Mexico-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
and

#276 Re: Mexico-BiH

Post by and »

Admir_1984 wrote:
and wrote:gro tima je u atlanti i imaće priliku da pokažu šta mogu.pape će isprobati u jakoj utakmici neke igrače koji možda ne bi dobili priliku da igraju,a uvijek se može desiti da iznenada ulete u tim.recimo begović iznenada pred rumuniju dobije gripu,povrede ne daj bože nekih igrača.....
Kako ce pokazati sta mogu kada koncentracija nece biti na nivou, zbog dugog puta naravno

Jel bolje bilo igrati u evropi sa ekipom koja igra slican fudbal kao Rumunija ili ici Meksiku u Ameriku, a samo mjesec dana do kvalifikacija. Ajd malo fudbalski pricaj?
hajde ti malo realno razmišljaj.
ono što bih ja volio je da imamo onakav stadion u bih i da platimo koliko treba i dovedemo brazil.volio bih da naš savez,kao recimo njemački,ima na platnom spisku 1300 trenera koji prate djecu i već tada stvaraju bazu za budućnost.
ali nemamo ništa od toga i kada se stvari gledaju realno,ovo je daleko iznad naših mogućnosti,s obzirom ko nam je u savezu.
u svakom slučaju,meni je utakmica ok,stadion takav,da mnogi nisu igrali na tako dobrom stadionu,protivnik odličan,naša ekipa odlična(za svoju državu bi otišli i na kraj svijeta :D ),a i naši ljudi u americi će imati priliku da uživaju bodreći svoju državu.
očekujem da će koncentracija biti na nivou,a uzdam se i u tradiciju,jer uvijek kad smo bili u problemima sa igračima odigrali smo odlično i daleko iznad svojih mogućnosti.
and

#277 Re: Mexico-BiH

Post by and »

Admir_1984
Sto ti je Begovic toliko bitan sad? Ja ti kazem moguci i logicki razlog sto se nije odazvao, a da je neka tekma u Evropi bila i da se opet nije odazvao onda bi jasno znao na cemu si, zahvalit mu se za sva vremena i gotovo.
pa naravno da je bitan,jer begović bi kao trebao biti naša budućnost,a on nije u stanju doći ni na jednu prijateljsku utakmicu koja bi njemu i saigračima iz odbrane bila jako bitna da se uigraju,a ne da se uigrava u zvaničnim utakmicama.
šta od njega očekivati ako potpiše za čelzi,recimo?
uglavnom ,ja očekujem da uzme ženino prezime i promijeni ime
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#278 Re: Mexico-BiH

Post by Admir_1984 »

and wrote:
Admir_1984 wrote:
and wrote:gro tima je u atlanti i imaće priliku da pokažu šta mogu.pape će isprobati u jakoj utakmici neke igrače koji možda ne bi dobili priliku da igraju,a uvijek se može desiti da iznenada ulete u tim.recimo begović iznenada pred rumuniju dobije gripu,povrede ne daj bože nekih igrača.....
Kako ce pokazati sta mogu kada koncentracija nece biti na nivou, zbog dugog puta naravno

Jel bolje bilo igrati u evropi sa ekipom koja igra slican fudbal kao Rumunija ili ici Meksiku u Ameriku, a samo mjesec dana do kvalifikacija. Ajd malo fudbalski pricaj?
hajde ti malo realno razmišljaj.
ono što bih ja volio je da imamo onakav stadion u bih i da platimo koliko treba i dovedemo brazil.volio bih da naš savez,kao recimo njemački,ima na platnom spisku 1300 trenera koji prate djecu i već tada stvaraju bazu za budućnost.
ali nemamo ništa od toga i kada se stvari gledaju realno,ovo je daleko iznad naših mogućnosti,s obzirom ko nam je u savezu.
u svakom slučaju,meni je utakmica ok,stadion takav,da mnogi nisu igrali na tako dobrom stadionu,protivnik odličan,naša ekipa odlična(za svoju državu bi otišli i na kraj svijeta :D ),a i naši ljudi u americi će imati priliku da uživaju bodreći svoju državu.
očekujem da će koncentracija biti na nivou,a uzdam se i u tradiciju,jer uvijek kad smo bili u problemima sa igračima odigrali smo odlično i daleko iznad svojih mogućnosti.
To sve sto si nabrojao reci mi kako ce uticati na pripremu utakmice protiv Rumunije??

Tebi je ocigledno strani pojam da ekipe iz Evrope medjusobno igraju prijateljske i da biraju adekvatne protivnike protiv koji ce pokusati uigrati neke stvari za kvalifikacione utakmice. Npr Njemacka nas zove na prijateljsku pred SP samo iz razloga sto im treba protivnik slican Srbiji, tako se isto radi i pred kvalifikacije. Kakve ti koristi od Meksika kada igraju skroz drugi stil u odnosu na Rumuniju?

