VW animozitet all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply

Mrzite li vozila iz VW koncerna, a narocito sam Volkswagen?

Da
33
25%
Ne
87
67%
Suzdrzan/a
10
8%

Total votes: 130

drndalo

#276 Re: VW animozitet all about

Post by drndalo »

golfista wrote:prema rezultatima ankete, a na zadovoljstvo johntre, citroena, respa, bettermana, drndala i ostalih ( sami će se prepoznati ) na ovom forumu su većina papci, obrijanih glava,lošeg zadaha, ljudi koji ne sjede nego leže u automobilu
Kad me vec uzimas u usta, iskoristicu priliku da citiram i time ponovim svoje misljenje, gdje sam jasno rekao sta mi najvise smeta kod VW-a, a tu su i VW-ovci, koji u svojoj opcinjenosti tim savrsenim proizvodom Übermensch-a iz Wolfsburg-a jedva cekaju da se popisaju na sve drugo, te ne vide nista osim sljedeceg Aksioma: "Nema auta dok ga Svabo ne napravi, i to Svabo iz Wolfsburga!"...

Mala napomena, Svabe osim po nasoj iskrivljenoj definiciji nisu svi Nijemci, i jedini automobil koji Svabe zaista prave je Mercedes iz Stuttgart-a...

Provjerite: http://en.wikipedia.org/wiki/Schwaben
drndalo wrote:Meni je osnovni problem sa VW-om uniformisanost... Mrzim istu, i iako je BMW moj prvi izbor kada bi srce biralo (nisam "kockasta glava" ;-) ), kada bi svi vozili BMW, kao sto se sada vozi VW, i ja bih poceo voziti VW, samo da se razlikujem od BMW-jasa...

I sam sam vozio VW Jettu par godina, i nisam s njom imao nikakvih velikih problema iako je kod mene bila od 179.000 km, pa negdje do 264.000... Benzinjara 1.5... Uglavnom, kada je dosao BMW 316i, brzo sam je prebolio... Ni s njim nisam imao velikih problema, osim jednog u startu, nakon cijeg je uspjesnog rijesavanja derao od 189.000 - 303.000 km...

Jedna od stvari kod "zakletih" VW-jasa koja me posebno "ubode" je ideja da "nema auta do VW-a"... Auto ko auto, ima prednosti, i mane... Svidja mi se ili ne... Ali problem nastaje kada 70% zakletih VW-jasa kaze za "njegovo velicanstvo" Golf = "najbolje auto na svijetu" !

Ja obicno upitam:"A sta si jos bolje probao osim VW-a" ??? Vecina dalje nema odgovor... Pazi, da mi covjek kaze:"Golf je najbolje i najsigurnije sto sebi i porodici u ovom momentu mogu priustiti", ili:"Znam ga sam popraviti u dvoristu", ili:"Dijelove mogu kupiti na trafici", pa bih rekao da su to legitimni razlozi jedne razumne osobe koja vaga kako uloziti svoj novac...

Ali da mi neko ko nikada nije probao nista bolje od Golfa (pa ni Audi, a da o BMW-u, Mercedesu, Volvo-u, Porsche-u, Bentley-u, RR-u, Maybach-u ni ne govorim), pa cak i da je Golf 5 u pitanju prica o njemu kao o najboljem autu na svijetu, uz cestu postapalicu:"Ocam' 80 km/h oko Vijecnice na Phenix gumama"....?! :x Nema smisla...

To je moj osnovni problem sa velikom vecinom ljudi koji jednostavno ne vide dalje od Glofa, jer su ga zeljeli jako dugo, a nisu ga mogli imati 20 godina, pa sad kad su docekali da se cijene mogu docepati ispunjavaju djecacke snove... Ovim ne mislim nikoga konkretno uvrijediti, razmislite malo koliko vi znate ljudi koji mogu spasti u ovu klasu obozavalaca VW-a, a koliko vas razmislja trezvenije...? Slicno bih se i ja mogao osjecati da me neko smatra "kockastom glavom" zbog preferiranja BMW-a, ali ja znam dovoljno o sebi da me za to zaboli dupe, jednostavno se u takvom prozivanju ne pronalazim, iako je % navedenih u upotrebi BMW populacije znacajan, da ne kazem velik.... :mrgreen:
Gost1515

