slučaj Mostara jasno i nedvosmisleno pokazuje svu licimjernost bošnjačke politike, koja bi građansku državu na nivou države, a na lokalnom nivou gdje su Bošnjaci u manjini sistem prikrivene etničke segregacije.

Auuuuuu sto se ovdje kosmopolitski prosu,....Zapamti da je Mostar bio i ostao bosanskohercegovacka staljingradska utvrda dvostrukih agresora i domacih izdajnika,.....

Branioci Mostara u uniformama ARBIH su najveci heroji odbrane RBiH upravo bili u Mostaru koji je najvise stradao u ratu protiv BIH a na koji je baceno vise artiljerijskog celika i olova od Vukovara,...

Sarajevo i SDA je poslije rata izdala kompletnu Hercegovinu pa tako i Mostar,to je ucinio i SDP posljednjim cinom uzdrzanog saucesca pri reizboru novog starog gradonacelnika kada je HDZ izigrao navodni jaransko ahbabski koalicioni dogovor sa SDA ubleh naivcima,.... ;-)

Mostar ce biti i ostati grad Mostaraca u nasoj BiH,..... :oops:
Duncan Ferguson

#299 Re: Statut Mostara!!

Post by Duncan Ferguson »

Najlakše je tuđa leđa postaviti, e pa nek propadne cijela država ali Mostar neće biti stolni grad.
madner

#300 Re: Statut Mostara!!

Post by madner »

Duncan Ferguson wrote:Najlakše je tuđa leđa postaviti, e pa nek propadne cijela država ali Mostar neće biti stolni grad.
Srecom nije to dilema. Neka Cova pukne od muke, Stolnog i treceg nema.
Locked