Novi modeli i koncepti

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

B6Redhell

#276 Re: Novi modeli i koncepti

Post by B6Redhell »

corolla02 wrote:
B6Redhell wrote:
corolla02 wrote: LFA on a budget
Image

Image
Jel ovo Hyndai tiburon/genesis :D ooo sad vidim subaru brz. samo sta radi sa toyotinim znakovima? aaa sad mi je jasno. Toyota se gica zadnji trzaji. Sto se tice sportskog automobila velika "NULA" su pa traze pomoci od zemljaka subaru. Ne znam ko ce im to kupovati. Ja mislim da ce se subaru se prodavati 3-1 sprem te toyote u USA
nije toyota; scion je :lol:

ps
toyota je vlasnik subaru, ne znam tacno, oko 10-15%, al mozes naci to ako te interesuje :wink: i ovo auto ce da VRISTI za svoje pare, zato ga mozes nazvati s pravom LFA on a Budget!
I nissan ima vise od 20% dionica i ne broji se ko vlasnik a kamoli toyota. Nista posebno, subaru je zaluzan za auto 100%. Jos kad u skoroj buducnosti ubace WRX motor u BRZ a toyotin ostane sa svojim atmosferskim 2.0. Pa kad ti po Lawrenceville pocnu da zuje subaru-i. A te Go-carts scione i toyote mozes macku o rep okacit...
beco

#277 Re: Novi modeli i koncepti

Post by beco »

Osnova motora je bila Subaru na sta je dodato Toyotino direktno ubrizgavanje. Mehanicki razvoj vozila Subaru komplet, Toyota odgovorna za dizajn. Poenta nije toliko bila u performansam vec u ponasanju na cesti, zato su kao referentnu tacku koristili Porsche Cayman. Turbo Subaru motor nije koristen jer je motor pravo nisko postavljen i sa turbom i intercoolerom nebi se hauba mogla zatvoriti. Jaci model je vjerovatan ali nije potvrden a i ako dode nece biti turbo iz gore pomenenutih razloga nego sa kompresorom, nesto kao tipa Toytini motori u Lotus vozilima.

P.S. Neda mi se sada Wikati ali mislim da je Toyota vecinski vlasnik Subarua, nesto tipa Toyota vlasnik Fuji heavy industry a ta je firma vlasnik Subarua.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#278 Re: Novi modeli i koncepti

Post by corolla02 »

B6Redhell wrote: I nissan ima vise od 20% dionica i ne broji se ko vlasnik a kamoli toyota. Nista posebno, subaru je zaluzan za auto 100%. Jos kad u skoroj buducnosti ubace WRX motor u BRZ a toyotin ostane sa svojim atmosferskim 2.0. Pa kad ti po Lawrenceville pocnu da zuje subaru-i. A te Go-carts scione i toyote mozes macku o rep okacit...
nissan, kad?? ovdje govorimo nesto sto radi i fercera a ne kakva ucesca koja su podavno prekinuta i nisu fercerala, jer nissan je pod stapom renaulta odvec dugo; Toyota je i sad No. 1 barem iz Japana, za ostalo treba guglati. Uostalom, ako zivis u US trebao bi da znas da sami broj camrija silazi sa subarove trake u pensilvaniji, po potrebi a nissan ni jedan; cak i to da je cue najnovije stop lampe uzet sa legacijaa..
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#279 Re: Novi modeli i koncepti

Post by corolla02 »

beco wrote:Osnova motora je bila Subaru na sta je dodato Toyotino direktno ubrizgavanje. Mehanicki razvoj vozila Subaru komplet, Toyota odgovorna za dizajn. Poenta nije toliko bila u performansam vec u ponasanju na cesti, zato su kao referentnu tacku koristili Porsche Cayman. Turbo Subaru motor nije koristen jer je motor pravo nisko postavljen i sa turbom i intercoolerom nebi se hauba mogla zatvoriti. Jaci model je vjerovatan ali nije potvrden a i ako dode nece biti turbo iz gore pomenenutih razloga nego sa kompresorom, nesto kao tipa Toytini motori u Lotus vozilima.

P.S. Neda mi se sada Wikati ali mislim da je Toyota vecinski vlasnik Subarua, nesto tipa Toyota vlasnik Fuji heavy industry a ta je firma vlasnik Subarua.

auto je radjeno pola pola, dok motor je boxer/subaru i tacno je to da mu je teziste nize od ostalih $$$ mnogo skupljih vozila, i to ce mu biti prvi selling pointt..
vnm

#280 Re: Novi modeli i koncepti

Post by vnm »

Better Man wrote:Clio IV!

