Šta nakon razvoda!?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Marcello

#276 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Marcello »

1906 wrote:rijetko ko ce odmah se bacit na temu podjele imovine, prije nego porazgovarate uopste o razdvajanju, a s kim ce dijete itd a cak i da mu je to prvo na pameti, nije nista do slijed predhodnih dogadjaja, vec ocekivane rastave :)
Da, znam, ali tu sam pisao o materijalistima, ne o svim ljudima. :) Dakle o nekome ko te nakon (primjera radi) 10 godina braka ne pita "na koji način zajednički možemo brinuti o našem djetetu sa ciljem njegovog kvalitetnijeg razvoja", nego "ja bih uzela ovaj automobil, mislim da je ipak više moj nego tvoj jer sam ga jučer odvezla na pranje, reci mi šta ti misliš o tome". Nemoj mi samo reći da ovakvi slučajevi ne postoje? :)
1906 wrote:zapocinjati skroz od pocetka, tako sa materijalnog aspekta, po meni, danas je jako nezrelo :D (izraz koji vise pase je glupo, al ajde )
U pravu si, to jeste jako nezrelo razmišljanje, i u principu ovdje jako nezrelo razmišljam, ali fora je u jednom... Kada brišem nešto onda brišem i emocije, a one su ugrađene u sve ovo što sada posjedujemo, jer smo sve to kupili zajedničkim odabirom. Možda bi to bio odgovor na ovo pitanje?
1906 wrote:to je kao da napustas firmu, dobijes otpremninu, za sve one godine suradnje :) jer samo ste to i ostali, suradnici, kad se potrosi sve ostalo i odlucite se razic
Meni bi bio dovoljan samo laptop i stara kuća od djeda koju bih renovirao, jer nakon toga više ne bih "imao velikih planova". U elektrotehnici ljudi to stanje zovu "zamorom materijala". :)
1906

#277 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by 1906 »

Marcello wrote:
Da, znam, ali tu sam pisao o materijalistima, ne o svim ljudima. :) Dakle o nekome ko te nakon (primjera radi) 10 godina braka ne pita "na koji način zajednički možemo brinuti o našem djetetu sa ciljem njegovog kvalitetnijeg razvoja", nego "ja bih uzela ovaj automobil, mislim da je ipak više moj nego tvoj jer sam ga jučer odvezla na pranje, reci mi šta ti misliš o tome". Nemoj mi samo reći da ovakvi slučajevi ne postoje? :)
ako bi to bio slucaj:
do tad si mogao sto puta prepoznat s kim zivis :) i ocekivat takvo nesto i takav stav
i tada apsolutno ne bi trebao bit razocaran :)
e onda bi vec mogao dijelit vasu imovinu ispravnije
Marcello wrote: U pravu si, to jeste jako nezrelo razmišljanje, i u principu ovdje jako nezrelo razmišljam, ali fora je u jednom... Kada brišem nešto onda brišem i emocije, a one su ugrađene u sve ovo što sada posjedujemo, jer smo sve to kupili zajedničkim odabirom. Možda bi to bio odgovor na ovo pitanje?
da da, pa eto, to sto nije sitnica, a ti prodaj pa podijeli novac, apsolutno te nista onda nece podsjecati
toliko je nacina :)
Marcello wrote: Meni bi bio dovoljan samo laptop i stara kuća od djeda koju bih renovirao, jer nakon toga više ne bih "imao velikih planova". U elektrotehnici ljudi to stanje zovu "zamorom materijala". :)
aj ufatila sam da imas stan od 64 kvadrata, djedovu kucu :D jos nesto? :lol:
Marcello

#278 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Marcello »

1906 wrote:ako bi to bio slucaj: do tad si mogao sto puta prepoznat s kim zivis :) i ocekivat takvo nesto i takav stav i tada apsolutno ne bi trebao bit razocaran :) e onda bi vec mogao dijelit vasu imovinu ispravnije da da, pa eto, to sto nije sitnica, a ti prodaj pa podijeli novac, apsolutno te nista onda nece podsjecati toliko je nacina :)
Ono u stilu "povoljno prodajem namještaj radi razvoda"? :D :D :D :D

