Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
aleDP

#276 Re: Edin Džeko...

Post by aleDP »

Šutnuli su Adebayora kojeg su platili isto kao i Džeku, mislim čak i malo više, šutnut će i njega.

Kod njih je to normalna stvar. Klub bez plana, bez programa, bez ideje...govorili smo neki da se dobro zaje*ao što je otišao tamo, potvrdit ćete to i vi ostali, samo polako.

I nemojte mi samo sad, City je bio jedini izbor, da ne crknem od smijeha... :lol:
ganjeta

#277 Re: Edin Džeko...

Post by ganjeta »

Ko je po tebi bio druga opcija i jos da je finansiski zadovoljavala onog mrmonju Henesa :?:
Joey Tribbiani

#278 Re: Edin Džeko...

Post by Joey Tribbiani »

Šutnuli su Adebayora kojeg su platili isto kao i Džeku, mislim čak i malo više, šutnut će i njega.

Kod njih je to normalna stvar. Klub bez plana, bez programa, bez ideje...govorili smo neki da se dobro zaje*ao što je otišao tamo, potvrdit ćete to i vi ostali, samo polako.

I nemojte mi samo sad, City je bio jedini izbor, da ne crknem od smijeha...
___________________________________________________________________________________________________

vdje se prvo govorilo dok odradi koji trening s ekipom, pa onda dok odigra par utakmica, sad kad dođe proljeće...pa vi stvarno nećete da vidite realno stanje...

Lažete sami sebe..
____________________________________________________________________________________________________

Ja goru ekipu od ovog City-ja nisam gledao.

Koji plaćenici, koji boli*urci, majko mila.

Džeko se uklopio u to. Propast će k'o žeton. Sam si je izabrao. Poletio za parama, obit će se o glavu, kad tad.

Što duže ostane tamo, više će propasti. Još jedan u nizu dokaza je i današnja utakmica. On ide silaznom putanjom, ni sjena onog starog Džeke. Možda nije igrač za jaku ligu, možda je precjenjen, ali siguran sam da bi u normalnijoj ekipi od ove skupine plaćenika, bio dosta bolji. Ovako će na klupu i čekati posudbu u neki Fulham ili West Ham.
___________________________________________________________________________________________________

Ljudi, jel se vi zezate?

Stvarno ne vidite da Džeko u onoj ekipi meda s kašike ne može?

A jbte, pa koliko vam još utakmica treba...

fakat nisam mogao više...raja evo podsjetio sam vas na savjete jednog od stručnjaka na forumu. Zahvaljujem se što mi je otvorio oči
SeleneY

#279 Re: Edin Džeko...

Post by SeleneY »

ovi novinari prave veliki pritisak,a narod je jos gori sto sudjeluju u njemu!Jucer je sjajno odigrao po meni,fizicki je postao jaci i bolji!Definitivno najslabija karika predstavlja trener koji ne zna rasporediti i motivisati igrace!Opet me ne cudi,jer italijani su uvijek fokusirani na zadnju liniju!Medutim pored jako dobre partije jucer,razocaran sam sto je Edin izasao,dokaz vise sta klub treba ciniti!Ocito pravi rat na terenu za loptu,i nadam se da ce Dzeko izaci kao pobjednik u buducim utakmicama!
aleDP

#280 Re: Edin Džeko...

Post by aleDP »

Joey Tribbiani wrote: fakat nisam mogao više...raja evo podsjetio sam vas na savjete jednog od stručnjaka na forumu. Zahvaljujem se što mi je otvorio oči
Nema na čemu. Barem si kulturan. :thumbup: Trebali bi i ostali, barem da priznaju kad sam pod nick-om @juventus, govorio od početka da je ovaj transfer osuđen na propast.

Vjerujem da ću opet dobiti ban zbog mišljenja koje se razlikuje od mišljenja moderatora. Zajedno ću ga dobiti sa onima koji me budu vrijeđali i pisali mi gadosti. Ja zbog svog mišljenja koje nije uvredljivo, oni zbog psovki. Tu je to negdje.

Ali nije me briga. Neću odustati od svog mišljenja koje je ispravno, makar morao 10 nick-ova napraviti.

