Miralem Pjanić

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Raul_tz

#276 Re: Miralem Pjanić

Post by Raul_tz »

Samo se ja nesto bojim da se momku ne napuni kapa ovim zavrzlamama oko papira i da odustane od repke..
Jos kad u mladoj vidi one tatine sinove i onaj kursuz,pobjeci ce glavom bez obzira...Zato ga kodro treba zvati u a-tim to je jedini spas....

:bih: :bih: :bih:
Murat Sabanovic

#277 Re: Miralem Pjanić

Post by Murat Sabanovic »

ne samo da je bolji od benzeme vec i od c.ronalda i kake....
daj ba ljudi koji ga koji kurac dizete kad jos nista postigo nije...
mali je perspektivan igrac i to je to...
Murat Sabanovic

#278 Re: Miralem Pjanić

Post by Murat Sabanovic »

balkanac je to .....nista od njega.... kad se projebe i u birtijama pocne skitati ode sve u helac...
nesto se pitam koliko je samo talenata iz bivse juge zbog picke i alkohola propalo...
callmethebreeeze

#279 Re: Miralem Pjanić

Post by callmethebreeeze »

Murat Sabanovic wrote:balkanac je to .....nista od njega.... kad se projebe i u birtijama pocne skitati ode sve u helac...
nesto se pitam koliko je samo talenata iz bivse juge zbog picke i alkohola propalo...
ovo je onaj po cijelom svijetu poznati bosanski optimizam:=)
malcu treba pozeljeti sve najbolje. samo da ga bog sacuva povreda i da se nastavi razvijati ovim taktom, i imacemo vrhunskog igraca bar jedno deset godina.
klixober

#280 Re: Miralem Pjanić

Post by klixober »

Arsenal je zainteresovan za njega,ali da bi ga kupio,Pjanic mora dobiti radnu dozvolu za Premiership,a ona se dodjeljuje samo igracima koji su standardni u svojim A reprezentacijama.Zato ga pod hitno treba pozvati u A reprezentaciju,a ne u U-21.
musac

#281 Re: Miralem Pjanić

Post by musac »

Dobar je Pjanic pravo. Evo jutros procitah da je Barcelona ozbiljno zainteresovana za njega.

http://www.miralempjanic.com/vijesti.php
jasco74

#282 Re: Miralem Pjanić

Post by jasco74 »

Internet forumima kruzi informacija da je Pjanic ipak odabrao reprezentaciju Francuske. Odmah da kazem da nije sala i da bih volio da probamo utvrditi istinitost ovih navoda. Prica je krenula sa foruma Metza koji se pozivaju na francuski rtl.
Nasao sam na dva linka:

http://www.dailymotion.com/relevance/se ... anic_sport
http://www.rtl.fr/radio/emission.asp?dicid=464796

Hajde ko zna francuski neka nam prevede u kratkim crtama ono sto nas zanima. Prvi link je interview od prekjucer i mislim da dok je drugil link na kojem ne mogu da otvorim interview,takodjer od prekjucer i na njega se pozivaju na forumu Metza. Nadam se da ce neko uspjeti da otvori ovaj link i ukratko nam ga prevede. Ako neko ima jos neke info iz drugih izvora molim ga (nju) da nam napise sve sto zna.
Stari

#283 Re: Miralem Pjanić

Post by Stari »

Uh ...kad se prije jedno godinu dvije dana ovdje pocelo spominjati ovog Miralema Pjanica bio sam ... ne znam zasto i zbog cega...nekako skeptican ...mislio sam da ga ljudi hvale "na nevidjeno" samo zbog toga sto je to valjda sve bilo u jeku onih uzasnih momenata u jesenas okoncanim kvalifikacijama za EP. Sad kad vidim ovaj goreprilozeni snimak Miralemove igre protiv Lyona, vidim i sa radoscu spoznajem da sam se bio grdno zajebucnuo glede one ranije spomenute skepse. Momak je brat-bratu...odlican. Takav nam je prijeko potreban (pogotovu sad kad je Misimovic najavio povlacenje) ...ako je voljan igrati za nas ...treba ga zvati pod hitno ...srediti pasos - ispisnice - upisnice - dokumentaciju ...i sve sta vec treba ... ako ne ide drugacije ...a onda predsjednickim ukazom(nek mu licno Komsic da diplomatski pasos ako ne ide drugacije). Miralem je po onome sto se vidi vise nego vrijedan svega toga.

