HITNA POMOC (uzasna nesreca)
- Averus
#276 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)
evo ja nudim 100% istinu.
istina 1: ZAKON nalaže da vozilo sa rotacijom NE SMIJE PROĆI KROZ CRVENO
istina 2: hitna je u vogošći prošla kroz crveno i udarila pješaka.
istina 3: čak i da je bila upaljena rotacija - još veća kazna, jer je vozilo bilo PRAZNO
istina 4: 98% naših doktora, pa čak i onih jadnih sestara je KORUMPIRANO, a prvi su tu kad treba izaći i protestvovati kako nemaju kinte
istina 5: o ovome ti može svjedočiti svako ko je imao dovoljno problema sa zdravljem da bi stigao dalje od bronhobosa i paracetamola
istina 6: dijete leži u bolnici, bog zna u kakvom će stanju izaći iz nje
istina 7: sve što mi ovdje napišemo je apsolutno nebitno jer očigledno one koje bi trebao, ne boli k***c za narod, nego samo za njihove džepove
a sad malo fakti:
fakt: prije godinu-dvije je doktor UBIO dijete pri operaciji krajnika... to je jedna od najlakših operacija
fakt: za pregled bubrega se čeka 6 mjeseci, ali kad zagalamiš na tetu u kartoteci i nazoveš je korumpiranom onda ODJEDNOM ima termin za dva dnaa
treba ti još nešto?
ja ne tarabam bezze, upućen sam i informisan o mnogo čemu, ali neću baš sve ni da iznosim jer forum nije mjesto za to...
istina 3: čak i da je bila upaljena rotacija - još veća kazna, jer je vozilo bilo PRAZNO
istina 4: 98% naših doktora, pa čak i onih jadnih sestara je KORUMPIRANO, a prvi su tu kad treba izaći i protestvovati kako nemaju kinte
istina 5: o ovome ti može svjedočiti svako ko je imao dovoljno problema sa zdravljem da bi stigao dalje od bronhobosa i paracetamola
istina 7: sve što mi ovdje napišemo je apsolutno nebitno jer očigledno one koje bi trebao, ne boli k***c za narod, nego samo za njihove džepove
a sad malo fakti:
fakt: prije godinu-dvije je doktor UBIO dijete pri operaciji krajnika... to je jedna od najlakših operacija
fakt: za pregled bubrega se čeka 6 mjeseci, ali kad zagalamiš na tetu u kartoteci i nazoveš je korumpiranom onda ODJEDNOM ima termin za dva dnaa
treba ti još nešto?
ja ne tarabam bezze, upućen sam i informisan o mnogo čemu, ali neću baš sve ni da iznosim jer forum nije mjesto za to...
-
asimbrkan
#278 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)
e Sada jalijas fakat. bio sam na licu mjesta i sve vidjeo, pa da ti kažem i ovo sve si slagao!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kao 1 vozilo je imalo i upaljene rotacije i svirene i proslo je na zeleno svijetlo, a to dokazuje i slika koju si stavio gdje se vidi da je škoda crvena već ušla u raskrsnicu na zelenom i ni sad mi nije jasno kako je uspjela da izbjegne kontakt sa djećakom na biciklu.
istina 2 vozilo hitne nije udarilo djhećaka nego je djećak udario u vozilo hitna sa njihove lijeve strane znaći boćno, te se zaustavilo u njihovim vratima. A KO ŽELI MOŽE I PROVJERITI JER JE AUTO NA PARKINGU SAOBRAĆAJNE POLICIJE
jedino sto je istina sto si rekao je da je djećak nastradao ali i to svojom krivicom
ŽAOMI je djeteta bez obzira na sve i kaliko ćujem sve je bole i bolje fala bogu, i da se što prije oporavi svojim roditeljima
ima li ovdje još iko iskren i da kaže šta se fakat desilo, a ne samo da pljujete po tim ljudima iz hitne i da ih osuđujete a pojma nemate šta je bilo
Pa to je ljudi ŽALOSNO sa vaše strane
i opet ponavljam samo ljudi recite istinu
kao 1 vozilo je imalo i upaljene rotacije i svirene i proslo je na zeleno svijetlo, a to dokazuje i slika koju si stavio gdje se vidi da je škoda crvena već ušla u raskrsnicu na zelenom i ni sad mi nije jasno kako je uspjela da izbjegne kontakt sa djećakom na biciklu.
