3.entitet - prednosti - mane

Locked
spreca

#276 Re: 3.entitet - prednosti - mane

Post by spreca »

palermo wrote:
Komrad wrote:
popajic wrote:Nema tog psihijatra koji bi mogao shvatiti i objasniti ove zelje za podjelama :roll:
Ups, ima jedan...Dr. Dabic :oops:
Podjele ce biti i vec jesu na ovaj ili onaj nacin
i.......u čemu se ti razlikuješ od ovih trolova sa poskoka. Misliš da je dovoljno što mašeš sa zastavom SDP-a da bi bio drugačiji od njih ?
ma vidis da su svi naograjsali :lol: :lol: :lol: njima bez dobrog zapisa nema spasa :lol: :lol: :lol: i samo mijenjaju one kosulje nemozes ih vise upratiti od kuda izviru :lol: :lol: :lol:
MuaDib

#277 Re: 3.entitet - prednosti - mane

Post by MuaDib »

Fedreaciji BiH ističe rok trajanja, jer sa glomaznim administrativnim aparatom u startu guši normalan razvoj ekonomije. Druga je činjenica da niko nema kapacitet da ukine Republiku Srpsku, te da je svaka dalja polemika u tom smijeru bespredmetna i frustrirajuća. I treća činjenica je da se Federacija BiH može transformisati ili preurediti samo otvorenim dijalogom. Pošto nema stvarne političke volje za smanjenjem broja kantona spajanjem postojećih, potrebno je pronaći novo rješenje. Po meni novo riješenje je teritorijalna reorganizacija Federacije BiH i njena administrativna podjela na tri oblasti, sa ovlastima sadašnih kantona. Polazeći od toga da Hrvati posebno u Hercegovini žele svoj entitet, da je nemoguće podjeliti SBK i djelove HNK, da Srbi u Glamoču, Bosanskom Grahovu i Drvaru žele pripajenje USK, te spremnost HDZ na teritorijalni diskontinuitet, predlažem slijedeće rješenje:

1. Spajanje TK, ZDK, KS, BPK te USK + Drvara, Glamoča i Bosanskog Grahova u jednu administrativno teritorijalnu jedinicu sa nazivom Bosansku oblast, sa sjedištem u Sarajevu koje će imati status grada.

2. Spajanje opština Livno, Kupers, Tomislavgrad sa ZHK, HNK bez Prozora, Konjica i Jablanice, sa PK u Hercegovačko-posavsku oblast, sa sjedištem u Mostaru, koji će sačuvati sadašni status grada.

3. Sepajanje SBK sa općinama Konjic, Prozor i Jablanica u Bosansko-ramsku oblast, sa sjedištem u Bugojnu.

Kao na ovoj mapi:

Image

Legenda:
Zeleno - Bosanska oblast
Žuto - Bosansko-ramska oblast
Plavo - Hercegovačko - posavska oblast
Ljubičasto - Distrikt Brčko
Crveno - RS
kv99

#278 Re: 3.entitet - prednosti - mane

Post by kv99 »

MuaDib wrote:Fedreaciji BiH ističe rok trajanja, jer sa glomaznim administrativnim aparatom u startu guši normalan razvoj ekonomije. Druga je činjenica da niko nema kapacitet da ukine Republiku Srpsku, te da je svaka dalja polemika u tom smijeru bespredmetna i frustrirajuća. I treća činjenica je da se Federacija BiH može transformisati ili preurediti samo otvorenim dijalogom. Pošto nema stvarne političke volje za smanjenjem broja kantona spajanjem postojećih, potrebno je pronaći novo rješenje. Po meni novo riješenje je teritorijalna reorganizacija Federacije BiH i njena administrativna podjela na tri oblasti, sa ovlastima sadašnih kantona. Polazeći od toga da Hrvati posebno u Hercegovini žele svoj entitet, da je nemoguće podjeliti SBK i djelove HNK, da Srbi u Glamoču, Bosanskom Grahovu i Drvaru žele pripajenje USK, te spremnost HDZ na teritorijalni diskontinuitet, predlažem slijedeće rješenje:

1. Spajanje TK, ZDK, KS, BPK te USK + Drvara, Glamoča i Bosanskog Grahova u jednu administrativno teritorijalnu jedinicu sa nazivom Bosansku oblast, sa sjedištem u Sarajevu koje će imati status grada.

