Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post Reply
Hodidid

#276 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by Hodidid »

Upravo tako niti je naivan niti je dobronamjeran. Sve se vise pokazuje da je SDP u Hrvatskoj napravio gadnu gresku kad je nominirao dr.Ivu za predsjednika Hrvatske. Ako su njegove izjave na fonu socijaldemokratske ideje i filozofije onda sam James Dean. :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#277 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by plain vanilla »

Ako si vec gledala, da te pitam ono sto me zanima..kakav je bio intervju?
je li bio onako..ljubavnicki kao s Dodikom? :D
nosara

#278 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by nosara »

Nass wrote:
nosara wrote:Josipovic ne bi trebao davat izjave na bas svaku temu... I bice dobro...

A sumnjam da ima lose namjere i da je pod necijim uticajem... Samo je nepromisljen i naivan...
Nije on nimalo dobronamjeran, pa to je ista prica kao Tadiceva, pobogu. Sve fino, slatko, lijepo, ne zadiru u cjelovitost i integritet BiH, oni ce postovati sve ono sto se tri naroda dogovore (naravno bez gradjana) bla bla bla, a onda sutradan nesto urade ili kazu sto ukazuje na suprotno. Sinoc je Josipovic opet govorio o tome nesto u stilu da ova nova Federalna vlast nije dobra jer su iz nje iskljuceni HDZ-ovi (naravno formulisuci recenice na nacin da je neko iskljucio HDZ-ove iz vlasti, a ne oni sami sebe), i spominje nekakav belgijski model u smislu uredjenja BiH. Pa koliko puta smo to culi od Covica i njegovih medija?

Josipovic pokusava igrati Tadicevu igru pomaganja separatistima, pod plastom ogromne brige i postovanja BiH, tako da se onda njegove suprotne izjave najcesce vide kao kontradikcija ili u najbolju ruku zabuna, neinformiranost, lapsus i slicno. Sve su to lapsusi koliko su i Tadicevi potezi lapsusi. Samo je pitanje dokle ce Josipovic moci ici obzirom da je Hrvatska vise pod kocnicom EU od Srbije, ali da ce nastaviti pokusavati, hoce.

Najgore mi je kad neki ljudi u nekim njegovim flagrantnim izjavama ne vide nista lose, i stanu to pravdati nekakvim nesnalazenjima i slicno. Kad biste ga mogli cuti off the record, kad bi smio govoriti ono sto stvarno misli, tek bi onda vidjeli koliko je on dobronamjeran. To se i sinoc vidjelo, sto ga je Hadzifejs navodio da otvorenije i slobodnije govori, to su se otvorenije poceli pomaljati belgijski modeli iz njegovih usta.
Ma, na kraju krajeva, ni snenokla ni josipovic ne predstavljaju nikakav faktor u odnosu na nas... tadic je opasniji zbog svog obavjestajnog bekgraunda, ali ja ne trzam na bas svaku njegovu rijec... josipovic je jos manja maca...

Problem BiH su nasi, domaci mangupi...
bogoljub

#279 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by bogoljub »

Evo šta kažu ljudi u Hrvatskoj!

Piše: Boris Pavelić
Josipovićevi intervjui Večernjem listu i Reutersu ozbiljne su pogreške. Uz ove sumnje na bošnjački račun, oni odaju istu onu konfuziju, zbunjenost i pomanjkanje koncentracije koju je predsjednik pokazao u razgovoru s književnicom Ivanom Simić Bodrožić, pitajući je na početku: »I, recite, koji je vaš problem?«.

Hrvatska je zabrinuta razvojem događaja u Libiji i Sjevernoj Africi zbog njihova mogućeg utjecaja na radikalne muslimane u susjednoj Bosni, izjavio je u utorak hrvatski predsjednik. Prva je to rečenica prekjučerašnjeg izvještaja agencije Reuters iz Dubrovnika.

Autor ne precizira je li Josipović to kazao odgovarajući na sugestivno pitanje, ili je samoinicijativno objasnio vlastiti stav. Ali kako god bilo, izjava je podcjenjivačka prema Bošnjacima, nehajna prema zabrinjavajućim nesuglasicama u BiH, ali i, vjerojatno, odaje nerazumijevanje događaja na južnim obalama Sredozemnog mora. Jer, ako je nešto štetno kada se iz Hrvatske govori o Bosni, štetno je Bošnjake sumnjičiti za vjersku radikalizaciju, ma koliko se to sumnjičenje prikrivalo zabrinutošću zbog preostalih ratnih mudžahedina, i navodnim razumijevanjem građanske naravi »lokalnog muslimanskog stanovništva«.

