Religija i vanzemaljske civilizacije

Rasprave o vjerskim temama.
theTruePath

#276 Re: Religija i vanzemaljske civilizacije

Post by theTruePath »

popokatepetl_com wrote:Najvjerovatnije je da su vanzemaljske daleko naprednije civlizacije i donijele zivot na zemlju, jer jednostavno tesko je normalnoj osobi povjerovati da su sve one piramide i ostale drevne gradjevine sagradjene rukom i zaslugom primitivnog covjeka koji nije imao nikakvo znanje ni tehnologiju da napravi tako nesto.
Nisu ljudi bili toliko primitivni prije 3000+ godina,,primitivizam poceo tek u zadnjih 1000 godina

Reci Aristotelu,Sokratesu da su primitivci bili ;)
theTruePath

#277 Re: Religija i vanzemaljske civilizacije

Post by theTruePath »

славянин wrote:
theTruePath wrote:Jedan je Bog ali ima raznih vrsta zivota,ljudi su jedan od njih,Allah je stvorio i druge

Pticese mole Bogu na svoj nacin,pa i vanzemaljci ako ih ima na svoj(i ako ih ima na nivou covjeka,onda su imali svoje poslanike kao i mi svoje)
A evo i sektaskih sukoba na Rhgani :D
Image
vidim pisu latinicom :skoljka:

znaci problemi gdje god ima muslimana,cak i tamo :D
theTruePath

#278 Re: Religija i vanzemaljske civilizacije

Post by theTruePath »

славянин wrote:Pouzdan snimak pape na planeti Gvilon :mrgreen:
Image
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nemoguce,to vanzemaljci imaju papu? :shock:
Great Cornholio

#279 Re: Religija i vanzemaljske civilizacije

Post by Great Cornholio »

Ja ne sumnjam u to da postoje oblici života i van ove naše planete. E sad, u kom obliku , to ne znam, ali malo su mi ove kreacije vanzemaljaca, koje su plod ljudske mašte, neozbiljne. Ne vjerujem da je iko ikada vidio vanzemljaca, ne vjerujem da nas posjećuju leteći tanjiri, niti vjerujem da su nas ikada posjećivali.
theTruePath

#280 Re: Religija i vanzemaljske civilizacije

Post by theTruePath »

100% postoje i 100% vjeruju u jednog BOGA,Allah u Kuranu to cak i spominje,u ajetu:

Among His (God's) signs is the creation of the heavens and the earth,and the living creatures that He has scattered through them :and He has power to gather them together when He wills."
theTruePath

#281 Re: Religija i vanzemaljske civilizacije

Post by theTruePath »

Ovdje imate vise o dokazima o vanzemaljcima u Kuranu
http://www.answering-christianity.com/a ... _quran.htm
theTruePath

#282 Re: Religija i vanzemaljske civilizacije

Post by theTruePath »

Bas procitah i nisam ni znao da je Vatikan priznao da postoji mogucnost ;D
andromeda101

#283 Re: Religija i vanzemaljske civilizacije

Post by andromeda101 »

Great Cornholio wrote:Ja ne sumnjam u to da postoje oblici života i van ove naše planete. E sad, u kom obliku , to ne znam, ali malo su mi ove kreacije vanzemaljaca, koje su plod ljudske mašte, neozbiljne. Ne vjerujem da je iko ikada vidio vanzemljaca, ne vjerujem da nas posjećuju leteći tanjiri, niti vjerujem da su nas ikada posjećivali.
Normalno da mi uopšte ni predpostaviti kako i u kojem sve obliku i oblicima oni postoje.

Ako su nas neka vanzemaljska bića posjetila, onda... oni imaju daleko, daleko razvijeniju tehnologiju od naše.

Tehnologiju o kojoj mi možemo sanjati.

Dakle da bi prevazišli probleme, brzine, distance, itd. oni moraju biti na daleko razvijenijem tehnološkom stepenu od nas.

Možda su počeli sa svojom evolucijom ranije, milion godina od nas, a možda su išli kroz evoluciju brže.

Takva bića koja imaju takvu tehnologiju, nas posmatraju kao u zoološkom vrtu ili safariju.

Mi smo za njih na daleko nižem stepenu razvijenosti, evolucije.

