Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
GAU8

#276 Re: Android OS

Post by GAU8 »

motorola01 wrote:Eh ovako ljudi,nasao sam jako dobar link(forum)za telefone,izmedju ostalog i za android sa odlicnim igricama i programima :D ...Ali imam problem kako da to sve skinem na komp,pa onda na telefon???Imam htc legend,sa 2.1 verzijom(UPDATE 1)..

Evo ovdje link :D :http://www.ipmart-forum.com/forumdispla ... id-OS-Zone

Volio bih skinuti ovu igru sa ovim autima i recimo nesto tipa bruce lee :D

Eto ako nije problem da to neko objasni kako se radi??Izgleda da se treba i registrovati na ovoj stranici d abi se moglo skidati..
Zajbo si se s tim sto imas HTC :)

jesi li ga root-ao?
GAU8

#277 Re: Android OS

Post by GAU8 »

Ako ima neko na pretplati da nam kaze kakva je situacija sa "potrosnjom" i isplati li se imati android permanentno na 3g mrezi, da kupi update, sinhronizuje widget-e i slicno.

Ima li bhmobile/mtel/hteronet isplative data pakete.
motorola01

#278 Re: Android OS

Post by motorola01 »

GAU8 wrote:
motorola01 wrote:Eh ovako ljudi,nasao sam jako dobar link(forum)za telefone,izmedju ostalog i za android sa odlicnim igricama i programima :D ...Ali imam problem kako da to sve skinem na komp,pa onda na telefon???Imam htc legend,sa 2.1 verzijom(UPDATE 1)..

Eto ako nije problem da to neko objasni kako se radi??Izgleda da se treba i registrovati na ovoj stranici d abi se moglo skidati..

jesi li ga root-ao?
Zasto sam se zahebao?Ne kontam...
GAU8

#279 Re: Android OS

Post by GAU8 »

motorola01 wrote:
GAU8 wrote:

jesi li ga root-ao?
Zasto sam se zahebao?Ne kontam...
Nisi se zaista zeznuo, ali HTC svoje telefone maksimalno zatvori. Ako ti je to OK, onda nista.
Ali recimo da ce se svaki krekovan softver automatski deinstalirati na HTC-u cim se spojis na market i slicno...
Rauber

#280 Re: Android OS

Post by Rauber »

Narode imam Samung Galaxy S, predpostavljam da je zakljucan na BH telekomovu mrezu jer je tamo kupljen. Cujem sad da mogu nadogradi postojecu verziju Androida ali ga kao moram prvo root-at pa onda otkljucati.
Jel to sta za*ebano i mogu li sta za*ebati mobitel :)
Ima li neko link po kojem je to sve uspjesno uradio? Znam ono da mi je google prijatelj, ali zadnji put kad mi je bio prijatelj i kad sam htio nesto slicno uraditi na Iphone-u 3G zakljucao sam ga i oka nisam svu noc sklopio dok ga ujutro nisam odnjeo nekom momku da ga otkljuca :run:
neo7

#281 Re: Android OS

Post by neo7 »

Je li ima neka aplikacija kojom bi mogao staviti sliku koju hocu na pozadinu menija, tj onde gdje su mi sve ikone ? Ne pitajte sto ne mogu klasicno XD
motorola01

#282 Re: Android OS

Post by motorola01 »

GAU8 wrote:
GAU8 wrote:

jesi li ga root-ao?

Nisi se zaista zeznuo, ali HTC svoje telefone maksimalno zatvori. Ako ti je to OK, onda nista.
Ali recimo da ce se svaki krekovan softver automatski deinstalirati na HTC-u cim se spojis na market i slicno...
Skidao sam sa marketa barem deset puta i nikad nista se nije desilo.Sve normalno fercera :)
sarajev_o

#283 Re: Android OS

Post by sarajev_o »

Rauber wrote:Narode imam Samung Galaxy S, predpostavljam da je zakljucan na BH telekomovu mrezu jer je tamo kupljen. Cujem sad da mogu nadogradi postojecu verziju Androida ali ga kao moram prvo root-at pa onda otkljucati.
Ima li neko link po kojem je to sve uspjesno uradio? Znam ono da mi je google prijatelj, ali zadnji put kad mi je bio prijatelj i kad sam htio nesto slicno uraditi na Iphone-u 3G zakljucao sam ga i oka nisam svu noc sklopio dok ga ujutro nisam odnjeo nekom momku da ga otkljuca :run:
pa ako ti je original telefon trebalo bi moci da uradi update bez ikakvog cackanja
Mustang1

