Tako je čovječe. Recesija je, nemoj se razmetati slovima kad u ovo doba mnogi naši građani imaju nestašicu slova.plain vanilla wrote:@dogovor je rodjen i zivi u HRGandalfSivi wrote:
Ti si meni legenda, svega mi. Samo ne kontam sam sebe zasto pokusavam sa svakim se raspravljati...
nemoj uzalud trositi slova na rasprave
Hrvati u SDP platformi
-
Mihaelj
#276 Re: Hrvati u SDP platformi
-
1mustra
#277 Re: Hrvati u SDP platformi
Ima jako puno za Hrvate, ali puno besmislica i prazne price. Koalicija na Federalnom nivou pravi platformu za BiH nivo u kojoj se Federacija prakticki ne pominje. Nema niti jedna svjeza ideja ili novo rjesenje za bilo koji problem u funkcioniranju Federacije. Da ima, valjda bi neko vec naveo.lerdi wrote:Odavno se nisam nasmijao nekome ko @dogovor-u. E čuj bili pod pritiskom![]()
![]()
![]()
Dogovorima, Mustrama i sličnim. U ovoj platformi nema ništa za HDZ i "autentične Hrvate" (joj ovo je najjače nešto što sam čuo u zadnjih 10 godina), ali ima jako puno za Hrvate kao narod, tj. za sve Hrvate na čitavoj teritoriji BiH.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#278 Re: Hrvati u SDP platformi
Ako ne pise Treci, ne pise nista, jelde?1mustra wrote:Ima jako puno za Hrvate, ali puno besmislica i prazne price. Koalicija na Federalnom nivou pravi platformu za BiH nivo u kojoj se Federacija prakticki ne pominje. Nema niti jedna svjeza ideja ili novo rjesenje za bilo koji problem u funkcioniranju Federacije. Da ima, valjda bi neko vec naveo.lerdi wrote:Odavno se nisam nasmijao nekome ko @dogovor-u. E čuj bili pod pritiskom![]()
![]()
![]()
Dogovorima, Mustrama i sličnim. U ovoj platformi nema ništa za HDZ i "autentične Hrvate" (joj ovo je najjače nešto što sam čuo u zadnjih 10 godina), ali ima jako puno za Hrvate kao narod, tj. za sve Hrvate na čitavoj teritoriji BiH.
-
1mustra
#279 Re: Hrvati u SDP platformi
Nadji jednu stvar koja ima smisla, pa cemo razmotrit.plain vanilla wrote: Ako ne pise Treci, ne pise nista, jelde?
- Alfons Kauders
#280 Re: Hrvati u SDP platformi
pa sto bi se pominjala federacija kad dragan covic i rajko vasic tvrde da ce sdp napraviti dzamahiriju? nema vise federacije, zeljko komsic ce biti novi reis a svetozar pudaric veliki vezir...1mustra wrote:Ima jako puno za Hrvate, ali puno besmislica i prazne price. Koalicija na Federalnom nivou pravi platformu za BiH nivo u kojoj se Federacija prakticki ne pominje. Nema niti jedna svjeza ideja ili novo rjesenje za bilo koji problem u funkcioniranju Federacije. Da ima, valjda bi neko vec naveo.lerdi wrote:Odavno se nisam nasmijao nekome ko @dogovor-u. E čuj bili pod pritiskom![]()
![]()
![]()
evo moja ideja za rjesenje problema u federaciji... istjerati hdz iz vlasti... onda necemo imati borjanu kristo koja je blokirala skoro sva imenovanja u zadnje 2 godine kako bi njena stranka zadrzala kontrolu nad zlatnom kokom poznatijom kao ht mostar... usput je podrzavala ratne zlocince i dijelila budzetsku lovu fasistickim, fundamentalistickim organizacijama...
od citavog hdz-a jedino bi ostavio bevandu, jer lik ima mozga i zna sta prica... za razliku od polupismenih genijalaca poput borjane i nike lozancica
- plain vanilla
#281 Re: Hrvati u SDP platformi
ljudi ti ovdje romane ispisali, ti sve preskocio i opet isto1mustra wrote:Nadji jednu stvar koja ima smisla, pa cemo razmotrit.plain vanilla wrote: Ako ne pise Treci, ne pise nista, jelde?
