FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Locked

Podrzavam koaliciju SDP-NSRZB-SDA-HSP

DA
211
70%
NE
92
30%

Total votes: 303

NightSkyWalker

#276 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by NightSkyWalker »

Federacija inekako, ali kako izvesti sve na drzavnom novou na selamet :?
NightSkyWalker

#277 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by NightSkyWalker »

Gata wrote:
NightSkyWalker wrote:Federacija inekako, ali kako izvesti sve na drzavnom novou na selamet :?
znam da je to problem jer na drzavnom nivou nema majorizacije osim ako se ne daj Boze dva udruze protiv trećeg.Sjećam se referenduma za neovisnost BiH 1 mart- Sada potpredsjednik RS najavljuje referendum za treći entitet.Opet dva protiv jedan samo u drugoj kombinaciji .
Samo sto je razlika u legalitetu. Mi smo imali pravo izglasati nezavisnot, a oni ga danas nemaju. Mi smo izglasali nezavisnost jedne od republika, a cega ce oni da izglasaju nezavisnost?
cikafe

#278 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by cikafe »

NightSkyWalker wrote:
Gata wrote:
NightSkyWalker wrote:Federacija inekako, ali kako izvesti sve na drzavnom novou na selamet :?
znam da je to problem jer na drzavnom nivou nema majorizacije osim ako se ne daj Boze dva udruze protiv trećeg.Sjećam se referenduma za neovisnost BiH 1 mart- Sada potpredsjednik RS najavljuje referendum za treći entitet.Opet dva protiv jedan samo u drugoj kombinaciji .
Samo sto je razlika u legalitetu. Mi smo imali pravo izglasati nezavisnot, a oni ga danas nemaju. Mi smo izglasali nezavisnost jedne od republika, a cega ce oni da izglasaju nezavisnost?
Kontaju nacrtati linije razgranicenja i kofa se odcjepili...

KREČ, glavni preduslov za izglasavanje nezavistnosti entiteta! :lol:
Sammir

#279 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Sammir »

NightSkyWalker wrote:
Gata wrote:
Ajde budi pošten i priznaj sebi da ni taj referendum 92. nebi proso bez Hrvata...
Plus da ti dodam i Iliju Jurišića. Kad prestanes tako naivno razmišljat Bošnjak=Bosanac= jedini istinski patriot BiH, lakse ces shvatit neke stvari. :thumbup:
ultima_palabra

#280 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by ultima_palabra »

Alfa_Ze wrote:Nemogu precizno da odgonetnem :

- zasto Ljubic tako slijepo podrzava Covica ??
- koji su razlozi tog podravanja, s obzirom na svu njihovu netrpeljivost, a koja je rezultirala cijepanjem
na dva HDZ-a ??
- da li je moguce da Covic ima neke argumente kojim ucijenjuje Ljubica ??

Ljubic ima 95% usglasenih stavova i sa Lagumdzijom i sa Tihicem. Jasno mi je da Ljubic '' kao NECE '' da bude ‘’IZDAJNIK’’ hrvatskog naroda u BiH ( to mi bas ne drzi vodu ), ali duboko vjerujem da u tom grmu ne lezi zec.

Da li je u pitanju ‘’ visa politika ‘’ i sveukupni Hrvatski – nacionalno / teritorijalno interes ( Hrvatska + dio BH teritorija, ili tacnije Hercegovina + Glamoc - Drvar- Grahovo ) ??
Da li svi ti naputci dolaze iz Zagreba ?? :-) :-)
Što više Čović reži i prijeti nestabilnošću i blokadama, veća je mogućnost da stranci okrenu Ljubića SDP-u... interes MZ-a je stabilna vlada i stabilna BiH.
Utjecaj Zagreba je zanemarljiv, ljudi se okrenuli svojim problemima kojih je mnogo...
bicebolje

#281 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by bicebolje »

Ko ne razumije - neka samo zamijeni uloge - zamislite da se SNSD i HDZ dogovore da iz vlasti isključe stranke koje imaju najviše bošnjačkih glasova i kažu - DNZ je bošnjačka stranka (jeste da imaju jednog poslanika, al’ koga je to briga?!), s njima ćemo naredne četiri godine vladati Bosnom i Hercegovinom!