I slijepi će progledati. Ćao. :run:
burek_in_space

#281 Re: Edin Džeko...

Post by burek_in_space »

Zar nije zhalosno kako si sam sebi replicirao negdje na onoj temi koja je zatvorena, potvrdjujuci shta "druga strana" kazhe?! :(
aleDP

#282 Re: Edin Džeko...

Post by aleDP »

Nemam pojma o čemu pričaš.

Imam jedan stav od kada sam čuo za transfer i nisam sekunde promjenio mišljenje, za razliku od većine ovdje.

Volim Džeku, krivo mi na njega što su mu pare toliko presudne (ili ga menadžer nagovara na to), City je vještački klub pun plaćenika koji su tu isključivo radi para, nezdrava sredina, Edin neće uspjeti tamo, nema mu napretka dok ne ode...to je ukratko.

E sad šta sam ja replicirao sebi, o čemu ti pričaš, pojma ja nemam.
and

#283 Re: Edin Džeko...

Post by and »

aleDP wrote:Nemam pojma o čemu pričaš.

Imam jedan stav od kada sam čuo za transfer i nisam sekunde promjenio mišljenje, za razliku od većine ovdje.

Volim Džeku, krivo mi na njega što su mu pare toliko presudne (ili ga menadžer nagovara na to), City je vještački klub pun plaćenika koji su tu isključivo radi para, nezdrava sredina, Edin neće uspjeti tamo, nema mu napretka dok ne ode...to je ukratko.

nemaš ti pojma
zilla_

#284 Re: Edin Džeko...

Post by zilla_ »

Morao je otići u city jer su jedini oni ponudili konkretnu ponudu... da je ostao u wolfsburgu nebi nimalo bolje prošao... sad bi se u BL morao boriti za opstanak :lol: :lol: :lol:

Za mene je najveći problem što se Bolateli vraća jer dok su igrali s njim koliko toliko im je dobro išlo... Siguran sam da ćemo u napadu gledati njega i teveza a dđeko će ulaziti s klupe... tu je jedna tužna istina i moraćemo se pomiriti s njom... ove manćinijeve izjave upravo upućuju na to da priprema teren za takav potez... "džeko mora naći formu" "za džeku je najbolje da trenira" i sl gluposti...

Sljedeća sezona će bit druga priča jer jedan od njih dvojice (bolateli, tevez) sigurno odlazi, vjerovatno je to tevez... moguće da su se već dogovorili s njim da smire malo situaciju do kraja sezone...
Gandalf

#285 Re: Edin Džeko...

Post by Gandalf »

Neki već sada tvrde "Džeko je gotov, nema ništa od njega" - Mene interesuje šta će biti sa Džekijem ako sljedeću tekmu zabije 2 gola - a ako City u naredne 4 utakmice bude izvlačio nule da li će to biti više krivnja trenera koji ima igrače plaćene tonom zlata a ne zna ih motivisati i rasporedit' po terenu - previše brzate sa zaključcima - niti je Džeko gotov jer da se ovako lako predavao ne bi on nikad dalje od svog solitera odmak'o a niti je mancini upisan u nekom registru u Manchesteru kao vlasnik kluba sa doživotnim mandatom.
and

#286 Re: Edin Džeko...

Post by and »

zilla_ wrote:Morao je otići u city jer su jedini oni ponudili konkretnu ponudu... da je ostao u wolfsburgu nebi nimalo bolje prošao... sad bi se u BL morao boriti za opstanak :lol: :lol: :lol:

Za mene je najveći problem što se Bolateli vraća jer dok su igrali s njim koliko toliko im je dobro išlo... Siguran sam da ćemo u napadu gledati njega i teveza a dđeko će ulaziti s klupe... tu je jedna tužna istina i moraćemo se pomiriti s njom... ove manćinijeve izjave upravo upućuju na to da priprema teren za takav potez... "džeko mora naći formu" "za džeku je najbolje da trenira" i sl gluposti...

Sljedeća sezona će bit druga priča jer jedan od njih dvojice (bolateli, tevez) sigurno odlazi, vjerovatno je to tevez... moguće da su se već dogovorili s njim da smire malo situaciju do kraja sezone...
baš je manćini u toj izjavi koju su novinari izokretali na sve strane,rekao da je edinu potrebno da što više igra,da bi se bolje upoznao sa timom.nisam siguran da na klupi može igrati i upoznati saigrače?
Topla voda

#287 Re: Edin Džeko...

Post by Topla voda »

fol je u tome sto siti kupuje igrace koji ce donijeti prevagu na terenu.to ja bila namjera kad su kupili dzeku.
on moze dati dva u sljedecoj,pa ako tri tekme ne da gol,opet ce biti na ledu..

on nije doveden da zabije 8 komada,mogli su nac takvog u ipsvicu il barnetu..on je doveden da zabija 20+ i ako to ne bude uradio u sljedecoj sezoni,letice ko fisek.

druga je stvar koliko bi bilo koji igrac na svijetu mogao donijeti prevagu za siti kontra junajteda i arse,pored mancinija i njegovog nekreativnog poimanja igre.i ako bi se trazio taj igrac sigurno bi bio igrac sredine terena ,a ne napadac.

u ovom timu zlatan ne bi primo dvije lopte....bolje im je i korisnije kupiti matu, niku kranjcara i adamsa iz blekpula,nego dovodit nove napadace iz italije.
Gandalf

#288 Re: Edin Džeko...

Post by Gandalf »

Topla voda wrote:fol je u tome sto siti kupuje igrace koji ce donijeti prevagu na terenu.to ja bila namjera kad su kupili dzeku.

on nije doveden da zabije 8 komada,mogli su nac takvog u ipsvicu il barnetu..on je doveden da zabija 20+ i ako to ne bude uradio u sljedecoj sezoni,letice ko fisek.

druga je stvar koliko bi bilo koji igrac na svijetu mogao donijeti prevagu za siti kontra junajteda i arse,pored mancinija i njegovog nekreativnog poimanja igre.i ako bi se trazio taj igrac sigurno bi bio igrac sredine terena ,a ne napadac.

u ovom timu zlatan ne bi primo dvije lopte....bolje im je i korisnije kupiti matu, niku kranjcara i adamsa iz blekpula,nego dovodit nove napadace iz italije.
Prvi koji će platiti za loše igre Citya je mancini - ima lik sve a ne zna ih posložit' - nisu ni šeici ludi da mu daju još 100-200 miliona na ljeto - jeftinije će biti u ovakvoj situaciji da se riješe mancinia
hau jes no

#289 Re: Edin Džeko...

Post by hau jes no »

aleDP wrote:Nemam pojma o čemu pričaš.

aha trebao je zavrsiti u serie a sa pepeom, iaqintom i ostalim antitalentima gdje bi jos gore prosao. balotelli: lakse je davati golove u engleskoj nego u italiji.
shalla

#290 Re: Edin Džeko...

Post by shalla »

Topla voda wrote:fol je u tome sto siti kupuje igrace koji ce donijeti prevagu na terenu.to ja bila namjera kad su kupili dzeku.

Vjerujem da si mislio na Charlie Adama :-D
Ma džaba bi im i on bio kad bi kreten opet izveo tri defanzivna vezna koji nisu skloni kreaciji ni kad igraju PES...

Vjeruj mi da ne znam trenera koji sa ovakvim napadačkim talentom počinje sa ovoliko defanzivnom formacijom, pa jbt i Mourinho koji je u Interu težio destrukciji je igrao ofanzivnije :-)
Baron_Samedi

#291 Re: Edin Džeko...

Post by Baron_Samedi »

Ja kad sam prije mjesec-dva, napisao da je Mancini najslabija karika, neki su mislili da je preuranjeno. Medjutim, ne zivicira me samo Mancini, nego i sve oko tog kluba. Sve je naopako. Vise nije samo do Teveza, nego mi sad i onaj moljac Silva ide na neku stvar. Ne razumijem njegovu ulogu na terenu. Nesto, kao, trckara po centru, ulazi na krilo..a nikakva efekta. I jos je sebican. Play nikad nece biti, krilo i zadnji vezni, jos manje...Da ne pocinjem opet. Nedavno sam ih sve secirao.

Pastore bi bio odlicno pojacanje. Mladja kopija Kake. Ali samo kad zamislim da je i taj Pastore Argentinac, kao i Onaj- opet ne vidim perpsektivu za Edina. Dva klasna pojacanja na krilu su takodjer nuzna.

Elem, Dzeku odsad komentarisem samo u kontekstu izdanja u repki, i cekam transfer u ozbiljan klub. Sa smecarskim klubom sam zavrsio.
2407

#292 Re: Edin Džeko...

Post by 2407 »

Baron_Samedi wrote:Ja kad sam prije mjesec-dva, napisao da je Mancini najslabija karika, neki su mislili da je preuranjeno. Medjutim, ne zivicira me samo Mancini, nego i sve oko tog kluba. Sve je naopako. Vise nije samo do Teveza, nego mi sad i onaj moljac Silva ide na neku stvar. Ne razumijem njegovu ulogu na terenu. Nesto, kao, trckara po centru, ulazi na krilo..a nikakva efekta. I jos je sebican. Play nikad nece biti, krilo i zadnji vezni, jos manje...Da ne pocinjem opet. Nedavno sam ih sve secirao.

Pastore bi bio odlicno pojacanje.
Mladja kopija Kake. Ali samo kad zamislim da je i taj Pastore Argentinac, kao i Onaj- opet ne vidim perpsektivu za Edina. Dva klasna pojacanja na krilu su takodjer nuzna.

Elem, Dzeku odsad komentarisem samo u kontekstu izdanja u repki, i cekam transfer u ozbiljan klub. Sa smecarskim klubom sam zavrsio.
Mislim da je Pastore malo mudriji od Dzeke sto se tice buducnosti i transfera. Skoro u jednom intervjuu je na pitanje novinara:" Real ili Barcelona?" momak odgovorio:" Juventus. Iako nisu bolji, u njemu cu dobiti puno vise porstora za igru a ja zelim da igram. Kada budem stariji mozda i razmislim o Realu ili Barceloni." :)

Iako nije direktno nista rekao za MCFC, iz ovog se sasvim ocito vidi u kojem pravcu Pastore razmislja.
burek_in_space

#293 Re: Edin Džeko...

Post by burek_in_space »

16. Feb. 2011. 18:39 Banned user for reason “zabranjeno kloniranje nickova”
» aleDP
jasko_ba

#294 Re: Edin Džeko...

Post by jasko_ba »

a bog te, strucnjaka na svakoj temi
i onda se cude sto raja sve manje i manje cita i ucestvuje u raspravama :roll:
Mustang1

#295 Re: Edin Džeko...

Post by Mustang1 »

Sta je ovo ba :-) Koji balo je ovo piso u pm pa ovo je u rangu moje komsinice Zahide zvane CNN

Da li se Edin Džeko usrećio odlaskom u Manchester City?

Manchester City definitivno nije klub za našeg velemajstora Edina Džeku. Prava je šteta što je naš robusni napadač u društvu arogantnog i sebičnog, prgavog Teveza....
Istog takvog Tourea, ili Kolarova koji samo što se nije posvađao s Džekom večeras u Solunu zbog jedne lopte pri kraju prvog poluvremena, kad mu je Edin skinuo loptu s noge.

Tek ćemo svi žaliti što više ne možemo užvati u Džekinim majstorijama, jer naprosto igraču njegovih referenci i kvaliteta ne odgovara onakav tim kakav je Manchester City.

Džeku niko ne voli od saigrača, ne dodaju mu lopte i svi žele da ga eliminišu iz sastava u kojeg je skrhano stotine miliona eura. Nijedan od tih zvijezda građana sinoć u Solunu nije opravdao niti jednu jedinu funtu, osim možda Džeke, koji se ipak trudio, sam sebi stvarao prilike i prostor, ali sam će teško moći išta napraviti. Smiješno je i nevjerovatno izgledalo u jednom trenutku u drugom poluvremenu kad se Džeko našao na poziciji desnog beka u svom šesnaestercu.

Džekin problem koji mu stvara dodatnu poteškoću je taj što se uvijek mora vratiti duboko u polje odbrane kako bi se izborio sam za loptu. Tevez, Silva, Kolarov ili Toure nikad mu je neće dodati u izglednoj poziciji, kad je Džeko bez lopte i kad je ustvari najopasniji, u utrčavanju iza protivničkih igrača i kad mu se pravovremeno uputi lopta u prazan prostor. Na taj je način Džeko postigao većinu svojih golova u dresu reprezentacije BiH i Wolfsburga. Toga, nažalost, nema u Manchester City-ju, baš kao što nema nekadašnjih Džekinih očiju na terenu što je bio Zvjezdan Misimović i u dresu reprezentacije i u Wolfsburgu.

Prava je šteta što sinoć nije ušao onaj sjajan Džekin šut glavom. Mnogo bi značio na samopouzdanju i razbijanju tog obruča koji sve jače steže našeg reprezentativca.

Ovako, ostala je još jedna očajna nula na kontu građana, bez ispaljenog metka, i još jedna surova spoznaja da se naš reprezentativac nije usrećio odlaskom na Otok. Nažalost, ali je tako. Stagnacija i City-ja i Edina Džeke se nastavlja...Jer, napadači ostaju upamćeni po golovima, a dobra dodavanja i prilke budu zaboravljeni za pet minuta.

Autor:
Nermin Bise
sportin . ba
headbanger

#296 Re: Edin Džeko...

Post by headbanger »

Bubalo1 wrote:Sta je ovo ba :-) Koji balo je ovo piso u pm pa ovo je u rangu moje komsinice Zahide zvane CNN

Da li se Edin Džeko usrećio odlaskom u Manchester City?

Manchester City definitivno nije klub za našeg velemajstora Edina Džeku. Prava je šteta što je naš robusni napadač u društvu arogantnog i sebičnog, prgavog Teveza....
Istog takvog Tourea, ili Kolarova koji samo što se nije posvađao s Džekom večeras u Solunu zbog jedne lopte pri kraju prvog poluvremena, kad mu je Edin skinuo loptu s noge.

Tek ćemo svi žaliti što više ne možemo užvati u Džekinim majstorijama, jer naprosto igraču njegovih referenci i kvaliteta ne odgovara onakav tim kakav je Manchester City.

Džeku niko ne voli od saigrača, ne dodaju mu lopte i svi žele da ga eliminišu iz sastava u kojeg je skrhano stotine miliona eura. Nijedan od tih zvijezda građana sinoć u Solunu nije opravdao niti jednu jedinu funtu, osim možda Džeke, koji se ipak trudio, sam sebi stvarao prilike i prostor, ali sam će teško moći išta napraviti. Smiješno je i nevjerovatno izgledalo u jednom trenutku u drugom poluvremenu kad se Džeko našao na poziciji desnog beka u svom šesnaestercu.

Džekin problem koji mu stvara dodatnu poteškoću je taj što se uvijek mora vratiti duboko u polje odbrane kako bi se izborio sam za loptu. Tevez, Silva, Kolarov ili Toure nikad mu je neće dodati u izglednoj poziciji, kad je Džeko bez lopte i kad je ustvari najopasniji, u utrčavanju iza protivničkih igrača i kad mu se pravovremeno uputi lopta u prazan prostor. Na taj je način Džeko postigao većinu svojih golova u dresu reprezentacije BiH i Wolfsburga. Toga, nažalost, nema u Manchester City-ju, baš kao što nema nekadašnjih Džekinih očiju na terenu što je bio Zvjezdan Misimović i u dresu reprezentacije i u Wolfsburgu.

Prava je šteta što sinoć nije ušao onaj sjajan Džekin šut glavom. Mnogo bi značio na samopouzdanju i razbijanju tog obruča koji sve jače steže našeg reprezentativca.

Ovako, ostala je još jedna očajna nula na kontu građana, bez ispaljenog metka, i još jedna surova spoznaja da se naš reprezentativac nije usrećio odlaskom na Otok. Nažalost, ali je tako. Stagnacija i City-ja i Edina Džeke se nastavlja...Jer, napadači ostaju upamćeni po golovima, a dobra dodavanja i prilke budu zaboravljeni za pet minuta.