Razumijem ja tebe i u pravu si za sve što si rekla, ali meni se jednostavno sve to gadi, mada ni sam ne znam radi čega. :)

Malo glupavo, ali pokušat ću objasniti... Primjera radi... Kupujemo neki bezvezni televizor, ona odabere neku marku, ja neku, probavamo ga, podbadamo se u stilu "imaš jako istančano osjetilo za ukus kao da ti je tata pravi pravcati *Kinez*" (mislim da ti neće biti teško skontati zašto baš Kinez s obzirom na kvalitet njihovih proizvoda), onda se smijemo, i ooooo da.... zajebavamo i prodavače... i na kraju zajedno odaberemo nešto pa odemo kući zagrljeni... I sada dolazi dan D.... :D Trebamo se rastat, i sad puca priča oko toga "čiji je televizor"... Pa eto ti sve, ne želim ništa, ne treba mi... Jeb'o televizor... :)
1906 wrote:aj ufatila sam da imas stan od 64 kvadrata, djedovu kucu :D jos nesto? :lol:
I laptop? :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#279 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Truba »

Marcello wrote:
Karabaja wrote:Ma ja joj ovo o sexu ne vjerujem :D Konkretno da se 2,5 godina nije sexala i da se ne može sexati s nekim koga ne voli :D
Pa sad... Ako ne trolaš odgovorit ću ti, a ti pokušaj razumjeti. Žene se po ovom pitanju poprilično razlikuju od muškaraca, i specifične su po jednom - većina njih ne mogu voditi ljubav sa osobama za koje nisu emocionalno vezane (isključit ću iz ovog primjera osobe koje seksualnim uslugama pokušavaju zaraditi/dobiti novac, posao/bolji posao, ili bilo šta drugo, pišem dakle o "standardnim ženama" sa kojima živimo, odnosno sa kojima smo živjeli). Njena priča ti ne mora biti nimalo čudna jer radi prvonavedenog nije mogla voditi ljubav sa čovjekom sa kojim je živjela, a radi toga što je bila u braku ni sa ostalim muškarcima sa kojima nije zakonski (bračno) vezana.

Inače, baš mi je bez veze pričati o tome "da li ona seksala", i ako jeste "sa kim, na koji način, i koliko puta dnevno/sedmično/mjesečno", jer je to njeno pravo na izbor i njen problem...
priznaj da oćeš povaliti neku forumašicu pa je sada želiš impresionirati da si drugačiji :D
vesna555

#280 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by vesna555 »

Ja Zelenasici vjerujem, ne znam zasto ne bih, kad se u njenoj prici vidi pa je iskrena i iz duse napisana. Ustalom, koji je njen motiv da laze, mislim smijesno. Zena iskreno rekla, a ja to itekako cijenim :)
Takodjer, jedan forumas je zapeo za moje pitanje o dijeljenju sudja. Da objasnim. Nije poenta u dijeljenju kasika, tanjura i kupovanju drugih stvari, vec me zanimalo kako se ljudi dogovore da podijele sitnice koje su skupa kupovali i koji nose sa sobom razne uspomene.
Vidim da je vecina to rijesila tako sto su isplatili novcem tu neku sitnu zajednicku imovinu, sto je OK po meni :)
Kako god, fina se prica razvila o ovom post razvodnom periodu, jos jednom hvala svima koji su me donekle rijesili znatizelje i odgovorili na moja pitanja :)
zelenashica