#277 Re: VW animozitet all about

Post by Gost1515 »

drndalo wrote: Mala napomena, Svabe osim po nasoj iskrivljenoj definiciji nisu svi Nijemci, i jedini automobil koji Svabe zaista prave je Mercedes iz Stuttgart-a...
i nekakvog poršeja ... :D
sheikh

#278 Re: VW animozitet all about

Post by sheikh »

Sumnjam da je iko rekao da je Golf najbolji na svijetu????????????????? :)
U svojoj klasi sigurno jest :)
Mecka i Bmw su naravno bolji :)
Nema smisla govoriti o ostalima koji su kvalitetniji od Mecke i Bmwa :D
johntra

#279 Re: VW animozitet all about

Post by johntra »

golfista wrote:
johntra wrote:hvala na komplimentima, zaista, imam stila, čim vozam Stila... :D
:thumbup:
meni je fakat mrsko odgovarati na ove kilometarske postove koji ništa ne objašnjavaju, a kako sam ti već nekoliko puta crtao na ovom forumu, od sad s tobom samo zajebancija...i da, još jednom, hvala na komplimentu... :thumbup:
herbert mekfjuger

#280 Re: VW animozitet all about

Post by herbert mekfjuger »

sheikh wrote:Sumnjam da je iko rekao da je Golf najbolji na svijetu????????????????? :)
eto vidiš, to je to :run:
da mi je znat koja još vozila poznajete u toj klasi, u svijetu...
fedor

#281 Re: VW animozitet all about

Post by fedor »

sheikh wrote:Sumnjam da je iko rekao da je Golf najbolji na svijetu????????????????? :)
Što ne mogu ovog inžinjerskog subjektivizma.... :lol:
Gost1515

#282 Re: VW animozitet all about

Post by Gost1515 »

herbert mekfjuger wrote:
golf plus? :D
herbert mekfjuger

#283 Re: VW animozitet all about

Post by herbert mekfjuger »

to sam i mislio :D
fedor

#284 Re: VW animozitet all about

Post by fedor »

herbert mekfjuger wrote:
Nekome je cijeli svijet Njemačka, ne zna dalje.... :lol: :lol: :lol:
drndalo

#285 Re: VW animozitet all about

Post by drndalo »

A Golf karavan !??? :wink:
Blobi

#286 Re: VW animozitet all about

Post by Blobi »

amrica wrote:@golfista, sta si se ti Clia snavez'o :x
Potrazi postove Better Man-a pa ces vidjet :D
sheikh

#287 Re: VW animozitet all about

Post by sheikh »

Gost1515 wrote:
herbert mekfjuger wrote:
Hahahhahaha
Ma jock ba :D
imas megana,astra,ceed-a :)
Ne znam kako dodjose u nasu klasu :D al eto :) Boze moj :)
Salim se :D
Sva su auta odlicna :D Koja malo trose,imaju klimu,prozore na struju :D
:D
respo

#288 Re: VW animozitet all about

Post by respo »

sheikh wrote:
duh_sa_sjekirom wrote:
sheikh wrote:Mislim da se duh sa sjekirom osjeca preveranim :D
Vjerovatno ti je neko uvalio nekog opela :D
pa se tjesis ovdje ;) :)
Ti si sigurno isti onaj sto je otvorio temu "Maple cudo od tehnologije"
hahahhahahaahhahaahahahah :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :skoljka:
:D :D Ne, nisam prevaren "inžinjeru"... Vozio sam G2 D ravno 4 i po godine i znam o čemu pričam.... Sad, nakon G2, vozim Wartburga, '81 godište, 2-taktni motor, i prezadovoljan sam.... :D
Ja se samo ibretim nad plitkošću razmišljanja, emotivnoj nezrelosti i intelektualnoj nemoći jednog čovjeka koji, kako sam kaže, posjeduje diplomu maš inžinjera... I onda shvatim da nam je visoko školstvo otišlo u qrac krasni... :x