Neobično je da tako neodmjereno govori čovjek koji se poklonio u Ahmićima. No vara se predsjednik ako misli kako njegov naklon može biti dovoljan alibi da sada krene klizati starim tuđmanovsko-huntingtonovskim granicama svjetova. Istina o Bošnjacima, naime, posve je drukčija, a u Hrvatskoj se o njoj nadmeno, ružno i nepravedno šuti. Nitko u Hrvatskoj nema snage priznati da su Bošnjaci nacija s najvećom traumom u Europi od Drugoga svjetskog rata. Pretrpjeli su genocid i agresiju s dvije strane. U ratu u BiH, poginulo je dvostruko više Bošnjaka nego Srba i Hrvata zajedno. Istodobno, postrojbe Armije BiH počinile su najmanje zločina. I usprkos tome - ili baš zbog toga - do dana današnjega Bošnjaci nisu postali ništa veći vjerski fundamentalisti od onih koji su ih napali, i s istoka, i sa zapada. Da je to Josipović javno priznao, dobio bi možda pravo prozboriti i o strahu od radikalnog islama. Samo, nikako ne u kontekstu pobuna u sjevernoj Africi - pa ne čine li se to zasad listom svjetovne, građanske, demokratske pobune? Nagađati da baš one mogu ojačati radikalizam u Bosni zvuči iznenađujuće stereotipno, nepromišljeno i nepošteno.

Problem bi bio manji da je jedini. Ali nije, jer je Ivo Josipović u proteklome tjednu nanizao još neugodnih gafova.

Najprije je primio štrajkaše Večernjeg lista, izjavljujući da kolektivno pregovaranje nema alternativu, što se činilo pljuskom samodopadnim kapitalistima iz uprave Večernjaka. No samo koji dan kasnije, eto ti u štrajkolomačkom Večernjaku intervjua s Ivom Josipovićem, i to iz pera novinarke koju štrajkaši zovu »jednom od najuglednijih štrajkolomaca«! Misli li predsjednik kako nije važno kome i kada daje intervjue? Ili je htio poručiti da poštuje štrajkolomce? Ili možda da podržava upravu Večernjeg lista, koja proizvodi novine s ljudima koji ne smiju štrajkati jer se boje otkaza? Intervjuom Večernjaku Josipović je iznevjerio predizborno obećanje o brizi za Novu pravednost - osim ako Nova pravednost ne znači kresanje radničkih prava na razinu koju će poslodavci sami odrediti.
OK, i što je predsjednik kazao? »Mogu razumjeti strahove Bošnjaka, loša povijesna iskustva svih triju naroda. Ali, vrijeme je da jedni drugima počnemo vjerovati«. Pa kako će nam susjedi vjerovati ako ih sumnjičimo za vjerski radikalizam, baš mi, koji smo s krunicom oko vrata ratovali protiv njih? Bi li sad Bakir Izetbegović trebao uzvratiti zahtjevom za rušenjem križa nad Mostarom? Josipovićevi intervjui Večernjem listu i Reutersu ozbiljne su pogreške. Uz ove sumnje na bošnjački račun, oni odaju istu onu konfuziju, zbunjenost i pomanjkanje koncentracije koju je predsjednik pokazao u razgovoru s književnicom Ivanom Simić Bodrožić, pitajući je na početku: »I, recite, koji je vaš problem?«. Došlo je, čini se, vrijeme da netko isto to priupita i predsjednika Republike.

(www.novilist.hr)
nosara

#280 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by nosara »

"Especially we have a sensitive situation because we are neighbouring Bosnia with many Muslims, and we hope that this conflict, especially Libya, will not influence relations between different nationalities in Bosnia and neighbouring countries.”
Dakle, ovo je izvorno, sa Reuters-a... Izjava je, prije svega, glupa i plitka... Ne mogu vjerovat da ovo nije neka netacna interpretacija onog sta je Josipovic u stvari izjavio... Ove rijeci ne idu uz onog lika, koji je svakakav, mecav, neodredjen, u oblacima... ali nije zloban, barem do sada nije bio... Ovo je jako zlocesto...

