Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
mikogoago

#276 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by mikogoago »

Ljudi znam da su nam svima zivci napeti i da smo nestrpljivi,ali probajte se malo strpiti 4-5 dana.nesto ce isplivati.Ovo je vise od igre.Ocito je da se neradi samo o fudbalu.Niko ne moze dati neki adekvatan odgovor.Sve mi se cini da je ovo probni balon za nesto vise i vece.Evo sada se javljaju i iz americke ambasade i izrazavaju nezadovoljstvo suspenzijom.Ima ovdje svasta.UEFA ima vruc krompir u rukama.Ocito je da mi nemozemo sami rjesiti ovo.
Koliko sam ja shvatio UEFA je davala place za ove nesposobnjakovice,ona im je sef i ona moze i daih sve dozivotno odstrani iz fudbala.Sto iskreno vjerujem da ce se i desiti.Ali sve mi se cini da je u pozadini nesto mnogo krupnije,kako god narednih dana cemo sve saznati zato strpite se.Strpljen - spasen. :sax:
Edin H.

#277 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

mikogoago wrote:Ljudi znam da su nam svima zivci napeti i da smo nestrpljivi,ali probajte se malo strpiti 4-5 dana.nesto ce isplivati.Ovo je vise od igre.Ocito je da se neradi samo o fudbalu.Niko ne moze dati neki adekvatan odgovor.Sve mi se cini da je ovo probni balon za nesto vise i vece.Evo sada se javljaju i iz americke ambasade i izrazavaju nezadovoljstvo suspenzijom.Ima ovdje svasta.UEFA ima vruc krompir u rukama.Ocito je da mi nemozemo sami rjesiti ovo.
Koliko sam ja shvatio UEFA je davala place za ove nesposobnjakovice,ona im je sef i ona moze i daih sve dozivotno odstrani iz fudbala.Sto iskreno vjerujem da ce se i desiti.Ali sve mi se cini da je u pozadini nesto mnogo krupnije,kako god narednih dana cemo sve saznati zato strpite se.Strpljen - spasen. :sax:
Gdje si ovo nasao?

Nema nama nista bez Amera :zoka:

Suspenzija našeg Fudbalskog saveza od strane UEFA-e i FIFA-e glavna je vijest u gotovo svim svjetskim medijima, a povodom iste oglasio se i predsjednik Evropskog udruženja klubova (ECA) Karl-Heinz Rummenigge.
Nekadašnji njemački reprezentativac, a danas predsjednik Evropskog udruženja klubova, Karl-Heinz Rummenigge, oglasio se povodom suspenzije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

"Klubovi ni u kojem slučaju ne smiju postati žrtve političkih tema u Savezu. Posljedice suspenzije, koja nije rezultirala ponašanjem klubova, mogu za iste i njihove igrače biti jako štetne", rekao je Rummenigge
mikogoago

#279 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by mikogoago »

Evo @edine cjelog teksta iza avaza:
Američka ambasada o suspenziji NSBiH: Dijelimo nezadovoljstvo navijača i igrača širom zemlje
Autor Onasa 2011-04-01 17:14:00

Navijač BiH na posljednjoj utakmici protiv Rumunije
Uspostava ujedinjene Premijer lige BiH 2002. godine naglasila je zajedničke interese fubalskih navijača širom BiH, kažu u Ambasadi SAD-a
Ambasada SAD u BiH saopštila je danas da dijeli nezadovoljstvo fudbalskih navijača i igrača širom BiH zbog suspenzije Nogometnog/Fudbalskog saveza (N/FS) BiH iz svih međunarodnih takmičenja koje organizuju Evropska fudbalska federacija (UEFA) i Svjetska fudbalska federacija (FIFA).

"Uspostava ujedinjene Premijer lige BiH 2002. godine naglasila je zajedničke interese fubalskih navijača širom BiH. Uzimajući u obzir ovaj duh, nadamo se da će navijači i igrači zajednički raditi sa FIFA-om i UEFA-om, kako bi osigurali da BiH zauzme mjesto koje joj i piripada u međunarodnoj fudbalskoj zajednici", navodi se u saopštenju Ambasade SAD u BiH.N

Izvijestiteljica Evropskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu (BiH) Doris Pack također se oglasila i izrazila razočaranje zbog neizglasavanja novog statuta Nogometnog saveza BiH, što je dovelo do suspenzije ovog saveza iz evropskog i svjetskog nogometnog udruženja, optužujući za to "etničku politizaciju i podjele".