Niko od Bošnjaka ne bi prihvatio takvu kombinaciju. Štaviše!

Nadam se da je sada razumljivije.
http://www.dnevniavaz.ba/izdvojene-kolu ... mdija.html
bicebolje

#282 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by bicebolje »

Tihić za razliku od SDPa očigledno razumije
SDA PRIHVATA PLATFORMU SDP-a, UZ UKLJUČENJE OBA HDZ-a

SDA će podržati programsku platformu koju im je ponudio SDP BiH uz određene korekcije i uz zahtjev da se u formiranje vlasti u Federaciji BiH uključe oba HDZ-a, rekao je predsjednik SDA Sulejman Tihić.

"Programska platforma SDP-a je prihvatljiva uz određene primjedbe koje će SDA iznijeti. Svakako bi bilo dobro da se uključe i druge stranke, prvenstveno HDZ 1990 i HDZ BiH. Platforma sadrži dobra institucionalna rješenja za status Hrvata, na čemu su ove stranke i same insistirale. Imaću razgovore sa SDP-om u vezi sa našim primjedbama na platformu i tražiću da se uključe i oba HDZ-a", rekao je Tihić za sutrašnje "Nezavisne novine".

On nakon sjednice Glavnog odbora ove stranke, gdje je razmatrana programska platforma SDP-a koju su u srijedu uputili SDA, Narodnoj stranci "Radom za boljitak" i HSP BiH, nije mogao komentarisati zašto platforma odmah nije upućena i ostalim strankama u FBiH koje imaju bolji izborni rezultat od HSP-a i NS "Radom za boljitak".

Damir Mašić, sekretar za informisanje SDP-a BiH, rekao je da je platforma upućena na adrese tri stranke jer s njima imaju najveći stepen saglasnosti o pitanjima koja su dio programa buduće vlasti.

"Ovo je proces u kome smo nakon niza razgovora najviše saglasnosti imali sa ove tri stranke i ponudili smo platformu. Vlast u FBiH može biti formirana bez oba HDZ-a, čime nisu ugroženi Hrvati. Gdje u Ustavu piše da HDZ BiH mora biti u vlasti? SDP je na prethodnim izborima imao više glasova nego oba HDZ-a zajedno pa nije blokirao institucije", rekao je Mašić.

On je dodao da HDZ BiH ne može blokirati institucije u FBiH jer nema kapacitet za to. "Mogu blokirati izbor delegata u dva kantona, a to je antidejtonsko djelovanje, zbog čega se snose sankcije", rekao je Mašić, ističući da SDP nema zajedničkih tačaka sa HDZ-om BiH i formiranjem trećeg entiteta.
Altsa

#283 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Altsa »

bicebolje wrote:
Ko ne razumije - neka samo zamijeni uloge - zamislite da se SNSD i HDZ dogovore da iz vlasti isključe stranke koje imaju najviše bošnjačkih glasova i kažu - DNZ je bošnjačka stranka (jeste da imaju jednog poslanika, al’ koga je to briga?!), s njima ćemo naredne četiri godine vladati Bosnom i Hercegovinom!

Niko od Bošnjaka ne bi prihvatio takvu kombinaciju. Štaviše!

Nadam se da je sada razumljivije.
http://www.dnevniavaz.ba/izdvojene-kolu ... mdija.html
smijesan si do bola...postavljas link za stranicu politickog glasnika stranke koja ni pod razno ne moze uci u vlast...politika je ozbiljna stvar a ne igra iz vrtica.
slobodni armirach

#284 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by slobodni armirach »

MARTINE RAGUZU, ebemu trunje, ti si barem pametan u HDZ-1990,
dolazi u Sarajevo preuzmi mjesto Premijera, pa da se pozuri sa gradnjom koridora i elektroenergetskih objekata.
heckler

#285 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by heckler »

hehehe interesantno je kako 3 novine razlicito konstruisu naslov clanka koji prenosi istu Gargamelovu izjavu. "Svakako bi bilo dobro da se uključe i druge stranke, prvenstveno HDZ 1990 i HDZ BiH."

