Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
suncica24

#276 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by suncica24 »

jeza u ledja wrote:
cyprus wrote:
suncica24 wrote:To je to.

I to se moglo vidjeti od prve sekunde.
Nosili su se sa 11 portugalaca, ali i sa 111 novinara, politicara, sminkera, pozera, navijace, gradjane... ma nosili su cijelu naciju na ledjima.
I Dodika i Covica, i drzavnost BiH, i penzije i plate, i djecu i starce... sve smo im nakacili na vrat ocekujuci da nas prolazak na EP makar malo iscupa iz crne svakodnevnice.

Nema takvog pritiska nigdje drugo. I s tim se ni Messi, Zidane, Ronaldo, Pele, Platini, ko god vec hocete... ne bi mogli nositi.
Jbg, kao i uvijek... krivi smo mi :(
E to, to je baš to. Upravo to. :thumbup: Nikad suvisliji ženski komentar na sportskoj temi :D
Ja upravo htjedoh odgovoriti na suncinin komentar. Nije tacno.
Vas je problem sto mislite da nasi reprezentativci imaju istu percepciju kao vi.
Imaju je. Ne treba biti psiholog da se to vidi, dovoljno je samo pogledati otvaranje utakmice.

Ti mislis da je to sto ljudi kao profesionalci igraju u svojim klubovima ih rasterecuje ovog pritiska?
Ili ko rece "Miske nije rodjen ovdje", pa kao, njemu se lakse nositi sa svim ovim...

Mozda i 3/4 ljudi ne vjeruje u prolaz i ne mase zastavama, ali onih 1/4 vise sa banedra, nosaju salove po skupstinama, masu zastavicama na dnevniku... vuku reprezentativce za rukav haman pa pred utakmicu.
Ne znam jesi li se bavio sportom, ili necim drugim sto zahtjeva javni nastup, ali nema sanse da te taj pritisak ne dodiruje.
Posebno kad se radi o necemu sto izlazi iz domena fudbala i nekog ponosa nacije, vec se uplice u sferu identiteta i politike.

Naravno, strucni stab je kriv sto reprezentativci osjecaju taj pritisak... u brda sedam dana prije utakmice i tacka.
Ali to ne znaci da ni mi nismo krivi sto im momacki zalegnemo na ledja.

Sad, kako se nositi sa svim tim... valjda strucnjaci imaju odgovor na to pitanje.
Last edited by suncica24 on 16/11/2011 02:26, edited 1 time in total.
Mustang1

#277 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Mustang1 »

I jos nesto .. Treba napraviti televizore koji kada je utakmica cim osjeti zenu explodira ..Nikada nisam volio sa zenama pricati o nogometu ... a sada se sve prave pametne i one znaju sve ..a do jucer nisu znale ni za sta se takmicimo..a isto vazi i za ove muske debile ..koji se krevelje cijeli dan .. joj hocemo se napit .. hocemo se razvalit a ne zna ni pravila
jeza u ledja

#278 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Baudelaire wrote:
jeza u ledja wrote:Ja ne bih rekao da je to bas tacno. Ja mislim da vi to promatrate iz vase perspektive , a ne iz perspektive nasih igraca.
Ne bih se ni slozio da unaprijed slavimo prolazak jer mislim da je bar 3/4 nasih ljudi mislilo da su nam male sanse. To sto neko postavi zmaja koji jede Ronalda ne znaci da on stvarno vjeruje da cemo mi proci, vise da se tjesi da je prolaz moguc.

Mislim da je nasa reprezentacija zrelija i profesionalnija nego sto se misli u smislu na njih ne djeluju mediji na nacin na koji djeluju na nas.

A sad oni sami za sebe imaju svojih problema i to je generalno mozda mentalitet nasih igraca, ali sam ja ovakve ispade vidio kod sviju.

Sto se tice pritiska, pritisak postoji svugdje. Pritisak je i u Portugalu bio ogroman, i danas i prije dvije godine.