Jos jednom, ko mu smirgla usi, nije nas problem... :D

Ovo je pismo mlade knjizevnice Ivane Simic Bodrozic koje je poslala mnogim medijima u Hrvatskoj... Tema, "kahva sa predsjednikom"...
Ivana Simić Bodrožić

NA KAVI S PREDSJEDNIKOM JOSIPOVIĆEM

Dolazimo sada do Hrvata. Mjesto radnje: Zagreb, tramvaj broj šest. Vrijeme radnje: bliska prošlost; prije nekoliko mjeseci i dva dana prije posjeta srbijanskog predsjednika Tadića Vukovaru, skora obljetnica pada grada (optimisti kažu ispričat će se, a idealisti donijet će dokumente o nestalima). Uzrok događaja (motivacija): neočekivana popularnost gore spomenutog romana o ratu i djeci. Stojim ja tako držeći se za štangu u tramvaju kad zvoni meni mobitel. U neopisivoj gužvi promakne mi prvi dio rečenice gdje mi se netko predstavlja i čujem samo ugodan muški glas koji postavlja pitanje:
„Biste li popili kavu s Predsjednikom?“
„Predsjednikom čega?“ zbunjeno pitam.
„Pa našim Predsjednikom, Predsjednikom Hrvatske.“
„Ja?!“
„Da, vi. Predsjednik je čuo o vama od svog prijatelja gradonačelnika R. koji je posjetio promociju vašeg romana, oduševili ste ga, i eto, bilo bi lijepo kad biste se malo sastali i neformalno razgovarali. Onda?“
„Pa... Da, mislim, naravno, apsolutno, hvala, uh, baš ste me iznenadili.“
Možete vjerojatno zamisliti moje iznenađenje. Naravno, kad sam se malo sabrala, nazvala sam mamu, i općenito bližu rodbinu, čisto da znaju s kim imaju posla. A onda, kad sam se još malo sabrala i slučajno ugledala svoj odraz u staklu izloga, gotovo da sam pomislila, tako dakle izgleda osoba koja s Predsjednikom ide na kavu. Iskreno, bilo mi je drago, iskreno, pomislila sam, hajde, možda se nešto zaista mijenja, možda ipak, ipak, koliko god teško dopuštala tu mogućnost, nisu svi oni koji se bave politikom (oprostite mi sad) ista govna. I sad kreće ta pustolovina. Za sada ću reći samo pustolovina, čisto da vas napetost, iz prosto meni dragih, literarnih razloga, drži do kraja.
Kiša lije, prijatelj me vozi do Predsjedničkog ureda, prolazim dvadeset šest portirnica, pipaju me, gledaju, gotovo skidaju moju novu haljinu za tu prigodu, a onda sprovode u prostoriju s visokim stropom, glomaznim gadnim visećim lusterima i vrijednim djelima hrvatskih slikara na zidovima. Sjedimo tako Savjetnik i ja, ćaskamo kako se priliči i čekamo Predsjednika. Nakon desetak minuta ulazi dr. Ivo Josipović, užurbanim lakim korakom, za njim predsjednikov fotograf, tajnica, rukujemo se, stanite u sredinu, fleševi blicaju, ok, kratka s mlijekom, i meni molim, valjda to tako ide. Napokon, osoblje se povuče i ostanemo nas troje. Malo se odmjeravamo, a ja onda krenem, neću biti nepristojna. Predstavim se, (ne treba se valjda on meni) i kažem koliko mi je drago što me je pozvao, da mi je to zaista čast, misleći to što govorim iz dubine srca. Predsjednik se dobronamjerno smješka, kima glavom, zauzimamo svoje pozicije, sjeda preko puta mene, dolazi čas da mi se obrati.
„I, recite“, s visine koja mu priliči zainteresirano prozbori, „koji je vaš problem?“
Nakon kraće dramaturške pauze počinje mi prolaziti kroz glavu (what a fuck, rekli bi ameri) koji je moj problem???
„Pa...“, ovdje malo nastaje nelagoda, glupo je da te Predsjednik pita koji je tvoj problem, a ti ga zapravo nemaš, jer on je tebe zvao, a nije bio u stanju ni brifirati se tko mu dolazi, dobro, čovjek je zaposlen, ali morate priznati, ne počinjemo baš najbolje. Dakle, ne mogu odmah sakriti zbunjenost, na sreću ulijeće obaviješteni Savjetnik i milozvučno podsjeća Predsjednika.
„Znate, pa to je ona spisateljica iz Vukovara, sjećate se kako smo pričali da bi bilo dobro da se sretnete.“
„Da, da, da...“ Klimucka Josipović, čini mi se da mu nešto sviće, ali nije mu baš najjasnije o čemu se radi.
„Eto, baš lijepo da ste došli.“
Nešto mi govori da čovjeku možda malo tratim vrijeme, pa se odlučujem baciti na razgovor, pravi, važan, i iskoristiti, pretpostavljam jednom u životu, svojih četrdeset pet minuta s Predsjednikom.
„Kako je bilo u Vukovaru s predsjednikom Tadićem?“ pitam, to me stvarno zanima, a i tih sam dana silom prilika bila izvan zemlje.
„Ooo, sjajno je bilo!“ odgovara Josipović oduševljeno.