istina 2 vozilo hitne nije udarilo djhećaka nego je djećak udario u vozilo hitna sa njihove lijeve strane znaći boćno, te se zaustavilo u njihovim vratima. A KO ŽELI MOŽE I PROVJERITI JER JE AUTO NA PARKINGU SAOBRAĆAJNE POLICIJE
jedino sto je istina sto si rekao je da je djećak nastradao ali i to svojom krivicom
ŽAOMI je djeteta bez obzira na sve i kaliko ćujem sve je bole i bolje fala bogu, i da se što prije oporavi svojim roditeljima
ima li ovdje još iko iskren i da kaže šta se fakat desilo, a ne samo da pljujete po tim ljudima iz hitne i da ih osuđujete a pojma nemate šta je bilo
-
asimbrkan
#279 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)
i još nešto jalijaš da te još malo prosvjetlim, vozila hitne pomoci imaju upaljene rotacije po pravilu kad idu na slućaj ili ti na intervenciju kako to oni vole reći jer kad preuzmu povrjeđenog ili bolesnog tad im rotacije netrebaju jer povrjeđeni je pod brigom i pratnjom zdravstvenog osoblja i u bolnici mu nista vise nemogu uraditi nego oni u svojim vozilima, jer ta vozila su opremljena kao i operacione sale. naući nešto pa onda prićaj o tome
- amrica
#280 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)
I ti se se registrirao da nam kazes sta se viDJEO
sVirene
(v je daleko i od S i od I, ne moze biti greska pri kucanju
)
Znaci, djecak je vozio bic oko 100 km na sat i udario u kombi
Laze jalijas, laze Oslobodjenje, lazu ocevici
"Dječaka, koji je na biciklu prelazio cestu, udarilo vozilo Hitne pomoći koje je prethodno, prema tvrdnjama očevidaca, prošlo kroz crveno na semaforu"
(v je daleko i od S i od I, ne moze biti greska pri kucanju
Znaci, djecak je vozio bic oko 100 km na sat i udario u kombi
Laze jalijas, laze Oslobodjenje, lazu ocevici
"Dječaka, koji je na biciklu prelazio cestu, udarilo vozilo Hitne pomoći koje je prethodno, prema tvrdnjama očevidaca, prošlo kroz crveno na semaforu"
- amrica
#281 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)
asimbrkan wrote:i još nešto jalijaš da te još malo prosvjetlim, vozila hitne pomoci imaju upaljene rotacije po pravilu kad idu na slućaj ili ti na intervenciju kako to oni vole reći jer kad preuzmu povrjeđenog ili bolesnog tad im rotacije netrebaju jer povrjeđeni je pod brigom i pratnjom zdravstvenog osoblja i u bolnici mu nista vise nemogu uraditi nego oni u svojim vozilima, jer ta vozila su opremljena kao i operacione sale. naući nešto pa onda prićaj o tome
A ti nauČi pisati pa priČaj drugima, u svakom sluČaju.
Negacija se pise odvojeno.
povrijeđen, prosvijetlim,
- just principe
#282 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)
NenjiA wrote:evo ja nudim 100% istinu.
a sad malo fakti:
treba ti još nešto?
treba takve cinjenice iznositii i ako treba non-stop ponavljati...Nazalost, stanje je takvo i niko me ne moze ubjediti da je bolje, narocito ljudi u Hitnoj Pomoci, pored toga sto su nestrucni da ti ukazu pomoc, jos se i nemarno ponasaju u saobracaju, misle da su neko i nesto kad voze ono svoje vozilo
- Tahta
#283 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)
ohoo počelo je ovdje biti vrlo zanimljivo, baš se zakuhava, sad smo došli do pravopisa i to je najbitnije 
odoh napraviti kokice pa se vraćam da nastavim baš je napeto
je˘bo ga ljeljak što je uzbudljivo vas sam se uzbudio ko da su sve svirene mi upaljene i sve Ć,Č, ispada u materinu
odoh napraviti kokice pa se vraćam da nastavim baš je napeto
je˘bo ga ljeljak što je uzbudljivo vas sam se uzbudio ko da su sve svirene mi upaljene i sve Ć,Č, ispada u materinu
- amrica
#284 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)
Forum je pisani oblik komunikacije, na osnovu napisanog steknes dojam o onome ko pise, a ovo je pisala bukvalno nepismena osoba.Tahta wrote:ohoo počelo je ovdje biti vrlo zanimljivo, baš se zakuhava, sad smo došli do pravopisa i to je najbitnije
odoh napraviti kokice pa se vraćam da nastavim baš je napeto![]()
Odoh, necu vise u off.