Sta je trolu milo to mu se i snilo.

U nedostatku ustavnih i zakonskih uporista sad i avaz valja? :lol:

To je neeeeeeepravda, to je neeeeeepravda.

A pravda je naravno da Dzerald Selman predstavlja Bosnjake u cetnitetu :lol: To je neupitno.

Ova koalicija je daleko od gotove stvari i iako mislim da je to sve vise manje ista bagra lopova volio bih da se uspostavi samo da vidim sljedeci potez hercegsrpskih smradova :wink:
tvile

#286 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by tvile »

Ma ovo je više postalo smiješno! HDZ-ovcima je vlast, takva samo ako je nacionalistički obojena inače nije vlast :D :lol:
Ne postoji opcija A ili B samo HDZ :lol: :lol: :lol:
heckler

#287 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by heckler »

bicebolje zaboravio si jedan naslov postaviti.

Jel ovo taj strasni odgovor hercegsrba?
Bosansakohercegovački Hrvati 2014. ne trebaju izlaziti na izbore
http://www.dnevnik.ba/novosti/bih/bosan ... -na-izbore
Dajte nam nacionalne izborne jedinice koje nismo uspjeli ni u dejtonu dobiti inace necemo ici na izbore? :lol: :lol:

Evo ja oka necu moci sklopiti brinuci se hoce li covic izaci na izbore 2014. Jeza me prosla... Sav se tresem :lol:
metronom

#288 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by metronom »

Po mom misljenju puno bi pametnija i zdravija koalicija bila SDP/SBB/HDZ90/HSP/NSRB. Na taj nacin bi koalicija imala dosta veci izborni legitimitet kod hrvatskog naroda, a kod Bosnjaka bi se konacno, poslije 2 decenije izbacila iz vlasti kriminalna SDA. Ne ide mi u glavu nikako kako SDP-u uopste moze pasti na pamet da koalira sa SDA?! Zar ne shvata SDP koliko je glasova dobio od ljudi kojima je vise dosta SDA, koji su i onako razocarani, opet odlucili izaci na izbore, samo ne bi li neko skinuo kriminalce s vlasti?!
madner

#289 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by madner »

bicebolje wrote:Tihić za razliku od SDPa očigledno razumije
SDA PRIHVATA PLATFORMU SDP-a, UZ UKLJUČENJE OBA HDZ-a

SDA će podržati programsku platformu koju im je ponudio SDP BiH uz određene korekcije i uz zahtjev da se u formiranje vlasti u Federaciji BiH uključe oba HDZ-a, rekao je predsjednik SDA Sulejman Tihić.

"Programska platforma SDP-a je prihvatljiva uz određene primjedbe koje će SDA iznijeti. Svakako bi bilo dobro da se uključe i druge stranke, prvenstveno HDZ 1990 i HDZ BiH. Platforma sadrži dobra institucionalna rješenja za status Hrvata, na čemu su ove stranke i same insistirale. Imaću razgovore sa SDP-om u vezi sa našim primjedbama na platformu i tražiću da se uključe i oba HDZ-a", rekao je Tihić za sutrašnje "Nezavisne novine".

On nakon sjednice Glavnog odbora ove stranke, gdje je razmatrana programska platforma SDP-a koju su u srijedu uputili SDA, Narodnoj stranci "Radom za boljitak" i HSP BiH, nije mogao komentarisati zašto platforma odmah nije upućena i ostalim strankama u FBiH koje imaju bolji izborni rezultat od HSP-a i NS "Radom za boljitak".

Damir Mašić, sekretar za informisanje SDP-a BiH, rekao je da je platforma upućena na adrese tri stranke jer s njima imaju najveći stepen saglasnosti o pitanjima koja su dio programa buduće vlasti.

"Ovo je proces u kome smo nakon niza razgovora najviše saglasnosti imali sa ove tri stranke i ponudili smo platformu. Vlast u FBiH može biti formirana bez oba HDZ-a, čime nisu ugroženi Hrvati. Gdje u Ustavu piše da HDZ BiH mora biti u vlasti? SDP je na prethodnim izborima imao više glasova nego oba HDZ-a zajedno pa nije blokirao institucije", rekao je Mašić.