„A što je s tim dokumentima koje je donio? Moj otac je, naime, nestao na Ovčari pa me baš zanima...“
„A s tim? Pa ne znam, nisam ja to gledao.“ Točka.
„Aha.“ Točka.
(Kasnije se ispostavilo da se radi o rendgenskim snimcima i povijestima bolesti pacijenata vukovarske bolnice iz ‘89., ‘90. Valjda za slučaj ako je netko od tih pacijenata još živ, pa mu na sljedećoj kontroli zatreba. Inače, postoji divna fotografija primopredaje tog paketa važnog sadržaja. Zbilja povijesni trenutak.)
„Ali, on je pokazao baš pravu volju. Naravno, bilo je tu nekih, eto kako da kažem, kojima se to nije svidjelo, ali, znate kako je to...“ Kaže Josipović.
„Dobro, ljudi možda misle da prije formalne isprike još neki preduvjeti trebaju postojati. Ipak, to je prvi dolazak u Vukovar, pitanje nestalih, recimo... A i vezanje posjeta Paulin Dvoru i Vukovaru, nije to baš isto.“
Ovdje samo želim napomenuti kako sam to rekla jedino iz razloga što je napad na Vukovar bio dio službene politike tadašnje Jugoslavije, dok s Paulin Dvorom, gdje su ubijeni srpski civili, to nije bio slučaj.
„Kako to mislite?“ trgne se Josipović. „Tamo su divljački ubijeni civili!“
„Znam da jesu, i žao mi je, samo...“ Prekine me i nastavi sad već grmjeti.
„A znate li vi kako su ih ubijali?“
„Ne.“ Gotovo postiđeno kažem.
„Stavljali su ih u burad i onda kotrljali niz neko brdo...“ Ovdje ću vas poštedjeti detalja koje sam morala slušati, a kad je s tim završio nastavio je dalje.
„Ili zamislite da ste vi obitelj Zec.“ Kaže Predsjednik meni.
„Da vas netko tako odvede usred noći, i ta djeca, pa to je strašno!“
(Radi se o srpskoj obitelji mučki ubijenoj usred rata, u Zagrebu).
Kimam glavom i zamišljam, i zaista, to je užasno i strašno, ali ne znam zašto bih to sada zamišljala jer mojoj obitelji u ratu se dogodilo sve što se moglo, osim što nisu ubijeni baš svi članovi. I ponovno kažem:
„Žao mi je.“
Kad pokušam reći bilo što drugo osim toga, Predsjednik me prekine. Više ga baš i ne slušam, više mislim o tome koja sam ja budala. Povremeno se priberem i onda ga vidim kako mi pokazuje press clippinge o sebi, nezadovoljan veličinom članka koji su dnevne novine posvetile njemu i njegovim povijesnim izjavama, u odnosu na veličinu članka koji su posvetile branitelju iz Vukovara koji je izjavio kako Tadić mora osuditi režim i od njega se ograditi.
Želim da ovo što prije završi. Pitam se što ja ovdje radim, a onda mi postaje jasno - da sam samo dio priče koja se dobro uklapa u njegovu biografiju, obilježavanje obljetnice, razumijevanje silnog kapaciteta za obje strane. Ljudskog interesa za stvarno razumijevanje problema - nula.
Nedugo zatim završi svoj monolog o pomirenju, pogleda na sat, i dvije minute prije kraja baci se na lakše teme.
„I recite...“ Samozadovoljno, nakon što mi je pravničkim jezikom istumačio četiri Kantova pitanja primijenjena na politiku, razlog i dobar način funkcioniranja haškog tribunala, odmahnuo rukom na spomen Stanimirovića kao da se radi o dosadnoj muhi, i natjerao me da se ispričam za sve zločine koji su počinjeni u ovom ratu s hrvatske strane, pitao je:
„... imate li djece?“
„Imam dvoje.“
Široko se osmjehnuo ustajući se sa stolice i uskliknuo:
„Pa dajte da vidim slike!“
Mehanički vadim mobitel i pokazujem fotografiju sa zaslona, a Josipović se počinje kriviti i ushićeno kreveljiti uzvikujući:
„Joooj, kak’ su slatki, pa ja obožavam djecu!“
Prati me prema vratima, što je dobro, jer ovo već ionako postaje nadrealno, a ja bih mogla postati nepristojna. Izlazim van, a ispred me čekaju namrgođena lica istarskih tartufara sa stvarnim, konkretnim problemima, da kvalitetno provedu svojih četrdeset pet minuta.
Kiša i dalje lije, pokušavam nazvati prijatelja koji me negdje u blizini čeka u autu, saznajem da je to nemoguće s obzirom da je ovdje blokiran svaki signal osim njihovog. Kišobran mi je ostao pod sjedalom, trebam li reći, pokisla se spuštam s brda elitne zagrebačke četvrti.
Da, tako izgleda osoba koja ide s Predsjednikom na kavu.
I da, političari. I Srbi. I Hrvati.
Draga redakcijo, moje pitanje glasi:
Jesam li normalna?
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#281 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by Toto »