Zao mi je djeteta, kao i svakom normalnom.
I zato ovoliko novoprijavljenih koji pokusavaju na sve moguce nacine omalovaziti jalijasa i ostale ocevice i prebciti krivicu na drugog nervira.
Da ne pricam o pencilinu, kao primio pencilin pa nije bio sav svoj, kao kako su ga pustili roditelji da sam vozi bic poslije pencilina. A onda se ispostavi da dijete mozda MOZE biti alergicno na pencilin, a u tom slucaju u toj ambulanti u kojoj prima boce rade neznalice koje daju pencilin ljudima 'nako, bez provjere ...
Gomila nelogicnosti, koja veze nema sa samom nesrecom, koja se svodi na nedostatak sredstava u budzetu, na rukovodstvo hitne blablabla...
- ProbuseniDolar
#285 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)
zatvarajte ovu temu ako Boga znate.

- bimbokaposzta
#286 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)
Gluplje izjave od ovih prosvjetiteljskih odavno nisam pročitao.asimbrkan wrote:i još nešto jalijaš da te još malo prosvjetlim, vozila hitne pomoci imaju upaljene rotacije po pravilu kad idu na slućaj ili ti na intervenciju kako to oni vole reći jer kad preuzmu povrjeđenog ili bolesnog tad im rotacije netrebaju jer povrjeđeni je pod brigom i pratnjom zdravstvenog osoblja i u bolnici mu nista vise nemogu uraditi nego oni u svojim vozilima, jer ta vozila su opremljena kao i operacione sale. naući nešto pa onda prićaj o tome
Čovječe gdje ti živiš???
Čuj vozila opremljena kao operacione sale, u ambulantnim kolima pacijenti pod ljekarskim nadzorom pa ni u bolnici se ne može više uraditi. Pa koji qratz pacijente voze po bolnicama kad su u ambulantnim kolima sve sami primarijusi sa tip-top opremom, zašto sve ne rješavaju na licu mjesta!?
Ne želim pljuvati po ljudima iz "hitne" jer lična iskustva sa njima su više nego dobra al' od advokata ovakvog "asimbrkan" tipa šteta im je veća nego korist.
O konkretnom slučaju ne mogu govoriti jer nisam očevidac ali i u ovoj 'ebenoj državi valjda postoje nekakvi nadležni organi koji će utvrditi ko je kriv. Do tada je bitno da dijete preživi i da ne ostanu teže posljedice.
- poznanik
#287 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)
Ne treba zatvarati temu, zaštoProbuseniDolar wrote:zatvarajte ovu temu ako Boga znate.
Treba svaki od učesnika na njoj da pazi šta piše i da snosi kazne ako odstupi od pravila foruma
- Averus
#288 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)
Previše lično shvatate temu...
Evo, recimo sad da je bila rotacija upaljena i svirala sirena. pa eto, nek' je i bilo hitnoj zeleno...
OPET je vozač kriv. Pročitaj sve zakone koje možeš naći.
Kad ti voziš 150km/h i naglo zakočiš, neko te spuca u gepek - ON je kriv. Bez obzira što si ti naglo zakočio.
Šta ti više treba, ako ti ne rade štop-svjetla, a neko te udari - ON je kriv.
Takvi su zakoni, a jedan vozač hitne pomoći to mora znati.
Kažem, možemo mi sad trošiti vrijeme još 10 godina raspravljajući o svemu ovome, fakti su fakti i, što je još važnije, dijete je nastradalo.
@amrica:
Evo, recimo sad da je bila rotacija upaljena i svirala sirena. pa eto, nek' je i bilo hitnoj zeleno...
Kad ti voziš 150km/h i naglo zakočiš, neko te spuca u gepek - ON je kriv. Bez obzira što si ti naglo zakočio.
Kažem, možemo mi sad trošiti vrijeme još 10 godina raspravljajući o svemu ovome, fakti su fakti i, što je još važnije, dijete je nastradalo.