Kako ce koncentracija biti na nivou kada treba vishe od 8-9 sati voznje avionom u jednom smjeru, a +6 sati vremenske razlike??
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#279 Re: Mexico-BiH

Post by 1946 »

Admir_1984 wrote:Kako ce koncentracija biti na nivou kada treba vishe od 8-9 sati voznje avionom u jednom smjeru, a +6 sati vremenske razlike??
Kad mogu astronauti imati koncentraciju za rad na svemirskoj stanici nakon dugotrajnih i jebenih putovanja u svemir ne znam što ne bi imali ovi koncentraciju da treniraju i igraju nakon putovanja u jumbo-jetovima. Ili vozači formule 1... Na putovanje se ne mogu nikako vaditi, ne voze se u GRAS-ovom tramvaju :-)
Admir_1984

#280 Re: Mexico-BiH

Post by Admir_1984 »

1946 wrote:
Admir_1984 wrote:Kako ce koncentracija biti na nivou kada treba vishe od 8-9 sati voznje avionom u jednom smjeru, a +6 sati vremenske razlike??
Kad mogu astronauti imati koncentraciju za rad na svemirskoj stanici nakon dugotrajnih i jebenih putovanja u svemir ne znam što ne bi imali ovi koncentraciju da treniraju i igraju nakon putovanja u jumbo-jetovima. Ili vozači formule 1... Na putovanje se ne mogu nikako vaditi, ne voze se u GRAS-ovom tramvaju :-)
cuj vozaci formule 1, pa valjda dodju 3-4 dana ranije, a ovi direktno iz aviona na trening, a 6 sati vremenske razlike

Ma sta se ja ovde bezveze raspravljam kad opet nekontate, dovoljna mi je cinjenica da nijedna ozbiljna reprezentacija ovu budalastinu ne praktikuje, a vi nastavite dalje sa 4231, 442, Papetom i slicnim supljim pricama
limeni

#281 Re: Mexico-BiH

Post by limeni »

istina je da je savez kod nas smijesan, ali su i neki igraci premalo motivisani da igraju za reprezentaciju...prvo smetaju utakmice sa slabim protivnicima, pa smetaju utakmice na kraju sezone jer su umorni, pa smeta lokacija odigrane utakmice u sred sezone...e sad druga stvar je sto se kod nas problemi rijesavaju preko medija a ne direktno izmedju selektora,saveza i igraca...nije problem sto ne dolaze dzeko,ibricic ili begovic u atlantu, cesto se desava da su npr. xavi,rooney,schweinsteiger ili ibrahimovic (ne zele da igraju prijateljske od kojih nema koristi), problem je sto kod nas sve izgleda neprofesionalno.
Admir_1984

#282 Re: Mexico-BiH

Post by Admir_1984 »

limeni wrote:istina je da je savez kod nas smijesan, ali su i neki igraci premalo motivisani da igraju za reprezentaciju...prvo smetaju utakmice sa slabim protivnicima, pa smetaju utakmice na kraju sezone jer su umorni, pa smeta lokacija odigrane utakmice u sred sezone...e sad druga stvar je sto se kod nas problemi rijesavaju preko medija a ne direktno izmedju selektora,saveza i igraca...nije problem sto ne dolaze dzeko,ibricic ili begovic u atlantu, cesto se desava da su npr. xavi,rooney,schweinsteiger ili ibrahimovic (ne zele da igraju prijateljske od kojih nema koristi), problem je sto kod nas sve izgleda neprofesionalno.
Nema sistema, a bez sistema te nigdje nema
1946

#283 Re: Mexico-BiH

Post by 1946 »

Ranije se svakako nije moglo ići zbog obaveza igrača u svojim klubovima. Vozači F1 znaju doći i par sati prije onih prvih neoficijelnih treninga. Potpuno isto kao ovi naši fudbaleri. S tim što vožnja F1 je puno zahtjevniji i psihički i fizički posao od igranja fudbala i na kraju krajeva sport u kojem možeš izgubit glavu vrlo lako :)
and

#284 Re: Mexico-BiH

Post by and »

hasagić,lulić,spahić,mravac,mujdža,medunjanin,pjanić,salihović,misimović,ibišević,muslimović :bih:
Stari

#285 Re: Mexico-BiH

Post by Stari »

Ne znam kako da vam kazem ...ali meni ove usporedbe nase ekipe sa reprezentacijom Njemacke izgledaju malcice nerealne. Ne nispravne da se razumijemo ... Svabe imaju sve to pobrojano , sve to sto mi nemamo - to jest istina...ali ljudi moji ... momci ... dajte malo ...ono.