#284 Re: Android OS

Post by Mustang1 »

Da li se isplati mjenjati iPhone za xperiu x10 ... Nervira me iPhone posto je spor ... kakva je xperia posto nemam pojma o androidu uopste :D a pogotovo o ovom telefonu
Alkos

#285 Re: Android OS

Post by Alkos »

Rauber wrote:Narode imam Samung Galaxy S, predpostavljam da je zakljucan na BH telekomovu mrezu jer je tamo kupljen. Cujem sad da mogu nadogradi postojecu verziju Androida ali ga kao moram prvo root-at pa onda otkljucati.
I mene isto zanima, i ja sam kupio uredjaj u BHT :) Jel i tebi verzija 2.2 Froyo?
Da li je bolje ostaviti tu verziju (dosta stopa, ledi, ima bugova) ili instalirati nesto novo (citao sam o Darkyu i jos nekim verzijama), ali me ipak strah da sta ne sjebem :D
Jer izgleda da cemo se na zvanicni update od Samsunga jos nacekati!

Hvala puno!
Rauber

#286 Re: Android OS

Post by Rauber »

Jeste, i meni je verzija 2.2 froyo, medjutim meni ne ledi i ne stopa, doduse nemam nekih aplikacija na njemu pa mozda zbog toga, sad ne znam kako ce se ponasati kad ga malo zatrpam.

@sarajev_o

Jeste original je, znaci postojecu verziju mogu nadograditi kad izadje update bez da razmisljam hoce li se zakljucati?
Samo jos moram vidjeti kako se stavlja neki custom rom.
Alkos

#287 Re: Android OS

Post by Alkos »

Nacekat cemo se na taj update od Samsunga izgleda :(
strong69

#288 Re: Android OS

Post by strong69 »

Ja sam bratu update-ovao Galaxy S sa BHTelecoma na 2.3.3 verziju. Sam postupak traje 5 min. Sve o tome kako to mozete uraditi pronadite ovdje:

Code: Select all

http://www.samfirmware.com/android.htm
Treba vam Odin i odgovarajuca verzija softvera. Preprucujem I9000XWJVH i CSC = I9000NEEJV3.

Prethodno nije potrebno root-anje niti bilo sta. Samo PAZLJIVO citajte instrukcije.
Rauber

#289 Re: Android OS

Post by Rauber »

stubborn_d0nkey wrote:
vukojebina wrote:isprobano, funkcionise :)

a sa zenom nije frka, posto imamo paket sa po par hiljada minuta besplatnih...problem je sto sam ja vani, a puno zovem starce i raju u bosnu, pa se nabere...

i btw, htc i android je perverzija...stvarno sam odusevljen telefonom...
imas skype za android, moci ces zvat skype-skype ili skype-telefon ako te to interesuje. ako ti nema u market otidi preko mob na skype.com/m i biti ce ti link za download. Ako bude problema posalji mi pm i poslat cu ti apk sto imam
kako instalirati skype, meni odakle god da pokusam skinuti pise da nije podrzano za BiH
rider155

#290 Re: Android OS

Post by rider155 »

Pozdrav raja evo i mene u android klub,kupio sam Samsung Galaxy 3 ,na njemu je verzija 2,2 Froyo sjetili su se ovi iz BhTelecoma nadograditi :D nego pitanje da li je moram otići na market da bi skinuo aplikacije poput facebook itd ne mogu ih pronaći na mob-u .Hvala :lol:
Rauber

#291 Re: Android OS

Post by Rauber »

@strong69
Hvala, probat cu vjerovatno.
A sad me ovo zanima :) Vidio sam da hvale ovaj ROM i zaista izgleda predobro, ko drugi telefon

E sad, da bi njega nabacio jel moram prvo root uraditi, pa unlock, ili kako vec.
Znam da mozda peglam vas koji ste duze na androidu i ova su vam pitanja smijesna, ali odem na onaj xda forum i zijanim se u svim silnim uputstvima, jos na engleskom :run:
strong69