A evo Sandor, Duga Devetka i Zadnja Recenica su objasnili to bolje. :)
Ja mogu shvatiti kako te nadigra bolji od tebe, ali ne mogu shvatiti kako se lopta odbija od tebe kao da si parmak. Mogu doduše i to, ili ne znaš lopte igrati, ili si se usro od straha. Ali znaš lopte igrati, to si već dokazao, tako da ostaje samo ovo drugo. Eh sad, ne znam, ne mogu reći da je taj strah sto posto izazvan pritiskom navijača, medija, države, politike i čega sve ne, ali ne znam kakav je drugi uzrok straha. Il si profesionalac, ili nisi.
Ne znas koji je uzrok straha? Mozda taj sto je pred tobom Ronaldo ili Nani ili na ledjima Pepe???

Ako mozes shvatiti kako te nadigra bolji od tebe, onda mozes shvatiti i ovo.
ultrarajvoSA

#279 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ultrarajvoSA »

Svi napadaju Lulica a niko ne spominje (veceras) kriminalnog Pjanica ili mozda Rahimica.

Portugal nas je slomio za samo 7 minuta. Mi nismo imali normalnog pasa ili ubacaja. Sve se svodilo na ispucavanje lopte i (kad bi je napokon dobili) vracanja Spahicu, koji je bio i odbrana i vezni red.

Niko ne spminje da je Lulic do tog crvenog bio jedan od boljih u nasoj reprezentaciji. Niko ne spomnije da je Lulic izborio penal i ono najvaznije da je upravo taj isti Lulic KRIV sto smo uopste dosli do baraza. Bio je definitivno jedan od boljih igraca koje imamo. Lik igra i odbranu i vezu i napad a ovdje se prica o nekim kaznama :lol:

Veceras su podbacili kao kolektiv. Za ovu sramotu krivi su svi a ne samo Lulic i Susic.
suncica24

#280 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by suncica24 »

Pa stanite malo, da je do tog strašnog pritiska javnosti, političara i crtača karikatura zmajeva i Mevlida, onda bi naši igrači pukli već u Zenici... tamo su bili izloženiji tome nego u dalekom Lisabonu :roll: Nabrojte polako klubove u kojima igraju naši igrači, pa skontajte njihovo iskustvo.

Kao ekipa nismo kvalitetno odgovorili na portugalski pritisak na terenu, kao i na tendenciozno suđenje... kao ekipa još nemamo dovoljno ovakvih utakmica, nemamo iskustvo pobjede nad protivnikom svjetske klase, a vala kaskamo mnogo i u fizičkoj spremi za takvim ekipama... sve je to uticalo.
Sto se tice Zenice, mislim da je bilo do toga da Zenica nije zadnja tacka.
To nije bila odlucujuca tekma. I Pape je to govorio, kao i uostalom sto smo i svi mi mislili (pa gledaj samo sve nas po forumu tog dana prije utakmice i danas, tj. jucer).

JI drugo, mislim da igranje u klubu i igranje za reprezentaciju nisu isto. Moze covjek koliko hoces biti profesionalac u svom poslu, ali kad u nesto ide srcem... jbg, drugacije je.
zalizani

#281 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by zalizani »

Point. wrote:Moze se tu snazna ekipa napraviti samo treba znati gdje traziti nova lica.

za Dane Pape kaze da nove 'face' trazi preko soccerway - sala naravno. :D
Treba platit' skaute i poslat ih u bijeli svijet da traze i budu strpljivi, kao sto smo i mi navijaci.
Šandor

#282 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Šandor »

cyprus wrote:Ali njihova percepcija ne može biti puno drugačija. Naravno da osjete enorman pritisak i da vrlo dobro znaju šta nose na leđima te kolika je i navijačka i njihova vlastita frustracija... Jednostavno se na silu hoće da smo veliki, a ponavljam - to ne ide tako...