FIFA I UEFA objavile su u petak da je na snagu stupila automatska suspenzija NS BIH, što znači da reprezentacija ove zemlje nema pravo nastupa u kvalifkikacijama za Euro 2012., a klubovi se ne mogu natjecati u evropskim klupskim natjecanjima.

"Odbacivanje i destruktivno stajalište većine delegata politički je motivirano. Zbog te etničke politizacije i polarizacije gubitnici su sportaši i ljubitelji nogometa", istaknula je u svom saopćenju Doris Pack.

U priopćenju se navodi da je 28 od 54 nazočna delegata na sastanku Skupštine NS BiH glasalo protiv, među njima svi srpski predstavnici i većina hrvatskih.

"Propuštena je prilika koju je nogomet ponudio da se pojača timski duh i osjećaj solidarnosti među građanima Bosne i Hercegovine. Nacija koja se toliko zanima za nogomet postala je žrtva toga odbijanja", rekla je Pack.
LSD

#280 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by LSD »

ultima_palabra wrote:http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110401108
A Rummenigge je Nijazov jaran 8-)
Image
Evo Nijaz je napisao i govor Rummeniggeu :mrgreen:

-------------------------------------------------------------------
Suspenzija našeg Fudbalskog saveza od strane UEFA-e i FIFA-e glavna je vijest u gotovo svim svjetskim medijima, a povodom iste oglasio se i predsjednik Evropskog udruženja klubova (ECA) Karl-Heinz Rummenigge.
Nekadašnji njemački reprezentativac, a danas predsjednik Evropskog udruženja klubova, Karl-Heinz Rummenigge, oglasio se povodom suspenzije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

"Klubovi ni u kojem slučaju ne smiju postati žrtve političkih tema u Savezu. Posljedice suspenzije, koja nije rezultirala ponašanjem klubova, mogu za iste i njihove igrače biti jako štetne", rekao je Rummenigge.
north

#281 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by north »

Stvar je jednostavna, ako UEFA bude insisitrala da se ponovo uključe neki sada hajmo reći novi ljudi iz RS, ako hrvate budu ponovo predstavljali neke nove Bevande iz Hercegovine, opet ćemo biti na istom, jer će opet biti kočenja....

Pitanje je, može li se formirati novi savez bez agresora iz ova dva dijela BiH, jer samo u tom slučaju ima nade, a bojim se da to nije moguće :roll:

Jebena situacija......
mikogoago

#282 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by mikogoago »

Mislim da ima jednostavno rjesenje ako ima dobrevolje.Prvo ako UEFA uzme da zavede red kod nas(a svi izgledi su da to mora uraditi) je da donese statut ili izmjeni statut u onom djelu kako se glasa za delegate i dr.clanove na svim nivoima,da to mogu biti ljudi koji su iskljucivo vezani za sport,fudbal.Da u ekonomskom odjelu mogu biti i drugi i da je jedino mjerilo sposobnost,a ne kljuc ili rodbinske veze.Automatski 80% sljama otpada i imamo izglede da napravimo normalan savez.Ove uhljupe do sada dozivotno odstraniti iz fudbala.Sportskih radnika koji su neko ime vani imamo dovoljno i nije tesko napraviti taj savez,nisu ni oni naivni kako se prave i te kako su svi upuceni u nasu situaciju.sa ovim efikasnim rezom bi se izvukli iz ovoga ,a i povratili postovanje.jer i njihov je ugled poljuljan.Naredni dani ce pokazati da ovo nije samo lokalni fudbalski problem i morace reagovati htjeli to oni ili ne.
Jack Be Nimble

#283 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by Jack Be Nimble »

Nema sanse da se ista formira bez ljudi iz RS i Herceg-Bosne.
Baltazar_khan

#284 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by Baltazar_khan »

UEFA I FIFA KRENULE U FORMIRANJE NOVOG SAVEZA

Prinudna uprava N/FSBIH biće sastavljena od devet članova, tri stranca, te po dva Srbina, Bošnjaka i Hrvata, saznaje SportSport.ba.