On je dodao da HDZ BiH ne može blokirati institucije u FBiH jer nema kapacitet za to. "Mogu blokirati izbor delegata u dva kantona, a to je antidejtonsko djelovanje, zbog čega se snose sankcije", rekao je Mašić, ističući da SDP nema zajedničkih tačaka sa HDZ-om BiH i formiranjem trećeg entiteta.
Naslov nema nikakve veze sa tektom. Bilo bi dobro nije isto kao i mora :roll:
madner

#290 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by madner »

metronom wrote:Po mom misljenju puno bi pametnija i zdravija koalicija bila SDP/SBB/HDZ90/HSP/NSRB. Na taj nacin bi koalicija imala dosta veci izborni legitimitet kod hrvatskog naroda, a kod Bosnjaka bi se konacno, poslije 2 decenije izbacila iz vlasti kriminalna SDA. Ne ide mi u glavu nikako kako SDP-u uopste moze pasti na pamet da koalira sa SDA?! Zar ne shvata SDP koliko je glasova dobio od ljudi kojima je vise dosta SDA, koji su i onako razocarani, opet odlucili izaci na izbore, samo ne bi li neko skinuo kriminalce s vlasti?!
Ima tu par stvari. Prvo je da SBB nije dobila znacajan broj glasova osim u par kantona. Dakle SDA je prakticno bolje rjesenje.
Druga stvar je sto je SBB nije neopterecena stranka, nego predstavlja sve najgore sto je bilo u SDA. Od surovanja sa IZ do dogovora izmedju Fahre, Dragana i Mileta da svako svoje poslove gleda.
Sami kadrovi stranke su zapravo uglavnom presli iz SDA i/ili vode korijene sa druge strane Drine. :D
Min

#291 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Min »

Novi sam. Tema je odlicna. Diskusija jos bolja. Kamo srece da se ovakva vodi i u drugim medijima.

Ali da primjetim nesto sto do sada nije primjeceno. Rotacija na celnih funkcija je jedno nepisano pravilo koje je bilo na primjeni i u proslim sistemima. To je usud Bosne. Diskusija koja politicka opcija treba dati Predsjedavajuceg je otvorena, ali po mni to ne bi smio biti Zlatko. Meejutim, tu po meni lezi nas problem.
Cini mi se da je ova koalicija samo u sluzbi te ideje. Ideje popravnog ispita. Za Zlatka. I Alijansu.
Jer drugog objasnjenna za ovu koaliciju nema... Stav izricitog odbijanja bosnjackog nacionalizma pada u vodu na SDA-u, koji je primjer podrske vehbijama, cvrstom uplitanju IZ u politicki zivot, minderskog kriminala itd.. Odbijanja hrvatskog fasistickog hegemonizma na HSP, USTAŠKOM HSP-u!!! Odbijanje "Covicevog kriminala" pada u vodu sa Lijanovicima, jer sjetite se, Covic je na sudu bio zajedno sa Lijanovicima, te na osnovu toga optuzen!!!

Rqzumijem potrebu borbe za poziciju sa koje Zlatko moze u ocima bosnjaka popraviti svoj imidj, jer nas jos boli Alzirska grupa, Pogorelica, montirani procesi i progoni. On misli da ce sada to sve gumicom moci obrisati, umazati malo proevropse price u nase oci i puj pike ne vazi. ???
Vodjen idejom da ne moze naci programsku osnovu sa strankama koje misle da oni moraju dati Predsjedavajuceg je umobolna, jer je donesena bez ikakvog vidnog truda, a priori.
Mislim da zelja jednog lica, Zlatka, u Federaciji sada pomalo vec pokazuje simptome bratskog socijalistickog vodje s druge strane entitetske granice, Milorada.
Ne zelim se predstavljati kao dusebriznik kojem je stalo do SDP-a. Boli me ba dzon. Ali, znam da bi Tito povratio na ovakvu koaliciju. A i ucintii ce to sa slike koja se nalazi u uredu hrvatskog clana predsjednistva, ako se ova koalicija ostvari. I cuj ironije, to ce uraditi po glavi hrvatskog clana predsjednistva.
ultima_palabra