2. Spajanje opština Livno, Kupers, Tomislavgrad sa ZHK, HNK bez Prozora, Konjica i Jablanice, sa PK u Hercegovačko-posavsku oblast, sa sjedištem u Mostaru, koji će sačuvati sadašni status grada.

3. Sepajanje SBK sa općinama Konjic, Prozor i Jablanica u Bosansko-ramsku oblast, sa sjedištem u Bugojnu.

Kao na ovoj mapi:

Image

Legenda:
Zeleno - Bosanska oblast
Crveno - RS
Da dadnes ovu kartu Covicu i ostalim "pravim " Rvatima odma bi potpisali ali problem je sada njima kako da objasne BIH Hrvatima iz Srednje Bosne da im nije stalo do njih ;-) Sva ona podrska i brojevi glasaca na koje se pozivaju polazi od toga da su obecavali i BiH Hrvatima iz Srednje Bosne a i dalje ( Zepce , okolina Varesa i Usore ) da ce biti dio treceg entiteta ali svako ko ima malo mozga u glavi zna da realno to nije ostvarivo. Ali kako sada da se objasni a da ga ne zavezu za mu*a na drvo :lol: Ili mozda planira da ih pridobije obecavajuci de-luks smjestaj po kamenjaru zapadne ercegovine ili vukojebinama Knina i Benkovca kao i njegovi predhodnici ?
palermo

#279 Re: 3.entitet - prednosti - mane

Post by palermo »

kv99 wrote:
MuaDib wrote:Fedreaciji BiH ističe rok trajanja, jer sa glomaznim administrativnim aparatom u startu guši normalan razvoj ekonomije. Druga je činjenica da niko nema kapacitet da ukine Republiku Srpsku, te da je svaka dalja polemika u tom smijeru bespredmetna i frustrirajuća. I treća činjenica je da se Federacija BiH može transformisati ili preurediti samo otvorenim dijalogom. Pošto nema stvarne političke volje za smanjenjem broja kantona spajanjem postojećih, potrebno je pronaći novo rješenje. Po meni novo riješenje je teritorijalna reorganizacija Federacije BiH i njena administrativna podjela na tri oblasti, sa ovlastima sadašnih kantona. Polazeći od toga da Hrvati posebno u Hercegovini žele svoj entitet, da je nemoguće podjeliti SBK i djelove HNK, da Srbi u Glamoču, Bosanskom Grahovu i Drvaru žele pripajenje USK, te spremnost HDZ na teritorijalni diskontinuitet, predlažem slijedeće rješenje:

Kao na ovoj mapi:

Image

Legenda:
Zeleno - Bosanska oblast
Crveno - RS
Da dadnes ovu kartu Covicu i ostalim "pravim " Rvatima odma bi potpisali ali problem je sada njima kako da objasne BIH Hrvatima iz Srednje Bosne da im nije stalo do njih ;-) Sva ona podrska i brojevi glasaca na koje se pozivaju polazi od toga da su obecavali i BiH Hrvatima iz Srednje Bosne a i dalje ( Zepce , okolina Varesa i Usore ) da ce biti dio treceg entiteta ali svako ko ima malo mozga u glavi zna da realno to nije ostvarivo. Ali kako sada da se objasni a da ga ne zavezu za mu*a na drvo :lol: Ili mozda planira da ih pridobije obecavajuci de-luks smjestaj po kamenjaru zapadne ercegovine ili vukojebinama Knina i Benkovca kao i njegovi predhodnici ?
Vrlo se varaš tu kv......ne bi to bio nikakva problem objasniti, javno bi se išlo sa pričom o tome da je svejedno gdje se živi, a tajna priča bi išla da se dobio značajan komad teritorije koji ima i gravitirajući centra u kojem će vremenom svi Hrvati iz BiH moći da nađu svoje mjesto..Usput bi još išla priča i da srednjebosanski kanton nije završennego da je slijedeća faza dobijanje dijela opština iz tog kako ga Muadib nazva bosanskog kantona. To suštinski čak i ne bi bila laž, jer vrlo je vjerovatno da bi se ovakvom kantonizacijom otvorile mogućnosti za daljnje prekrajanje opština i njihovo priključenje čemu već