#281 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by zelenashica »

vesna555 wrote:Ja Zelenasici vjerujem, ne znam zasto ne bih, kad se u njenoj prici vidi pa je iskrena i iz duse napisana. Ustalom, koji je njen motiv da laze, mislim smijesno. Zena iskreno rekla, a ja to itekako cijenim :)
Takodjer, jedan forumas je zapeo za moje pitanje o dijeljenju sudja. Da objasnim. Nije poenta u dijeljenju kasika, tanjura i kupovanju drugih stvari, vec me zanimalo kako se ljudi dogovore da podijele sitnice koje su skupa kupovali i koji nose sa sobom razne uspomene.
Vidim da je vecina to rijesila tako sto su isplatili novcem tu neku sitnu zajednicku imovinu, sto je OK po meni :)
Kako god, fina se prica razvila o ovom post razvodnom periodu, jos jednom hvala svima koji su me donekle rijesili znatizelje i odgovorili na moja pitanja :)
A da ja zamolim bivšeg da se registruje da vam i on koju reKne :lol: :lol: :lol:
Marcello

#282 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Marcello »

komi wrote:priznaj da oćeš povaliti neku forumašicu pa je sada želiš impresionirati da si drugačiji :D
Više njih, ali nemoj nikome reći. Ovo što sam ti rekao mora ostati strogo čuvana tajna, i niko to ne smije znati. :)
Truba

#283 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Truba »

Marcello wrote:
komi wrote:priznaj da oćeš povaliti neku forumašicu pa je sada želiš impresionirati da si drugačiji :D
Više njih, ali nemoj nikome reći. Ovo što sam ti rekao mora ostati strogo čuvana tajna, i niko to ne smije znati. :)
pazi... mora se zaljubiti u tebe da ti da :D
samo tišu :D
Marcello

#284 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Marcello »

vesna555 wrote:Takodjer, jedan forumas je zapeo za moje pitanje o dijeljenju sudja. Da objasnim. Nije poenta u dijeljenju kasika, tanjura i kupovanju drugih stvari, vec me zanimalo kako se ljudi dogovore da podijele sitnice koje su skupa kupovali i koji nose sa sobom razne uspomene.
Nisam ti uzeo ništa za zlo niti imam namjeru, sve je u redu i možeš pisati ili pitati šta god želiš, taj dio sam čisto prokomentarisao i to je sve. :)

Inače, što se tiče dijeljenja "sitnog inventara", mislim da ga je najbolje podijeliti valjkom za beton koji će preći preko njega. :)
1906

#285 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by 1906 »

Marcello wrote: Ono u stilu "povoljno prodajem namještaj radi razvoda"? :D :D :D :D

Razumijem ja tebe i u pravu si za sve što si rekla, ali meni se jednostavno sve to gadi, mada ni sam ne znam radi čega. :)

Malo glupavo, ali pokušat ću objasniti... Primjera radi... Kupujemo neki bezvezni televizor, ona odabere neku marku, ja neku, probavamo ga, podbadamo se u stilu "imaš jako istančano osjetilo za ukus kao da ti je tata pravi pravcati *Kinez*" (mislim da ti neće biti teško skontati zašto baš Kinez s obzirom na kvalitet njihovih proizvoda), onda se smijemo, i ooooo da.... zajebavamo i prodavače... i na kraju zajedno odaberemo nešto pa odemo kući zagrljeni... I sada dolazi dan D.... :D Trebamo se rastat, i sad puca priča oko toga "čiji je televizor"... Pa eto ti sve, ne želim ništa, ne treba mi... Jeb'o televizor... :)
aha, slatko :D
ovako bi ja to, dogovorno naravno, jer i zena je moguce emotivno vezana za taj tv i svaki put kad izabere kanal, sjeti se da ne mora sakrivati daljinski jer nema nikog da je ometa (tako, ta tipa zene kakvu si opisao, jel to joj je prvo sto povezuje sa daljinskim :lol: )

izdala bi taj stan sa tim TV i ves masinom na kojoj ste se mozda igrali :D i svim ti posudjem
i tako ga drzala - izdatog :D sve dok ne otplati tu masinu i taj tv i to posudje
a onda taj stan prodala, podijelila novac :)
za auto koje ostavljas, ona nek otplati neki kredit od prije
mislim vidis da mozes biti i emotivno i materijlano zbrinut :)
glupo je odustat od svga sto si gradio, nekako vise za publike :D

Marcello wrote:
I laptop? :)
ma svejedno - i ne pika se toliko - nema ko ga nema :D
Marcello

#286 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Marcello »

komi wrote:pazi... mora se zaljubiti u tebe da ti da :D samo tišu :D
Roger that !!!

