Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post Reply
Bosnolog

#276 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Bosnolog »

argyle wrote:
BHCluster wrote:
Od 1:37 do 2:09 <- Sta je ovo bolan...
0:17

zemljo, otvori se, progutaj ih!
Image
Ovo je bilo pljuvanje po zrtvama Sarajeva od strane ubacenih spodoba,....ovdje je cini mi se dvoje koji su izgubili blize,ostalo je bila druzina sa ovim dvonogim cetnickusama narikacam koje velicaju MIlosevicevu i Karadzicevu zlocinacko genocidnu vojsku koja je cetiri godine ubijala sarajlije i rusila grad,... :x :x :x :x

Image

Ovo je bila sramota i ponizenje na ovakav nacin dozovliti cetnicko orgijanje na celu sa ovim Stasom Kosacem ,dokaznim cetnikom a koji je takode predvodio delegaciju sumske u rusenju nogometnog saveza BiH,...
jefferson

#277 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by jefferson »

Voli Milorada Dodika ko brata? treba pitati Dodika volil on nju ko sestru? Cisto da zna na cemu je :D
Sa_u_srcu

#278 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Sa_u_srcu »

U pa tek sam sad ovo skontao....uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu pa nevjerovatno.... :lol: ona voli milorada i vojsku...oj zemljo.....
Za zivot cijeli

#279 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Za zivot cijeli »

Kakvi budala u ovoj drzavi ima. :-D
moa

#280 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by moa »

pip...pip......pip......de smiri se, i doveli su je da bi izazvali ovakve reakcije

Ovu zenu jadnu treba na psihijatriju poslat...
Kako mi proradi zivac ovo je vishe nevjerovatno..
BHCluster

#281 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by BHCluster »

Image
Fotografija koja sve govori.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#282 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by -LIBERO- »

A vi ste mi svi zajedno sto se lozite na ovu isceniranu predstavu od strane vrha snsd-a i bratije najsmijesniji u cijeloj ovoj prici.

Ljut sam i na medije koji su po 20 minuta u svojim dnevnicima posvetili ovoj cirkusijadi i namjernom pokusaju provokacije.
Ljut sam i na TVkantona sarajevo,koja je DIREKTNO :shock: :oops: prenosila tih 100 tinjak ljudi koji su kao nesto dosli da obiljeze a niti znaju sta niti su potrefili mjesto dogadjanja koje kao obiljezavaju.

Moj prijedlog je da se slijedece godine samo onako informativno u 3 do 5 minuta maksimalno registruuje da su dosli i polozili cvijece i gotovo. Kakvi ba direktni prenosi,kakvo javljanje sa lica mjesta ..kakve emisije o tom dolasku/provokaciji..TO EJ ONO STO BAS I ZELE.

Cisto politikanstvo i sranje,da su realno i iz cistih pobuda zelili dati pomen nevinim zrtvama ,na zalost,mogli su to odraditi u kazanima recimo..a ne pomen "nevinim" pripadnicima strane vojske koji su vec prije tog desavanja danima granatirali Sarajevo i iz vise pravaca pokusali osvojiti uzi centar sa zgradama institucija medjunarodno PRIZNATE DRZAVE.

Nigdje veze..samo na ignor,bez pompe i hampe...dosadit ce im postavljati cvijece vec nakon tri godine ignorisanja..ova medijska paznja,i to PRETJERANA,je bas ono sto oni zele.

Smrt fasizmu-sloboda narodu.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#283 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by pici »

PipiDugaDevetka wrote:
kv99 wrote:
kritichar wrote:što ti je demokratija
pustiš ih fino u grad a oni opet po svom, kenjajul kenjaju :x
Nije to demokratija vec pokazivanje cetnicke nemoci. Prije 19 godina su oni sa tenkovima isli tom ulicom i pokusavali da osvoje ne samo Sarajevo vec i citavu drzavu ..a danas ? Kukaju kako su izginuli ? Neka kukaju i neka lazu ali od tenkova pa do lazi je pokazatelj kako je njihova demagogija ustvari bez ikakve moci kakvu je prije imala. Tada su postavljali ultimatume i prijetili silom " Bice kako mi zelimo ili cete nestati " i slali su granate a danas...salju nam @konrada da nas uvjeri da na miru dobiju ono sto nisu kamom i tenkovima :lol:
Znaju maheri da su 2. maja '92. u Sarajvu popušili sa Velikom bijomSr i ne samo to:

Daljnjim tokom rata protiv BiH dobili su ''teške i nepravedne sankcije od UN-a'', navukli midž ''bad guys'' jer je rat u BiH bio veoma dobro ''pokriven'' od strane CNNTV, BBCTV i ostalih najvećih svjetskih tv stanica.
MZ je procjenila da je bijaSr nefer igrač.

HV i Tuđmanin je praktično imao predah od nekoliko godina da nabavi teško oružje i sve ostalo. U BiH, kao što znamo, slabo su ratovali HVO i VRS.

MZ je '95. ''namignula'' Tudjmaninu da ''odradi'' Bljesak i Oluju, znači, nezauzimanjem Sarajeva VJ/JNA=Srbija je izgubila RSK.

Kasnije, 1999.g. kada je počelo njeSra na Kosovu, MZ je već imala kompletnu sliku Srbije kao nefer igrača, i Srbija kao kaznu gubi Kosovo...opet zahvaljujući otporu Sarajlija 2. maja.

Crna gora shvata sa kim ima posla u SiCg, pa ''drugo oko'' odlazi uz Lajčakovo nadgledanje referenduma. Opet, samo zbog otpora Bosne i neosvajanja Sarajeva 2. maja '92.

Umalo nisu proglašeni da su izvršili agresiju i genocid što znači da bi plaćali odštetu. Još ima šanse da buuddu proglašeni genocidnom državom ako se proces pred MSP nastavi.

Veooommmaaaa im je važno da 2. maj proglase zločinačkom akcijom TO BiH, policije i ostalih koji su branili grad.

ovako je PRVI prdCenik Crao.....
“Koristićemo ratnu mašineriju koju podržavaju Srbi da život civila učinimo nemogućim”; “Nestat će (Muslimani)! Sa lica zemlje će nestati taj narod ...”; “Za dva-tri dana Sarajevo će nestati i biće pet stotina hiljada mrtvih”, a “za mjesec dana u Bosni i Hercegovini nestaće Muslimana”; “Prije svega, niko od njihovog rukovodstva ne bi ostao živ. Za tri četiri sata svi bi bili pobijeni. Ne bi imali šanse da opstanu uopšte”.

Karadžić: REŠENJE JE PODELA NA NEZAVISNE TERITORIJE (Tokio, 9 jula):
"Kad hvatate zmiju otrovnicu, ne hvatate je za rep, jer može da ujede. Nju treba zgrabiti za glavu", rekao je u intervjuu japanskom listu "Jomiuri šinbun" lider bosanskih Srba Radovan Karadžić. On je tim rečima objasnio japanskom novinaru neophodnost održavanja stalnog srpskog obruča oko Sarajeva. "Ako bi otišli iz Sarajeva, Muslimani Alije Izetbegovića bi mogli neometano da dobiju pomoć u ljudstvu i oružju iz inostranstva i time bi sudbina Srba u Bosni bila zapečaćena".

a ovako onaj obrvar u zatvoru MONSTRUMA šHo završaše......
izjavom ratnog zločinca Momčila Krajišnika sa XXVII zasjedanja “Skupštine Republike Srpske”, od 10. januara 1994, kada je rekao sljedeće: “Vjerujte da bi najveća tragedija bila kada bi Muslimani prihvatili da žive sa nama skupa”.

i onda dodje onaj slavuj fHorumaš(prepoznat će se on :mrgreen: ) i priČa o pacifistima......možda o okeanu misli :oops:
Čedomir Jovanović je dobru dao izjavu...."Bošnjake boli Srebrenica, Hrvate boli Vukovar a Srbe boli SARAJEVO" :thumbup:
emigrazione

#284 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by emigrazione »

Jao cirkusa braco draga, pa sto ne idu na betaniju recimo, i tamo je mucki na specijalce otvorena vatra :lol:
RIZVA

#285 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by RIZVA »

kakva budalaština,gledam na vijestima ona jedna ide ljubi dole asfalt...ne znam sta bih rekao...ovo haman kao na sahranama dovedu narikuše i opleti...samo jos rakije da su donijeli da zaliju :-)
StupskaBitanga

#286 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by StupskaBitanga »

ova Đurđa je opasno nadrogirala i došla
Chisum

#287 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Chisum »

BHCluster wrote:
argyle wrote:
BHCluster wrote:

Image
i koliko se jedan ovakav performans placa?
Koliko god da se placa, nema tog boga da joj sredi ove kljove... Sta ova radi? Jede fosne?
nihoniho

#288 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by nihoniho »

jebo te ,pa oni su definitivno u potpunom kurcu. sposobni su jos da me iznenade.......nije ovo smijesno,uopste........
kamen spoticanja

#289 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by kamen spoticanja »

BHCluster wrote:Image
sve jasno :wink:
jos sam malo tabirio lica...fina cifra likova na platnom spisku snsd-a...
Ripicipi

#290 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Ripicipi »

kamen spoticanja wrote:
BHCluster wrote:Image
sve jasno :wink:
jos sam malo tabirio lica...fina cifra likova na platnom spisku snsd-a...
Daj ba prestanite prozivati zenu koja jeste izgubila dijete tu.
Onu narikacu ok, ali nije lijepo ovu zenu stalno postavljati kao "glumicu", a zena izgubila sina
Okolo je bilo sasvim dovoljno drugih lica za ismijati, kao onu... "da lazemo da smo granatirani" :x
Last edited by Ripicipi on 04/05/2011 00:41, edited 1 time in total.
Bosnolog

#291 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Bosnolog »

BHCluster wrote:
argyle wrote:
BHCluster wrote:

Image
i koliko se jedan ovakav performans placa?
Velikosrpsko guslanje se nastavlja,....http://rtrs.tv/av/player.php?id=12865&x=1

Ovim je sve receno,.....
TOM SCHOLZ

#292 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by TOM SCHOLZ »

Pametan čovjek ove stvari uopšte neće komentarisati.IGNORIŠITE!!! :bih:
Dupli_skalp

#293 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Dupli_skalp »

slažem se da treba ignorisati i više ne treba niti jedna tv ili novinarska ekipa iz federacije bih da poprati taj događaj, kao što je neko već napisao u nekoj od tema.

ali isto tako ovim genocidaškočetničkim provokatorima i lažljivcima ne dozvoliti više nikad da urade ovo što su uradili ovog i prošlog 3. maja.
argyle

#294 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by argyle »

jos jedan film koji vrijedi pogledati

Hvala @ciletin
Sjećaš li se Sarajeva, dokumentarni film

DL: http://www.megaupload.com/?d=2F5LVLYY

Image
haubica_i_to_teshka

#295 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by haubica_i_to_teshka »

Da “prenesem” shto sam napisao na drugoj temi prije dolaska “delegacije”:
haubica_i_to_teshka wrote:@Skijash, (da ne “kvotiram” tekstove) do cega je doveo taj “domacinski” odnos mozesh vidjeti na temi o Generalu Divjaku. Hebe se nekog u Evropi za to i “upalice” ta taktika onda kad' Braco dovede Vrbanjushu u finale "lige prvaka', znaci nikad.

Ako nemash respekta za sebe , ne ocekuj od drugih da te respektuju.

BiH se spominje u kontekstu "izvrshene agresije na suverenu drzavu", a Sarajevo izmedju ostalog "grad koji je najduze bio pod opsadom i okupacijom u modernoj istoriji”. Sa dopushtanjem ovakvih “manifestacija” pobijash sve ovo . Mi imamo ISTINU na nashoj strani ,ali stalno je moramo dokazivati (?). Na svaku izjavu u javnosti (u slucaju zabrane) izaci u javnost sa Istom o stvarnom deshavanju (da se ne mijesha sa Skenderijom) i da je u tom trenutku bio zarobljen tadasnji predsjednik ... Ko li ce u tom slucaju biti okarakterisan kao budala u ocima ljudi koji dovoljno nisu upoznati, ostavljam Tebi da odlucish.

Kako bi bilo da se u Aushvicu podigne spomenik strazarima, ili da u Londonu nakon bombashkog napada porodice terorista dodju da obiljeze sjecanja na iste ???? Ne boj se, nisam fulio ” princip je isti, sve su ostalo nijanse”.

Za par godina (nije upitno da li, nego samo kada) postavit ce se i spomen ploca u Dobrovoljackoj “nevinim golorukim vojnicima”. Da li ce biti potrebna policija ili “vjecna straza” pored jer ce je uvijek neki “vandali” (valjda ce to biti izgovor nashe politicke “elite”) unishtavati :? Oni ce imati razlog za “napadanje” I IZJEDNACAVANJE (jer im svojim ustupcima dajemo mogucnosti za to). Nema tome kraja do novog “gazimestana”.

“Francuska 7” i dalje radi punom parom (znam da se neki smjeshkaju citajuci ovo), pozdrav “londonskim ravnogorcima' :D (btw, donacije se prilazu u patrijarshiji, a ne u hotelu “ravna gora” kao do sada) :skoljka:

Pojedini, samo nastavite, vidimo se u FINALU (navijacu ja za Bracu i “Vrbanjushu” samo....) :mrgreen:
p.s pogledati postavljeni izveshtaj sa tv-a

Majka je majka, voli svoje dijete, ma kakvo da je. To je pravo svako majke da tuguje nad sudbinom .Velika je tuga sahraniti rodjeno dijete. Ali svoju tugu ne mora da dijeli javno sa svima . Moze se otici i na groblje, zapaliti svijeca u crkvi...
Mogla se sjetiti i HILJADA majki u Sarajevu koje obilaze mezarja i grobove svojih najmilijih bez kamera, dostojanstvene u svojoj tuzi i bolu.(rahmet i pokoj svim MOJIM NEVINIM SUGRADJANKAMA I SUGRADJANIMA. :(

Da se sjetila, imala bi VELIKO POSHTOVANJE od mene, ovako, zao mi je ... :( nemam osjecaja za njen bol

edit:

Da dodje bilo koji drugi dan, sama sa svojom tugom i suzama u Dobrovaljcku, MILION % sam siguran da bi je svako razumio.Svaka majka bi joj rado i prenocishte/rucak....ponudila. Zajedno bi, kao majke, svoje tuge isplakale ...

Ovako....
Sa_u_srcu

#296 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Sa_u_srcu »

Odlican video Bosnolog, sad sam ga pregledao i realno je sve reeceno onako kako je bilo....Dobili su po pichi kao nikad do tada eh to se desilo, i dobili su jer su htjeli da se pronosaju....a najinteresantiji mi je detalj kad Cegar govori, za srpsku komunikaciju, ma joj oni i njihovi retardirane sifre...JEL PAO ORAO, JASTREB, kao da smo mi retardirani.... :D Zoka legenda, a ovim gnjidama iz RS treba samo onaj snimak pokazati kada se vojnici dok izlaze iz FIS-a pozdravljaju sa nasom armijom....mamu li vam jebem laznu....treba vas samo ismijavatii :bih:
Dupli_skalp

#297 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Dupli_skalp »

haubice (i to teška), odlično sročeno ;)
palamuda

#298 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by palamuda »

@haubica :thumbup: :thumbup:
Dogodine im treba reći da ih je više zaginulo na Skenderiji 02.maja i treba ih dole odvesti da polože cvijeće da više ne manipulišu Dobrovoljačkom, Skenderija je mjesto stradanja okupatorske vojske, a ne Dobrovoljačka.
ROTOR 9

#299 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by ROTOR 9 »

Da trebalo je cekati 15 godina pa da probaju nesto ovakvo.. ja da sam gradonacelnik., uputio bih neku izjavu za javnost ., ovako sutnja je odobravanje.. slucjano ili ne., cim je Behmen dosao na vlast i ovi su poceli da agresivniji budu na i u Sarajevu..Evo ideja za novinare... kad budete uzimali izjavu glavonja sa funkcija u kantonu a i gradskoj upravi., pitajte ih gdje su bili tog maja 1992 i uopste 1992-1995.. Hvala.
zonbirile

#300 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by zonbirile »

ROTOR 9 wrote:Da trebalo je cekati 15 godina pa da probaju nesto ovakvo.. ja da sam gradonacelnik., uputio bih neku izjavu za javnost ., ovako sutnja je odobravanje.. slucjano ili ne., cim je Behmen dosao na vlast i ovi su poceli da agresivniji budu na i u Sarajevu..Evo ideja za novinare... kad budete uzimali izjavu glavonja sa funkcija u kantonu a i gradskoj upravi., pitajte ih gdje su bili tog maja 1992 i uopste 1992-1995.. Hvala.
------------------------------------
Behman se baš i provalio prošle godine na temu,a po ukusu ti je vjerojatno Švrakić M.,koji tvrdi da će zaratiti sa MUP-om,ali iduće godine neće dati komemoraciju.
Post Reply