Al Jazeera Balkans

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
opa22

#276 Re: Al Jazeera Balkan

Post by opa22 »

pa od 18h do ponoci ce isprva ici AlJazeera Balkans
opa22

#277 Re: Al Jazeera Balkan

Post by opa22 »

ocekivam ovako nesto na balkanski nacin :D

StupskaBitanga

#278 Re: Al Jazeera Balkan

Post by StupskaBitanga »

Ovdje se trebaju desiti neke stvari zbog kojih je Al-J i došla
Tako da polako sve u svoje vrijeme
ema_

#279 Re: Al Jazeera Balkan

Post by ema_ »

StupskaBitanga wrote:Ovdje se trebaju desiti neke stvari zbog kojih je Al-J i došla
Tako da polako sve u svoje vrijeme

De ba, ne prizivaj :twisted: :skoljka: .
opa22

#280 Re: Al Jazeera Balkan

Post by opa22 »

pa te stvari se odavno ovdje desavaju :D
blacksky

#281 Re: Al Jazeera Balkan

Post by blacksky »

opa22 wrote:tek engleski onog tarika :D

btw. kako se zove ona crna voditeljica ??? full kratko osisana?
hahah, a pogledaj ovaj klip, covjek ne bi ni primjetio ovako sam :D
http://bit.ly/td5ngp
Umoslav

#282 Re: Al Jazeera Balkan

Post by Umoslav »

Za mene to je samo novi YUTEL (koji je inace bio solidna TV kuca) ,ali Milic kao Tudjmanov novinar je doveo sve same nacionaliste (hrvate) koji nam se onako seretski smjeskaju sa ekrana serijatske televizije.Sve ce biti ok do prve velike krize kad ce novinari ,kao sto su i u proslosti pokazati za ciji racun zapravo rade.Aljazeera balkans namjerno izbjegava aktualne teme u nasoj BIH kao sto je pitanje terećeg entiteta,konstntni separatizam HDZ-a i SNDS-a jer bi ti "probudilo duhove".Vidjet cemo uostalom koliko su ovi "novinarski nacisti" profesionalci kad se ove teme toliko nametnu da i oni nece moci da ih vise izbjegavaju.Vidjet cemo da je gosp Milic zaista profesionalac ali ta profesija nije novinarstvo.
MUNAFIK

#283 Re: Al Jazeera Balkan

Post by MUNAFIK »

Umoslav wrote:Za mene to je samo novi YUTEL (koji je inace bio solidna TV kuca) ,ali Milic kao Tudjmanov novinar je doveo sve same nacionaliste (hrvate) koji nam se onako seretski smjeskaju sa ekrana serijatske televizije.Sve ce biti ok do prve velike krize kad ce novinari ,kao sto su i u proslosti pokazati za ciji racun zapravo rade.Aljazeera balkans namjerno izbjegava aktualne teme u nasoj BIH kao sto je pitanje terećeg entiteta,konstntni separatizam HDZ-a i SNDS-a jer bi ti "probudilo duhove".Vidjet cemo uostalom koliko su ovi "novinarski nacisti" profesionalci kad se ove teme toliko nametnu da i oni nece moci da ih vise izbjegavaju.Vidjet cemo da je gosp Milic zaista profesionalac ali ta profesija nije novinarstvo.
ja mislim da ce ni o tim temama pricati i da radi toga nece biti na listi pozeljnih kod nasih komsija... Vise volim kada o tim temama prica novinar hrvat nego da to prica neki ''nas''
Umoslav

#284 Re: Al Jazeera Balkan

Post by Umoslav »

MUNAFIK wrote:
Umoslav wrote:Za mene to je samo novi YUTEL (koji je inace bio solidna TV kuca) ,ali Milic kao Tudjmanov novinar je doveo sve same nacionaliste (hrvate) koji nam se onako seretski smjeskaju sa ekrana serijatske televizije.Sve ce biti ok do prve velike krize kad ce novinari ,kao sto su i u proslosti pokazati za ciji racun zapravo rade.Aljazeera balkans namjerno izbjegava aktualne teme u nasoj BIH kao sto je pitanje terećeg entiteta,konstntni separatizam HDZ-a i SNDS-a jer bi ti "probudilo duhove".Vidjet cemo uostalom koliko su ovi "novinarski nacisti" profesionalci kad se ove teme toliko nametnu da i oni nece moci da ih vise izbjegavaju.Vidjet cemo da je gosp Milic zaista profesionalac ali ta profesija nije novinarstvo.
ja mislim da ce ni o tim temama pricati i da radi toga nece biti na listi pozeljnih kod nasih komsija... Vise volim kada o tim temama prica novinar hrvat nego da to prica neki ''nas''
Bas ce ti "oni" o tome "pricati" :-)

http://klix.com/7dvxgxt
MUNAFIK

#285 Re: Al Jazeera Balkan

Post by MUNAFIK »