@amrica:
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#289 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)
Procitam li jos jedan post bilo gdje na forumu kojim se skrece sa teme da bi se raspravljalo o gramatici skretac ce dobiti ban pa o kome god da se radi.

- maslina
#290 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)
A što da ne? Malo edukacije nije na odmet. Il` se osjećaš pogođenom? Pročitaš li ti, ti ćeš... Mrš.ladyblue18 wrote:Procitam li jos jedan post bilo gdje na forumu kojim se skrece sa teme da bi se raspravljalo o gramatici skretac ce dobiti ban pa o kome god da se radi.
- Better Man
#291 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)
Ili si doticni vozac koji je skrivio nesrecu ili si dobro placen da branis vozaca koji je izazvao nesrecu i okrivis djecaka. O nebulozama vezano za opremljenost kola hitne pomoci koje si pisao ne bih govorio, jer takve gluposti ne bi ni malo dijete napisalo.asimbrkan wrote:e Sada jalijas fakat. bio sam na licu mjesta i sve vidjeo, pa da ti kažem i ovo sve si slagao!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- just principe
#292 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)
da ce cova prikljucio na forum prije godinu i vjerovao bi mu, ovako otkud je on bas znao da na ovom forumu ima ova tema, pa da se registruje,
previse je providan

previse je providan
- and
#293 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)
daj pojasni nam taj zakon da si kriv ako prođeš na zeleno?NenjiA wrote:Previše lično shvatate temu...
@amrica:
nije sve u zakonima.šta imaš od toga ako si u pravu ako nastradaš?treba biti oprezan i kao vozač i kao pješak i kad ti je zeleno.
- A_I_
#294 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)
kako ti znas da npr. nije bilo crveno a u suprotnoj traci na mjestu crvene skode da nije bilo ni jednog auta, a dok je se sumaher hitna zaustavila 20 metara dalje i osoblje doslo do udarenog djeteta, da je recimo tek tad nakon nesrece skoda dosla do raskrsnice ??? na slici se ne vide tragovi kocenja ni te skode a jos gore ni hitne (sto govori koliko brzo su isli pa im je trebalo vremena da skontaju sta su uciniliasimbrkan wrote:... proslo je na zeleno svijetlo, a to dokazuje i slika koju si stavio gdje se vidi da je škoda crvena već ušla u raskrsnicu na zelenom i ni sad mi nije jasno kako je uspjela da izbjegne kontakt sa djećakom na biciklu.
- Tahta
#295 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)
Dobro bi bilo da neko ko umije čitati onaj veliki novi zakon ZOBS--( a zna više od Č;Ć;DŽ;Đ) da nađe -pojasni da po novom udar pješaka s boka auta ide prijava protiv pješaka tj da je pješak skrivio nezgodu ili biciklista (prelaz mimo zebre na crveno ...)jer su i oni učesnici saobraćaja a ne kao do sada uvijek je vozač kriv čak i u slučajevima samoubistva pješaka????and wrote:daj pojasni nam taj zakon da si kriv ako prođeš na zeleno?NenjiA wrote:Previše lično shvatate temu...
@amrica:
nije sve u zakonima.šta imaš od toga ako si u pravu ako nastradaš?treba biti oprezan i kao vozač i kao pješak i kad ti je zeleno.
- Averus
#296 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)
E jbg sad ćemo ići u krajnosti
Evo, moj posljednji post na ovoj temi:
Navijam za malca, pa nek' su svi zakoni univerzuma na strani konja koji ga je udario, volio bih da dijete ozdravi, a papak koji ga je poslao u bolnicu završi makar 5 godina u Zenici.
Što se mene tiče, završena rasprava, doviđenja
Navijam za malca, pa nek' su svi zakoni univerzuma na strani konja koji ga je udario, volio bih da dijete ozdravi, a papak koji ga je poslao u bolnicu završi makar 5 godina u Zenici.
- sheilak
#297 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)
Je li djecaku bolje?
-
immuno
#298 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)
potpisujemNenjiA wrote:E jbg sad ćemo ići u krajnosti![]()
- atko
#299 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)
+1immuno wrote:potpisujemNenjiA wrote:E jbg sad ćemo ići u krajnosti![]()
- branimir stulic
#300 Re: HITNA POMOC (uzasna nesreca)
Nepromijenjeno...sheilak wrote:Je li djecaku bolje?