Pogledah ovu Ivinu vadionu i jedno sto mi na uma pada, kao komentar je: da bi Ivo trebo- pod hitno- u Kumrovcu, otvorit vecernji kurs hrvatske diplomatije i da on bude prvi kursista, pocasni clan, a kad ode u predsjednicku penziju: moze se dobro uhljebit na katedri za diplomatske gafove i izvodit ove svoje varijacije na teme halucinacije - ko odlican gaf-mestar.

Moguce je da Jospovic u sebi ima nesto od bosanskog merhametluka, naivnosti i prostodusnosti, pa su mu "brzi konji od samara", ali mora vodit racuna da se nalazi na celu drzave koja je izgubila na povjerenju i kredibilitetu medju susjedima i zbog toga se izjave hrvatskog predsjednika vagaju nuklearnim vagama, a izmjereno se zaokruzuje na desetu decimalu.
Osim sto su mu susjedi pod mahanom Josipovic se mora borit sa svehrvatskim mitom o lukavosti "trofaznih" latina. Kad se neko previse ufura i pocne do besvjesti praktikovat da jedno misli, drugo govori, a trece radi, onda mora vodit racuna da i lukavost postaje kvarna roba, ako suparnik razvije vjestine i iskustva citanja, prepoznavanja pa taman se vjestina zvala i diplomatija.

Nije nimalo lose sto se "sused" zaletil, ak' nista: da se dobri bosnjani ne opuste i padnu u kara-sevdah.

Jel vas par Josipovic-Kosor jako mnogo podsjecaju na Dudeka i Regicu?
Last edited by Toto on 10/04/2011 20:42, edited 1 time in total.
1pajdo
Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE

#282 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by 1pajdo »

Hodidid wrote:@pajdo: Slabo "domacih" hrvata ima u Makarskoj. Uglavnom Imotska krajina, Ercegovci a ima bogami i ovih iz Varesa sto gastarbajtuju po Avstriji i Dojclandu pa pokupovali ljudi kuce po Makarskoj.

Mislim da domace hoce slag da strefi kad im po kaficima u sred sezone zaori Goca Sekulic, Arkanova Ceca, Dara Bubamara itd al hebi ga manjina su u svojoj carsiji pa ih niko nista i ne pita.
Ceca, Goca Sekulić, Dara Bubamara se sluša i u Mostaru, Makarskoj, Zagrebu, Sarajevu, Banja Luci, Osijeku itd. Je li to znači da svi Hrvati iz Hrvatske dolaze iz BiH? Naravno da ne. Pusti te foskule. Evo ja kao Hrvat iz BiH uopće ne slušam navedenu glazbu. Samo zato što ne volim takvu vrstu glazbe. Pa i ti si iz BiH. Strefi li Hrvate iz Hrvatske kad tebe ugledaju na Jadranu? :mrgreen: Slušaš li ti Cecu? Mislim da ne (iz navedenog zaključujem).

