LIBIJA

Post Reply
Bosanski_kralj

#276 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Bosanski_kralj »

kamen spoticanja wrote:
Bosanski_kralj wrote:
kamen spoticanja wrote: ovako ce se potamaniti medjusobno...sto znaci da ce biti desetorostruko vise mrtvih,uz konstantne tenzije koje ce trajati godinama...tacnije trajat ce onoliko koliko bude trajala nafta...a kad nafte nestane opet ce zavladati blagostanje...medju 15tak prezivjelih libijaca
Situacija jeste zeznuta i zato treba sačekati da vidimo na šta će sve ovo izići.
Ja se nadam da će Gadafi pasti, a samim tim da će se situacija smiriti. Ne vjerujem da Gadafi ima toliko pristalica, koji bi i nakon njegovog odlaska nastavili "revoluciju". Plaćenici u njegovoj vojsci govori u prilog mojoj tvrdnji
ma naci ce se neke sije i sunije i dole...neko ce vec postaviti prvu bombu u kvart u kome zive ljudi ispod metar i 60cm i tako ce poceti cirkus ciklicnog ponavljanja u kome ce onda ljudi ispod metar i 60 cm postaviti bombu onim visim od te visine...
dakle ne sekiraj se...naci ce oni vec nacin da ih zabave par godina dok ne zaborave da je nafta njihova :wink:
kamo srece da pukovnika pogodi tomahawk i da za 15 dana budu demokratski izbori...no poucen irackim desavanjiima sumnjam da je plan takav :wink:
Ako su Libijci toliko glupi da ih neko sa strane vuče za nos i međusobno ih zavađa, ne znam da li zaslužuju da uopšte trebamo da se sekiramo za njih.
kamen spoticanja

#277 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by kamen spoticanja »

potres_mozga wrote:
BarbaDue wrote:
zar je bitno sto nece kopnenu uci, zar nije dovoljno sto ce kompletnu Libiju poravnati sa zemljom pri tome pobiti hiljadama civila...a na kraju ako im bude ćejf (a biće) i ući da uvedu svoju demokratiju!!!
A to sto Gadafi ubija civile je OK :roll:
Po tvom ispade da NATO tamo ide rusiti civilne zgrade i ubijati CIVILE, a ne rusiti Gadafijevu vojsku
ama ne ruse oni gadafija zbog libijskog naroda nego zbog masne crne tekucina...a u konacnici ce zrtve biti 10 puta vece nego da je gadafi pomeo istok zemlje...al sad ovo ne znaci da navijam za gadafija...jok...pseto je davno trebalo otici...ili bar ostati u parizu kod sarkoziya kad je isao zadnji put...
BarbaDue

#278 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by BarbaDue »

Alfons Kauders wrote:
BarbaDue wrote: sigurno manje nego sto ce ih sada u oslobodilackom ratu izginutu, porusenu zemlju necu ni spominjati!!!!
sigurno? sta si ti? nostradamus? bog?

to se isto desilo npr. i na kosovu, jel tako?
tobe jarabu tobe stakvirula....nisam, ali zato ti kao da si tek izasao iz vrtića...

zar možeš da se sakrijes tomahawk-u...drug on ubija odmah stotinama nedužnih civila. znamo da poslije idu izgovori kako je bilo pogresno navođenje i slicne laži!!

nego vrati se ti u vtić i svojim drugarima prosipaj šuplju!
Ripicipi

#279 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Ripicipi »

