Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!

Post Reply
homar

#276 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by homar »

Hemel wrote:
Nefsun wrote:Image
BOJKOT SVIH PROIZVODA IZ SRBIJE
obavezno
snaga_znanja

#277 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by snaga_znanja »

Austrija je postupila po potjernici i ona nije kriva za to. Niti oni znaju ko je Jovan Divjak niti ih blago zanima. Granicar je vidio da postoji potjernica i uhapsio ga sto je neki logican slijed nakon sto se utvrdi da ga neka zemlja trazi.

Ove situacije su katastrofalne ali treba iskoristiti da se prene poruku svijetu i podsjeti svjetsku javnost na sljedece stvari:
1. Srbija je bila agresor u Bosni i Hercegovini
2. Srbija je pocinila genocid u Bosni i Hercegovini
i ono mozda i najbitnije
3. JOVAN DIVJAK JE OLICENJE ONOGA ZA STA SE NAROD OD 1992 - 1995 BORIO! Jovan Divjak je BOSANAC I HERCEGOVAC!

Molim sve one koji organizuju proteste da se ponasaju u skladu sa likom i djelom Jovana Divjaka. Da brane vrijednosti koje je i on branio!
valterbranisarajevo

#278 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by valterbranisarajevo »

Jeste crvena interpol potjernica..Išao je u Bolonju na neki kongres....
Shaco

#279 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Shaco »

Ja sam poslao a TI :lol:
Shaco

#280 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Shaco »

homar wrote:
Hemel wrote:
Nefsun wrote:Image
BOJKOT SVIH PROIZVODA IZ SRBIJE
obavezno
Pa zar to neko i kupuje...
valterbranisarajevo

#281 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

MOLIM MOLIM sve političare koji ovo čitaju da sutra organizuju hitno zasjedanje gradskih i kantonalnih vlasti i da osiguraju novac za čika Jovinu odbranu. Ono što "zafali" skupićemo mi......
SKAFISKAFNJAK

#282 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by SKAFISKAFNJAK »

Shaco wrote:
Pa zar to neko i kupuje...
:thumbup: :bih:
bogoljub

#283 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by bogoljub »

valterbranisarajevo wrote:MOLIM MOLIM sve političare koji ovo čitaju da sutra organizuju hitno zasjedanje gradskih i kantonalnih vlasti i da osiguraju novac za čika Jovinu odbranu. Ono što "zafali" skupićemo mi......
O B A V E Z N O ! ! !
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#284 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by -LIBERO- »

Subota u 13.00h!!!!!!
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#285 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Admir_1984 »

valterbranisarajevo wrote:MOLIM MOLIM sve političare koji ovo čitaju da sutra organizuju hitno zasjedanje gradskih i kantonalnih vlasti i da osiguraju novac za čika Jovinu odbranu. Ono što "zafali" skupićemo mi......
Ja mislim da ni cika Jovo ne bi pristao da mu neki ovdasnji politicari pomazu (finansijski), pa da kasnije moralishu i pricaju svasta, a znamo svi sta su mu uradili krajem 1992 i 1993 godine
Last edited by Admir_1984 on 04/03/2011 00:33, edited 1 time in total.
Shaco

#286 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Shaco »

Vrisnite više, pička vam materina!

Prije nego se stignete ibretiti zbog još jedne psovke tog nekulturnog stvora Nermina Čengića, pozvao bih vas da se prestanete praviti naivni i nevini. Svakim vašim mukom bol vam je sve veća.

Prije nego se stignete ibretiti zbog još jedne psovke tog nekulturnog stvora Nermina Čengića, pozvao bih vas da se prestanete praviti naivni i nevini. Svakim vašim mukom bol vam je sve veća.
Uhapsili su NAŠEG generala. Nisu uhapsili ni Srbina, ni Bošnjaka, ni Hrvata, nego NAŠEG generala JOVU DIVJAKA. Bez Jove mnogi od vas danas ne bi bili niti živi, ni u prilici da saznaju da je prema Interpolovoj potjernici naručenoj iz Srbije, on večeras uhapšen u Beču.
Ako imate još imalo obraza i držite do sebe, budite u ponoć ispred ambasade Austrije (Džidžikovac 7, Sarajevo) i normalnim protestom pokažite da niste izgubili sebe, i da vam je stalo do ljudi koji su vam sačuvali živote, i grad.

Nermin Čengić
bogoljub

#287 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by bogoljub »

Nije mi jasno zašto protest ispred Austrijske ambasade, a ne srbijanske!? :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
_AvAx_

#288 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by _AvAx_ »

Ajmo ima li sada ko iz drugih gradova da organizuje proteste ? Tuzla naprimjer ?
kamen spoticanja

#289 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by kamen spoticanja »

http://www.mfa.gov.tr/contact-us.en.mfa
deder i vi koji mail posaljite...nece skodit
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#290 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by plain vanilla »

Ne treba ih moliti, nego im narediti :oops:
I moraju dati novac, to je novac svih nas, pa nece se valjda kao za Iliju skupljati putem humanitarnog telefona?

Je li on to zasluzio?
Mr. Brightside

#291 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH

Post by Mr. Brightside »

.
Last edited by Mr. Brightside on 30/01/2012 18:14, edited 2 times in total.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#292 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by -LIBERO- »

bogoljub wrote:Nije mi jasno zašto protest ispred Austrijske ambasade, a ne srbijanske!? :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
Druze,jako je lako od austrijske ambasade,i to nizbrdno :D ,otici i do srbijanske..sto ce 99,99999% se i desiti.

Ja koliko imam info,sve grupe na FB su usaglasile da glavni skup bude u subotu u 13.ooh.
bogoljub

#293 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by bogoljub »

-LIBERO- wrote:
bogoljub wrote:Nije mi jasno zašto protest ispred Austrijske ambasade, a ne srbijanske!? :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
Druze,jako je lako od austrijske ambasade,i to nizbrdno :D ,otici i do srbijanske..sto ce 99,99999% se i desiti.

Ja koliko imam info,sve grupe na FB su usaglasile da glavni skup bude u subotu u 13.ooh.
O D L I Č N O ! ! !
afannedim

#294 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by afannedim »

armin.i.am wrote:Jovan Divjak je srbin.Ja postujem generala Divjaka = ja postujem srbe.
Srbin nije isto sto i cetnik.Ja mrzim cetnike.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
max07

#295 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by max07 »

macan prvi wrote:Malo popravljen tekst, saljite :)
Shaco wrote:Molim SVE clsnove ove grupe da slijedeci text posalju mailom na adresu austrijske Ambasade u Sarajevu.

Solidarität mit Jovan Divjak!

Ejup Ganic und Ilija Jurisic wurden aufgrund der nationalistischen serbischen Lobby zu Unrecht verhaftet und gedemütigt. Doch die Gerechtigkeit siegte, sie wurden freigesprochen und freigelassen.

Ejup Ganic fiel der nationalistischen serbischen Lobby vor der britischen Regierung. Ilija Jurisic wurde in Belgrad festgehalten.

Jovan Divjak ist ein weiterer Menschenrechtler und großer Humanist (jährlich verteilt seine Kinderhilfe-Organisation mehrere hundert Stipendien an Kinder in Bosnien-Herzegowina), der zu Unrecht verhaftet wurde. Diesmal an der schönen blauen Donau, in Wien. Das ist eine Schande fur Österreich, für Europa, für die ganze Welt. Wir sind ALLE Jovan Divjak und stehen zu ihm!!!

Ambasade BiH u Austriji:
Haris Hrle, ambasador
Tel.: +43 (0) 1 811 85 55
Fax:+43 (0) 1 811 85 69
e-mail: [email protected]

Ambasada Austrije u BiH:
Österreichische Botschaft Sarajewo
Dzidzikovac 7
BiH-71000 Sarajewo
Bosnien und Herzegowina
Tel: (+387/33) 279 400 ,
Fax: (+387/33) 668 339
E-Mail: [email protected]
jos malo prepravljeno
Last edited by max07 on 04/03/2011 00:43, edited 1 time in total.
valterbranisarajevo

#296 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Admir_1984 wrote:
Ja mislim da ni cika Jovo ne bi pristao da mu neki ovdasnji politicari pomazu (finansijski), pa da kasnije moralishu i pricaju svasta, a znamo svi sta su mu uradili krajem 1992 i 1993 godine
Ima i ta, ali ipak te budžetske pare su naše a ne njihove. Mi samo treba da tražimo da ih usmjere tamo gdje mi želimo. Oni su naš servis i neka se poklope ušima...Bitno je da ga oslobodimo a oni neka pričaju šta hoće. Mi smo na to navikli a čika Jovo je sigurno pogotovo oguglao na to....Ovo je ipak mišljenje moje malenkosti,a odlučiće većina...
Bullet Tooth Tony

#298 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Bullet Tooth Tony »

da kopiram sa prethodne stranice....i ovim se vodite

Predaja Sarajeva, sic! Niko mi ne može osporiti pravo da se zajedno s vama, Muslimanima i Hrvatima, građanima Sarajeva i cele Bosne i Hercegovine, borim za njenu slobodu.
Bole gnusne optužbe i uvrede, ali "dva prsta obraza" ne dam nikom. I dalje ću se boriti; niko mi ne može oduzeti to pravo da slobodno i srećno živim u Logavinoj ulici i šetam se Vilsonovim šetalištem.

Jovan Divjak
(Parsovići, decembar 1992)
Shaco

#299 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Shaco »

Covjek je iz Hadzica dosao pred ambasadu. Covjek borac, bez jedne noge. Samo da znate. Ne cekajte. Izlazite!!! Izadjite bar na ulicu. Umrite ako treba ali bar za istinu jer za to vrijedi umrijeti!
bogoljub

#300 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by bogoljub »

Treba svaki dan protestovati. Dok je vruće!
Taj prvi znak protesta i vika i galama i krik kada se desi on najviše utiče na stanje!
Post Reply