A Song of Ice & Fire

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
Ravenn

#276 Re: A Song of Ice & Fire

Post by Ravenn »

i ko god je preskocio Gozbu (oni neki sto su se zalili kako je dosadna, itd) nemaju pojma i tesko ce se snaci u Plesu sa zmajevima
a ja se iskreno nadam da ce nam George RR Martin jos dugo pozivjeti u zdravlju i snazi (bolje bi mu bilo, duguje jos dvije knjige po 2000 strana)
ps najoptimističnija prognoza za The Winds of Winter je 2015
jos na comic conu poceli pricati da ce biti 8 (slovima: OSAM) knjiga a ne 7!!!
alica.k

#277 Re: A Song of Ice & Fire

Post by alica.k »

Ravenn wrote:i ko god je preskocio Gozbu (oni neki sto su se zalili kako je dosadna, itd) nemaju pojma i tesko ce se snaci u Plesu sa zmajevima
joj joj, meni je i tako bilo tesko upratiti sva imena i dogadjaje i na kraju sam skontala

imam sveskicu (aj nou) u koju sam zapisivala sve od prvog lika (i radi toga maksuz citala prvu i drugu knjigu ponovo jer sam se vec u trecoj pogubila) i sta im se bitnije desilo, nove informacije koje saznajemo o njima. ja to zovem cheat sheet, puno je lakse upratiti sve :) najtuznije mi je kad moram napisat da je neko umro :( i kak je ubijen
Ravenn

#278 Re: A Song of Ice & Fire

Post by Ravenn »

hahahahah
odsad si mi ti naj frendica, geek se geeku raduje :)
alica.k

#279 Re: A Song of Ice & Fire

Post by alica.k »

Ravenn wrote:geek se geeku raduje :)
uvjek :) i ja vise volim kad me se zove intellectual badass :)

nego, savjet za sve koji bi tek poceli citat ovaj serijal...CITAJTE SPORO. kupite knjige na japanskom pa onda naucite japanski i onda ih citajte, jer ce to duze trajat...cekanje sljedece knjige ubija.
Tercius

#280 Re: A Song of Ice & Fire

Post by Tercius »

Mozda je offtopic,ali nadam se da se necete ljutiti,pa da vas pitam.Kada ce nastavak serije na tv :D Hvala :thumbup:
alica.k

#281 Re: A Song of Ice & Fire

Post by alica.k »

Tercius wrote:Mozda je offtopic,ali nadam se da se necete ljutiti,pa da vas pitam.Kada ce nastavak serije na tv :D Hvala :thumbup:
u aprilu
Tercius

#282 Re: A Song of Ice & Fire

Post by Tercius »

alica.k wrote:
Tercius wrote:Mozda je offtopic,ali nadam se da se necete ljutiti,pa da vas pitam.Kada ce nastavak serije na tv :D Hvala :thumbup:
u aprilu
Hvala!!! :thumbup:
alica.k

#283 Re: A Song of Ice & Fire

Post by alica.k »

narucila ples danas :) nadam se da bude brzo stigla knjiga jeee!
Kaligrafija

#284 Re: A Song of Ice & Fire

Post by Kaligrafija »

Nakon sto mi ubise glavnog junaka ( mrzim ih :D ) Neda Starka , pa mi umrije Khal Drogo ( opet ih mrzim :x :D ) , kad onolika brutalna ljudina kaze "Moje sunce i zvijezde" njoj , hajde bolan... :lol: :lol: :lol: Tako ti ja sa zadnjom scenom prvog serijala , nenadano dobih glavnu junakinju , mada me je i prije toga impresionirala , Daenerys! Knjigu nisam procitao , imam namjeru , ali ako mi neko kaze da su ubili Dany , hackat cu mu comp. i obrisati sve sa njega... :lol: :lol: :lol:

Scena je, malo je reci predobra... :D
Image
alica.k

#285 Re: A Song of Ice & Fire

Post by alica.k »

na pogresnoj si temi :D ako neces spoilere :)
imas na pdf film/tv :) temu o seriji bez spoilera (valjda je bez spoilera)
alica.k

#286 Re: A Song of Ice & Fire

Post by alica.k »

Image
Image

hrvatska izdanja plesa :D prvi i drugi dio
saga

#287 Re: A Song of Ice & Fire

Post by saga »

Hjo, ja planiram nekada kupiti knjige... jer sam sve procitala u .pdf na engleskom... a sad bih opet nako 'zaoprave' :-D
Iskreno, najradije bih opet engleski (ne mogu ja prevoda onih gradova i imena nikako :s), ali sumnjam da kod nas ima kupit to...
Mada, dugo nisam pročitala neko hrv izdanje, postala su mi plaho nerazumljiva... jesu l' i oni prevodili imena gradova? Ako da, radije biram srb izdanje, ako jok... e ne znam onda :-D
alica.k

#288 Re: A Song of Ice & Fire

Post by alica.k »

preveli su ih mescini.
ja sam sve knjige na engleskom narucila, ne mogu se ja nervirat zbog nasih prevoda...
lupp

#289 Re: A Song of Ice & Fire

Post by lupp »

Vidi ti Arye na naslovnici ove druge knjige, nadodali su joj izgleda 4,5 godina :)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#290 Re: A Song of Ice & Fire

Post by Chmoljo »

lupp wrote:Vidi ti Arye na naslovnici ove druge knjige, nadodali su joj izgleda 4,5 godina :)
hm, koliko bi ona mogla imati godina? sad se već nešto ne sjećam... 8-9 možda?

dosta ljudi mu je prigovaralo zbog tih 'nerealnih' razmišljanja za jednu tako mladu osobu, ali se pitam...

Tvrtko je imao 15-ak (ili manje) godina kada je sjeo prijestolje. srednji vijek je bilo vrijeme i kratkog ljudskog vijeka, i nije čudo što su djeca ranije sazrijevala.

čim je bilo dovoljno veliko da drži nešto u rukama, slalo se u polje, čim je bilo dovoljno veliko da drži mač, učilo se da se bori, ako je plemićke krvi. Joan d'Arc je bila tinejdžerka... možda Martin jeste pretjerao sa tom dječijom pronicljivošću, pogotovo Aryinom (na momente je u po knjizi mnogo zrelija od Brana) ali opet - te stvari i nije toliko teško prihvatiti kad već ima zmajeva :mrgreen:
lupp

#291 Re: A Song of Ice & Fire

Post by lupp »

Chmoljo wrote:
lupp wrote:Vidi ti Arye na naslovnici ove druge knjige, nadodali su joj izgleda 4,5 godina :)
hm, koliko bi ona mogla imati godina? sad se već nešto ne sjećam... 8-9 možda?

dosta ljudi mu je prigovaralo zbog tih 'nerealnih' razmišljanja za jednu tako mladu osobu, ali se pitam...

Tvrtko je imao 15-ak (ili manje) godina kada je sjeo prijestolje. srednji vijek je bilo vrijeme i kratkog ljudskog vijeka, i nije čudo što su djeca ranije sazrijevala.

čim je bilo dovoljno veliko da drži nešto u rukama, slalo se u polje, čim je bilo dovoljno veliko da drži mač, učilo se da se bori, ako je plemićke krvi. Joan d'Arc je bila tinejdžerka... možda Martin jeste pretjerao sa tom dječijom pronicljivošću, pogotovo Aryinom (na momente je u po knjizi mnogo zrelija od Brana) ali opet - te stvari i nije toliko teško prihvatiti kad već ima zmajeva :mrgreen:
:-D