pa imam ja pametnija posla negi tebi otvarati oci
-
1mustra
#282 Re: Hrvati u SDP platformi
To je ocekivano ponasanje, kad ne mozes izdvojit niti jednu stvar ostaje jedino napisat roman.plain vanilla wrote:ljudi ti ovdje romane ispisali, ti sve preskocio i opet isto1mustra wrote:Nadji jednu stvar koja ima smisla, pa cemo razmotrit.plain vanilla wrote: Ako ne pise Treci, ne pise nista, jelde?
- plain vanilla
#283 Re: Hrvati u SDP platformi
1mustra wrote:To je ocekivano ponasanje, kad ne mozes izdvojit niti jednu stvar ostaje jedino napisat roman.plain vanilla wrote:ljudi ti ovdje romane ispisali, ti sve preskocio i opet isto1mustra wrote:
Nadji jednu stvar koja ima smisla, pa cemo razmotrit.
dat ce hrvatima dodik danas puni stvari
-
dogovor
#284 Re: Hrvati u SDP platformi
Cekaj malo. Hajde mi molim te odgovori na par pitanja, prije nego sto nastavimo ovu raspravu:
1. Po cemu su Hrvati ugrozeni
2. Ako jesu, ko ih je stavio u tu situaciju
3. Sta je HDZ uradio u zadnjih 15 godina da ih izvadi iz te situacije
4. Da li ova platforma predstavlja vise za Hrvate, nego sve sto je HDZ do sada uradio
5. Ako je odgovor na 4. ne, onda zasto?[/quote]
Samo na tvoje 1. pitanje ima mnogo dokaza.
1. Najbolji dokaz trojanski konj Željko Komšić i Sejdo Bajramović u liku onog Jurišića.
2. U taj položaj ih je dovela mežunarodna zajednica, i bošnjački nacionalisti,
3. HDZ je u proteklih 15 godina bio stalno pod pritiskom,
4. Ta platforma za Hrvate ne predstavlja ništa. Primjer: Ja i ti smo vlasnici kuće. Ja imam više sinova pa zaposjednem veći dio a tebi dozvolim stanovati ako sam dobre volje.
5. Reci ti svom Zlaji da Hrvati ne će milostinju .Hrvati hoće da u vlasti participiraju oni koje su Hrvati izabrali a ne oni koje postavi Zlajo.
Nadam se da smo se razumjeli.[/quote]
Ti si meni legenda, svega mi. Samo ne kontam sam sebe zasto pokusavam sa svakim se raspravljati...[/quote]
Čovječe ti se ponašaš ko međed.
Postavi si 5 točaka, tačaka na koje sam ti odgovorio. One su nepobitne kod svakog demokratskog rasuđivanja i ti ni si u stanju izići iz svojih predrasuda.
Moja prijateljica Vanilija - Alica u zemlji čudesa nikada nešto seriozno ni je napisala. Mislim je potkupila negog SDPu pa su ju postavili da ometa konstruktivnu raspravu.
1. Po cemu su Hrvati ugrozeni
2. Ako jesu, ko ih je stavio u tu situaciju
3. Sta je HDZ uradio u zadnjih 15 godina da ih izvadi iz te situacije
4. Da li ova platforma predstavlja vise za Hrvate, nego sve sto je HDZ do sada uradio
5. Ako je odgovor na 4. ne, onda zasto?[/quote]
Samo na tvoje 1. pitanje ima mnogo dokaza.
1. Najbolji dokaz trojanski konj Željko Komšić i Sejdo Bajramović u liku onog Jurišića.
2. U taj položaj ih je dovela mežunarodna zajednica, i bošnjački nacionalisti,
3. HDZ je u proteklih 15 godina bio stalno pod pritiskom,
4. Ta platforma za Hrvate ne predstavlja ništa. Primjer: Ja i ti smo vlasnici kuće. Ja imam više sinova pa zaposjednem veći dio a tebi dozvolim stanovati ako sam dobre volje.