kamen spoticanja wrote:
potres_mozga wrote:
BarbaDue wrote:
zar je bitno sto nece kopnenu uci, zar nije dovoljno sto ce kompletnu Libiju poravnati sa zemljom pri tome pobiti hiljadama civila...a na kraju ako im bude ćejf (a biće) i ući da uvedu svoju demokratiju!!!
Po tvom ispade da NATO tamo ide rusiti civilne zgrade i ubijati CIVILE, a ne rusiti Gadafijevu vojsku
ama ne ruse oni gadafija zbog libijskog naroda nego zbog masne crne tekucina...a u konacnici ce zrtve biti 10 puta vece nego da je gadafi pomeo istok zemlje...al sad ovo ne znaci da navijam za gadafija...jok...pseto je davno trebalo otici...ili bar ostati u parizu kod sarkoziya kad je isao zadnji put...
Ja opet ne mogu da vjerujem da ovo napise covjek koji je prezivio JEBENI rat u BiH :shock:
Sta, i mi smo trebali pustiti da nas Slobo pomete, bilo bi "manje" zrtava :shock:
Last edited by Ripicipi on 20/03/2011 01:02, edited 2 times in total.
bosanska senzacija

#280 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by bosanska senzacija »

hrasno38 wrote:
bosanska senzacija wrote:
hrasno38 wrote:Koja je razlika izmedju Milosevica i Gadafija? Nema je! I jedan i drugi su poslali avione na svoje narod. Svi smo slavili kada je NATO udario prvi i drugi put po zlocinackoj vojsci Slobodana Milosevica sto bi sad tugovali kad tuce vojsku drugog zlocinca Gadafija?
Ako me sjećanje služi Slobo tj. Srbija je dobila po nosu tek nakon agresije na Sloveniju,Hrvatsku, Bosnu i na kraju napadom na kosovske albance. Divljanje Srbije je počelo početkom 90 ih a kazna i bombardovanje tek 99 godine.

U slučaju Gadafija i Libije situacija je skroz drugačija. Gadafi ne napada susjedne države već se bori protiv izdajnika iz sopstvenih redova. To je unutrašnja stvar Libije i mislim da UN nema nikakvog prava da se miješa.

Treba reći da je Gadafi čak i prihvatio UN-ovu rezoluciju koja se odnosi na prekid vatre

I pored toga Libija je napadnuta, nezakonito i barbarski!
ma hajde.....a ciji su ono avioni 95 godine oko Sarajeva bombardovali srpske polozaje????? drugi put se ili dobro podsjeti ili makar pitaj nekoga ko je bio ovdje.
Te iste Američke bombe koji su tebi toliko drage bi dobio i Alija, sreća pa nije tvrdoglav ko Milošević.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#281 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by hrasno38 »

poznanik wrote:
potres_mozga wrote: Ti ne vjerujes da Gadafi nakon svih intervjua koje si vidio, ne raketira gradove i ubija civile?
"Civila" u tenku, na papučici PAT-a, s mašinkom u ruci i redenicima na ramenima, teško je prozvati civilom.
Pa ja sto bi rekao Alfons sve logicar do logicara!!!!! Tvoja logika mi kaze da su Srbi sa punim pravom nas ubijali jer smo bili naoruzani. Pa normalno da su naouruzani jer su pobunjenici protiv rezima koji ih jase 40 godina. Nece drzati palmino lisce u rukama nego puske. Ja ne znam niti jednog diktatora koji je sa cvijecem u rukama otisao sa vlasti.
kamen spoticanja

#282 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Alfons Kauders wrote:
kamen spoticanja wrote: obratiti paznju na godinu :wink: i na broj ubijene sarajevske djece :(
i sta sad? znaci i sad trebaju cekati par godina da im dodje iz guzice u glavu? :-)
ajd ziv bio uozbilji se...ok je braniti stavove ali po svaku cijenu bude degutantno...
kao njima je doslo iz guzice u glavu tad 95.te :roll: jasta je...nisu znali sta s desava pa odlucili da munjevito reaguju...bas pred banjalukom
GOLFER