Nemaju Svabe ono nesto ...sto je meni najvaznije ... nemaju to da ih ja osjecam svojima ... to da se ja nikad nemogu napaliti gledajuci utakmicu izmedju Svaba - Holandeza - Brazilaca - Italijana ili ko zna koga jos ...kao kad gledam utakmicu gdje BiH reprezentacija igra.

Svaka cast njima ...majstori su - nema sta ...i svidjaju mi se kad igraju .....ali nisu moji pa da se naglavacke okrenem.
Max Bunker

#286 Re: Mexico-BiH

Post by Max Bunker »

1946 wrote:Ranije se svakako nije moglo ići zbog obaveza igrača u svojim klubovima. Vozači F1 znaju doći i par sati prije onih prvih neoficijelnih treninga. Potpuno isto kao ovi naši fudbaleri. S tim što vožnja F1 je puno zahtjevniji i psihički i fizički posao od igranja fudbala i na kraju krajeva sport u kojem možeš izgubit glavu vrlo lako :)
Dodju oni tih par sati prije "onih prvih neoficijelnih treninga " ali kada se trke odrzavaju u Europi...
BSn

#287 Re: Mexico-BiH

Post by BSn »

Kako su Meksikanci mogli ranije stici?

Sto se tice vozaca F1, oni dolaze isto nekoliko dana prije i tu su. Druga je stvar sto se Kimi zarakija noc prije, ali je on i dalje u Monte Karlu, a ne u Afganistanu. Ovdje je Savez zaribo i stedi lovu na smjestaju, a preko zdravlja i ledja igraca, a k'o sto sam vec napisao - nasi igraci igraju volonterski i od entiteta nemaju nikakve dogovorene nagrade, niti drzavnu penziju, ako ostvare uspjeh. Pa za sta se onda lomiti i 20 sati tamo-vamo letiti, haman nikako ni ne spavati?
karanana

#288 Re: Mexico-BiH

Post by karanana »

halo bola....london-atlanta je let od 6 sati, modernim dzambodzetom sa lezajevima u prvoj klasi, sa video igricama sa gurme hranom, sa stjuardesama koje te masiraju na sve nacine i svuda po tijelu.....ni ne znas da si u prevoznom sredstvu.
i sad je to problem dvojici-trojici shupchicha?
pa gdje su dani kad se na prijateljske sa madjarskom vozilo u skucenim autobusima po 8-9 sati?

pa mexama iz mehica je let skoro pa duzi nego nasim dijamantima iz londona.
BSn

#289 Re: Mexico-BiH

Post by BSn »

karanana wrote:halo bola....london-atlanta je let od 6 sati, modernim dzambodzetom sa lezajevima u prvoj klasi, sa video igricama sa gurme hranom, sa stjuardesama koje te masiraju na sve nacine i svuda po tijelu.....ni ne znas da si u prevoznom sredstvu.
i sad je to problem dvojici-trojici shupchicha?
pa gdje su dani kad se na prijateljske sa madjarskom vozilo u skucenim autobusima po 8-9 sati?

pa mexama iz mehica je let skoro pa duzi nego nasim dijamantima iz londona.

Nasi su letjeli iz Frankfurta. :oops: :D

6 sati je i dalje dug put, vremena za aklimatizaciju nemaju - mnogim ljudima tesko pada promjena vremenske zone (pogotovo 10-ak vremenskih zona). Da tako rade ozbiljni, onda bi i Mekskikanci dosli kad i nasi.

Ne branim ja Ibricicia i Begovica - treba ih opaliti po dzepu, pa ako se opet usqrce, onda jos jace, ali ovo sto je nas Savez uradio je idiotluk prve klase i niko im se ozbiljan ne bi odazvao - k'o sto i nije.
Last edited by BSn on 09/02/2011 14:40, edited 1 time in total.
1946

#290 Re: Mexico-BiH

Post by 1946 »

Boga mi znalo se desiti da obavljaju poslove po Europi pa odlete malo prije treninga u Aziju na utrku. Nebitno. Nemaju ni ovi navijači što će ići na utakmicu ništa ni od većeg ni od manjeg entiteta pa će se opet jebavati 9 sati po autima da stignu na utakmicu, s tim što će sve platiti iz svog džepa. Ko od igrača očekuje u ovakvom stanju Saveza i Države da će dobijati nešto za svoje igre onda nije trebao nikad ni počinjati igrati za reprezentaciju, već nastaviti bojkotovati dok ne odu kriminalci iz saveza :wink:
BSn

#291 Re: Mexico-BiH

Post by BSn »