#292 Re: Android OS

Post by strong69 »

@rauber,

Ovo je MIUI customized ROM. Ja ti preporucujem Darky´s ROM.
Rauber

#293 Re: Android OS

Post by Rauber »

ok, a jel ga moram prvo root,pa unlock i tek onda staviti taj custom rom?

edit: googlo sam, sad znam sta trebam raditi ;)
imenica

#294 Re: Android OS

Post by imenica »

Ovako ljudi, neznam imali od vas itko ovdje tko se bavi programiranjem za android, ali evo, ako ima...
Prodajem knjigu Android programiranje za "dummies", skoro nova novcata, sam sam je isprintao te mi je odlično valjala za ulazak u android svijet, te sada kad sam je pročitao, više mi ne treba...
Više info http://www.pik.ba/artikal/1380111/progr ... ies-quot-/
Rauber

#295 Re: Android OS

Post by Rauber »

strong69 wrote:Ja sam bratu update-ovao Galaxy S sa BHTelecoma na 2.3.3 verziju. Sam postupak traje 5 min. Sve o tome kako to mozete uraditi pronadite ovdje:

Code: Select all

http://www.samfirmware.com/android.htm
Treba vam Odin i odgovarajuca verzija softvera. Preprucujem I9000XWJVH i CSC = I9000NEEJV3.

Prethodno nije potrebno root-anje niti bilo sta. Samo PAZLJIVO citajte instrukcije.
Uradio po uputstvu, sve fercera za 10, osjeti se razlika a i vidim da mi sad defaultni player cita titlove...
:thumbup:
strong69

#296 Re: Android OS

Post by strong69 »

Rauber wrote: Uradio po uputstvu, sve fercera za 10, osjeti se razlika a i vidim da mi sad defaultni player cita titlove...
Odlicno druze. Ako zelis jos bolji ugodaj dok koristis telefon onda probaj sljedece dvije preporuke s moje strane:

1. Voodoo Kernel. Nadi tamo "Gingerbread-GT-I9000-XWJVH-stock-kernel+hacks.tar" na http://dl.project-voodoo.org/
Instaliraj ovaj .tar file preko Odina. Dobices rootovan telefon tako. Instaliraj "Superuser" sa marketa i "Busybox" ako ti aplikacije to budu trazile a onda potrazi na marketu aplikaciju Voodoo sound i dobices nevjerovatan zvuk 8-) Prilikom instalacije ovog kernela cuces robotski neki glas. To je OK.

2. Darky´s ROM. Sjajan ROM.
sarajev_o

#297 Re: Android OS

Post by sarajev_o »

hjoj pojmova sta je
kernel
root
rom
i slicno zbunjen sam
HomeArt

#298 Re: Android OS

Post by HomeArt »

Koji telefon sa androidom kupiti do 350KM, ima li ista da valja?
Duge

#299 Re: Android OS

Post by Duge »

strong69 wrote:
Rauber wrote: Uradio po uputstvu, sve fercera za 10, osjeti se razlika a i vidim da mi sad defaultni player cita titlove...
Odlicno druze. Ako zelis jos bolji ugodaj dok koristis telefon onda probaj sljedece dvije preporuke s moje strane:

1. Voodoo Kernel. Nadi tamo "Gingerbread-GT-I9000-XWJVH-stock-kernel+hacks.tar" na http://dl.project-voodoo.org/
Instaliraj ovaj .tar file preko Odina. Dobices rootovan telefon tako. Instaliraj "Superuser" sa marketa i "Busybox" ako ti aplikacije to budu trazile a onda potrazi na marketu aplikaciju Voodoo sound i dobices nevjerovatan zvuk 8-) Prilikom instalacije ovog kernela cuces robotski neki glas. To je OK.

2. Darky´s ROM. Sjajan ROM.
Koje su razlike izmedju ovih 2.3.3 firmware-a?
strong69

#300 Re: Android OS

Post by strong69 »

Duge wrote: Koje su razlike izmedju ovih 2.3.3 firmware-a?
Na koje razlike konkretno mislis?
Post Reply