Kažem samo da je ofucana ta priča o proeuropskim "domaćim" i Hrvatima iz BiH (divljacima) kao da nisu isti narod i da se međusobno ne podržavaju. Nemoj mi samo navoditi Mesića :mrgreen: jer on nije odraz mišljenja većine Hrvata iz Hrvatske. Danas nije više omiljen u Hr (nikad nije ni bio omiljen u 10 godina kao Josipović trenutno). Studirao sam 5 godina u Hrvatskoj (u većem gradu) i nikad se nisam susreo s nikakvom neugodnošću zbog toga što sam Herc. Čak sam im bio simpatičan zbog naglaska. :mrgreen:

P.S. U Zg drmaju narodnjaci više nego igdje. :mrgreen:
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#283 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by prljavi Hare »

1pajdo wrote:
Hodidid wrote:@pajdo: Slabo "domacih" hrvata ima u Makarskoj. Uglavnom Imotska krajina, Ercegovci a ima bogami i ovih iz Varesa sto gastarbajtuju po Avstriji i Dojclandu pa pokupovali ljudi kuce po Makarskoj.

Mislim da domace hoce slag da strefi kad im po kaficima u sred sezone zaori Goca Sekulic, Arkanova Ceca, Dara Bubamara itd al hebi ga manjina su u svojoj carsiji pa ih niko nista i ne pita.
Ceca, Goca Sekulić, Dara Bubamara se sluša i u Mostaru, Makarskoj, Zagrebu, Sarajevu, Banja Luci, Osijeku itd. Je li to znači da svi Hrvati iz Hrvatske dolaze iz BiH? Naravno da ne. Pusti te foskule. Evo ja kao Hrvat iz BiH uopće ne slušam navedenu glazbu. Samo zato što ne volim takvu vrstu glazbe. Pa i ti si iz BiH. Strefi li Hrvate iz Hrvatske kad tebe ugledaju na Jadranu? :mrgreen: Slušaš li ti Cecu? Mislim da ne (iz navedenog zaključujem).

Kažem samo da je ofucana ta priča o proeuropskim "domaćim" i Hrvatima iz BiH (divljacima) kao da nisu isti narod i da se međusobno ne podržavaju. Nemoj mi samo navoditi Mesića :mrgreen: jer on nije odraz mišljenja većine Hrvata iz Hrvatske. Danas nije više omiljen u Hr (nikad nije ni bio omiljen u 10 godina kao Josipović trenutno). Studirao sam 5 godina u Hrvatskoj (u većem gradu) i nikad se nisam susreo s nikakvom neugodnošću zbog toga što sam Herc. Čak sam im bio simpatičan zbog naglaska. :mrgreen:

Slusa se Ceca,pomalo! :D
Jimmy_The_Saint

#284 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by Jimmy_The_Saint »

Ivo Josipović vam želi zlo. A vi mu slobodno tapšite zaslijepljeni SDP akronimom kao poveznicom. :-)
plain vanilla

#285 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by plain vanilla »

Jimmy_The_Saint wrote:Ivo Josipović vam želi zlo. A vi mu slobodno tapšite zaslijepljeni SDP akronimom kao poveznicom. :-)
Nama? a tebi?
Alfons Kauders

#286 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by Alfons Kauders »

1pajdo wrote:

ne radi se tu care o nacionalnoj pripadnosti, vec o seljakluku... isto kao sto dalmatinci sa obale ne vole doslje iz zaledja, ne vole ni bosanskohercegovacke seljacine bez obzira na plemensku pripadnost...

ja imam kucu u dalmaciji, cijeli zivot sam vezan za svoje malo misto, poznajem metar ljudi i velika vecina uopste ne obraca paznju na nacionalnost, samo je bitno da li je neko sirovina ili ne... :D purgeri su izuzetak, njih vole podjebavati iz nekih drugih razloga, npr. kao tuzlaci sarajlije... :D

ja medju prvim komsijama imam i "starosjedioce" koji su tu par stotina godina, i hercegovce, i hrvate iz srednje bosne i sarajlije - i svi su u super odnosima, zato jer se radi o normalnim ljudima (mada je meni najdrazi komso iz srednje bosne) :D

a krkane niko ne podnosi, bez obzira na nacionalnu pripadnost...
Jimmy_The_Saint

#287 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

plain vanilla wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:Ivo Josipović vam želi zlo. A vi mu slobodno tapšite zaslijepljeni SDP akronimom kao poveznicom. :-)
Nama? a tebi?
Ja mu ne plješćem i ne tražim izgovore za rasizam. Tako da s VAMA nemam veze, ali drago mi je da se sami prepoznajete. :D
plain vanilla

#288 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by plain vanilla »

Jimmy_The_Saint wrote:
plain vanilla wrote:
Nama? a tebi?
Ja mu ne plješćem i ne tražim izgovore za rasizam. Tako da s VAMA nemam veze, ali drago mi je da se sami prepoznajete. :D
Hahaha, da,da..ta sam, odmah sam se poznala, sto znaci da mi Alzheimer jos nije uznapredovao..i to je nesto :D

