zoom66 wrote:
a zato mi stallno govorish da te metlom po guzichici
Vlada FBiH (2011 - .........?)
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#276 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
- PapakizSarajeva
#277 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Ja koliko znam, na gradjevinskom fakultetu imaju veze sa energetikom samo oni sa hidro smjera, a i tu je krajnji domet "linija energije". I tu se sve zavrsava na hidrocentralama ( odnosno branama ) ...madner wrote:Pravo pitanje je gdje su inzinjeri el. da majoriziramo ostale
Sto madner rece gdje su tu elektro i masinski inzinjeri sa smjerova energetike ???
Last edited by PapakizSarajeva on 19/03/2011 08:15, edited 1 time in total.
- PapakizSarajeva
#278 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Jbg-a, ja kad sam nekad davno pocinjao raditi to je islo ovim tokom :GOLFER wrote:E sad ga i ti pretjera, jasno je da mi koji ''kritikujemo'' to radimo ne sto su ljudi mladi nego sto su nestrucni, bez ikakvog iskustva i nemaju ni jednu jedinu tacku u svom dosadasnjem radu radi cega su zasluzili da budu MINISTRI. Razumijes li MINISTRI, da su imenovani na neke funkcije gdje bi mogli da uce posao ja bih rekao svaka cast, a ovako su tu samo jer nemaju pojma i kao takvi nista se nece ni pitati, dakle nad njima je potpuna kontrola. Ne kazem da je prije bilo bolje, ali ovaj put smo prevazisli sami sebeBeen wrote:Joj.. Tačno se ismijem svaki put kad dođem ovdje... Evo sad ovom smetaju mladi ljudi..Pa šta bi vi - kad je stariji, onda ne valja jer je "otrcan, isfuran, izhrndan itd..", kad je mlad ne valja jer "nema iskustva, poltron, nema pojma"... Jedino da vanzemaljce dovedemo...
Vlada je definitivno bolja nego sve prethodne federalne i ne treba ih otpisati prije nego što počnu raditi... Šta mislite da je HDZ sastavljao vladu da bi bila bezbeli bolja
1. godina dana pripravnickog staza ( 1 godina),
2. vodeci konstruktor ( 1 godina),
3. samostalni vodeci konstruktor ( 1 godina),
4. glavni konstruktor ( 2 godina),
5. samostalni glavni konstruktor ( 3 godina),
6. sef odjela u konstrukcionom birou ( 3 godina),
7. sef konstrukcionog biroa ( 2 godina),
8. nekakav jadni načelničić ( 4 godine) ...
i sad radim u "svojoj" - zajednickoj firmi ... Ali sam se morao godinama dokazivati da dodjem do pozicije sefa konstrukcionog biroa ... Kakav Predsjednik opcine ili jos vise ministar... Nema sansi ( i hvala Bogu ), jer nisam bio "uspjesni" privrednik ... I ovo za privatnu firmu sam se na kraju odlucio kad su mi za direktora, sefa i sl. poceli dolaziti nekakvi Masici, Kaplani i slicni.
Sto neko ranije rece, mene nikada nije Bog dao za to da obavljam nekakve funkcije. Jednostavno niti to znam, niti bih to znao ikada raditi ...
E ovdje se o ovome govori, kad se trazi iskustvo ...
-
Nux Vomica
#279 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Hendrix wrote:CV ministra FBiH.....
-pohađao vrtić Ribica
-završio osnovnu školu
-upisao srednju školu i bio istaknuti član sekcije za ekologiju
-maturirao uspješno
-upisao fakultet
-položio ispite prve godine
-uslov dao za drugu i nastavio studiranje
-nakon godina uspješnog studiranja postao apsolvent
-učlanio se u mladež ''STRANKE''
- završio fakultet
-odradio pripravnički
-ministar u vladi FBiH......
Nevjerovatno je da nam ministar ima 29 godina. U kakvoj ovo državi živimo. Na toj poziciji bi trebao biti neko puno stariji, neko sa dugogodišnjim životnim i profesionalnim iskustvom. A još poražavajuća je činjenica da nam ministar ne govori, već „zavija“. Sramota! I to nam je ministar kulture i sporta. Klasični dupelizac Tihića i Izetbegovića. Iz njihovih g..... samo mu nogice vire. Nadam se da će se nešto promijeniti i da ćemo svi zajedno nešto napraviti, jer ova politička situacija je smiješna, patetična i nepodnošljiva.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#280 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Nimalo mi nije simpatična ova crveno-zelena ljubav. To je klasična izdaja građanske opcije. SDP me je dobro,dobro razočarao.Nux Vomica wrote:Hendrix wrote:CV ministra FBiH.....
