SDA-All about

Post Reply
Banksy

#276 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

ultima_palabra wrote:
Banksy wrote:
ultima_palabra wrote: Prije bih okrenuo leđa Normanu Batesu nego Sulejmanu Tihiću.
:shock:

Pa zar nisi sam rekao - u vrijeme kad je sklopljena ova nova bošnjačka koalicija, da ova SDA nije više ONA SDA, da je to jedna reformisana stranka, nešto sasvim novo, napredno, perspektivno ... nemoj da sad tražim post. :mrgreen:
Rekao sam da SDA nije više nacionalistička nego klijentelistička stranka... nešto u tom smislu. To i sad tvrdim.

Svi marifetluci SDA na lokalnim i kantonalnim nivoima se mogu trpiti dok se drže zadane strategije na državnom i federalnom nivou... ako Tihić pokušava ubaciti "gospodu" u federalnu vladu, vrijeme je da SDP okrene ćurak.
Ti k'o Alija ... dopodne, popodne ... :mrgreen:

Bilo je nešto u drugom smislu, reformisana, perspektivna, itd ... I nisi bio jedini.
U ono vrijeme kad je trebalo opravdati ovu nakaradnu koaliciju.
ultima_palabra

#277 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Ne sjećam se da sam tako nešto izjavio... ono što sam naveo je neki maksimum koji sam mogao reći o njima :D

Koalicija je bila nužnost.
valterbranisarajevo

#278 Re: SDA-All about

Post by valterbranisarajevo »

KAKO SDA IZDAJE BOSNU: Povukla je glasače iz Podrinja, kako bi zauzela SDP-u 'Bastilju' - općinu Centar u Sarajevu

Četvrtak | 19.01.2012.

Bila je potrebna temperatura pa da spoznam izdaju onoga ko se predstavlja kao ''zaštitnik muslimanskog povijesnog kruga''. Temperaturu (vrućicu) je dobila moja kćerka (2007g.) pa smo se uputili u Dom zdravlja. Tamo nas je čekalo iznenađenje

Piše: Kemal Mahić

Bila je potrebna temperatura pa da spoznam izdaju onoga ko se predstavlja kao ''zaštitnik muslimanskog povijesnog kruga''. Temperaturu (vrućicu) je dobila moja kćerka (2007g.) pa smo se uputili u Dom zdravlja. Tamo nas je čekalo iznenađenje. Birokratija u medicinskoj ustanovi u Sarajevu, nije htjela razgovarati sa nama, jer je lična karta nositelja zdravstvenog osiguranja glasila na adresi u Ljubuškom, koju sam izvadio u svom gradu po dolasku iz izbjeglištva 1998. godine. Za prve parlamentarne te lokalne izbore, važila je lična karta za glasanje liste za Ljubuški i Zapadnohercegovačku županiju (glasanje u odsustvu).

Za naredne izbore velika trojka nacionalnih stranaka se dogovorila i sprovela dogovor u djelo, da na budućim izborima važi lična karta (a time i zdravstvena zaštita!) izdata u mjestu gdje je nosilac zdravstvenog osiguranja zaposlen. Po ovome zaključku, morao sam promijeniti ličnu kartu i prijaviti se u Sarajevu, gdje sam i zaposlen.Tako sam nevoljno postao građanin Sarajeva i moja buduća glasanja na izborima (radi zdravstvene zaštite!) su za listu kantona Sarajevo, a samim tim ne mogu glasati za listu svoga grada - Ljubuškog. Ova fašistička odluka, u kojoj učestvuju glavne nacionalne stranke (u dogovoru), važi i danas.

Mislioci i ''vizionari'' SDA nisu ni znali da će na ovaj način izgubiti Bosnu, jer su izgubili ''supstancu''. To su pokazala posljednja dva izborna ciklusa. Na koji način?