1946 wrote:Boga mi znalo se desiti da obavljaju poslove po Europi pa odlete malo prije treninga u Aziju na utrku. Nebitno. Nemaju ni ovi navijači što će ići na utakmicu ništa ni od većeg ni od manjeg entiteta pa će se opet jebavati 9 sati po autima da stignu na utakmicu, s tim što će sve platiti iz svog džepa. Ko od igrača očekuje u ovakvom stanju Saveza i Države da će dobijati nešto za svoje igre onda nije trebao nikad ni počinjati igrati za reprezentaciju, već nastaviti bojkotovati dok ne odu kriminalci iz saveza :wink:

U tom zecu lezi grm. ;)
Papac je jedini ostao ustrajan, pa ga eno ti isti navijaci pljuju. Kako god, ne moze da valjas nasem narodu. Zato su i najpametniji oni koji su uzeli tudje drzavljanstvo ili jos jednostavnije prosto od*ebali reprezentaciju. Igras za tudje dzepove i za navijace koji ne znaju ni sami sta hoce.

P.S. Nek' potpise za McLaren, pa da ga vidim sto ce doletati kad on hoce i raditi sta hoce. Nema kod Engleza labavo. :oops: :mrgreen:
Admir_1984

#292 Re: Mexico-BiH

Post by Admir_1984 »

BSn wrote:
1946 wrote:Boga mi znalo se desiti da obavljaju poslove po Europi pa odlete malo prije treninga u Aziju na utrku. Nebitno. Nemaju ni ovi navijači što će ići na utakmicu ništa ni od većeg ni od manjeg entiteta pa će se opet jebavati 9 sati po autima da stignu na utakmicu, s tim što će sve platiti iz svog džepa. Ko od igrača očekuje u ovakvom stanju Saveza i Države da će dobijati nešto za svoje igre onda nije trebao nikad ni počinjati igrati za reprezentaciju, već nastaviti bojkotovati dok ne odu kriminalci iz saveza :wink:

U tom zecu lezi grm. ;)
Papac je jedini ostao ustrajan, pa ga eno ti isti navijaci pljuju. Kako god, ne moze da valjas nasem narodu. Zato su i najpametniji oni koji su uzeli tudje drzavljanstvo ili jos jednostavnije prosto od*ebali reprezentaciju. Igras za tudje dzepove i za navijace koji ne znaju ni sami sta hoce.

P.S. Nek' potpise za McLaren, pa da ga vidim sto ce doletati kad on hoce i raditi sta hoce. Nema kod Engleza labavo. :oops: :mrgreen:
:thumbup:
k3ngur

#293 Re: Mexico-BiH

Post by k3ngur »

Mozel mi neko reci kad je utakmica po Bosanskom vremenu???
Max Bunker

#294 Re: Mexico-BiH

Post by Max Bunker »

ak81 wrote:Mozel mi neko reci kad je utakmica po Bosanskom vremenu???
01:50
barbar

#295 Re: Mexico-BiH

Post by barbar »

U "Premieru" u P.P. 1 1,85 :-)
Mustang1

#296 Re: Mexico-BiH

Post by Mustang1 »

Poklon .. A hendikep jos veci poklon 8-)
barbar

#297 Re: Mexico-BiH

Post by barbar »

Bubalo1 wrote:Poklon .. A hendikep jos veci poklon 8-)
Uvijek ono što izgleda kao poklon i naguzi masu :lol:
tech10

#298 Re: Mexico-BiH

Post by tech10 »

Sta je ovo, jbte?:

"The only Georgia World Congress Center Authority owned/managed parking lots available to the public during non-Falcons games include the Green ($8), Blue ($8), Brown ($10), Orange ($10), & Yellow Lots ($8)."

Skuplji parking nego ulaznica za Kosevo. :(
and

#299 Re: Mexico-BiH

Post by and »

ima li kakvih linkova za večeras?
Murat Sabanovic

#300 Re: Mexico-BiH

Post by Murat Sabanovic »

putuju sarajevo -zagreb-atlanta....oovako to odprilike izgleda ...

trajanje leta :sarajevo -pariz 4 h 05 min.

06:30 Butmir (SJJ), Sarajevo - Bosnie-Herzégovine
07:15 Pleso (ZAG), Zagreb - Croatie

pishpauza u zagrebu 1 h 15 min

08:30 Pleso (ZAG), Zagreb - Croatie
10:35 Charles De Gaulle (CDG), Paris - France

pishpauza u parizu 3h 25 min

13:50 Paris (CDG) 17:40 Atlanta

trajanje leta: pariz -atlanta 09h50

SARAJEVO- ATLANTA sa pishpauzama 18h 05 min
Locked