-pohađao vrtić Ribica
-završio osnovnu školu
-maturirao uspješno
-upisao fakultet
- završio fakultet
-odradio pripravnički
Nevjerovatno je da nam ministar ima 29 godina. U kakvoj ovo državi živimo. Na toj poziciji bi trebao biti neko puno stariji, neko sa dugogodišnjim životnim i profesionalnim iskustvom. A još poražavajuća je činjenica da nam ministar ne govori, već „zavija“. Sramota! I to nam je ministar kulture i sporta. Klasični dupelizac Tihića i Izetbegovića. Iz njihovih g..... samo mu nogice vire. Nadam se da će se nešto promijeniti i da ćemo svi zajedno nešto napraviti, jer ova politička situacija je smiješna, patetična i nepodnošljiva.
No replicirala sam jer meni nije nevjerovatno da ministar ima 29 godina. Ne govorim konkretno o ovom čovjeku i njegovim manama i vrlinama. Govorim uopšteno. To je dobro. Za sve ono što ne zna naučiće a sve greške koje proiziđu iz neznanja se dešavaju i danas zbog nerada svih "sa dugogodišnjim životnim i profesionalnim iskustvom".
Dakle mladi su puni entuzijazma,volje i želje ZA PROMJENOM. Upravo ljudi sa "sa dugogodišnjim životnim i profesionalnim iskustvom" ne dozvoljavaju promjene , glasači sa "sa dugogodišnjim životnim i profesionalnim iskustvom" glasaju za one sa "sa dugogodišnjim životnim i profesionalnim iskustvom" i zato nam je zemlja ovakva kakva jeste. Mladi ljudi su željni promjena i glasači i vlast. Ako ne možemo mijenjati suštinska pitanja onda možemo mijenjati praktične stvari , možemo kupiti 5.000 računara i njima zamjeniti silne uposlenike javnih institucija koji najčešće na poslu - čitaju novine.
Banalizirala sam.ovdje naravno.
Mladi ljudi su spremni na promjene i to je dobro.
Što se tiče zavijanja , ne bih komentarisala jer mi je besmislena kritika. Način nečijeg govora je privatno-biološka stvar a nikako referenca za obavljanje nekog posla (izuzev na radiu i televiziji).
A dupelisci su svi!!! Apsolutno svi. Bakir je duplizac Klintonovoj,neki podBakir Bakiru,neki podpodBakir podBakiru i tako u nedogled. Samo mladi ljudi danas mogu napraviti nešto.
Last edited by sabina1 on 19/03/2011 10:54, edited 1 time in total.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#281 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
I još nešto , ova vlada neće trajati dugo iz razloga što mladih ljudi nema. Sve stare izjanđale face i u opoziciji i na vlasti. I kad obrnu krug isto ga dođe. Bez inovacije nema uspjeha.
- 1gorstak
#282 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Prvi komentar na forumu i odmah pozivas na rusenje vlasti ? Cije ti je stranke tata bio kandidat na zadnjim izborima, Radonciceve ili Silajdziceve ?Nux Vomica wrote:Hendrix wrote:CV ministra FBiH.....
-pohađao vrtić Ribica
-završio osnovnu školu
-maturirao uspješno
-upisao fakultet
- završio fakultet
-odradio pripravnički
Ovaj mali sto su ga stavili za ministra ne izgleda ozbiljno i vjerovatno se radi samo o standardnom popunjavanju pozicija lojalistima, ali ko zna, mozda nas mali sve iznenadi agilnoscu. Dajmo mu malo vremena.
- mO k3
#283 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Zasto da bude stari?? Pogledaj njemacke ministre iz reda fdp i cdu koliko je njima godina ...Nux Vomica wrote:Hendrix wrote:CV ministra FBiH.....
-pohađao vrtić Ribica
-završio osnovnu školu
-maturirao uspješno
-upisao fakultet
- završio fakultet
-odradio pripravnički
ako radi svoj poso nek bude i 22 ....ali vidjecemo
-
GOLFER
#284 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Jasno je da ti mladi NECE raditi svoj posao jer nisu radi toga ni postavljeni na te funkcije...
