Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
wgo

#276 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Post by wgo »

CROkodil wrote:Koliko su neki naivni i neinformirani pokazuje to kako pričaju u HOS-u.
Kao HOS je bio za cjelovitu Bosnu pa je zato i likvidiran.

A da malo pročitaju više o tom i pogledaju kakva je bila retorika HSP-a, Parage i ostalih čelnih ljudi HSP-a i HOS-a tog vremena jasno bi im bilo da je njihov cilj tada bio Hrvatska do Drine, to su sasvim otvoreno govorili.
Pa vas pitam kakva je to onda cjelovita Bosna sa Hrvatskom do Drine?

Pa Blaz Kraljevic je rekao da ce BiH uciniti Hrvatskom.

Da li je to ono za sto se zalazu Bosnjaci?
Ali_G

#277 Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Post by Ali_G »

Paravojne formacije se grupisale u vecinskim hrvatskim opstinama, pokusale da zauzmu i strateski vazne koje su bile muslimanske, pobjegle sa linija na Jajcu, uloga tog braniteljskog HVO u Sarajevu opisana na drugoj temi, pripadnici tih braniteljskih formacija prvi krenuli sa zlocinima prema Muslimanima, politicke vodje koje su stajale iza njih u to vrijeme napravile paralelne institucije, pa to pokusali jos jednom nakon rata i jos uvijek pokusavaju, al nista to. Oni su se borili i jos uvijek bore za jedinstvenu BiH. E hvala vam velika.
cindrlimindrli

#278 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Post by cindrlimindrli »

wgo wrote:Kao sto rekoh - pravo je uvijek orudje u rukama jaceg.
Momak, a da provjeris kalendar? Nije 1012 vec 2012, i vremena kad smo toljagama definisali pravo su valjda
iza nas. Ili bi tebi bilo sasvim svejedno da te neko jaci napenali nogom u dupe i deganzira drito u Metkovic?
fc.velež-religija

#279 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Post by fc.velež-religija »

Imam dva pitanja za gospodina iz 'Zagreba'...prepoznaće se :D
Prvo...šta ima u Zagrebu,ono,društveni život i tako to,da li je uistinu dosadan taj višemilijunski grad?
Drugo...da li ste vjernik?
Hvala lijepo,unaprijed :-D
wgo

#280 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Post by wgo »

cindrlimindrli wrote:
wgo wrote:Kao sto rekoh - pravo je uvijek orudje u rukama jaceg.
Momak, a da provjeris kalendar? Nije 1012 vec 2012, i vremena kad smo toljagama definisali pravo su valjda
iza nas. Ili bi tebi bilo sasvim svejedno da te neko jaci napenali nogom u dupe i deganzira drito u Metkovic?
a sta bi ti rekao na primjerima, recimo Palestine, Iraka, Kosova - da li je pravo orudje u rukama jaceg?
cindrlimindrli

#281 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Post by cindrlimindrli »

wgo wrote:a sta bi ti rekao na primjerima, recimo Palestine, Iraka, Kosova - da li je pravo orudje u rukama jaceg?
Pa cak i na tim ekstremnim primjerima ljudske gluposti nije moguca primjena sirove sile onako kako ti mislis
da je istu moguce koristiti.
I nisi mi odgovorio na pitanje, da li bi tebi bilo normalno da zavrsis u Metkovicu dobro nabuban?
kv99

#282 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Post by kv99 »

wgo wrote:
Nemam sta tu posebno reci osim da rat ne mogu voditi dvije vojske.

O konacnom ishodu i kvaliteti jednih i drugih je dovoljno pogledati kako je zavrsila Hrvatska. Slobodna i bez srpskih republika na svom teritoriju.