Da li bi Bošnjaci u ovom slučaju bili majmuni, naravno da bi, ali svakako se na tu kartu i igra.....a ta karta kod nekoh očito i uspijeva.
kv99

#280 Re: 3.entitet - prednosti - mane

Post by kv99 »

palermo wrote:
kv99 wrote:
Vrlo se varaš tu kv......ne bi to bio nikakva problem objasniti, javno bi se išlo sa pričom o tome da je svejedno gdje se živi, a tajna priča bi išla da se dobio značajan komad teritorije koji ima i gravitirajući centra u kojem će vremenom svi Hrvati iz BiH moći da nađu svoje mjesto..Usput bi još išla priča i da srednjebosanski kanton nije završennego da je slijedeća faza dobijanje dijela opština iz tog kako ga Muadib nazva bosanskog kantona. To suštinski čak i ne bi bila laž, jer vrlo je vjerovatno da bi se ovakvom kantonizacijom otvorile mogućnosti za daljnje prekrajanje opština i njihovo priključenje čemu već

Da li bi Bošnjaci u ovom slučaju bili majmuni, naravno da bi, ali svakako se na tu kartu i igra.....a ta karta kod nekoh očito i uspijeva.
Ja sam posao od toga da je ova karta zavrsna a ne pocetna pa sam je tako i komentarisao. Podrska koju sada ADZ i "pravi " Rvati imaju se zasniva da se obecava Treci svuda gdje je gu*ica zinula . Pri tome se polazi od prekrajanja opstina , ali samo tamo gdje to ide u korist kvislinzima pa se zato i obecava da ce veci dio SB biti u trecem . Ali pristajanjem na ovakvu kartu koliko god da prekrajaju opet je citava SB izvan treceg i to je ono sto bi Covic trebao da objasni i proda svojim glasacima. On kao i svi ostali zna da od treceg u SB nema nista i da se treci ostvari ali kako da to objasni "pucanstvu "? Da im kaze da ih ostavlja izvan treceg u bosnjakistanu ili da ih pozove da se presele na" pravu" hrvatsku zemlju i sa sobom povezu i mrtve , po uzoru na dodikovce koji bas ovih dana vode kampanju da prenesu mrtve iz Vogosce jer " to nije srpska zemlja " ;-)
palermo

#281 Re: 3.entitet - prednosti - mane

Post by palermo »

kv99 wrote:
Da im kaze da ih ostavlja izvan treceg u bosnjakistanu ili da ih pozove da se presele na" pravu" hrvatsku zemlju i sa sobom povezu i mrtve , po uzoru na dodikovce koji bas ovih dana vode kampanju da prenesu mrtve iz Vogosce jer " to nije srpska zemlja " ;-)
Da, upravo ovo. Zamisli jednu ovakvu izjavu "borićemo se za prava svakog hrvata koji ostaje van hrvatskog entiteta, i sva naša politika će biti usmjerena na to da se oni ne osjećaju odbačenim i usamljenim. Ali svi Hrvati trebaju takođe da znaju da su uvijek dobrodošli na područje hrvatskog enioteta gdje će se osjećati svoji na svome, ostvarujući svoj stoljetni san "
Precjenjuješ problem objašnjenja.

Bit je bošnjačka politika, ako bošnjačka poilitika pristaje na ovo....lako će Čova objasniti zašto nije i srednjebosanski kanton unutar ovoga.
Komrad

#282 Re: 3.entitet - prednosti - mane

Post by Komrad »

Kao na ovoj mapi:

Image

Legenda:
Zeleno - Bosanska oblast
Crveno - RS
Ako mislis ukinuti federaciju onda ukini i RS pa je uredi na 3-4 oblasti ... eh onda bi se moglo pricati
zemo_online

#283 Re: 3.entitet - prednosti - mane

Post by zemo_online »

nisi se umorio jel? bosnjak iz hrvatske.
AliceInChains

#284 Re: 3.entitet - prednosti - mane

Post by AliceInChains »

Ne znam, cemu diskusija o ovoj mapi. Pa sam Lagumdzija rece u emisiji "nedjeljom u 2", da je sam Covic promijenio plocu oko "treceg" odmah nakon izbora(zato se i izgubi i trag OSA-e :mrgreen: ). Taj treci je, kao i ocekivano, prikupio i najzadnju BUDALU HDZ-u, sta mu je usput(takoder ocekivano) i uspjelo. Na ovaj uskenirani toalet papir iznad Bosnjaci ni u najtezoj fazi rata nebi pristali.
Last edited by AliceInChains on 01/02/2011 13:59, edited 1 time in total.
Komrad

