kurty wrote:splend wrote:kad bi krenuo sa 10 KM, i igrao kvotu 1.3, i svaki put citav dobitak ulagao na iducu kvotu 1.3, nakon 30 pokusaja bi imao preko 10.000 KM. zvuci jednostavno i prakticno, ali je u sustini jako zeznuto. kad dodjes do neke cifre, od 100-200 KM, do kojih sam dolazio, onda nema tog para koji je siguran

znam dobro da me je prije nekih mjesec-dva rafael nadal prodao. igrao njega i neku kosarku, uplata bila 200 KM, i nista. ko se ipak odluci, sretno.
losa stvar je sto sve gubis kad jednom padnes... za tolike uplate jako je tesko igrati sportove koji nisu kolektivni...
i kao sto vec rekoh oko onog svog "sistema"...
Cenera, cvaju, pa do 50 je lako uplatiti... imao sam srece sto sam prosao na 50, 100, 200 i 500 iz prvog puta... i to sam osjedio cekajuci... sjecam se tekme za milju sto sam cekao...hokej, drugo finska liga, Hoki - Heki... bilo je mislim na kraju druge trecine 3-0... I pare su moje... alo onih pola sata sto sam cekao... Nikad vise
tu foru sa duplanjem uloga je izmislio martingale, on je bio neki tamo mislilac i rijesio je problem tadasnjem vladaru, koji mu je za uzvrat rekao da izabere sta hoce.
ovaj ce na to, na sahovskoj tabli, pocev od prvog polja i jednog zrna rize, hocu da mi na svako slijedece stavis duplo, na sta se vladar nasmija... ubrzo je shvatio da ce morati za doticnog martingalea proizvoditi rizu godinama...
a na samo 64 polja...
elem, martingalea je u kladionici najjednostavnije primjeniti na X @ 3,00 (nerijesen rezultat), sa koliko god da krenes u igru, kada god da pogodis X, imas slijedecu racunicu,
vadis sve dosada sto si usao,
vadis poslijednju uplatu,
ta treca trecina je cista zarada...
samo treba imati jaku banku, mada kako god, poslije desetak tekmi bez x, jako je tesko pratiti dalje...