Porediti takve tehnologije s našom je isto, ko kad bi mi sad poredili internet, mobilne telefone sa tehnologijom onih u kamenom dobu.

E sad zamislite da smo mi za njih u kamenom dobu. Naš "space shutle" je - kamena sjekira, za njihovu tehnologiju.
theTruePath

#284 Re: Religija i vanzemaljske civilizacije

Post by theTruePath »

To su samo spekulacije,dal mi posmatramo stanovnike stare Grce,ili Egipta kao primitivcima iz zooloskog vrta?
Last edited by theTruePath on 16/06/2013 01:00, edited 2 times in total.
andromeda101

#285 Re: Religija i vanzemaljske civilizacije

Post by andromeda101 »

theTruePath wrote:To su samo spekulacije,dal mi posmatramo stanovnike stare Grce,ili Egipta kao primitivcima iz zooloskog vrta?
Pa odi kod njih s mobilnim telefonom pa će misliti da si božanstvo.
Last edited by andromeda101 on 16/06/2013 01:01, edited 2 times in total.
theTruePath

#286 Re: Religija i vanzemaljske civilizacije

Post by theTruePath »

andromeda101 wrote:
theTruePath wrote:To su samo spekulacije,dal mi posmatramo stanovnike stare Grce,ili Egipta kao primitivcima iz zooloskog vrta?

Ne znas dal bi to mislili
andromeda101

#287 Re: Religija i vanzemaljske civilizacije

Post by andromeda101 »

theTruePath wrote:
andromeda101 wrote:
Ne znas dal bi to mislili
Ili ih posmatraj satelitom, oni ni neće ni znati da si tu.

Da li oni imaju dovoljno razvijenu maštu da mogu i maštati o satelitima?
theTruePath

#288 Re: Religija i vanzemaljske civilizacije

Post by theTruePath »

Potcjenjujes ih,,moderan covjek dan danas ne zna kako su oni uspjeli napraviti piramide

imamo tehnologiju,oni su imali druga znanja i zvanja
andromeda101

#289 Re: Religija i vanzemaljske civilizacije

Post by andromeda101 »

theTruePath wrote:Potcjenjujes ih,,moderan covjek dan danas ne zna kako su oni uspjeli napraviti piramide

imamo tehnologiju,oni su imali druga znanja i zvanja
Znamo i možemo ih napraviti.

Oni su sav fokus stavili na piramide pošto su faraoni to zahtjevali.

A današnja civilizacija ima druge prioritete nego piramide.
theTruePath

#290 Re: Religija i vanzemaljske civilizacije

Post by theTruePath »

Ne znamo,mozemo s danasnjom tehnologijom.Daj nam ono sto su oni imali,necemo se snaci,,cinjenice koje spominju i profesionalci
A današnja civilizacija ima druge prioritete nego piramide.
mi iza sebe necemo ostaviti nista,sve sto smo napravili zahtjeva obnavljanje svakih 10 godina,inace propada
Last edited by theTruePath on 16/06/2013 01:18, edited 1 time in total.
andromeda101

#291 Re: Religija i vanzemaljske civilizacije

Post by andromeda101 »

Znaju li oni napraviti Burj iz Dubaia?

Nego samo piramide, piramide, piramide.

U pičku materinu, opet piramida. :D

Usavršiše se u piramidama, a gdje drugo?!
El malagueño

#292 Re: Religija i vanzemaljske civilizacije

Post by El malagueño »

andromeda101 wrote:Znaju li oni napraviti Burj iz Dubaia?

Nego samo piramide, piramide, piramide.

U pičku materinu, opet piramida. :D

Usavršiše se u piramidama, a gdje drugo?!
Ma oni su amateri...Pravili samo piramide i opet nisu uspjeli sagraditi kao mi u Visokom :D Nasa jedna duplo visa od njihove najpoznatije :P
andromeda101

#293 Re: Religija i vanzemaljske civilizacije

Post by andromeda101 »

Ja ne znam sta ima tu biti cudno, ako je neka civilizacija gradila samo piramide, hiljadu godina ili duze.

Usavrsili se ljudi.

Pa neko ko samo kopa kanale, hiljadama godina, ce se toliko usavrsiti u kopanju kanala.

Piramide su za faraone bile status moci.