UEFA i FIFA imenovaće privremenu upravu na čelu koje će najvjerovatnije biti Allan Hanson, te još dva stranca. Velika promjena trebala bi biti u sastavu bh. predstavnika.

Naime, entiteti neće imati svoje predstavnike kao do sada već bi klubovi trebali davati svoje predstavnike u savezu.

UEFA je već obavila razgovore sa brojnim fudbalskim radnicima, između ostalih sa Predragom Pašićem, Sergejom Barbarezom, Duškom Bajevićem... Te predstavnicima Borca, Željeničara, Sarajeva i još nekih klubova iz bih.

Jednu od ključnih uloga trebao bi dobiti Dušan Marović, dugogodišnji djelatnik UEFA-e i FIFA-e, koji je rekao:

"Voljan sam pomoći bh. fudbalu. Prema mojim saznanjima reprezentacija BiH neće biti suspendovana".
Jack Be Nimble

#285 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by Jack Be Nimble »

A Osim? :roll:
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#286 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by Pera Trta »

Jack Be Nimble wrote:Nema sanse da se ista formira bez ljudi iz RS i Herceg-Bosne.
Vidimo kako nam dobro ide s njima.
todd_smith

#287 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by todd_smith »

Jack Be Nimble wrote:Nema sanse da se ista formira bez ljudi iz RS i Herceg-Bosne.
da njih nema, ovaj problem se ne bi ni desio :-)
mikogoago

#288 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by mikogoago »

Ima,ima pogotovo ako se budu ponasali kao do sada.Vrijeme je da se vrate sportu,oni su ispucali svoj kredi.t
VjecitiStudent

#289 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by VjecitiStudent »

Fifa could install an emergency committee to run emergency panel to run the federation for 12 months, a process which has been used in El Salvador, Kuwait, Senegal and Samoa.
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/12933096.stm
detroit-mercy

#290 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by detroit-mercy »

elvirbej wrote:
Impavidus wrote:Image
:D :D
:dance: :lol:
Vidi Fanaticosa, popasose je ko Sarulja djetalinu :dance: :dance: :dance: .
BegA_

#291 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by BegA_ »

elvirbej wrote:
Impavidus wrote:Image
:D :D
:dance: :lol:
Hahaha, Nizo legendo! :lol: :lol: :bih:
LSD

#292 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by LSD »

Ma nemoj mi reci...zaboravio si staru mongolsku - Koga nema ,bez njega se mora.
Jack Be Nimble

#293 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by Jack Be Nimble »

LSD wrote:
Ma volio bi da svi clanovi budu iz RS samo neka rade za dobro BH fudbala. Pesimista sam sto se tice nade da ce se novi savez izabrati a da ne bude politike u tom savezu.
LSD

#294 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by LSD »

Jack Be Nimble wrote:
LSD wrote:
Ma volio bi da svi clanovi budu iz RS samo neka rade za dobro BH fudbala. Pesimista sam sto se tice nade da ce se novi savez izabrati a da ne bude politike u tom savezu.
To cemo tek vidjeti...ja se nadam da ce se politika trajno iskorijeniti iz našeg fudbala ocenito, a iz Saveza pogotovu.
Last edited by LSD on 01/04/2011 22:55, edited 1 time in total.
and

#295 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by and »

kako piše u ovim najavama umjesto predstavnika entitetskih saveza u savezu će biti predstavnici klubova.svi će biti zastupljeni,a po ovome entitetski savezi gube smisao postojanja
Last edited by and on 01/04/2011 22:56, edited 1 time in total.
north

#296 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by north »

Baltazar_khan wrote:

Prinudna uprava N/FSBIH biće sastavljena od devet članova, tri stranca, te po dva Srbina, Bošnjaka i Hrvata, saznaje SportSport.ba.