Inače, koje je drugo objašnjenje za ova četiri proljeva od ''historijskih'' utakmica? :-) Promjenila su se tri selektora, većina igrača, stručni štabovi, evo i haman savez, naši protivnici... osim krajnjeg ishoda, jer skoro čitav život šta je još konstanta nije teško skontat...
Oni uopšte nemaju dodira s našom realnošću. Ljudi žive vani skoro čitav život (neki od njih čitav). A neki koji su rođeni i odrasli u Bosni dolaze iz sredine u kojoj moraju držati "nizak profil" jer uopšte igraju za reprezentaciju.

Varaš se ako misliš da igrači osjećaju i djelić pritiska koji sad osjeća sitna buranija koje će sutra na posao ili u školu. Po tvojoj logici, da nije bilo euforije utakmica bi se odvijala potpuno drukčije. Igrači bi bili hrabri, poletni. Rasturili bi Portugalce od kojih nekoliko može u prvu postavu reprezentacije svijeta.

Ali....tebi tvoje mišljenje. :thumbup:
Baudelaire

#283 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Baudelaire »

jeza u ledja wrote:
Baudelaire wrote:
jeza u ledja wrote:Ja ne bih rekao da je to bas tacno. Ja mislim da vi to promatrate iz vase perspektive , a ne iz perspektive nasih igraca.
Ne bih se ni slozio da unaprijed slavimo prolazak jer mislim da je bar 3/4 nasih ljudi mislilo da su nam male sanse. To sto neko postavi zmaja koji jede Ronalda ne znaci da on stvarno vjeruje da cemo mi proci, vise da se tjesi da je prolaz moguc.

Mislim da je nasa reprezentacija zrelija i profesionalnija nego sto se misli u smislu na njih ne djeluju mediji na nacin na koji djeluju na nas.

A sad oni sami za sebe imaju svojih problema i to je generalno mozda mentalitet nasih igraca, ali sam ja ovakve ispade vidio kod sviju.

Sto se tice pritiska, pritisak postoji svugdje. Pritisak je i u Portugalu bio ogroman, i danas i prije dvije godine.

A evo Sandor, Duga Devetka i Zadnja Recenica su objasnili to bolje. :)
Ja mogu shvatiti kako te nadigra bolji od tebe, ali ne mogu shvatiti kako se lopta odbija od tebe kao da si parmak. Mogu doduše i to, ili ne znaš lopte igrati, ili si se usro od straha. Ali znaš lopte igrati, to si već dokazao, tako da ostaje samo ovo drugo. Eh sad, ne znam, ne mogu reći da je taj strah sto posto izazvan pritiskom navijača, medija, države, politike i čega sve ne, ali ne znam kakav je drugi uzrok straha. Il si profesionalac, ili nisi.
Ne znas koji je uzrok straha? Mozda taj sto je pred tobom Ronaldo ili Nani ili na ledjima Pepe???

Bio je i Nasri protiv tebe, na golu Lloris, a u odbrani Evra itd. Strah je neracionalan bio totalno, mada je kvalitet svejedno bio na strani Portugalaca. Samo mi nije jasno, ako nas nisu prepali Francuzi, zašto smo se toliko bojali Portugalaca.
cyprus

#284 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cyprus »

Bar se nadam da će se lager bageri dobro prodavat, jebali ih oni :x :x
LSD

#285 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by LSD »

ultima_palabra wrote:Pa stanite malo, da je do tog strašnog pritiska javnosti, političara i crtača karikatura zmajeva i Mevlida, onda bi naši igrači pukli već u Zenici... tamo su bili izloženiji tome nego u dalekom Lisabonu :roll: Nabrojte polako klubove u kojima igraju naši igrači, pa skontajte njihovo iskustvo.

