Priznati prevaru ili ne?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply

Priznati prevaru?

DA
60
41%
NE
88
59%

Total votes: 148

ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#276 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by ladyblue18 »

@ fatamorgana @ljubav_aha

Zadnja opomena.
Pravila o offu i chatanju vaze za sve pa tako i za vas!
spreca

#277 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by spreca »

zasto priznavati?....dali ce nekome od toga biti lakse?....nece nikome biti lakse ali taj jedan mali izlet moze da sve upropasti sto se je vremenom gradilo.Svi mi ponekad dodjemo u iskusenje a akosu iskusenja cesta onda i prevara je tu 100%.
Ma nis ta ne pricam bez advokata :lol: :lol: :lol: a mozda je bolje odmah priznati da se ne gomila :lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by spreca on 08/07/2011 11:34, edited 1 time in total.
madner

#278 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by madner »

Cim se moras pravdat tu nesto ne stima. :D
spreca

#279 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by spreca »

madner wrote:Cim se moras pravdat tu nesto ne stima. :D
:lol: :lol: :lol: samo se pravi englez i to je to :D
Cointreau

#280 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by Cointreau »

ide uz temu ...

-maggie-

#281 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by -maggie- »

Priznati! Ali sve zavisi od osobe do osobe, ako neko neće imati grižnju savjesti i ako će moći normalno nastaviti vezu, možda i ne treba priznati, ako je prevara bila beznačajna (mada je rijetko koja beznačajna). Ja bih poludjela kad bih sve vrijeme morala nešto kriti. :)
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#282 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by anthraxQ »

gledam neki dan na tv - u, Discovery kanal. otkrivanje krijumičara droge.

i pitaju jednog kojeg su uhvatili: Šta ti misliš sada? Kaješ li se?

kaže on: Ako me ne uhvate, ne kajem se i ne mislim o tome, ako me uhvate kajem se.

i tako je: Ako te uhvate, kaješ se, ako ne, zaboli te ideš dalje. ;-)
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#283 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by anthraxQ »

čudan je taj paradox, po meni.

što ti je više stalo do osobe s kojom si u vezi, više se trudiš da to sakriješ, iako te savjest grize.

jer lakše je da te grize savjest nego da ostaneš bez nje/njega.

a i najvoljenijim i najzaljubljenijim se desi nekad da prevare... jer, jbg, nije čovjek cigla pa da ostane zauvijek tamo

gdje je ugradiš.

ako je u pitanju osoba do koje mi nije nešto stalo, ne bi priznao, ali se ne bi trudio ni da sakrijem...

ako je neka koju volim, gledao bih na prevaru kao na grešku, trudio se da što više sakrijem i da to ne ponavljam.
dječak sa šibicama

#284 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by dječak sa šibicama »

anthraxQ wrote:gledam neki dan na tv - u, Discovery kanal. otkrivanje krijumičara droge.

kaže on: Ako me ne uhvate, ne kajem se i ne mislim o tome, ako me uhvate kajem se.

Meni se nekako cini da je malo bitno kaje li se on ili ne, ne gine mu dugogodisnja robija.

Ocito si zanemario taj segment price... da ne govorim o poistovjecivanju karaktera krijumcara droge sa partnerom u vezi, mada je to sustina vecine tema kojih se doticemo na ovom podforumu. Nekarakter i djon obraz, odnos prema partneru kao odnos krijumcara droge prema zakonu. Kakav krijumcar droge odnos prema zakonu ima, mislim da ne treba pisati.

Malo jaca filozofija, zivotna.
anthraxQ

#285 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by anthraxQ »

dječak sa šibicama wrote:
anthraxQ wrote:gledam neki dan na tv - u, Discovery kanal. otkrivanje krijumičara droge.

Meni se nekako cini da je malo bitno kaje li se on ili ne, ne gine mu dugogodisnja robija.