Pametnom dosta a da li je i tebi?
Ako se ne sjecas sta si sam pisao evo da te podsjetim : spomenuo si Blaza kao dokaz da je tzv hvo branio Bosnu i Hercegovinu i na onovu toga sam ti rekao da ocigledno nemas pojma jer je tzv hvo ubio Blaza tako da spominjati njega ne dokazuje da je tzv hvo branio Bosnu i Hercegovinu-. Kao i obicno tvoji primjeri nemaju smisla , na isti nacin kao i onda kada si stavio primjer o svome poslu kao primjer za ponasanje rvacke u Bosni i Hercegovini a svi te zbog toga ismiljali jer je bio bez veze.

To nista ne znaci... Slovo na papiru. Samo da te podsjetim i da je Ustavni sud Francuske je proglasavao nezavisnost Alzira nelegalnim i visoki sud Ujedinjenog Kraljevstva je proglasavao nezavisnost SAD-a nelegalnim.
A koliko drze do svojih odluka dovoljno govori to sto su nesto morali 2 puta proglasavati. Sta znaci dva puta, da ako neki nisu culi?

Legalno ta odluka i te kako znaci i ona je donesena 2 puta jer se 2 puta potezalo to pitanje od kvislinga. I dva puta su dobili odgovor da je erceg crpska nelegalna. Ti to priznavao ili ne ali to je cinjenica za razliku od tvog misljenja ili tvojih snova.
To pitanje ce se i dalje potezati dok se ne rijesi status Hrvata u BiH.

Moze se to pitanje statusa potezati koliko hoce ali erceg crpska je bila nelegalna pa ti to prihvatao ili ne. Lijepo je da ti imas misljenje , ima ljudi koji i danas misle da je zemlja ravna ali cinjenice govore drugacije a cinjenica u ovom slucaju je cinjenica da je erceg crpska bila nelegalna stvorevina.

A kada vec pricamo o legalnosti koju si sam potegao u to isto vrijeme je RSK pozivajuci se na isto one zakone na koje se ti pozivas organizovala od opstina koje su same odabrale da negiraju legalnostr MUP-a Hrvatske i ZNG ma koliko ovi sebe smatrali legalnim. Na isti nacin kao i ovi iz erceg crpske. Pa ako je to odbrana Bosne i Hercegovine onda je to odbrana i rvacke.
Sasvim nebitno. Evo ja priznajem pravo RSK da organizira svoje postrojbe ali su izgubili rat. Da nisu izgubili rat sad bi bili ili nezavisni ili bi bili poput RS u BiH. Ali su izgubili i nakon rata je pravno stanje da vise ne mogu imati svoje vojne postrojbe. Kao sto rekoh - pravo je uvijek orudje u rukama jaceg.
Pa sto ih onda branis i opravdavas ako je nebitno ? Branis i opravdavas i erceg crspku i RSK pa sto to onda radis ako je nebitno jer su obadvije izgubile ? Ako je pravo orudje u rukama jaceg onda je pitanje sto se ovdje javljas jer je erecg crpska izgubila pa onda branio ti nju ili ne nema nikakvog smisla .
Nisu trebali da kopiraju cetnike iz RSK pa da proglasavaju zvanicne OS za neprijatelja i da im zabranjuju kretanje.
A sta su trebali ignorirati odluke opcinskih vijeca? Primijeti kako je u tim odlukama vijeca bila doza multikulturalnosti jer su vecinski bosnjacka vijeca donijela odluke u korist HVO-a sto toj stvari daje dodatno na tezini.
Nisu trebali da kopiraju cetnike iz RSK. Tacka.
Skontaj se da li je argument pravni slijed ili je pravno stanje ? Ako je pravni slijed onda postuj taj argument i prestani negirati postojanje Bosnjaka kao naroda i da ih nazivas Muslimani ili postuj pravno tadasnje stanje i pocni da zoves zng obicnom bandom
Pa ja sam nazvao ZNG bandom. Da li to znaci da sad mogu Bosnjake zvati Muslimanima?

