ulozicu kucu i imanje...

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
translater

#276 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by translater »

hahahah...hoki leki heki sapko itd itd....ja ovdje u svojoj mahali...imam jedno 7 likova koji imaju vec 30 godina nadimke...sve po tim gore finskim klubovima...trebaju ih tuziti i trazit autorska prava :D :D :D

nego...to si u pravu sto se tice ovog sistema koji predlazem...

ali...pazi...disciplina...mislim da je samo to potrebno

i...josh jedna stvar...mislish da bi toliko osjedio, da si vec imao zaradu od 10 000 u steku...cekajuci tu jednu hiljadu???

dakle...probit led....stec zalihu, i onda nece biti tri hiljade otkucaja srca po minuti kada cekash zadnji par :-D
Αθήνα

#277 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Αθήνα »

e vala ko moze svaki dan pogoditi singl od 1.20 mjesec dana bez pada, ne bi morao nikad u zivotu nista da radi, tako da te stvari ne postoje :D a i ko bi to pratio kad je tolka lova ulozena, pretvorio bih se i sam u govno kolko bih se usro :D
Bolje ovako pomalo zabave radi :razz:
lester burnham

#278 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by lester burnham »

kurty wrote:
splend wrote:kad bi krenuo sa 10 KM, i igrao kvotu 1.3, i svaki put citav dobitak ulagao na iducu kvotu 1.3, nakon 30 pokusaja bi imao preko 10.000 KM. zvuci jednostavno i prakticno, ali je u sustini jako zeznuto. kad dodjes do neke cifre, od 100-200 KM, do kojih sam dolazio, onda nema tog para koji je siguran :mrgreen: znam dobro da me je prije nekih mjesec-dva rafael nadal prodao. igrao njega i neku kosarku, uplata bila 200 KM, i nista. ko se ipak odluci, sretno.

losa stvar je sto sve gubis kad jednom padnes... za tolike uplate jako je tesko igrati sportove koji nisu kolektivni...
i kao sto vec rekoh oko onog svog "sistema"...
Cenera, cvaju, pa do 50 je lako uplatiti... imao sam srece sto sam prosao na 50, 100, 200 i 500 iz prvog puta... i to sam osjedio cekajuci... sjecam se tekme za milju sto sam cekao...hokej, drugo finska liga, Hoki - Heki... bilo je mislim na kraju druge trecine 3-0... I pare su moje... alo onih pola sata sto sam cekao... Nikad vise
tu foru sa duplanjem uloga je izmislio martingale, on je bio neki tamo mislilac i rijesio je problem tadasnjem vladaru, koji mu je za uzvrat rekao da izabere sta hoce.
ovaj ce na to, na sahovskoj tabli, pocev od prvog polja i jednog zrna rize, hocu da mi na svako slijedece stavis duplo, na sta se vladar nasmija... ubrzo je shvatio da ce morati za doticnog martingalea proizvoditi rizu godinama...

a na samo 64 polja...

elem, martingalea je u kladionici najjednostavnije primjeniti na X @ 3,00 (nerijesen rezultat), sa koliko god da krenes u igru, kada god da pogodis X, imas slijedecu racunicu,
vadis sve dosada sto si usao,
vadis poslijednju uplatu,
ta treca trecina je cista zarada...
samo treba imati jaku banku, mada kako god, poslije desetak tekmi bez x, jako je tesko pratiti dalje...
GandalfSivi

#279 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by GandalfSivi »

splend wrote:
GandalfSivi wrote:Halo kladionicari, sta ima 1X :)
mi se ovdje profesionalno bavimo ligom sampiona :mrgreen:
za ta vasa, fol navijacka, prepucavanja imate druge teme :thumbup:
mi navijamo za one na koje se kladimo :mrgreen: :dance:
Nije ovo navijacki buraz, ovo je realno. Kako igrati 1X na tim koji ne moze ni glupi Stoke uzeti kuci, ili isto sto @Probuseni Dolar prognozira neki dan da ce Arsenal uzeti zato "sto mora". Haaaalooooo, ako se covjek u ista u zivotu moze pouzdati, to je da ce Arsenal puci pod pritiskom, i da Chelsea nece pobijediti ako ne da gol u prvih 15 min...

S druge strane imas ekipu (i nazovi ovo navijacki ako hoces), koja ima trenera koji ih moze presloziti kako hoce i iznenaditi svakoga (mada jos uvijek ne kontam ni poslije tekme sta je Chicharito radio na lijevom krilu).