Desetine hiljada Bošnjaka iz Podrinja živi i radi u Sarajevu. Ovakvim dogovorom tri ''nacionalna čudovišta'', desetine hiljada glasača su izgubile pravo glasanja u svojim prijeratnim općinama (Vlasenica, Višegrad, Bratunac, Zvornik...), gdje su bili većinsko stanovništvo prije agresije na Bosnu i Hercegovinu. Na ovaj način (radi zdravstvene zaštite), SDA neuki kadrovi su ''servirali'' Republiku Srpsku Dodigu, patrijarhu, vladikama i ostalim paradržavnim elementima. SDA je ovo uradila, da bi sa izbjeglicama iz Podrinja zauzela SDP-u ''Bastilju''- općinu Centar, ali im se plan nije ostvario, ostavši marginalci ondje gdje im pomoć nije ni trebala - općina Stari Grad. Grijeh SDA u primisli se vratio kompletnom narodu, naročito u Podrinju i sada na tom području postoje samo ''enklave'' i ''rezervati'' bošnjačkog naroda koji se samo folklorom može identificirati!

S druge strane i bh dijaspora, naročito iz Podrinja, nije animirana da obavezno izlazi na izbore u stranim državama, jer je vidjela ''izdaju'' one stranke koja ih je zastupala u ratu i nakon rata. Izbori u bh predstavništvima se i ne vrše, jer to zavisi da li je ambasador Srbin, Hrvat ili Bošnjak. Pogodite koji ne dozvoljavaju izbore? Kompletnim izlaskom na izbore bila je i bila bi onemogućena dvotrećinska većina SNSD u Republici Srpskoj, a time i sva ova ''divljanja'' i ''cirkusi'' koji imaju adrese u Banja Luci, Bijeljini, Trebinju...

Da bi se to postiglo, ovu stranku ne mogu voditi piljari, mlinari, hodžice, već državotvorni kadrovi. Stiče se utisak da je vode ''vjerotvorni'' kadrovi, ali je takav koncept, za moderno upravljanje državom, davno prevaziđen eliminacijom ''mladih muslimana'', koji nisu imali ''nos'' za nacionalno već isključivo vjerske teme, molitve i vjersku politiku.

SDA ne shvata, da je prošlo vrijeme da se u državne institucije instalira rodbina i klijenti, već, da je konačno doba državotvornih kadrova ako žele suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu. Tada bi njeni kadrovi morali ''okrenuti' devet brojeva na telefonu i čuti kako žive njeni članovi i narod kojeg ''kao predstavljaju'', u Rudu, Čajniču, Čapljini, Livnu, Dubici, a ne koristiti telefonske impulse (na račun građana) bez predbroja i na relaciji Sarajevo-Ilidža.

SDA mora sprovesti edukaciju svojih izvršnih organa (ta riječ je o politici, diplomatiji) kako bi nadoknadili ''godine raspleta'' i ''spavanja'' i na taj način osposobila svoje kadrove da ih drugi ne ''vodaju žedne preko vode''.

Grijeh stranke je u njoj samoj i po njenoj strukturi ne postoje osobe koje bi je promovirale u modernu demokratsku stranku potrebnu zahtjevima Bosne i Hercegovine u vremenima koja traže evropeizaciju a ne ''balkanizaciju'' Bosne i Hercegovine.

Tačno/** No links ** PORTAL/a.k.

Bravo g. Mahiću :thumbup:

A evo i jedna istinita priča koju su mi ispričali ljudi kojima vjerujem. Svojevremeno, prije par godina, opština Hadžići je raspisala tender za pomoć u građevinskom materijalu demobilisanim borcima. Kada je objavljen spisak ljudi koji su dobili donaciju na njemu su bile osobe koji su Hadžićanima nepoznati. Kada su se raspitali saznali su da su to ljudi, Bošnjaci, sa područja opštine Kreševo. Naravno uslov za prijavu na konkurs je bio prebivalište u Hadžićima... :oops:

Danas to isto rade preseljavajući planski ljude iz Olova na Kobilju Glavu. Opet ista priča. Izgradnja kuća bez dozvola, kasnije legalizacija pred izbore.... :oops:
Banksy

#279 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

valterbranisarajevo wrote:
... SDA je ovo uradila, da bi sa izbjeglicama iz Podrinja zauzela SDP-u ''Bastilju''- općinu Centar,
ali im se plan nije ostvario,
... jer ih je SDP preduhitrio, pa izbjeglicu iz Podrinja stavio za načelnika općine Centar. :zzzz:

Čovjek sam koji je rođen na selu i to moje rodno mjesto mi mnogo znači. Tamo sam doživio lijepe trenutke u djetinjstvu. Ali, i svako drugo selo mi mnogo znači.
Ima nešto u selu...

Dževad Bećirević, načelnik Općine Centar Sarajevo

Corto Maltese

#280 Re: SDA-All about

Post by Corto Maltese »

KAKO SDA IZDAJE BOSNU: Povukla je glasače iz Podrinja, kako bi zauzela SDP-u 'Bastilju' - općinu Centar u Sarajevu

Četvrtak | 19.01.2012.

Bila je potrebna temperatura pa da spoznam izdaju onoga ko se predstavlja kao ''zaštitnik muslimanskog povijesnog kruga''. Temperaturu (vrućicu) je dobila moja kćerka (2007g.) pa smo se uputili u Dom zdravlja. Tamo nas je čekalo iznenađenje

Piše: Kemal Mahić

Bila je potrebna temperatura pa da spoznam izdaju onoga ko se predstavlja kao ''zaštitnik muslimanskog povijesnog kruga''. Temperaturu (vrućicu) je dobila moja kćerka (2007g.) pa smo se uputili u Dom zdravlja. Tamo nas je čekalo iznenađenje. Birokratija u medicinskoj ustanovi u Sarajevu, nije htjela razgovarati sa nama, jer je lična karta nositelja zdravstvenog osiguranja glasila na adresi u Ljubuškom, koju sam izvadio u svom gradu po dolasku iz izbjeglištva 1998. godine. Za prve parlamentarne te lokalne izbore, važila je lična karta za glasanje liste za Ljubuški i Zapadnohercegovačku županiju (glasanje u odsustvu).

Za naredne izbore velika trojka nacionalnih stranaka se dogovorila i sprovela dogovor u djelo, da na budućim izborima važi lična karta (a time i zdravstvena zaštita!) izdata u mjestu gdje je nosilac zdravstvenog osiguranja zaposlen. Po ovome zaključku, morao sam promijeniti ličnu kartu i prijaviti se u Sarajevu, gdje sam i zaposlen.Tako sam nevoljno postao građanin Sarajeva i moja buduća glasanja na izborima (radi zdravstvene zaštite!) su za listu kantona Sarajevo, a samim tim ne mogu glasati za listu svoga grada - Ljubuškog. Ova fašistička odluka, u kojoj učestvuju glavne nacionalne stranke (u dogovoru), važi i danas.

Mislioci i ''vizionari'' SDA nisu ni znali da će na ovaj način izgubiti Bosnu, jer su izgubili ''supstancu''. To su pokazala posljednja dva izborna ciklusa. Na koji način?

Desetine hiljada Bošnjaka iz Podrinja živi i radi u Sarajevu. Ovakvim dogovorom tri ''nacionalna čudovišta'', desetine hiljada glasača su izgubile pravo glasanja u svojim prijeratnim općinama (Vlasenica, Višegrad, Bratunac, Zvornik...), gdje su bili većinsko stanovništvo prije agresije na Bosnu i Hercegovinu. Na ovaj način (radi zdravstvene zaštite), SDA neuki kadrovi su ''servirali'' Republiku Srpsku Dodigu, patrijarhu, vladikama i ostalim paradržavnim elementima. SDA je ovo uradila, da bi sa izbjeglicama iz Podrinja zauzela SDP-u ''Bastilju''- općinu Centar, ali im se plan nije ostvario, ostavši marginalci ondje gdje im pomoć nije ni trebala - općina Stari Grad. Grijeh SDA u primisli se vratio kompletnom narodu, naročito u Podrinju i sada na tom području postoje samo ''enklave'' i ''rezervati'' bošnjačkog naroda koji se samo folklorom može identificirati!