Da li trebam i cetvrti put ponavljati? Sasvim je nebitno kako cemo mi njih nazvati. Evo ZNG je nelegalan, da li to i kome sta mijenja?
Ako je zng nelegalna banda onda mijenja jer citravo vrijeme tvrdis da se ovi iz RSK nisu imali pravo da brane. Pa ako su imali pravo da se brane a tvrdis da se javljas iz rvacke ( a sto si nekoliko puta pokazao da nije istina ali neka bude kako ti tvrdis ) otkud onda tebi neko moralno ili bilo kakavo pravo da pricas ista o stanju u Bosni i Hercegovini ? Prvo pocisti ispred svoga praga pa se onda javi o stanju ovdje.
Velika stvar kako ces ti ili ja zvati ZNG. Kog to boli briga sta je nekakav forumski mis izjavio. Istu pricu o nelegalnosti odcjepljenja su i prodavali beogradski misevi pa je sve zavrsilo tako kako je zavrsilo.

Velika stvar, evo i ja cu recu - ZNG je obicna banda :-) . Uh sto ih to boli i uh sto to nekome moze pomoci :-) :lol: . Sloboda se ne moli od nekakvih pravnih strucnjaka a pogotovu samoproglasenih pravnih znalaca nego se sloboda uzima u ruke. Tako su je uzeli u SAD-u, u Alziru. Da su cekali misljenje nekakvih sudova ne bi je nikada imali.

Misem zovi onoga ko je trebao da te vaspita a vidim da nije. Lijepo se ponasaj barem na forumu i prestani da vrijedjas clanove foruma . Ako nemas pojma o temi nemoj barem pokazivati da nemas ni odgoja.
To sto si se ti prepoznao u nazivu "forumski mis" je tvoj problem. Ja nisam nikoga odredjenog uvrijedio nego sam rekao da si forumski likovi umisljaju kompetencije u pravnim i drugim znanostima, etiketiranje, verbalni bijes i aroganciju. U biti svi smo forumski misevi. Ne umisljaj si previse - ove rasprave nista ne mijenjaju. Ako slucajno i nekome promjene misljenje onda se ocito radi o povodljivim ljudima. A ja bih rekao da neki sa svakim novim postom dokazuju i pokazuju koliko su dogmatizirani i zaslijepljeni onim sto oni smatraju dozvoljenom istinom.

Nauci se citati i ponasati jer :
- lijepo sam ti rekao da ne vrijedjas clanove foruma i nisam uopste na sebe ni mislio a ni rekao pa prestani da izmisljas
- mozes za sebe reci da si mis ili bilo kakva zivotinja ako to zelis , druge forumase ne nazivaj tako
- u pravu si da ova rasparava nista ne mijenja, moja je zelja da pokazem kakvim se dvolicnim izmisljotinama i propagandom koristite da bi opravdali sto niko sa imalo osjecaja stida u tijelu ne bi opravdavao tako da ne umisljas o sebi nista.

Kao da bilo sta mijenja da li ti negiras ili ne? Koga briga sta ti negiras ili odobravas?! Ne umisljaj si previse! Daj shvati - u ratu razgovor vodi oruzje! Pravo je tu da samo legalizira ishod rata. Nikakve verbalne akrobacije tu ne mogu promijeniti ili utjecati na ishod rata. Evo primjer, Kosovo kao pokrajina formalno nije imalo Ustavom SFRJ pravo na otcjepljenje no oni su de facto samostalni, barem na podrucju koje kontroliraju medj. snage. Dosao Amerikanac i promijenio pravo. Pravo je uvijek orudje u rukama vlasti a vlast je u onoga tko ima silu. A Srbi ili ti mozete lajat na mjesec o tome kako to nije pravno utemeljeno. Koga briga?

I jos jedna stvar - pravo i pravda nisu dva pojma koja isto znace (sinonimi).
Kao sto sam ranije naveo , ako nema veze sto se onda javljas ovdje ? Kazes da je erceg crpska bila legalna i da je branila Bosnu i Hercegovinu ali je na kraju porazena i vojno a i politicki i formalno je to na kraju rata a i sada legalizirano. I sto se onda javljas ako je jedino sila kriterij ?