Kao ekipa nismo kvalitetno odgovorili na portugalski pritisak na terenu, kao i na tendenciozno suđenje... kao ekipa još nemamo dovoljno ovakvih utakmica, nemamo iskustvo pobjede nad protivnikom svjetske klase, a vala kaskamo mnogo i u fizičkoj spremi za takvim ekipama... sve je to uticalo.
Ovo je kljucno, brate....fizicki nismo dorasli najboljim ekipama evrope...vecerašnji presing i špartanje portugalaca po terenu kad nismo mogli sastaviti 2-3 pasa za pola sata igre je to najbolje pokazalo...i fizicki i u duelu su jaci, izgledali smo kao nejac pored njih...Miske i Medunjanin se odbijaju od yebenog Moutinha :x ne od onih životinja Pepea i Alveša.

Sjeti se šta kaže Švabo: Ko ne može da trci - taj ne može ni da igra...pada i taktika, pada sve u vodu, onda nema ni igre.

Veceras su nas nadtrcali 5X najmanje...razumijem da Medunjanin, Rahimić sa 35 kuka, Miske nisu neki trkaci niti su kad bili - ali to je tako jbg, to je to što imamo, naša realnost...opet ce nas ovo cekati, ovakav isti scenario kad naletimo na ekipe poput Portugala ili Španije koje mogu trcati dva poluvremena i držati presing na sredini (a u pojedinim momentima i duboko u našem polju)...isto ce se desiti opet.
Nažalost, nemamo široku igracku bazu jer smo mala država, nemamo igrace pogotovu u sredini koji mogu trcati i adekvatno odgovoriti protivniku....ipak ja ih volim jer su naši, boljih nemamo i treba im dati podršku maksimalnu poslije ovog poraza...i selektoru takođe.
Last edited by LSD on 16/11/2011 02:31, edited 2 times in total.
Point.

#286 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Point. »

ultrarajvoSA wrote:Svi napadaju Lulica a niko ne spominje (veceras) kriminalnog Pjanica ili mozda Rahimica.

Portugal nas je slomio za samo 7 minuta. Mi nismo imali normalnog pasa ili ubacaja. Sve se svodilo na ispucavanje lopte i (kad bi je napokon dobili) vracanja Spahicu, koji je bio i odbrana i vezni red.

Niko ne spminje da je Lulic do tog crvenog bio jedan od boljih u nasoj reprezentaciji. Niko ne spomnije da je Lulic izborio penal i ono najvaznije da je upravo taj isti Lulic KRIV sto smo uopste dosli do baraza. Bio je definitivno jedan od boljih igraca koje imamo. Lik igra i odbranu i vezu i napad a ovdje se prica o nekim kaznama :lol:

Veceras su podbacili kao kolektiv. Za ovu sramotu krivi su svi a ne samo Lulic i Susic.
Amin.

Sad se okrenuti Operaciji Brazil, pronalaziti nove igrace, zahvaliti se onima koji zavrsavaju reprezentativnu karijeru. Ugovarati jake prijateljske, zadrzati Komitet za Normalizaciju, podrzati Papeta (koliko god imao mana, ne znam ko bi ga momacki zamijenio). Imamo konacno igrace koji igraju u svjetskim klubovima, do pocetka kvalifikacija nadati se da ce i Vedo i Sajo preci u bolje i jace ekipe, da ce "rusi" zaigrati ili mijenjati sredinu, da ce Begovic jos vise napredovati odlaskom u Chelsea ili Tottenham :) :) . Ja vjerujem u ovu ekipu.
suncica24

#287 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by suncica24 »

Bio je i Nasri protiv tebe, na golu Lloris, a u odbrani Evra itd. Strah je neracionalan bio totalno, mada je kvalitet svejedno bio na strani Portugalaca. Samo mi nije jasno, ako nas nisu prepali Francuzi, zašto smo se toliko bojali Portugalaca.
I u klubovima (koji nisu svi vrhunski) igraju protiv boljih od sebe, pa se ne skrse samo tako u prvih 5min...

PS: Slazem se da smo prespori...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#288 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Chmoljo »

cyprus wrote:Bar se nadam da će se lager bageri dobro prodavat, jebali ih oni :x :x
:thumbup:

sad uinat neću kupit' bager.

a baš sam konto...
cyprus

#289 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cyprus »

Šandor wrote:
cyprus wrote:Ali njihova percepcija ne može biti puno drugačija. Naravno da osjete enorman pritisak i da vrlo dobro znaju šta nose na leđima te kolika je i navijačka i njihova vlastita frustracija... Jednostavno se na silu hoće da smo veliki, a ponavljam - to ne ide tako...