Nadji gdje sam afirmativno pricala o njemu, pa cemo se onda svadjati :oops:
Jimmy_The_Saint

#289 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Jelde, da ja tebi ka'em da si lažljiva tuka, a onda dođe Chmoljo i opali mi mjesec dana Banovića? :lol:
Neka, fala. :run:
plain vanilla

#290 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by plain vanilla »

Jimmy_The_Saint wrote:Jelde, da ja tebi ka'em da si lažljiva tuka, a onda dođe Chmoljo i opali mi mjesec dana Banovića? :lol:
Aman, pa zar je to nacin na koji se komunicira..lijepo me citiras s nekim postom mojim na ovoj temi gdje sam pjevala ode Josipovicu..tako se nekome dokazuje da laze :roll: :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#291 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by Chmoljo »

Jimmy_The_Saint wrote:Jelde, da ja tebi ka'em da si lažljiva tuka, a onda dođe Chmoljo i opali mi mjesec dana Banovića? :lol:
hoćeš opet? vjerujem da ti ne bi teško palo...
Ma.Le.Na

#292 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by Ma.Le.Na »

ne citaju mi se ostali komentari
mislim da je ovo bila klasicna, pogresno protumacena, izjava
nekome jeste u interesu da se BiH i Hr malo zavade...jer Ivo je bas krenuo sa miroljubivom i politikom pomirenja i trazenja oprosta...naravno kome bi to odgovaralo :roll:
dakle...uz Ivu sam :) :thumbup:
bogoljub

#293 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by bogoljub »

Ma.Le.Na wrote:ne citaju mi se ostali komentari
nekome jeste u interesu da se BiH i Hr malo zavade...jer Ivo je bas krenuo sa miroljubivom i politikom pomirenja i trazenja oprosta...naravno kome bi to odgovaralo :roll:
Da, krenuo je sa miroljubivom politikom pomirenja, izjavljujući pri tome da su muslimani u BiH potencijalna prijetnja hrvatima u hrvatskoj jer Hr graniči sa BiH, a u BiH ''nažalost'' živi dosta muslimana. To je za sada izvala godine, sumnjam da će ga ko prestići u regionu ove godine!
Ma.Le.Na

#294 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by Ma.Le.Na »

bogoljub wrote:
Da, krenuo je sa miroljubivom politikom pomirenja, izjavljujući pri tome da su muslimani u BiH potencijalna prijetnja hrvatima u hrvatskoj jer Hr graniči sa BiH, a u BiH ''nažalost'' živi dosta muslimana. To je za sada izvala godine, sumnjam da će ga ko prestići u regionu ove godine!
nije korektno da sve sto je on rekao i ucinio do sada ponistis samo jednom izjavom...koja opet tvrdim je vrlo vjerovatno pogresno protumacena

ljudi kao da su jedva cekali na nesto ovako
bogoljub

#295 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by bogoljub »

Da, i ja smatram da nije korektno da jednom izjavom remeti bilo šta. Ne znam zaista što mu je to trebalo!?
Adriatic

#296 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by Adriatic »

Jah, jednom izjavom.
A vodanje sa Dodikom po Banjaluci, pa sa Tadićem, pa upiranje da dva HDZ-a udju u vlast.......
To ćemo mu halaliti?
Hajd dobro.
Bosnolog

#297 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by Bosnolog »

bogoljub wrote:
@Bogoljube,Ivo je ovim izjavama navuka sebi crvenilo kada got krene put Bosne ako ima karaktera i obraza,Mada se on sa Tadicem ne moze porediti jer je ne dorastao pokvarenosti i dvolicnosti cetniku i SANU uceniku Tadicu.Kada je neprijeteljstvo prema BiH Ivek mu nije ni do koljena a ove dvije drzave se ne mogu porediti ni u cemu kada je u pitanju stepen neprijeteljstva i velicina ucinjenog zla prema BiH,.Sto se tice Ivekovih izjava,.....krkana iz Laktasa Laktasenko kao i njegovi guzni stranacki megafoni su nedostizni po broju i brzini anti BH fasisoidnih izjava koje nece moci nikada biti izgovorene ni nalik sumskim pecinasima.Ja bih Ivi samo porucio da je popusio skolu naivca i da izvuce pouku i ohaviza se cim prije tim bolje za njega,njegovu drzavu ali i odnosima nase dvije drzave,

Sve ovo sto je Ivek ucinio od kada je zasio na Panantovcaku je posljedica surovanja i politicki kurvanja sa losim drustvom iz regije to jest Tadicem i Dodikom cime je srozao regionalni ugled prije svega Hrvaskoj,kao i samom sebi.