#283 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by GOLFER »

potres_mozga wrote:
GOLFER wrote:
A sta ce uraditi? iz zraka porokati sve sto se mice? i sta onda? Pustiti plemenima da se dogovore i uzmu naftu :-) Ti fakat vjerujes u pricu CLOBODA, DEMOKRATIJA, CIVILI :shock: :shock: :shock: Oni rekli da ne namjeravaju, eto ONI velike MORALNE gromade koji rade samo ono sto kazeu i to sve samo za dobrobit covjecanstva :bih:
Ti ne vjerujes da Gadafi nakon svih intervjua koje si vidio, ne raketira gradove i ubija civile?
O Gadafiju ne mislim nista dobro ni ljepo i smatram da covjek treba da ide direkto u zatvor a ima i fetva za njegovo ubistvo (sto je najvjerovatnije i najbolje rijesenje)... Covjek je poceo da ubija civile i da je ubio jednog dovoljno je da treba da ga smaknu, ali to sve nema nikakve veze sa ovim sto sam ja u postu povis napisao i rekao i tebe pitao...
Gadafiju ne vjerjem ali jos manje vjerujem USA i NATO-u, i radi cega bi im vjerovao? daj mi bar 1 stvar...

Libija je za Afriku dosta napredna, mirna i razvijena bila... BILAAAAA....
kamen spoticanja

#284 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

potres_mozga wrote:
kamen spoticanja wrote: ama ne ruse oni gadafija zbog libijskog naroda nego zbog masne crne tekucina...a u konacnici ce zrtve biti 10 puta vece nego da je gadafi pomeo istok zemlje...al sad ovo ne znaci da navijam za gadafija...jok...pseto je davno trebalo otici...ili bar ostati u parizu kod sarkoziya kad je isao zadnji put...
Ja opet ne mogu da vjerujem da ovo napise covjek koji je prezivio JEBENI rat u BiH :shock:
Sta, i mi smo trebali pustiti da nas Slobo pomete, bilo bi "manje" zartava :shock:
ama ko o tome govori :-) vi ko pokvarene ploce...de bar procitaj kontekst..nemoj da ti crtam
Hemel

#285 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Hemel »

potres_mozga wrote:
BarbaDue wrote:
svasta...pa zar ne vidis da je i posle sadama bio sadam... :oops:
Last edited by Hemel on 20/03/2011 10:38, edited 1 time in total.
Bosanski_kralj

#286 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Bosanski_kralj »

Ukoliko intervencija nije riješenje šta konkretno vi, koji ste protiv intervencije, predlažete u ovom slučaju?
GOLFER

#287 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by GOLFER »

hrasno38 wrote:
poznanik wrote:
potres_mozga wrote: Ti ne vjerujes da Gadafi nakon svih intervjua koje si vidio, ne raketira gradove i ubija civile?
"Civila" u tenku, na papučici PAT-a, s mašinkom u ruci i redenicima na ramenima, teško je prozvati civilom.
Pa ja sto bi rekao Alfons sve logicar do logicara!!!!! Tvoja logika mi kaze da su Srbi sa punim pravom nas ubijali jer smo bili naoruzani. Pa normalno da su naouruzani jer su pobunjenici protiv rezima koji ih jase 40 godina. Nece drzati palmino lisce u rukama nego puske. Ja ne znam niti jednog diktatora koji je sa cvijecem u rukama otisao sa vlasti.
Uz duzno postovanje Libijskim civilima, Bogati nemoj da poredis skobe u Libiji sa agresijom na medzunarodno priznatu drzavu Bosnu i Hercegovinu koja se kroz historiju spominje 1000 godina... Da je nekim slucajem EGIPAT napao Libijce onda bi i mogao porediti a ovako nema smisla...
hrasno38

#288 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by hrasno38 »

Ako me sjećanje služi Slobo tj. Srbija je dobila po nosu tek nakon agresije na Sloveniju,Hrvatsku, Bosnu i na kraju napadom na kosovske albance. Divljanje Srbije je počelo početkom 90 ih a kazna i bombardovanje tek 99 godine.

U slučaju Gadafija i Libije situacija je skroz drugačija. Gadafi ne napada susjedne države već se bori protiv izdajnika iz sopstvenih redova. To je unutrašnja stvar Libije i mislim da UN nema nikakvog prava da se miješa.