Opet se javlja problem sa latinicom ili sa viskom maste: ja nikada nisam spomenuo pravdu a kamoli da sam je pomjesao sa pravom pa kako vidim da tvrdis da sam ja nesto tako uradio ili imas problema sa citanjem ili sa izmisljanjem.
wgo

#283 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Post by wgo »

cindrlimindrli wrote:
wgo wrote:a sta bi ti rekao na primjerima, recimo Palestine, Iraka, Kosova - da li je pravo orudje u rukama jaceg?
Pa cak i na tim ekstremnim primjerima ljudske gluposti nije moguca primjena sirove sile onako kako ti mislis
I nisi mi odgovorio na pitanje, da li bi tebi bilo normalno da zavrsis u Metkovicu dobro nabuban?
kako nije moguca? Naselili umjetno ljude i proglasilo im drzavu gdje zive drugi.
Metkovic?
Svasta je moguce. Mogu se i batine dobit u zivotu. Naravno da nije normalno ali nije ni zivot uvijek normalan.
fc.velež-religija

#284 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

fc.velež-religija wrote:Imam dva pitanja za gospodina iz 'Zagreba'...prepoznaće se :D
Prvo...šta ima u Zagrebu,ono,društveni život i tako to,da li je uistinu dosadan taj višemilijunski grad?
Čekam... :D
wgo

#285 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Post by wgo »

fc.velež-religija wrote:Imam dva pitanja za gospodina iz 'Zagreba'...prepoznaće se :D
1. Ovisi tko sta trazi
2. Vjernik na blagdane

P.S. Zagreb nije "visemilijunski"
fc.velež-religija

#286 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

wgo wrote:
1. Ovisi tko sta trazi
2. Vjernik na blagdane

Nisam na tebe mislio,nisi ti iz Zagreba.
wgo

#287 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Post by wgo »

fc.velež-religija wrote:
wgo wrote:
1. Ovisi tko sta trazi
2. Vjernik na blagdane

Nisam na tebe mislio,nisi ti iz Zagreba.
nema veze, ja sam ti odgovorio jer poznam situaciju :-)
cindrlimindrli

#288 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Post by cindrlimindrli »

wgo wrote:
cindrlimindrli wrote:
kako nije moguca? Naselili umjetno ljude i proglasilo im drzavu gdje zive drugi.
Metkovic?
Svasta je moguce. Mogu se i batine dobit u zivotu. Naravno da nije normalno ali nije ni zivot uvijek normalan.
Pa nije moguca onako kako si ti sebi umislio u toj zunzara tintari. Nema sumnje da bi neki ekstremi bez sekunde
dvoumljena istrijebili jedni druge u roku od dvije minute da se tome na kraju opet ne isprijeci pravo i zdrav razum.
Eto vidis, i sam se slazes da to nije normalno, vecina pametnog svijeta ima isto misljenje. Zato je, majka mu
stara, pozeljno da se ne mirimo sa upotrebom sile kao da je bogom dana. Ima u toj tvojoj vukojebini dovoljno
prostora za sve, k'o da moras poceti dan tako sto ces svima okolo staviti do znanja da si nadrihrvat i siledzija.
wgo

#289 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Post by wgo »

cindrlimindrli wrote: Pa nije moguca onako kako si ti sebi umislio u toj zunzara tintari.
Kad si ti u pitanju nisam siguran na koju glavu-tintaru misliš... :D
wgo

#290 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Post by wgo »

kv99 wrote: Ako se ne sjecas sta si sam pisao evo da te podsjetim : spomenuo si Blaza kao dokaz da je tzv hvo branio Bosnu i Hercegovinu i na onovu toga sam ti rekao da ocigledno nemas pojma jer je tzv hvo ubio Blaza tako da spominjati njega ne dokazuje da je tzv hvo branio Bosnu i Hercegovinu-. Kao i obicno tvoji primjeri nemaju smisla , na isti nacin kao i onda kada si stavio primjer o svome poslu kao primjer za ponasanje rvacke u Bosni i Hercegovini a svi te zbog toga ismiljali jer je bio bez veze.
Vec me je iskustvo naucilo da u forumskim raspravama ne treba vjerovati onome sto se prica nego reakcijama. A reakcija na moj primjer je bila - zujanje trutova.