UEFA i FIFA imenovaće privremenu upravu na čelu koje će najvjerovatnije biti Allan Hanson, te još dva stranca. Velika promjena trebala bi biti u sastavu bh. predstavnika.

Naime, entiteti neće imati svoje predstavnike kao do sada već bi klubovi trebali davati svoje predstavnike u savezu.

UEFA je već obavila razgovore sa brojnim fudbalskim radnicima, između ostalih sa Predragom Pašićem, Sergejom Barbarezom, Duškom Bajevićem... Te predstavnicima Borca, Željeničara, Sarajeva i još nekih klubova iz bih.

Jednu od ključnih uloga trebao bi dobiti Dušan Marović, dugogodišnji djelatnik UEFA-e i FIFA-e, koji je rekao:

"Voljan sam pomoći bh. fudbalu. Prema mojim saznanjima reprezentacija BiH neće biti suspendovana".

Izvor SS.ba :roll: Prema navodima od večeras ovoga Bakovića (generalni sekretar) oni nisu dobili nikakav dopis iz UEFE o mogućem scenariju koji se sprema, a ovaj strašni nadaleko poznati medij, ima tako pouzdane informacije.....

Ali hajmo pretpostaviti da bude stvarno ovako, jadno je da čak tri stranca (ne jedan , nego čak 3 :lol: ) će biti tu da nam govori "miran budi", ali oni što mi se sviđa je ovaj drugo boldovani dio, kao i zadnja rečenica...

Ali još je daleko za optimizam.....
dingosp0

#297 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by dingosp0 »

@di wrote:
Kako mi ide ovo licemjerstvo na živce! Tako će biti uvijek dok vladaju Bosnom i Hercegovinom (Muslimani, Srbi i Hrvati) ... samo mi Bosanci/Hercegovci ne vladamo!!!!

Zato umukni i neka dodje stranac. Bolji je on nego naš trio-fantastiko. I onako bolje jedan stranac nego 3 stranca ... ha ja?!

I VOZDRA!
mojne mi te suplje molim te... u ovoj drzavi s samo bosnjaci (muslimani) smatraju kao bosanci i hercegovci.... 99.5% hrvata s smatraju kao hrvati i 99.8% srba kao srbi... da je do muslimana (bosnjaka) danasnja situacija u BH nebi bila ovakva...nebi imali entitete, dejton, i 5000 kantona i pm....
dingosp0

#298 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by dingosp0 »

north wrote:
Baltazar_khan wrote:

Izvor SS.ba :roll: Prema navodima od večeras ovoga Bakovića (generalni sekretar) oni nisu dobili nikakav dopis iz UEFE o mogućem scenariju koji se sprema, a ovaj strašni nadaleko poznati medij, ima tako pouzdane informacije.....

Ali hajmo pretpostaviti da bude stvarno ovako, jadno je da čak tri stranca (ne jedan , nego čak 3 :lol: ) će biti tu da nam govori "miran budi", ali oni što mi se sviđa je ovaj drugo boldovani dio, kao i zadnja rečenica...

Ali još je daleko za optimizam.....
ss.ba je vjerodostojan ko wikipedija...
cini mi s da tamo svi sjede za stolom, i kad nekom naupmpadne neka glupost ili nesto sto bih oni zeljeli
odu na site i napisu clanak bez dokaza, bez icega....
davno sam presto citati njihove tekste...jer uvijek ispadne da lazu...
za pola sata bice novi clanak o savezu, supratno od ovog
and

#299 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by and »

pa dobro nisu portali baš vjerodostojni,ali nadu daju fifa i uefa koji na kraju svog saopštenja kažu da im je žao što su morali donijeti takvu odluku,da će se brzo sastati i razmotriti dalje korake da se vratimo što je prije moguće.
stvar je jasna.mogli su reći kad usvojite statut,javite se i zdravo.
mislim da oni znaju da je ljudima koji su spriječili donošenje statuta,ova kazna,ustvari nagrada
slobodni armirach

#300 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by slobodni armirach »

Skoro svaki sat, neko sa portala ima INSAJDERA i dobro obavjestenog izvore negdje koji zna sta ce desiti sutra u 10:11 sati. :D
Locked