Dubioza Kolektiv

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Russki

#276 Re: Dubioza Kolektiv

Post by Russki »

Baran wrote:
insomnia78 wrote: Nemojte ba budalasati znamo dobro sta tri prsta predstavljaju na nasim prostorima.
Srbija, Bog i spid!
samo mokar
insomnia78

#277 Re: Dubioza Kolektiv

Post by insomnia78 »

Ko plastelin. Da ga moras jesti posto ne mozes smrkati

A more i kuhana rakija, trodoni i debele zene
Russki

#278 Re: Dubioza Kolektiv

Post by Russki »

insomnia78 wrote:Ko plastelin. Da ga moras jesti posto ne mozes smrkati

A more i kuhana rakija, trodoni i debele zene
e ba čuo sam za tu kuhanu rakiju..jel stvarno devastira kao što pričaju? :lol:
insomnia78

#279 Re: Dubioza Kolektiv

Post by insomnia78 »

Ne vise od trodona i debelih zena
DaysleepeR

#280 Re: Dubioza Kolektiv

Post by DaysleepeR »

piupiu wrote:
DaysleepeR wrote: jest jer su Čoline pjesme inače nosile subliminalnu poruku o rušenju Saveza Komunista Jugoslavije. super poređenje.
E jbg sad. Na ovom forumu sve treba pažljivo nacrtati, sve luftalo s časova sociologije. Je l' ko čuo za formiranje ukusa kod djece? Pa da li se ono odnosi na pop ili na 'konzumiranje' subverzivnih poruka, potpuno je svejedno, proces je identičan.
nije identičan. djeca na koncertu dubioze su propast dubioze. nema spina koji to može opravdati. njihovo prihvatanje djece je poseban fail. dubioza je izgubila kredbilitet. postali su kike budalike. fact.
Baran

#281 Re: Dubioza Kolektiv

Post by Baran »

DaysleepeR wrote:
nije identičan. djeca na koncertu dubioze su propast dubioze. nema spina koji to može opravdati. njihovo prihvatanje djece je poseban fail. dubioza je izgubila kredbilitet. postali su kike budalike. fact.
Pa porast će i ta djeca, a dubioza će i dalje rokat :serbo:
cyprus

#282 Re: Dubioza Kolektiv

Post by cyprus »

Ja ću samo još jednom ponovit - Dubioza ima previše plitke tekstove za tematiku kojom se bavi... Tako da ne znam čemu čuđenje "otkud djeca na njihovom koncertu" :-)
insomnia78

#283 Re: Dubioza Kolektiv

Post by insomnia78 »

Logican slijed je feat Bumbo Koreli i Jala a onda je samo nebo granica
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#284 Re: Dubioza Kolektiv

Post by Nurudin »

dubioza , tinejdžerski bend
Ovo sa tri prsta je klasični "nacionalni ponos" i sve je to ok ALI tebra koji kurac onda pjevaš i predstavljaš sebe kao antinacionalistu ??
Russki

#285 Re: Dubioza Kolektiv

Post by Russki »

ja kazem da su ljudi rinaka, svijet me napada

ali sreca evo, dozivaju se pameti (mislim na slušaoce)
manijak1

#286 Re: Dubioza Kolektiv

Post by manijak1 »

Chmoljo wrote:Pogledati komentare na yt za pjesmu Lilly Allen "Not fair" i sve ce biti jasnije :D
She is really hot in this video :? :D
Ma ništa više ne može biti jasno .
piupiu

#287 Re: Dubioza Kolektiv

Post by piupiu »

DaysleepeR wrote:nije identičan. djeca na koncertu dubioze su propast dubioze. nema spina koji to može opravdati. njihovo prihvatanje djece je poseban fail. dubioza je izgubila kredbilitet. postali su kike budalike. fact.
Kako misliš 'fact'? Ti tako kažeš, pa je fakt? Nije fakt, nego mišljenje. Šta treba da rade? Da pišu tekstove k'o Michel Foucault i Derrida na spidu? Da ih niko ne razumije, ne bi li sloj konzumenata 'ozbiljne popularne muzike', koji se razumije u literarnu kritiku mog'o vikat' 'sjoo jes' ovo dobro' i 'ulazak djeci zabranjen'? Da se razumijemo, oni jesu zabavljači, i možda im tekstovi nemaju kakve literarne vrijednosti, ali čak ni ovi sa zadnjeg albuma nisu ni dječiji, ni banalni...
DaysleepeR

#288 Re: Dubioza Kolektiv

Post by DaysleepeR »

piupiu wrote:
DaysleepeR wrote:nije identičan. djeca na koncertu dubioze su propast dubioze. nema spina koji to može opravdati. njihovo prihvatanje djece je poseban fail. dubioza je izgubila kredbilitet. postali su kike budalike. fact.
Kako misliš 'fact'? Ti tako kažeš, pa je fakt? Nije fakt, nego mišljenje. Šta treba da rade? Da pišu tekstove k'o Michel Foucault i Derrida na spidu? Da ih niko ne razumije, ne bi li sloj konzumenata 'ozbiljne popularne muzike', koji se razumije u literarnu kritiku mog'o vikat' 'sjoo jes' ovo dobro' i 'ulazak djeci zabranjen'? Da se razumijemo, oni jesu zabavljači, i možda im tekstovi nemaju kakve literarne vrijednosti, ali čak ni ovi sa zadnjeg albuma nisu ni dječiji, ni banalni...
fakt je da su postali kike budalike. sve ostalo je šuplja i filozofiranje, različite vadione

ulaz djeci bi trebao biti zabranjen na svaki koncert izvođača koji u tekstovima ima riječi neprimjerene tim uzrastima

tipa "vratiće se valter - jebaće vam mater"
piupiu

#289 Re: Dubioza Kolektiv

Post by piupiu »