A kako kazu da se za dobrim konjima prasi... Ti sam shvati koliko je primjer bio los i koliko je "ismijan".

To pitanje ce se i dalje potezati dok se ne rijesi status Hrvata u BiH.

Moze se to pitanje statusa potezati koliko hoce ali erceg crpska je bila nelegalna pa ti to prihvatao ili ne. Lijepo je da ti imas misljenje , ima ljudi koji i danas misle da je zemlja ravna ali cinjenice govore drugacije a cinjenica u ovom slucaju je cinjenica da je erceg crpska bila nelegalna stvorevina.

Nebitno,kao sto rekoh. Vox populi - vox dei.

Ako je zng nelegalna banda onda mijenja jer citravo vrijeme tvrdis da se ovi iz RSK nisu imali pravo da brane.
Svak imapravo na ono sto za sto se izbori.
Pa ako su imali pravo da se brane a tvrdis da se javljas iz rvacke ( a sto si nekoliko puta pokazao da nije istina ali neka bude kako ti tvrdis ) otkud onda tebi neko moralno ili bilo kakavo pravo da pricas ista o stanju u Bosni i Hercegovini ? Prvo pocisti ispred svoga praga pa se onda javi o stanju ovdje.
Ako nisi bio prisutan samo cu te podsjetiti da je moj prag pociscen. Hint: Oluja.

To sto si se ti prepoznao u nazivu "forumski mis" je tvoj problem. Ja nisam nikoga odredjenog uvrijedio nego sam rekao da si forumski likovi umisljaju kompetencije u pravnim i drugim znanostima, etiketiranje, verbalni bijes i aroganciju. U biti svi smo forumski misevi. Ne umisljaj si previse - ove rasprave nista ne mijenjaju. Ako slucajno i nekome promjene misljenje onda se ocito radi o povodljivim ljudima. A ja bih rekao da neki sa svakim novim postom dokazuju i pokazuju koliko su dogmatizirani i zaslijepljeni onim sto oni smatraju dozvoljenom istinom.

Nauci se citati i ponasati jer :
- lijepo sam ti rekao da ne vrijedjas clanove foruma i nisam uopste na sebe ni mislio a ni rekao pa prestani da izmisljas
- mozes za sebe reci da si mis ili bilo kakva zivotinja ako to zelis , druge forumase ne nazivaj tako
- u pravu si da ova rasparava nista ne mijenja, moja je zelja da pokazem kakvim se dvolicnim izmisljotinama i propagandom koristite da bi opravdali sto niko sa imalo osjecaja stida u tijelu ne bi opravdavao tako da ne umisljas o sebi nista.

Ma dobro ajde, ti si forumski Robin Hood, razotkrivas varalice, oduzimas bogatima i dajes siromasnima.. :lol:

Kao sto sam ranije naveo , ako nema veze sto se onda javljas ovdje ? Kazes da je erceg crpska bila legalna i da je branila Bosnu i Hercegovinu ali je na kraju porazena i vojno a i politicki i formalno je to na kraju rata a i sada legalizirano. I sto se onda javljas ako je jedino sila kriterij ?
A to je kao neka ABiH virtualna "Oluja" otpuhala Hercegsrpcku? :bih:

Od silne obrane neprijatelj se urusio sam od sebe... :lol:
cindrlimindrli

#291 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Post by cindrlimindrli »

wgo wrote:Kad si ti u pitanju nisam siguran na koju glavu-tintaru misliš...
U tvom slucaju radi se iskljucivo o hercegovackom tupadziji koji je umislio da je nekome bitan. Sto ce reci
isprazna tintara koja je jedino dobra za zuje.
wgo

#292 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Post by wgo »

cindrlimindrli wrote:
wgo wrote:Kad si ti u pitanju nisam siguran na koju glavu-tintaru misliš...
U tvom slucaju radi se iskljucivo o hercegovackom tupadziji koji je umislio da je nekome bitan. Sto ce reci
isprazna tintara koja je jedino dobra za zuje.