S druge strane i bh dijaspora, naročito iz Podrinja, nije animirana da obavezno izlazi na izbore u stranim državama, jer je vidjela ''izdaju'' one stranke koja ih je zastupala u ratu i nakon rata. Izbori u bh predstavništvima se i ne vrše, jer to zavisi da li je ambasador Srbin, Hrvat ili Bošnjak. Pogodite koji ne dozvoljavaju izbore? Kompletnim izlaskom na izbore bila je i bila bi onemogućena dvotrećinska većina SNSD u Republici Srpskoj, a time i sva ova ''divljanja'' i ''cirkusi'' koji imaju adrese u Banja Luci, Bijeljini, Trebinju...

Da bi se to postiglo, ovu stranku ne mogu voditi piljari, mlinari, hodžice, već državotvorni kadrovi. Stiče se utisak da je vode ''vjerotvorni'' kadrovi, ali je takav koncept, za moderno upravljanje državom, davno prevaziđen eliminacijom ''mladih muslimana'', koji nisu imali ''nos'' za nacionalno već isključivo vjerske teme, molitve i vjersku politiku.

SDA ne shvata, da je prošlo vrijeme da se u državne institucije instalira rodbina i klijenti, već, da je konačno doba državotvornih kadrova ako žele suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu. Tada bi njeni kadrovi morali ''okrenuti' devet brojeva na telefonu i čuti kako žive njeni članovi i narod kojeg ''kao predstavljaju'', u Rudu, Čajniču, Čapljini, Livnu, Dubici, a ne koristiti telefonske impulse (na račun građana) bez predbroja i na relaciji Sarajevo-Ilidža.

SDA mora sprovesti edukaciju svojih izvršnih organa (ta riječ je o politici, diplomatiji) kako bi nadoknadili ''godine raspleta'' i ''spavanja'' i na taj način osposobila svoje kadrove da ih drugi ne ''vodaju žedne preko vode''.

Grijeh stranke je u njoj samoj i po njenoj strukturi ne postoje osobe koje bi je promovirale u modernu demokratsku stranku potrebnu zahtjevima Bosne i Hercegovine u vremenima koja traže evropeizaciju a ne ''balkanizaciju'' Bosne i Hercegovine.

Tačno/** No links ** PORTAL/a.k.
Nešto mi nije jasno u ovoj vratolomnoj priči o ličnoj karti, zdravstvenom osiguranju i glasačkom mjestu. Lična karta se izdaje u mjestu boravka, a ne u mjestu zaposlenja. Glasačko pravo se ostvaruje na području prijavljene adrese stanovanja (koja se nalazi na CIPS prijavnici), a ne na adresi poslodavca. Zdravstvena knjižica nije važeći dokument za ostvarivanje glasačkog prava.
Konkretno, na izborima redovno glasam u vrtiću koji se nalazi 50 metara od zgrade gdje stanujem, i niko me ne pita da li radim, gdje radim, niti traži da mu pokažem zdravstveno osiguranje. Čak i ako radim u Njemačkoj, moj glasački listić se pridodaje matičnoj izbornoj jedinici.
Banksy

#281 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Corto Maltese wrote:
Nešto mi nije jasno u ovoj vratolomnoj priči ...
Pa sve je jasno, piše ti u naslovu, SDA izdaje Bosnu :mrgreen:
Corto Maltese

#282 Re: SDA-All about

Post by Corto Maltese »