Hvala ti za savjet, malo sam neiskusan sa ženama zbog čega mi je svaki savjet dobro došao... Ali psssst, nikome ni riječi o ovome. :)
zelenashica

#287 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by zelenashica »

Marcello wrote:
komi wrote:pazi... mora se zaljubiti u tebe da ti da :D samo tišu :D
Roger that !!!

Hvala ti za savjet, malo sam neiskusan sa ženama zbog čega mi je svaki savjet dobro došao... Ali psssst, nikome ni riječi o ovome. :)
Biće vama pssst kad burek dođe što začataste temu :oops:
vesna555

#288 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by vesna555 »

cava wrote:
Karabaja wrote:
Ma ja joj ovo o sexu ne vjerujem :D Konkretno da se 2,5 godina nije sexala i da se ne može sexati s nekim koga ne voli :D
Pa kod večine žena sex je usko povezan sa ljubavlju i povjerenjem prema dotičnoj osobi.
A i nakon 13 godina provedenih sa jednim čovjekom, konkretno u mom slučaju, nije nimalo jednostavno leći sa nekim u krevet. Dugo nisam mogla da skontam kada mi se neko udvara, jer to su stvari na koje jednostavno zaboraviš kada si u braku.
Mislim da muškarci malo drugačije gledaju na te stvari i drugačije to doživljavaju.
Sad bih ja voljela da mi neko od razvedenih muškaraca odgovori koliko im je trebalo da se upuste u neku novu vezu, koliko za prvi seksualni odnos i jesu li se oženili ponovo, a ako ne, da li imaju namjeru?
Nisam u braku, ali sam u duuuuuugoj vezi i zivimo zajedno par godina, i vjeruj mi da mi se dragi jos uvijek udvara :)
I ja njemu :)
Tako da ta prica o tome kako zene zaborave sta je udvaranje kada su u braku ovisi od slucaja do slucaja, ali vjerujem da u braku se ipak malo stvari promijene i da vecina u braku zaboravi i na romantiku i na sitnice koje zivot znace i na udvaranje :)
Ali mislim da to nije samo krivica muskarca, vec i zene, ali nije to tema ove emisije, pa ne bih dalje o tome :)
I da, svjesna sam da ce se mozda ovo promijeniti jednog dana, ali sad mi je toliko lijepo da ne zelim da si kvarim to mislima da ce se nesto promijeniti nagore :)
Marcello

#289 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Marcello »

1906 wrote:aha, slatko :D ovako bi ja to, dogovorno naravno, jer i zena je moguce emotivno vezana za taj tv i svaki put kad izabere kanal, sjeti se da ne mora sakrivati daljinski jer nema nikog da je ometa (tako, ta tipa zene kakvu si opisao, jel to joj je prvo sto povezuje sa daljinskim :lol: )
Čuj, ovdje si definitivno u pravu !!! :lol: :lol: :lol:
1906 wrote:za auto koje ostavljas, ona nek otplati neki kredit od prije mislim vidis da mozes biti i emotivno i materijlano zbrinut :) glupo je odustat od svga sto si gradio, nekako vise za publike :D
Ma nije, odavno sam na forumima i slabo se obazirem na "publiku". :)