#285 Re: 3.entitet - prednosti - mane

Post by Komrad »

japijem wrote:
Ono što sam i ja već nekoliko puta govorio, samo sa malim ispravkama, nema potrebe za bosansko ramskom oblasti, treba, bosansku oblast spojiti preko kupresa ili dijela kupresa tako da ima teritorijalni kontinuitet, općina prozor treba ići u hercegovačko-posavsku oblast( tamo su hrvati mislim većina a i ima kontinuitet s ostalim dijeliom te oblasti), da ne bi bilo zle krvi s hrvatima u zamjenu za općine u srednjoj bosni gdje su većina hercegovačko neretvanskoj oblasti priključiti gornji vakuf i bugojno, tako da bi obe oblasti u federaciji bile, koliko toliko multietničke, ne bi ni to bilo idealno, ali takvih rješenja za bosnu nema. da dodam srbima prepustiti brčko u zamjenu za prijedor, b. novi i koliko je moguće u istočnoj bosni, oni bi za kontinuitet dali možda i više. I onda se bošnjački narod može posvetiti razvoju bosne i sveg onog što narod čini narodom.
Brcko im ne trreba pustiti nikad i nizasta...
Cast Prijedoru i drugim gradovima ali Brcko ima stratesku vaznost
Komrad

#286 Re: 3.entitet - prednosti - mane

Post by Komrad »

AliceInChains wrote:Ne znam, cemu diskusija o ovoj mapi. Pa sam Lagumdzija rece u emisiji "nedjeljom u 2", da je sam Covic promijenio plocu oko "treceg" odmah nakon izbora(zato se i izgubi i trag OSA-e :mrgreen: ). Taj treci je, kao i ocekivano, prikupio i najzadnju BUDALU HDZ-u, sta mu je usput(takoder ocekivano) i uspjelo. Na ovaj uskenirani toalet papir iznad Bosnjaci ni u najtezoj fazi rata nebi pristali.
Lagumdzija rekao a jel Covic rekao?
Al ne bih se vezao ni za jednog ni za drugog

Cinjenica jeste da je Federacija preglomazna zbog ovolikog broja kantona najmanje se gubi 1-2 milijardi maraka
Dakle nesto sa kantonima treba raditi.. ili ih ukinuti ili smanjiti broj .... a ima i ovo sto sam ja ponudio
vidim mnogima se dize kosa na glavi :)
emigrazione

#287 Re: 3.entitet - prednosti - mane

Post by emigrazione »

Gorazde sto prije pripojiti Sarajevu, ali prije svega infrastrukturalno. Napraviti sto prije put do Gorazda pa ga postepeno razvijati tako da u dogledno vrijeme citava istocna bosna lagano pocne gravitirati prema ovom gradu, to je sansa i da se ljudi pocnu vracati tamo
Komrad

#288 Re: 3.entitet - prednosti - mane

Post by Komrad »

emigrazione wrote:Gorazde sto prije pripojiti Sarajevu, ali prije svega infrastrukturalno. Napraviti sto prije put do Gorazda pa ga postepeno razvijati tako da u dogledno vrijeme citava istocna bosna lagano pocne gravitirati prema ovom gradu, to je sansa i da se ljudi pocnu vracati tamo
eh o tome se prica 15ak godina ... ne znam zasto se to ne pomjera...
neka daju koncesiju .. takodjer put prema krajini bi trebao biti u vrhu prioriteta
AliceInChains

#289 Re: 3.entitet - prednosti - mane

Post by AliceInChains »

Komrad wrote:
AliceInChains wrote:Ne znam, cemu diskusija o ovoj mapi. Pa sam Lagumdzija rece u emisiji "nedjeljom u 2", da je sam Covic promijenio plocu oko "treceg" odmah nakon izbora(zato se i izgubi i trag OSA-e :mrgreen: ). Taj treci je, kao i ocekivano, prikupio i najzadnju BUDALU HDZ-u, sta mu je usput(takoder ocekivano) i uspjelo. Na ovaj uskenirani toalet papir iznad Bosnjaci ni u najtezoj fazi rata nebi pristali.