Ocito si zanemario taj segment price... da ne govorim o poistovjecivanju karaktera krijumcara droge sa partnerom u vezi, mada je to sustina vecine tema kojih se doticemo na ovom podforumu. Nekarakter i djon obraz, odnos prema partneru kao odnos krijumcara droge prema zakonu. Kakav krijumcar droge odnos prema zakonu ima, mislim da ne treba pisati.

Malo jaca filozofija, zivotna.

Vidiš, ti sada ulaziš u nešto u šta ja nisam ulazio ovim postom.

Moja "priča" se vrti oko toga kajanja i otkrivanja. Može primjer biti bilo koji. On je vjeruj mi slučajno izabran, čisto radi zanimljive situacije i rečenice koju je izgovorio krijumičar. Mogao je to npr biti i neki drugi "preljubnik" ili sl.
Tako da je taj pokušaj pouke, iako koristan, trenutno meni nepotreban, jer to što si napisao i sam znam. Poenta je, ponavljam samo u tome kako se osoba osjeća nakon nečega što uradi a to ne valja. Da li se time krši zakon ili ne, to nije ni u drugome planu, ma nije nije u planu uopće. Primjer, u tome kriminalnom smislu, je beznačajan za ono što sam rekao. Čak je post veoma prost i jasan i ne kontam što si ga ovim postom toliko usložio.
anthraxQ

#286 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by anthraxQ »

a glupo je misliti kako svako loše djelo, pa i prevara, se "vrati".

znam mnogo primjera varanja u kojima se nikad ništa nije saznalo i ljudi sada u braku, sretni.

no big deal.
ladyada

#287 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by ladyada »

Was ich nicht weiß macht mich nicht heiß.
What you don't know won't hurt you.
idem po ovoj metodi sto neznam nece me ni povrijediti , ali ako imam potrebu da gledam za drugim onda u toj vezi nesta ne stima , obicno je to znak da se trazi drugi ili preispita strategija .........
uradi sam

#288 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by uradi sam »

Prevara ne postoji samo izdaja.
azurna_obala

#289 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by azurna_obala »

anthraxQ wrote:čudan je taj paradox, po meni.

što ti je više stalo do osobe s kojom si u vezi, više se trudiš da to sakriješ, iako te savjest grize.

a i najvoljenijim i najzaljubljenijim se desi nekad da prevare... jer, jbg, nije čovjek cigla pa da ostane zauvijek tamo

gdje je ugradiš.

ako je u pitanju osoba do koje mi nije nešto stalo, ne bi priznao, ali se ne bi trudio ni da sakrijem...

ako je neka koju volim, gledao bih na prevaru kao na grešku, trudio se da što više sakrijem i da to ne ponavljam.

Ne slažem se....ako ti je stalo do nekoga ne varaš ga, prije svega....Ako se desi prevara (razlozi sasvim nebitni) priznati u svakom slučaju...jer šta ti znači to "oprosti" ako si već prevario??? Ne razumijem voli je/ga, stalo joj/njemu....pa onda prevari! Ko voli, ali iskreno, ne vara....a ko ima bar malo savjesti i poštovanja prema drugoj osobi, priznaće!
fatamorgana

#290 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by fatamorgana »

fatamorgana wrote:Ko voli ne vara ....
:)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#291 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by plain vanilla »

a mozda samo idealiziramo
anthraxQ

#292 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by anthraxQ »

azurna_obala wrote:
anthraxQ wrote:čudan je taj paradox, po meni.

gdje je ugradiš.