Sve što si navela spada pod "sitni kućni inventar", primjera radi, nova veš mašina je 400 KM, TV jedna milja, električni štednjak i sl. stvari također nisu skupe... Sve se može kupiti na kredit koji se može vrlo brzo vratiti... Pitala si zašto bih dizao novi? Pa zbog toga što bi mi trebala neka okupacija, a nemam nekih posebnih "idejnih projekata za dalje". Problem bi bio jedino stan ali ne znam zašto bih to dijelio, i na koji način? U svakom slučaju ostaje djetetu kada naraste, ili potencijalnom "zagondžiji", pa eto ... Neka im je barem komforno kada se "zaganjaju", i neka je niko ne može "istjerati na ulicu kada mu dosadi". Slušao sam neke grozne priče u vezi ovoga, pa mi se ono malo... zgadio život...
1906 wrote:ma svejedno - i ne pika se toliko - nema ko ga nema :D
Ali ovaj je HP !!! :)
Marcello

#290 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Marcello »

zelenashica wrote:Biće vama pssst kad burek dođe što začataste temu :oops:
Čekaj malo... Ti i Burek možete čitati ovo o čemu smo razgovarali?

Neeeeeeeeeee !!!
zelenashica

#291 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by zelenashica »

Marcello wrote:
zelenashica wrote:Biće vama pssst kad burek dođe što začataste temu :oops:
Čekaj malo... Ti i Burek možete čitati ovo o čemu smo razgovarali?

Neeeeeeeeeee !!!
Ma jok ba ja vas haman pa čujem :lol: :lol: :lol: :lol:
Marcello

#292 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Marcello »

zelenashica wrote:Ma jok ba ja vas haman pa čujem :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
1906

#293 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by 1906 »

Marcello wrote:
Sve što si navela spada pod "sitni kućni inventar", primjera radi, nova veš mašina je 400 KM, TV jedna milja, električni štednjak i sl. stvari također nisu skupe... Sve se može kupiti na kredit koji se može vrlo brzo vratiti... Pitala si zašto bih dizao novi? Pa zbog toga što bi mi trebala neka okupacija, a nemam nekih posebnih "idejnih projekata za dalje". Problem bi bio jedino stan ali ne znam zašto bih to dijelio, i na koji način? U svakom slučaju ostaje djetetu kada naraste, ili potencijalnom "zagondžiji", pa eto ... Neka im je barem komforno kada se "zaganjaju", i neka je niko ne može "istjerati na ulicu kada mu dosadi". Slušao sam neke grozne priče u vezi ovoga, pa mi se ono malo... zgadio život...

Ali ovaj je HP !!! :)
super, dogovorite se da ti ona pomogne otplatiti novi kredit, za novu ves masinu i tv itd :)

ne znam kakva bi osoba sebi dozvolila da mu neko treci uziva u onom sto je gradio godinama :)
nekako pomalo pacenicki i naivno :)

aj mrsko mi vise o ovom za danas :D

a za laptop opet nebitno, vecina samo foruma :D
cava

#294 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by cava »

vesna555 wrote:
cava wrote:
Pa kod večine žena sex je usko povezan sa ljubavlju i povjerenjem prema dotičnoj osobi.
A i nakon 13 godina provedenih sa jednim čovjekom, konkretno u mom slučaju, nije nimalo jednostavno leći sa nekim u krevet. Dugo nisam mogla da skontam kada mi se neko udvara, jer to su stvari na koje jednostavno zaboraviš kada si u braku.
Mislim da muškarci malo drugačije gledaju na te stvari i drugačije to doživljavaju.
Sad bih ja voljela da mi neko od razvedenih muškaraca odgovori koliko im je trebalo da se upuste u neku novu vezu, koliko za prvi seksualni odnos i jesu li se oženili ponovo, a ako ne, da li imaju namjeru?
Nisam u braku, ali sam u duuuuuugoj vezi i zivimo zajedno par godina, i vjeruj mi da mi se dragi jos uvijek udvara :)
I ja njemu :)
Tako da ta prica o tome kako zene zaborave sta je udvaranje kada su u braku ovisi od slucaja do slucaja, ali vjerujem da u braku se ipak malo stvari promijene i da vecina u braku zaboravi i na romantiku i na sitnice koje zivot znace i na udvaranje :)
Ali mislim da to nije samo krivica muskarca, vec i zene, ali nije to tema ove emisije, pa ne bih dalje o tome :)
I da, svjesna sam da ce se mozda ovo promijeniti jednog dana, ali sad mi je toliko lijepo da ne zelim da si kvarim to mislima da ce se nesto promijeniti nagore :)
Mislila sam na udvaranje novih muškaraca nakon razvoda, jer kada ti se udvara tvoj bračni drug, drugačije to doživljavaš, lakše koketiraš i sve ostalo. A sa ovim novim nisi baš sigurna je li to iskreno udvaranje ili neka zeza ili pak nešto treće. Možda i ovaj neki, nazovi strah, dolazi sa godinama ili to ima veze sa vremenom u kojem živimo.