Ma bez veze mi, sad će me garant početi olajavati kao "Branitelja Stranke Dajdžića i Amidžića", ali priča o temperaturi u Ljubuškom, kojom se pravi izborni inženjering u Centru Sarajeva, a sve to preko zdravstvene knjižice (ne)ovjerene u Goraždu je opšta konfuzija.
valterbranisarajevo

#283 Re: SDA-All about

Negdje između 2000 i 2003 svim onim ljudima koji su imali prebivalište u RS a boravili kao izbjeglice u KS oduzeto je pravo na tuđu njegu, ortopedski dodatak i druga prava iz oblasti socijalne zaštite. Zvanično zbog "ušteda" iako nikakvih ušteda nije bilo jer su svi ponovo mogli ostvarivati ta ista prava, ali sa novom ličnom kartom i prebivalištem u Kantonu Sarajevo. Tada se ogroman broj ljudi odjavio iz RS i zauvijek izgubio biračko pravo u mjestima iz kojih su protjerani.

Lično sam prisustvovao užasnim scenama, kada stari i bolesni ljudi sa suzama u očima mijenjaju ličnu kartu, jer im je taj dokument bio posljednja veza sa kućnim pragom - uglavnom zapaljenim...

Ako ovo nije izborni inžinjering i legalizacija etničkog čišćenja od strane SDA onda ne znam šta je.... :oops:
Corto Maltese

#284 Re: SDA-All about

Post by Corto Maltese »

valterbranisarajevo wrote:Negdje između 2000 i 2003 svim onim ljudima koji su imali prebivalište u RS a boravili kao izbjeglice u KS oduzeto je pravo na tuđu njegu, ortopedski dodatak i druga prava iz oblasti socijalne zaštite. Zvanično zbog "ušteda" iako nikakvih ušteda nije bilo jer su svi ponovo mogli ostvarivati ta ista prava, ali sa novom ličnom kartom i prebivalištem u Kantonu Sarajevo. Tada se ogroman broj ljudi odjavio iz RS i zauvijek izgubio biračko pravo u mjestima iz kojih su protjerani.

Lično sam prisustvovao užasnim scenama, kada stari i bolesni ljudi sa suzama u očima mijenjaju ličnu kartu, jer im je taj dokument bio posljednja veza sa kućnim pragom - uglavnom zapaljenim...

Ako ovo nije izborni inžinjering i legalizacija etničkog čišćenja od strane SDA onda ne znam šta je.... :oops:
Mogao si odmah to napisati, a ne citirati konfuzan tekst u kojem se valjaju gluposti tipa:
"Za naredne izbore velika trojka nacionalnih stranaka se dogovorila i sprovela dogovor u djelo, da na budućim izborima važi lična karta (a time i zdravstvena zaštita!) izdata u mjestu gdje je nosilac zdravstvenog osiguranja zaposlen."
valterbranisarajevo

#285 Re: SDA-All about

Ja sam još tada, negdje na početku mog boravka na ovom forumu, upozoravao na ove ružne stvari koje doprinose trajnoj legalizaciji progona ljudi. Nažalost sve je ostalo isto...Tihić prije nekoliko dana opet ponavlja onu istrošenu floskulu "o formiranju vlasti na osnovu popisa iz 1991 do potpune realizacije Anexa 7" iako je ta odluka koristila samo kadrovima koje je on postavljao u RS a to su uglavnom bili "povratnici od 8-16" nakon čijeg su kraja radnog vremena pravi povratnici ostajali bez svojih predstavnika u vlasti odnosno ljudi kojima bi se mogli obratiti za pomoć....

Pa sam Tihić je bio potpredsjednik Skupštine RS, što znači da je bio prijavljen tamo, a onda preko noći postao stanovnik Sarajeva (mislim zvanično sa ličnom kartom) kada se trebao kandidovati za bošnjačkog člana Predsjedništva. Adil Osmanović je prošli mandat bio Potpredsjednik RS-a, a sada je ministar u vladi FBiH. Niko me ne može ubijediti da je on ikada stvarno živio tamo odnosno bio povratnik.