Inače, koje je drugo objašnjenje za ova četiri proljeva od ''historijskih'' utakmica? :-) Promjenila su se tri selektora, većina igrača, stručni štabovi, evo i haman savez, naši protivnici... osim krajnjeg ishoda, jer skoro čitav život šta je još konstanta nije teško skontat...
Oni uopšte nemaju dodira s našom realnošću. Ljudi žive vani skoro čitav život (neki od njih čitav). A neki koji su rođeni i odrasli u Bosni dolaze iz sredine u kojoj moraju držati "nizak profil" jer uopšte igraju za reprezentaciju.

Varaš se ako misliš da igrači osjećaju i djelić pritiska koji sad osjeća sitna buranija koje će sutra na posao ili u školu. Po tvojoj logici, da nije bilo euforije utakmica bi se odvijala potpuno drukčije. Igrači bi bili hrabri, poletni. Rasturili bi Portugalce od kojih nekoliko može u prvu postavu reprezentacije svijeta.

Ali....tebi tvoje mišljenje. :thumbup:
Ne mislim da bi rasturili Portugal, vjerovatno bi i bez euforije izgubili, al ono ne bi izgledalo onako jadno. I ova atmosfera poslje utakmice ne bi bila tako jadna. Poslije poraza je normalna tuga, razočarenje, žal... ali ovo što se nama dešava je JAD i to nije normalno!
Acheron

#290 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Acheron »

Ne, stvarno...ali sve je slutilo sa zavrsnicom u jednom pravcu. Pa zar je neko pomislio da je ona greska Spahica u Francuskoj slucajnost? To se, prosto, desilo da bi se moglo mjesecima kasnije pricati 'eh da nije bilo onog penala, '14 minuta nas dijelilo'... i taj rad.

Dolazim iz Francuske, onako sav zguzvam nakon predjenih 3600 km, pokusavam putem odrzat optimizam mislju da imamo dobre sanse u barazu... Uz mali uslov - samo ne Portugal. Naravno, zapadne nas Portugal. Ekipa koja ima kapacitet da osvoji Euro.

Elem, zasluzen poraz. Nema se tu sta puno pametovat. Da bismo mi prosli u dvije utakmice, trebalo je da se poklopi da mi imamo perfektan dan a da njima bas nista ne polazi za nogom. Bilo je suprotno: da Ronaldu onako legne lopta; da Nani, gotovo iz prvog dodira s loptom, sprasi golcinu; da nam onaj bljutavi Postiga iz prve sutira i zabija...

Samo cu se uhvatit par stvari, da ne idem poimenice.

• Nama je raspala Rumunija priredila blitzkrieg, zasto ne bi Portugal? Otresce nas svak ko trci i ima tehnicki jake igrace. A Portugal ima tehnicki perfektne i mobilne igrace. Igraci iz vezog reda non-stop prave pometnju ubacivanjem iz drugog plana. Bez problema prave presing i stignu se naci u gol-sansi. Definitivno ne mogu tri kreativca igrat u nasoj vezi. (Misimovic, Pjanic, Medunjanin)

• Kriv si Susicu. Jbg, al' jesi. Spavas. Kakva je to prica da bi pretrpili jos gori poraz od sadasnjeg, da je umjesto Medunjanina usao Ibisevic? Neka mi neko objasni koja je takticka korist drzati Medunjanina svih 90 min. (trebao izaci na poluvremenu) i uopste 5 veznih. Jel dobro pokrivao teren? Jel sjeckao njihovu igru? Jel se ubacivao iz drugog plana da pomogne Dzeki? Jel prihvatao Begoviceva degaziranja? Odlicno kombinovao s ostatkom veznog reda ili Dzekom?itd

Ja sam prokomentarisao da je Susic vjerovatno misilio da je vec izvrsio 3 izmjene. Ne bi me cudilo.

