7Rouvitsa wrote:pls da mi neko neko fino kaže: večera - da ili ne ????
DA ! P+M,
Moderator: anex
7Rouvitsa wrote:pls da mi neko neko fino kaže: večera - da ili ne ????
Da. Za mrsanje je manje-vise nebitno kad i šta jedes nego koliko kalorija unosis. Mrsat ces i ako budes jela samo tjesteninu i kolace sve dok kalorijska vrijednost hrane ne prelazi npr. 1500 cal dnevno. Druga je stvar sto ces nakon par sedmica na ovoj dijeti zavrsiti u bolnici.Rouvitsa wrote:pls da mi neko neko fino kaže: večera - da ili ne ????
Jedini razlog zbog kojeg ljudi na Atkinsovoj dijeti gube tezinu je i najlogicniji - jedu manje. Proteini stvaraju osjecaj sitosti i to je sva mudrost.Koolin1 wrote:Najbolji nacin da se izgubi tezina u kratkom roku je "High Protein Diet".... znaci jedi sto vise proteina a carbohydrates izbaci gotovo u potpunosti.
hvala što si mi pobliže objasnio/la sve,ovo će mi biti od velike pomoći,jer mi je tek sada očigledno da me smiješne stvari usporavaju...badb wrote:Da. Za mrsanje je manje-vise nebitno kad i šta jedes nego koliko kalorija unosis. Mrsat ces i ako budes jela samo tjesteninu i kolace sve dok kalorijska vrijednost hrane ne prelazi npr. 1500 cal dnevno. Druga je stvar sto ces nakon par sedmica na ovoj dijeti zavrsiti u bolnici.Rouvitsa wrote:pls da mi neko neko fino kaže: večera - da ili ne ????
Jako je vazno da imas najmanje tri ravnomjerno rasporedjena obroka koji ukljucuju proteine, UH, masti etc. i da dnevni unos kalorija smanjis za otprilike 500 cal. Na netu imas BMI i BMR kalkulatore pa sebi izracunaj koliko kalorija je tebi potrebno za odrzavanje tezine ili za mrsanje. Isto tako je vazno da ne budes u deficitu vecem od 500-600 cal dnevno da ne usporis metabolizam. Imaj na umu da je za gubitak 1 kg tjelesne tezine potrebno biti nekih 7500 cal u deficitu i da je nemoguce smrsati npr tri kile za jednu sedmicu.Moze vaga pokazati i gubitak od 5 kg, ali to je samo privremeno i nije salo.

Pa da, ne znam kako funkcionise... ali bar 1 od 3kg je vodaalica.k wrote:pa nije takmicenje
3kg za 10 dana mi ne zvuci zdravo. al opet, tu je voda...
Boze sacuvajStilicka wrote:
nek vam bude ovo motivacija
Kalkulatori bazalne i dnevne potrebe za kalorijama uzimaju u obzir godine, tezinu, visinu i nivo tjelesne aktivnosti i prilicno su tacni. No, tacno je da ne mrsaju svi istom brzinom, zene mrsaju sporije od muskaraca, stariji od mladjih etc ali sve se opet svodi na calories in calories out. Energija (hrana) koju pojedes se jednostavno mora nekako iskoristiti. Mozes je potrositi tjelesnom aktivnoscu ili pohraniti kao salo, nema trece opcije (ako nisi bulimicna).Stilicka wrote:Niko me nije ista bazalna potrosnja, nekom treba 2000 kalorija, a nekom 4000, nekom 1000, bazalnim kalkulatorom ne mozes izmjerit, najveca glupost koju sam culasve ovisi o metabolizmu, niko ne moze isto mrsat i istom brzinom, i da rezultati budu vidljivi svima isto, niko isto ne trosi kalorija pri usisavanju kuce, ili spremanju sobe(banalni primjer).Nije potrebno brojanje kalorija, iritira me to kad cujem, kad neko hoce da mrsa, pa broji svaku kaloriju koliko je pojeo
Vrsta namirnice je bitna i raspored kad i sta se treba jesti.Kombinacija aeorobnog i anaerodnog vjezbanje je pun pogodak
al to je danasnjim curama mrsko(cast iznimkama), pa se izgladnjuju, koje kakvim djetama, te kukaju.
Ne znam visekako da objasnim, da se ne moze mrsat, glupim djetama i ne vjezbanjem, u slucaju da neko ima hormonski poremecaj pa to teze ide.
Ljudi moji, nije isto smršati 3 kg kad imaš 120 kg, i 3 kg kad imaš 85, na primjer.alica.k wrote:pa nije takmicenje
3kg za 10 dana mi ne zvuci zdravo. al opet, tu je voda...
Hvala na savjetima, međutim, tu ima jedan problem. Ja radim 8 sati dnevno, u kući me nema u periodu 6'30-16-30 - kako ću pratiti taj tempo ?Stilicka wrote:Novi dan nova nafaka, jedi bar 4 obroka, u jutro jedi jaja citava, to ti je dobro zbog podizanja testosterona, vise testo. brze spaljivanje masti, te brze dobijas na misicnoj masirucak meso, vecera nek bude sir posni sam onako, onaj bijeli, medju obrok jedi, orahe, bademe, ljesnjake, kupi fish oil odnosno omega 3. Pocni u teretanu ici, ili kuci neke cigle, zeljezo, napravi neke tegove ako nisi u mogucnosti, u jutro kardio 45 min, jedan dan radi hodanje, drugi dan radi HIIT, bit ces `vako
bez vjezbe nista
Usput provjeri radi sebe, izvadi za svaki slucaj nalaze, secer provjeri, kortizol![]()
naravno manje stresa