A ako se momak odluci ipak igrati za neku drugu reprezentaciju ... steta...ogromna steta...ali nek mu je sa srecom.
Risto Kuglarić

#284 Re: Miralem Pjanić

Post by Risto Kuglarić »

na zapadu ništa novo. kakva nam je država, takav nam je i fudbal.
emchoz

#285 Re: Miralem Pjanić

Post by emchoz »

Evo kažu traži ga Barca...

Odmah bi počeo da navijam Barcu, a Miralemu i Fahrudinu hvala za sav iskazani patriotizam! Sa srećom klinac!!!
savrseni krug

#286 Re: Miralem Pjanić

Post by savrseni krug »

o lala
sto bi reko ovaj komentator gore
dobar bre decko
pravo dobar
amarpitar

#288 Re: Miralem Pjanić

Post by amarpitar »

Barselona poslala ponudu za Pjanića

Samir Šišić 23.04.2008 20:34

FC Barselona, španski i evropski fudbalski gigant, poslao je u utorak naveče zvaničnu ponudu francuskom Mecu, u kojoj je naglasio da želi "kupiti" našeg Miralema Pjanića, saznaju "Nezavisne novine".

Ovu informaciju juče za naš list potvrdio je Fahrudin Pjanić, otac jednog od najvećih talenata bh. fudbala i Starog kontinenta.

"Tačno, u Mec je za Miralema stigla zvanična ponuda Barselone", naglasio je Pjanić.

Txiki Begiristain, sportski direktor Katalonaca, gledao je polufinalnu utakmicu Kupa Francuske između Liona i Meca. "Meta" mu je bio Karem Benzema, napadač Liona, ali je stadion "Žerlan" napustio oduševljen izvedbom našeg "čuda od djetata". Podjsetimo, "L'equipe", najtiražniji francuski sportski list, tada je Pjanića proglasio igračem utakmice, dodijelivši mu ocjenu 8, dok je Benzema dobio nižu ocjenu. Stoga Španci nisu otezali i već su krenuli u posao oko Pjanićevog angažmana.

"Sada je na klubovima da se dogovore. Što se tiče Miralema, on se ne boji igrati nigdje ni protiv koga. To je dokazao i u susretu s Lionom. Najbitnije u cijeloj priči je da se nikome ne nameće. Svi ga traže", staloženim glasom govorio je Pjanić senior dodavši da su osim Barselonine u Mec stigle i zvanične ponude Liona i Olimpik Marselja.

Karlo Molinari, predsjednik Meca, nedavno je na služebnoj klupskoj stranici izjavio da klub koji želi angažovati Pjanića mora uplatiti obeštećenje od 10 miliona eura.

"Obeštećenje nije fiksno. To je najniža cijena koja se mora platiti za njegove papire. Naravno, za velike klubove i cijena je drugačija. Lion ili Barselona moraće platiti mnogo više...", ističe Miralemov otac Fahrudin Pjanić.

U francuskim medijima je procurila informacija da bi Pjanić mogao dobiti francuski pasoš, te zaigrati za "trikolore". Ove spekulacije Pjanić senior je demantovao u razgovoru za "Nezavisne novine".

"I ja sam nešto načuo, odnosno pročitao i čuo u medijima, ali od toga nema ništa! Miralem je odabrao BiH, potpisao je pismo da želi igrati za našu reprezentaciju i sada se samo čeka da mu FIFA dozvoli nastup. Bh. lična karta i pasoš su spremni i "čekaju" da dođemo, da on to potpiše i to ćemo vjerovatno uraditi u toku naredne dvije sedmice", kaže Fahrudin Pjanić.

Bolić: On je naš!

I Meho Kodro, selektor BiH, te Elvir Bolić, njegov prvi saradnik, čuli su spekulacije oko mogućeg Pjanićevog igranja za reprezentaciju Francuske.