Lova sva vrata otvara... jedino ako su oni jaci i veci od Dzezire i njihove uredjivacke politike, ili ako je ta politika identicna njihovim stavovima onda OK, nece o tome pricati... ali mislim da nisu...
motachjointa

#286 Re: Al Jazeera Balkan

Post by motachjointa »

vidi, vidi sto se koprcaju i otimaju, pocelo je pljuvanje na sva zvona AJ, prpa je ogromna kako na bh tako i na regionalnom medijskom nebu, ko ce gledat sad neki drugi informativni program pored AJ?
Sasvim_Obican

#287 Re: Al Jazeera Balkan

Post by Sasvim_Obican »

Hajde bogati... Ivana Brkić, Ilija Jandrić, Ivana Brkić i Stipe Sladoljev nacionalisti ?! ?! ?! Uozbilji se, čovječe. Ti ljudi su u ratu bili djeca, a svojim radom na RTL-u i Novoj ( za koji sumnjam da si pratio ) su se pokazali kao objektivni i jako dobri novinari. Prema tome, prvo se moraš malo informisati, a tek onda optuživati i stigmatizirati ljude.
mistek

#288 Re: Al Jazeera Balkan

Post by mistek »

Na AJB se gleda šta je ko 2%, ako i toliko.
mousstapha

#289 Re: Al Jazeera Balkan

Post by mousstapha »

Pokazat ce da se i o ovakvim temama moze objektivno izvjestavati, a nekom trenutnom izbjegavanju je apsurdno govoriti, jer su tek jucer poceli s radom. Za negativne kritike sacekaj objektivne razloge, nema smisla optuzivati nekoga za nesto sto mislis da ce uraditi.
adnan_hz

#290 Re: Al Jazeera Balkan

Post by adnan_hz »

Mene nervira samo ono sturo uradjen prilog o utakmici Portugal - BiH. VIse su dali podataka o tekmi Turska - Hrvatska. Ova prva tekma kao da se igrala 10000 km od Sarajeva.
mousstapha

#291 Re: Al Jazeera Balkan

Post by mousstapha »

adnan_hz wrote:Mene nervira samo ono sturo uradjen prilog o utakmici Portugal - BiH. VIse su dali podataka o tekmi Turska - Hrvatska. Ova prva tekma kao da se igrala 10000 km od Sarajeva.
Pa ovo je balkanska verzija Al Jazeere, a ne bosanska. Po mom misljenju izvjestavanja su otprilike pojednako trajala. A ionako su za danas najavili detaljniji izvjestaj.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#292 Re: Al Jazeera Balkan

Post by -LIBERO- »

Ti bas nemas pojma sta pricas. U startu ,samo zato sto ima dosta imena "ne nasih" (gadi mi se sto ovo pisem uopste) ti si ih etiketirao sta ce i kako da sve to funkcionise.

Da,da Al Jaz. ce duvati u jedra Hrvatskom i Srpskom nacionalizmu...ja ti se divim ako ti zaista mislis da se to moze desiti :shock: :lol:.

Polako ljudi ,tek je jedan dan emitovnja iza nas. A oni koji su ocekivali da ce ova TV kuca biti u maniru Bakira i Senada i slicnih "zurnalista" opasno su se zeznuli.

Jer ,objektivnost i pravo i istinsko novinarstvo je nesto sasvim drugo..samo opusteno i pratite kako se to radi ;-)
Bosanac21

#293 Re: Al Jazeera Balkan

Post by Bosanac21 »

Zarazen sam... Izgleda da ce biti situacija prvo da vidim vijesti, na AJB pa onda u grad... Ovo je fenomenalnooo....

A veceras u studiju je Adnan Rondić :)
kosmatac

#294 Re: Al Jazeera Balkan

Post by kosmatac »

Dajte neki link za online gledanje.
harač

#295 Re: Al Jazeera Balkan

Post by harač »

gleda li ko ovo na HS-u... meni je AJB mutna, dok mi je ona normalna (kao i svi drugi kanali) ok :?
opa22

#296 Re: Al Jazeera Balkan

Post by opa22 »

sta je ovo pobogu veceras dosta gafova
karanana

#297 Re: Al Jazeera Balkan

Post by karanana »

problemi.

izgleda da je njima ustvari savjetovano da masu rukama. ja mislio da im je to mana, a mozda tako treba.
ja_sarajevo

#298 Re: Al Jazeera Balkan

Post by ja_sarajevo »

slabo veceras !
opa22

#299 Re: Al Jazeera Balkan

Post by opa22 »

katastrofa je ovo veceras, nije mi bas ovaj Adnan za voditelja
harač

#300 Re: Al Jazeera Balkan

Post by harač »

ma joj dađa ti al jazzera kad dovodiš naš "kvalitet" :-)
Locked