Radi toga je glupo i naivno isticati njihov MLADOST jer niti su postavljeni radi mladosti niti radi strucnosti nego iskljucivo samo radi POLTRONSTVA i sto ti momci nemaju pojma o sektorima za koja su zaduzeni...
Ustvari oni ce raditi posao ZA one koji su ih tu postavili a to su Tihic, Zlaja, Zukic i ostali...
Radi toga je glupo i naivno isticati njihov MLADOST jer niti su postavljeni radi mladosti niti radi strucnosti nego iskljucivo samo radi POLTRONSTVA i sto ti momci nemaju pojma o sektorima za koja su zaduzeni...
Ustvari oni ce raditi posao ZA one koji su ih tu postavili a to su Tihic, Zlaja, Zukic i ostali...
-
popajic
#285 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
A zar je u politici ikad bilo drugacije ?GOLFER wrote: ...
Politicari su servis naroda...ja, u nasim pustim, naivnim snovima !
-
GOLFER
#286 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
upravu si, ali mene su ipak uspjeli iznenaditi ovim ministrima, bas kad sam mislio da ne mozemo gore, desi se ovopopajic wrote:A zar je u politici ikad bilo drugacije ?GOLFER wrote: ...
- nosara
#287 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Sta se desilo, nisam u toku...?GOLFER wrote:upravu si, ali mene su ipak uspjeli iznenaditi ovim ministrima, bas kad sam mislio da ne mozemo gore, desi se ovopopajic wrote:A zar je u politici ikad bilo drugacije ?GOLFER wrote: ...
-
GOLFER
#288 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
najpametnije ti je to sto nisi u toku vjerujnosara wrote:
Sta se desilo, nisam u toku...?
- nosara
#289 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Rekoh, vlada vec nesto uprskala, kad ono "'ta ce Dzeko, kloc ocam'"...GOLFER wrote:najpametnije ti je to sto nisi u toku vjerujnosara wrote:
-
GOLFER
#290 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
pa de se neki levat koji nikad ni loptu sutnuo nije stavi umjesto Dzeke u repku priblizno je onome kako su ministri izabrani. Ali predpostavljam da bi ti i u tom slucaju novog mladog ''Dzeke'' na kritike izbora imao slican komentar kao i na ove kritike izbora ministara... Ipak novi mladi dzeko treba dobiti sansu, jer mozda nas i iznenadinosara wrote:Rekoh, vlada vec nesto uprskala, kad ono "'ta ce Dzeko, kloc ocam'"...GOLFER wrote:najpametnije ti je to sto nisi u toku vjerujnosara wrote:
- nosara
#291 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Obrces tezu... Dzeko je proglasen klocem u fazi "nije jos ni loptu sutnuo"... Na isti nacin "eksperti" diskredituju nove vlade na svim nivoima...
Neka rade, pa ako ne urade kako treba promijenit cemo ih... Svakako se nece razbjezat zbog vasih "joj mu glave, ocam'" ekspertiza...
Neka rade, pa ako ne urade kako treba promijenit cemo ih... Svakako se nece razbjezat zbog vasih "joj mu glave, ocam'" ekspertiza...
-
TLFanaticos777
#292 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Ja mislim da ce se BiH raspasti uskoro ......na to mi sve vuce .....rs hoce nezavisnost,hrvati hoce treci entitet a muslimani oformili vladu kako ovi kazu nelegalno ......eto nama opet rata

- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#293 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
jasta ceTLFanaticos777 wrote:Ja mislim da ce se BiH raspasti uskoro ......na to mi sve vuce .....rs hoce nezavisnost,hrvati hoce treci entitet a muslimani oformili vladu kako ovi kazu nelegalno ......eto nama opet rata![]()
![]()
- madner
#294 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Sjecam se kao juce kad je Dzeko, dok je jos bio Zeljin usao za repku na teren i kad su svi govorili ko je sad pa ovaj.GOLFER wrote:pa de se neki levat koji nikad ni loptu sutnuo nije stavi umjesto Dzeke u repku priblizno je onome kako su ministri izabrani. Ali predpostavljam da bi ti i u tom slucaju novog mladog ''Dzeke'' na kritike izbora imao slican komentar kao i na ove kritike izbora ministara... Ipak novi mladi dzeko treba dobiti sansu, jer mozda nas i iznenadinosara wrote: Rekoh, vlada vec nesto uprskala, kad ono "'ta ce Dzeko, kloc ocam'"...