Zašto sam citirao ovog čovjeka? Možda on stvarno nije na najbolji način objasnio o čemu se radi, ali meni je odmah bilo jasno da je on bio jedna od žrtava i svjedok izbornog inžinjeringa SDA...

Stvarno sam sit više ovog licemjerja, kako ih nije stid.... :oops:
Corto Maltese

#286 Re: SDA-All about

Post by Corto Maltese »

U svojoj vjeri, na svojoj zemlji... i u tuđem stanu!
madner

#287 Re: SDA-All about

Post by madner »

Pazi, ima i druga strana price. Ako imas mjesto koje je vecinom naseljeno izbjeglicama (recimo Vogosca) a isti imaju licnu kartu iz Podrinja, da li je normalno da im izbjegli Srbi biraju predstavnike u opcinskoj vlasti?
valterbranisarajevo

#288 Re: SDA-All about

naravno da ima..ali kako onda pomiriti sve te kontradiktornosti? Reći jasno narodu da je Anex 7 propala priča, odnosno, ko se vratio - vratio ili pričati već 15 godina isto a raditi na sve moguće načine da se osigura vlast recimo u Sarajevu...
madner

#289 Re: SDA-All about

Post by madner »

Pa fino, umjesto friziranja izbornih rezultata raditi na tome da se ljudi stvarno vrate. Ponuditi im zdravstvene usluge u bilo kojem kantonu u FBiH iako su iz RS-a, kako ne bi imali interes da ostanu ovdje.
amujcic_sa_bih

#290 Re: SDA-All about

Post by amujcic_sa_bih »

@Corto Maltese wrote: Nešto mi nije jasno u ovoj vratolomnoj priči o ličnoj karti, zdravstvenom osiguranju i glasačkom mjestu. Lična karta se izdaje u mjestu boravka, a ne u mjestu zaposlenja. Glasačko pravo se ostvaruje na području prijavljene adrese stanovanja (koja se nalazi na CIPS prijavnici), a ne na adresi poslodavca. Zdravstvena knjižica nije važeći dokument za ostvarivanje glasačkog prava.
Konkretno, na izborima redovno glasam u vrtiću koji se nalazi 50 metara od zgrade gdje stanujem, i niko me ne pita da li radim, gdje radim, niti traži da mu pokažem zdravstveno osiguranje. Čak i ako radim u Njemačkoj, moj glasački listić se pridodaje matičnoj izbornoj jedinici.
Prica je sljedeca, tj moja zapazanje: Ja bih sad iz sarajeva treba dao radim u Ljubuskom, a ga galsam u Banja Luci da bi po nekima bio kako treba! Lave moj iz Ljubuskog, das fino otkaz u Sarajevu, odes u Ljubuski koji toliko volis (u sto ne sumljam) i pocens zivjeti tu gdje ti je srcu milo, imas glasacko pravo dole, prebacis licnu kartu dole, volis ljude dole, radno mjesto nadjes dole, a Bogami i nama Sarajlijama ostavis vise prostora za nas same, da i mi stanemo na zelenu granu, jer vas tih i takvih ima 90% u Sarajevu, zbog tih i takvih mi Sarajlije smo nacionalna, etnicka, rasna i ko zna koja manjina u vlastitom gradu!

