e moji "navijači"

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Meho Kodro

#276 Re: e moji "navijači"

Post by Meho Kodro »

Torcida, prije i za vrijeme derbija

1987

#277 Re: e moji "navijači"

Post by 1987 »

Meho Kodro wrote:Torcida, prije i za vrijeme derbija

Jako kvalitetan video,svakako vrijedi pogledat pogotovo za one koji su u navijackim vodama. :thumbup:
no_mani=no_fjučr

#278 Re: e moji "navijači"

Post by no_mani=no_fjučr »

[imgImage][/img]

PARIS SG, Boulogne boys.Vrlo kreativna koreografija.
ganjeta

#279 Re: e moji "navijači"

Post by ganjeta »

„Sačekuša“ na poljski način
Stravični video: Navijači Wisle mačetama ubijaju suparnika

Code: Select all

http://--- NO LINKS ---/clanak/292819065579

:shock: :shock: :-) :-)
1987

#280 Re: e moji "navijači"

Post by 1987 »

ganjeta wrote:„Sačekuša“ na poljski način
Stravični video: Navijači Wisle mačetama ubijaju suparnika

Code: Select all

http://--- NO LINKS ---/clanak/292819065579

:shock: :shock: :-) :-)
Jedini koji ne idu na 'livade' i te takzovane fer tuce..
Vise balkan style :mrgreen:
KPNCTNJAH

#281 Re: e moji "navijači"

Post by KPNCTNJAH »

Ma dobro, nije ovo 'random' napadanje macetama... znaju oni koga su napadali i zbog cega ;-) to sto su u isto vrijeme i navijaci pored toga sto su kriminalci je druga stvar... imaju grupe koje treniraju s nozevima, macetama za te neke okrsaje, ali debilnije nesto od toga tesko da se moze vidjeti bilo gdje drugo... humanije mi je pucati u nekog, nego ga napasti ovako... :-)
ganjeta

#282 Re: e moji "navijači"

Post by ganjeta »

Pa upravo to Kristijane, ovo su kriminalne grupe koje su ujedno članovi navijačkih grupa, ali je bolesno i fuj svakako.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#283 Re: e moji "navijači"

Post by -LIBERO- »

ganjeta wrote:Pa upravo to Kristijane, ovo su kriminalne grupe koje su ujedno članovi navijačkih grupa, ali je bolesno i fuj svakako.
Po meni su oni bruka za navijacki pokret kao subkulturu uopste. Kriminal,dilanje,oruzije,machete :-) ,ubistva..psihopatija teska. Ne kontam ja tu pricu o dogovorenim tucama ,sa i bez oruzija,na nekim livadama recimo 5 dana prije/poslije tekme..udaljeni 200KM od prvog stadiona. Idite se baviti nekim borilackim sportovima,idite u one kaveze gdje se tuku do smrti i skacite po glavama jedni drugima. Meni je sve to jako daleko od izvorne price navijackog pokreta,gdje svi mi smo tu ZBOG KLUBA,i ljubavi prema njemu na prvom mjestu.
samo_ti

#284 Re: e moji "navijači"

Post by samo_ti »

S tim da su ovo vodje pojedinih ekipa i ide se na to da ih se bas dokrajci, skoro pa likvidacija, da ih se ubode, polomi i da vise nikada ne mogu trenirati...vec je objasnjeno da se svi oni obucavaju za nesto, jel borbe sakama ( klasicni borilacki sportovi ) i to ili borbe macetama ...ma sranje :-) ... pametnije nosati utoke ako je vec do toga doslo :D

ali osim toga, ima tu i drugih stvari, vecina ovih je u kriminalu, vidite auta, dzipovi ovo ono...i to je po meni obracun kriminalnih organizacija ali kod njih , navijacka akcija ...jbga mentalitet :D
Korisničkoime

#285 Re: e moji "navijači"

Post by Korisničkoime »

:shock: :shock: :shock: Jbt. ovi nisu normalni za ovog je smrtna kazna dušu dala.
ganjeta

#286 Re: e moji "navijači"

Post by ganjeta »

LIBERO A to ti je sve zbog globalne klime :D , jbg nema više ni na ulici tuče šakama, odma noževi,oružje i slične pizdarije. Pa tako i u navijačkom svijetu, to što Poljaci furaju te tuče pa i nije strašno po meni, na livadama 20 na 20, ili nebitno koliki broj. Ove stvari su strašne buraz, teški kriminalci i ubice se kriju iza navijačkih grupa i dešavaju se ubistva.