Anyhow, mislim da je x2 realnije slijedecu tekmu nego sto je 1x bilo ovdje (eto, vidis da nije navijacki), pa ako ko hoce da me pribeljezi...
translater

#280 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by translater »

lester burnham wrote:
kurty wrote:
splend wrote:kad bi krenuo sa 10 KM, i igrao kvotu 1.3, i svaki put citav dobitak ulagao na iducu kvotu 1.3, nakon 30 pokusaja bi imao preko 10.000 KM. zvuci jednostavno i prakticno, ali je u sustini jako zeznuto. kad dodjes do neke cifre, od 100-200 KM, do kojih sam dolazio, onda nema tog para koji je siguran :mrgreen: znam dobro da me je prije nekih mjesec-dva rafael nadal prodao. igrao njega i neku kosarku, uplata bila 200 KM, i nista. ko se ipak odluci, sretno.

losa stvar je sto sve gubis kad jednom padnes... za tolike uplate jako je tesko igrati sportove koji nisu kolektivni...
i kao sto vec rekoh oko onog svog "sistema"...
Cenera, cvaju, pa do 50 je lako uplatiti... imao sam srece sto sam prosao na 50, 100, 200 i 500 iz prvog puta... i to sam osjedio cekajuci... sjecam se tekme za milju sto sam cekao...hokej, drugo finska liga, Hoki - Heki... bilo je mislim na kraju druge trecine 3-0... I pare su moje... alo onih pola sata sto sam cekao... Nikad vise
tu foru sa duplanjem uloga je izmislio martingale, on je bio neki tamo mislilac i rijesio je problem tadasnjem vladaru, koji mu je za uzvrat rekao da izabere sta hoce.
ovaj ce na to, na sahovskoj tabli, pocev od prvog polja i jednog zrna rize, hocu da mi na svako slijedece stavis duplo, na sta se vladar nasmija... ubrzo je shvatio da ce morati za doticnog martingalea proizvoditi rizu godinama...

a na samo 64 polja...

elem, martingalea je u kladionici najjednostavnije primjeniti na X @ 3,00 (nerijesen rezultat), sa koliko god da krenes u igru, kada god da pogodis X, imas slijedecu racunicu,
vadis sve dosada sto si usao,
vadis poslijednju uplatu,
ta treca trecina je cista zarada...
samo treba imati jaku banku, mada kako god, poslije desetak tekmi bez x, jako je tesko pratiti dalje...
e...odlicno si se sjetio rize i saha :D :D :thumbup:

takodje, rekao sam da ne mislim na single 1,20...zasto ne uzet 2 para po 1,10(primjera radi)

pa nikad u zivotu nisam na tako necem pao sto sam dodao da mi pojaca ulog, a na 1,25 sam pao milion puta :D :D
Αθήνα

#281 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Αθήνα »

A meni se dosta puta desilo da dodam tako neki 1.05 ili 1.10 jer zahtijeva jos jedan par i padnem samo na toj gluposti a ove velike kvote prodjem:) Iskustva su razlicita i niko od nas se ne moze reci da je apsolutno u pravu. Jednostavno nek svako fura svoj način klađenja, a ovdje ćemo podijeliti tipove, pa ko nađe nešto za sebe nek uzme....nema ljutnje ako se padne, jebiga u startu su veće šanse da padneš, nego da prođeš :razz: Živjeli...
nellington

#282 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by nellington »

Usput, martingal kao koncept u klađenju i teoriji vjerovatnoće navjerovatnije ne nosi ime po određenom čovjeku, nego po stanovniku Martiguesa (navodno - ima još tumačenja).
romanovero

#283 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by romanovero »

Andreev 1,65 Starace 1,3 Montanes 1,4 Azarenka 1,2
Arma-Sarma

#285 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Arma-Sarma »

20:20 P.Cuevas - J.Blake 1 @ 1.40 iako nas je Blake zajebao prošli put, preslušat će ga Cuevas
20:45 Real M. - P.Valencia 1 @1.50 Realno bilo bi preveliko iznenađenje da e Pamesa plasira na F4
22:00 Andreev - Nishikori 1 @1.65 Andreev se puno bolje snalazi na zemlji od Japanca
SKAFISKAFNJAK

#286 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by SKAFISKAFNJAK »

Kosice - Poprad 1
Tomahawk11
Globalni moderator

#287 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Tomahawk11 »