Ti si neki opasan i jak momak... :lol:
kv99

#293 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Post by kv99 »

wgo wrote:
A to je kao neka ABiH virtualna "Oluja" otpuhala Hercegsrpcku? :bih:

Od silne obrane neprijatelj se urusio sam od sebe... :lol:
Sve ono sto si gore napisao nema veze pa nije vrijedno ni komentara ali samo da se na ovo osvrnem :
nije Oluja ali je dobra marisana otpuhala erceg crpsku. Da je tako kao sto ti tvrdis ne bi se ti sada javljao na ovom forumu vec bi kod Kiseljaka pregledao pasose da zelimo iz Sarajeva do Travnika a u Mostaru ne bi danas bilo onih kula oko Starog Mosta vec kipovi frnanceka i mate 20 m visoki. Za zahtjeve o "legitimnom predstavniku ", TV, trecem i ostalim glupostima da ni ne spominjem, da je tako kao sto ti tvrdis ne bi uopste bilo tih pitanja.

I kao toliko puta sam sebe negiras i pokazujes da nemas pojma o cemu pricas jer sam te lijepo pitao : ako je samo sila kriterij sta onda radis na temi ? Sto se uopste javljas jer kao i RSK nema ni erceg crpske , ili da se stavi u istorijski kontekst :

- 1992/3 : Ovo je rvacka
- 1996: ovo ce biti erceg crpska
- 2000: dajte nam samoupravu
- 2012: hajmo lipit slicice po tablama i trolati po forumima
wgo

#294 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Post by wgo »

kv99 wrote: - 1992/3 : Ovo je rvacka
1992. Zivio Tito i JNA
1995. HV oslobadja Bosnu
2002. Ukinut cemo RS
2010. Drzava za coeka
2012. Lovimo skutore po forumima :lol:
kv99

#295 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Post by kv99 »

wgo wrote:
kv99 wrote: - 1992/3 : Ovo je rvacka
1992. Zivio Tito i JNA
1995. HV oslobadja Bosnu
2002. Ukinut cemo RS
2010. Drzava za coeka
2012. Lovimo skutore po forumima :lol:

Super je sve to sto si napisao ali da li si primjetio da nema nigdje erceg crpske u ovome sto si napisao :lol: Kao i obicno skroz si promasio primjer jer umjesto da pokazes da je erceg crpska opstala ti si upravo pokazao suprotno od toga ;-) Kao i RSK otisla je na smece istorije i kao sto je po tebi sila jedini argument koji priznajes to je rezultat toga.

2012: lovimo skutore po forumima.... jer je to jedino ostalo od erceg crpske :thumbup:
wgo

#296 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Post by wgo »

kv99 wrote:
Super je sve to sto si napisao ali da li si primjetio da nema nigdje erceg crpske u ovome sto si napisao Kao i obicno skroz si promasio primjer jer umjesto da pokazes da je erceg crpska opstala ti si upravo pokazao suprotno od toga ;-) Kao i RSK otisla je na smece istorije i kao sto je po tebi sila jedini argument koji priznajes to je rezultat toga.
Polako, mrtvi se broje nakon bitke :mrgreen:
2012: lovimo skutore po forumima.... jer je to jedino ostalo od erceg crpske :thumbup:
Skutori financijski nikad jaci. Jedino sto ih muci svaki dan je kojeg dobrog Bosnjanina uzet da im okopava vinograde.