5. Reci ti svom Zlaji da Hrvati ne će milostinju .Hrvati hoće da u vlasti participiraju oni koje su Hrvati izabrali a ne oni koje postavi Zlajo.
Nadam se da smo se razumjeli.[/quote]
Ti si meni legenda, svega mi. Samo ne kontam sam sebe zasto pokusavam sa svakim se raspravljati...[/quote]
Postavi si 5 točaka, tačaka na koje sam ti odgovorio. One su nepobitne kod svakog demokratskog rasuđivanja i ti ni si u stanju izići iz svojih predrasuda.
Moja prijateljica Vanilija - Alica u zemlji čudesa nikada nešto seriozno ni je napisala. Mislim je potkupila negog SDPu pa su ju postavili da ometa konstruktivnu raspravu.
- plain vanilla
#285 Re: Hrvati u SDP platformi
Nije lijepo vrijedjati nekoga samo jer nemas isto misljenje s tom osobom. Sve sto sam napisala je ozbiljno i stojim iza toga.dogovor wrote:
A sto ne pisem ovdje elaborate i ne trolam kao neki, nije uopste mana.
Ako ti se ne svidja sto pisem, zaobidji kad vidis moj nick.
Toliko.
-
dogovor
#286 Re: Hrvati u SDP platformi
Ne, ti mene izuzetno privlačiš ali ti je pisanje neučinkovito.plain vanilla wrote:Nije lijepo vrijedjati nekoga samo jer nemas isto misljenje s tom osobom. Sve sto sam napisala je ozbiljno i stojim iza toga.dogovor wrote:
A sto ne pisem ovdje elaborate i ne trolam kao neki, nije uopste mana.
Ako ti se ne svidja sto pisem, zaobidji kad vidis moj nick.
Toliko.
-
jarancuga
#287 Re: Hrvati u SDP platformi
imal dje u hdz programu sta za povratak hrvata u posavinu? da se hdz borio za povratak hrvata u posavinu kao sto se uvlaci dodiku u paksu, imo bi dovoljno glasova da postavi svoje ljude na celne pozicije u drzavi...
-
dogovor
#288 Re: Hrvati u SDP platformi
Posavina?jarancuga wrote:imal dje u hdz programu sta za povratak hrvata u posavinu? da se hdz borio za povratak hrvata u posavinu kao sto se uvlaci dodiku u paksu, imo bi dovoljno glasova da postavi svoje ljude na celne pozicije u drzavi...
Pa iz Posavine je istjeran podjednako Hrvata i Bošnjaka. Zašto je Zlajo Veliki odustao od Posavine. Podrinje ne ću ni spominjati.
-
jarancuga
#289 Re: Hrvati u SDP platformi
posavina se nalazi u BIH...dogovor wrote:Posavina?jarancuga wrote:imal dje u hdz programu sta za povratak hrvata u posavinu? da se hdz borio za povratak hrvata u posavinu kao sto se uvlaci dodiku u paksu, imo bi dovoljno glasova da postavi svoje ljude na celne pozicije u drzavi...
Pa iz Posavine je istjeran podjednako Hrvata i Bošnjaka. Zašto je Zlajo Veliki odustao od Posavine. Podrinje ne ću ni spominjati.
hrvate posavine je izdao hdz sa bobanom i suskom na celu, prodali su najplodniju zemlju za kamenjar...
preko 3 hiljade hrvatskih mladica ostavilo zivote uzaludno...
hdz je izdao hrvatske interese u BiH...
-
dogovor
#290 Re: Hrvati u SDP platformi
OK Znači HDZ je bio dužan boriti se za posavinu a ti nis.jarancuga wrote:posavina se nalazi u BIH...dogovor wrote:Posavina?jarancuga wrote:imal dje u hdz programu sta za povratak hrvata u posavinu? da se hdz borio za povratak hrvata u posavinu kao sto se uvlaci dodiku u paksu, imo bi dovoljno glasova da postavi svoje ljude na celne pozicije u drzavi...
hrvate posavine je izdao hdz sa bobanom i suskom na celu, prodali su najplodniju zemlju za kamenjar...
preko 3 hiljade hrvatskih mladica ostavilo zivote uzaludno...
hdz je izdao hrvatske interese u BiH...