Vozio si g2 D 4 i pol godine i znas o cemu pricas?????
Dvica je pila auto :) Bila u svojoj klasi :)
Moje misljenje je iskljucivo sa masinskog i mehanickog gledista :)
:dance:
u tome i jeste fazon sto je BILA svojevremeno i vise nije al raja jos konta da je pila i zato je gazi i precjenjuje kad je prodaje
fedor

#289 Re: VW animozitet all about

Post by fedor »

Kako je G2 dobro auto, govori i činjenica da ga u normalnim zemljama ljudi već odavno daju džabe, samo da se riješe krša! Ali šta ćeš, kod nas, ma *hebeš novo auto, G2 je zakon! Zašto!? Pa zato što malo troši, nije neka udobnost, ali ima dijelova na sve strane....jeftin za održavanje.... :D
To mu dođe: Hoš da se *ebeš a da ti ne uđe! :lol: :lol: :lol:
Jimmy_The_Saint

#290 Re: VW animozitet all about

Post by Jimmy_The_Saint »

golfista wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:Ima li neko statistiku, koji je ovo put po redu tema? :-)

Na koncu, ne bi me začudilo da, recimo, johntra naleti na neki dobar VW Scirocco za povoljne pare, kupi ga, i nastavi vas ovdje izuvati iz cipela - ako shvatate šta vam hoću reći.
sad ispade johntrin intelekt vrh ponude ovog foruma, ko ono cooler a mi svi ono iz ložioničke :mrgreen: ...
hajmo svi kulirati i prihvatiti ono što ti kažeš kako je sve to isto, i da nema smisla prepucavati se oko istog nego samo hladno iskulirati, ne uvažavajući činjenicu da je zapravo pravo bogatstvo ovog svijeta različitost, posebnost i kultura dijaloga..kao da mi neznamo da je danas sve ekonomija, odnosno profit i da je mana jednog automobila prednost drugog i obratno, ali eto forum i jeste mjesto za raspravu o tim sitnim , malim naoko nebitnim detaljima na taj način da upravo ovaj forum i ima smisla..
Džontra kao primjer čovjeka koji piša po VW i više nego što treba, očito zato što vama marketinškim botovima neko mora držat' kontru.

Ako već spominješ ekonomiju - odnosno profit - zabolje me živo, koja je "mana prednost" kojeg automobila. Hoću za moju lovu da mi svira, da ga (eventualno) nakon tri-četiri godine utušim u neku starozanovo šemu, i kul. To smo odavno utvrdili da sam ja jedan bezdušnik i ne razumijem kako to da Golf ima dušu, a KIA jebeni CVVT motor.

sheikh, odmori se, saće crtani.
Blobi

#291 Re: VW animozitet all about

Post by Blobi »