• Kao i u Zenici - nase najjace oruzje je bilo potpuno odsjeceno. Dzeko nije Ronaldo. I umjesto da iskoristimo Dzekine najbolje fudbalske karakteristike, mi ih potpuno zatomimo. Ovo je opet dirketno vezano s prethodnom natuknicom - trebao je imati Ibisevica, da mu skine jednu cimpanzu s ledja.

• Lulic. Kretenski potez, blago receno. Ostavio drugove na cijedilu. Siguran sam da je nasim igracima skrenuta paznja da nema razgovora sa sudijom (i da se ne primaju na provokacije ciganije) i opet se desi ovako nesto. Mogu samo reci da je Lulic sretan sto nema pravu konkurenciju u reprezentaciji.

• Begovic. Kod prvog gola se trebao bolje postaviti. Nije krivac ni za jedan gol poslije. Slobodnjak Velosa je bio neodbranjiv.

• Rahimicu - HVALA ZA SVE! Falices nam u pohodu na Brazil.

• Euforija i nas mentalitet. Pregrst materijala za izucavanje.

• Velid Spaho je, meni licno, jedna od naomrazenijih licnosti iz javnog zivota. Ne mogu smislit ovu buhtlastu, podanicku marvu...Najgore je sto nije tako star, tako da ce nas jos dugo terorisati. Na prvom mjestu, kako neko s onako pizdavim glasom moze proci za sportskog komentatora!?

• Kako napreduju montaze s Ronaldom u ulozi gubitnika?

Ne znam da li treba birati novog selektora. Mozda je bolje opet pokusat sa apdejtovanim Susicem ( s novim poukama, novim vidicima) nego da se ponovo gubimo i trazimo s nekim novim licem, kojem ce trebat pola ciklusa da nadodje.

Uff, vrijeme je za pocinak...osjecam se pregazeno, Valja ovo sto prije zaboravit, izvuci pouke ko treba i polako se okrenut Brazilu. Imamo realne sanse. (al fakat)
Acheron

#291 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Acheron »

Prvih 40 min, nama je Rahimic organizovao napade. I toga se moram sjetit. Samo su njega lozili i sakrivali se. (Medunjanin, Pjanic, Misimovic)
suncica24

#292 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by suncica24 »

Chmoljo wrote:
cyprus wrote:Bar se nadam da će se lager bageri dobro prodavat, jebali ih oni :x :x
:thumbup:

sad uinat neću kupit' bager.

a baš sam konto...
:sax:
noiserr

#293 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by noiserr »

@BHF_Manijak

Ma nije meni sto smo izgubili, Portugal jeste jak i realno vise je sanse bilo da oni prodju. Ali sto Lulic usra motku u 53oj minuti je ne-oprostivo.

6 golova primit je ipak sramota. Imali smo sada bolji tim a gore igrali od proslog puta za vrijeme kvalifikacija u Juznu Afriku, protiv istog tog Portugala.

Izvini ali s'pravom smo nezadovoljni sa vecerasnjom utakmicom. Da je bilo 3-1 ili 4-2 nebi mi ovako tesko palo, ali na onako jeftin nacin dobiti crveni u jednoj od najvaznijih utakmica Bosne i Hercegovine je stvarno sramota.
Last edited by noiserr on 16/11/2011 02:41, edited 1 time in total.
Šandor

#294 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Šandor »

cyprus wrote:Ne mislim da bi rasturili Portugal, vjerovatno bi i bez euforije izgubili, al ono ne bi izgledalo onako jadno. I ova atmosfera poslje utakmice ne bi bila tako jadna. Poslije poraza je normalna tuga, razočarenje, žal... ali ovo što se nama dešava je JAD i to nije normalno!
Jad...ali samo iz perspektive većine običnih ljudi kojima su ovakve večeri prilika za nadomjestak za propušteno u vlastitom životu....za nerealizovanost na ličnom planu...(ovo je najbolje objasnio Ivica Osim).