Cinjenica jeste da je Federacija preglomazna zbog ovolikog broja kantona najmanje se gubi 1-2 milijardi maraka
Dakle nesto sa kantonima treba raditi.. ili ih ukinuti ili smanjiti broj .... a ima i ovo sto sam ja ponudio
Ma, iako je to Lagumdzija izrekao...mozes ti slobodno vjerovati u to, osim ako mi mozes odgovoriti, ko od Bosnjackih politicara posjeduje volju i jaja, da raspravlja sa Covicem o nekom "trecem entitetu" :zjev:
emigrazione

#290 Re: 3.entitet - prednosti - mane

Post by emigrazione »

Komrad wrote:
emigrazione wrote:Gorazde sto prije pripojiti Sarajevu, ali prije svega infrastrukturalno. Napraviti sto prije put do Gorazda pa ga postepeno razvijati tako da u dogledno vrijeme citava istocna bosna lagano pocne gravitirati prema ovom gradu, to je sansa i da se ljudi pocnu vracati tamo
eh o tome se prica 15ak godina ... ne znam zasto se to ne pomjera...
neka daju koncesiju .. takodjer put prema krajini bi trebao biti u vrhu prioriteta
Zato sto su se ameri preuzeli obavezu na sebe da naprave put sto ovim nasim supcima dobro dodje kao izgovor, radi se o tome sto bi i sarajevo i BIH time dobili vise nego samo Gorazde koje bi ekonomski explodiralo za kratko vrijeme
panorama

#291 Re: 3.entitet - prednosti - mane

Post by panorama »

Komrad wrote:

Kao na ovoj mapi:

Image

Legenda:
Zeleno - Bosanska oblast
Crveno - RS
Ako mislis ukinuti federaciju onda ukini i RS pa je uredi na 3-4 oblasti ... eh onda bi se moglo pricati
Stvarno su Čović i Ljubić vizionari.Do malo prije se nije smjelo niti pomisliti a kamoli spomenuti treći entitet.Nekako stidljivo je sve počelo na Poskoku a onda je netko napisao:uskoro će Bošnjaci biti najglasniji u zagovaranju entiteta.I stvarno , vidi, sad se svi "satraše " kombinirajući i crtajući.I tako TREĆI ode u zaborav.Tko ga j.be bitan je DRUGI. O Republici Srpskoj se više nikako i ne govori što je ispravno jer se nitko nema pravo miješati u unutrašnje stvari druge države.
palermo

#292 Re: 3.entitet - prednosti - mane

Post by palermo »

panorama wrote: Stvarno su Čović i Ljubić vizionari.Do malo prije se nije smjelo niti pomisliti a kamoli spomenuti treći entitet.Nekako stidljivo je sve počelo na Poskoku a onda je netko napisao:uskoro će Bošnjaci biti najglasniji u zagovaranju entiteta.I stvarno , vidi, sad se svi "satraše " kombinirajući i crtajući.I tako TREĆI ode u zaborav.Tko ga j.be bitan je DRUGI. O Republici Srpskoj se više nikako i ne govori što je ispravno jer se nitko nema pravo miješati u unutrašnje stvari druge države.
Nažalost, ovaj put bi se složio sa tobom.

Očito je da neprestano udaranje o talambase trećeg entiteta daje svoje rezultate i kod Bošnjaka.
kv99

#293 Re: 3.entitet - prednosti - mane

Post by kv99 »

palermo wrote:
kv99 wrote:
Da im kaze da ih ostavlja izvan treceg u bosnjakistanu ili da ih pozove da se presele na" pravu" hrvatsku zemlju i sa sobom povezu i mrtve , po uzoru na dodikovce koji bas ovih dana vode kampanju da prenesu mrtve iz Vogosce jer " to nije srpska zemlja " ;-)
Da, upravo ovo. Zamisli jednu ovakvu izjavu "borićemo se za prava svakog hrvata koji ostaje van hrvatskog entiteta, i sva naša politika će biti usmjerena na to da se oni ne osjećaju odbačenim i usamljenim. Ali svi Hrvati trebaju takođe da znaju da su uvijek dobrodošli na područje hrvatskog enioteta gdje će se osjećati svoji na svome, ostvarujući svoj stoljetni san "
Precjenjuješ problem objašnjenja.