"On je naš", decidan je bio Bolić, dodavši:

"Najbitnija je želja igrača, roditelja i nas u Savezu. Dogovorili smo se da igra za BiH. S Pjanićem smo obavili razgovor, potpisao je papir o promjeni sportskog državljanstva, koji je poslat u FIFA i sada čekamo da dobijemo "zeleno svjetlo" kako bi debitovao za BiH već 27. maja protiv Poljske. Najbitnije je da smo ispoštovali proceduru, a u narednim danimo izvršićemo pritisak u FIFA da se to riješi, jer je nelogično zašto toliko dugo otežu.

http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vi ... 60&meni=10
Stari

#289 Re: Miralem Pjanić

Post by Stari »

"Najbitnija je želja igrača, roditelja i nas u Savezu. Dogovorili smo se da igra za BiH. S Pjanićem smo obavili razgovor, potpisao je papir o promjeni sportskog državljanstva, koji je poslat u FIFA i sada čekamo da dobijemo "zeleno svjetlo" kako bi debitovao za BiH već 27. maja protiv Poljske. Najbitnije je da smo ispoštovali proceduru, a u narednim danimo izvršićemo pritisak u FIFA da se to riješi, jer je nelogično zašto toliko dugo otežu.

Bravo Bola ....:D...i reci Mehi nek' se ne zajebaje ...sa ovim malim.

PS...YBM-liga ...ja se jos nemogu naibretiti kako mali fino igra....straha jedna.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#290 Re: Miralem Pjanić

Post by Dado dijasporitus »

amarpitar wrote:Barselona poslala ponudu za Pjanića

Logicno je ako se skonta da je u Fifi jak Francuski lobi.
muskox

#291 Re: Miralem Pjanić

Post by muskox »

Nema sta Miralem je najbolja moguca zamjena za Ronaldinha... 8-) :thumbup:
Vaso

#292 Re: Miralem Pjanić

Post by Vaso »

Dado dijasporitus wrote:
amarpitar wrote:Barselona poslala ponudu za Pjanića

Logicno je ako se skonta da je u Fifi jak Francuski lobi.
apsulutno! vrlo je moguce da mu odugovlacenjem i stvaranejm birokratskih problema, zele slomit volju da nastupa za BiH....

nasim debilima iz saveza ne treba vjerovat, ali zato ocekujem da Bola i Kodro budu u svakodnevnom kontaktu s pjanicima, da ne bi sta poslo po zlu...( kad pocnu francuzi mahat milionima ispred ociju, i obecavat kule i gardove....sve je moguce)

poziv u mladu repku je, po meni, provokacija i idiotluk, dostojan poziva ibrahimovicu u A-2 selekciju...

samo pozivom u A tim , vezali smo ga iskljucivo za BiH. Do Poljske se sve mora zavrsit...
( ne smijemo se naivno oslanjat samo na patriotizam porodice pjanic)
amarpitar

#293 Re: Miralem Pjanić

Post by amarpitar »

Pjanić u timu sa Kakom, Beckhamom, Ibrom...

Image

Miralem Pjanić, zvijezda Metza, za kojeg se otimaju najbolji evropski klubovi, dobio je poziv da igra na velikom nogometnom spektaklu u društvu svjetskih nogometnih asova.
Utakmica, u humanitarne svrhe, igra se 25. maja u Bukureštu. Pozvana je nogometna krema, trenutno najbolji igrači svijeta, poput Ronaldinha, Beckhama, Maldinija, Vidića, Ibrahimovića, Berbatova, Dide, Gerrarda, Pata, Kake, Ševčenka, Krkića...

Osim njih na spektaklu će biti i bivši svjetski asovi, kao što su Zidan, Butragheno, te Popesku i Figo, koji su osnivači dvije Fondacije koje organizuju meč... Saznajemo da će dvije selekcije, Fondaciju Luis Figo i Fondaciju George Popesku, sastavljene od svjetskih asova, voditi Portugalac Portugala Jose Mourinho i Holanđanin Frank Rijkaard. U Bukureštu će biti i Sep Blatter, prvi čovijek FIFA -e. Kao nogometaši na spomenutoj utakmici igrat će Michael Schumacher i Roger Federer.

Image
Pozivnica u tim velikana

San postao java

Pjanića smo pronašli u klupskim prostorijama.