Imala 9 godina u game of thrones. U plesu vjerovatno ima 11. Ukoliko se djeca pritiscu do svojih granica mislim da se mogu znacajno razvit u relativno kratkom periodu. Tako ce i Arya postati opasan Assassin ^^
Bran je godinu dana mladji, a i morao je pocet sa odrastanjem tek kad je Theon(Reek it rhymes with freak^^)
zauzeo WInterfell. Uz to kazu da su djevojcice par godina zrelije od djecaka pa mozda ima i tu nesto.
Chmoljo

#292 Re: A Song of Ice & Fire

Post by Chmoljo »

lupp wrote:
:-D

Imala 9 godina u game of thrones. U plesu vjerovatno ima 11. Ukoliko se djeca pritiscu do svojih granica mislim da se mogu znacajno razvit u relativno kratkom periodu. Tako ce i Arya postati opasan Assassin ^^
Bran je godinu dana mladji, a i morao je pocet sa odrastanjem tek kad je Theon(Reek it rhymes with freak^^)
zauzeo WInterfell. Uz to kazu da su djevojcice par godina zrelije od djecaka pa mozda ima i tu nesto.
ma da... ali opet sam u obzir imao Branovu sudbinu i konto bi čovjek da to neće biti derište :mrgreen: dok je Arya sve stoički podnosila... doduše, nije bilo utvara, ali ono stavljanje lica je bilo baš onako... creepy :lol:

ali na kraju krajeva, Sansa je tokmak u odnosu na mlađu seku :mrgreen: Arya bi davno izbušila Petyra svojom Iglom :mrgreen:
alica.k

#293 Re: A Song of Ice & Fire

Post by alica.k »

Chmoljo wrote:Sansa je tokmak u odnosu na mlađu seku :mrgreen:
ja nje ne mogu nikako....al nikako...jedva se natjeram procitati njene dijelove
Margita81

#294 Re: A Song of Ice & Fire

Post by Margita81 »

Sansa je kretenusa.

:x
GaRGa

#295 Re: A Song of Ice & Fire

Post by GaRGa »

Margita81 wrote:Sansa je kretenusa.

:x

Sansa je dama nemoj te tako :D
alica.k

#296 Re: A Song of Ice & Fire

Post by alica.k »

stigao mi ples :D jeeeee

i stigao i onaj paket od 4 prve knjige, uske a debele (mislim, format knjige), ne moze se s uzivancijom citat to...
hardcover rules :)
alibaba_i_30_godina

#297 Re: A Song of Ice & Fire

Post by alibaba_i_30_godina »

Nisam procitao knjige, ali volim s vremena na vrijeme zaviriti sta vi ovdje piskarate i sta ce se sve desiti ... i to mi uopce ne kvari seriju.

Spoilers na mene imaju pozitivno djelovanje. :D
alica.k

#298 Re: A Song of Ice & Fire

Post by alica.k »

I'll speak up for all of your impatient readers and ask: What are you working on these days, aside from the eagerly awaited The Winds of Winter?
The book tour took up a lot of time. I know some writers can write on the road, but I'm not one of them. I have about 100 pages done for the next book, which was mostly pages I had finished [for A Dance With Dragons] and decided to push back. I'll return to that in January.

Before that, I need to finish various other things. I have a new Dunk and Egg novella that will appear in an anthology called Dangerous Women. I also have the concordance to do, The World of Ice and Fire, which will be a big glossy coffee-table book about the history and genealogy of Westeros. I'm working on that with Elio Garcia.
JERK. fakat cemo cekat jos pet godina za novu knjigu.
Chmoljo

#299 Re: A Song of Ice & Fire

Post by Chmoljo »

ma samo da ga zdravlje posluži... :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#300 Re: A Song of Ice & Fire

Post by Truba »

čitam sudar kraljeva
stil mu je super i zato je čitljiva knjiga i brzo ide iako su sitna slova

veoma je dobro imati slike likova u glavi preko serije kasnije se ne moraš mučiti i zamišljati :D
Post Reply