Bit je bošnjačka politika, ako bošnjačka poilitika pristaje na ovo....lako će Čova objasniti zašto nije i srednjebosanski kanton unutar ovoga.
Ma moze Covic davati kakve god izjave i moze on to da objasni ali ja sam mislio na one koji mu sada daju podrsku jer im obecava nesto sto svako sa 5 g mozga u glavi zna da nece moci da ostvari. I da Bosnjacki politicari pristanu na treci SB nece moci biti dio toga iako Covic ima podrsku bas zbog suprotnih obecanja. BIH Hrvati iz SB mu danas daju podrsku jer im obecava treci po SB ...zamisli kako bi bilo da se probude jedno jutro i doceka ih ova Coviceva izjava koja prevedno znaci " Ili ostanite u Bosnjakistanu ili se selite na kamenjar ". Svaki BiH Hrvat iz SB koji podrzava treci ustvari podrzava Bosnjakistan u SB pa ko voli neka izvoli i da im se ostvari cilj i dobiju entitet po zapadnoj ercegovini : neka zavezu Covica za mu*a jer ih je lagao ili neka ga poslusaju pa da zive u Bosnjakistanu /isele na kamenjar.
AliceInChains

#294 Re: 3.entitet - prednosti - mane

Post by AliceInChains »

palermo wrote:
panorama wrote: Stvarno su Čović i Ljubić vizionari.Do malo prije se nije smjelo niti pomisliti a kamoli spomenuti treći entitet.Nekako stidljivo je sve počelo na Poskoku a onda je netko napisao:uskoro će Bošnjaci biti najglasniji u zagovaranju entiteta.I stvarno , vidi, sad se svi "satraše " kombinirajući i crtajući.I tako TREĆI ode u zaborav.Tko ga j.be bitan je DRUGI. O Republici Srpskoj se više nikako i ne govori što je ispravno jer se nitko nema pravo miješati u unutrašnje stvari druge države.
Nažalost, ovaj put bi se složio sa tobom.

Očito je da neprestano udaranje o talambase trećeg entiteta daje svoje rezultate i kod Bošnjaka.
Ne mislim, da se siri podrska i razumljebanje za treci entitet. Prije toga ce se siriti netrpljivost izmedu jednih i drugih. A sta se tice Bosnjackih odnosa prema BHHrvatima.......pa vidite, da je rezultat toga opreznija Bosnjacka politika prema Hrvatskoj politici. To je sve.
emigrazione

#295 Re: 3.entitet - prednosti - mane

Post by emigrazione »

Pa moze se razgovarati i o drvenoj peći, sto da ne
palermo

#296 Re: 3.entitet - prednosti - mane

Post by palermo »

kv99 wrote: Ma moze Covic davati kakve god izjave i moze on to da objasni ali ja sam mislio na one koji mu sada daju podrsku jer im obecava nesto sto svako sa 5 g mozga u glavi zna da nece moci da ostvari. I da Bosnjacki politicari pristanu na treci SB nece moci biti dio toga iako Covic ima podrsku bas zbog suprotnih obecanja. BIH Hrvati iz SB mu danas daju podrsku jer im obecava treci po SB ...zamisli kako bi bilo da se probude jedno jutro i doceka ih ova Coviceva izjava koja prevedno znaci " Ili ostanite u Bosnjakistanu ili se selite na kamenjar ". Svaki BiH Hrvat iz SB koji podrzava treci ustvari podrzava Bosnjakistan u SB pa ko voli neka izvoli i da im se ostvari cilj i dobiju entitet po zapadnoj ercegovini : neka zavezu Covica za mu*a jer ih je lagao ili neka ga poslusaju pa da zive u Bosnjakistanu /isele na kamenjar.
kako da ti kažem, u krivu si. Ključna riječ je Mostar, ukoliko treći entitet obuhvata i Mostar onda se ne brini za objašnjenje o tome zašto Busovača nije u trećem entitetu. I u tom slučaju niko neće vezati Čovića za muda nego će mu štaviše spomenik dizati. Čak i oni iz srednje Bosne.
Komrad

#297 Re: 3.entitet - prednosti - mane

Post by Komrad »