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/2 ... ne-da.html
fc.velež-religija

#297 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Gotovo sam ubjeđen da ovaj čovjek iznad nema puno prijatelja,da ga čak ne poznaju niti cijene ni u njegovom susjedstvu.Što bi se narodski reklo 'potežak čovjek'...ja ga ne mogu zamisliti u nekoj opuštenoj situaciji,da ono digne ruke,da pjeva,da je neopterećen.Dojma sam kako ga mnogi izbjegavaju i kako si jedino na ovakvim tipovima foruma diže svoje poljuljano samopouzdanje jer je defintivno da ima problem.Nemali problem.
Taj isti 'udarač tastatura' bolje poznaje situaciju u mom dvorištu od samog mene.
On je recimo,u Kninu npr.,ja sam u Mostaru.
I ja kažem,kako mi je lijepo rodila smokva :-D
On kaže kako to nije smokva,kako je to šipak ilitiga nar :-D
I šta'š ti sa njim...dopisivati se? :dance:

Lijep dan i danas,nije toliko vruće,ali ja ipak sunčano,idealno za otići na pivu,nakon toga na tekmu.
Rodna gruda je prelijepa.
Vidimo se :thumbup:
zović

#298 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Post by zović »

za velež

Šta ima u Mostaru i kako su ponijele trešnje?
:)
kv99

#299 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Post by kv99 »

wgo wrote:
kv99 wrote:
Super je sve to sto si napisao ali da li si primjetio da nema nigdje erceg crpske u ovome sto si napisao Kao i obicno skroz si promasio primjer jer umjesto da pokazes da je erceg crpska opstala ti si upravo pokazao suprotno od toga ;-) Kao i RSK otisla je na smece istorije i kao sto je po tebi sila jedini argument koji priznajes to je rezultat toga.
Polako, mrtvi se broje nakon bitke :mrgreen:
Skutori financijski nikad jaci. Jedino sto ih muci svaki dan je kojeg dobrog Bosnjanina uzet da im okopava vinograde.

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/2 ... ne-da.html
Mrtvi se broje poslije bitke ali bitka je prosla jer kao sto ti kazes samo se sila broji a za to je prosla baka sa kolacima pa makar stajali financijski nikada jace. Da nije tako ne bi ti dolazio na ovaj forum i trolao vec bi pregledao pasose kod Kiseljaka. Ali kao i cetnicima iz RSK koji i dan-danas na forumima "samo sto nisu proglasili rsk u kninu " tako je i vama ostalo samo to.
Od 1992 : Ovo je rvacka " pa do " 2012 : hajmo trolati po forumima ", od " ovdje ce biti erceg crpska " doslo se " dajte nam naseg legitimnog prestavnika" :lol:
wgo

#300 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Post by wgo »

kv99 wrote: Mrtvi se broje poslije bitke ali bitka je prosla:
Mozda je bitka prosla ali nije rat :(
prosla baka sa kolacima pa makar stajali financijski nikada jace.:
Kad vec spominjes babe, evo jedna vezana uz tvoje "vojne pobjede", "slamanje kicme neprijatelju" i "stajanje zmiji za vrat":

"Sta je babi milo to joj se i snilo"
Da nije tako ne bi ti dolazio na ovaj forum i trolao vec bi pregledao pasose kod Kiseljaka.
To je mozda prije bilo ali smo u medjuvremenu evoluirali. Sta bi mi u Hrvatskoj? Tamo su sve poziciije vec zauzete i bili bi samo prirepak. Nema nama do BiH, dobrih Bosnjana i jeftine radne snage.
Ali kao i cetnicima iz RSK koji i dan-danas na forumima "samo sto nisu proglasili rsk u kninu " tako je i vama ostalo samo to.
Ajde dobro, mi smo cetnici. :mrgreen:
Od 1992 : Ovo je rvacka " pa do " 2012 : hajmo trolati po forumima ", od " ovdje ce biti erceg crpska " doslo se " dajte nam naseg legitimnog prestavnika" :lol:
Pa moramo zastiti svoje financijske interese i da se osigura kontinuitet iskoristavanja jeftine radne snage :mrgreen:
Locked