Hadzija je onaj koji ima svoju piramidu i blago u njoj.

Bice vjecnije od novih gradjevina, posto su pravljene od velikih kamenih blokova.

Kao sto je vjecan kineski zid.

Danas je drugo stanje.

Brz napredak, usavrsavanje, mjenjanje.

Koliko se samo napredovalo za zadnjih 50 godina?

Brzo. Rusi i pravi novije.

Hocemo li mi sad praviti samo piramide nekom hadziji faraonu, a ostatak populacije da ima prosjecan zivotni vijek od 30 godina? Da ljudi umiru od minornih bolestiju, na primjer?

Po koju cijenu? Da bi mogli reci, e ova gradjevina ce biti vjecan, trajace i hiljadama godina.

Ne mozes i jare i pare.
Last edited by andromeda101 on 16/06/2013 02:36, edited 1 time in total.
theTruePath

#294 Re: Religija i vanzemaljske civilizacije

Post by theTruePath »

Da ali eto mi se divimo kineskom zidu i piramidama hiljadama godina kasnije,nama se niko nece diviti :D
andromeda101

#295 Re: Religija i vanzemaljske civilizacije

Post by andromeda101 »

theTruePath wrote:Da ali eto mi se divimo kineskom zidu i piramidama hiljadama godina kasnije,nama se niko nece diviti :D
Ti bi da ti se neko divi a da imas prosjecan zivotni vijek od 31 godinu.

Pa budi rockstar.
popokatepetl_com

#296 Re: Religija i vanzemaljske civilizacije

Post by popokatepetl_com »

theTruePath wrote:
popokatepetl_com wrote:Najvjerovatnije je da su vanzemaljske daleko naprednije civlizacije i donijele zivot na zemlju, jer jednostavno tesko je normalnoj osobi povjerovati da su sve one piramide i ostale drevne gradjevine sagradjene rukom i zaslugom primitivnog covjeka koji nije imao nikakvo znanje ni tehnologiju da napravi tako nesto.
Nisu ljudi bili toliko primitivni prije 3000+ godina,,primitivizam poceo tek u zadnjih 1000 godina

Reci Aristotelu,Sokratesu da su primitivci bili ;)
U poredjenju sa danasnjim covjekom oni su bili primitivni. Da postoji vremeplov sad kad bi se obican covjek pojavio sa svojom tehnologijom i znanjem u to doba bio bi proglasem za bozanstvo.

Svaki razuman covjek ce odbiti da povjeruje da su ti ljudi koji su zivjeli prije nekoliko hiljada godina ovde gradili nekakve gradjevine koje ni sa danasnjom tehnologijom ne mozes napraviti, npr. negdje u Juznoj Americi nasred neke planine napravili kip nekog svog bozanstva ma mozes misliti, to danasnjom tehnologijom haman ne mozes uciniti ali eto super napredni ljudi iz tog vremena su to uspjeli.
theTruePath

#297 Re: Religija i vanzemaljske civilizacije

Post by theTruePath »

Covjece citava zapadna civilizacija se bazira na Aristotelu,Sokratu i drugim,,,daj ne provaljuj se,cuj primitivni :lol:
MyTao

#298 Re: Religija i vanzemaljske civilizacije

Post by MyTao »

theTruePath wrote:100% postoje i 100% vjeruju u jednog BOGA,Allah u Kuranu to cak i spominje,u ajetu:

Among His (God's) signs is the creation of the heavens and the earth,and the living creatures that He has scattered through them :and He has power to gather them together when He wills."
100%? jer tako pise u nekoj knjizi koju je pisao neki arapski trgovac prije 1400 godina?

Seems legit :roll: :roll:
theTruePath

#299 Re: Religija i vanzemaljske civilizacije

Post by theTruePath »

Pa kad znas da sam vjernik cemu ta potreba da odgovoris i docekas? vjera za tebe nije istina,ok tvoje pravo,ali drugima jeste..i sto si onda papak :-)
MyTao

#300 Re: Religija i vanzemaljske civilizacije

Post by MyTao »

Pa zasto pises to 100%?? Napisi da Islam kao jedna od 54534588765677 vjera kaze da postoje... mozda neka od tih vjera kaze drugacije i opet si na nuli...
Post Reply