Treba reći da je Gadafi čak i prihvatio UN-ovu rezoluciju koja se odnosi na prekid vatre

I pored toga Libija je napadnuta, nezakonito i barbarski![/quote]

ma hajde.....a ciji su ono avioni 95 godine oko Sarajeva bombardovali srpske polozaje????? drugi put se ili dobro podsjeti ili makar pitaj nekoga ko je bio ovdje.[/quote]

Te iste Američke bombe koji su tebi toliko drage bi dobio i Alija, sreća pa nije tvrdoglav ko Milošević.[/quote]

Ti si u pravom smislu rijeci i u svakom pogledu "senzacija". Ne da su mi drage nego da sam imao priliku svaku bih poljubio prije ispaljivanja na srpske polozaje. Ako nemas sta da napises pametno i argumentovano onda bolje samo citaj forum!
bosanska senzacija

#289 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

potres_mozga wrote:
BarbaDue wrote:

Kakve bolan civile????

Naoružana rulja koja želi da izvrši državni udar su tebi civili?

Pa nek se nađe grupa takvih u bilo kojoj zapadnoj državi i nek pokuša da izvede državni udar nestaće u trenutku.

Mogli smo i mi pustiti spodobe iz Gornje Maoče da malo divljaju, možda im Saudisjka Arabija pošalje bombardere u pomoć!?
kamen spoticanja

#290 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Bosanski_kralj wrote:Ukoliko intervencija nije riješenje šta konkretno vi, koji ste protiv intervencije, predlažete u ovom slučaju?
intervenciju u svakom slucaju...ali tuga je da ce to ostati u granicama kontroliranog konflikta u kome ce krvariti libija i libijci duzi niz godina zbog zapadnog interesa...
GOLFER

#291 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by GOLFER »

Ne mogu da ne primjetim... kada kod nas neki ''vehabija'' ima NAMJERU da ima oruzije odmah se povezuje sa terorizmom i drzavnim udarom... Ali kada neka grupa u Libiji ima tenkove i napada na vlast to je borba za demokratiju :-D Nije da ne podrzavam smjenu gadafija, ali ovo je smijesno...
poznanik

#292 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by poznanik »

hrasno38 wrote:
poznanik wrote:
Ti imaš neki problem s čitanjem i razumijevanjem pročitanog, ili s drugim razlogom iskrivljuješ smisao mog teksta?

Potrudi se više u logičkom zaključivanju, dok ga ne popraviš, ne želim učestvovati u tvojim provokacijama.
Alfons Kauders

#293 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Alfons Kauders »

BarbaDue wrote:
Alfons Kauders wrote:
BarbaDue wrote: sigurno manje nego sto ce ih sada u oslobodilackom ratu izginutu, porusenu zemlju necu ni spominjati!!!!
sigurno? sta si ti? nostradamus? bog?

to se isto desilo npr. i na kosovu, jel tako?
tobe jarabu tobe stakvirula....nisam, ali zato ti kao da si tek izasao iz vrtića...

zar možeš da se sakrijes tomahawk-u...drug on ubija odmah stotinama nedužnih civila. znamo da poslije idu izgovori kako je bilo pogresno navođenje i slicne laži!!

nego vrati se ti u vtić i svojim drugarima prosipaj šuplju!
:-) :-) :-) :-) :-)

hebote na paranoji bi vam pozavidio i ilija cvorovic...

ubija stotine neduznih civila na slobinoj rts... :lol: ako se nadje neko dovoljno naivan da popusi pricu... jao majko... :lol:
hrasno38

#294 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by hrasno38 »

Pa ja sto bi rekao Alfons sve logicar do logicara!!!!! Tvoja logika mi kaze da su Srbi sa punim pravom nas ubijali jer smo bili naoruzani. Pa normalno da su naouruzani jer su pobunjenici protiv rezima koji ih jase 40 godina. Nece drzati palmino lisce u rukama nego puske. Ja ne znam niti jednog diktatora koji je sa cvijecem u rukama otisao sa vlasti.[/quote]