Sto se tice posljedica ova njegove izjave ostat ce oziljak kod Bosnjaka Muslimana kao i nepovjerenje a kod jednog broja i prezir sto mu nije trebalo,koliko dugo ce ga primjecivati pa zavisi od nadolazeceg vremana,.....Ja licno mislim da je Ivek ipak prijatelj BiH mada je zbunjen i dezorjentisan s napunjenom glavom anti BH zlih rijeci a posebno bosnjomrznih podvala kao posljedica druzenja sa Tadicem,Dodikom kao i Covicem,.....

Hrvatskoj nije nikakav interes zaostravati odnose sa BiH mada to JugoCovic i zapadnohercegovacki krade ze kamenjarci silno zele,.....Ivek se dobro umio nakon poslednjih iznesenih nebuloznih izjava o komsijama muslimancima zbog kojih je medisjki blacen i prozivan kao i po ustima novinara gnjavljen pljuvan i zvakan,.....Ivek ce izgleda jos uciti na vlastitim greskama, Da je bio kod Mesketa na kratkom edukacijsko politickom kursu s njegovom karakterno pomirljivim osobinama i stilingom,komotno je moga biti novi regionalni Tito a Hrvatska regionalna zelja i san vecine zemalja u okruzenju,...

Ovako je ostao pijani mornar sa debelom glavoboljom i kormilaorm broda kome dobar dio klipova na motoru ne radi jer su pijanom Iveku Tadic i Dodi nasuli talog u rezervoar za gorivo da mu zapuse dizne u namjeri da ga predu u regionalnoj utakmici ili mu barem privremeno odmognu nakon sto ih je Ivek naivno previse sebi zblizio,sto ga je kostalo a moze ga kostati mnogo vise u buducnosti ako nastavi istim stilom,ritmom i politickim fulama.....

Meske je znao ko je Tadija i kada mu je pruzao ruku i kada ode u Srbiju,a krkana iz pecinske sumske je odlicno shvatio na koga bi slao svoju vojsku i nastavi Oluju iz 1995 zbog cega je Mile dobio sizofreni Dodotres......

Ivek se nesretni prvom posjetom Srbiji strmopizdio niz basamake a to je bio jako los znak za naivca purgera sa Pantovcaka,.....

Prevazice se i ovo,sto ce nadam se biti velika skola za Iveka ali se bojim da ce nastaviti da i dalje pravi nepotrebne prekrsaje i slobodne udarce prema svom golu,..... :mrgreen:
slobodni armirach

#298 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by slobodni armirach »

i pod pretpostavkom da je pogresno protumacena, slabo ja vidim neke rezultate pomirenja koje je on napravio.

kao prvo ne vidim masovni povratak Srba u Hrvatsku, a jos manje vidim da im se obnavljju kuce, da je uradio na pomirenju valjda bi vise povratnika vidio u Hrvatskoj.
Incidenti u Zadru i Splitu bi bili proslost, o vukovaru da ne govorim.

I naravno mi iz Bosne i Hercegovine SNAŽNO podržavamo da dodđe do pomirenja izmedju Hrvatske i Srbije! :D
bogoljub

#299 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

Post by bogoljub »

Pukla guma na autu jednog HDZovca zastupnika u skupštini.
Glavni osumnjičeni muslimani iz BiH. Još nije utvrđeno koji su i odakle su, al se sigurno, gotov 100 % zna da je to djelo terorista koji su naravno muslimani!
Izvini Josipoviću, stvarno nisam znao da proričeš sudbinu!
Jimmy_The_Saint

#300 Re: Ivo Josipovic se boji Muslimana iz Bosne

bogoljub wrote:Da, i ja smatram da nije korektno da jednom izjavom remeti bilo šta. Ne znam zaista što mu je to trebalo!?
Човјек води политику у интересу СВОЈЕ државе и народа. Што се тек донекле поклапа с интересима наше земље, а НИМАЛО с интересима нехрвата у њој, укључиво Србе и укључиво РС. Они су тактичко средство за стратешко шукање Бошњацима. Јок ето није му требало него ће нам дати Плоче запосве за награду што Хрвате представљају маргиналци и сеоске луде умјесто најјачих странака тог народа у БиХ.
Post Reply