Jedino ovi u Cracowu nisu prisatali na te dogovrene tuče.
samo_ti

#287 Re: e moji "navijači"

Post by samo_ti »

Wisla ti ima najbrutalniju ekipu u Poljskoj, njihova ekipa Shark ti se i obucava za ove tuce sa macetama, nozevima i td... cisto da znas za ubuduce :)
1987

#288 Re: e moji "navijači"

Post by 1987 »

Po meni su oni bruka za navijacki pokret kao subkulturu uopste. Kriminal,dilanje,oruzije,machete :-) ,ubistva..psihopatija teska. Ne kontam ja tu pricu o dogovorenim tucama ,sa i bez oruzija,na nekim livadama recimo 5 dana prije/poslije tekme..udaljeni 200KM od prvog stadiona. Idite se baviti nekim borilackim sportovima,idite u one kaveze gdje se tuku do smrti i skacite po glavama jedni drugima. Meni je sve to jako daleko od izvorne price navijackog pokreta,gdje svi mi smo tu ZBOG KLUBA,i ljubavi prema njemu na prvom mjestu.[/quote]
U pravu si,zbog ovih i ovakvih nas normalne navijace nazivaju huliganima !
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#289 Re: e moji "navijači"

Post by -LIBERO- »

Milja Torcide sutra u Sarajevu.
slusaj vamo

#290 Re: e moji "navijači"

Post by slusaj vamo »

Kojim povodom?
Charuga
Globalni moderator

#291 Re: e moji "navijači"

Post by Charuga »

slusaj vamo wrote:Kojim povodom?
Turnir u malom fudbalu ..
pirmin

#292 Re: e moji "navijači"

Post by pirmin »

Vidio sam to sa Poljacima na tribini i prvo sto mi je palo na pamet je da ovoj
generaciji bagre jednostavno treba jedan rat, neki Hitler da ih napadne i slicno, da se istresu do besvjesti.Problem je jedino taj da bi se oni elegantno povuki a nahebali bi sasvim nevini ljudi.

Podrzavam ove njihove ugovorene tuce :thumbup: , bolje je da na miru razbijaju face jedni drugima po vukojebinama nego da frustrirani i nabrijani hodaju po gradu i maltretiraju obican narod.
ganjeta

#293 Re: e moji "navijači"

Post by ganjeta »

pirmin wrote: Podrzavam ove njihove ugovorene tuce :thumbup: , bolje je da na miru razbijaju face jedni drugima po vukojebinama nego da frustrirani i nabrijani hodaju po gradu i maltretiraju obican narod.
:thumbup:
slusaj vamo

#294 Re: e moji "navijači"

Post by slusaj vamo »

Plavih_11 wrote:
slusaj vamo wrote:Kojim povodom?
Turnir u malom fudbalu ..
Evo tek sad vidjeh da igrate prijateljsku s njima. Svasta iskusih na ovom internetu, al da moderator laze...
Imamopobjednika

#295 Re: FK Željezničar

Post by Imamopobjednika »

Uz duzno postovanje i uz svjestan rizik da cu vjerovatno popusiti ban radi ovoga sto cu napisati:
Meni su najgori ovi sto i nakon svega sto se danas desavalo prave razliku izmedju Dalmatinaca i Hercegovaca, kao eto ovi su fini i nisu nimalo iskvareni za razliku od ove rulje iz juznijih krajeva nase domovine. Nabijem na neku stvari Torcidu i Hajduk i kompletnu Dalmaciju! Kakve se vama stvari motaju po glavi pa da na tako naivan nacin branite ove. Je li to radi vasih ranijih lizanja sa Torcom i Torcidinim transovima na jugu? Da se razumijemo: meni je drago sto ste danas pokazali zube i niste dopustili gamadi da prlja nas grad. Ali ne mogu da vjerujem da medju vama jos uvijek postoje ljudi koji ce stati u odbranu Torcide. Ta ista Torcida, njihova prva ekipa je dolazila na utakmice Zrinjskog i Sirokog kao pomoc. Licno sam ih, svojim ocima, vidio ispred Bijelog Brijega kada nam (HZ) policija nije dala da udjemo na stadion. Od Sibenika do Dubrovnika su se dizale parole podrske "hrvatskoj braci" nakon nereda u Listici i ubistva pokojnog Vedrana. I dio vas i sada, nakon sto su napravili sranje u vasoj avliji, branite Splicane i galebove. Pa jeste li vi normalni?! Nije mi fakat cilj da vas provociram ali pojedince medju vama nikada necu moci shvatiti.
Last edited by Imamopobjednika on 06/10/2011 23:26, edited 1 time in total.
plejka2

#296 Re: FK Željezničar

Post by plejka2 »

Baudelaire wrote:Ja vam kažem, da se večeras nije desio Hajduk, prvi idući meč Sarajeva ili Želje protiv kluba sa hrvatskim predznakom bi svejedno bio belaj. Želji se s tog aspekta nema šta zamjeriti. Nemojte biti naivni pa ovo svoditi na puki huliganizam i na to da je slučajno došlo do ovakvog obračuna jer nije. Sve smišljeno i proračunato, sve sa ciljem rušenja Bosne i Hercegovine i izjednačavanja Sarajeva sa etnički čistim sredinama.
Normalno da je sve smisljeno nista nije slucajno.Ja koliko se sjecam zeljo kad je zadnji put gostovo u splitu isto je bilo cini mi se povodom godisnjice hajduka ili tako nesto(mozda grijesim) pa su bili belaji sa nekim nasim navijacima tamo zasuli ih kamenjem..
Njih smo danas docekali fino vidjelo se,setali su gradom ljudi im prilazili sve bilo za 10....dok nije dosla ova bagra da pravi belaj....
aj ako nista dobra lekcija za ubuduce...
missko

#297 Re: FK Željezničar

Post by missko »

Baudelaire wrote:Ja vam kažem, da se večeras nije desio Hajduk, prvi idući meč Sarajeva ili Želje protiv kluba sa hrvatskim predznakom bi svejedno bio belaj. Želji se s tog aspekta nema šta zamjeriti. Nemojte biti naivni pa ovo svoditi na puki huliganizam i na to da je slučajno došlo do ovakvog obračuna jer nije. Sve smišljeno i proračunato, sve sa ciljem rušenja Bosne i Hercegovine i izjednačavanja Sarajeva sa etnički čistim sredinama.
Ovo ti ima smisla. Kad se pogleda situacija Sarajevo-Leotar ili Slavija i Zeljo Borac BL i sada Hajduk i Velez -Zrinjski i meni dolazi na pamet ideja da neko koristi mase da razbija drzavu koja jos nije ni vlast formirala ako se i moze nazvati drzavom. Mislim ako bi se plasirali direkt kao reprezentacija na evropsko, da bi nam ponovo u drzavi napravili gradjanski rat.
alphonse kauders

#298 Re: FK Željezničar

Post by alphonse kauders »

U svakom slučaju ovdje se treba pozvati na odgovornost policijski komesar jer:

a) ništa nisu uradili da spriječe upad prve grupe huligana na jug; i

b) preko pola sata su nijemo posmatrali masakr kod Elektroprivrede
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#299 Re: FK Željezničar

Post by Admir_1984 »

Pa valjda podatak da su nerede poceli navijaci koji su izasli iz buseva Tomislavgrad (livnom tomislavgrad, posusje, siroki...) sve govori o motivima i eventualnim huskanjem sa vrha, a znamo vec od koga to sve dolazi

Ovo im je bila idealna prilika za to, oni se loze na hajduk i dinamo, eventualno bila niska cijena prevoza, pun qrac balavaca bio, bilo desetak koju su znali sta im je cilj i sto dolaze (vjerovatno placenici) i to je to. A da je igrao npr zrinjski ili shiroki tesko bi se nashlo ljudi za tri busa, tj i jedan bi im bio previshe
LSD

#300 Re: FK Željezničar

Post by LSD »

Image

To je ta koreografija koja je od ranije bila postavljena i pripremljena i koju su oni sjebali par sati prije tekme.
Policija ih uvela na stadion i mogli raditi šta su htjeli, ko na Poljudu su se osjecali.
Kakva glupost i propust :!: :shock: ...i naravno da policija nece odgovarati za ovakav propust (jer taj propust je bio uzrok onom svom kasnijem haosu na ulicama)...kome ima policija polagati racune u ovoj našoj jadnoj državi :? nema kome.
Locked