Ili sam se ja možda previše zatvorila :|
Ana81

#295 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Ana81 »

nakon razvoda kakav god da je bio,tko god da je kriv treba vremena da se nekako opet sve vrati u normalu,da se nauci biti bez partnera i onda nakon tog perioda sve se poslozi na svoje mjesto,a izlasci i raskalaseno ponasanje a ima nas svakakvih i svatko drugacije prolazi tu fazu,moje misljenje je da dan za danom polako i sve ce doci na svoje ;-)
because_of_you

#296 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by because_of_you »

kiki-miki wrote:A kako je tek udovcima i udovicama?

Još gore :( Moja prijateljica ostala bez muža, kćerkica im imala 4 mjeseca tada.. Ma tako žalosna priča :( :( :(

Ona ne pomišlja da se ikada više uda (ima oko 25g), kaže da se nada da će na Drugom svijetu biti opet skupa.. Ehhh... :sad: :sad: :sad:
Truba

#297 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Truba »

hm...razmem ja to sve nego ovaj ... hm... jel se to misli gore sexati? :shock:
Envy

#298 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Envy »

...
Last edited by Envy on 12/01/2012 11:00, edited 1 time in total.
Marcello

#299 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Marcello »

because_of_you wrote:Ona ne pomišlja da se ikada više uda (ima oko 25g), kaže da se nada da će na Drugom svijetu biti opet skupa.. Ehhh... :sad: :sad: :sad:
Slučaj me podsjeća na jednu priču od prije pet godina ili nešto malo više, samo je ova žena dosta starija (tada je imala oko 35 godina, tu nešto)... Idemo na dženazu, spuštaju njenog čovjeka u zemlju, bacamo zadnje grumenje zemlje, hodža pita "braćo hoćemol' halalit", a mi svi ko iz topa uglas "halal olsun, bio je super čovjek"... Možeš zamislit' kolika je ljudina bio kada sam i ja (inače zakleti ateist, komunjara i reformist) progovorio na arapskom čak tri puta... :)

Dolazimo njegovoj kući a žena mu plače, ono u stilu... "jaoooo nema meni više mog Zulfe, nema više čovjeka za mene", pa onda eto kao neće se ni udavat jer ne postoji više takva ljudina kao taj njen, takav se čovjek još nije ni rodio... Nije prošlo ni tri mjeseca žena se opet udala, bila je nešto malo u braku, pa se opet razvela. Danas je pred trećom rastavom, i naravno opet kuka "kako nema ljudine kao tog što će ga ostavit, ali šta će mu ona jadna kad potroši boga oca na cigarete pa mora". :)

Želim ovim reći samo jedno - nikad ne treba reći "neću nikad", jer niko ne zna šta ga čeka sutra. Meni su najbolji oni brakovi u Njemačkoj gdje nema ljubavi, i gdje sve ide po ugovoru. Kakve smo mi budale mi pored svih problema izmislili i ljubav, zato nam i jeste ovako teško. :)
because_of_you

#300 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by because_of_you »

Ja sam mnogo pričala sa njom, i mislim da zaista stoji iza toga, pogotovo zbog njihovog djeteta :|

Poenta je bila u tome da je teže onima koje ostanu udovice, ako su imale lijepe brakove, nego onima koje se razvedu od nekog krkana... :-)
Post Reply