AliceInChains wrote:
Komrad wrote:

Ma, iako je to Lagumdzija izrekao...mozes ti slobodno vjerovati u to, osim ako mi mozes odgovoriti, ko od Bosnjackih politicara posjeduje volju i jaja, da raspravlja sa Covicem o nekom "trecem entitetu" :zjev:

Niko
AliceInChains

#298 Re: 3.entitet - prednosti - mane

Post by AliceInChains »

I? Kako se sa nikome moze dogovoriti o necemu? :mrgreen: :wink:
kv99

#299 Re: 3.entitet - prednosti - mane

Post by kv99 »

palermo wrote:
kv99 wrote: Ma moze Covic davati kakve god izjave i moze on to da objasni ali ja sam mislio na one koji mu sada daju podrsku jer im obecava nesto sto svako sa 5 g mozga u glavi zna da nece moci da ostvari. I da Bosnjacki politicari pristanu na treci SB nece moci biti dio toga iako Covic ima podrsku bas zbog suprotnih obecanja. BIH Hrvati iz SB mu danas daju podrsku jer im obecava treci po SB ...zamisli kako bi bilo da se probude jedno jutro i doceka ih ova Coviceva izjava koja prevedno znaci " Ili ostanite u Bosnjakistanu ili se selite na kamenjar ". Svaki BiH Hrvat iz SB koji podrzava treci ustvari podrzava Bosnjakistan u SB pa ko voli neka izvoli i da im se ostvari cilj i dobiju entitet po zapadnoj ercegovini : neka zavezu Covica za mu*a jer ih je lagao ili neka ga poslusaju pa da zive u Bosnjakistanu /isele na kamenjar.
kako da ti kažem, u krivu si. Ključna riječ je Mostar, ukoliko treći entitet obuhvata i Mostar onda se ne brini za objašnjenje o tome zašto Busovača nije u trećem entitetu. I u tom slučaju niko neće vezati Čovića za muda nego će mu štaviše spomenik dizati. Čak i oni iz srednje Bosne.
Hajmo ovako da probamo, postavi ovu kartu na one forume gdje se okupljaju oni dodikovi fasisti koji najvise zagovaraju treci i pitaj ih sta kazu o tome da je Mostar dio toga a SB nije pa da vidimo sta najveci zagovornici podjele misle , moze li ? Ja sam misljenja da Covic danas ima podrsku na koju se poziva ne samo zbog Mostara kao stolnog grada vec i zbog obecanja u vezi SB a vidim da ti ne mislis tako pa da pitamo one koji treci zagovaraju.
palermo

#300 Re: 3.entitet - prednosti - mane

Post by palermo »

AliceInChains wrote:I? Kako se sa nikome moze dogovoriti o necemu? :mrgreen: :wink:
Tačno.....ali.......

ne mislim da je ovaj Forum indikativan, ali ja ću ti evo sad nabrojati nickove koji su bili spremni za neku ideju trećeg entiteta......komrad, Plain Vanila, El Saik......Cyprus, evo Muadib....potpuno je nebitno pri tome da li to zoveš trećime entitetom ili okrupnjavanjem kantona.
Hoču ti reći, ukoliko nema nekog velikog protivljenja ideji, zbog raznoraznih razloga, od kojih neki mogu biti recimo, moramo ići naprijed, hajde da se dogovorimo ta neće Bosna propasti zbog trećeg entiteta, ili kao da u bitne granice, bitno je da ustavnu poziciju ojačaš (i onda naravno imamo onaj ustavni sud kao u RS-u) , pa ne možemo ovako dovijeka, ili jednostavno ljudima dosadi a ne dotiče ih se.......onda će se naći onaj koji će i razgovarati o tome.

Panorama, koliko god meni bilo odvratno ono što on piše,je vrlo dobro primijetio, više nema priče o ukidanju RS-a,nemogućnost njenog ukidanja je sada maltene prihvaćena kao činjenica (zašto?) nema više priče o multietničkim regijama, ne priča se o prijedlogu biskupske konferencije,nasuprto tome priča o trećem entitetu nije više priča za zasmijavanje, dobila je svoj legitimitet....

P.S
Izvinjenje svim nickovima koje sam spomenuo, nije bilo u nekom negativnom kontekstu samo kao ilustracija stanja.
Locked