Tko je izdao Podrinje?
-
elSaik
#291 Re: Hrvati u SDP platformi
SDP. SDP je izdao Posabvinu, Podrinje, Hercegovinu, RS, Boga, oca i narod, ajde sad, odmori malo.
-
dogovor
#292 Re: Hrvati u SDP platformi
Nikada nisam govorio o izdaji. Držim da je u Posavini presudila nadmoć srpskog oružja i to je sva pamet. Pođi od činjenice da je Srbima važnije onih 4 km kod Brčkog radi povezivanje nego stotine km po Grmeču.elSaik wrote:SDP. SDP je izdao Posabvinu, Podrinje, Hercegovinu, RS, Boga, oca i narod, ajde sad, odmori malo.
- plain vanilla
#293 Re: Hrvati u SDP platformi
Ja stvarno imam celicne zivce, pa evo jos jednom.dogovor wrote:Nikada nisam govorio o izdaji. Držim da je u Posavini presudila nadmoć srpskog oružja i to je sva pamet. Pođi od činjenice da je Srbima važnije onih 4 km kod Brčkog radi povezivanje nego stotine km po Grmeču.elSaik wrote:SDP. SDP je izdao Posabvinu, Podrinje, Hercegovinu, RS, Boga, oca i narod, ajde sad, odmori malo.
Sto je bilo, bilo je i ne mozemo vratiti vrijeme.
Odgovori konkretno na konkretno pitanje -sta je SDP trebao uraditi nakon izbora da bi Hrvati bili sretni i zadovoljni?
-
dogovor
#294 Re: Hrvati u SDP platformi
SDP i SDA uzeli su one mešetare Lijanoviće i marginalca Jurišića da zastupaju hrvate.plain vanilla wrote:Ja stvarno imam celicne zivce, pa evo jos jednom.dogovor wrote:Nikada nisam govorio o izdaji. Držim da je u Posavini presudila nadmoć srpskog oružja i to je sva pamet. Pođi od činjenice da je Srbima važnije onih 4 km kod Brčkog radi povezivanje nego stotine km po Grmeču.elSaik wrote:SDP. SDP je izdao Posabvinu, Podrinje, Hercegovinu, RS, Boga, oca i narod, ajde sad, odmori malo.
Odgovori konkretno na konkretno pitanje -sta je SDP trebao uraditi nakon izbora da bi Hrvati bili sretni i zadovoljni?
- plain vanilla
#295 Re: Hrvati u SDP platformi
a sta su trebali da urade? pitanje je konkretnodogovor wrote:SDP i SDA uzeli su one mešetare Lijanoviće i marginalca Jurišića da zastupaju hrvate.plain vanilla wrote:Ja stvarno imam celicne zivce, pa evo jos jednom.dogovor wrote:
Nikada nisam govorio o izdaji. Držim da je u Posavini presudila nadmoć srpskog oružja i to je sva pamet. Pođi od činjenice da je Srbima važnije onih 4 km kod Brčkog radi povezivanje nego stotine km po Grmeču.
-
dogovor
#296 Re: Hrvati u SDP platformi
Bilo je fer da sudjeluju u vlasti HDZ BiH i HDZ 1990.
- Željezničar
#297 Re: Hrvati u SDP platformi
Meni kao glasaču SDP-a, nije baš najbolje "sjela" djelomična koalicija sa nacionalnim strankama. Trebali su biti principjelniji. Mogli su možda skupiti koaliciju bez SDA i tadi bi po meni imali legitimitet. Ovako nisam baš siguran, a pitanje je i koliko bi manje dobili glasova da se je za ovu koaliciju znalo prije izbora. Razlog što Ljubić nije išao u koaliciju su loša iskustva iz prošle alijanse kad su partneri SDP-a, bili samo manekeni i nisu imali dovoljne instrumente vlasti. Po meni SDP nije trebao po svaku cjenu ići u vlast, jer na idućim izborima dobili bi preko 50 %. Svidjelo se to nekome ili ne HDZ ima legimitet. Ostaje činjenica da SDP nije uspio iznjedriti nijedan kvalitetan kadar poslje rata iz reda Hrvatskog i Srpskog naroda, sem možda Željka koji opet je političar za plebs, ali bez nekih većih intelektualnih dometa. Također nisam siguran koliko su aktivnosti imali u Hercegovini i RS, a morali su jer ideje socijal demokratije je uvijek aktuelna. Nisam optimista po pitanju ove koalicije ali vrijeme će pokazati.
- nellington
#298 Re: Hrvati u SDP platformi
Dva pitanja:Željezničar wrote:Meni kao glasaču SDP-a, nije baš najbolje "sjela" djelomična koalicija sa nacionalnim strankama. Trebali su biti principjelniji. Mogli su možda skupiti koaliciju bez SDA i tadi bi po meni imali legitimitet. Ovako nisam baš siguran, a pitanje je i koliko bi manje dobili glasova da se je za ovu koaliciju znalo prije izbora. Razlog što Ljubić nije išao u koaliciju su loša iskustva iz prošle alijanse kad su partneri SDP-a, bili samo manekeni i nisu imali dovoljne instrumente vlasti. Po meni SDP nije trebao po svaku cjenu ići u vlast, jer na idućim izborima dobili bi preko 50 %. Svidjelo se to nekome ili ne HDZ ima legimitet. Ostaje činjenica da SDP nije uspio iznjedriti nijedan kvalitetan kadar poslje rata iz reda Hrvatskog i Srpskog naroda, sem možda Željka koji opet je političar za plebs, ali bez nekih većih intelektualnih dometa. Također nisam siguran koliko su aktivnosti imali u Hercegovini i RS, a morali su jer ideje socijal demokratije je uvijek aktuelna. Nisam optimista po pitanju ove koalicije ali vrijeme će pokazati.
1. Da li bi ti zamijenio SDA sa SBB u koaliciji?
2. Dopuštanje formiranja manjinske vlade je demokratsko sredstvo. Međutim, da li time stranka iznevjeri glasače?
- plain vanilla
#299 Re: Hrvati u SDP platformi
pa hdz nece sa sdp-omdogovor wrote:Bilo je fer da sudjeluju u vlasti HDZ BiH i HDZ 1990.
90tki je ponudjeno i mjesto predsjedatelja VM za kojim placu od prvih rezultata izbora
ali 90-tka jos nije prihvatila, cekamo Bozoa da se oglasi
sve sto si dosad rekao SDP je ponudio...
-
jarancuga
#300 Re: Hrvati u SDP platformi
dogovor wrote:Nikada nisam govorio o izdaji. Držim da je u Posavini presudila nadmoć srpskog oružja i to je sva pamet. Pođi od činjenice da je Srbima važnije onih 4 km kod Brčkog radi povezivanje nego stotine km po Grmeču.elSaik wrote:SDP. SDP je izdao Posabvinu, Podrinje, Hercegovinu, RS, Boga, oca i narod, ajde sad, odmori malo.
u posavini je presudio dogovor iz karadjordjeva..uostalom imas dokumente koji to potvrdjuju i to od vojnih i politickih ucesnika rata...
sto se tice podrinja, zanemarujes dvije bitne cinjenice...naime, uloga medjunarodne zajednice i granica sa srbijom...posavina nije imala te dvije omce oko vrata...
zanimljivo da se taj 4 km dug koridor nije ni jednom presjekao, preko koje se cetnicka armada iz RSK-e par godina neprestano snabdijevala...kako da to nije bilo u interesu tadasnje hrvatske vlasti iako je mogla racunati na pomoc ARBiH?
izgleda da je bilo lakse ratovati sa cetnicima duboko u teritorji hrvatske...