Jimmy kraaalju :D, smiri se, disi duboko :D

Nigdje ne rekoh da je VW najbolji, ali brate, u toj nekoj klasi radnickih auta u koju spadaju (Reno, Na mom Lezo, VW, KIA, Hjundaj :D, Ford, pojedini modeli Citroena, itd.), za NESTO VISE PARA, ponudi bolje i vise od drugih. Vrlo je jednostavno, prije 10-15 godina Volkswageni su bili nesto traljaviji u odnosu na danasnje doba, ali danas su sasvim pristojna auta koja ispunjavaju neke moje licne kriterije kvalitete i tako tih stvari. Moguce je da drugi daju vise opreme za manje para, ali Jimmy, bar ti si pametan covjek :D i znas da je to cisto da bi bili konkurentni. Zakon ponude i potraznje. VW na USA trzistu nema lidersku poziciju, pa u osnovnu opremu nabaca kamaru opreme u osnovne modele cisto da bi bili konkurentni drugim brendovima kao sto su Toyota, Ford ili Hyundai koji u USA ide k'o halva jer su ljudi skontali da mogu da kupe solidno auto za male pare. Eh isto i na nasim prostorima. Jedno vrijeme poslije rata je tu bilo jako malo auta, a svi drzali divlje visoke cijene. Pa se pojavila Felicija i Octavia I zahvaljujuci kojim se malo obnovio vozni park zarazen sindromom G2 i Kadett. Ali eto, tad je Golf 2 bio star 7-10 godina, sto je bilo prihvatljivo, pa cak i dobro. Pa onda dodje Hyundai koji je nudio moderna auta sa klimom i svim karafekama za male pare. Pa pojavise se novi igraci Dacia, Mapple, pa onda i KIA dobi ovlasteni dealership. Znaci, ne sporim to da su to sve nova, dobra auta. Ne sporim to da daju vise opreme u osnovnim izvedbama. Ne sporim to da VW-Balkan ogranak ciganci na svemu, pa tako i na podmetacima za noge, lajsnama u boji, itd. Ali brate, stavi recimo Megana sa svom mogucom opremom i Golfa 5-6, kojeg hoces vec, sa identicnom opremom pa ces vidjeti tu neku razliku u kvaliteti izrade, i tako tim stvarima. Dizajn ne spominjem, ne svidaju mi se ni Golf ni Megan, da se razumijemo, govorim samo o kvalitetu izrade. Na kraju dobijes dva proizvoda koji mogu sve IDENTICNO, ali po razlicitoj cijeni. Da li je tolika razlika u cijeni u potpunosti opravdana ili ne, o tome necu, jer nisam kupac Golfa ni Megana. Ali u slucaju limuzina, Passat i Laguna (imam oba auta, jedno drndam svakodnevno, drugo povremeno), Passat je ipak kvalitetniji i bolji na nekim poljima, ali da naglasim, NE NA SVIM :). A sad, da je Passat neko super auto, nije. Da je Laguna neko aman auto, nije. To su sve za danasnja poimanje prosjecna ili auta malo iznad prosjeka. Znaci govorim samo o autima koja sam licno posjedovao i/ili posjedujem, ne o autima rodica, amidza, tate moje prijateljice :D :D, "jarana" i "havera". Nisam se nikad vozio u jednoj KIA-i (kiji :D), i nisam nikad rekao kako je losa, trash, a ni kako je dobra, niti sam je poredio sa necim drugim, jer ne znam kakvo je to auto. E druga stvar je sto pojedinci ne mogu progutat to da u Renaultima na svakom plasticni dijelovi, ili pojedinci koji ne mogu svarit to da Volkswageni tvrde kocije za nase poimanje puteva. Niko ne moze osporit to da VW-i u osnovnoj opremi dodju goli ko pistolj, sa najtvrdjim sjedistima u klasi. Ali jbg, tako kazu Hans i Sulc "odozgo", pa kad doplatis malo, dobijes meksa i udobnija sjedista. Isto tako, VW kosta malo vise nego sto bi trebao, barem 5% od cijene osnovnog modela ode na znacku. Ali sta sad, oni smatraju da su zaradili povjerenje kupaca pa malo i to naplacuju. Isto to bi radili i svi drugi, da mogu :D. Dakle, Reno se danas bori za povjerenje kupaca pa Better Manu ponudi udobno i kvalitetno auto svjetlosnim godinama ispred bilo kojeg VW-a. Ali isto tako, kad se Reno izbori za povjerenje pa godisnje bude bilo 5-6 miliona Boljih Ljudi koji su spremni kupiti novog Renoa iz fabrike, e onda ce i oni poceti prodavati znacku - JER IM SE MOZE. Moze se Mercedesu, BMW-u, Audiju, Porscheu, Bentleyu, Lambo-u, Rollsu :D, itd. Zasto Mercedes nije precijenjen :D? Ja sam kupio novog novcatog Mercedes-a E klasse za tad grdne pare, i u njemu sam dobio klimu, kozu, tipke na volanu, svasta nesto sto sam mogao dobiti i u jednoj dobro opremljenoj Skodi. Zasto nisam rekao da je precijenjen? Zato sto sam znao da kupujem Mercedesa koji ima i IME, i REPUTACIJU, KVALITET, i POUZDANOST NA GLASU, i sve to ulazi barem 10-20% u cijenu auta overall. Eto, tako nesto je i sa VW koncernom u totalu. Malo se nas****, ali ne hatarite puno :)

P.S. Reno je samo koristen za primjer. Umjesto se mogao naci bilo koji drugi brend :D.
Jimmy_The_Saint

#292 Re: VW animozitet all about

Post by Jimmy_The_Saint »