#292 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by ultima_palabra »

madner wrote:
metronom wrote:Po mom misljenju puno bi pametnija i zdravija koalicija bila SDP/SBB/HDZ90/HSP/NSRB. Na taj nacin bi koalicija imala dosta veci izborni legitimitet kod hrvatskog naroda, a kod Bosnjaka bi se konacno, poslije 2 decenije izbacila iz vlasti kriminalna SDA. Ne ide mi u glavu nikako kako SDP-u uopste moze pasti na pamet da koalira sa SDA?! Zar ne shvata SDP koliko je glasova dobio od ljudi kojima je vise dosta SDA, koji su i onako razocarani, opet odlucili izaci na izbore, samo ne bi li neko skinuo kriminalce s vlasti?!
Ima tu par stvari. Prvo je da SBB nije dobila znacajan broj glasova osim u par kantona. Dakle SDA je prakticno bolje rjesenje.
Druga stvar je sto je SBB nije neopterecena stranka, nego predstavlja sve najgore sto je bilo u SDA. Od surovanja sa IZ do dogovora izmedju Fahre, Dragana i Mileta da svako svoje poslove gleda.
Sami kadrovi stranke su zapravo uglavnom presli iz SDA i/ili vode korijene sa druge strane Drine. :D
SBB de facto ne postoji, postoji Utemeljitelj i njegovi poslovni interesi :)
metronom

#293 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by metronom »

madner wrote:
Ma ne moze SBB ni pod razno biti gora od SDA. SDA vec 20 godina pusta korijenje! Ne mogu nikako da se pomirim sa tim da je moj glas SDP-u u stvari otisao u korist SDA. U FBIH se mora pod hitno poceti sa korjenitim promjenama. Koalicija koju sam gore naveo bi de facto sa vlasti skinula veliku vecinu stranaka/kadrova koji nam vedre i oblace vec pune 2 decenije mraka! Lako je na sljedecim izborima skinuti SBB ili neku drugu stranku, ako ne valja, ali ako dozvolis mracnjacima SDA da zadrze svoje fotelje, onda si postigao jedno veliko nista, samo si se upleo u kolo sa njima i dio njihove prljavstine preuzeo na sebe. Ja vjeruj mi sigurno necu vise dat glas SDP-u ako bude u koaliciji sa SDA. Trazicu kakvu manju stranku socijaldemokratske orjentacije ili neke ekologe, sta ti ja znam.
hercegovac_pravi

#294 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by hercegovac_pravi »

Državni nivo je u potpunosti nebitan. Kome treba neka ga formira.. :dance:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#295 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by plain vanilla »

Min wrote:Novi sam. Tema je odlicna. Diskusija jos bolja. Kamo srece da se ovakva vodi i u drugim medijima.

Ali da primjetim nesto sto do sada nije primjeceno. Rotacija na celnih funkcija je jedno nepisano pravilo koje je bilo na primjeni i u proslim sistemima. To je usud Bosne. Diskusija koja politicka opcija treba dati Predsjedavajuceg je otvorena, ali po mni to ne bi smio biti Zlatko. Meejutim, tu po meni lezi nas problem.
Cini mi se da je ova koalicija samo u sluzbi te ideje. Ideje popravnog ispita. Za Zlatka. I Alijansu.
Jer drugog objasnjenna za ovu koaliciju nema... Stav izricitog odbijanja bosnjackog nacionalizma pada u vodu na SDA-u, koji je primjer podrske vehbijama, cvrstom uplitanju IZ u politicki zivot, minderskog kriminala itd.. Odbijanja hrvatskog fasistickog hegemonizma na HSP, USTAŠKOM HSP-u!!! Odbijanje "Covicevog kriminala" pada u vodu sa Lijanovicima, jer sjetite se, Covic je na sudu bio zajedno sa Lijanovicima, te na osnovu toga optuzen!!!

