Omiljena knjiga
Moderator: Chloe
-
Hierarchia
Dzimi, sta fali sto covjek istovremeno voli Izetbegovica i Dostojevskog? Po humanistickim idejama i britkosti seciranja ljudskog mozga su tu negdje. Bolji i od CT-a, ako cemo pravo. 
- Jimmy_The_Saint
Ne znam. Možda sam ga krivo shvatio (Milana Forcana). Možda čo'jk hoće reći da je Izetbegović pis'o fikciju
To bi bila jedna borhesovska.
- Jimmy_The_Saint
Jooooooooooooo, pa đe'š Koelja, živa bila, đe'š Koelja! 
-
Hierarchia
Sa prepirke sa SDP-ovcima na Coelha. Red politickih nadmudrivanja, red palamudjenja o ljepoti duse i svemira.dashing wrote:joj, jesam i ja zakasnila na ovu temu. nema kad od svadje s sdp-ovcima.![]()
![]()
![]()
paulo coelho: alhemicar. svaki put kada ga procitam - iznova mi je najdraza. tako pozitivno, optimisticno.
iz starijih dana - herman hesse: damian.
- Jimmy_The_Saint
Ma ne znam, meni je Koeljo nak'o, kako da kažem, fejker.
-
Hierarchia
Ma ne. On je njih povezao po toj nekoj univerzalnoj ljudskoj vrijednosti o kojoj obojica progovaraju. U svojoj knjizi Alija nudi "velike" spoznaje o covjeku, samo sto mi obicni citaci to ne kontamo.Jimmy_The_Saint wrote:Ne znam. Možda sam ga krivo shvatio (Milana Forcana). Možda čo'jk hoće reći da je Izetbegović pis'o fikciju![]()
![]()
![]()
-
forza milan
jok jarane eto ti si genij a alija je jedan obicni seljak koji je jedva znao slovaJimmy_The_Saint wrote:Ja sam malograđanin.
Alija Izetbegović je genije.
Samo neshvaćen, jebiga.
Jel' sad mogu pred konzilij, doktore?
pa dje si prije bio covjece, sto se ne javi da nas spasis
sad si me ubijedio da ovu knjigu nisi upce citao i dao si mi par natuknica o tome sta je tebi i slicnima kriterij za ocjenjivanje knjige
a i ja levat zaboravio na kojem sam forumu
- Jimmy_The_Saint
Kako već rekoh na temi "knjige koje nisu ni za hale".... SVE sa Alijom Izetbegovićem na koricama. S M E T L J Eforza milan wrote:jok jarane eto ti si genij a alija je jedan obicni seljak koji je jedva znao slovaJimmy_The_Saint wrote:Ja sam malograđanin.
Samo neshvaćen, jebiga.
sad si me ubijedio da ovu knjigu nisi upce citao i dao si mi par natuknica o tome sta je tebi i slicnima kriterij za ocjenjivanje knjige
a i ja levat zaboravio na kojem sam forumu
I ne, Alija je jedan NEOBIČNI seljak.
-
forza milan
ogranicen si ko balkonJimmy_The_Saint wrote:Kako već rekoh na temi "knjige koje nisu ni za hale".... SVE sa Alijom Izetbegovićem na koricama. S M E T L J Eforza milan wrote:jok jarane eto ti si genij a alija je jedan obicni seljak koji je jedva znao slovaJimmy_The_Saint wrote:Ja sam malograđanin.
Samo neshvaćen, jebiga.
a i ja levat zaboravio na kojem sam forumu![]()
I ne, Alija je jedan NEOBIČNI seljak.
nema ti lijeka
- Jimmy_The_Saint
Ma nek' si ti širok k'o ruska stepa.
Ustvari, kazahstanska
Jesam, doživotno sam ograničen time što ću pljuvati na Alijin lik i djelo u svim prigodama. Jel' to problem?
Ustvari, kazahstanska
Jesam, doživotno sam ograničen time što ću pljuvati na Alijin lik i djelo u svim prigodama. Jel' to problem?
-
forza milan
to uopce nije problemJimmy_The_Saint wrote:Ma nek' si ti širok k'o ruska stepa.