Pišeš nekakav traktat. Jesi ti lično SLAG'O da "KIA klepeće vratima k'o Lada"? Nemam ja tebi dalje šta pričati, pričaj s Better Manom o "svjetlosnim godinama dizajna". Možemo mi pričati o nivoima opreme (što su za mene gluposti, servo, klimu i "kožni" volan ne bih dao nizašta, sve ostalo može i ovako i onako), o paleti motora, ovome-onome, suština je da ja vozim auto iz klase Golfa, plaćeno kao da je Polo - i evo, za 45.000 kilometara me nije izd'o. K'o što ni VW vjerovatno ne bi. E sad koja je ta "kvaliteta izrade", nemam pojma - one kromirane lajsnice na prozoru, i to?

I samo da ti naglasim KIA ima tu plehanu šipku za ulje, šta je problem.... :D
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#293 Re: VW animozitet all about

Post by 1946 »

Jimmy_The_Saint wrote:I samo da ti naglasim KIA ima tu plehanu šipku za ulje, šta je problem.... :D
:lol:
AmADin_gospo

#294 Re: VW animozitet all about

Post by AmADin_gospo »

sheikh wrote:Vozio si g2 D 4 i pol godine i znas o cemu pricas?????
a bogati koji to mehanički dio gnoj 2 ima superioran i bolji od ostalih marki tog vremena ?

upravo njegova jednostavnost je ta koja mu je donjela veliku popularnost.
Better Man

#295 Re: VW animozitet all about

Post by Better Man »

Golf nije najbolji u svojoj klasi. Kvalitetan jeste, ali nije najbolji.
amrica

#296 Re: VW animozitet all about

Post by amrica »

fedor wrote:Kako je G2 dobro auto, govori i činjenica da ga u normalnim zemljama ljudi već odavno daju džabe, samo da se riješe krša! Ali šta ćeš, kod nas, ma *hebeš novo auto, G2 je zakon! Zašto!? Pa zato što malo troši, nije neka udobnost, ali ima dijelova na sve strane....jeftin za održavanje.... :D
Ne znam sta su za tebe "normalne" zemlje, u kojima se to dijele G2, ali u Norveskoj, koja se smatra najbogatijom i sve ostalo najbolje, G2 se voza kao kod nas, a i cijene su tu negdje, kao i kod nas, kad se preracuna, a ima i g1, oni su dobro skuplji. Inace, oni G2 zovu vinterbil, tj. zimski auto, pa skontajte zasto :D

Link je ogroman, ali ako ne vjerujete malo pogledajte cijene, a kurs krune je cca 1 KM = 4 NOK

http://www.tv2torget.no/zett/whitelabel ... whitelabel
fedor

#297 Re: VW animozitet all about

Post by fedor »

golfista wrote:šta djeca znaju o zavičaju...balkanska netolerantnost, balkanska osuda svega što je povezano sa bilo kakvim uspjehom...
E nek si nam kazao! :lol:
duh_sa_sjekirom

#298 Re: VW animozitet all about

Post by duh_sa_sjekirom »

sheikh wrote:
duh_sa_sjekirom wrote:
sheikh wrote:Mislim da se duh sa sjekirom osjeca preveranim :D
Vjerovatno ti je neko uvalio nekog opela :D
pa se tjesis ovdje ;) :)
Ti si sigurno isti onaj sto je otvorio temu "Maple cudo od tehnologije"
hahahhahahaahhahaahahahah :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :skoljka:
:D :D Ne, nisam prevaren "inžinjeru"... Vozio sam G2 D ravno 4 i po godine i znam o čemu pričam.... Sad, nakon G2, vozim Wartburga, '81 godište, 2-taktni motor, i prezadovoljan sam.... :D
Ja se samo ibretim nad plitkošću razmišljanja, emotivnoj nezrelosti i intelektualnoj nemoći jednog čovjeka koji, kako sam kaže, posjeduje diplomu maš inžinjera... I onda shvatim da nam je visoko školstvo otišlo u qrac krasni... :x

Vozio si g2 D 4 i pol godine i znas o cemu pricas?????
:lol: :lol: :lol: :lol:... i opet :lol: :lol: :lol: :lol:
citroen