- stochar
#295 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Milanovic iz SDP-a Hrvatske, kako otkriva 24sataExpress, vec ima imena za novu vladu, sto iz SDP-a sto od partnera, i bice uglavnom mladi ljudi, samo sto ce biti strucni mladi ljudi sa iskustvom. naravno da ce svako podrzati takvu vladu. vidio sam spisak, ima ljudi koji su bili na celima saborskih povjerenstava za ono za sta ce sada biti ministri, ljudi koji su ako nista bili na celima zupanijskih SDP-ova, znaci, koji imaju kakve takve celne pozicije. a ovo sto ovdje imamo je jadno. ne mora to biti metuzalem, ali da bar ima iskustva kao predsjednik razreda, kao shef poslovnice lanca granapa, bilo sta, pa hajde. ali ovo je cisti javashluk. uglavnom, zaista nemam namjeru vise diskutovati, ako se tema ne ugasi, javim se nakon 100 dana, pa da vidimo (ako ih prije Ustavni sud i CIK ne rastjeraju)
p.s. neko me u nedostatku normalnih argumenata optuzi da sam pacenik koji puca na ministarske pozicije pa mi krivo. hehe, Boze sacuvaj. nisam stranacki covjek, nisam poslusnik, i najprije kao takav nemam priliku da prodjem; a drugo: iako imam dosta radnog iskustva, nemam nikakvog iskustva na rukovodecim pozicijama, i ne bi mi palo na pamet da ja budem nadredjeni akademicima, profesorima, doktorima...
p.s. neko me u nedostatku normalnih argumenata optuzi da sam pacenik koji puca na ministarske pozicije pa mi krivo. hehe, Boze sacuvaj. nisam stranacki covjek, nisam poslusnik, i najprije kao takav nemam priliku da prodjem; a drugo: iako imam dosta radnog iskustva, nemam nikakvog iskustva na rukovodecim pozicijama, i ne bi mi palo na pamet da ja budem nadredjeni akademicima, profesorima, doktorima...
-
zonbirile
#296 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
----------------------------------madner wrote:Sjecam se kao juce kad je Dzeko, dok je jos bio Zeljin usao za repku na teren i kad su svi govorili ko je sad pa ovaj.GOLFER wrote:pa de se neki levat koji nikad ni loptu sutnuo nije stavi umjesto Dzeke u repku priblizno je onome kako su ministri izabrani. Ali predpostavljam da bi ti i u tom slucaju novog mladog ''Dzeke'' na kritike izbora imao slican komentar kao i na ove kritike izbora ministara... Ipak novi mladi dzeko treba dobiti sansu, jer mozda nas i iznenadinosara wrote: Rekoh, vlada vec nesto uprskala, kad ono "'ta ce Dzeko, kloc ocam'"...
izgleda da se i "građani" sada pitaju ko je.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#297 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Nije neko nego ja, i nije nedostatak argumenata nego pokusaj da dokucim cemu pljuvacina 6 sati nakon imenovanja Vlade.stochar wrote:Milanovic iz SDP-a Hrvatske, kako otkriva 24sataExpress, vec ima imena za novu vladu, sto iz SDP-a sto od partnera, i bice uglavnom mladi ljudi, samo sto ce biti strucni mladi ljudi sa iskustvom. naravno da ce svako podrzati takvu vladu. vidio sam spisak, ima ljudi koji su bili na celima saborskih povjerenstava za ono za sta ce sada biti ministri, ljudi koji su ako nista bili na celima zupanijskih SDP-ova, znaci, koji imaju kakve takve celne pozicije. a ovo sto ovdje imamo je jadno. ne mora to biti metuzalem, ali da bar ima iskustva kao predsjednik razreda, kao shef poslovnice lanca granapa, bilo sta, pa hajde. ali ovo je cisti javashluk. uglavnom, zaista nemam namjeru vise diskutovati, ako se tema ne ugasi, javim se nakon 100 dana, pa da vidimo (ako ih prije Ustavni sud i CIK ne rastjeraju)
Lijepo je da ti tako znas procijeniti ljude, ko je za sta sposoban, a ko nesposoban, probaj otvoriti temu da svako predlaze najsposobnije za ministre, pa ces da vidis kakve ce pljuvacina da nastane za svako ime..Nikad se ne bismo slozili ni dogovorili ko je taj najsposobniji..uvijek bi se nasao neko ko ce reci-ma 'ta ce on. I svi bi mislili da su bas oni kompetentni da sude.
Lijepo da si se izjasnio sta bi tebe obradovalo
- poznanik
#298 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
stochar wrote:... uglavnom, zaista nemam namjeru vise diskutovati, ako se tema ne ugasi, javim se nakon 100 dana, pa da vidimo (ako ih prije Ustavni sud i CIK ne rastjeraju)...
Nakon preambicioznog plana rada nove Vlade, prikazanog u ekspozeu, a bez ijedne naznake prihvatanja odgovornosti u njegovom planu, bez ijednog roka za sprovedbu tog plana, treba sačekati još 98 dana, do 17.06.2011. god. i tek tada sumirati rezultate.
Istina, tada započinje period godišnjih odmora, ali će s prvim jesenjim danima, ukoliko premijer Nikšić i njegova Vlada ne održe obećanje, jesen u FBiH biti toplija od ljeta. I ukoliko mu (im) snove ne pokvari ustavna komisija ili CIK.
-
zonbirile
#299 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
pa u doba Alijanse se radilo,sad je satav tu negdje,ali promjenule su se okolnosti-sve je opljačkano,kasa prazna,a dospjeće i dug MMF-a.Doduše on će se elegantno riješiti uzimanjem novog,a šta poslije-gaši scenario?
- stochar
#300 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
vidi, da je rasprava oko toga da li je recimo za ministra vanjskih poslova BiH bolji Zlatko Lagumdzija ili Mladen Ivanic, onda to ima smisla, jer mislim da obojica spadaju u kategoriju kompetentnih za te pozicije i tu bi bilo pitanje ko je bolji za tu funkciju. ali, mislim da neki sa one liste definitivno nisu kompetentni i da ne ulaze uopste u kategoriju da se o njima raspravlja, vrlo jednostavno. nemaju nikakvog iskustva na rukovodecim pozicijama, sve sto su radili bilo je izvrsavanje naredbi i prenosenje stavova stranke (nije zlobni komentar, opis njihovog posla), i sasvim je normalno da imam nepovjerenje.plain vanilla wrote:
Nije neko nego ja, i nije nedostatak argumenata nego pokusaj da dokucim cemu pljuvacina 6 sati nakon imenovanja Vlade.
Lijepo je da ti tako znas procijeniti ljude, ko je za sta sposoban, a ko nesposoban, probaj otvoriti temu da svako predlaze najsposobnije za ministre, pa ces da vidis kakve ce pljuvacina da nastane za svako ime..Nikad se ne bismo slozili ni dogovorili ko je taj najsposobniji..uvijek bi se nasao neko ko ce reci-ma 'ta ce on. I svi bi mislili da su bas oni kompetentni da sude.
Lijepo da si se izjasnio sta bi tebe obradovalo
pojasnio sam to i na nekoliko plasticnih primjera. evo jos jedan debilan ali ne znam kako jednostavnije prikazati: znaci, ako odlucujes da li ces da te lijeci jedan ili drugi lijecnik, da bi uopste razmotrio njihov izbor moraju biti: LIJECNICI. eh, ako su oba, trojica ili petorica lijecnici, onda izmedju njih odaberes. ako cu birati hoce li me lijeciti lijecnik ili profesor fizike, tu se nema sta raspravljati. sta hocu da kazem: neki od ljudi postavljenih za ministre su jednostavno profesori fizike na poziciji lijecnika! (pocne li mi sad neko bukvalno tumaciti da nije isto lijecnik i ministar, ne shvatajuci preneseno znacenje, skocicu kroz prozor!)
kontas sad? ako si dobronamjerna osoba, mislim da kontas. nemam nista licno protiv tih ljudi, mislim da bi bili sjajni na mnogo drugih pozicija, i mislim da bi cak bili 100 puta korisniji. ne sumnjam ni u njihovu obrazovanost, ni u sta, ali opet se radi kretenluk kao sa svojevremenim izborom mnogi kazu nekada sjajnog lijecnika boze ljubica, na mjesto ministra prometa, gdje nije nista uradio.