Great Cornholio wrote:Ja ne sumnjam u to da postoje oblici života i van ove naše planete. E sad, u kom obliku , to ne znam, ali malo su mi ove kreacije vanzemaljaca, koje su plod ljudske mašte, neozbiljne. Ne vjerujem da je iko ikada vidio vanzemljaca, ne vjerujem da nas posjećuju leteći tanjiri, niti vjerujem da su nas ikada posjećivali.
Normalno da mi uopšte ni predpostaviti kako i u kojem sve obliku i oblicima oni postoje.
Ako su nas neka vanzemaljska bića posjetila, onda... oni imaju daleko, daleko razvijeniju tehnologiju od naše.
Tehnologiju o kojoj mi možemo sanjati.
Dakle da bi prevazišli probleme, brzine, distance, itd. oni moraju biti na daleko razvijenijem tehnološkom stepenu od nas.
Možda su počeli sa svojom evolucijom ranije, milion godina od nas, a možda su išli kroz evoluciju brže.
Takva bića koja imaju takvu tehnologiju, nas posmatraju kao u zoološkom vrtu ili safariju.
Mi smo za njih na daleko nižem stepenu razvijenosti, evolucije.
Porediti takve tehnologije s našom je isto, ko kad bi mi sad poredili internet, mobilne telefone sa tehnologijom onih u kamenom dobu.
E sad zamislite da smo mi za njih u kamenom dobu. Naš "space shutle" je - kamena sjekira, za njihovu tehnologiju.