#299 Re: VW animozitet all about

Post by citroen »

golfista wrote:prema rezultatima ankete, a na zadovoljstvo johntre, citroena, respa, bettermana, drndala i ostalih ( sami će se prepoznati ) na ovom forumu su većina papci, obrijanih glava,lošeg zadaha, ljudi koji ne sjede nego leže u automobilu i neznaju da postoji tamo negdje jedan Stilo koji je za VW izmislio kvalitet unutrašnjosti,a da ne spominjem forda čije su dinamičke sposobnosti samo san za VW inžinjere, a tek Clio koji je dovoljno prostran, udoban, malo troši i dizajnom je svjetlosnim godinama ispred golfa!,dakle ljudi koji preferiraju VW koncern... ovih osviješćenih, emancipovanih, ljudi koji znaju što hoće u životu, ljudi koji se voze u Stilu sa stilom, koji uživaju u vješanju i držanju ceste njihovog forda, te onih koji posebno zanaju kako je Clio dovoljno prostran, udoban, malo troši i dizajnom je svjetlosnim godinama ispred golfa!, pretpostavljenih tri puta manje.
Pitanje: Ko je ovdje lud?, jer ako je opšteprihvaćena teza da je normalno ono što je većina, manjina je nesto kao gay zajednica ( bez namjere da bilo koga uvrijedim, ovo je samo poređenje ) kojoj nije dovoljno da tavori u svoja četiri zida i živi svoj život, nego još pored toga što su prepušteni svom izbori i životu, pokušavaju uporno da propagiraju svoj način razmišljanja, pa kake po tribinama i forumima kako je ono što je manjinski zapravo suštinski ispravno. Analogno tome zamislite da sada ovi ostali koji ne pripadaju manjinskoj populaciji svako malo održe skup i kažu hej pa ovo je normalan način života, ovako treba, e pa to ne rade jer svi znaju što je to što je ispravno i nema potrebe za dokazivanjem...E pa neće moći dragi moji, evo vam statistika i brojke iz prve ruke...

E ovako s.e.r.a.t.o.r.u :D :D :D Za tvoju informaciju,na pitanje dali mrzim VW odgovorio sam da NE mrzim,ne mogu ti to dokazati :D ali eto i ovim putem ti recem da ne mrzim VW tacka. :D Ja se ne sjecam da sam i na jednoj temi srao o VW ili bilo kojem brendu iz te gupe kao sto ti seres ovdje po ostalim,i zbog toga meni te zao na neki nacin,jer si ogranicen ko retrovizor,i to onaj manji :D Nemas razloga da prozivas ovdje pojedine forumase kad si gori 100X od njih po pitanju pljuvanja i omalovazavanja drugih.Siguran sam da je dosta raje koja ne vozi VW glasala kao i ja, sto je normalno i ova anketa je upravo dokaz da niste u pravu,tj nije uopste onako kako to vi ovdje predstavljate.Budi ti meni dobar Golfista :-) :sax:
fedor

#300 Re: VW animozitet all about

Post by fedor »

amrica wrote:
fedor wrote:Kako je G2 dobro auto, govori i činjenica da ga u normalnim zemljama ljudi već odavno daju džabe, samo da se riješe krša! Ali šta ćeš, kod nas, ma *hebeš novo auto, G2 je zakon! Zašto!? Pa zato što malo troši, nije neka udobnost, ali ima dijelova na sve strane....jeftin za održavanje.... :D
Ne znam sta su za tebe "normalne" zemlje, u kojima se to dijele G2, ali u Norveskoj, koja se smatra najbogatijom i sve ostalo najbolje, G2 se voza kao kod nas, a i cijene su tu negdje, kao i kod nas, kad se preracuna, a ima i g1, oni su dobro skuplji. Inace, oni G2 zovu vinterbil, tj. zimski auto, pa skontajte zasto :D

Link je ogroman, ali ako ne vjerujete malo pogledajte cijene, a kurs krune je cca 1 KM = 4 NOK

http://www.tv2torget.no/zett/whitelabel ... whitelabel
Norveška! Ma daaaaaaaaaj, ti mora da se zezaš!!! :lol: :lol: :lol:
Post Reply