Rqzumijem potrebu borbe za poziciju sa koje Zlatko moze u ocima bosnjaka popraviti svoj imidj, jer nas jos boli Alzirska grupa, Pogorelica, montirani procesi i progoni. On misli da ce sada to sve gumicom moci obrisati, umazati malo proevropse price u nase oci i puj pike ne vazi. ???
Vodjen idejom da ne moze naci programsku osnovu sa strankama koje misle da oni moraju dati Predsjedavajuceg je umobolna, jer je donesena bez ikakvog vidnog truda, a priori.
Mislim da zelja jednog lica, Zlatka, u Federaciji sada pomalo vec pokazuje simptome bratskog socijalistickog vodje s druge strane entitetske granice, Milorada.
Ne zelim se predstavljati kao dusebriznik kojem je stalo do SDP-a. Boli me ba dzon. Ali, znam da bi Tito povratio na ovakvu koaliciju. A i ucintii ce to sa slike koja se nalazi u uredu hrvatskog clana predsjednistva, ako se ova koalicija ostvari. I cuj ironije, to ce uraditi po glavi hrvatskog clana predsjednistva.
:lol:

jesil i ti pristalica da sdp ide u opoziciju? sta bi tito na to rekao? :D
jazzer

#296 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by jazzer »

Ja bih bio spreman i halaliti ''veliki'' ekonomski napredak SDP-u ukoliko u ove cetiri godine uspiju napraviti
ambijent da svaki izabrani politicar odgovara za svoje postupke, ako ce svaki lopovluk rezultirati
ostavkom i krivicnom prijavom, ako ce se i u buducnosti koalicije birati na programskom a ne nacionalnom ili
nekom drugom kljucu. Koliko ce to biti izvodljivo sa koalicionim partnerima vidjecemo ali ja zaista polazem
nadu da ce se dosta toga nabolje promijeniti. Jer, ruku na srce, nakon ovoliko godina u opziciji ovo je sansa za
SDP koju, ako ne iskoriste bez obzira na koalicione partnere, tesko da ce dobiti novu jer svi znamo glasacke navike
nasih ljudi. Ova koalicija mi djeluje ok, jos ako se 90ka prikljuci onda bi dobili i odredjeni komotizam u
buducem radu. Mozda je ovo komentar za neku drugu temu ali ne skodi ni ovdje, valjda :) .
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#297 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by plain vanilla »

sumnjam za 90-ku, ljubic se nesto naostrio, bar zasad

srecom, on cesto mijenja misljenje
hercegovac_pravi

#298 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by hercegovac_pravi »

heckler wrote:bicebolje zaboravio si jedan naslov postaviti.

Jel ovo taj strasni odgovor hercegsrba?
Bosansakohercegovački Hrvati 2014. ne trebaju izlaziti na izbore
http://www.dnevnik.ba/novosti/bih/bosan ... -na-izbore
Dajte nam nacionalne izborne jedinice koje nismo uspjeli ni u dejtonu dobiti inace necemo ici na izbore? :lol: :lol:

Evo ja oka necu moci sklopiti brinuci se hoce li covic izaci na izbore 2014. Jeza me prosla... Sav se tresem :lol:
Ma njih najviše peče što polako gube i HNK. I pored svih izbornih krađa koje implementiraju, nisu bili ustanju "namiriti" više od 15 poslanika. I šta sad? Pa nek protestuju, ja ću im pomoći da postave šatore u Sarajevu baš kao što su protestovale i ostale nezadovoljne grupacije :zzzz:
Min

#299 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Min »

Dobar, odlican, plain vanilla. Cuj sta bi Tito reko na opoziciju!?!

Ali, prvi logican odgovor - da pitamo Zlatka, on je glasnogovornik. :)
Pasha.car.aga

#300 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Pasha.car.aga »

Ne podrzavam koaliciju sa SDA, ali mi je drago sto je Zlatko izasao sa projektom i pokazao Dodiku i Covicu da se konacno u federaciji nasao jedan LOLA da kaze svima njima STOP.

Zna cijela evropa koliko je Lagumdzija jak politicar i mislim da ce i Dodiku i Covicu u naredne 4 godine doci glave, pa makar i montiranim procesima ali ce im obojici smjestiti da se nadju iza resetaka, ako ne zbog kriminala onda zbog negiranja BiH i rusenja njenog ustavno-pravnog poretka.

Ovo je samo moje misljenje!

Pozdrav
Locked