Stvarno je blesavo misliti da su utakmicu na taj način doživjeli naši najbolji igrači. Jer oni su ostvareni, realizovani....u svakom pogledu.
suncica24

#295 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by suncica24 »

Šandor wrote:
cyprus wrote:Ne mislim da bi rasturili Portugal, vjerovatno bi i bez euforije izgubili, al ono ne bi izgledalo onako jadno. I ova atmosfera poslje utakmice ne bi bila tako jadna. Poslije poraza je normalna tuga, razočarenje, žal... ali ovo što se nama dešava je JAD i to nije normalno!
Jad...ali samo iz perspektive većine običnih ljudi kojima su ovakve večeri prilika za nadomjestak za propušteno u vlastitom životu....za nerealizovanost na ličnom planu...(ovo je najbolje objasnio Ivica Osim).

Stvarno je blesavo misliti da su utakmicu na taj način doživjeli naši najbolji igrači. Jer oni su ostvareni, realizovani....u svakom pogledu.
http://www.youtube.com/watch?v=CuWugP_W ... r_embedded

Edin Dzeko, fudbalski profesionalac... sa suzama u ocima... "mrtav hladan i nedodirnut ode natrag u Manchester"... jah...

Odoh spavat...
cyprus

#296 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cyprus »

Šandor wrote:

Pa jebga nije nikom svejedno ako zna da će mu bar milion ljudi jebat mater ako nešto skrivi... ili da će postat heroj čitave nacije ako da gol... Čak i ako isključimo njihove emotivne doživljaje same utakmice. Al nisu ni oni roboti jbt
Last edited by cyprus on 16/11/2011 02:54, edited 1 time in total.
Creasy

#297 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Creasy »

Nepotrebno se dizala prevelika euforija, iako je poznato da se nas mentalitet tesko nosi sa takvom vrstom pritiska. Momci su ostavili srce na terenu i ja im nemam sta zamjeriti. Od mene imaju veliki respekt za borbu i zelju koju su pokazali. Ispali su od objektivno jaceg protivnika - to je nasa realnost. Ne treba kukati vec se okrenuti kvalifikacijama za SP. Grupa u kojoj se moze uzeti i 1.mjesto ukoliko atmosfera u ekipi ostane ovakva.
Zato Dzeko, Miske i drugovi, glavu gore i u nove pobjede!

:thumbup: :bih:
cyprus

#298 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cyprus »

Ipak ima nešto što me iznenadilo :D nikad ranije nisam vidio da ekipa kojoj je poklonjen gol iz ofsajda, a protivnicima nisu suđena dva čista penala - da se žali na suđenje :D :oops:
USAblues

#299 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by USAblues »

Creasy wrote:Nepotrebno se dizala prevelika euforija, iako je poznato da se nas mentalitet tesko nosi sa takvom vrstom pritiska. Momci su ostavili srce na terenu i ja im nemam sta zamjeriti. Od mene imaju veliki respekt za borbu i zelju koju su pokazali. Ispali su od objektivno jaceg protivnika - to je nasa realnost. Ne treba kukati vec se okrenuti kvalifikacijama za SP. Grupa u kojoj se moze uzeti i 1.mjesto ukoliko atmosfera u ekipi ostane ovakva.
Zato Dzeko, Miske i drugovi, glavu gore i u nove pobjede!

:thumbup: :bih:
to je to :thumbup: :thumbup: over...laku noc :bih:
Mustang1

#300 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Mustang1 »

cyprus wrote:Ipak ima nešto što me iznenadilo :D nikad ranije nisam vidio da ekipa kojoj je poklonjen gol iz ofsajda, a protivnicima nisu suđena dva čista penala - da se žali na suđenje :D :oops:
Neces ni vidjeti .. Jer vjerovatno nam se ovo nikada vise nece desiti ..a nema drugih budala na svijetu sigurno da rade tako nesto :D
Post Reply