DaysleepeR wrote:fakt je da su postali kike budalike. sve ostalo je šuplja i filozofiranje, različite vadione

ulaz djeci bi trebao biti zabranjen na svaki koncert izvođača koji u tekstovima ima riječi neprimjerene tim uzrastima

Ma ne me jebat, pa je li sad Kike ili je neprimjereno? Šuplja je priča o 'degradiranju' benda 'plitkim' tekstovima i prisustvom djece. A to o 'neprimjerenim riječima' je malogradjansko moralisanje.
DaysleepeR

#290 Re: Dubioza Kolektiv

Post by DaysleepeR »

piupiu wrote:
DaysleepeR wrote:fakt je da su postali kike budalike. sve ostalo je šuplja i filozofiranje, različite vadione

Ma ne me jebat, pa je li sad Kike ili je neprimjereno? Šuplja je priča o 'degradiranju' benda 'plitkim' tekstovima i prisustvom djece. A to o 'neprimjerenim riječima' je malogradjansko moralisanje.
nije malograđansko, nigdje u svijetu djeca ne mogu biti izložena muzici koja ima psovke i motaj smotaj, od londona do amsterdama

bend je postao karikatura od onoga šta je bio u početku
Bloo
Globalna šefica

#291 Re: Dubioza Kolektiv

Post by Bloo »

Nurudin wrote:dubioza , tinejdžerski bend
Ovo sa tri prsta je klasični "nacionalni ponos" i sve je to ok ALI tebra koji kurac onda pjevaš i predstavljaš sebe kao antinacionalistu ??
Kakav nacionalni ponos?
Ommadawn

#292 Re: Dubioza Kolektiv

Post by Ommadawn »

Dubioza Kolektiv - Bijelo Dugme nove generacije.
Thorgerson

#293 Re: Dubioza Kolektiv

Post by Thorgerson »

insomnia78 wrote:O pa ne radi se o tome. U pitanju je identifikacija, provokacija il’ sta vec i kako kod koga sa necim sto kod nas s pravom ima jako negativnu konotaciju. Ili mislis da se npr Pjanic stidi svog palca pa tricu pokazuje ovako
Nemojte ba budalasati znamo dobro sta tri prsta predstavljaju na nasim prostorima.
Upravo tako.

Ili npr. Kobe Bryant ili Phil Jackson
Image

Ili Curry
Image

:D
piupiu

#294 Re: Dubioza Kolektiv

Post by piupiu »

DaysleepeR wrote:nije malograđansko, nigdje u svijetu djeca ne mogu biti izložena muzici koja ima psovke i motaj smotaj, od londona do amsterdama

bend je postao karikatura od onoga šta je bio u početku
Svaki roditelj ima pravo i odgovornost svoje dijete zaštiti od 'neprimjerenih sadržaja', a oni koji su svoju djecu doveli da slušaju Dubiozu očigledno to ne smatraju 'neprimjerenim sadržajima'. Nije do Dubioze da se samo-cenzuriše da djeca ne bi bila izložena psovkama, a za sve ostalo ima klasifikacija sadržaja. Dakle, za mene je to bespotrebno malogradjansko moralisanje.

A to jesu li oni karikatura ili nisu, ok, to je stvarno individualno mišljenje, nekome su tek sad dobri, nekome su sada grozni, šta da se radi.
Last edited by piupiu on 08/01/2018 11:26, edited 1 time in total.
Thorgerson

#295 Re: Dubioza Kolektiv

Post by Thorgerson »

DaysleepeR wrote:
piupiu wrote:

O ukusima se ne raspravlja, postoje cinjenice, a cinjenica jeste da je DK veoma uspjesan bend i jedan od najuspjsenijih na ovim prostorima.

Misilm, ja ih ne slusam, ali sta sad...ljudi su skontali gdje je lova, nisu turbo folk, ok je muzika, tekstovi takvi kakvi su..

Uostalom, vi ovdje svi jel kad upalite mjuzu u autu, pomno slusate sta pjevac govori...dajte ba, ja odvalim neke mjuze, samo da nesto slusam, da udara...jebe mi se tekst i sve, imam svojih briga...

:run:
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#296 Re: Dubioza Kolektiv

Post by Nurudin »

Bloo wrote:
Kakav nacionalni ponos?
Pa kad dižeš tri prsta to je valjda znak da si "ponosni Srbin" ??
Istovremeno snimaš pjesme u kojima jebeš mater nacionalistima. Oksimoronizam
Banksy

#297 Re: Dubioza Kolektiv

Post by Banksy »

'Normalizam'... :?
Nurudin

#298 Re: Dubioza Kolektiv

Post by Nurudin »

Inače meni Dubioza uvijek bio bezze bend, dječiji . Zooster je za njih Mona Lisa
Bloo
Globalna šefica

#299 Re: Dubioza Kolektiv

Post by Bloo »

Nurudin wrote:
Bloo wrote:
Kakav nacionalni ponos?
Pa kad dižeš tri prsta to je valjda znak da si "ponosni Srbin" ??
Istovremeno snimaš pjesme u kojima jebeš mater nacionalistima. Oksimoronizam
Eno i Isus iznad ulaza u Katedralu diže tri prsta :lol: :lol:
I nacisti su dizali tri prsta.

Mislim da vas branosamo malo podjebava :D
Nurudin

#300 Re: Dubioza Kolektiv

Post by Nurudin »

Ja ni ne znam ko je Brano , a još manje znam ko smo to Mi
Post Reply