Fuca, EL
21:05 Dynamo Kyiv-SC Braga(1) @ 1.65
Braga je jako neugodna domaćinska ekipa i Dynamo nesmije prolaz tražit u uzvratu i iskoristit će maksimalno prednost svog terena i tako s e osigurat od mogućih iznenađenja kod brage,moguća je i pobjeda u hendikepu il da gost nezabija gol a to mu nije ni u prirodi,pretpostvljam da se braga dolazi obraniti u kijev i izvuc remi te tako okrenut razultat i velike šanse za prolaz dalje u svoju korist dok ce s druge strane ogi shevchenko i ekipa vrsit presing na bragu te doći do željene pobjede,oba igraju dobar nogomet a izbacili su liverpool i manchester city,Dynamo pobjeđuje i prolazi dalje uz shakthar jednostavno nemogu dalje od drugog mjesta u ukrajini zato su usmjereni na europa ligu i braga ih u prolazu u daljni krug natjecanja neće spriječiti.
cappy_tempo

#288 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by cappy_tempo »

sta mislite porto cisti 1 ili da sparatak nece dati gol? citam sparatak lose kreno,jedva 1 gol dali kuci,a porto mocan pravo
Arma-Sarma

#289 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Arma-Sarma »

Ja fudbal baš rijetko igram, nema tu para ;-)
Ajatolah_

#290 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Ajatolah_ »

I
:roll:
Zeznula me radnica, stavila mi pogrešan par, mogla bi mi 5KM izbiti iz džepa. :x Vi koji se razumijete u tenis, šta mislite kakve su mi šanse, Fognini/Riba - Kukushkin/Volandri 1?

II
@Arma-Sarma
Pazi sad ovo: http://sportsport.ba/forum/viewtopic.ph ... tart=35280 (Begonja). Jesi li to ti, ili plagijator? :D

III
Αθήνα wrote:e vala ko moze svaki dan pogoditi singl od 1.20 mjesec dana bez pada, ne bi morao nikad u zivotu nista da radi, tako da te stvari ne postoje :D a i ko bi to pratio kad je tolka lova ulozena, pretvorio bih se i sam u govno kolko bih se usro :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
Ridjobrki

#291 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Ridjobrki »

Nerado ponavljam već navedene parove ali slaba je ponuda a ovo je moj odabir za danas:

Porto - Spartak M. 1 @1.40 21:05

Porto organizacijom, politikom, kvalitetom i rezultatima spada u kremu europskog nogometa. Dolazi iz lige koja je malo slabija od top liga u Europi tako da se po inerciji na njih gleda kao na nižu klasu ali ovo je klub koji po svemu osim kvaliteti domaće lige stoji rame uz rame sa vrhunskim europskim klubovima tipa Bayerna, Juventusa i drugih (namjerno navodim ova dva što sad malo kriziraju). Spartak je klub koji ni u Rusiji ove godine neće biti konkurent za titulu a sigurno po svemu spada u drugu ligu u evropskim okvirima. Po meni nemaju šanse kod Porta koji je od svih preostalih klubova Europa lige najozbiljnije ime - svaka čast Leverkusenu ili Villarrealu ali Porto je za njih sve (osim Benfice) mjesto za kapu skinuti.

Real - Pamesa 1 @1.45 20:45

Ulog je veliki, tie-breaker za F4 Eurolige. Real je nešto kvalitetniji i ima prednost domaćeg parketa, po meni će to biti dovoljno i za prolaz u hendikepu koji je postavljen na -5.5 ali ću zbog prirode teme postaviti prognozu pobjede Reala za plasman na Final Four.

Košice - Poprad @1.45 18:00

Košice su obje utakmice kući dobile glatko (3:0 i 3:1), u gostima su dopustili Popradu pobjedu 2:1 u trećoj utakmici tek u produžetku da bi ih u četvrtoj temi serije natrpali rezultatom 1:6. Rezultat u seriji do četiri pobjede je 3:1 i bilo bi za očekivati da Košice rutinski večeras uzmu titulu.