Skoro pa zaboravih, davno sam prije hvalio jednog "sad vise nije ni covjek, a ni insan" Brankovica, kad je predlagao uvodjenje jednistvene zdravstvene legitimacija za citavu FBiH, sa tim da se moze lijeciti i u RS-u, a da to lijecenje pokriva taj neki fond iz FBiH, i nedavno, tacnije prije neke dvije godine saznajem da je taj prijedlog pao na Vladi FBiH, nije bio podrzan na Vladi da ide u parlamentarnu proceduru, odbili ga svi ministri osim ministra iz Brankoviceve strane!
Na ovo saznanje ostao sam zatecen!!!
@valterbranisarajeov: Adil Osmanović je prošli mandat bio Potpredsjednik RS-a, a sada je ministar u vladi FBiH. Niko me ne može ubijediti da je on ikada stvarno živio tamo odnosno bio povratnik.
Odgovor: Da bi neko bio ministar u Vladi FBiH ne mora biti prijavljen da zivi u FBiH, a taj isti Adil je cini mi se Ministar za izbjeglice i raseljena lice, pa zar nije najbolji kadar za tu stvar ako je prijavljen i ako zivi u RS, znaci vratio se na svoje imanje, u proslom mandatu bio potrpredsjednik RS-a, pa po tome on je najbolji za ministra za izbjeglic i raseljena lica, jer je sam to!
Last edited by amujcic_sa_bih on 20/01/2012 09:40, edited 1 time in total.
madner

#291 Re: SDA-All about

Post by madner »

Samo da ti kazem da su dosljaci velika vecina ovog grada, samo sto isti to zaborave nakon circa jedne generacije :D
amujcic_sa_bih

#292 Re: SDA-All about

Post by amujcic_sa_bih »

madner wrote:Samo da ti kazem da su dosljaci velika vecina ovog grada, samo sto isti to zaborave nakon circa jedne generacije :D
Znas li koje je najjace ljepilo na svijetu?
madner

#293 Re: SDA-All about

Post by madner »

amujcic_sa_bih wrote:
madner wrote:Samo da ti kazem da su dosljaci velika vecina ovog grada, samo sto isti to zaborave nakon circa jedne generacije :D
Dvokomponetno i ima asfalta u istom :wink:

Znas li porijeklo svog prezimena? :D
sablja2011

#294 SDA povratak

Post by sablja2011 »

SDA je jedina stranka u BiH koja je odmah nakon rata radila na povratku izbjeglica u Podrinje i u skoro sva mjesta u RS-u, sad koliko uspješno i kako je to implementirano to je sasvim druga priča.Činjenica je da je tuzlanski kanton dozvolio da ljudi iz Podrinja sa ličnom otamo se mogu liječiti u Tuzli, za ostale kantone nisam siguran, to je za svaku pohvalu, ali isto tako je činjenica da se treba završiti s tom pričom oko povratka.Ko se mislio vratiti dosad se vratio ili je ponovo otišao negdje jer nije mogao opstati zbog posla, zdravstvene zaštite i milion drugih stavri.
Ali zato su ti isti povratnici zloupotrebljavani od strane SDA, evo na primjeru svakog Kongresa SDA, prije Kongresa na par mjeseci se u te povratničke opštine u RS-u uvede Povjereništvo od strane najčešće Centrale stranke, zatim se imenuju članovi Povjereništva i onda oni ili izaberu delegate za Kongres ili sami budu delegati i glasaju kako im se kaže, zato je predsjednik stranke iz Šamca, potpredsjednik Osmanović iz Teslića, Ahmetović iz Srebrenice itd.A pola direktora i savjetnika u Federaciji je iz RS-a.(na onim mjestima koja su pripala SDA).
Evo oko regije Banjaluka svako malo neko Povjereništvo a nijednog odbornika u skupštini grada niti u skupštini RS-a, a popriličan broj delegata daju na Kongresu ili situacija oko Istočne Hercegovine, isto tako sa 24 glasa ljudi odu u skupštinu ili vijeće naroda u RS-u ali zato glasaju na Kongresu kako im se kaže.
amujcic_sa_bih

#295 Re: SDA-All about

Post by amujcic_sa_bih »

madner wrote:
amujcic_sa_bih wrote:
Dvokomponetno i ima asfalta u istom :wink:

Znam, ali eto volio bih da cujem tvoju verziju porijekla!