Image

Image

Image
za prvu nisam siguran, ali druge dvije su photoshop. zadnja vjerovatno fotoshopirani megane (zato nekome i izgleda velik) a srednja je mazda 2.
B6Redhell

#281 Re: Novi modeli i koncepti

Post by B6Redhell »

beco wrote:Osnova motora je bila Subaru na sta je dodato Toyotino direktno ubrizgavanje. Mehanicki razvoj vozila Subaru komplet, Toyota odgovorna za dizajn. Poenta nije toliko bila u performansam vec u ponasanju na cesti, zato su kao referentnu tacku koristili Porsche Cayman. Turbo Subaru motor nije koristen jer je motor pravo nisko postavljen i sa turbom i intercoolerom nebi se hauba mogla zatvoriti. Jaci model je vjerovatan ali nije potvrden a i ako dode nece biti turbo iz gore pomenenutih razloga nego sa kompresorom, nesto kao tipa Toytini motori u Lotus vozilima.

po Wiki stranici toyota ima 16% dionica u subaru, sto je za zanemariti mali broj da bi bila ikakav vlasnik.
A to za subarijev boxer iz wrx ne moze stati zbog intercoolera, stvarno nema veze. samo je pitanje vremena kad ce se ubacivati. intercooler i cijevi se mogu pod malim uglom ugradjivati ili redizajnirati intercooler. Ja mislim da je suvisno razglabati o tome. BRZ ima dovoljno dug prednji dio da mozes radit sta hoces. To je suvisna prica....
beco

#282 Re: Novi modeli i koncepti

Post by beco »

Ovo sto pricam je iz intervjua sa sefom projekta FRS. Prvo motor je novi te ce biti osnova buduceg wrx motora, drugo ugradivanjem turba gubi se centar tezine sto povlaci gubitak upravljivosti.
corolla02

#283 Re: Novi modeli i koncepti

Post by corolla02 »

B6Redhell wrote:

po Wiki stranici toyota ima 16% dionica u subaru, sto je za zanemariti mali broj da bi bila ikakav vlasnik.
A to za subarijev boxer iz wrx ne moze stati zbog intercoolera, stvarno nema veze. samo je pitanje vremena kad ce se ubacivati. intercooler i cijevi se mogu pod malim uglom ugradjivati ili redizajnirati intercooler. Ja mislim da je suvisno razglabati o tome. BRZ ima dovoljno dug prednji dio da mozes radit sta hoces. To je suvisna prica....
da upravo to; kad imas udjel prve kompanije u nekoj drugoj onda to nije nikakvo iznenadjenje niti cudo da ih nadjes na radu neke zajednicke tehnologije ili auta!
beco

#284 Re: Novi modeli i koncepti

Post by beco »

Nasao sam Toyota je vlasnik 17% dionica Fuji Heavy Industries (owner of the Subaru brand).

"The story of the FR-S actually started back in 2007, when Toyota Motor Corporation (owner of the Scion brand) called up Fuji Heavy Industries (owner of the Subaru brand) and suggested that the two make a sports car – Toyota owns nearly 17 percent of Fuji, so the request wasn't out of line. Toyota's plan was to design a FR (front-engine rear-wheel drive) coupe with a naturally aspirated powerplant that did not rely on wide sticky tires for handling prowess. Subaru, well-known purveyor of all-wheel-drive cars, rejected it. Undeterred, Toyota pushed forward and built a proof-of-concept vehicle. Subaru was impressed by the prototype after observing its performance, and a joint program was pushed into motion. According to the master agreement, Toyota was in charge of all program planning. Fuji would take the lead role on development while Toyota would be in charge of styling. The manufacturing would be a joint effort by both Japanese automakers. When the project was complete, Toyota (Scion) and Fuji (Subaru) would both have a new lightweight FR sports car in their showrooms – each slightly tweaked for its specific market and target customer. Asians/Europeans !would get the Toyota GT 86, while the North American market would receive the Scion FR-S and Subaru BRZ."
corolla02