I jedan za APP:

-5.5/Guif - Redbergslids 1 @1.75

Čini mi se da je ovdje hendikep nisko postavljen, Guif je najbolji domaćin lige a ovi drugi su totalno kilav gost. Ovo je playoff po grupama, Guif trenutno predvodi svoju i potrudiće se da tako i ostane. Prije pet dana su igrali kod Redbergslidsa i bilo je +5 za Guif a ovdje bi moglo biti malo demonstracije sile i bar tih +6 za hendikepa!
lester burnham

#292 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by lester burnham »

EUROPEAN CUPS: Europa League
21:05
Benfica - PSV
tip 3+ @ 1,90

benfika favorit, sto zbog forme sto zbog domaceg terena... psv izgubio poslijednju tekmu u prvenstvu od twentea
mislim da ce benfika slaviti, a obzirom da su obje "moje" ekipe, kada su u pitanju igre na golove, onda cu ipak ispostovati veliku kvotu na 3 i vise... ocekujem brzu i dinamicnu utakmicu sa dosta golova...

GL ;-)
lester burnham

#293 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by lester burnham »

21:05
Din. Kiev - Braga
tip tm12+ @ 1,80

braga prilicno dobra ove godine, medjutim, ukrajinska ekipa u predhodna dva kola izbacila ubjedljivim pobjedama besiktas i city, mislim da nece imati vecih problema ni sa bragom i ocekujem da ce im zabit` ta dva gola za miran revans... dakle, dinamo daje dva i vise za `90...

GL ;-)
2407

#294 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by 2407 »

cappy_tempo wrote:sta mislite porto cisti 1 ili da sparatak nece dati gol? citam sparatak lose kreno,jedva 1 gol dali kuci,a porto mocan pravo
Ma ovo da jedna ekipa ne daje gol je po meni nesto najgore za odigrati, npr. mozda porto zabije 5-6 komada i opuste se, ovi dobiju jednu priliku i zabiju gol a ti padas na kladionici i djaba ti sto ce ih porto nakantati. Prije iz 1 u 1 al i to je opet svojevrsni rizik :)
Ajatolah_

#295 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Ajatolah_ »

Ima li mi iko išta reći za Fognini/Riba - Kukushkin/Volandri 1? :D
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#296 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by grunt »

EdoI wrote:Ima li mi iko išta reći za Fognini/Riba - Kukushkin/Volandri 1? :D
za mene su parovi uvijek bili velika nepoznanica,ali evo Fognini igra mec u tri seta tako da ne vjerujem da ce biti bas nesto odmoran,dok je Volandri glat popusio od Montanesa

moji parovi za danas su:

Porto 1
Din. Kiev 1

sretno :)
Last edited by grunt on 07/04/2011 17:11, edited 1 time in total.
romanovero

#297 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by romanovero »

Ridjobrki wrote:Zašto?
zato :D
3 down 1 to go
Ajatolah_

#298 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Ajatolah_ »

grunt wrote:sratno :)
:lol:

Ma ja to radije gledam kao da je Volandri u lošoj formi :D A i ovaj je imao dva debela sata da se odmori. :D Slijedi tabela.
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#299 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by grunt »

EdoI wrote:
grunt wrote:sratno :)
:lol:
:D :skoljka:
Ajatolah_

#300 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Ajatolah_ »

Code: Select all

#  |        Tipster        |  prognoziranih  |  pogođenih  |  promašenih  |  učinak  | Bodovi |
---+-----------------------+-----------------+-------------+--------------+----------+--------|
 1. |         EdoI          |        14       |      11     |       3      |   78,6%  |  37,5  |
 2. |       Arma-Sarma      |        21       |      16     |       5      |  76,2%   |  17,5  |
 3. |    lester burnham     |        14       |      8      |       6      |   57,1%  |  12,5  |
 4. |       Ridjobrki       |        19       |      16     |       3      |   84,2%  |   18   |
 5. |        Tomahawk       |        18       |     13      |       5      |   72,2%  |  11,2  |
 6. |    ProbuseniDolar     |        6        |      4      |       2      |   66,67% |    5   |

Code: Select all

9. |     Dzontra Volta     |        4        |      3      |       1      |    75%   |  -3,5  |
 7. |        plejka2        |        2        |      1      |       1      |    50%   |   -5   |
 8. |          grunt        |        9        |      5      |       3      |   55,6%  |   -8   |
 9. |         mistek        |        3        |      1      |       2      |   33,3%  |   -13  |
10.|       translater      |        6        |      3      |       3      |    50%   |   -14  |
11.|      permanentan      |        2        |      0      |       2      |    0%    |   -20  |
Dobitnik dana: Ridjobrki - 3 pogođena, nijedan promašen, zaradio 8.5 bod.
Gubitnik dana: translater i permanentan - obojica nijedan pogođen, 2 promašena, izgubili po 20 bodova.
Last edited by Ajatolah_ on 07/04/2011 18:05, edited 5 times in total.
Post Reply