Nedavno (2. april) sam proslavio osamnaesti rođendan, a ovo je drugi najsretniji moj trenutak u karijeri. San je postao java. Iznenađen sam, počašćen i oduševljen ovim priznanjem. Do prije tri četiri godine sam igrao u Luksemburgu, a evo sada mi se pruža prilika da igram u društvu svjetskih asova. Radujem se najaviše susretu sa Ibrahimovićem i Zidanom.
- izjavio je Miralem Pjanić, koji je svojim nogometnim talentom, mađioničarskim potezima, podigao akcije i rejting predsjednika Metza. Pjanićeva cijena svakim danom vrtoglavo raste.

Zovu i francuski selektori

Miralem ne zna detalje oko utakmice u Bukureštu.

Znam da se trebam javiti 24. maja u Bukurešt. Utakmica je 25. maja, nakon toga je predviđeno druženje, zajednička večera. Ne zanimaju me detalji, o tome brine moj otac i ljudi iz kluba. Ja sam sretan što sam ovim pozivom popravio raspoloženje svih ljudi u klubu, koji su oduševljeni. Meni to puno znači, jer sam ovdje relativno kratko.

Super talentirani vezista je demantirao neke glasine da će igrati za Francusku.

Na utakmici sa Lyonom bili su neki ljudi iz Francuske Federacije. Čuo sam da su neki spremni dati mi pasoš da igram za Francusku. Iskreno, godi mi to, ali ja sam odlučio igrati za Bosnu. Znate da sam prije dvije godine mogao, kao najmlađi igrač u Evropi, igrati za A reprezentaciju Luksemburga. Odbio sam jer me zanima samo BiH. Drago mi je što me cijene u francuskoj fudbalskoj federaciji, ali neka navijači u BiH ne strahuju, igrat ću samo za Bosnu. - izjavio je Miralem Pjanić.

Od Bayerna do Barcelone

Brojni su se klubovi otimali i otimaju za Pjanića. Neki su otpali, jer jednostavno njihov budžet nije mogao izdržati trku sa moćnima. Među prvima, Pjanića je želio Kaizerslautern. Olaf Maršal je molio Pjanića i njegovu porodicu da presele u Njemačku. Nakon toga i slavni je Bayern pozvao našeg igrača. Uli Henes je bio domaćin Fahrudinu i Miralemu, koje nije impresionirala ni trofejna sala Bayerna, ni Alianz arena. Od Bundesligaša u trci su još Werder, Schalke, Wolfsburg. Španski Atletico Madrid je također poslao svoje emisare u Metz, a sa ponudom se javila i Barcelona. Od italijanskih klubova, najkonkretnija je Fiorentina, koja je spremna platiti deset miliona eura obeštećenja koliko traži Metz. Nema kluba u Francuskoj koji ne želi nogometnog vunderkinga. Lyon, Marseille i Bordeaux su pokazali najviše zanimanja.

Najveće šanse ima Lyon. Miralemu se ne ide iz Francuske, a Lyon je veliki evropski klub. - rekao nam je Fahrudin Pjanić, Miralemov otac, koji vodi brigu o karijeri svog sina, iako je konačnu odluku oko odabira novog kluba, prepustio Miralemu.

Image
Pjanićevo ime na spisku

http://--- SPAM ---/tekst.aspx?id=11034
in33sa

#294 Re: Miralem Pjanić

Post by in33sa »

U najmanju ruku da je novi Maradona :-)

Pola mladih igraca ima nekakve filmice na youtube gdje izgledaju kao vanzemaljci.

Eto, sad ce Barsa u rat za Pjanica :-) polako pocinjemo liciti na hrvatske medije, "navijaci Chelsea bjesne, necemo Kaku hocemo Modrica" :-) na kvadrat
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

#295 Re: Miralem Pjanić

Post by karabaja-x »

in33sa wrote:U najmanju ruku da je novi Maradona :-)

Pola mladih igraca ima nekakve filmice na youtube gdje izgledaju kao vanzemaljci.