Bio bih vrlo zahvalan.
sumirprimus

#296 Re: SDA povratak

Post by sumirprimus »

sablja2011 wrote:SDA je jedina stranka u BiH koja je odmah nakon rata radila na povratku izbjeglica u Podrinje i u skoro sva mjesta u RS-u, sad koliko uspješno i kako je to implementirano to je sasvim druga priča.Činjenica je da je tuzlanski kanton dozvolio da ljudi iz Podrinja sa ličnom otamo se mogu liječiti u Tuzli, za ostale kantone nisam siguran, to je za svaku pohvalu, ali isto tako je činjenica da se treba završiti s tom pričom oko povratka.Ko se mislio vratiti dosad se vratio ili je ponovo otišao negdje jer nije mogao opstati zbog posla, zdravstvene zaštite i milion drugih stavri.
Ali zato su ti isti povratnici zloupotrebljavani od strane SDA, evo na primjeru svakog Kongresa SDA, prije Kongresa na par mjeseci se u te povratničke opštine u RS-u uvede Povjereništvo od strane najčešće Centrale stranke, zatim se imenuju članovi Povjereništva i onda oni ili izaberu delegate za Kongres ili sami budu delegati i glasaju kako im se kaže, zato je predsjednik stranke iz Šamca, potpredsjednik Osmanović iz Teslića, Ahmetović iz Srebrenice itd.A pola direktora i savjetnika u Federaciji je iz RS-a.(na onim mjestima koja su pripala SDA).
Evo oko regije Banjaluka svako malo neko Povjereništvo a nijednog odbornika u skupštini grada niti u skupštini RS-a, a popriličan broj delegata daju na Kongresu ili situacija oko Istočne Hercegovine, isto tako sa 24 glasa ljudi odu u skupštinu ili vijeće naroda u RS-u ali zato glasaju na Kongresu kako im se kaže.
jah...
cinjenica je i da je SDA uradila sve da ti ljudi,dobiju kucu,poso u tuzli,lukavcu,zivinicam,da se ne moraju nikad vratit...
sto je sigurno za izbore sigurno je... :)
sablja2011

#297 SDA Povjereništvo u Sarajevo

Post by sablja2011 »

Ljudi može li mi iko od vas reći šta se dešava oko Povjereništva SDA U sarajevskom kantonu, koliko znam valjda je još 14. januara istekao šestomjesečni mandat Povjereništva a nisu još izabrali novog predsjednika i da li će se Šeta vratiti da bude novi-stari predsjednik?
amujcic_sa_bih

#298 Re: SDA Povjereništvo u Sarajevo

Post by amujcic_sa_bih »

sablja2011 wrote:Ljudi može li mi iko od vas reći šta se dešava oko Povjereništva SDA U sarajevskom kantonu, koliko znam valjda je još 14. januara istekao šestomjesečni mandat Povjereništva a nisu još izabrali novog predsjednika i da li će se Šeta vratiti da bude novi-stari predsjednik?
Ja sam cuo da je povjerenistvo produzeno ali do kad ne znam, znam isto tako da je razlog produzavanja porvjerenistva taj sto se nije izvrsio izbor novog rukovodstva u OO SDA Ilidza i OO SDA Hadzici, e sad dali je to pravi razlog ili nije li to vam ne bih znao reci, ovo sam saznao do jarana, pa sad!
duh_sa_sjekirom

#299 Re: SDA-All about

Post by duh_sa_sjekirom »

amujcic_sa_bih wrote:
madner wrote: Dvokomponetno i ima asfalta u istom :wink:

Znam, ali eto volio bih da cujem tvoju verziju porijekla!

Bio bih vrlo zahvalan.
:-)
Je li ovo opet duel "certificirani (originalne sarajlije) vs došlje (dupljaci)"? :D
madner

#300 Re: SDA-All about

Post by madner »

Nije, meni ne smetaju dosljaci nego stanje uma da neko misli da ima veca prava jer mu je pradedu prije 60 godina nuzda natjerala iz vukojebine umjesto prije 20.
Post Reply