Uz duzno postovanje Libijskim civilima, Bogati nemoj da poredis skobe u Libiji sa agresijom na medzunarodno priznatu drzavu Bosnu i Hercegovinu koja se kroz historiju spominje 1000 godina... Da je nekim slucajem EGIPAT napao Libijce onda bi i mogao porediti a ovako nema smisla...[/quote]

prvo u skolu na kratak kurs gramatike a onda se ufati prosipanja teorija i poredjenja. I nemoj mi popovati o onome sto si vjerovatno citao samo iz knjiga i gledao na TV.
bosanska senzacija

#295 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

.
Last edited by bosanska senzacija on 20/03/2011 01:11, edited 1 time in total.
bosanska senzacija

#296 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

@Hrasno

Sad ćemo da se vrijeđamo?

Fino sam ti rekao da bi te iste bombe što su ispaljene na četnike dobio i Alija da nije odustao na vrijeme.

Izvini što ti rušim iluzije o dobroćudnim Amerikancima ali to je tako!
Alfons Kauders

#297 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Alfons Kauders »

kamen spoticanja wrote:
Alfons Kauders wrote:
kamen spoticanja wrote: obratiti paznju na godinu :wink: i na broj ubijene sarajevske djece :(
i sta sad? znaci i sad trebaju cekati par godina da im dodje iz guzice u glavu? :-)
ajd ziv bio uozbilji se...ok je braniti stavove ali po svaku cijenu bude degutantno...
kao njima je doslo iz guzice u glavu tad 95.te :roll: jasta je...nisu znali sta s desava pa odlucili da munjevito reaguju...bas pred banjalukom
njima je tad doslo jer im je tad odgovaralo... u libiji im odgovara sto prije...

da mi imamo naftu umjesto cumura i bukovine, i kod nas bi im doslo iz guzice u glavu u roku od par dana...

sto se mene tice, najbolje bi bilo da su odma prije mjesec odradili posao, bezveze narod izginuo... slicno ko i kod nas, samo srecom manje...
Bosanski_kralj

#298 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Bosanski_kralj »

kamen spoticanja wrote:
Bosanski_kralj wrote:Ukoliko intervencija nije riješenje šta konkretno vi, koji ste protiv intervencije, predlažete u ovom slučaju?
intervenciju u svakom slucaju...ali tuga je da ce to ostati u granicama kontroliranog konflikta u kome ce krvariti libija i libijci duzi niz godina zbog zapadnog interesa...
Vjerovatno si u pravu, ali ipak treba sačektai neko vrijeme i vidjeti u kojem će smijeru sve ovo krenuti. Možda će Libijci pokazati da su dovoljno zreli da ne dopuste da se desi scenario sličan iračkom.
Ripicipi

#299 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Ripicipi »

Fakat su mi neki nejasni, nakon svih prijetnji u intervjuima da ce ocistiti svaku kucu u Libiji ako se kod njih pokrene revolucija, vi se cudite sto su demonstranti naoruzani. :?
Ponasate se kao da je u Libiji bila demokratija gdje su Libijci mogli izaci na ulice i smjeniti Gadafija, on bi kao pravi demokrata otisao nakon toga :lol:
Last edited by Ripicipi on 20/03/2011 01:16, edited 2 times in total.
Alfons Kauders

#300 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Alfons Kauders »

bosanska senzacija wrote:@Hrasno

Sad ćemo da se vrijeđamo?

Fino sam ti rekao da bi te iste bombe što su ispaljene na četnike dobio i Alija da nije odustao na vrijeme.

Izvini što ti rušim iluzije o dobroćudnim Amerikancima ali to je tako!
eto ti malo pricaj o ratu covjeku koji je po bosne obisao s puskom u ruci... :lol:
Post Reply