Ustvari, kazahstanska![]()
ja sam vidio tvoj post u kojem kazes da ti je fuj sve sa alijom na omotu i nisam nista rekao
ne slazem se ali postujem
ali si ti, kad i vidio islam izmedju istoka i zapada, skocio da mene ubjedjuje su neipravnost mojih stavova i ukusa
ali sad mi je sve jasno
moras tako djelovati jer, kako rekoh, posjedujes malogradjansski karakter i pun si predrasuda i nii nikad proso pored dcovjeka koji zna sta je tolerancija, a da ne govorim o tome da ti znas sta je to
kad se svi cinioci uzmu u obzir tvoji postovi u obzir nacin na koji reagiras sasvim je razumljiv i rezultat je jednog prirodnog slijeda
u nadi da me vise neces uznemiravati i opterecavati svojom malograjanstinom zelim ti sve najbolje
zbogom
- Jimmy_The_Saint
Allahimanet. Il' što bi se reklo, ALIJAMAHNIT 
- van Basten
dugo se nisam javljao na ovu temu jer zaista nisam znao koju knjigu da odaberem i zašto baš nju među stotinama drugih koje su mi se svidjele... al eto, ipak na kraju se odlučih za jednu knjigu koju nije uopšte napisala književnica... Mi, djeca sa kolodvora Zoo... knjiga predobra, prejaka... svijet droge i prostitucije ispričan iz prve ruke, iz unutrašnjosti, bez uljepšavanja, od strane osobe koja je bila u tom paklu i uspjela se izvući...
Knjiga koju bih ja uveo u srednjoškolsku lektiru pod obavezno... nemam dovoljno riječi da opišem koliko je snažno uticala na mene... možda je to samo moj osjećaj nakon čitanja, al zaista se javlja neka odbojnost prema svemu tome i to bi joj trebala biti najveća snaga
Knjiga koju bih ja uveo u srednjoškolsku lektiru pod obavezno... nemam dovoljno riječi da opišem koliko je snažno uticala na mene... možda je to samo moj osjećaj nakon čitanja, al zaista se javlja neka odbojnost prema svemu tome i to bi joj trebala biti najveća snaga
- Jimmy_The_Saint
More Marko, ne ori drumova...
Kad se već dotičeš droge, toplo preporučujem Rekvijem za jedan san, od Huberta Selbyja, al' obavezno knjigu, nipošto istoimeni film. I meni je Zoo bio intrigantan, al' Selby je mnoooogo jači. Pogledaj sam, ako imaš ikako nać'. Na našem je izašlo u BG osamdesetih. Requiem for a dream kupio sam na buvljaku u EU, a ima budzašto na amazonu, ako čitaš eng.
Može i Posljednje skretanje za Brooklyn, od Selbyja.
Kad se već dotičeš droge, toplo preporučujem Rekvijem za jedan san, od Huberta Selbyja, al' obavezno knjigu, nipošto istoimeni film. I meni je Zoo bio intrigantan, al' Selby je mnoooogo jači. Pogledaj sam, ako imaš ikako nać'. Na našem je izašlo u BG osamdesetih. Requiem for a dream kupio sam na buvljaku u EU, a ima budzašto na amazonu, ako čitaš eng.
Može i Posljednje skretanje za Brooklyn, od Selbyja.
- Jara
Da je A.I. "po britkosti seciranja ljudskog mozga" ( koja sintagmaHierarchia wrote:Dzimi, sta fali sto covjek istovremeno voli Izetbegovica i Dostojevskog? Po humanistickim idejama i britkosti seciranja ljudskog mozga su tu negdje. Bolji i od CT-a, ako cemo pravo.
-
reformator
"Paralelni svijet" autora B.D. Benedikta.Autor se unaprijed izvinjava onima koji nece sasvim razumjeti ovu knjigu i sustinu njene teorije,s napomenom da je nas mozak ipak samo neka vrsta bioloskog kompjutera,koji pokazuje znake posustajanja kada dode u dodir s "programima" na koje nije navikao.Ko je zainteresiran neka pogleda(procita) da li je sve to "prolazna histerija masa",ili smo zaista na pragu epohalnog otkrica da pored ovog egzistira jos jedan-paralelni svijet!
-
patrius
#299 omiljena knjiga
1.Na zapadu nista novo-Erich Maria Remarque,
2.Proces-Franz Kafka,
3.Mislim da je dovoljno reci Andric.
2.Proces-Franz Kafka,
3.Mislim da je dovoljno reci Andric.
-
amrino
1. Kur' an
2. "Dervis i smrt"- Selimovic