#285 Re: Novi modeli i koncepti

Post by corolla02 »

a typo kaze: Toyota se gica zadnji trzaji
:lol:
B6Redhell

#286 Re: Novi modeli i koncepti

Post by B6Redhell »

corolla02 wrote:a typo kaze: Toyota se gica zadnji trzaji
A taypo ti veli za sportsko auto. Toyota ti je jedan obican buick iz devedesetih "BOLD" BOLD kontas...
Prave kutije razvaljuje. kad vozis, ili se vozis u toyoti pogotovo camry i corolla da zaspis. Ja bi se bojao vozati ih da ne zaspim za volanom *ebote. ne znam sta ih dizes u nebesa. Znas ti da je prosijecna starost vozaca sciona (sto se smatra cool sportskim line up) izmedju 33-37 god a da ne govorim za toyotu. Svaka im cast na reliability tu su najbolji. Ali nije sve u tome, Kontas ti hercegovac..........
corolla02

#287 Re: Novi modeli i koncepti

Post by corolla02 »

B6Redhell wrote:
corolla02 wrote:a typo kaze: Toyota se gica zadnji trzaji
A taypo ti veli za sportsko auto. Toyota ti je jedan obican buick iz devedesetih "BOLD" BOLD kontas...
Prave kutije razvaljuje. kad vozis, ili se vozis u toyoti pogotovo camry i corolla da zaspis. Ja bi se bojao vozati ih da ne zaspim za volanom *ebote. ne znam sta ih dizes u nebesa. Znas ti da je prosijecna starost vozaca sciona (sto se smatra cool sportskim line up) izmedju 33-37 god a da ne govorim za toyotu. Svaka im cast na reliability tu su najbolji. Ali nije sve u tome, Kontas ti hercegovac..........
e nek si mi reko :lol: sta je crno a sta bijelo!
HAGI

#288 Re: Novi modeli i koncepti

Post by HAGI »

FLUENCE Z.E.
Nakon testova tržišta i rentabilnosti vozila u Izraelu i Turskoj, konačno stigao i na Evropsko tržište. http://www.renault.com/en/vehicules/ren ... ce-ze.aspx

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=S3Os25gP ... r_embedded[/youtube]
Bullet Tooth Tony

#289 Re: Novi modeli i koncepti

Post by Bullet Tooth Tony »

corolla02

#290 Re: Novi modeli i koncepti

Post by corolla02 »

tuga :sad:
ljubav_aha

#291 Re: Novi modeli i koncepti

Post by ljubav_aha »

direstraits0078

#292 Re: Novi modeli i koncepti

Post by direstraits0078 »

Jos ima VW znacku. Ne m're bit' da ne valja. :lol:
ljubav_aha

#293 Re: Novi modeli i koncepti

Post by ljubav_aha »

direstraits0078 wrote:Jos ima VW znacku. Ne m're bit' da ne valja. :lol:
ma to je oznaka autorksih prava,a da ce biti korisiteno kako "naradno vozilo" za brojen narodne mase svih klasa ,ne bas uskoro :D :lol:
muz66

#294 Re: Novi modeli i koncepti

Post by muz66 »

Image
Image

zvizdi.
ljubav_aha

#295 Re: Novi modeli i koncepti

Post by ljubav_aha »

muz66,jeste lije,ali rerna je odvratna
muz66

#296 Re: Novi modeli i koncepti

Post by muz66 »

decko, kako se ti zoves? :skoljka:
ljubav_aha

#297 Re: Novi modeli i koncepti

Post by ljubav_aha »

muz66 wrote:decko, kako se ti zoves? :skoljka:
ma grill je ogroman ,doslovno bih prefarbala crvenom farbom :)
beco

#298 Re: Novi modeli i koncepti

Post by beco »

http://www.autoblog.com/photos/2013-dod ... o-4719919/ 2013 - Dodge Dart u Evropu dolazi sigurno kao Fiat "nesto... nesto". Nastao na osnovu Alfa Romeo Giulietta ustvari ovo je veoma modifikovana sedan verzija iste.

Meni je pravo dobar, mali namrsteni auto i sa naprijed i ozada, od Focusa dizajnerski svjetlosnim godinama ispred :D

Moram priznati da mi se svida sta radi Chrysler u zadnjih nekoliko godina. :D
Zvek

#299 Re: Novi modeli i koncepti

Post by Zvek »

Špekulacija je da će se zvati Ritmo.
corolla02

#300 Re: Novi modeli i koncepti

Post by corolla02 »

muz66 wrote:Image
Image

zvizdi.
uze mi rijec iz usta :mrgreen: ovo se vec vrti naokolo par dana; sta reci, vise no odlican koncept :thumbup:

iz pticije perspektive

Image
Post Reply