Autor:
Nermin Bise
sportin . ba
ma stipu BA ovo neki balo prepisuje postove sa ovog foruma

i ovom prilikom bi pozvao strucnjaka mancinija da ode kod Wengera na instrukcije
ultima_palabra

#297 Re: Edin Džeko...

Post by ultima_palabra »

:lol: E svako danas može biti sportski novinar... pa par ljudi sa foruma je izmislilo tu profesiju za sve ove koji danas pišu :oops:
Dialer

#298 Re: Edin Džeko...

Post by Dialer »

Stvarno sramotan text :|
quasar

#299 Re: Edin Džeko...

Post by quasar »

Gledam sinoć ona dva giganta. Pa tamo ko da svaki igrač ima GPS. Lopte lete preko pola terena precizno do slobodnog igrača. Ljudi vezu igru, a šanse se redaju. Džekson da je imao pola onakvih na bilo kojoj utakmici nagurao bi bar dva gola.
Obuca9

#300 Re: Edin Džeko...

Post by Obuca9 »

2407 wrote:
Baron_Samedi wrote:Ja kad sam prije mjesec-dva, napisao da je Mancini najslabija karika, neki su mislili da je preuranjeno. Medjutim, ne zivicira me samo Mancini, nego i sve oko tog kluba. Sve je naopako. Vise nije samo do Teveza, nego mi sad i onaj moljac Silva ide na neku stvar. Ne razumijem njegovu ulogu na terenu. Nesto, kao, trckara po centru, ulazi na krilo..a nikakva efekta. I jos je sebican. Play nikad nece biti, krilo i zadnji vezni, jos manje...Da ne pocinjem opet. Nedavno sam ih sve secirao.

Pastore bi bio odlicno pojacanje.
Mladja kopija Kake. Ali samo kad zamislim da je i taj Pastore Argentinac, kao i Onaj- opet ne vidim perpsektivu za Edina. Dva klasna pojacanja na krilu su takodjer nuzna.

Mislim da je Pastore malo mudriji od Dzeke sto se tice buducnosti i transfera. Skoro u jednom intervjuu je na pitanje novinara:" Real ili Barcelona?" momak odgovorio:" Juventus. Iako nisu bolji, u njemu cu dobiti puno vise porstora za igru a ja zelim da igram. Kada budem stariji mozda i razmislim o Realu ili Barceloni." :)

Iako nije direktno nista rekao za MCFC, iz ovog se sasvim ocito vidi u kojem pravcu Pastore razmislja.
Ne možeš porediti Pastorea i Džeku, jer je ovaj prvi 3 godine mlađi od njega. Nije ni Džeko s 21 letio bilo gdje, nego je ostao u Wolfsburgu do 24. godine i pobogu ljudi, pa i ćoravom je bilo jasno da je on ove zime morao promjeniti sredinu. Jednostavno on u onom Wolfsburgu više nije imao nikakvu perspektivu i svaki dan ostanka tamo samo bi mu stvorio kontra-efekat. Pitaću te kad njemu budu 24, a Juventus i dalje bude samo sanjao o Ligi prvaka, a u EL ispadao odmah u grupnoj fazi od nekakvoh Lecha, da li mu je draže ostati u Torinu ili ići u Real/Barcu, pa čak i u City.

S druge strane, on još nije upotpunosti spreman za engleske lige. Ko je gledao City kad je Džeko igrao od početka, mogoa je vidjeti da od njega nema ništa zadnjih 30 minuta i to je jedini razlog zašto ga Mancini ostavlja na klupi, jer smatra da mu trenutno puno više može koristiti kad uđe pred kraj svjež i odmoran (kao protiv Uniteda), nego kad igra od početka, pa se potroši već do poluvremena. Nije fudbal PES, pa da samo odeš na "game plan" poredaš igrače i igraš. Treba njemu vremena i zato ima pola godine da se navikne, a onda ćemo ga tek dogodine kad krene nova sezona moći ocjenjivati koliko je i da li je uspio.
Post Reply