Eto, sad ce Barsa u rat za Pjanica :-) polako pocinjemo liciti na hrvatske medije, "navijaci Chelsea bjesne, necemo Kaku hocemo Modrica" :-) na kvadrat
sta zelis reci, da je sve ovo do sad izmisljotina
Crvena Tifoza

#296 Re: Miralem Pjanić

Post by Crvena Tifoza »

karabaja-x wrote:

sta zelis reci, da je sve ovo do sad izmisljotina

99.9 % je sve izmišljeno.
muskox

#297 Re: Miralem Pjanić

Post by muskox »

Neznam sta hoces da kazes, da smo trebali njegove odlicne partije u dresu Metza ignorirati ili... ?? Ovdje se vodi diskusija o tome da je Barcelona zainteresovana za Pjanica(kao i mnogi velikani evropskog fudbala) i da je dobio nekakvu ponudu sto je i on sam potvrdio... E sad ako su ga zapazili svjetski fudbalski strucnjaci, jel mi treba da sutimo i govorimo ma nevalja on nista, ko ga hebe??

Daj boze da smo mi poput hrvata, oni znaju svoje hvaliti (jes da znaju biti nekad previse ekstremni), nama (pojedincima) je sve tudje bolje dok nase nista nevalja ...
Crvena Tifoza

#298 Re: Miralem Pjanić

Post by Crvena Tifoza »

muskox wrote:

Neznam sta hoces da kazes, da smo trebali njegove odlicne partije u dresu Metza ignorirati ili... ?? Ovdje se vodi diskusija o tome da je Barcelona zainteresovana za Pjanica(kao i mnogi velikani evropskog fudbala) i da je dobio nekakvu ponudu sto je i on sam potvrdio... E sad ako su ga zapazili svjetski fudbalski strucnjaci, jel mi treba da sutimo i govorimo ma nevalja on nista, ko ga hebe??

Daj boze da smo mi poput hrvata, oni znaju svoje hvaliti (jes da znaju biti nekad previse ekstremni), nama (pojedincima) je sve tudje bolje dok nase nista nevalja ...

Nije da nevalja, nego sve te ponude je lafo potvrdio Pjanic i list SAN. Nigdje ni na jednoj zvanicnoj stranici bilo kojeg evropskog "velikana" ne piše bilo šta da su zainteresovani za Pjanica. Znaš šta je realnost - Pjanic trenutno igra za klub koji je vec ispao iz prve francuske lige, i samo broji dane do kraja prvenstva da bude punopravni clan druge lige.
Pjanic je perspektivan igrac, al' dok on ne predje u neki bolji klub i tamo ne dobije dobru minutazu, vecina ovog se moze objesiti macku o rep.

A što se tice Hrvata, njihove se zvijezde prodaju iz HNL u klubove kakvi su Arsenal, Portsmouth sa milionske ugovore, a naši kad dobiju 100 hiljada KM od nekog kluba iz Slovacke, Rumunije pa i Rusije budu prezadovoljni. Prema tome.... :roll:
Šibicar

#299 Re: Miralem Pjanić

Post by Šibicar »

List "san" su najneobjektivnije i najneistinitije novine u BiH 100% :wink:
in33sa

#300 Re: Miralem Pjanić

Post by in33sa »

Zapazili ga strucnjaci nije isto sto i kakvim se Pjanic predstavlja od strane nekih medija i njegovog oca, menadjera u slobodno vrijeme.

Mali je ocito talenat, ali takvih imas na bacanje. Svaki brazilski klinac fudbaler pocetnik od 17 godina ima par video uradaka na internetu, takav vanzemaljac je na youtube bio i onaj Sammir iz Dinama, doveli ga ko veliko pojacanje kad tamo... zongler, ne fudbaler.

Hocu reci, mali je tek talenat i boga pitaj kada ce i hoce li biti realizovan igrac, a o njemu se vec govori kao o spasitelju BH nogometa. Cirkusijada.

Odmah se sjetim Alena Skore, otimaju se za njega po Francuskoj, menadzeri se stiskaju na tribinama Bezigrada da vide to cudo bosanskog nogometa, Baho mu pjesme spjevao, mali i potpisao za Marsej, i igrao je mali dobro... a danas.. nema potrebe da pisem sta je danas.

Ili onaj Ibisevic, kako se vec zove, Vaha ga doveo u PSG, nasi mediji o njemu pisu i govore kao o najvecem talentu juzno od Grenlanda, ja mislio mali ce ubijati po terenu...
Post Reply