Ne slažem se....ako ti je stalo do nekoga ne varaš ga, prije svega....Ako se desi prevara (razlozi sasvim nebitni) priznati u svakom slučaju...jer šta ti znači to "oprosti" ako si već prevario??? Ne razumijem voli je/ga, stalo joj/njemu....pa onda prevari! Ko voli, ali iskreno, ne vara....a ko ima bar malo savjesti i poštovanja prema drugoj osobi, priznaće!
hajd da ne objasnjavam vise. nije to bas tako crno - bijelo. to su priče za djecu. vjeruj mi, može se desiti svakome.
naravno a ovisi od situacije.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#293 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by ladyblue18 »

anthraxQ wrote:
Apsolutno netacno i jos jedan od tvojih generalizirajucih postova na ovoj temi.
anthraxQ wrote:
Kome je stalo taj ne vara kratko i jasno pa se vi vadite do sutra pricama "nije covjek kamen" i "desi se i najboljima".

Znam, znam... prevarit cu i ja nekoga kad se budem najmanje nadala i onog koje budem najvise volila, ne moras se truditi da mi to napises. :D
plain vanilla

#294 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by plain vanilla »

ladyblue18 wrote: Kome je stalo taj ne vara kratko i jasno pa se vi vadite do sutra pricama "nije covjek kamen" i "desi se i najboljima".

Znam, znam... prevarit cu i ja nekoga kad se budem najmanje nadala i onog koje budem najvise volila, ne moras se truditi da mi to napises. :D
pa to je jos dobar scenarij
onaj los bi bio-prevarit ce i tebe neko, pa ces oprostiti..jer desi se i najboljima

nikad ne reci nikad :wink:
anthraxQ

#295 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by anthraxQ »

ladyblue18 wrote:
anthraxQ wrote:
Apsolutno netacno i jos jedan od tvojih generalizirajucih postova na ovoj temi.
anthraxQ wrote:
Kome je stalo taj ne vara kratko i jasno pa se vi vadite do sutra pricama "nije covjek kamen" i "desi se i najboljima".

pitanje je jel mi sada pisemo o ljubavi ili o zaljubljenosti?

pa zasto ne? moze se desiti. znam jednu koja se zapila i prevarila... a znam je godinama, da ne bi varala momka.

prava ljubav je rijetka, ali ono totalno. mi izgleda ovdje smatramo ljubav kao fatalnu ljubav.

ljudi raskinu, nadju nove osobe i zavole i te osobe. što znači da to sve nije tako statično.
anthraxQ

#296 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by anthraxQ »

sanabe wrote:Fakat, da li prevara automatski iskljucuje ljubav, pa i zaljubljenost? :roll:
Šta je ljubav? Svi mi ovdje imamo svoje pretstave o ljubavi.

Smiješno mi je ovo nekako. Jel vi stvarno mislite da se djeca prave radi ljubavi?

Ljudi su skupa prvensteveno iz nagona i potrebe za društvom i intimom. Čovjek je društveno biće.
plain vanilla

#297 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by plain vanilla »

anthraxQ wrote:
sanabe wrote:Fakat, da li prevara automatski iskljucuje ljubav, pa i zaljubljenost? :roll:

Smiješno mi je ovo nekako. Jel vi stvarno mislite da se djeca prave radi ljubavi?

Ljudi su skupa prvensteveno iz nagona i potrebe za društvom i intimom. Čovjek je društveno biće.
pdf filozofija pravo, pa desno..odmah kad se hoce na religiju..
anthraxQ

#298 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by anthraxQ »

plain vanilla wrote:
anthraxQ wrote:

pdf filozofija pravo, pa desno..odmah kad se hoce na religiju..
aha ti si od onih.

evo da se ispravim: prava ljubav se nikad ne može iznevjeriti. ko iznevjeri govno pojeo. :lol:
ljubav_aha

#299 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by ljubav_aha »

ljubav prema sebi nije iskljucena,vec je dominantna,ali ako pod kategorijaom ljubav postoji respekt i iskrenost,u ovom slucaju,ne postoji
spreca

#300 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by spreca »

sanabe wrote:
ljubav_aha wrote:
ljubav prema sebi nije iskljucena,vec je dominantna,ali ako pod kategorijaom ljubav postoji respekt i iskrenost,u ovom slucaju,ne postoji

ha ? :?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply