BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
zecko_kupuz

#276 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by zecko_kupuz »

Muslimović je ispao iz fore, realno, tako da je zabluda stavljati ga u prvi sastav u "značajnim" mečevima. Vedo također nije ništa istaknutiji, pokazalo se da nam trenutno igra s jednim pravim špicem najviše odgovara.

S druge strane, govori se da bi Medunjanin trebao biti u prvom timu s Misketom i Pjanićem. Ne znam koliko je to korisno ovaj put, teren je džombast i tri nejaka tehničara u vezi bi se lako mogli izgubiti. Ja ću baš k'o Bilić - "ne brine me igra, brine me razrovan teren". :lol:

I manite se kalkulacija, to je još jedna glupa bosanska osobina. :D ;-)
Stari

#277 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Stari »

Ja bih opet ... u duhu "uzdaj se u se i u ...." najvise volio da Bjelorusi igraju kako znaju i umiju.... sve dok im mi ne dodjemo tamo u Minsk...e onda mogu komotno se opustiti, oslabiti u formi, potcijeniti nas i sve to tako .... nakon sto ih mi oderemo ..mogu komforno ponovo fenomenalno zaigrati protiv bilo koga
Ridjobrki

#278 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Ridjobrki »

Jel' ovo Ekrem Jevrić počeo otvarati teme i daje im imena? :mrgreen:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#279 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by JoseMujica »

ko da gledam odraće nas...a mi ćemo onda kukati kako nas je zahebo sudija i plakati za popušenim šamsama
LSD

#280 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by LSD »

Miralem Pjanić, prvotimac francuskog Lyona, zbog povrede koju je zadobio u današnjoj trening-utakmici u Hrasnici, vjerovatno će propustiti sutrašnji trening, ali njegov nastup protiv Rumunije ne bi trebao biti upitan.

Pjanić je danas, desetak minuta prije kraja treninga, napustio teren, a prema svlačionici je otišao sa ledenom oblogom oko butnog mišića.

«Naš reprezentativac dobio je udarac u butni mišić, stvorio se malo veći hematom, ali se ne radi o ozbiljnijoj povredi. Bit će pošteđen sutrašnjeg treninga, a u zavisnosti od razvoja situacije možda će pauzirati i u petak», potvrdili su iz ljekarskog tima naše reprezentacije, uz naglasak da će naš veznjak biti spreman za duel sa Rumunima.

Sutrašnji trening na rasporedu je u 16.30 sati, također u Hrasnici.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Pocelo je sa pehovima :x ...valjda ce biti spreman do utakmice.
shalla

#281 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by shalla »

Ne mogu da vjerujem da nema muda da stavi malog Bešića u prvih 11, ubjedljivo naš najjači igrač u Atlanti i pritom jedini igrač u reprezentaciji koji zna smireno iznijeti loptu i napraviti smislenu tranziciju lopte iz odbrane u vezni red u trenucima kad je protivnik u napadu...
Njegovo iznošenje lopte se može izroditi u kontru a nešto mislim da će nam ta kontra biti najjači adut u subotu...

Selektore, nadam se da ćeš do subote promijeniti mišljenje :bih:
Mustang1

#282 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Mustang1 »

Nema on muda za svasta nesto..al ima muda da izgubi
Richard Peti

#283 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Richard Peti »

Ridjobrki wrote:Jel' ovo Ekrem Jevrić počeo otvarati teme i daje im imena? :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:
Obuca9

#284 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Obuca9 »

splend wrote:nit smo bas glupi nit smo bas talentovani :mrgreen: u oba je pogrijesio. cuj mi talentovani :thumbup: jedino u cemu imamo talent je pljuvanje svega i svakoga, i dizanje bezpotrebne euforije u svemu. mada ni rumuni nisu nista bolji od nas u svim navedenim kategorijama.
Da naša djeca imaju uslove kakve imaju Švabe, te da imaju trenere koji sprovode red, rad i disciplinu, vidio bi ti je li imamo talenat ili ne ;)

Ljudi s naseg prostora su itekako talentovani za sportove, pogotovo fudbal, ali i ono malo želje za treniranjem im ubijaju grbavi tereni, svlačionice bez struje i vode, pijani treneri, kafanski talovi i nedostatak sportskog života. Smiješno je vidjeti premijerligaške fudbalere kako po vazdan sjede i piju kafe, puše nargile, hrane se u fast-food restoranima i slično.
north

#285 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by north »

Muhamed Bešić, mladi fudbaler njemačkog bundesligaša Hamburgera za reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitovao je u novembru prošle godine kada smo u prijateljskoj utakmici savladali Slovake.

Od prve minute zaigrao je na gostovanju našeg državnog tima u Sjedinjenim Američkim Državama u porazu protiv Meksika, a selektor Safet Sušić najavljivao je nakon ove utakmice da bi Bešić mogao biti starter i u kvalifikacionom susretu protiv Rumunije.

Ipak, kako sada stvari stoje, ovaj fudbaler ostat će na klupi za rezervne igrače, a umjesto njega u startnu postavu «uskočit» će Haris Medunjanin. Ipak, to ne smeta našem internacionalcu...

"Osjećam se dobro i drago mi je što sam dobio poziv selektora Safeta Sušića. Reprezentacija mi je oduvijek bila san i nikada neću zaboraviti dan kada sam dobio prvi poziv», rekao je Bešić. Bešić, kao i ostali saigrači vjeruju da će reprezentacija BiH u subotu ostvariti pobjedu.

«Sigurno je da nam neće biti lako, jer Rumuni su iskusna reprezentacija kojoj je ovo posljednja šansa da ostanu u igri za plasman na Evropsko prvenstvo. Igrao sam za mladu reprezentaciju protiv Italije na Grbavici, ali jedva čekam da osjetim atmosferu u Zenici. Nadam se da ću dobiti priliku», rekao je Bešić.

Eh ovako bi trebalo da se voli svoja domovina.... :thumbup: ......Dečko kaže "nadam se da ću dobiti priliku" i pored toga što igra u jednom HSV-u.....neki neće ni da dođu na okupljanje, a kamoli da im se udari na ego pa da sjede na klupi.....
extraordinary

#286 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by extraordinary »

Ne znam koliko vi poznajete Rumune, ali prema trenutnim odnosima reprezentacija, nikako nam ne leži njihova igra. Mi igramo ofanzivnije, cilj nam je protivniku uzeti posjed i kontrolisati igru, na taj se način i branimo, a oni upravo protiv takvih ekipa dobro igraju. Jaki su pravo u kontrama, na tom i baziraju svoju igru i strah me je naše loše odbrane. Zato bih se složio sa Shallom da nam nazad treba Bešić, jer je brži, inteligentniji i tehnički potkovaniji od Mravca. Nadam se 4-5-1 formaciji sa povremenim transformacijama u 4-3-3, sa Medunjaninom, Misketom, i Rahimićem u sredini, i Lulićem i Pjanićem malo više na strani. Ne znam zašto mislite da bi po defaultu sa dva napadača mi bolje igrali i imali više prilika, nit je ovo Football Manager, niti imamo drugog dovoljno dobrog napadača pored Džeke, objektivno onako.
Baltazar_khan

#287 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Baltazar_khan »

ja bi lično volio da albanija mlatne bjelorusiju, jer bjelorusija ima 3 boda više od konkurenata za 2 mjesto. pobjedom u francuskoj puno su toga dobili, tako da navijam za albance u tom duelu. ne vjerujem da će iko do kraja kvalifikacija uzeti 3 bode francuskoj u parizu :roll:
solo2

#288 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by solo2 »

extraordinary wrote:Ne znam koliko vi poznajete Rumune, ali prema trenutnim odnosima reprezentacija, nikako nam ne leži njihova igra. Mi igramo ofanzivnije, cilj nam je protivniku uzeti posjed i kontrolisati igru, na taj se način i branimo, a oni upravo protiv takvih ekipa dobro igraju. Jaki su pravo u kontrama, na tom i baziraju svoju igru i strah me je naše loše odbrane. Zato bih se složio sa Shallom da nam nazad treba Bešić, jer je brži, inteligentniji i tehnički potkovaniji od Mravca. Nadam se 4-5-1 formaciji sa povremenim transformacijama u 4-3-3, sa Medunjaninom, Misketom, i Rahimićem u sredini, i Lulićem i Pjanićem malo više na strani. Ne znam zašto mislite da bi po defaultu sa dva napadača mi bolje igrali i imali više prilika, nit je ovo Football Manager, niti imamo drugog dovoljno dobrog napadača pored Džeke, objektivno onako.

Bravo majstore! :thumbup:

takodjer smatram da je 4-5-1 formacija najbolja - mislim da treba da kontrolisemo sredinu terena jer tu ima najvise kvaliteta, jedan spic je dovoljan - pogotovo jer svi znamo da je samo Dzekson klasa a ostali ili van forme ili fula, o odbrani nebih trosio rijeci svi znamo kakva je situacija.

-----------------Dzeko(Muslimovic)-----------
----Lulic(Ibro)-----Misimovic(Stilic)----Pjanic
--------Medunjanin(Salih)---Rahimic(Jahic)--
-Subasic---Spahic---Mravac(Besic)--Mujdza
----------------------Hasagic---------------------

u zagradi su izmjene: znam da Salihovic i Jahic nisu u kombinaciji i da bih Besica stavio uvijek prije Mravca alli eto da se zna za u buduce. Treba sto prije pozvati Cocalica i Hajrovica i onda mozemo poceti rjesavati problem zadnjih veznih i odbrane :bih:
takodjer treba zvati onog naseg golmana sto brani u Ceskoj (zaboravih mu ime), Sehic i Avdukic nemaju iskustvo za ovakve utakmice.

OVER & OUT
Last edited by solo2 on 23/03/2011 19:17, edited 1 time in total.
zlajapravaraja

#289 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by zlajapravaraja »

---------------Hasagic---------------

Mujdza------Besic-----Spahic----Lulic

----------Rahimic---Medunjanin-------

Pjanic---------Misimovic-------Stilic

----------------DIJAMANT-------------

Ovako Pape, ako Boga znas :D

Razbucacemo ih ko kesu :bih:
shalla

#290 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by shalla »

Kenan hasagic u avazu (ako im je vjerovati):
"U zadnje vrijeme u turskoj rijetko treniram, uglavnom samo dan uoci utakmice. Onda primim injekciju protiv bolova i tako branim" :shock:

Ne mogu da vjerujem, pape molim te se ne zajebaji i ne stavljaj ga na gol...
Bosanski_kralj

#291 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Bosanski_kralj »

Ovi naši igrači koda su od stakla. :-) Dođu na okupljanje zdravi, spremni, motivisani (kako to oni vole reći) i onda se povrijede na treningu. :x Čudno je što im se to (skoro) nikad ne dešava u klubu.
pirmin

#292 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by pirmin »

shalla wrote:Kenan hasagic u avazu (ako im je vjerovati):

Reci Boli da mu kaze...

:D :D
solo2

#293 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by solo2 »

pirmin wrote:

Reci Boli da mu kaze...

hahahahahhaha :D :dance: :bih: :thumbup:
Timotije

#294 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Timotije »

heja, heja, Securitatea.... :D !
Vrlo pogano skandiranje Partizanovaca sa tribina, dok je Belodedic igrao-odlicno- za C. Zvezdu, neposredno nakon Causekuovog pada u Rumuniji, mislim 1989!? (Sjeca li se ko toga ovdje....?)
Za mladju raju: Securitatea je bila Causeskuova tajna policija, strah i trepet u drzavi....
Miodrag malo sere, dize svjesno tenzije, bice tu svakakvih provokacija na terenu....Svjesni su i oni da im je ovo biti ili ne biti, iako su nas dosad redovno derali,nisu vise toliko samouvjereni, svjesni su svojih nedostataka i da je sad sve moguce, zbog toga ce i raditi sva moguca sranja...
Ne treba im ostati duzan, i "fino" ih docekati u Zenici, jer ne sumnjam da nas u revansu cekaju cetnicke zastave i raznorazni natpisi na tribinama... :(
Timotije

#295 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Timotije »

solo2 wrote:
pirmin wrote:

Reci Boli da mu kaze...

hahahahahhaha :D :dance: :bih: :thumbup:
Bio sam na stadionu, ovo mi je definitivno nasa najdraza pobjeda... :D
Pogotovo sto me kolege dan poslije nisu mogli ni pogledati na poslu... :)
ODVRATAN_i_GADAN

#296 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

Iiiiii jesmo li "najgluplji" ili "najludji" posto SADA u tekstu pise najludji!?
Mustang1

#297 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Mustang1 »

...
Last edited by Mustang1 on 23/03/2011 20:08, edited 1 time in total.
Mustang1

#298 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Mustang1 »

Pogresna tema .. :D
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

#299 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Faruk »

Timotije wrote:heja, heja, Securitatea.... :D !
Vrlo pogano skandiranje Partizanovaca sa tribina, dok je Belodedic igrao-odlicno- za C. Zvezdu, neposredno nakon Causekuovog pada u Rumuniji, mislim 1989!? (Sjeca li se ko toga ovdje....?)
.. :(
sjećam se ja
vjeruj da se njima još ledi krv u žilama na pomen iste
cyprus

#300 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by cyprus »

Belodedici: Bosanci su ludi i fanatični

Nekadašnji centarhalf beogradske Crvene zvezde sa kojom je osvojio Kup šampiona 1991. godine i bivši rumunski reprezentativac, Miodrag Belodedici, osvrnuo se na predstojeću utakmicu kvalifikacija za EURO 2012. u Poljskoj i Ukrajini, prilikom čega je Bosance nazvao ludim za fudbalom i fanatičnim.
Jedini rumunski igrač koji je osvojio titule evropskog klupskog prvaka sa dva različita kluba (Steaua iz Bukurešta i Crvena zvezda) izjavio je za tamošnje medije da su "Bosanci fanatični, imaju veliku želju za pobjedom, ali da se igrači Razvana Lucescua ne trebaju bojati tima Safeta Sušića".

Belodedici je rekao da se njegovi sunarodnjaci trebaju fokusirati na odbranu i pokušati iznenaditi našu selekciju brzim kontranapadima.

"Vidio sam šta su Bosanci u stanju uraditi. Oni su najluđi, najfanatičniji i gladni dobrih rezultata", rekao je igrač koji je u nekadašnju Jugoslaviju prebjegao iz Čaušeskovog režima.

Belodedici je rekao da reprezentaciju treba poštovati, ali da je se ne treba plašiti.

"U BiH živi miks Srba, muslimana i Hrvata i njihovi geni su posebni. Talentovani su u svemu što rade i godinama imaju velika sportska imena", rekao je Belodedici, čija će izjava zasigurno biti dodatni motiv našim reprezentativcima i navijačima uoči ključnog meča u ovim kvalifikacijama, koji se igra u Zenici ove subote.
Dobro, zna li se sad šta je istina i na kom je jeziku ovo Belodedici izjavio? Ako je na rumunskom, onda je vrlo moguće da su naši dični :D prevodioci prvobitno pogriješili... nekako mi ona rečenica nije zvučala smisleno :-D
Locked